- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrDobos #91898 üzenetére
Lemezkezelő, vagyis az új nyakatekert neve valami Merevlemezek formázása és partíciók létrehozása szerűséget keress. Pont linuxozok és megy egy pár órás háttérfolyamat, nem tudok most átbootolni. Majd valaki pontosan leífja a nevét, de a keresőbe kezdd írni hogy lemez, vagy partíció.
Drivert le fog magának szedni, 95%-ba jó is lesz ha netet adsz neki. A driver cd-k kora lejárófélben van. Hacsak nincs valami teljesen egzotikus hardverelemed.
-
DrDobos
őstag
Eközben fel is ment az új Win10
Viszont problémába ütköztem. A DVD meghajtó egy driver lemezét sem ismeri fel. Más gép felimseri a lemezeket, nem bennük van a hiba. A másik, hogy 2 partíciót csináltam, viszont csak azt látom, amelyikre a rendszert tettem. A másikat hogy tudom előszedni? -
Jenne
őstag
Sziasztok.
Nem akut a probléma csak feltűnt...
A Defendernél a frissítési időpont egy órát siet a valós időhöz képest. [kép]
Az OP. rendszerben nálam az idő az jól van beállítva. Ez a sietés egy órát az azóta van így, amióta frissített a 1803-ról a 1809-re. -
válasz
Döglött Róka #91895 üzenetére
Ha HDD-ről akar bootolni akkor valóban nem. De HDD nélkül már nem bootolna (azzal pedig kicsit lassabban indul), de természetesen használhatja így is. Ízlések és pofonok..
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #91893 üzenetére
De azt legalább leírhattad volna, hogy pontosan hol akarsz partíciós sémát kiválasztani... Ha magánál a Windows 10 telepítésénél, akkor ott eleve nem kell előre inicializálni, particionálni stb. a lemezt, hanem majd a telepítő megcsinálja. Max. azt kell eldönteni, hogy Legacy (CSM) / UEFI bootolási mód szerint akarod-e telepíteni a Windows 10-et és az annak megfelelő opciót beállítani a BIOS-ban, annak megfelelően elkészíteni a telepítési adathordozót, az annak megfelelő boot eszközt kiválasztani stb. Ha a telepítési adathordozó elkészítésénél, akkor arra vonatkozóan egy másik válaszban le van írva a lényeg.
(#91892) ates2:
Az LTSB / LTSC hivatalosan eleve nem otthoni felhasználásra való, valamint nemcsak előnyei, hanem bizony hátrányai is vannak ennek a kiadásnak, amit az alábbi leírás részletez. Ilyen többek között az is, hogy nem kap meg bizonyos új funkciókat, újításokat, amik adott esetben hasznosak lennének. Szóval általános használatra bőven jó otthonra a Pro kiadás, vagy bizonyos esetekben akár még jobb választás is lehet, mint a saját példád is mutatja. -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Win 10-et akarok újratelepíteni pendriveról. Mit kell kiválasztani a partíció sémánál? Sajnos nem értek hozzá, előre is köszi -
ates2
senior tag
válasz
King Unique #91723 üzenetére
Nos dobtam fel Pro-t és hát érezhetően jobb mint LTSB volt. Még FPS is stabilabb lett game alatt.Szóval thx az infót.
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Adebayor #91889 üzenetére
Vakmerő kijelentés.
Keress bugcheck kódot a system logban. User32 source-al meg fogod találni.
Ja és ne nyomd ki amikor kékhalálozik, várd meg míg magától újraindul és a C:\Windows\memory.dmp file-t töltsd fel valami elérhető helyre tömörítve.@csabyka666: Ugyanezt te is csináld meg, valszeg driverhiba.
-
Adebayor
aktív tag
ha már kékhalál... Előbb volt kérdésem a particiókkal kapcsolatban, stb. Végül újraraktam az egészet normálisan. már választanom se kell boot után.
Újratelepítettem, minden fasza. Aztán most meg kékhalál, kékhalál hátán.. A weboldalak meg összeomlanak alkalmanként. Viszont újratelepítés előtt is csinálta ezt. Gondolkodtam, és lehet hogy valami windows frissíttés zavart be. nálatok nem rosszalkodik a rendszer tegnap óta?
-
Üdv mindenki!
Légyszi segítsetek, tanácstalan vagyok már. Egyik ismerősöm vett egy elég komoly konfigot, és hetente dob egy kékhalált nála a Win10, minek következtében vagy meg tudja javítani magát, vagy nem, és ilyenkor újra kell telepítenie. Találkozott már valaki a jelenséggel? Én a Ryzen vonalra gyanakszom, hogy a Microsoft megint valami hibás Windows verziót csinált, de csak tipp.
A konfig:
# CPU: AMD Ryzen 5 2600
# alaplap: Gigabyte GA-AX370M Gaming 3
# RAM: 2 x 4GB Corsair Vengeance
# VGA: Sapphire Radeon RX 580 8GB
# táp: Thermaltake Hamburg 530W 80+ (ez nem lett cserélve még)
# SSD: Kinsgton V300 120GBWindows 10 x64 PRO, legális. Az összes játék legális, Steam-es, stb...
Használat közben a gép stabil, játék közben sem fagy, nem indul újra, aztán gondol egyet, és pl böngészés vagy bármilyen abszolút nem hardverigényes igénybevételnél befagy az egér, majd bedobja, hogy "PC ran into problem and needs to restart".
Nem hinném, hogy hardveres gond, azzal előbb kidöglene, pláne terhelésen. BIOS-ban minden alapon van, semmi tuning!
Köszi a segítséget előre is.
-
-
t72killer
titán
Az aktuális kumulatív mellett milyen nem defender/driver frissítések kellenek egy 1809-be? Csinálnék egy integrált telepítőt az októberi ISO-ból (17763.107) és semmiféle dotnet v egyéb apróságot nem akarok, hogy utólag töltsenek az otthoni gépek.
-
donmackó
addikt
Ha van van egy win10 telepítőd akkor van más megoldás rá -> Windows 10 elfelejtett jelszó megváltoztatása Lehet hogy online fiókon nem működik, úgy még nem próbáltam.
-
kuyarashi
őstag
Amennyiben innen vásárolok Windows 10 kulcsot, az biztosan működőképes lesz, de a kérdés, hogy itthon is legálisan használható lesz-e. (E-számla gondolom jár hozzá, de matrica nem.)
Előre köszönöm a segítséget.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
tordaitibi #91874 üzenetére
Koszonom a gyors reagalast.
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Elfelejtettem a bejelentkezéshez használt jelszavamat (eddig ki volt kapcsolva), kértem jelszóvisszaállítást az e-mail címemre, de eddig nem érkezett meg (órák óta) . Várjak még az e-mailre, vagy kérjek új jelszó emlékeztető e-mailt? Esetleg valami más módja van a jelszó kikapcsolására. Előre is köszönöm.
-
Adebayor
aktív tag
köszi a válaszokat. Majd próbálkozom valamelyikkel
Hát ez van, plusz "munkát" csináltam magamnak
Nem gondoltam ilyenekre.
-
Azért van , mert UEFI - GPT módban lehet minden telepítve és a 100megás EFI partíció az 1. lemezen van. Ha nem kell semmi sem ,akkor vedd ki az 1. lemezt és töröld a 0. lemezt, majd utána csináld meg fordítva ugyanezt az egy terás vinyóval is és a végén tedd vissza magában az SSD-t és annak az üresre gyalult területét kínáld fel a telepítőnek. Ha kész a telepítés, akkor már vissza teheted a vinyót is és azt már a telepített windowsból is tudod partícionálni és formázgatni.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Adebayor #91877 üzenetére
Újra kell építened a bcd-t utána. Bent volt a hdd amikor telepítettél, alapesetben a windows install során a meglévő bcd-be írja be magát.
Ha törlöd az at a 100 megás partíciót, no boot lesz a vége. szóval készítsd az install mediát
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/bcdboot-command-line-options-techref-di
The following example creates boot entries on a USB flash drive with the volume letter S, including boot files to support either a UEFI-based or a BIOS-based computer:
Copy
bcdboot C:\Windows /s S: /f ALL -
válasz
tothferenc #91872 üzenetére
De fogja a torrent használni.
A forgalmi díjas kapcsolat (nálam legalábbis) csak a windows saját szoftvereire és frissítéseire értendő.
Pl. nálam hiába forgalmi díjas a saját mobiltelefon netem, a Viber, 4K downloader, Smplayer stb, vagyis a külső appok ennek ellenére szó nélkül lerángatják a frissítéseiket.
Torrent se fogja tudni hogy épp most melyik netet is adtad neki. -
Dumi86
senior tag
Sziasztok. Nálatok működik rendesen az Időjárás app? Mert nálam nagyritkán jelzi Budapest-et(persze nagyon nem ott vagyok).Alapértelmezett helynek is megadtam a lakhelyem,akkor is csak Budapestet jelzi.Alkalmazás alapértelmettre rakva se változott semmi, törlés-újratelepítéstől sem javult meg.
-
tothferenc
aktív tag
Sziasztok. Adott egy lapos, amit mobil nettel hasznalunk. Viszont a lakas nehany pontjan csatlakozik a upc wi-free-re. Hasznalok torrentet, ezt a wifreen teszem. Ha a mobil netes kapcsolatot atrakom forgalmi dijasra, akkor azt a rendszer mellett a utorrent sem fogja aktiv kapcsolatkent hasznalni?!? Mert gyakran atvalt a sajat mobil hotspotra, ertelemszeruen az az erosebb jel.
-
piadex2
senior tag
válasz
MasterMark #91869 üzenetére
Egy fazon szerződést is adna (adásvételit). Mondjuk matrica nem volt.
Akkor a szerződés már elég, nem? Vagy a tuti csak matricával lenne?
Kösz (megint).piadex2
-
prabhu
senior tag
válasz
aldebaran #91859 üzenetére
[AV topik]
Amúgy én is a Nod32-őt mondanám. Ha ingyenes kell Comodo és Panda, ha az angol nem gond akkor Avira. -
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Ha innen veszek Windows 10 kulcsot, az biztosan működőképes lesz, de a kérdés, hogy itthon is legálisan használható lesz-e.
Előre köszönöm a segítséget. -
piadex2
senior tag
válasz
MasterMark #91864 üzenetére
Igen a legálisságára gondoltam.
De ha működik, és aktiválni is tudom, akkor hol a baj?
Kösz.p.
-
King Unique
titán
válasz
friccccc #91862 üzenetére
Amit idéztél, ott a Pro(+) kiadásnál a gépház beállításaira céloztam, ami már az egyik előző válaszban is említve volt. Ott van lehetőség külön csak a havi összesítő (minőségi) frissítéseket és külön az éves funkciófrissítéseket halasztani, vagy akár 35 napig teljesen szüneteltetni minden frissítést.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Látom, hogy van 5000-ért windows 10pro (itt a hardveraprón). Ezek valódiak?
Mire kell figyelni?
Kösz előre is.piadex2
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91854 üzenetére
Köszi,
ismét megtudtam valami újat(kat). De hidd el, ha otthon lennék a témában, nm kérdezném mit h . Totál újak nekem ezek.
Azt sem tudtam eddig, h havi 1re is lehet ezt korlátozni, ill h nm mindegyik jár restarttal . illetve
"mert pont a Pro kiadásnál lehet külön csak a havi összesítő frissítéseket is" - ha tudnál segíteni, hogy hogy tudom ezeket elővarázsolni azt megköszönném.
szép estét -
friccccc
tag
válasz
Doky586 #91855 üzenetére
Értem ez SZUPER hír!
Nagyon köszi !!!
És még1x leírom, én NEM kukacoskodni akartam (már itt előttem valaki sajnos belém állt)!!!
Csak hátha van olyan megoldás, ami nekem a legjobb lenne
Plusz időráfordítás nélkül.
Sajnos elég kezdő vagyok, ezért is jöttem ide, mert sok segítséget kaptam már ezen a felületen -
aldebaran
addikt
válasz
akaido #91850 üzenetére
Köszi szépen a tippeket
, de így van beállítva.
Viszont azt vettem észre, hogy egyszer csak a gép gondolt egyet és újraindult. (korábban többször kinyomtam a szemét az említett hiba miatt) A hülye avast most frissítette magát, valamint újraindítás után firefox plugineket telepített, holott nem is kértem.
Úgy látszik a háttérben kínlódott. Most úgy tűnik, minden rendben. Köszi a segítséget!
Melyik a legjobb vírusírtó? Ti melyiket használjátok win10-en?
-
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #91854 üzenetére
-
hurkinho
csendes tag
Hello!
A következő problémával fordulnék a fórumhoz: vettem egy Kingston A400 SSD-t amire Windows 10-et szeretnék telepíteni Pendriveról, a pendriveból Rufusal lett bootolható pendrive készítve GPT séma FAT32 formátumban.A gépről annyit érdemes tudni, hogy egy ASUS H81-M-A alaplap dolgozik benne a lehető legfrissebb BIOS-al. A BIOS-ban a SATA mód AHCI-ban. Fast boot illetve Secure boot letiltva a telepítés idejére. A probléma konkrétan az lenne, hogy amikor megtörténik az első újraindulás akkor nem folytatja a telepítést hanem visszadob a telepítő legelejére. Próbáltam esetleg azt is, hogy amikor elkezd visszaszámolni, hogy 10 másodperc van még az újraindulásig akkor kihúzom a pendriveot ilyenkor viszont az újraindulását után rögtön visszadob a BIOS-ba.
Az esetleges segítséget előre is köszönöm! -
-
King Unique
titán
válasz
friccccc #91851 üzenetére
Az előző válaszokban már kaptál megoldási javaslatokat, ha pedig legalább Pro kiadást használsz, akkor annál meg pláne be lehet állítani ezt-azt. Ami akár menet közben is elvégezhető, vagy éppen a meglévő beállítás megváltoztatható annak a usernek, aki éppen használja a rendszert. Azért pl. egy gépházat megnyitni és párat kattintani talán annyira nem megerőltető. Meg ezt is csak havonta 1x, vagy ha valami olyan frissítés települ, ami restartot igényel, amit eleve meg lehet tekinteni a gépházban. A Defender pedig nem teljesen világos hogyan jön ide, mivel egyrészt annak a frissítései nem szoktak újraindítást igényelni. Másrészt elvileg automatikusan települnek, harmadrészt pedig nem kell teljesen szüneteltetni a frissítést, mert pont a Pro kiadásnál lehet külön csak a havi összesítő frissítéseket is. Negyedrészt a frissítés telepítése után automatikus újraindítás is általában akkor szokott lenni, amikor éppen nem használják aktívan a rendszert. De annak elkerülésére meg ott van a 18 órás, rugalmasan változtatható aktív időszak, egyéni újraindítási időpont stb.
Szóval azért meg lehet ezt oldani, de ahhoz viszont inkább alkalmazni kellene a javasoltakat a kifogások keresése helyett.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van lehetőség arra, hogy ilyen kisebb beállításokat én egyből visszatudjak tölteni egy frissen telepített windows-ra?Pl.: Dokumentumokban lévő előregenerált mappákat én áthelyeztettem másik partícióra, akkor windows update automatikus letöltés csak az én engedélyemmel beállítva a policy kezelőben, akkor egy automatikus tevékenység is jó lenne (elindít minden héten egy bat fájlt) és hasonló dolgok.
Nincs Microsoft account és nem is akarok. Ezeket kilehet valahogy menteni?
Köszönöm!
-
friccccc
tag
válasz
Doky586 #91837 üzenetére
Köszi h próbálsz segíteni.
Ezek szerint arra amit én írtam nem tudsz más megoldást.
Egy program a beállításokkal folyamat megy , és resetnél újratölteni mindent..... nagyon melós.
Ha havonta 1x kéne ezzel foglalkozni azt mondom ok, de a defender miatt jó lenne minimum heti szinten frissíteni SŐT.
A több gép nem megoldás a problémára, van több mindnél meg kéne oldani ezt
Kell h legyen másde köszi h próbálsz segíteni
-
akaido
addikt
válasz
aldebaran #91829 üzenetére
Másik tipp:
"Go To": Eszközkezelő.
Az egered nevére jobb klikk/Tulajdonságok majd Energiagazdálkodási fül:
Távolítsd el a kijelölést A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg opció elől.
Jelöld be Az eszköz felébresztheti a számítógépet lehetőséget.
Ugyanezt a billentyűzeteddel is.Az Energiagazdálkodás javítását is el lehet indítani, nekem pl. azt jelezte, hogy túl hosszú a képernyő és a rendszer alvó módba helyezése előtti várakozási idő, ezt javította a Hibaelhárító.
-
akaido
addikt
válasz
#07746304 #91838 üzenetére
SoftDirect.hu Innen vettem mind a 3 Windows-omat, igaz azok 7-esek.
-
envagyok
veterán
Frissen telepített windows 10-en szeretném a dokumentumok és a képek mappát áthelyezni másik meghajtóra, de nem engedi, mert ezen a helyen egy nem átirányítható mappa van.
Régen is volt ilyen problémám, ha jól emlékszem, akkor valamit a onedrive kavar be.
Mit lehet tenni? -
-
zolee001
őstag
válasz
MasterMark #91843 üzenetére
A mai világban bármi elöfordulhat,itt irta vki,hogy NT-t üzemeltet 2018-ban
-
Pá
addikt
válasz
MasterMark #91840 üzenetére
Nincs más belépve, egész nap ő használta csak a gépet.
Annyi, hogy lezárta a képernyőt, aztán már nem tudott visszamenni.Közben megoldódott, mert utánajártunk a username-nek. De most már érdekelne,hogy van-e errre valami megoldás, ha nincs külső segítség.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Windows 10 log-in screenen, hogy lehet elérni, hogy kilistázza a lehetséges usereket?
Elvileg ott kéne legyen a bal alsó sarokban, de nincs ott.(barátnőm céges laptopjába nem tud visszalépni, mert nem az övét adja fel defaultnak, viszont fejből nem tudja a usernevet, mivel a username egy bonyolult domain)
De egy listából ki tudnánk választani, melyik az övé és a hozzá tartozó belépő kódot már tudja. -
törölt tag
Ez mennyire legális?
-
-
friccccc
tag
válasz
Doky586 #91835 üzenetére
OK Rosszul fogalmaztam,akkor frissítsen/települjön miután rákattintok a leállításra........
NM kivitelezhető az általad ajánlott módszerek közül egyik sem! Ha valami végez, Indul más AUTOMATIKUSAN ! És nincs ott valaki állandóan a gépnél. Tehát nm tudom halasztgatniÉrtsd meg amit szeretnék. Lehet h ennyire rosszul írtam le, de olyan opciót mondj légy szíves,ha tudsz, hogy a leállításra való kattintáskor csinálja meg a frissítésekkel a dolgát és ne bármikor ... Nm jó egyik általad felsorolt sem sajnos, hidd el nm kukacoskodni szeretnék, valóban nm ok egyik sem.
-
válasz
friccccc #91828 üzenetére
"csak akkor tegye fel a frissítést ha a gép kikapcsol? ... csak akkor rakja fel amikor leáll"
Azt hittem ezt még az általános iskola előtt megtanulja minden gyerek hogy egy kikapcsolt gép nem csinál semmit. Ha egy hajszárító ki van kapcsolva akkor nem fúj, nem melegít, nem szárít, ugyanígy a kikapcsolt számítógép (pl ki van húzva a konnektorból) nem frissít...
Csak akkor tud frissíteni ha be van kapcsolva..!
A frissítés utáni újraindítás (ez lépteti érvényre a frissítést) csak a beállítható 'aktív időszakon' kívül teszi meg magától HA nincs user-aktivitás (egér, billentyűzet). Ha van valami fontos munkád akkor az aktív időszakot állítsd át (amit bármikor bármennyiszer megtehetsz), ha elkészült az éjszakán átnyűló feladat (pl videokonvertálás) akkor visszaállítod, és kész.. -
friccccc
tag
válasz
King Unique #91832 üzenetére
Úgy értettem, hogy nm tudom előre mikor nem használom a gépet én, vagy bárki más. Mikor nm fut rajta semmi stbstb. Az aktív időszak is totál kiesik, mert mivel nm egyedül használom és nincsenek fix időpontok előre tervezhetően, ezért nm tudok találni egy olyan időpontot amikor 100%osan nm fut rajta semmi. Ezért kéne az az opció, amit írtam , hogy kikapcsoláskor tegye csak fel a letöltött frissítéseket és next bekapcsnál meg is vagyunk
-
King Unique
titán
válasz
friccccc #91831 üzenetére
Mi az, hogy nem tudod előre? A szokásos havi összesítő frissítés (B) minden hónap 2 . keddjén jön már hosszú évek óta. Ha rendszeresen használod és frissíted a Windowst, akkor pont hogy lehet rá számítani. De ha csak ritkán és sokáig nem volt frissítve, nyilván akkor is pont az elmaradt frissítések miatt. Az aktív időszak pedig tetszőlegesen beállítható, nem muszáj kezdésnek reggel 8 órát megadni, lehet az későbbi időpont is.
Szóval bőven van lehetőséged beállítani, pláne ha Pro kiadást használsz.
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91830 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A szüneteltetés, halasztás szuper lenne,de sajnos soha nm tudom előre mikor fut a gépen valami...
Ezért is felejtős a halasztás és a 18 órás aktív időszak is(este is megy), illetve a heti halasztásos opció is amit említettél. Tőlem jöhet minden frissítés, az pont nm zavar, de csak akkor menjen fel amikor offolom a gépet. NE INDULJON ÚJRA amikor ő feltette .... (ha offolom utána azt csinál amit akar)
Ez a lényeg . Szóval sajnos amiket ajánlottál nm jók számomra. -
King Unique
titán
válasz
friccccc #91828 üzenetére
Ha legalább Pro kiadást használsz, akkor pl. a csoportházirendben beállítható a frissítések konfigurálása. De akár egyéb módon is megoldható, sőt akár a Home kiadásnál is helyileg / külső programmal az automatikus frissítés elkerülése. Ahogyan a Pro esetében közvetlenül a gépházban is van lehetőség az egyes frissítések szüneteltetésére, halasztására. Az meg a másik, hogy nem olyan régen volt szó arról, hogy ha a gépházban manuálisan nem bök rá a user a frissítések keresése opcióra, akkor elvileg nem fognak a havi opcionális (C, D) összesítő frissítések települni nála, hanem csak a szokásos, a 2. kedden kiadott csomag (B). Aztán ez az automatikus újraindítás megint nem teljesen úgy van, mert egyrészt ott a 18 órás aktív időszak, másrészt akár 1 héttel (!) későbbi egyéni újraindítási időpont is beállítható.
-
aldebaran
addikt
válasz
akaido #91823 üzenetére
Ez rendben van.
Érdekesség, hogy a megosztott mappáimat elérem másik gépről, tehát nem alvó állapotban van.
Lehet, a videokártya kapcsol ki úgy, hogy hiába mozgatom az egeret, a billentyűzetet ütöm, nem kapcsolja be a monitort? Pár perc után nincs gond, akkor bekapcsolja, csak ha otthagyom hosszabb időre, akkor nem kapcsolja be a monitort. -
friccccc
tag
Sziasztok
Automata frissítésekkel gyűlt meg a bajom már többször.
Otthagyom a gépet (megy este is) és amikor ránézek minden bezárva a gép megy (újraindut)...
Olyan kérdésem lenne, hogy ki tudom azt kapcsolni win 10 ben h csak akkor tegye fel a frissítést ha a gép kikapcsol? ne random amikor ő úgy dönt? Tudom h belehet állítani időt h mikor ill kilehet lőni h abszolút ne szedjen frissítést, de deffendert használok.... Ezért lenne jó ha lenne olyan opció h szedje le ami van és kell, de csak akkor rakja fel amikor leáll, ne amikor ő jónak látja... és reseteli nekem a gépet....:S
Köszi előre is -
akaido
addikt
válasz
macimeister #91819 üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
Gtaati #91820 üzenetére
[A Felhasználói fiókok felügyelete szolgáltatás engedélyezése vagy letiltása ] Nézd meg mi van beállítva.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Valaki tudna abban segíteni, hogy újrahúztam a rendszert és most minden másolásnál stb rendszergazdai jogosultságot kér, ez mitől van? Korábban ilyennel nem találkoztam... Hol lehet ezen változtatni?
Köszönöm!
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok. Hogy tudom megoldani hogy a gép minden bekapcsolasnal egy előre konfigurált alap állapotba térjen vissza és minden változás törődjön? Régi windows steadystate már nincs, de hasonló ingyenes megoldásban gondolkodok
-
aldebaran
addikt
Az asztali gépemen (W10 1809) be van állítva, hogy x idő múlva kapcsoljon ki a monitor, de az is be van állítva, hogy ne menjen alvó üzemmódba, ennek ellenére azt csinálja, hogy amikor sokáig nem nyúlok hozzá, egyszerűen hiába mozgatom az egeret és nyomkodom a billentyűzetet, nem látok semmit a monitoron, a gép viszont zúg továbbra is, mintha működne.
Mi lehet a baja?
Az energiabeállításokon kívül hol tudom még ezt szabályozni? -
TRob1
veterán
Nincs olyan hogy ez vagy az jobb, hisz teljesen más a feladatuk.
Mint ahogy írtad is. Az előbbi a drivereket listázza/törli (pl. Nvidia ~500megák össze tudnak gyűlni), utóbbi meg a felesleges fájlokat.
Ha nem bízol benne, első körben csak mozgasd át őket egy másik meghajtóra. Aztán mikor látod hogy tényleg nem kellenek, onnan törlöd manuálisan. -
teo77
őstag
Szia, sziasztok!
Miben jobb a Driver Store Explorer, mint a Patch Cleaner? Hisz az előbbi úgy látom, nem az elárvult, szükségtelen fájlokat deríti fel és távolítja el, hanem a drivereket listázza ki.
Mik a tapasztalataitok a Patch Cleaner-el? Futtattam, de nem mertem eltávolítani vele az általa talált és árva fájloknak vált 16 GB-nyi adatot, amit a Windows könyvtárban talált. Féltem, hogy valamit nagyon elszúr.
-
-
Erwinke
aktív tag
Hello!
2 hete raktam újra a windowst(pro, nem először, nem az első gépen van fenn).
A héten elő jött olyan probléma, h bekapcsoláskor felfut minden, viszont a képernyő teljesen fekete csak az egér jelenik meg rajta. Ha újrainditom utána már megy minden gond nélkül.
Ötlet? Rakjam újra?
Köszi, szép napot!
Ervin -
VGYke
addikt
válasz
MasterMark #91809 üzenetére
Beírtam az e-mailt, 10 perce várom a választ, még nem jött! Na de hátha...
-
donmackó
addikt
Én innen szoktam leszedni -> Latest Realtek High Definition Audio Codecs Ehhez van grafikus felület is, Mert az update-tel települőben alapból nincs, de a store-ból le lehet szedni.
-
MasterMark
titán
De egyébként szerintem ugyanezt rakja fel a windows update is.
-
VGYke
addikt
válasz
MasterMark #91807 üzenetére
Köszönöm! Csak ott még ismét nem látom, mit is kellene letöltenem, illetve hol mit kell keresnem.. Lehet késő van és vak vagyok...
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Off a kérdésem, elnézést! Októberi frissítés óta bszakodik az alaplapi hangkártyám.
Keresnék hozzá frissebb drivert. Realtek® ALC1150 -ről van szó.
Az alaplap honlapján a legfrissebb: Verzió 4805, dátum: 2016.08.04!
Google nem sokat segít, mert ki tudja milyen szemeteket is felhoz.
Mint ha a Realteknek univerzális drivere lenne, ami nem csak ALC1150-hez jó, de ebben nem vagyok otthon!Tudtok segíteni? -
chungee
addikt
Estét!
Mostanában pár fájlnál ezt kapom amiért törölni akarom. Nem a megszokott lomtáros kérdés. Mitől van
Mert tuti hogy nem a mérettől
-
plömplöm
őstag
válasz
DeFranco #91562 üzenetére
nem használok képernyőkímélőt, mert nem használok crt megjelenítőt. a win10 saját képernyőkímélőit néztem meg a kedvedért, pld a buborékok boldogan jönnekmennek a notebookom kijelzőjén és a második monitoromon összevissza, a metamorfózis is a két monitoron átlógva morfozódik és a szalagok is így szalagnak
jja ez egy dell latitude 5550 és valami lg monitor analóggal bekötve
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91802 üzenetére
Naja, fél tera alatt nem vennék SSD-t
Eddig alatta csak ingyen szereztem be
-
King Unique
titán
válasz
TCs911 #91796 üzenetére
Van "Milyen SSD-t vegyek?" topik is, ez ügyben már ott kellene érdeklődni, illetve előtte elolvasni a topik összefoglalóját. Az SSD tárolókapacitását pedig nem érdemes annyira kicentizni, pláne hogy az optimális működéshez javasolt mindig X % szabad tárhelynek lenni a meghajtón. Valamint a Windowsnál sem árt, ha a rendszerpartíción van kellő szabad terület, pláne a 10-esnél a folyamatos build upgrade-ek miatt. Előzőleg pedig azt írtad, hogy a bruttó 1 TB-os HDD-n jelenleg 700 GB szabad, vagyis kb. ~ 231 GB már lefoglalt. Ha ez nem fog csökkenni, akkor ez esetben egy bruttó (!) 250/256 GB-os SSD éppenhogy csak elég lehet, vagyis ez pont a kicentizéses eset lenne. Amit viszont nem javasolt erőltetni és célszerűbb lenne inkább egy nagyobb tárolókapacitású SSD-t venni.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Folyamatosan USB eszközt jelző, de az használni nem tudó dologgal kapcsolatban tudnátok segíteni? Frissen telepített Win10-nél először még jó, aztán szépen lassan frissíti magát és onnantól kezdve se Ipod se Gamapad vezérlőt nem tudja használni. Mi a megoldás erre? Természetesen a Windows eredeti.
Válaszotok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen1 Intel Core i5-10210U
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest