- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kr1szt1an679
csendes tag
Sziasztok!
Hogy tudnám megoldani, hogy a képen látható módon be tudjak húzni asztalról tetszőleges ikonokat a start menübe csempének?
-
King Unique
titán
válasz
leviske #87995 üzenetére
A Windows 10-ben egyrészt van gép alaphelyzetbe állítása opció is, nem feltétlen muszáj hagyományos újratelepítés csinálni. Másrészt az újratelepítésnél nem feltétlen kell a teljes lemezt törölni, pláne ha a gyári recovery partíció netán a lemez végén helyezkedik el... Elég nyilván csak a Windows partícióját (C) és a rendszer számára BIOS-MBR / UEFI-GPT módban létrehozott kisebb partíciókat törölni. Aztán akár le is lehetne menteni előtte az aktuális rendszert és a gyártó recovery partícióját egy lemezképfájlba, amit akár a Windows 10 beépített eszköze is megcsinál, valamint külső programok szintén.
Ha biztosan nem kell a gyári recovery partíció és nem cél szükség esetén az eredeti rendszer visszaállítása, valamint a garanciánál sem feltétel a megléte, akkor lehet törölni.
-
leviske
veterán
Olyan notikon, amik W10-el érkeztek, nagy gáz, ha az OEM partíciót is törlöm a Windows újratelepítése során? Szeretnék egy teljesen friss installt, nem a beépített újratelepítős mókát.
-
Cs1csó
titán
Ez valószínűleg nem kártékony program de attól még pár keresőt lefuttathatsz az nem árthat:
- Adwcleaner - a böngészőben lévő dolgoka ugrik
- MBAM free
- Hitman Pro - egyszeri átvizsgálást válaszd elég sok nyomkövető sütit fog találni - tracking cookies - amik nem veszélyesek
- Emsisoft Emergency Kit -
Geth
veterán
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A minap a futó programok között megjelent egy Lsass nevű alkalmazás vagy mi, ami használja a cpu-t 1-3%-on folyamatosan. Mi ez?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola.
-
qdak
addikt
Hello
Az egyik gepen nalunk win10 fut, tegnap engedelyeztem a frissitest, azota a wifi folyamatosan megszakadt! most mar nem is csatlakozik, hitelesitesnel megall!
console bol mar volt ip renew meg hasonlok amit ajanlottak 20x ujrainditottam, uj driver stb, de semmi...
vmi fix wifi re ? -
JanR
addikt
válasz
#86564352 #87987 üzenetére
Az én másodlagos monitorommal is probléma volt (nem jegyezte meg a beállításokat). Most újradobtam a win-t, frissen letöltött ISO-val, amit a MediaCreatonTool-al le lehet szedni és láss csodát, újra minden jó.
Engem az adatvesztés nem érintett 1809 esetén, de mint utólag kiderült, elég sok dolog "összeborult" a háttérben.
-
törölt tag
válasz
Dumi86 #87980 üzenetére
Az adatvesztés bug után 1809-ben a tömörített állományokkal is probléma van. Ilyen hibákkal ne adják ki! Animációs bugok beleférnek, amikor fájlkezeléssel van baj az nem piskóta.
-
-
Pörp
senior tag
Hi!
Olyan gondom van, hogy levettem a rendszergazda jogosultsádomat, és most nem férek hozzá a netplwiz.exe-hez, amivel állítani lehetne. Tehát csak egy általános felhasználó van, nincs rendszergazdai jogom. Az előbb említett exe futtatását megtagadja. -
Joker88
őstag
válasz
lovi27 #87978 üzenetére
nah, a Youtube-on találtam egy ilyen videót,amiben eltüntetik azt a fránya feliratot.. Megcsináltam én is, most egyenlőre nem jelent meg a "Tesztmód" .. De kérdés,hogy mitől került oda ??
Nálam is a mizéria előtt felkerült az a nagy frissítés, bár nálam eddig semmi hibát nem okozott.. Jó, nem is egy nagy erőmű,de .. -
válasz
Doky586 #87969 üzenetére
Miért warez, én is hasonlóan jártam, vettem egy előtelepített mini pc-t, amit legális w10-el hirdettek. Nem gugliztam napokig hogy vajon tényleg legális-e, meg a cég ezt hogyan csinálja, stb. Valszeg. kms volt mert 12 hónapig működött hibátlanul aztán benyögte hogy lejárt. De ez engem addig az 1 évig hidegen hagyott. Nem kutakodtam utána, miért tette, örültem az 1 évnek is, vettem egy home-t rá és ennyi.
-
-
Dumi86
senior tag
válasz
t72killer #87979 üzenetére
Mit kellene kukázni rajta? Ezerszer jobb,gyorsabb,stabilabb mint a 1803 úgy hogy elvileg ki se adták,vagyis csak rövid ideig. Amúgy 104es buildnél tart a 1809 szóval nincs kukázás. Bár azt én se értem mire várnak még,amikor teljesen jó a rendszer,ennél rosszabbat is kiadtak már régebben.
-
Az őszi frissítést vajon totál kukázzák, vagy befoltozva kiadják még a 1903 előtt
?
-
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #87972 üzenetére
Ha nem fogadja el, akkor telefonon kell kérni kulcs elfogadását.
-
Dumi86
senior tag
válasz
szabonagyur #87974 üzenetére
Nálam ugyanúgy ott van. 1809 itt is
Épp most kerestettem,hátha eltűnik a keresési lehetőség,de maradt.
-
gekkoXT
senior tag
Változott most valami egy kreatív frissítéssel a mouse kezelést illetően?
A logitech setpoint driver teljesen jól működött eddig, de most elkezdett fix sebességű lenni (nem mozgatás sebesség függő dinamikus).
Pedig semmit sem változtattam.Mostanában sok frissítés települ titokban úgy, hogy nem is kértem. Pl office. Sima win frissítések manuálisra vannak téve.
-
szabonagyur
félisten
Azt nézem 2 hete nem frissült a Win10em, de ha belépek az WU-ba gépházban eltűnt a manuális frissítés keresési lehetőség.
Másnál is ilyen? Win10 Pro 1809.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MaxxDamage #87972 üzenetére
Ez a kulcs elvben jó lesz, próbáld meg
-
válasz
szabonagyur #87968 üzenetére
Köszönöm!
Én ezt a Lenovo T430 -at így vettem (azt nem mondta senki, hogy nem végleges licenc van rajta és boltból vettem)(#87969) Doky586: Ki beszél itt arról?
Hagyjad már...szvsz!
(#87971) darvinya: Igen, van rajta Win 7 -es licenc matrica. Egy próbát megér! Köszi!
Pontosabban, ez a matrica található rajta (nem tudom ez milyen is pontosan) -
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #87965 üzenetére
Ha van rajta Win7 kulcs, azt írd be.
-
válasz
MaxxDamage #87967 üzenetére
• itt TILOS a warez!
-
szabonagyur
félisten
válasz
MaxxDamage #87967 üzenetére
Venni kell egy Windows 10 Pro kulcsot, amivel aktivalva van most mennyisegi kulcs volt, tehat csak beaktivaltak neked, hogy legyen valami.
-
válasz
MaxxDamage #87965 üzenetére
-
-
Volna egy gondom, Win10-el kapcsolatban.
Vettem egy T430-at és Win10-el kértem (+SSD, +RAM, stb..) ritkán kapcsolom be és most ki írta, hogy a licenc hamarosan lejár (le is járt) és be se tudok lépni se a gépházba, se sehova...
Ilyenkor mit lehet csinálni? Csak új Win10 teljes telepítésével használható most a notim? (sok fontos adat is volt az SSD-n , így azokat is le kell mentenem külön...teljes újrahúzás előtt) -
válasz
Joker88 #87963 üzenetére
Sziasztok.
Az imént egyszer csak bejött Windows 10 alatt a kék képernyő az alábbi szöveggel "a számítógép problémát észlelt ezért újraindul". Ez nem sokkal azután történt hogy a regeditbe lépve a Control mappában egy új kulcsot akartam létrehozni egy pendrive irásvédettség levételéhez,de a kulcsot valamiért nem engedte úgy megcsinálni,ahogy írták, ezért csak egy alapértelmezett kulcsot hozott létre,amin semmit se állítottam. Viszont a probléma,hogy nem engedi törölni se. Gondolom ez a kulcs okozhatta az összeomlást is. Valami ötlet,hogy hogyan tudnám törölni? Esetleg meggyőződni róla,hogy ez okozza e? Bár semmi más módosítást nem végeztem a gépen és ez az első ilyen eset,szóval biztosan ez okozza,csak a kérdés,hogy töröljem? Köszönöm előre is!
[regedit kép]
[sikertelen törlés]szerk: Most vettem észre,hogy ez a alapértelmezett kulcs nem csak a Controlon belül látszik,hanem az összes mappában ott van. Nagyon nagyon hálás lennék ha valaki segítene megoldani. ja és visszaállítási pont se áll rendelkezésre.:/
-
Joker88
őstag
ma, ahogy bekapcsoltam a gépet , ez a kép fogadott : KÉP
a képernyő jobb alsó sarkában a furcsaság.. Ez mitől lehet ?
Az aktiválás / jogtiszta szoftverről van szó / állapota nem változott.. Nem is léptem be ilyen " Insider" körbe.. / legalábbis tudtommal nem/
A Windows 10 verziószáma a 1809 .
-
Cs1csó
titán
+1 Doky586
2 eset van amikor magunknak kell driver-t keresni:
1. a Windows NEM talál driver-t tehát magunknak kell megtenni
2. a driver amit a Windows telepített alapértelmezetten valamiért hibásan működik: nem működik rendesen, van egy hiányzó funkciója ami az újabb driver-ben benne lehet stb.Egyéb esetben fölösleges főleg ha telepítés után szépen működik a gép.
Nyilván ez alól bizonyos speciális driver-ek kivételt képeznek melyek közül párat magunknak kell feltelepíteni:
- NVIDA - AMD VGA driver
- Realtek audio driverVagy saját példa: Razer Synapse driver aminek a segítségével a Razer egerem DPI értékét és még sok minden mást lehet változtatni.
-
-
Geth
veterán
Gondolom az Intel a kérdés, mert a Marvell egyértelmű (és ahogy írtam, nyugodtan tiltható, ha nem kell).
Intelnél alapvetően azt szoktam feltenni, ami a legújabb és még jó az adott hardverhez. Ezt biztosan úgy lehet megállapítani, hogy megnézed a Device Managerben az adott controller Properties / Details / Hardware Ids listájában a VEN (gyártó - ez 8086 lesz mert az az Intel) és DEV (eszköz) azonosítót.
Ezután megnézed a drivert, és ha az .inf file/fileok tartalmazzák ezt az azonosítót, akkor jó hozzá, amúgy nem. Egyébként ki is írja, ha nem jó és mégis megpróbálod megetetni vele.
Bár nem tudom a pontos DEV azonosítóját a Tiednek, a letölthető utolsó UEFI/BIOS (3801) alapján 11.7 vagy 11.2 jöhet szóba, mert 11.0-ával kezdődik az IRST OROM verziója. -
darvinya
titán
Laptop érintő padján középen húzásakor előjön a feladat ütemező (vagy mi).
Hol kapcsolható ki? -
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
2 win10-es otthoni gépet most hogyan lehet összekötni hálózatban?
Nem látom se innen - se onnan a gépeket. Így meg a gyerekek nyaggatnak. -
King Unique
titán
Nem feltétlen, mert meg lehet oldani a rendszer lementését és a klónozását akár a működő Windows alól is. Sőt, pl. a Windows 10 beépített eszköze is eleve így készíti el a lemezképet. Az ún. Live környezet a visszaállításhoz kell pl. egy pendrive-ról indítva a program WinPE, vagy Linux-alapú változatát. Bár pl. a Macrium Reflect olyat is tud, hogy a helyi boot menühöz adja hozzá a saját indítóbejegyzését és akár külön pendrive / optikai meghajtó nélkül is megoldható WinPE környezetben a visszaállítás. Egyébként az Acronis tudtommal fizetős és csak 30 napos trial verzió van belőle. Ingyenes formában esetleg a program egyes régebbi verziói érhetők el.
-
zolkas68
csendes tag
Sziasztok
Van egy problémám és erre kérnék segítséget.
Az egyik szgépem akadozva működik.
be be ragad ezt főleg netezés közben vettem észre.
a feladatkezelőben azt vettem észre, hogy az svchost.exe 48 példányban fut. mig a másik gépeken ezt a programot nem látom.
mivel, hogy tudnám ezt javítani. -
Geth
veterán
Alaplapgyártó oldalát hanyagold. Ha gondod van Win10 telepítés után, ezekből mazsolázz:
Storage:
Intel AHCI
Marvell AHCI, bár én letiltanám, ha nincs rá szükséged, az Intel a javasolt.
USB: Az Intelhez nem kell, ASMedia
Hang: Realtek
LAN: Realtek
Egyéb:
Intel MEI
Chipset software (ami nem "driver") szerintem nem fog kelleni. -
Pörp
senior tag
Hi!
Ausus P8P67LE alaplapom van, az ASUS oldalon driverek csak win 8.1-ig vannak. Win 10 működne ezekkel a driverekkel?
-
szabonagyur
félisten
válasz
#17954112 #87937 üzenetére
Ha 10-re váltasz akkor a megfelelő kiadást válaszd, jelen esetben N nélküli Win10 (Home) sima kiadást.
Pont valamelyik nap próbáltam ki, hogy telepítéskor a Win7 még nem használt kulcsot adtam még Win10nek és simán beaktiválta.
Driverek néha érdekesek Win10 alatt ha nincs kimondott Win10 driver csak régebbi.
Adatot gyűjt már minden... Most ahogy ezt írom a Chrome is.
-
zack
nagyúr
válasz
#35914496 #87876 üzenetére
Neked is és King Unique-nak is köszönöm a segítséget. Leszedtem az Acronis-t, a simát is, és a bootolhatót is. Felrakom és jövök az infókkal.
Meg kell néznem hány fizikai vinyó van az asztaliban, mert ha a laptop 240GB SSD-je befér még valamelyik SATA portra, akkor lehet csak simán berakom a rendszer mellé, a laptop-ba meg veszek egy 500GB 2,5 belső vinyót. Mivel a gyerekeknek adtam a Lenovo Flex 2-öt, nekik nem kell, hogy SSD-n legyen a rendszer, pláne úgy, hogy egyszerűbb touch-os játékokkal játszanak (4 és 2 éves fiú).
Az új notimat nem piszkálom (ASUS ROG Scar II), ebben 256GB PCI SSD-van + 1TB háttértár. -
M3nyus
aktív tag
válasz
Cs1csó #87933 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Közben most ment fel 7. alkalommal a win, semmihez nem nyúltam, egyből windows store, megnyílik, rámentem az appok frissítésére, elkezdte, leszedni őket, de eközben kilépett magától és onnantól újból nem indul el a Store, tehát mondhatjuk hogy saját magát megöliPróbálom "N" nélkülivel...
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valami bevált módszer hogy a Windows Store sokág működőképes maradjon?
Most készülök 6. alkalommal újrarakni a gépet 2 nap alatt, hogy rájöjjek mi okozza szerencsétlen halálát. Rányomok az ikonjára felbukkan egy kék hátterű ablakban és rögtön bezáródik. Friss instalnál működik egy ideig. Neten található megoldások közül rengeteget kipróbáltam, de csak rosszab lett a helyzet, gyári appok sem inultak már el.
Win verziók: angol 1803 home N és 1809 home N minden frissítéssel.
-
adika4444
addikt
hali!
Itt keresd a profilokat:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\ProfilesNézd meg, hogy újracsatlakozásnál változik-e az USB-s adapter MAC címe a gépházban vagy a hálózati kapcsolatokban. Ha igen, Androidos körökben érdeklődj utána, hogy lehet a random MAC váltásokat tiltani.
-
Shaza
senior tag
storno
-
Jazz
veterán
Más:
a telefon gyári USB-s megosztása esetén (xiaomi redmi note 3 pro international kate), minden egyes rácsatlakozással egy új hálózat keletkezik a win-ben. Most már a Hálózati kapcsolatok 34, 35, 36...stb.-nél tartok.
Mitől lehet ez, miért kreál mindig új hálózatot a win? (A sávszélesség felezés miatt wifi megosztás nem játszik, USB-s kell.)
Van a fentire valami megoldás, hogy ne kreáljon állandóan új hálózatot?
És kilehet valahogy törölni az eddigi 36db hálózati kapcsolatokat? (gondolom regedit-ben)Köszi
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
meglehet valahogy oldani egy program erőltetett leállítását a win-ben, hogy akkor is leálljon ha csak pl. a tálcán a jobb klikk/program bezárását választom?
Az a gond, hogy van hogy lefagy egy program betöltés alatt, de hiába az alt+tab, ctrl alt del, látom a tálcát, látom az alt+tab alatt elérhető háttérben futó programokat, de nem jön előtérben egyik sem, mert a lefagyott program tök fekete képernyője homokórázik, és úgy mond az marad előtérben (kivéve a tálca, az egér, és az alt+tab ablakok).
Így nem tudom előhívni a feladatkezelőt sem hogy leállítsam a programot. Ctrl+shift+esc meg van, fut a feladatkezelő, de nem jön előtérbe. A fagyott program tálcán futó bezárás gombra kattinva, vagy alt+tab mini ablakban bezárás gombra kattintásra nem reagál, csak homokórázik rendületlenül.
A feladatkezelőben való leállítás kilőné a programot gond nélkül, csak nem jön ugye előtérbe.
Így csak egy megoldás marad az újraindítás, vagy kijelentkezés.Köszi
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #87925 üzenetére
Ott az ingyenes Ext2Fsd, de a TC-hez is van Ext plugin, ha az kell. Az pedig annyira nem meglepő, hogy fordítva adott pl. az NTFS támogatása, amit jóval többen használnak desktopon...
(#87926) legelek:
Ha már formázás, akkor pl. windowsos külső particionáló programoknál szokott lenni Ext2/3/4 opció (példa). Az viszont már más dolog, hogy desktopon még mindig nincsen akkora igény ezen fájlrendszerekre, nem elég elterjedtek ahhoz, hogy a Windows, vagy akár a macOS natívan támogassa őket. -
-
válasz
ArthurShelby #87922 üzenetére
Mi bajod az NTFS-el? esetleg válthatsz exFAT-re is..
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #87922 üzenetére
Még a Linuxhoz közelebb álló macOS sem támogatja tudtommal natívan... Majd ha tömeges igény lesz rá a Windows usereknél (nem valószínű), akkor esetleg. Vagy akkor sem, ismerve az "eddigieket". Bár újabban elkezdték pátyolgatni, raktak a 10-esbe WSL-t is, szóval ki tudja mi lesz...
-
ArthurShelby
addikt
Várható valamikor esetleg a jövőben natív (lemezkezelős) ext2/3/4 támogatás?
(mert lehet toldozgatni-foltozgatni mindenféle programmal, de nekem a natív megoldás tetszene a legjobban) -
leviske
veterán
válasz
#30153472 #87911 üzenetére
Köszi!
Közben nekem az oldotta meg, hogy benéztem a servicesbe és nyomtam egy startot manuálisan a két Function Discovery cuccnak és a UPnP-nek. Ezzel azonnal felismerték egymást és látják a megosztott mappákat. Valószínűleg ezeknek az elindulására kell várni, ha nem kezd az ember turkálni a gépben.
-
-
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Mostanában küzdök a második kijelzőmmel. A gépet egy monitorral használom, viszont ha filmezek, akkor átkapcsolom a TV-mre. A TV-be hdmi-hdmi van, a monitor pedig dvi-hdmi. Na most a gondom az, hogy mostanában nem hajlandó megjegyezni a win az utoljára beállított felbontást a TV esetében. 4K-s a TV, de mindig visszalövöm fullHD-ba. De ha visszakapcsolom a monitorra a képet, majd újra a TV-re, akkor megint 4K-s felbontás fogad. Persze, szép meg jó ez így, de én fullHD-t szeretnék, ráadásul ez idáig minden gond nélkül meg, ezt az új windows-al kezdte el.
GTX1080 a vga, legfrissen nv driver (egy régebbi volt, de azt azonnal frissítettem, hátha). Semmi anomáliám nincs, egyszerűen nem hajlandó megjegyezni a felbontás beállítását a TV. Ráadásul, ha a TV-n van a kép, és csal egy kicsit kapcsolok vissza a monitorra, majd újra a TV-re, akkor is kezdhetem előröl az egészet, mert visszaállítja magát 4K-be (gondolom arra méretre, amit a windows érzékel).
Valakinek valami ötlete?
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a Defender fogja vissza az összes lemezműveletet? SSD van a gépben, de vmiért minden egyes fájlműveletnél cpu korlát van és végeredményben az egész rendszer olyan tetű lassú, mintha egy öreg hdd-ről menne.
Nem bánom, ha a Defender a vinyót szkenneli üresjáratban, de nem lehet valahogy kikapcsolni a valós idejű védelmet? Főleg, hogy egy szálon terheli a cpu-t és így jó, ha kb 40 MB/s valós átviteli sebességre képes a rendszer. Ez elg vicces, mikor az SSD ennek a tízszeresére is képes lenne. Program betöltés dettó.
Köszi! -
-
törölt tag
válasz
leviske #87910 üzenetére
Valami miatt két W10 nehezen látja egymás megosztásait.
5-15 perc is eltelhet, mire mindkét gép látja egymást.
Ez korábban is így volt.
Az októberi frissítés után talán valamivel tovább növekedett az idő.
Androidról linuxos médialejátszóról azonnal elérhető.
Ezért ezekkel könnyű tesztelni.
A Panasonic Firefox OS alapú tévéi is nehezen találják meg a W10-es megosztásokat. -
leviske
veterán
Sziasztok!
Most így, a Homegroup eltüntetése után van valamiféle trükkje annak, hogy két Windows közt fájlokat osszon meg az ember? Már beállítottam a megosztást a vezérlőpultban és megosztottam elvileg mappát is, de a másik gépen (amin ugyancsak beállítottam a vezérlőpultban a megosztást) nem lát semmit.
Gondolom nem az OpenWRT-s router a gond.
-
törölt tag
Még egy pozitívum: ma vettem észre a beépített Paint 3D tud "magic select" funkciót. Ritkán kell, GIMP-et telepítettem eddig ilyenekért.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #87905 üzenetére
Lehet mert én angol nyelvű rendszert telepítettem, mindkét Mixed Reality Portal és Viewer is ott figyel. Csatlakozás is ugye connect nálam, azt se használom. Igazából a lényeg Win7-nél parancssorok nélkül egyszerű kattintgatással és drag&drop módon olyan start menü listát csináltam amilyet akartam, Win10-nél a lista része kötöttebb és akadályok. Pl. nekem nincs szükségem arra se, hogy jelezze az ABC betűket, tudom az ábécét fejből is
mivel kikapcsolhatatlan a jelzése ezért többet kell scrollozni. #firstworldproblem
Persze nem a világ vége ez a téma, 90%-ban úgyis WIN gomb kereséssel indítok programokat. Illetve ami pozitívum a csempés rész teljesen testre szabható szabadon lehet utilities egy kupacba és ki lehet kapcsolni az ABC listát. Át kell állítani az évtizedes megszokást, lista helyett a csempés részen belakni ahogy szeretné az ember.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #87904 üzenetére
Nekem nincs ott a Mixed Reality a start menüben, ott az én programjaimon kívül csak ezek vannak:
- Csatlakozás
- Gépház
- Keresés
- Microsoft Edge
- Windows biztonság+ persze alul a mappák: felügyeleti eszközök, kellékek stb.
Persze én a Gépházban is végigmentem és ami nem kell mindent kikapcsoltam, majd ezután volt záróakkord a két powershell parancs. + én a végén - egy két restart után - az o o shutup 10-et is ráeresztettem.
Lehet drasztikus de nincs BSOD-em úgyhogy működik.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #87901 üzenetére
Ismerem a PowerShell trükköket, sajnos pl. Mixed Reality Portal nem távolítható el az ABC listából ezzel. Ahhoz több kört kell futni. (a példában mást használtak, a módszer ugyanaz) A hír lényege az lenne Powershell parancsok és adatbázis bűvészkedés nélkül normál módon két kattintásos módszerrel jó lenne megszabadulni a feleslegtől, illetve ha core funkció és inkább ne távolítsuk el, akkor lehessen elrejteni start menüből.
Win32-nél nem használod a Notepadet és minek van start menüben? Semmi gond jobb klikk open file location és kidobja a parancsikon elérési útvonalát intézőben, törölheted a parancsikont és nem lesz benne a start menüben, csak a helyén a windows\system32-ben a notepad.exe a lényeg fél perc alatt megoldva a kérdés el van rejtve start menüből (ugyanígy szoktam kipucolni a telepített programok felesleges readme.txt és uninstall parancsikonjait startból azok nem kellenek oda, azaz mappa ne legyen startban csak az indító ikonok listája)
UWP-nél nem használod az Xboxot, Mixed Reality Portalt? Elsőre kereshetsz rá PowerShell parancsot, a másikhoz még több mókolás kell.
Úgy lenne jó start menüben jobb klikk "hide" ne legyen útban és csak a settings/apps listában legyen ott minden.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #87896 üzenetére
A Powershell-t futtatva rendszergazdaként majd bemásolva ezt a sort és ENTER-t ütni:
"Get-AppxPackage -allusers | Remove-AppxPackage"
E mellett ezt is le lehet futtatni:
"Get-AppxProvisionedPackage -Online | Remove-AppxProvisionedPackage -Online"
Értelemszerűen (") jel nélkül. Ez minden felhasználónál törli az összes UWP appot, persze akinek valamelyik kell annak más parancsot kell futtatni, egyenként kell törölni azt amit akar és megtartva azt amit akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest