- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Leállt az új Windows 10 terjesztése[link] ez már nem kicsit szánalmas hogy nem tudnak egy frissítést normálisan megcsinálni.
-
Cs1csó
titán
válasz
kutkut #86997 üzenetére
Valószínűleg nem, a notebook-okon OEM Windows van, azaz csak azon a gépen használható.
A Win 7 kulcsos dolgot próbáld ki: írd be a kulcsot - lehetőleg legyen átfedés a kiadások között tehát ha home premium akkor legyen a Windows 10 Home stb.
Ha nem fogadja el elsőre akkor még van pár lehetőség:
az aktiválási hibaelhárító használata -
kutkut
addikt
Sziasztok!
Átnéztem az összefoglalót, de erre nem találtam választ.
Van egy előtelepített Windows-zal vett laptopunk, a laptop alján az aktiváló kód... Kérdés, ezzel a kóddal be lehet aktiválni egy másik PC-re telepített Windows-t? Természetesen a laptop helyett, ha azt nem használnánk...
Másik kérdés, még mindig él az az "akció", hogy egy frissen telepített Win10-et lehet aktiválni egy régebbi Win7 kulccsal?
Előre is köszi!
-
-
vadmajomka
tag
Korábban nem kellett engedélyezni hogy a gépház fusson a háttérben.....
-
Cs1csó
titán
válasz
vadmajomka #86977 üzenetére
Igen megoldottam - én voltam túl aktív -
Legyen engedélyezve:
- Gépház - Adatvédelem - Háttérben futó alkalmazások a képen bekarikázott két dolog:A Gépház - Rendszer - Értesítések és műveleteken belül:
+ ha használod a O&O ShutUp10 akkor ott is legyen ez a két sor engedélyezve (piros legyen a csúska)
- Prohibit apps from running in the background
- App notification disabled -
törölt tag
válasz
darvinya #86990 üzenetére
Nem user error aki a Windows által kitalált és kínált profilmappában tárolja a cuccait. User error, ha semmilyen biztonsági mentés nincs.
(#86991) German_TD: Dupla poén, ha jól értem a cikkeket a "release preview" tesztkört kihagyták most, mert annyira biztosak voltak a dolgukban.
-
törölt tag
válasz
darvinya #86986 üzenetére
Most ne kezdje el mindenki mesélni, hogy neki már az ükapja is külön partíciót csinált vagy másik lemezre ment. A Microsoft úgy találta ki alapértelmezetten C:\Users a profilmappa és ott vannak doksik, képek, akkor óriási gond ha egy frissítés ebbe beletöröl.
(#86988) gb4400 A feladatkezelő hibásan jelezheti a CPU terhelést, erről tudtak kiadáskor úgy voltak vele nem nagy ügy és jövő heti patch majd megoldja.
-
-
darvinya
titán
válasz
#86564352 #86984 üzenetére
User mappa nálam alapból üres, soha nem mentek oda semmit, ezt már '98 alatt megszoktam.
(#86987) German_TD
Ezt tudom, de Ők akik nem figyelnek az adataikra.
Ilyenek vannak legjobban felháborodva, miközben Ők hagyják tárva nyitva az ajtót, gyertek ingyen vihető.
Értem, hogy ez nem ilyen formán kellene működni, de elvárt szolgáltatások.összefűzésével arányos az adat elszigetelés, különben nincs semmilyen védelem a mi megvéd, ha nyitot ajtót hagysz. -
törölt tag
válasz
darvinya #86983 üzenetére
Frissítés során beletörölhet a C:\User profilmappákba pl. dokumentumok, képek, letöltések. Nálam szerencsére nem történt semmi, egyébként is a letöltéseken kívül nekem minden OneDrive felhőre van irányítva így gépen és felhőben is minden megvan. Azért most kíváncsiságból megnézem a külső HDD biztonsági mentéssel egyezik-e minden.
Ami aggasztó a rohanós fejlesztésről, hogy tavasszal is jelezték insider feedbackben az Avast és Intel SSD kompatibilitási hibákat, mégis kiadták. Nem tartották széleskörűnek? De 700 millió Windows 10 gépnél csak 0,1% hibalehetőség is 700 ezer gépnél okoz szívást. Most ugyanezt eljátszották ezzel is amikor ezt a verziót hosszú távú támogatás alapjának szánják.
Cikk a fejlesztés állapotáról Évi egy build, de az stabilan jobb lenne.
-
asdf74
tag
Sziasztok! PC-be vettem egy SSD-t rendszernek tökéletesen működik. Rákötöttem a HDD-t ami előtte teljesített szolgálatot (1TB WD EZEX) és nem látja a Win 10. Alaplap (Asrock B85M Pro4) UEFI menüjében megtalálható a HDD, de Win10 nem látja. (Érdekes hogy a Boot menüben sincs a felsorolásban ha onnan szeretnék bootolni) Így elsőre van tippetek? Köszi
-
törölt tag
A Microsoft leállította a 1809 kiszórását WU-n és javasolják aki letöltötte az ISO-t, de még nem telepítette várjon.
Hát újabb kínos rajt a tavaszi után! Ezért mondják sokan évi egy build, de az alaposan tesztelve elég lenne. A fájltörlés bugról hetekkel ezelőtt beszámoltak insider feedbackben, a cég mégis kiadta a 1809-et.
-
trialboj
őstag
Törli a cuccaid a win10 frissítés
Ez majdnem annyira kínos bug mint a samsung robbanó telefonjai voltak.
Nem mintha okos dolog lenne a C-n fontos infókat tárolni... -
nyuszi123456
aktív tag
Szerintem a Microsoft Surface szép csendben lehagyta az ipadeket. De egyszerűbb Windowsos gépek is nagyon jók.
Egyetemi jegyzet és tanulás progi kerestetik:
Multimédiás módon jegyzetelnék.
1. Szöveg: gépelek fontos dolgokat közben pl. Word fájlba, de lehet más is.
2. Fotó: amit a táblára írnak vagy amit kivetítenek, fotózom. Azt szeretném, ha a fotózás pillantában a kép a Word fájlomba kerülne oda, ahol épp tartottam (de új bekezdésbe), aztán írhassak is tovább. Klassz lenne, ha a fotókat ezen az alkalmazáson belül karikázhatnám, aláhúzhatnék, levághatnám a felét, stb.
3. Hang: fölveszem az előadást. A hangfelvevő szűrje ki a gépelés zaját. Azt szeretném, hogy a felvétel alatt jelezhessek fontos részeket mondjuk egy felkiáltójelre kattintással, amely jelzések láthatóak lesznek pl. a felvétel hosszát jelző csíkon piros pöttyökkel.
Azt szeretném, ha a felkiáltójel lenyomásával fontossá tett hang felvétel részleteket a szoftver értelemszerűen a mondat elejétől értelmezné, vagy esetleg 2 percre visszamenőleg. Így nem pillanatok, hanem mondatok vagy percek lennének a fontos részek. Azt szeretném, ha ezeket külön beszúrná a Word fájlba, oda, ahol a felkiáltójel lenyomásakor tartottam, és később a Word fájl olvasásakor lejátszaná az ott aktuális fontos hangrészt. Szeretném, hogy ezeket könnyen tekerhessem még előrébb, ha korábban kezdődik a részletben hallható gondolat, és mentse el, ahová állítottam. Jó lenne, ha ezeket a fontos kiválasztott részeket beszédfelismerő program szöveggé változtatná bent a Word fájlban, vagy valahol másik fájlban.Így lenne jó tablettel, telefonnal vagy notebookkal tanulni. Visszahallgatni egy teljes előadásnyi hangfelvételt időpazarlás lenne.
Milyen szoftvert használjak ehhez milyen hardverrel? (A masinát kérdezem, nem az usb hdd-t.) 1000 eurót jó lenne nem túllépni. Ha nekem kell manuálisan csinálni bármit, az minimális legyen.
-
Ablakos
őstag
válasz
Sgt. Chris #86969 üzenetére
Igen, volt "Nincs internet" hiba. MS Store, facebook, messenger nem kapcsolódtak. Holott minden egyéb hálózatot használó alkalmazás rendben volt.
Visszaléptem az előző buildre és megint működik minden. -
kontaku
tag
Sziasztok!
Az normális, ha nekem a Microsoft oldalán csak az áprilisi frissítést ajánlja fel? Eleve az van a gépen. MCT-ből is csak a 1803-as jönne le. A gépházon belül meg azt írja, hogy naprakész.
(Azért máshonnan le tudtam húzni az ISO-t, de akkor is, na...) -
adika4444
addikt
válasz
Sgt. Chris #86969 üzenetére
Hali!
Ha jól tudom, ez USB-s. Próbáld meg másik portban, illetve próbáld meg letörölni az eszközkezelőben, hátha talál hozzá valami jó drivert a Windows.
szerk: utóbbit csak akkor, ha offline is fel tudod rakni a drivert ha nem sikerülne neki megtalálni.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Hali!!! Érdeklődnék, hogy másnál is vacakol-e az internetes kapcsolat, amióta fent van a 1809? Egy TP-link WN822N 300-as cuccon keresztül kapja a jelet a PC-m...de indítás után mostanában sűrűn elveszti a jelet, nincs internet üzenetet kapok...újabb driver nincs hozzá, csak 2016-os, vélhetően nem is lesz.
-
válasz
Runner_fxr #86959 üzenetére
Hát nem csak vga drivert kell felrakni hanem audió drivert is...
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Runner_fxr #86965 üzenetére
Futtasd rendszergazdaként, hátha. jobbkikkes menü
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Ferdzsoo #86949 üzenetére
Sajnos lehet kerülgetni a problémát de egy tiszta telepítés lehet megoldaná, addig meg inkább ne altasd, egy PC ha kikapcsol a monitora, és nem épp ezerrel tolod rajta a DukeNukem3D-t akkor nem zabál sok áramot.
Ha nagyon sokáig vagy távol kapcsold ki.
Runner_fxr
EZT szedd le és futtasd.
-
Zotya84
őstag
válasz
Ferdzsoo #86949 üzenetére
Igen van. a) Nem teszed alvóba. b) keresel frissített drivereket, mert az alvóból visszanemtérés oka általában valamelyik driver, nézz körül eseménynaplóban, hátha találsz benne nyomot. És, tényleg, nevetséges, hogy alvó állapot miatt ide írsz, komolyan mondom, meg is kéne szüntetni, mert Vista óta vannak vele gondok, hogy néha, némelyik gép nem tér vissza alvóbul. Ahogy azt is őrületesen nehéz megoldani, de komolyan mondom, hogy ne vegye el a parasztnak háttérképét. Tényleg, így 2018-ban nevetséges, hogy szinte csak neked vette el a háttérképed. De most komolyan, sose legyen ennél nagyobb bajod.
Bocs, ezt nem lehetett kihagyni, annyira nevetségesen magas labdát adtál így 2018-ban, de komolyan!
Ha bántónak érzed bátran töröltesd, nem fogok megsértődni – bár a választ nem véletlenül fűztem bele. -
Zotya84
őstag
válasz
Runner_fxr #86959 üzenetére
Szerintem keress rá a dxwebsetup.exe-re, töltsd le, telepítsd fel, aztán nézd meg újra a játékokat.
-
Zotya84
őstag
-
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy szűz win 10 telepítés után nem mennek a játékok. Az egyik pl az XINPUT1_3.dll fájl hiányára panaszkodik, a másik meg az X3DAudio1_7.dll fájlra. Csak a VGA-hoz telepítettem a legújabb nvidia drivert, illetve az intel oldaláról a legújabb chipset drivert, ezen kívül a windos minden hardvert felismert. Mi lehet a probléma?
Köszi! -
Cs1csó
titán
Üdv, nagyon jó ez a NetSpeedMonitor! Annyi, hogy már a telepítőt is - alul kiválasztva - kompatibilitási módban kell futtatni. Telepítés után a mappájából indítható, és nagyon jól testre szabható. Külön opciót nem találtam de úgy látszik automatikusan indul a rendszerrel - tehát nem kell manuálisan feladatot létrehozni az indulására.
-
Dinter
addikt
-
Dinter
addikt
Sziasztok, ehhez az eszközhoz tudnátok egy legfrissebb drivert adni?
hdaudio\func_01&ven_10ec&dev_0668&subsys_104313bf&rev_1000
Ez a hangszóró, jelenleg 2015-ös van, és nem működik a mélynyomó, ezért szeretném frissíteni, de sehol nem találom egyszerűen.
-
JanR
addikt
válasz
FoxiestFox #86928 üzenetére
Allitsd ugy be a TV-d felbontasat, hogy fel van nyitva a laposod is kozben. Megjelenites csak azon a kijelzon es ugy. Utana probald meg, ha lecsukod, ezt csinalja-e. Anno en is kuzdottem egy HP Pavilionnal, de nekem igy sikerult kikuszobolnom a hibat. Energia semakban mi van beallitva, ha lehajtod a kijelzot?
-
Ferdzsoo
addikt
Hali, az új frissítés óta ha alvó állapotba teszem a gépet és utána visszakapcsolom akkor kékhalál fogad. Erre van valami? Nevetségesek ezek a dolgok komolyan mondom. meg az is hogy minden nagyobb frissítéskor elveszi a háttérképet. Komolyan mondom ez egy ekkora őrületesen nehéz programozni való hogy megmaradjon a parasztnak a háttere egy frissítés után. Nevetségesnek tartom ezt 2018-ban.
Persze legyen ez a legnagyobb bajom, de nem mert most kifagy alvó mód után is.... -
vlevi
nagyúr
"Ezt a fekete hátteret sehogy sem tudom megszokni, "
Szerintem ezért csinálták. Hogy mindenki, aki azért nyafogott, hogy legyen már, megkapják, aztán visítva kapcsolják kiDe, hogy egy kis jót is mondjak.
a 1803 file kezelőjében a sajátgépben a meghajtók nagyon be voltak húzva a csoportosításban, és emiatt nem fért ki a meghajtónév.1809-ben ez javíttották.
-
csacsa01
tag
Az megoldható a 1809-nél, ami az előző verziónál? Jelesül, hogy a téma sötét (gépház..), de a fájlkezelő világos? Ezt a fekete hátteret sehogy sem tudom megszokni, bárhogy is erőlködök.
Vagy van rá más megoldás? -
Joker88
őstag
egy hétköznapi használatban lévő notebookra is felengedtem ezt az Októberi Frissítést.. bárcsak ne tettem volna.
Azóta, teljesen véletlen időpontokban eltűnik a kép egy-egy másodpercre.
A gép a frissíts előtt is ugyanezekkel a beállításokkal ment,nem lett más frissítve.
(Asus X554L notebook :: Intel Core i3 5010U , Intel HD Graphics 5500 és Nvidia Geforce 920M , 8 GB RAM , 120Gb SSD )Második hibajelenség:
Online szoktam zenét,rádiót hallgatni. fél óra után egyszercsak megáll a zenelejátszás, akár Youtube,akár Online rádió, és a böngésző Chrome/Edge is dettó meghal. -
Poplacsek
senior tag
Aki HDR-es Monitort/TV-t hajt Win10-ről meg tudott bírkózni a 1809 beállításával?
Nekem a 1803 tökéletesen működött együtt a HDR monitorral, amikor HDR tartalmat indítottam a monitort automatikusan HDR módba kapcsolta, a jobb felső sarokban feljött a HDR logo és még négy HDR profil között választani is lehetett. Aztán pl. a HDR tartalom bezárását követően automatikusan visszakapcsolt SDR-re.
1809-el ez az automatikus mód nem működik, de ha a menüben át is állítom HDR-re manuálisan, akkor se az igazi, a jobb felső sarokban meg se jelenik a HDR logo. -
Pierre75
senior tag
válasz
Doky586 #86935 üzenetére
"Ha 10 nap után magától törli akkor minek siettetni..?"
Mert elmorzézik egy darabig míg törli, ezért jobb ha én választom meg az időt, mikor tegye azt."A havifrissítéskor se látok nagy növekedést, igaz nem az a típus vagyok aki 2-3 GB növekménytől berezel, így nekem elég negyedévente a lemezkarbantartó.. "
Más pedig nem szereti látni, ha hízik és dagad az MS és tesz ez ellen. Mert ugye a win szemete x GB/hó, aztán más driverek is frissítik magukat, de a régi szemetüket ott hagyják, ami újabb és újabb GB. És bár örvendetes, ha vki elfér 120GB SSD, de én pl szeretném másra is használni azt a tárhelyet, ahelyett, hogy ez a digitalis szemét terpeszkedjen... -
trialboj
őstag
Van rá mód hogy beállíthassam, ho,l milyen nyelvű bill kiosztást szeretnék használni?
Magyarul írok, de az adobe programokban angol kiosztás kellene a bill kombók miatt... mintha régebben lett volna valami cikk erről, de már nem emlékszem pontosan.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #86937 üzenetére
Barkácsolás sajnos, ha jó is lenne valószínűleg köv. frissítéskor visszaállítaná. Esetleg áruházból a WinDynamicDesktop progit próbáld még. Az a Mac-es Mojave újítását másolja Windows-ra, a Naphoz igazítva cserélgeti a háttereket egyre sötétebb árnyalatra. És ennek van olyan opciója "Change Windows 10 theme color" ami talán a világos-sötét módra utal. Nem tudom most ellenőrizni neked ez a fájlkezelőre is vonatkozna, nézd meg.
(#86938) Doky586 De akihez hozzászóltál ő nem. A kérdés az volt linkelt fotón látható Windows Update maradék fájlok törölhetőek-e és ennyi, a félévest te keverted bele. Most én mit csináljak azzal te másról beszélsz magaddal?
-
-
törölt tag
válasz
Doky586 #86935 üzenetére
De, a havi frissítések maradéka volt a kolléga által betett képen. Ki is volt jelölve és alatta a leírás a WU frissítések másolatát gyűjtögeti a rendszer. Egyáltalán nem a féléves nagy frissítés maradéka az. Az lejjebb szokott lenni a karbantartó listában. Amit szintén lehet egy füst alatt törölni, ha tudod úgysem állsz vissza előző verzióra.
Másrészt a kolléga világosan jelezte karbantartózni akar és törölheti-e nyugodtan, akkor arról van szó és nem kell térítésbe kezdeni, hogy miért fáj neki 8,6 GB szemét.
-
Doky586
félisten
válasz
#86564352 #86930 üzenetére
NEM a "szokásos havi frissítés" ekről volt szó hanem a félévesról. Ha 10 nap után magától törli akkor minek siettetni..?
A havifrissítéskor se látok nagy növekedést, igaz nem az a típus vagyok aki 2-3 GB növekménytől berezel, így nekem elég negyedévente a lemezkarbantartó..
Én 5éve vettem a 120 GB ssd-met, még most sem igénylek nagyobbat.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #86917 üzenetére
Szia,
Én nem találom a Windows.old mappát, ott ahol írod.
A rejtett fájlok láthatósága be van kapcsolva.Win10 Pro verzióm van. Lehet, hogy itt máshol van?
köszi -
törölt tag
Régi NetSpeedMonitor progi vagy valamilyen rainmeter megoldás.
#86932) fs-zsoci: ha arra gondolsz este váltson át magától sötét módra, olyat magától nem tud. Feladatütemezővel lehet barkácsolni.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy az "Alapértelmezett alkalmazás-üzemmód kiválasztása" (új) opció automatikusan működjön (valahogy), szinkronban az "Éjszakai fény" beállítással?
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Hálózati sebesség mutatására van lehetőség a tálcán?
-
törölt tag
Nyugodtan töröld.
(#86929) Doky586: Egy szokásos havi frissítés alkalmanként 2-3 GB maradékot is hagyhat. Havonta van három ilyen, az már 6-9 GB Windows Update maradék. Minek foglalja a helyet?
Build upgrade után a windows.old 10 nap után magától eltűnik, viszont a havi összegzők maradéka tapasztalatom szerint nem. Legalábbis legutóbb megvártam két frissítést és utánuk kb. 6 GB maradékot szedtem le karbantartóval. Nincs mindenkinek 256-512 GB SSD meghajtója.
-
Doky586
félisten
De minek akarod törölni..?
Már sokszor le lett írva hogy ezzel csak magadat korlátozod le, hogy ideiglenesen visszaállhass ha ezen verzió hibásan működne nálad (vagy valami filet törölt ami neked még kellett volna). Ha nincs hiba és nem állsz vissza akkor a te beavatkozásod nélkül is törli automatikusan 1-2 hét múlva..
-
Hello!
Bedobom ide is, hátha nem laptopspecifikus, hanem Win.
Jelenség:
Rádugok a gépre dsubon egy fullhd tv-t, szépen ki is adja ugyanazt a képet, amit a laposon látok, ugyanabban a felbontásban.
Lecsukom a kijelzőt, és átváltja a tv-t valami 720p szerű felbontásra, amit sehol sem tudok állítani, mert látszólag továbbra is fullhd.
Ez mi az átok, és hol lehet kikapcsolni? -
vlevi
nagyúr
Így van, nyugodtan bemehetsz oda is.
A rendszerfileok törlése egyébként csak annyit jelent, hogy az a lista, amit most is látsz, kibővül olyan elemekkel, amik elvileg a rendszerhez tartoznak, de törlésük nem okoz gondot.
Ilyen pl. a windows update által lefoglalt dolgok, a korábbi windows telepítés biztonsági másolata, stb... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Itt szóba került, a Rendszerfájlok törlése a Lemezkarbantartóval. Nem akarok véletlenül sem téves törlést, ezért rákérdezek a pontos sorrendre.
Amikor elindítom a Lemezkarbantartót, és miután végez a listázással akkor ezt az ablakot kapom. Ha utána rákattintok alul a Rendszerfájlok törlése fülre, akkor csak kilistázza, de nem törli rögtön ugye?
Szeretnék egy kis helyet felszabadítani, de ilyen törlést még nem végeztettem a Lemezkarbantartóval, meg nem is igazán vagyok számítógépes hozzá értő és nem szeretnék bármit is kitörölni ami kellene a Windowsnak.
Előre is köszönöm a segítséget és elnézést amiért ilyen alap szinten kérdezek. -
GZoli7
senior tag
válasz
King Unique #86917 üzenetére
Igazad lehet, sajnos elég régen nem láttam Windows-t.
-
pergabb
senior tag
nektek sikerült csatlakoztatni a telefont a géphez? Nálam a telefon azt dobja ki párosítva vannak, majd a win szól, hogy küld egy értesítést és a telefonon fogadjam el, de nagy l*szart nem kapok..
-
törölt tag
Szomorú ha igaz: most olvastam a frissítés előfordulható adatvesztés bugot hónapokkal ezelőtt jelezték insider feedbackben
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #86902 üzenetére
Amit a tárhely felszabadításáról írnak, az nem újdonság. Ez szokott lenni minden build upgrade után, a korábbi rendszer a C meghajtón a Windows.old mappába kerül és úgy lefoglal pluszba X GB tárhelyet. Amit aztán lehet a lemezkarbantartóval manuálisan törölni így, illetve a tárterületsegéddel is. De ez sem kötelező, mert az eddigi gyakorlat alapján korábban 30 nap, újabban viszont már 10-15 nap után úgyis automatikusan törli a Windows 10 a korábbi telepítést.
(#86910) GZoli7:
Mindkettő megoldás jó. Ha nem rendszergazdaként van futtatva a lemezkarbantartó, akkor kell a rendszerfájlok törlése opciót még külön kiválasztani. De ha rendszergazdaként, akkor már nem, mert akkor egyből kilistáz minden elemet, beleértve a rendszerfájlokat is. Szóval az utóbbi is OK, sőt ez esetben lehet még célszerűbb is azt használni. -
seger
addikt
Adott egy win10. Miért van az, ha elindul a rendszer, ki van jelölve az első ikon az asztalon bal felül. Bármi más ikonra kattintanék, akkor is azt indítja el.... habelindult és bezárom, utána már jó....
-
Cs1csó
titán
válasz
GZoli7 #86912 üzenetére
Vakarom a fejem de ugy volt hogy simán a fájlkezelőből nem engedte törölni a Windows.old mappát ekkor futtatta - simán start menübe elkezdtem begépelni és kiadta lemezkarbantartót futtattam de csak simán ekkor nem tudom pontosan hogy volt lehet akkor ki sem listázta a Windows.old mappát vagy kilistázta de ott volt az értesítés mellette hogy ha törölni akarja akkor futtassa rendszergazdaként a pajzsos ikon jel is ott volt.
Lényeg jobb rendszergizdaként futtatni.
-
Cs1csó
titán
Megjelent a O&O ShutUp10 legfrissebb - gondolom a 1809-eshez módosított - verziója tegnap!
-
Cs1csó
titán
válasz
#73959936 #86907 üzenetére
Az O&O ShutUp10 -nek is újra ki kellett pár telemetriát kapcsolni ami visszakapcsolódot és még volt egy két egyéb vissza vagy alapra állítás. Ezért érdemes ha sikeres az upgrade végigfutni a gépház beállításain aztán lefuttatni a lemezkarbantartót és kész is, jobb esetben.
-
Cs1csó
titán
válasz
Orionk #86902 üzenetére
Szerintem elég a lemezkarbantartót RENDSZERGAZDAKÉNT futtatni és így törölhető a Windows.old mappa ez az amivel a legtöbb hely felaszabadítható a többi bullshit.
Egy jól belakott gépen 17 GB-ot egy alig belakott netes gépen is volt 3 GB-nyi törölhető méretű Windows.old mappa. Fontos a rendszergazdaként futtatás különben nem lehet törölni. -
fanti
addikt
-
fanti
addikt
Szenzációs a Win10 1809-es kiadása.....
Nem tudom, hogy készakarva b@sszák így el az alapvető hálózati részét?
Két tök egyforma konfig. 1803 alatt hónapok óta gyönyörűen látják a "közös" megosztott könyvtárakat, ahol csak olvasási jog van azt szépen olvassák, ahol írási jog is abba meg szépen írnak is, vica verza.
Ja : NINCS OTTHONI CSOPORT MEG ILYEN SZARSÁGOK, RENDES MEGOSZTÁSI METÓDUSOK VANNAK!Tegnap az egyikre felmászott a 1809, azóta a 1803-as (még nem frissített) géppel ha a régi jól működő megosztott mappáira megyek hitelesítő adatokat követel.....ugyanígy a 1809-essel updatelt géppel is hiába fordulok a 1803-as felé, dettó.
Hogy lehet valamit, ami jó volt eddig, így elqrni?!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Erről a cikkről mit gondoltok? Érdemes lehet így cselekedni, helyet felszabadítani?
-
Geth
veterán
válasz
Pécsi gyerek #86899 üzenetére
Én ezzel így vagyok 8-as óta. Sajnos lottón csak 3-asom volt a múltkor... de hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest