Hirdetés
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
Heisenberg69 #61296 üzenetére
Ennél jobb leírást nem tudok linkelni, mert kéne a router típusa is. A routered beállításai között kell keresgélni, nem a Win10 beállításokban.
Vagy a wifi routered topikjába kérdezd meg vagy az általános wifis topikban. -
kispx
addikt
válasz
Heisenberg69 #61294 üzenetére
A router beállításaiban állítsd át a csatornát.
-
Heisenberg69
senior tag
Üdv!
Az otthoni wifim elég gyenge mostanában. A laptopom is wifivel üzemel, így a munka miatt fontos a megbízható internetkapcsolat. Panelban lakom, így a csatorna emiatt elég szennyezett. Androidos telefonomon a wifi analyzer azt mutatja, hogy rengetegen vannak a csatornán, amin mi is vagyunk. Kérdésem, az lenne, hogy a wifi analyzer program általjavasolt csatornára, hogyan tudnék csatlakozni?
-
válasz
King Unique #61290 üzenetére
Én is oda figyelek a dolgokra,kivétel mikor néha nem
Nekem anno jó volt a nod újság kóddal használtam sokáig volt a gépen csak néha lassulgatott a net és azt hittem a nod baszkódik valamit mert az ethernet mindig dolgozott ezerrel,de valószínű nem a nod volt.Nekem nem kell átfogóbb védelem mert a windows tűzfala tökéletesen elég csak a defender sántít kicsit nekem,tehát max csak egy vírusirtó kéne,meg van még fent Malwarebytes. -
core i7
addikt
Windows 10 pro és enterprise közt van valami lényeges különbség játékoknál (game mode funkció) vagy biztonságban (valami lényeges biztonsági funkció) esetleg egyéb lényeges szolgáltatás?
-
King Unique
titán
válasz
Pityu. #61284 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy ha valaki nagyon tudatos user és odafigyel mindenre, valamint mellette naprakész a Windows stb., akkor akár a beépített védelem is elég lehet. De amúgy korántsem minden user ilyen, illetve vannak akár ingyen is az utóbbinál átfogóbb és erősebb védelmet kínáló szoftverek.
De ez a kérdés eleve inkább a Vírusirtó topic témája és ott célszerű érdeklődni.
-
SLYM
veterán
válasz
quailstorm #61256 üzenetére
Igen, mindegyik működik.
-
Windows defender helyett érdemes valami komolyabb vírusirtót felrakni?Mert néha úgy érzem,mintha nem is lenne vírusirtó a gépen.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Az éjszakai fény mindenkinél jól működik?Az első hetekben ment simán,de mostanában elfelejt magától bekapcsolni.Ha rámegyek a beállításokban és ki majd bekapcsolom utána jó...
Köszi!
-
Darkness
aktív tag
válasz
Williams #61268 üzenetére
Üdv!
Ha valaki szeretné a 1703 frissítésnél is látni a jobb klikk -nél a vezérlőpultot a gépház helyett, akkor:
a windows.old\Users\user name\appdata\local\microsoft\windows\winx\group2\control panel.lnk fájlt másolja át a Users\user name\appdata\local\microsoft\windows\winx\group2\control panel.lnk helyére. érdemes előbb erről egy biztonsági másolatot készíteni.újra indítod a másolás után és megint a vezérlőpult jelenik meg és indul el.
ha még nem írta le senki ezt előttem....
-
TRob1
veterán
válasz
Williams #61268 üzenetére
A win+x-ből az április óta elérhető Creators Update-tel (1703) került ki (gondolom azért hogy szokják az emberek a Gépházat mire teljesen eltüntetik a Vezérlőpultot), de a keresővel megtalálható. Illetve a Start menüben is ott van a Windows Rendszer alatt.
ui: Amúgy próbáltál rákeresni itt a keresőben a Vezérlőpultra? Mert 88szor biztos volt róla szó.
-
hape60
aktív tag
válasz
Grafirka #61265 üzenetére
Ezt a megoldást már több helyen olvastam, de egyszerűen nem tudom megtalálni... lehet, hogy én vagyok a láma, de ami a leginkább hasonlít ehhez (magyar Win10): vezérlőpult - energiagazdálkodási lehetőségek-a főkapcsoló funkciójának megadása-- Ajelenleg el nem érhető beállítások módosítása.
Itt, ha rányomok módosításra, semmit sem tudok kijelölni, törölni:
??? -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Windows 10-ből eltűnt a vezérlőpultom. Eddig meg volt (Win+x billentyűnél, és a keresőbe beírva is) viszont most úgy eltűnt, hogy csak parancs sorból tudom elindítani (control)...
Hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot, illetve ez win bug, vagy valami frissítéssel változott meg?Köszönöm előre is!
-
vavakika
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Telefonról szerettem volna képeket küldeni Bluetooth segítségével a laptopra (win 10). Csatlakozás rendbe, de nem tudom elküldeni a képet. Viszont a laptopról tudok a telefonra képeket küldeni. Három telefonnal is próbálkoztam (androidos, Nokia), de mindegyiknél ugyanaz a probléma. Telefonok közt működik rendesen minden.
Mit kéne beállítani? -
fulton
addikt
válasz
Grafirka #61265 üzenetére
Sziasztok
Az miótta normális, hogy A Rise of tomb raider en ha játszok, azt látom ha átváltok feladatkezelőre játék alatt, hogy csak 9 GB foglalt a 16 Gb ból.
Mégis felszólít hogy zárjak és mentsek alkalmazásokat mert kevés a rendszer memória. WTF?
ez mi?A másik, hogy a C meghajtón is van 13 Gb szabad hely. Szóval nem értem mit sipákol...van ötletetek?
-
Grafirka
őstag
válasz
hape60 #61262 üzenetére
Amit megprobalhatsz :
Start > Control Panel > System and Security > Power Options
nyisd meg a “Choose what the power buttons do” majd a “Change settings that are currently unavailable” menubol szedd ki a pipat a “Turn on fast startup” elol majd inditsd ujra a gepet.Egyebbkent sokan panaszkodnak erre a jelensegre, es joval bonyolultabb kerdes mint tunik. A gepeden futo alkalmazasok , driverek es minden egyeb befolyasolhatja. Teny hogy nem vagy egyedul ezzel , remelem a fast startup leallitasa eredmenyes lesz. Egyeseknel mukodik , cegnel is mukodott 2 gepen, de volt ahol semmi nem valtozott. Angolul irtam az utvonalat , ha nem talalod akkor majd segitenek akik magyar nyelvu wint haszlanak.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #61261 üzenetére
szerk.: most esett le, hogy miről volt szó, kicsit fáradt vagyok
-
hape60
aktív tag
Kérdeztem már régebben, választ nem kaptam; miért nőtt meg a 1703 verzió óta a win10 pro 64bit kikapcsolási ideje? (Kb 20mp-ről kb 2 percre) Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy mi foga a gépet? A bekapcsolás normális - működés közben hibát nem találtam. Csak ez a leállás...
-
King Unique
titán
válasz
netpeti98 #61258 üzenetére
Igen, ezt írtad, mert magadtól idéztél.
Viszont amire válaszoltál, ott nem az MCT-t, hanem a másik 2 letöltési opciót kérdezte az illető. De közben nézegettem és mindkettőnél 3,94 GB a letöltött ISO mérete. Csak az egyiknél a böngészős letöltésnél 3,9 GB-ra volt kerekítve és az kavart be.
(#61260) csubuka:
Ha csak offline használod a Live rendszert, akkor még nem okoz gondot. De, ha kap netet, akkor már elállítódik Windows alatt az idő. Amúgy szívesen! -
csubuka
addikt
válasz
King Unique #61257 üzenetére
Köszönöm szépen!
Az lehet a gond, igen. Egy párszor kellett Live Ubuntu-t használnom, így akkor meg lehet a ludas :-)
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #61257 üzenetére
A .esd hatékonyabban van tömörítve és titkosítva van a tartalma, ezt a változatot szedi le a Media Creation Tool, ezért kisebb.
Ezt írtam én is, de lehet kicsin kuszán fogalmaztam.
-
King Unique
titán
válasz
csubuka #61253 üzenetére
Normál esetben csak úgy nem kellene elállítódnia. Nincs véletlenül Linux is a gépen? Mert, ha igen, akkor szokott tipikusan előfordulni ez a 2 órás időeltérés. Amire vannak különféle megoldások. De egyébként elég csak Windows alatt átállítani. Ha nincsen Linux, akkor passzolom...
(#61254) netpeti98:
Tudtommal az MCT-vel leszedett ISO-kban vaninstall.esd
. Sőt, a telepítőt kiírva a pendrive is az ESD-ISO nevet kapja. Viszont a fentebb említett egyéb helyekről letölthetők már normál típusúak, azazinstall.wim
van bennük. -
netpeti98
addikt
válasz
Doky586 #61239 üzenetére
Az egyikben az instal.esd a másikban install.wim tartalmazza a lemezképet. A .wim nagyobb, de cserébe könnyebben módosítható, ha otthon akarsz ISO-t "főzni" magadnak.
A .esd hatékonyabban van tömörítve és titkosítva van a tartalma, ezt a változatot szedi le a Media Creation Tool, ezért kisebb. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy Win10 alatt elvileg minden automata időbeállítás okés, időzóna okés, elvileg azt írja, hogy szinkronizálja is az időt, de gyakran eltolódik -2 órával az óra és csak a beállításoknál az időszervernél az "Update Now"-val kerül ismét normális helyzetbe... Pedig papíron szinkronizálja iugyanazzal a szerverrel, de mégis csak a manuálissal jön be jól.
-
SLYM
veterán
válasz
quailstorm #61251 üzenetére
Nem is tűnt el, maga a frissítés sajnos nem működik. "A windows sajnos nem tudja frissíteni a következőt..."
-
quailstorm
félisten
-
megint én
őstag
Win 10-et megjelenésekor volt lehetőség ingyen leszedni az MS honlapjáról?
-
SLYM
veterán
válasz
quailstorm #61246 üzenetére
Művelet/hardverváltozatok kezelése részt csináltam én az eltávolítás után (ilyenkor telepít újra valamit). Maga a frissítés így ahogy írod sajnos nem működik. Azt próbálnám ki, hogy eltávolítom és utána telepíteném a drivert, de azt így ugye nem jeleníti meg az eszközkezelő, mert a törlés után kiveszi a listából.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61243 üzenetére
Azt nem tudom hirtelen nálad mért nem tölti be az oldalt, de nálam és gondolom másoknál is simán működik. Egyébként a fentebb említett méretekkel annyira szvsz nem kell foglalkozni, mert az MS hivatalos oldalán is 3,9 GB-ot ír letöltésnél pl. a böngésző (Firefox). Teljesen most nem szedtem le, hogy megnézzem a pontos méretét, mert nekem sincs otthon Gbps netem... De, ha az egyik hivatalos forrásból letöltöd, akkor az bőven jó és nem kell parázni!
-
quailstorm
félisten
Illesztőprogram frissítése, frissítés gomb. Manuális, megadod neki a mappát a Win10-es driverhez és kész.
Revíziónak megfelelő driverrel eteted? Mert van V1 V2 Vkecske...
-
SLYM
veterán
válasz
quailstorm #61236 üzenetére
Köszönöm! Odaáig eljutottam, hogy most már látom a windows10 64 bites verziót, amit fel kellene telepítsek. Innentől mi a teendő? (láttam, hogy írtad, hogy: onnan kiszedtem a drivert és eszközkezelőnek megadtam, de ez a gyakorlatban nem tudom, hogy működik.) Nincs a mappád belül setup file ugye. Köszönöm!
-
Balerik
aktív tag
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #61242 üzenetére
Onnan indult a problémám hogy nem érem el a Microsoft oldalát (#61224) a te MS linked sem jön be. (valami akameitechnologies ip-je jön csak?)
Azzal viszont tudnátok segíteni hogy a Microsofttól letöltött ISO-nak mennyi az MD5 vagy SHA1 ellenörző összege, 10Mbps netem van úgyhogy nem tudok mindent százszor letölteni.. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61239 üzenetére
Az utóbbi oldalt nem ismerem és most az ISO-t sem töltöttem le onnan teljesen. De, ha annyira érdekel, akkor leszeded, aztán kielemezed!
Ha nem akarsz vele vesződni, akkor meg ott van a másik 2 opció a letöltéshez. De, ha desktopon pl. egy Linux / macOS alatt nyitod meg ezt az oldalt, akkor nem az MCT-t, hanem szintén közvetlenül az ISO letöltésének lehetőségét fogja felajánlani.
-
Balerik
aktív tag
válasz
Doky586 #61239 üzenetére
Azt takarja, hogy a "gyártok" másképpen számolják a MB, GB -kat. A gyártok 1MB=1000000 bytenek számolnak, míg számítástechnikában 1MB=1048576 byte, ebből adódik az eltérés.
A számítástechnika mértékegységei -
trialboj
őstag
Nyilván nem.
Annyira le van egyszerűsítve minden, viszont a recoverynél nem sok infót ad hogy pontosan hogy és mit ajánlott elmenteni. Persze van ott help menu meg ott a YT, de alapvetően mindenki lusta, és ha nem talál elsőre megoldást, könnyen lefűz ezekről.
Még mikor kijött és kipróbáltam csináltam egy ilyet pár hét alatt 30+gb lett belőle, és onnantól kukáztam.
Ettől még lehet jó dolog, de nincs rendesen szájba rágva hogy is kell okosan használni, hogy pár hónap után ne zabálja fel a gép tárhelyét.
Majdnem akkora hiányosság, mint hogy sehol nem hívja fel a figyelmet a win, hogy legalább félévente készíts/frissítsd a biztonsági mentést a lényegesebb adataidról. Aki tudja tudja aki meg nem hallott róla, az úgy járt
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #61238 üzenetére
"Az itt lévő programmal lehúzott pedig 3,94 GB. A kolléga által linkelt oldalról letöltöttnél pedig 3,9 GB-ot ír letöltésnél."
Pont erre a különbségre kérdeztem rá. Hogy az a általad is jelzett méretkülönbség vajon mit takar..? férget?
-
King Unique
titán
-
quailstorm
félisten
setup.exe isxunpack extension
data1.cab total observerutána mappánként oprendszerenként megkapod a drivereket
-
-
SLYM
veterán
válasz
quailstorm #61227 üzenetére
Köszi! Tp-link Tl-WN722N az eszköz neve.
-
quailstorm
félisten
A konkrét esetedben nem tudom, és lehet nem is ez a baj...
Unokatesómnak van régi Belkinje, Win7 max, 8.1-re nem települt. Ahova az installer kicsomagolta magát, onnan kiszedtem a drivert és eszközkezelőnek megadtam. Ment.
Install shieldhez is vannak extractorok ha muszáj, de mivel a tiedről semmit se tudok, nem erőlködök. -
Popes
őstag
-
SLYM
veterán
válasz
quailstorm #61222 üzenetére
Mindegyik gépen ugyanaz az oprendszer van. Ezt hogyan lehetne megtenni, amit írtál? Nem igazán értek ezekhez sajnos.
-
Sdi
addikt
-
lacoka007
tag
Üdv. Win 10 pro-t használok, és a beépített syp-ot. Hogy lehet rajta képernyő megosztást csinálni, mert sehól nem találom. A régi asztali verziónál volt.
-
SLYM
veterán
Sziasztok!
Nem igazán tudom hova kellene feltennem a kérdésem, de jó eséllyel van némi köze a windowsnak a problémához, szóval gondoltam itt teszem fel. A wifi adapteremet szeretném használni egy asztali PC-n, ami eddig kábelen csatlakozott a wifis modemhez. A probléma, hogy bedugom bármelyik USB-be, nem csinál semmit. 2 másik laptopon tökéletesen működik. A nem csinál semmit alatt azt értsd, hogy nem is világít. Az eszközkezelőben jelenik meg és ennyi. Addig jutottam, hogy a 28-as hibakódra rákerestem és megcsináltam az ott ajánlott eltávolítást, majd újra felismertetést, de semmi sem történt. Letöltöttem hozzá egy drivert, de azt a szart nem lehet addig telepíteni, amíg nincs "detectálva" a cucc. Itt alul látható a képen:
Valakinek van elképzelése mit kellene tenni, hogy életre keljen az eszköz? Köszi!
-
trialboj
őstag
Óriási a gond.
Hozzápiszkáltam valamihez, és hazavégtam a teljes betütípus kezelési rendszerét a gépnek.
Services: wind font cache service ezt babráltam meg, mert lassan töltött be a nexus font manager.
Azóta gyorsan tölt de nincsenek képek a fájloknál, és nem is tudom őket használni.
Bármi tanács jól jönne azt leszámítva hogy rakjam újra a wint.
-
válasz
ScomComputer #61208 üzenetére
Ha hozzá voltál kapcsolva Microsoft Accounthoz, indítsd el az Activation Troubleshootert és fel fogja dobni a licenszt, amit hozzá tudsz kapcsolni az új alaplaphoz (utána nem fogod tudni használni a másik lappal, ill. OEM kulccsal ezt - nem hivatalosan - max. 1-2x tudod megcsinálni, utána nem fogja engedni)
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok, ha alaplapot váltottam hogyan tudom visszakapni az win10 promat?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Grafirka #61186 üzenetére
Lehet, hogy bénázok, de én ilyen lehetőségeket nem találtam ...
-
papamaci199
csendes tag
válasz
papamaci199 #61148 üzenetére
Hát sajnos nem kaptam választ a problémámra a fórumban viszont megtaláltam a megoldást ha esetleg valakinek hasonló problémája lenne.
Megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=nQ4zkThSWpM -
válasz
quailstorm #61190 üzenetére
Teljesen igazad van, de Ő az ikont hiányolta az értesítési területről, én meg ajánlottam egy (nálam) működő megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Milyen egeret válasszak?
- Fogyjunk le!
- Tesla topik
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest