- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Üdv.
Nem tudom, hogy ez a téma amit leírok idevaló-e, de jobb helyet nem találtam.Szóval.
Van egy SSD és két HDD a gépemben.. Adatlapomon szerepelnek.
Az egyik HDD-m picikét hangosabb mint a másik. A hangosabb HDD-re filmeket meg játékokat szoktam csak tenni szóval ritkán használom. Nem annyira hangos, de picit zavaró, főleg estefelé csendes szobában.. Alig várom mikor áll le.. Megörülök neki. Viszont azt vettem észre, hogy olyan fél/egy óránként megint elindul, holott semmit nem használok róla. Mit csinál vele a Windows, hogy mindig elindítja? Már kész vagyok ettől. Végre elhallgat aztán egy idő múlva megint elindul. Nem lehet valahogy beállítani, hogy ne induljon magától tök feleslegesen? Vagy ilyenkor a Windows a háttérben használja valamire?
Nagyon kényes vagyok az apró zajokra, lassan a tápom is lecserélem valami félpasszívra, mert annak a minimális hangja is b@ssza a fülem. VGA már hangtalan, Procihűtő meg passzívan is lehűti az i5-öt.
Szóval már csak az a rohadt HDD a para. Valamit lehet kezdeni vele? -
MK VII
veterán
válasz
CptAdamica #65068 üzenetére
Üdv.
Milyen az a tv? Mert én szüleimnek vettem tavaly karácsonyra egy 32"-os HD ready LG-t. TV műsorok max HD, de számítógépre rákötve szépen viszi a fullHD felbontást. Szóval próbáld ki. -
MK VII
veterán
Üdv.
Van aki használ Lenovo G500-on Windows 10-zet? Támogatja a win ezt a procit?
Valahol olvastam, hogy nem.
i5-3230m proci és AMD 8570m VGA van a gépben 8GB DDR3 1600mhz társaságában.
Windows 10-zet kellene telepíteni rá, DE!
Fel lett telepítve és állandóan kifagy már Crimson telepítése közben is az egész gép... Böngészőben nem tudok a címsorba írni mert kifagy a kurzor rész pár percre aztán utána meg megjelenik hirtelen minden karakter amit percekkel azelőtt beírtam, illetve sokszor egyáltalán nem működik a billentyűzet. Windows 7 volt előtte rajta, de semmi gond nem volt a géppel. 1703-as verzió lett felrakva rá. Lehet, hogy egy régebbi 1607-el próbálkozzak aztán majd onnan frissül? -
MK VII
veterán
válasz
svgyula #62587 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a Mari néni nem telepít OS-t. Feltelepíti neki az onoka, a szomszéd, a helyi számtechboltos. Tehát Mari néninek sem a defender fogja végezni a vírusvédelmet. Esetleg a Mari nénik 5%-nak a gépén marad defender.
Szóval igen is legyen opció kikapcsolni a gyári szarokat ahogy az előttem szóló is írta...
-
MK VII
veterán
válasz
totyino77 #62174 üzenetére
Én ezt értem, de a hardvereid ismerete nélkül ez nulla...
Milyen alaplap, milyen processzor, milyen VGA, milyen tápegység, milyen driver, windows melyik frissítése, hőfokok rendben?
Rengeteg kérdés van amikre nem válaszolsz, amiből egyáltalán el lehetne indulni valamerre... -
MK VII
veterán
válasz
totyino77 #62161 üzenetére
Szia...
Kicsit bővebben?
Ez így amit leírtál gyakorlatilag semmi infó.
Géped alkatrészei, pontosan mikor csinálja, milyenek a hőfokok, driverek mik vannak a gépen?
Szerintem egyáltalán nem ebbe a topikba való a kérdésed. Hardveres gondod lesz. Vagy VGA vagy tápegység... Esetleg még talán VGA driver... -
MK VII
veterán
válasz
ArthurShelby #61943 üzenetére
Szerintem, ha nem ilyen 3-4 ezer forintos kulcsot veszel akkor nem rosszat veszel.. Haver járt így egy oldalon voltak valami 5 ezerért win10 kulcsok... Vett egyet, megkapta és nem tudta aktiválni, mert már be volt aktiválva..
Vedd normális helyről rendes áron és azt kapod amit vettél.. -
MK VII
veterán
válasz
Gyurinho92 #61809 üzenetére
Szia.
Nekem nincs ilyen gondom. -
MK VII
veterán
válasz
bekakiraly #61576 üzenetére
Én arra gondoltam amit írtam... És a smiley mindent elárul szerintem...
-
MK VII
veterán
válasz
bekakiraly #61574 üzenetére
Megmondom én neked, még program sem kell... Windows 10...
-
MK VII
veterán
válasz
GeneraL_XTX #61454 üzenetére
Szia.. Nálam konkrétan megszűnt létezni teljesen a hang...
Telepítsd újra a hang drivert. Nekem az megoldotta. -
MK VII
veterán
Skacok..
Az azstali ikonok testreszabását hol találom? Napok óta keresem és nem lelem sehol...
Ez a CU frissítés egy katasztrófa... Minden máshol van, eldugva.. -
MK VII
veterán
Hogy lehet a tálcát rábírni, hogy ne legyen mindig minden előtt ott? Nem nincs beállítva, hogy a tálca mindig látható. Ez is természetesen csak most probléma CU frissítés után..
-
MK VII
veterán
Képzeljétek...
Megjavult a windows..
Újratelepítettem a Realtek vezérlőt és a hang is visszajött meg alvó módba is elmegy a gép...
Valami fenomenális, érthetetlen összefüggések sora jön elő ebben az OS-ben...
Mi köze volt az alvó módhoz egy hang drivernek? -
MK VII
veterán
válasz
Viktor77 #61111 üzenetére
Na igen, de manapság több hátrány ér minket egy OS frissítéseivel mintha néha bejön egy vírus vagy akármi.
OS fejlesztők valszeg direkt szopatnak minket a szarul megirt programjaikkal. Még azt is el tudom képzelni, de 99%-ig biztos is vagyok benne, hogy a nagy OS gyártók írják a legtöbb vírust, hogy legyen mire alapozni a biztonsági frissítéseiket amibe néha belecsempésznek ilyen faszom meglepiket. Gyakorlatilag a vírusok álltal kényszerítik rád a szaros újításaikat...
Ez ilyen gyógyszer és élelmiszer ipari kapcsolat lehet...
Élelmiszerekkel mérgeznek, gyógyszerekkel "gyógyítanak". Jó biznisz. Csak itt a vírusokkal mérgeznek aztán a frissítéseikkel "gyógyítanak".... -
MK VII
veterán
válasz
Pokesz007 #61107 üzenetére
Mert mindig filmre alszok el és szeretem, ha a végén kikapcsol a gép, nem zavarja az alvásomat... Nem hallom alvás közben azt a kis zúgást, de sokszor észrevettem, hogy, ha bekapcsolva marad a gép akkor másnap reggel fáradtabban kelek. Zavarja az alvasomat attól függetlenül, ha nem is ébredek fel rá.
-
MK VII
veterán
Na.. most telt be a pohár a win10-zel kapcsolatban...
Napokban nem ment aludni egy frissítés miatt. Ma, hogy bekapcsoltam, 10-15 percre rá újra akart indulni, hogy egy frissítést telepítsen. Na mondom rányomok hátha helyrehozza az alvó módot..
Aha persze... Alvó mód ugyan úgy nem létező fogalom nála, de még most ehhez hozzájött az is, hogy teljesen eltűnt a hang a gépről... Sem hangszórókon keresztül sem a TV-re küldve nem jön ki hang ebből a szerencsétlen gépből...
Mi az picsát csinálnak Májkroszoftéknál'?
Mit csináljak? Telepítsek window 98-cat?Kész vagyok... Telepíthetem újra a rendszert megint.. Lassan már két havonta telepítem valami szarság miatt...
Van valakinek biztos ötlete, hogy, hogy tudnám teljesen megkerülni a windows 10 szarságait?
Az oké, hogy újratelepítek valami régebbi verziót és utána a frissítések teljes letiltása? Vagy mit kéne tennem? -
MK VII
veterán
Srácok..
Az utóbbi pár napban 3x is frissített ez a nyomorék...
Azóta nem megy alvósba a gépem.. Minden ugyan úgy van beállítva, nincs olyan program ami ébren tartaná..
Egyszerűen megszűnt létezni az alvó mód..
Más is tapasztalt esetleg ilyet? -
MK VII
veterán
Skacok...
Egyik pillanatról a másikra elkezdett minden kattintásomra kattogó hangot kiadni a gép.
Magától beállított valami rendszerhangot az egérkattintásra ez a mocsok.. Hogy tudom kikapcsolni? Elég idegesítő. Nem találom, hogy hol kell állítani. -
MK VII
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Igazából a OneDrive-ot használom, de csak böngészőből vagy telefonról, mert állandóan dolgoztatja a gépet az a szar. -
MK VII
veterán
Üdv.
Valami megoldást szeretnék találni arra, hogy, hogy lehet kilőni a OneDrive-ot?
Régebben elég volt csak simán beállítani, hogy ne induljon a windows-szal együtt, de most nagyon erőszakos... Konkrétan minden egyes indításnál odatolja a pofámba magát, hogy lépjek be, holott a windows-szal együtt való indítás ki van kapcsolva. Ha bezárom, utána x idő múlva gondol egyet és megint megjelenik.
A másik az a windows defender. Régóta használok win10-zet, mindenen átmentem már, de a defender eddig sosem pofátlankodott... Csinálta a dolgát minden szó nélkül.. Most az is állandóan zaklat.Mit lehet csinálni?
-
MK VII
veterán
Köszi.. Megnézem, ha hazaértem.
(#49355) mrfrakk
Na ez az.. Volt már fent a win 10 egyébként. Akkor semmi gond nem volt vele.
Most, hogy ismét felraktam ez fogad.(#49357) vg
Na igen.. Bár igazából megvagyok még a win10 nélkül, mert valóban nem nagyon van még dx12-es játék, csak gondoltam megnézem, hogy új rendszerrel az új kártya mire képes..
Ha más megoldás nem lesz akkor megy vissza a 8.1. -
MK VII
veterán
Üdvözlet skacok.
Kérdésem a következő...
Miért korlátozza a netsebességet ez a nyomorult win10?
120 megás netemből kemény 7.7 mega lett.
Windows 8.1-el tökéletes volt, édesapám gépén a másik szobában windows 7 alatt megvan a 120-as eredmény a speedtest-en. Ilyennek kéne lennie.Vettem egy új VGA-t és ahhoz feltettem a win10-et, de sajnos eléggé elkeserítő a helyzet netsebesség terén..
Van valami amit ki vagy be kell kapcsolni? Esetleg az alaplapomhoz nem megfelelő drivert telepített a win10?
Nem jövök rá.. Segítsetek.. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Hardcore café
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló