Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan-szan
senior tag
Én anno 8.1-ről frissítéssel váltottam, de most úgy készülök hogy tiszta telepítést csinálok. Nincs semmi gondom egyszerűen így gondoltam.
-
Tompie
őstag
válasz
#93794560 #43697 üzenetére
Én a win7-em frissítettem kb 2 hónapja próbaképp, teljesen hibátlanul ment minden, meg voltam elégedve vele. Azóta csináltam egy tiszta installt, még jobban meg vagyok elégedve vele
Ha valami kérdés felmerül akkor google a barátom vagy fórum és minden megoldódik.
kb ennyi -
-
-
qqzs
őstag
válasz
Bogyó bá' #43680 üzenetére
elelye vege lyo a tobbit meg az agy osszerakja
"A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eigyk tnuamálny állístáa szrenit a szvakaon bleül nnics jlenestőgée aannk, mkiént rdeneőzdenk el a bteűk, eegyüdl az a fnotos, hgoy az eslő és az uolstó bteű a hlyéen lgyeen. Ha a tböbrie a lgenogyabb övsszeiszsaásg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgyazraátaa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btűeket, hneam tleejs sazakvat ovals"
-
Orlin
addikt
Kicsit off.
A napokban többet,de úgy általában mindig nézem a Windows/Microsoft híreket a neten/Facebook híroldalaknál.Lassan több a troll cikkek alatt mint bármelyik Index,444 hírnél.Folyamatosan mindenki csak szidja.Ha meg kell venni drága és az a baj,ha ingyen van akkor az a baj.Meg rossz a rendszer stb...Ez annak tükrében kifejezetten vicces,hogy a kommentelők 90% szerintem Windows rendszerről ír ami sok esetben ilyen-olyan tört rendszer torrent oldalakról.Csak én nem értem őket?!Tessék mást használni,ha ennyire nem jó.
Plusz érdekesség,hogy ismerősömet (aki azért ért a számítógépekhez) kértem meg pár hónapja,tegyen fel pendrive-ra Windowst.(Én éppen új notebookot vettem és nem volt gépem amivel le tudtam volna szedni...)
Direkt leírtam neki elmondtam,hogy le tudja tölteni a Media Creation Tool -al a Microsoft oldalról tisztán.Erre mit csinált?!Leszedett torrentről valami német tört 10-est ,pedig ott volt a lehetőség a tiszta útra is.
Feltettem azt ,de utána leszedtem magamnak a hivatalos oldalról.Ezt már le akartam írni!Sorry!
-
westlake
félisten
válasz
Greenebola #43683 üzenetére
Addig nehéz megmondani, amíg nincsenek kint az MSDN ISO-k, amikkel össze lehetne őket hasonlítani. Egyébként valószínűleg ezek azok, csak más néven és esd-ben.
-
Xelo
addikt
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Itt úgy általában ki hogyan telepíti majd a frissítést?Felfrissíti a rendszert vagy tiszta telepítést csinál?
Én most még csak frissítek és bevárom az októbert az új ESET termékekkel. -
regvoltrossz
aktív tag
A párom gépén, amin előre volt telepítve a win8, a hangkártya a speakert használta hangszóróként. Tudom, nem egy csúcsminőségű hangzás volt, de működött. A frissítéssel ez eltünt. Külső hangfalat nem akar, mivel néha néz csak meg egy kötés-horgolás videót. Kérdés: hogyan tudom ezt visszavarázsolni a 10-re?
-
netpeti98
addikt
válasz
Greenebola #43683 üzenetére
Szerintem azt a kis időt már ki lehet bírni, amint lesz hivatalos ISO nekünk is.
-
Greenebola
senior tag
Erre mit mondtok?
http://pastebin.com/raw/eiXxArq4 -
Lacces
őstag
válasz
Воланд #43655 üzenetére
Asus Zenbook Core i7-es gép, az is kb. 350.000. Acer Nitro sorozat vagy Dell XPS. (Illetve elsősorban Unix alapú rendszer kellene a fejlesztéshez így OSX vagy Linux disztrok - de sosem sikerült Ubuntu kompatiblis laptopot vennem - poén, hogy jelenleg Dell-em van hozzá Ubi 12, de a driverek mégsem jók).
CPU-ra vagyok érzékeny, érdemes megnézni, hogy a Core i5 5257U vs Core i7 6500U (mac és nem-mac)
Programód fordításhoz pedig a gyorsabb CPU a lényeg, SSD-vel elhanyagolható a gyorsulás. (Tapasztaltam)
Asp.net-es projektnél halál a lassú proci, bedolgozáshoz kell.Meg 300.000 felett az a plusz 20-30 nem oszt nem szoroz, egy előny van még, hogy tudni fogok programozni iOS-re (megtanulni), hiába az emulátorok sajnos Mac kell.
(Én így gondokoztam.)Spityu27 - sajnos csak Win Enterprise, meg ha jól tudom a Host gépnek is Win-nek kell lennie (a honlapon ezt láttam)
efs - most nem látom, de tudom, hogy OSX csak mac gépre mehet fel - és fordítva, nem tudom, hogy a Bootcamp esetén is minden okés lesz-e?! Egyéni vállalkozásba akarom bevinni a laptopot. Rokon pedig a NAV-nál dolgozik, és van néha átvilágítás családra (nem csak legenda).
King Unique - ez az. Rufus-t már használtam Ubuntu installer készítéshez, na majd átrágom mégjobban.
Mindenkinek köszönöm.
-
onlineair
tag
Hotmail.com (outlook.com) -ba belépve hogyan tekinthető meg hogy mikor és milyen eszközökről történt belépés? Nem találtam ilyen lehetőséget, egyedül egy mobileszközök menüpont volt ami viszont csak a mobilokat mutatta.
A "nagy" frissítés estére várható?
-
qqzs
őstag
a lenyeg hogy teljesen inygenes akadalmynetesites nelkuli is azota felraktam meg ketto masikra
nem kert semmit -
vlevi
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #43666 üzenetére
Nem hosszabbították meg, ezért nem lehet frissíteni. És ez a hír sem tegnapi, már hónapokkal ezelőtt lehetett tudni róla, hogy az akadálymentesített windowst használóknak megmarad a frissítés lehetősége.
Tudom, hogy demagóg amit mondok, de ez kb olyan, mintha rokkantkártyával parkolnál.
-
raidx
őstag
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade
"+1: Nincs többé ingyenes frissítés - éljen az ingyenes frissítés!
A lista végén, bár nem tartozik szorosan az Anniversary Update-hez, érdemes megemlékezni róla, hogy július végével a Microsoft lezárta az ingyenes Windows 10 frissítés lehetőségét - legalábbis papírforma szerint. A kisegítő lehetőségeket használók (hangos és/vagy vizuális segítséget igénylők) számára ugyanis a vállalat kapcsolódó oldalán továbbra is ingyenesen érhető el a szoftver. A segédfunkciók persze egyszerűen kikapcsolhatók, a Microsoft pedig nem ellenőrzi, valóban szükségük van-e azokra a felhasználóknak. Ennek megfelelően tehát mindenki saját belátása szerint ellátogathat a cég kapcsolódó oldalára - ezt a linket csak úgy itt hagyjuk."
-
Vtwo
senior tag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem járt le, "meghosszabbították".
-
Tudom hogy lejárt a az ingyenes frissítési opció, de valaki próbálta azóta hogy tényleg így van-e, mert nemrég szóltak egy helyen, hogy szeretne Win10-et a jelenlegi 7-es helyett, ez megoldható még ?
Köszi előre is a választ.UI: Úgy látom, hogy fentebb pont írta valaki közben, hogy megy, na kiváncsi leszek
-
sajog159
aktív tag
Sziasztok!
Furcsa jelenségem van 2 napja a Win10 Pro-nál:
1. Ha kurzort a Start gombra viszem, nem nyílik ki a szokásos ablak: PC Leállítás./Alvó állapot/ stb.; Minden program; Gépház; stb. dolgok. Csak úgy tudom kikapcsolni a PC-t, hogy jobb klikk a Start gombra és szokásos kinyíló parancsok közül ki lehet választani a leállítást.
2. Az „Új értesítések ablakot nem lehet kinyitni a szokásos ráklikkeléssel. Pedig fehér színű, vagyis van értesítés.Különösen az 1. probléma aggaszt.
Tapasztalt valaki ilyet?
Üdv,
-
qqzs
őstag
Na felment a U7400ra a x64, nem kert kulcsot nem trukkoztem semmivel, szoval meg mindig ingyenes
-
King Unique
titán
válasz
Lacces #43654 üzenetére
Lehet, vannak ilyen-olyan megoldások.
De, ha normális sebességet akarsz, akkor eleve valami gyorsabb USB 3.0/3.1 pendrive-ot érdemes használni. Egy 2,5" | 5400 RPM külső HDD-n megint lassú lesz, szóval 2,5"/3,5" 7200 RPM típus lenne a jobb ilyen téren. Vagy eleve egy külső SSD, amiről még gyorsabban futna. -
A_ScHuLcZ
addikt
Át lehet valahogy vinni a régi rendszerről az új rendszerre a kezdőképernyőket? Mármint tudom, hogy át lehet másolni őket, arra gondoltam, hogy a megjegyeztetett állapotot át lehet-e menteni, hogy ne kérdezgesse ismét azokat, amiket már beböktem, hogy tetszik?
Nagyjából már kiismerte az ízlésemet, nem szeretném elölről kezdeni.. Nincs felhős fiók, nem is lesz (ha ez kell hozzá, akkor kibírom e feature nélkül), AD-ból lépek be. -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Mennyire életképes ötlet Windows 10-et Pendrive-ra telepíteni és onnan használni vagy külső merevlemezre?
Kell egy C#/.NET-es fejlesztőkörnyezet Windows 10-el, Visual Studio-val.
- Virtuális Gépen lassú a Windows 10 sajnos. (saját tapasztalatom)
- Partíció létrehozása merevlemezen azért necces választás, mert licensz problémák lehetnek Macbook Pro esetén, próbálok jobb alternatívát keresni helyette, de jelenleg ár/teljesítmény tekintetében a többi sima notebook nem jobb, vagy drágább, vagy ugyanazért a pénzért nem éri el a kívánt teljesítményt.A válaszokat előre köszönöm.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jól számolom, hogy magyar idő szerint 19:00 -kor kellene elméleti szinten elérhetővé válnia az évfordulós frissítésnek? forrás
-
fuze
őstag
Gondoltam letöltöm a media creation tool-t, hogy hamar tudjak frissíteni, de nem tölt be az oldal
-
westlake
félisten
válasz
Heisenberg69 #43643 üzenetére
Ha nincs valamilyen módon letiltva, vagy késleltetve az automatikus frissítés, akkor 10586.494-es build-nek kell lennie nálad is, mint sok más felhasználónál. A jubileumi frissítés után pedig 14393.0-nak. De lehet, hogy addigra már "aktiválják" a 14393.10-es frissítést is.
Windows gomb + S -> winver -> Enter gomb -
válasz
King Unique #43641 üzenetére
Most ezzel van megoldva.
-
Heisenberg69
senior tag
válasz
westlake #43640 üzenetére
Úgy értettem, hogy automatikusan letöltődött a frissítés? Ugye nem minden régióba jelenik meg elvileg egyszerre, és ezért kérdeztem, hogy kellett-e mókolni, hogy leszedje. Nekem legális win 10 home 64 bit van.
Hol tudom megnézni, hogy jelenleg melyik verzió fut rajta, és milyen számúnak kell majd lennie, ha frissítette a jubileumi csomagot? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
qqcqqc #43634 üzenetére
Kipróbáltam, mc-t például tudtam telepíteni, majd elindítani. Nekem úgy tűnik, hogy natívan integráltak egy virtuális gépet, amin Ubuntu fut, első indításnál pedig kérte, hogy a windows felhasználómtól függetlenül hozzak létre oda is egy usert.
ui: apt-get install transmission-daemon lefutott, települt, bár 1-2 hibát dobott
Kibontás: transmission-cli (2.82-1.1ubuntu3.1) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.6.7.1-1ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: ureadahead (0.100.0-16) ...
Beállítás: libminiupnpc8 (1.6-3ubuntu2.14.04.2) ...
Beállítás: libnatpmp1 (20110808-3ubuntu2) ...
Beállítás: transmission-common (2.82-1.1ubuntu3.1) ...
Beállítás: transmission-daemon (2.82-1.1ubuntu3.1) ...
id: debian-transmission: nincs ilyen felhasználó
initctl: Nem lehet csatlakozni az Upstarthoz: Failed to connect to socket /com/ubuntu/upstart: Kapcsolat elutasítva
runlevel:/var/run/utmp: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
invoke-rc.d: policy-rc.d denied execution of start.
Beállítás: transmission-cli (2.82-1.1ubuntu3.1) ...
Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.19-0ubuntu6.7) ...
Aktiválók feldolgozása: ureadahead (0.100.0-16) ...
root@DESKTOP-O4GNOOM:/mnt/c#Ami fura, hogy az angol win ellenére magyar Ubuntut kaptam alapból.
tatararpad: Én például nagyon vártam, hiszen eddig csak amiatt volt feltelepítve egy Ubuntu VirtualBox alá, hogy 1-2 dolgot egyszerűen meg tudjak oldani, amit a windows alatt kacifántos lett volna (pl konfigurációk generálása bash scriptek segítségével)
-
King Unique
titán
-
westlake
félisten
válasz
Heisenberg69 #43639 üzenetére
A frissítés mindenki számára ingyenes, akinek Windows 10 van telepítve. Eddig sem kellett "mókolni" semmit. Ha Pro, vagy "Core" verzió van telepítve, akkor pár napon belül a Windows Update-en keresztül le fog töltődni a 14393_RS1 frissítés.
-
Heisenberg69
senior tag
Gyerekek!
Most akkor elérhető lett sokak számára a frissítés, mindenféle mókolás nélkül? Mert olvasgatom a hsz-eket, de nem sok mindent értek belőle... -
válasz
King Unique #43636 üzenetére
Dual boot nem megoldás, mert párhuzamosan kéne futnia egy gépen a két rendszernek. A linuxból nekem a service szintű torrent kliens kell, ez most is megoldható, van transmission-daemon windowsra is, de egy kicsit nyakatekert megoldás. Virtualizálni nem akarok, mert felesleges erőforrás pazarlás egy alkalmazásért futtatni egy egész virtuális gépet. A wines környezetet tudja kezelni az egész család, ha lecserélem linuxra, akkor egy stresszes betanítási időszak következik, illetve az adott gép egyes alkatrészeinek linuxos támogatása megoldott, de kacifántosabb működésre bírni őket, mint a fordított esetben.
-
King Unique
titán
válasz
qqcqqc #43634 üzenetére
Azért ez kicsit frankensteini megoldás... ha már valaki (komolyabb szinten) Linuxot is akar használni, akkor ott a dual-boot, vagy akár USB-s eszközre való telepítés tehetősége is.
(#43635) tatararpad: max, egy szűk réteg (fejlesztők) használja majd, de az átlagnak nem fogja megütni az ingerküszöbét... Pláne úgy, hogy külön be kell kapcsolni a gépházban / vezérlőpultban.
-
delibab
senior tag
válasz
King Unique #43614 üzenetére
Mindegy is... A lényeg, hogy megoldódott dolog és mivel pont eladom a mac-et így már nem is lényeges csak az, hogy win alatt működik!
Nálam ez mindig is dilemma volt, hogy chrome vagy firefox, valahogy az explorer és most az edge is kiesett valamiért.
Még egyszer köszi!
-
bab1987
tag
válasz
FollowTheORI #43612 üzenetére
Köszi a kimerítő választ
-
westlake
félisten
MCT-t egyelőre felejtsétek el. Majd lesz új verzió. Amíg nincs, addig a 10586.164-et fogja letölteni. A hivatalos (14393.0_RS1) GA build-et egyrészt Insider-nek kiadott ISO-val (ami egyébként már nem Insider, mivel se vízjel, se lejárat nincs benne és Insider csoportba sincs beléptetve), másrészt a VLSC-ről származó ISO-kal lehet telepíteni. MSDN (retail) ISO-k pedig esete lesznek. A VLSC ISO-kat a nagy átlag nyugodtan elfelejtheti, nem nekik készült. Nekik az MSDN ISO-k kellene majd, ezekkel lehet például a meglévő 10586-os verziókat frissíteni 14393-ra. Este majd kiteszem őket valahova.
-
sz.j
nagyúr
-
netpeti98
addikt
-
half333
őstag
Üdv! Mostanában fura hangokat hallok,olyat mint mikor kék halál van,és előtte berezeg a hangszóró,vagyis valami olyan hangot ad,most viszont félóra - óránként berezzen kb fél másodpercre. Ez mi lehet,illetve gondot okozhat?
-
Tim82
félisten
Nem a Pentium D-kkel kevered össze? Mindegyik mobil Core 2 Duo támogatja az említett utasításkészleteket. A Penryn magos U7300 meg nagyon nem "első generációs 64 bites processzor".
Pont támogatja is a szükséges dolgokat...Az persze teljesen igaz, hogy egy ULV proci és limitált mennyiségű RAM mellé nem feltétlenül 64 bites Win 10-et kéne feltenni, de elviekben semmi akadálya.
-
PuMbA
titán
válasz
kory24 #43611 üzenetére
Igen, de első generációs 64 bites és így nem támogatja a kellő utasításokat, amiket linkeltem előbb:
"Processor: 1 GHz or faster processor or SoC (system on a chip). 64-bit versions of Windows 10 require a processor that supports CMPXCHG16b, PrefetchW, and LAHF/SAHF capabilities"
-
-
King Unique
titán
válasz
delibab #43607 üzenetére
Itt a fájlrendszer a fontos, mert ha pl. FAT32-re formáztad, akkor a Windowsnak is kéne tudnia kezelni. De nem ismerem annyira az OS X-et, hogy boncolgassam a partícionálását. Viszont, ha sikerült Windows alatt rendbe rakni, akkor ok.
A böngésző megint érdekes téma, de ugye ezen területen is nem hiába vannak külső megoldások, mint pl. a Firefox és társai... -
válasz
bab1987 #43599 üzenetére
Nyisd meg és futtast le te magad kézzel, utána el fogja fogadni és nem zaklat tovább.
Az ütemezés változtatásához, be kell másznod a windows feladat ütemezőbe és ott változtatni rajta, opció máshol nincs rá.
De amugy van egy x napos határidő, ami után ígyis ugyis le akarja majd futtatni magát.Eltüntetni az ikont meg nem lehet... általában ahogy kolléga is írta újraindítás után legközelebb már nem lesz ott, amíg újra el nem indul magától, vagy te kézzel el nem indítod valamiért. Akkor megint ottmarad.
Amugy az új változatban ami most jön, már mindig ott lesz az ikonja ("windows logo pajzs") megint a tálcán, mint régen is volt a 10-es előtt.
-
-
-
delibab
senior tag
válasz
King Unique #43598 üzenetére
Próbáltam mindenre formázni de az osx alatt a teljes méretet lehetett használni 1 partícióba de win alatt újraformázva csak azt a 200MB-t... Viszont köszi a tippeket mert a Rufus megoldotta és azóta rendben van!
Az karaktermegjelenítési hibára meg annyit, hogy feltettem a chrome-ot és azzal jó, úgy tűnik ez az edge hibája lesz...
-
qqzs
őstag
ha x64 based processzor van a gepen akkor miert nem 64bites win megy fel ra?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest