Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ki tudna segíteni valaki egy ilyennel? Egyet rendeltem, meg is jött, de mostanra kiderült, hogy 2 kellett volna.
Kínai tökéletes, én is azt rendeltem. Nagyon szeretném végre összerakni a rendszert a hétvégén.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #57899 üzenetére
Kozben ez is megoldodott! Gyaaa, fantasztikus dolog ez az Aquaero. Elvesztegettem 6 evet nelkule, mar az elejen kellett volna 1db.
Eloszor nagy katyvasz az egesz, ido, mire atlatja a user. A legjobb az egeszben, hogy a gep teljesen passziv idle, pumpak is alapon ketyegnek, igy hangjuk sincs. Azokat szerintem nem is piszkalom, folosleges temposan jaratni oket.
Egyelore csak vizho alapjan vezerlek a radikon, es a compartmentekben mert homerseklet alapjan forognak a sys fanok is. Probaltam software -es tempet megadni, es az alapjan+vizho vezerelni, de ugy nem az igazi, foleg a cpu oldalan.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hash99
senior tag
Aquatuning.de kapcsán van valakinek tapasztalat mennyi idő után reagálnak mailen? Rendeltem pár dolgot tegnap aztán délután írt a supportos csóka hogy nincs elég venti raktáron és nem tudják mikor jön újabb kör úgy hogy jelezzem ha módosítanám a rendelést. Visszaírtam egyből hogy mondják meg mennyit tudnak küldeni és hogy hogyan kapom vissza az àr különbözetet mert kifizettem előre. Azóta semmi reakció :/
-
MPowerPH
félisten
válasz hash99 #57904 üzenetére
Nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt veluk. 2 elso rendeles, elvileg mindegyik raktaron a rendszer alapjan, aztan 1 het utan jott az email, hogy nem tudjak teljesiteni a rendelest, valasszak mast, vagy visszakuldik a penzem. 2x eljatszottak.... Harmadikra viszont megjott minden, amultam is. Lehet lecsereltek a raktaros managementet.
Don't Tread On Me
-
nagyúr
-
nagyúr
-
bot1978
senior tag
válasz Jim Tonic #57908 üzenetére
Húú, hát ez jó sorjás menet. Ha jót akarsz fújd be a csati menetét szilikonnal, mielőtt betekered, mert bele tud ragadni a plexibe rendesen, ahogy a sorja meg a párás oxid összegyógyul az évek alatt, aztán ahogy tekered ki reccs, megreped.
Egyszerűbb előre befújni szilikonnal, mint utólag kenni rá a műgyantát, hogy ne csöpögjön. A szilion jobb, mint a WD40, mert itt a víztaszító képesség a lényeg nem (csak) a kenés. -
nagyúr
válasz LLKobe #57917 üzenetére
Kicsi a hely, ezért maradt a DDC. Ha lesz idő, ma összedobom. Apróbb kérdés, hogyan fogatom le, mert pl. az EK verziónak vannak lábai, ennek semmi.
(#57918) bot1978: Egy deka sorja nincs benne. Valamit nagyon benéztél a képeken.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
bot1978
senior tag
Régen, úgy 10 éve futottak radik dupla meg tán tripla is volt belőle.
Tudja valaki melyik brand csinálta őket?
Úgy nézett ki, hogy egy soros volt a belsejében réz cső futott (ha jól emlékszem 5 szál) mostani radikhoz képest nagyobb keresztmetszetű, de réz cső és csak réz érintkezett így a hűtőfolyadékkal a lamellák viszont aluból voltak. Egymással párhuzamos lapok voltak a lamellák sűrűn minden cső falára rá voltak gyúgyítva, tehát láttad a csöveket hosszában, ha belenéztél a radiba. Olyan 5cm széles fél mm vastag lamellák voltak és a venti felfogató és a lamella széle között is volt hagyva hely, szóval az egész beépítési mérete már inkább olyan 6-8cm között volt már nem emlékszem pontosan, de gyárilag PC-hez való és mindkét oldalára 12cm-es ventiket lehetett pakolni... Simán tudta azt, amit full rézből tud egy slim, még egy kicsit jobb is volt és olcsó volt. Akkoriban olyan 5k volt egy ilyen duplaradi és olyan 7k egy tripla.
A mostani felhozatalban nem találom.(#57922) Dobrika
Az valami mumus?
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
Már megint a sorja.
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Felteszem ide is a kérdést és megosztanám a jelenséget amit tapasztaltam illetve érdekelne, hogy a hőfokok mennyire jók?Adott egy GTX 1080 vízzel hűtve és Metro Exodusban mintha kicsit magasabb hőfokaim lennének mint amit eddig megszoktam...2000Mhz@1v amin megy a kártya és képes 54c-re is felkúszni a GPU hőfok, régebben mintha 49-50c amire rémlene. Rendszerem egy hete teljesen kimosva és újra feltöltve, légtelenítve. A kör egy 360-as Slim és egy 240/45-ös Alphacool radiból áll, Alphacool Eloop 1200-as ventik Phobya DC12 400-as pumpa. Vízhőfokom játék alatt 35c max Ez mennyire elfogadható illetve ha a 360-ast cserélném egy 360/45-ösre az hozna pár fok érdemi javulást? az is érdekes hogy a vízhőfok mérő gomba a 240-es radi kimenő ágába van bekötve ott mértem az értéket, viszont korábban a tartály aljába volt becsavarva ott megesett hogy 40c is volt a víz hőfokom
Ez a rendszer jelenleg :
Jelenlegi állapot légtelenítés közben, bármi érdemi ötletet ami javítana a hatásfokon meghallgatok. Látom a képen még nincs rajt de a 240-es belső felén is van 2db EloopMegfigyelt valaki hasonló jelenséget az új Metro játék alatt vagy csak én érzem úgy h ez a game kicsit odapirít a Gpu-nak
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Dobrika
tag
válasz Cseneles #57925 üzenetére
Ha jól látom, az első dundi radiátorra nincs közvetlenül rakva ventilátor, így érthetők ezek a hőmérsékletek. A Pumpa mekkora fordulaton megy?
Ja most látom, hogy van rajta két eloop.
A vízhőmérsékletkülönbség pedig érthető, eddig a két "fűtőtest" után volt mérve most meg egy radiátor után.
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Dobrika #57926 üzenetére
Pumpát azt 1490rpm-re lőttem be ez 69% és ez még hangtalan, próbáltam maxon is az hozott 1c-t szóval nagy értelme nincs és elegendőnek tűnik az áramlás. Látom a tartályban lévő víz tetején h kicsit fodrozódik
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz hash99 #57929 üzenetére
Közben ránéztem más játékokra is, azokon max 51c Gpu hőfokom van. Szóval a Metro odapirít rendesen A CPU az nálam gamek alatt max 44c, bár én Ryzen 1600X-et járatok 3850Mhz@1,287v-on
-
MPowerPH
félisten
válasz Cseneles #57925 üzenetére
Szerintem az nem jo.... Vagy legalabbis erdekesek az ertekek. Nalam ugy nez ki, hogy 1080Ti 2100MHz@1.0750v. A viz 38 fokon tetozik, a GPU ekozben 42 fokos. Pumpa 5% -on megy, a maximalis flow kicsit tobb, mint 1/3 -adan. Persze Conductonaut van mindenen, de elotte, normal pasztaval sem voltak ilyen brutal kulonbsegek a vizho es a gpu kozott.
De ahogy nezem, masnak is nagy a vizhofok es a gpu hofok kozotti kulonbseg. Ezt mi hatarozza akkor meg?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bot1978
senior tag
válasz Jim Tonic #57924 üzenetére
ájgiváp ne fújd be!
(#57925) Cseneles
Ha 100% jót akarsz akkor nyomatékkulcshoz veszel bit tartó fejet és azzal húzol meg minden sarkot egyformára, de szerintem érzésre is simán meg lehet húzni tökéletesen. Blokk alját polírozni meg valami csodapaszta nagyon vékonyan, de a kerámia alapú pasztáknak megvan az a jó tulajdonságuk, hogy elektromosan nem vezetők, szóval 1-2 fok miatt szerintem nem éri meg kockáztatni valami zárlatot.
Most ha 54 fokos a GPU akkor mi van? Jó az.
Alapvetően egyébként, ha tartósan ki van térdelve a CPU és a GPU egyszerre akkor a rendszerlötty átmelegedhet egy picit jobban. A legtöbb játék a CPU-t nem terheli annyira.Feltettem ezt az új Metro-t, de valami hihetetlen gyagyi csőjáték eddig. 1 percenként megszakítva valami átvezetővel. Nekem az eleje állati unalmas volt. Megyek 10 métert erre megint átvezető video...Később jobb lesz, vagy végig ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz abridabri #57927 üzenetére
42 fokos viz mellett 84 / 74 fok metro2034 alatt... a 290X matrix platinum mondjuk egy kulon allatfajta, a vtx x kb 7 fokkal huvosebb pedig kb egyezik az orajeluk. bekapcsolt vsync mellett jobb a helyzet. ilyen 350-375Wokrol beszelunk mert TDP limitje gyakorlatilag nincs, holimitbe meg vizen nem lehet belefutni.
ez az 1050@1.25Vs ertek. 1135@1.35Vn konkretan lattam 50 fokos viz folotti deltat is egy modern microfines blokkal
pumpa olyan harmas fokozaton megy egyebkent, a GPU alrendszer meg 5-6 fokot tol az 1.8liternyi folyadekon amig korbeer rajtuk azon a legalabb 20 centin.
jatekoknal eleg keves van ami 99%os terhelesen csikot huz, a metro az egyik. namost ket ora utan ha nem szellozik rendesen a rendszer akkor meleg lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MPowerPH
félisten
válasz bot1978 #57936 üzenetére
Le kell kezelni a chip teruletet vagy plastik vedobevonattal, ami hasonlo az atlatszo lakkhoz, de lemoshato alkohollal, vagy siman erre megfelelo szalaggal, es nincs veszely.
A femesbpasztat felvinni is egyszerubb, nehez elrontani a mennyiseget, mert nyilvanvalo, ha folosleg van. A sima pasztazast sokan elrontjak, meg a gyakorlottabbak is, mert tul sokat raknak.Don't Tread On Me
-
Cseneles
őstag
válasz MPowerPH #57932 üzenetére
Szerintem ha a vízhőfok és a gpu/cpu hőfok között 10-13c van az teljesen normális Ha ennél kevesebb akkor igen jó a rendszered hatásfoka vagy legalább egy mora3 420 van bekötve
-
bot1978
senior tag
válasz MPowerPH #57938 üzenetére
Még tán azt sem kell, ha elég rutinosan bánsz a mennyiségekkel, csak minek? Nálam ez már inkább felesleges amolyan „csicsa” kategória.
Ha eltávolodik valaki a nagy átlagtól az inkább jelenti az idle fogyasztás és a hatásfokgörbe lesz.rását és a táp túlméretezését izomból, meg jó drága alaplapot.
Legalábbis nekem az a tapasztalat, hogy VGA-ból első revíziót kell venni, mert azokon többet hagynak rá, lapból viszont kerülni kell az 1.0-át mert elég sok a gebasz, de izom VRM legyen mindenképpen, tápból meg valami böszme. CPU-ból manapság már nem is tudom van e egyáltalán valami „titkos” stepping, ami tuti, de érdekes módon nekem VGA-n a GPU blokk eddig még mindig jobban bevált, mint az FC.
VRAM-oknak szerintem nem jó az FC blokk, túl meleg a lötty oda, viszont a GPU blokk mellett a venti meg minden csak nem szép, tehát aki átlátszó gépházba pakol, az már eleve FC blokkal tervez. Csak az alá meg minek csodapaszta, ha meleg a lötty? Egy morával úgy sem fogja betakarni a gépet, mert az megint nem néz ki jól…
Persze én is kipróbáltam, nem is én lennék. Tényleg jó. Nem mondom, hogy nem jó, csak inkább felesleges. Én sima fehér kerámiával adom elő. Ilyen német cucc, nem drága és 100 évig elég. A legjobb? Frászt. Csak nem érdekel. -
Dobrika
tag
válasz bot1978 #57940 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy tévedsz, a maximum 40°C GPU blokk lényegesen jobban hűti a VRM-et és a ramokat is, mint a ráirányított ventilátor, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy azokon nemigazán van felület. Még gyári léghűtő mellett is 80-100°C-on mennek a VRM-ek és s ramok is, hát elég csak a nyákot megfogni a túloldalukon és rájég az ujjad, na egy FC blokknál ilyet még nem tapasztaltam. Ráadásul a VRM fetjei a nyákra vannak forrasztva közvetlenül, azokat még elég jól hűti a nyák, viszont a ramok, csak óngolyókon vannak összeköttetésben a nyákkal és az ón nagyon rossz hővezető. A 1060-as kártyámon sima GPU blokk volt és sünik a ramokon, amiken 74°C-ot mértem, most as 1070-en FC blokk mellett gyarolatilag hideg a nyák a ramok felett, míg a VRM felett langyos. A 1060-on a gyári VRM hűtővel 90+ °C-ot mértem, miután a nyákra raktam pluszba egy böhöm nagy gap pad kockát, akkor lement 80°C alá és legalább a folytók meg a kondenzátorok nem melegedtek át annyira.
BMW kolégánál nyílvánvaló, hogy a fémpaszta miatt ilyen alacsony a GPU hőmérséklete.
[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
válasz Dobrika #57941 üzenetére
Nekem utoljára 9800GX2-őn volt FC blokkom, szóval nem tegnap, bár az is gyári volt, nem én tettem fel, azóta is úgy vagyok vele, hogy egy GPU-hoz nekem többet nem kell FC. A két GPU-s kártyáknak meg tulképpen egy ideje vége is. Lehet a radim pici hozzá, de (főleg nyáron) nekem nem hoz semmit pluszban az FC ellenben egy raklap pénzt buktam mindegyik FC blokkon, ami csak volt. Szóval elengedtem a dolgot. Elfogadom, ha neked más a véleményed, de nekem valahogy egyik VGA-m sem ment az FC miatt annyival jobban. Lehet sima pech is. Ördög tudja.
-
Cseneles
őstag
Szerintetek bordára mennyire jók az Eloop ventik? Én eléggé gyengének érzem őket 1100Rpm-en Volt itthon 6db Nanoxia Deep Silence 120mm 1800rpm most felraktam ezeket kíváncsiságból, hát nem rosszabbak...
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz bot1978 #57942 üzenetére
Az FC-től nem a GPU lesz hüvösebb, ezt senki sem mondta, nem fog jobban menni, de nem kell szélvihart csinálni, ha nem akarod, hogy elégjenek az egyéb alkatrészek a nyákon. A 1060-as megoldást nem üzemeltethettem levett oldallappal, mert a VRM felforrt, ha rajta volt a ház oldala, akkor a kártya mellett szívták be a levegőt a ventilátorok és úgy üzemelt értelmes hőmérsékleteken. Ha ezt így nem sikerült volna megoldani, akkor folyamatosna ventilátort kellett volna még oda is fujatnom, ami nagyon randa lett volna, ráadásul hangos is. Az FC blokkal minden ilyen probléma megoldódott, és most a radiátorokon lévő ventilátorokat sem kell annyira pörgetnem, mert nem azok hűtötték (ha nem is közvetlenül) a VRM-et a kártyán.
A GX2 kártyák pedig eleve halott konstrukciók voltak, azok alapján ne vonj le következtetést..
-
MPowerPH
félisten
válasz bot1978 #57940 üzenetére
A memorianak nem is art es nem is ad pluszt az FC blokk. De a VRM -nek nagyon nem mind1, ott jon ki igazan. En csak FC blokkot pakoltam a kartyaimra a custom vizhutesnel eddig, de elotte a VGA -n is AIO volt. Szivtam is vele, mert a GPU hofok okes volt, a ramok is elvoltak rezbordaval, de a VRM hutese egy szenvedes volt. Kitalaltam mar mindent, vegul a gyari hutot szetbarmoltam, a hocsovet meghajlitva a bordat fel tudtam aplikalni VRM hutesnek. Nem volt az se idealis, de joval elorebb voltam, mint egy sima borda+venti komboval. Viszont 2 kartyanal mar nem mukodott. Na meg a kartya hatoldala mindig tuzforro volt, mig az FC blokkal siman kezmeleg.
Egyebkent be kell allitani, hogy a vizhofok ne menjen 40 fole. De ugye azt nem ertem, hogy mig nekem van max 5-6 fok a gpu es a vizho kozott, akkor masnak ugyan azzal a kartyaval miert dupla ennyi. Nem aramlas fuggvenye, meg csak nem is radike, mert az a vizhofokra van elsodleges hatassal, es ahogy olvastam, masnak a 35 fokos viznel, ami 3 -al kevesebb az enyemnel, 10 fokkal magasabb a gpu hofoka, mint nalam. Ezt nem ertem, nem talalok ra racionalis magyarazatot. Es eddig nalam az osszes kartyanal ez volt. A 290X volt kicsit forrobb feju, de ott a vizhofokot sem tudtam 45 alatt tartani.Cseneles: Szerintem nagyon jok. De egy 1800RPM -es ventit ne akarj osszehasonlitani egy 1100RPM -essel. Mas kategoria. eLoop -ot azert kell venni, ha ultra csondes rendszert akarsz magadnak. Mert 600RPM -ig nincs hangjuk, semmi. Es annyi eleg is a radiknak. Nekem az Aquaero 600RPM fole nem is viszi oket, 32,8 fokos vizhonel kapcsolnak be, egybol 400RPM -re.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Dobrika #57946 üzenetére
Nem. Mert elotte Aeronaut volt a gpu -n, az elott meg Gelid GC Extreme. A hofokok magasabbak voltak, de a gpu hofok es a vizhofok kozotti kulonbseg kb. 3-4 fokkal lehetett rosszabb, ami meg mindig messze van az emlitett felhasznaloi meresektol. Kb. ennyivel lehet jobb a fem paszta egy jobb mezei pasztahoz kepest. A cpu -n is 3 fokkal merek jobb ertekeket a Conductonauttal, pedig azon elotte Kryonaut volt.(nem a selejtes fajta)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Jim Tonic #57948 üzenetére
Dehogy erzi magat jol... Van egy ilyen tevhit, hogy az birja a 120 fokot is, tartosan. Persze kozben teleokadja a hazat meleggel, mert ugye azt a hot nem a viz viszi el. A kartya hatoldala olyankor megfoghatatlanul forro.
Nekem 2 kartyam terdelt le VRM -el. Es a banyasz kartyaknal is a VRM melegedese okozza a legtobb gondot. A GPU -nak messze nem art ugy az a hofok, hiszen ott a legrosszabb a hoingadozas, tehat nagyon forro, aztan nagyon hideg. De a VRM egy ido utan elfarad....Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest