Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dobrika
tag
válasz Frenky89 #57517 üzenetére
Nálam GTX1060-on és 6700K-n van egy 240-es slim és egy 120-as dundi phobya radiátor és a legmelegebb pontján szokott 37°C lenni max. a radiátor a befolyó oldalán, miközben maximum 900-at pörögnek a ventilátorok. Most megvettem Syc kolega 1070-ét, aztán meglátjuk, hogy mennyivel lesz melegebb.
-
Dobrika
tag
Sikerült összerakni a masinériát és bár néhány böhöm házas puccos vizet építettem már (persze nem magamnak), de egyik sem volt ennyire tanulságos. Most megtanultam, hogy kicsi zsúfolt házba az égvilágon semmi értelme merevcsövet építeni, mert nem lehet normálisan meghajlítani, ráadásul nem szines vízzel nem is néz ki jól.
Szóval elég volt a puccból le fogom cserélni sima 16-os lágycsőre az egészet is marad tiszta vizes, a lágycső mégis üzembiztosabb, a 19-es cső meg annyira merev, hogy iszonyatos kínlódás úgy megcsinálni, hogy ne feszüljön minden..
-
Dobrika
tag
válasz KAMELOT #57573 üzenetére
Bő egy év után ílyen lett a VGA blokk. Mivel nálam nagyon visszafogottan megy a pumpa, ezért nem trutyisodott be az egész, de a pasztel színes lé csak bemutató erejéig jó igazából. Fehér foltok azért vannak benne, mert a zöld előtt fehér lével ment pár hónapig és akkor nem szedtem szét a blokkot vízcsere előtt.
-
Dobrika
tag
válasz Jim Tonic #57576 üzenetére
Plusz még egy kis érdekesség van, a merev csövön keresztűl annyira berregteti a házat a pumpa, mintha egy láncfűrész járna mellettem alapjáraton. Szóval elég volt a merevcsőből meg a pénz kidobásból, rendeltem 13-as fittingeket 13 ajróért az aliról, meg ma veszek egy méter csövet és kalap kabát.
A sok fittinget, adaptert meg felrakom apróra, hátha elviszi valaki.
-
Dobrika
tag
válasz KAMELOT #57584 üzenetére
Ezt hogy érted? Kívülről nálam sem látszódott semmi, működött is rendesen, de a blokkot szédszedve azért látszik, hogy valamennyi "festék" lerakódott a vízből. Nem tapadt bele, simán csap alatt kijött a szmötyi.
Viszont vannak akiknél néhány hónap után eldugul az egész, gyanítom, hogy azért, mert őrült módon megy a pumpa és így hajlamosabbak fennakadni a színezőanyagot.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz F e Z o #57613 üzenetére
Igen, ezért is lett úgy csinálva, hogy minden radiátor bentről kifele fújja a levegőt.Így hátul a kártyánál szívnak be hideg levegőt, illetve a felső nyíláson. A VGA-n volt még egy nagy GAP pad kocka, alatta szenzorral, ami 76°C-ot mért a VGA VRM-en.
A következő 13-as puhacső lesz és citromsárga CFX lé.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz Leon77 #57645 üzenetére
Maga a pumpa hangos, vagy az veszi át a hangját amire szerelve van? Csak mert utóbbi gyakoribb szerintem és azt rugalmas rögzítéssel meg lehet oldani. Ha közvetlenül van a házra szerelve, akkor minden pumpa hangos minden fordulaton. Az EK is gumis rögzítőt ad a D5 pumpákhoz, ami nem is csoda, mert a legrezgősebbek szerintem a D5-ök az összes közül, csak kiálló gumibakok veszik körül a gyári rögzítőben.
-
Dobrika
tag
válasz Leon77 #57666 üzenetére
Jaaa, ez tökugyanaz, mint a phobya 400-asa én is azt használom. Most nálam is hangos még 900-as fordulaton is, mert átvezeti a rezgést a merevcső a radiátorra, de előtte a zöld folyadékos megoldásban nem volt hangos és akkor sem lesz, ha kicserélem puhacsőre és megkapja a négy ragasztós szivacsot a sarkára. PEdig nálam bele van dugva a csőre a tartályba, ami szintén erősíti a hangját, de atartályt is finoman szivacsozva rögzítem, akkor nincs gáz alacsony fordulaton.
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #57746 üzenetére
Én színes folyadék után alaposan kimostam, sikáltam mindent. Aztán a következő szín előtt gondoltam járatom kicsit tiszta nanoxia lével és meg is lett az eredménye, mert a csővekben ugyan nem látszik, de a tartálynak van már egy kis zöldes árnyalata (zöld lé volt előtte).
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #57749 üzenetére
A tartály biztos nem színeződött el, a lé lett zöldes, csak a tartályban feltűnő, mert ott "vastagabban" van víz. Eleinte nem volt zöld néhány nap után tűnt fel, hogy zöldes a lé, de sejtettem, hogy ez lesz, ezért is töltöttem előbb tiszta vizet, a fehér lé elég hülyén nézett volna ki megzöldülve.
Aztán végülis azóta úgy döntöttem, hogy citromsárga lesz.
-
Dobrika
tag
válasz Jim Tonic #57827 üzenetére
Mert jelentéktelen, a látható részei nincsnek szarul kivitelezve, sőt. Csak nem értem, hogy itt senkit sem érdekel a funkció, vagy a teljesítmény, de jó magyar szokás szerint bele kell kötni minden apró lényegtelen részletbe, mert mi ilyenek vagyunk. Kiborít ez a mentalitás.
Feltett az ember egy kérdést, amire alig jött válasz, de a sorja miatti parádé megy rendesen mindenki részéről.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz Jim Tonic #57834 üzenetére
Az EK minőségi problémáit nem tagadom, az elmúlt néhány évben a merlinnél építettem belőlük vizeket, visszaküldött cuccokat és már el sem küldött cuccokat is teszteltem, jól tudom milyen problémáik vannak, valószínűleg több EK cuccot láttam, mint a topik lakói együttvéve!
Az igazán magyar az, hogy egy darab hűtő lényegtelen pontján lévő néhány sorja miatt a legaljának van kikiáltva és csakis a kínai a király.Azt alig merem említeni, hogy még sosem találkoztam ilyennel EK blokkban pedig volt a kezemben néhány, de nyílván előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz mpierre #57883 üzenetére
Gyakorlatban azt tapasztaltam, hogy az EK HDC fittingjei tömíteek a elgjobban és azok is tartják a leginkább a helyükön a csövet. Bár az is igaz, hogy amíg a többibe lazán bemennek a csövek, az EK fittingjeibe elég kemény meló begyömöszölni a csöveket, de ha azokat lehúzok, akkor rángathatod és nem csúszik ki belőlük a cső. A többiről az utóbbi egyáltalán nem mondható el, a méregdrága thermaltake fittingekből szabályosan kiesik a cső például. Én most kínából rendeltem fittingeket merevcsőhöz és végülis működnek, bár ezek sem azok a fajták, amik jól beszorítják a csövet az biztos.
-
Dobrika
tag
Már megint a sorja.
-
Dobrika
tag
válasz Cseneles #57925 üzenetére
Ha jól látom, az első dundi radiátorra nincs közvetlenül rakva ventilátor, így érthetők ezek a hőmérsékletek. A Pumpa mekkora fordulaton megy?
Ja most látom, hogy van rajta két eloop.
A vízhőmérsékletkülönbség pedig érthető, eddig a két "fűtőtest" után volt mérve most meg egy radiátor után.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest