Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dobrika
tag
Egy kérdésem volna. Amióta kicseréltem a csöveket 13/10-re azóta jóval melegebb minden, miközben a víz hőmérséklete alacsonyabb. Ez hogy a frászba lehet?
A tartály és a pumpa közé 90°-os aquatuning fittingeket raktam, amiknek a menetes oldalán nagyon vékony a luyk 5-6mm maximum. Ez akár vissza is foghatja az áramlást, de hiába pörgetem fel a pumpát, az sem segít rajta, ráadásul a hidegebb víz eleve nonszensz, mert gyengébb áramlás mellett melegebbnek kellene lennie a víznek a radiátor bemenő oldalán. A blokkokat nem szedtem le, tehát a pasztázás nem lehet az ok és a GPU és a pocesszor is melegebb és ugyanazt a folyadékot öntöttem vissza. Töltéskor is ment a víz rendesen, nem tűnt úgy, hogy gyengébb lenne az áramlás.Wtf
-
MPowerPH
félisten
válasz abridabri #58552 üzenetére
Miert? Most hogy kisutott a nap, egybol 27 fok lett a szobaban a teli 21 helyett? Szerintem a homerseklet meg allando... Be is b@szna, ha mar most 27 fok lenne bent... Es leirta, hogy a vizhoje meg alacsonyabb. Akkor az is magasabb lenne, kovetne a szobahot.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
mackosajt
addikt
Hej mekkorát szoptam ma.
A Phobya Ultra Big Water ház nem annyira 420mm radi kompatibilis, mint hittem.
Főleg nem extra vastagra.
Szépen felraktam a 140-es ventiket push-pull, majd a radi behelyezést némileg gátolta az 5.25 helyek tartója.
Majd a lapra is piszkosul rá akart lógni, így lekaptam a felső sor ventit, raknám felülre, nem stimmelnek a felfogatási lyukak... szentségeltem egy nagyot.
Megoldottam, nem fogja minden lyukon csavar, de stabil. A felső ventiket kintre kellett tennem, persze volt szívás azzal is.
Elejébe a 360 ment, igaz, csak 240-nyi részén van p-p venti.
Beraktam egy reztetos D5-ot. Feltöltés, próba...Persze hogy nem forgatta rendesen a vizet.
Kiszedtem a proci blokkot, szedném szét, elnyalom az imbusz kulcsot.
Így inkább kiszedtem a körből, és csap alatt vissza mosattam, és majdnem hátast fogtam a távozó szmotyitol.
Hiába mostam a jelek szerint előtte a csöveket, a cső faláról valami lerakódás levált.
Végül csak sikerült addig mosogatni, hogy minden szmotyi távozott.
Most a D5 már rendesen mozgatja a folyadékot.
Csak a terv az volt, hogy a fiaméknak meg felrakom a régi gép oldalára a mora2-t, meg belülre a slim 360-at, és újra felélesztem az fx+290x gépet.
Na erre már nem maradt idő.
Sőt, pár nap múlva lehet ismét kitakarítom a proci blokkom. Mintha ismét csökkenne az áramlásom.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Leon77
őstag
válasz mackosajt #58555 üzenetére
A szűrőt sokkal egyszerűbb tisztítani, érdemes betenni egyet, ha ilyen gondjaid vannak.
Mivel én az összes radimat használtan vettem így még évek után és számtalan pucolas után is oldódik le belőlük valami finom, szemcsés trutyi. Gondolom valamilyen színezett lotyibol maradt. Fél évente kiveszem a szűrőt. Kimosom. Kb 10 perc mindennel együtt. En a szűrőt a pumpa elé tettem, nekem a pumpa után egyből cpu blokk jön.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
mackosajt
addikt
válasz Dobrika #58558 üzenetére
Szerintem is-is. Mindkettő lesz.
Egyébként lehet az a baj, hogy korábban az fx-290x kombó napi szinten ment, olykor nem alacsony vizhofok mellett, amiben az elővilág nem volt életképes.
Na most a ryzen+1080 joval alacsonyabb hőterhelés, és sokkal kevesebbet megy, vagy ment eddig.
Korábban ilyen lerakódásaim nem voltak. A cső rózsaszín lett ugyan a fagyálló keverektol, de más bajom nem volt.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
válasz Dobrika #58562 üzenetére
Első perctől kezdve ezt használom. Még mikor totál vegyes rendszerem volt (alu klimahuto egy autóból, reserator, wilo fűtési szivattyú, sárgállóból hegesztett fittingek) sem volt vele bajom.
Lehet túl híg lett.@Adiba: hmm. Akkor nekem biza pucolni kell még, ahogy ezt az áramlást nézem.
[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Leon77
őstag
válasz h.adam.92 #58565 üzenetére
Úgysem a cső lesz a szűk keresztmetszet. Nekem 12/10 van itthon és dcp 4.0 simán elvisz 4 darab 360-as radiátort, egy 240-es radiátort (mindegyik radi 45mm-es) egy ilyen szűrőt, meg egy supermacy evo blokkot.
A 16-os csövet itt többen inkább azért szeretik jobban, mert kevésbé törik meg, ha hajlítani kell. Nem hinném, hogy a komplett rendszert tekintve lényegi különbség lenne a kettő között.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
MPowerPH
félisten
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Ma újra bontottam a rendszeremet és bekerült egy plusz radi a CPU és GPU közé. Egy Alphacool NexXxoS ST30 140mm és a GPU kapott egy folyékony fémet paszta helyett elkértem az asszony kedvenc körömlakkját biztos ami biztos a Gpu körülötti kis kondikat szépen bekentem vele ne hogy baj legyen Hihetetlen mennyire kevés kell a fémből...harmadszorra sikerült eltalálnom a megfelelő adagot. Hihetetlen mekkora javulást értem el a GPU hőfok terén...pár fokra számítottam de nem ennyire. Lehet ezt kissé köszönhetem a plusz radinak is de több mint lenyűgöző az eredmény. Eddig teljes terhelés alatt és több órás játék közben a vízhőfokom olyan 34c-35c amin tetőzött, ez mellett a GPU 52c-53c és a cpu terhelés fügvényében 40c-50c között ingázott Az új radi beiktatása hozott 3c-t a vízhőfokomon ami azt jelenti hogy ugyan úgy terhelve ugyan azzal a játékkal nem volt a víz még 31c felett na de ami meglepő... Max GPU hőfokom 39c volt Eddig MX4 volt a paszta a Gpu-n, amit a Thermal grizzly conductonaut váltott.
így a kör most tartály-pumpa-Radi240-radi360-CPU-radi140-GPU-tartály
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
MPowerPH
félisten
válasz Cseneles #58569 üzenetére
Mondtam en, hogy a folyekony fem paszta verhetetlen. Johetnek az emberek a jol bevalt MX2 -vel, a kozeleben nincs, es nem 1-2 fok a differencia. Es mig a sima paszta felvitelet siman el lehet rontani, ha sokat raksz ra pl, itt nincs ilyen hibazasi lehetoseg. A folosleg siman kiutat talal, es ha nincs szerencsed, kapsz egy rovidzarat....
Jol tetted a lakkozast, vegre valaki, aki erre is gondol! Nem volt neki atlatszo lakkja?Nekem is bontanom kellene a 2db homero miatt az egeszet, de nem tudom magam ravenni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Dobrika #58571 üzenetére
En is meglepodtem az eredmenyen. Nalam nem volt ekkora a javulas, bar en a normal pasztak kozul is Kryonaut -rol valtottam, ami ha jo szeria, akkor eleg szepen teljesit. CPU -n meg CLU volt elotte is...
Nem nyomodik ki mind, siman tudod borzalmasan vastagon rakni, amitol a hofokok rosszabbak lesznek. Vagy szimplan ha rosszul nyomod fel, akkor nem lesz mindenhol kontakt. Levegos marad, kontakt ott sincs. Youtube -on van minden verziorol video, mi mit okoz. Meg homersekletet is mernek. Durvan elszurhato muvelet. Spaklizos modszer pl. nagy tokonszuras, regen en is mindig ugy raktam.Femes pasztanal ezt nem lehet elrontani. Max. megeshet, hogy a lapat kezeddel, egy jo karedzes utan tul erosen nyomod meg a tubust, igy a folyekony fem szabalyosan kirobban a fecskendobol, amit utana eleg nagy szivas osszeszedni. En pont igy jartam.
Cseneles: Most esik le, hogy beszeltunk errol. Orulok, hogy megfogadtad a tanacsomat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Dobrika #58573 üzenetére
Nezz akkor utana youtube -on. Azt hiszem MX pasztakkal teszteltek. Nem nyomodik ki, es levegos lesz. De tesztelgethetsz otthon, csak egy plexi lap kell, meg egy regi alaplap cpu -val. Ranyomod a pasztat kulonbozo mennyisegben, technikakkal, es meglatod, melyik szuperal a legjobban. A sok nem lesz jo, foleg akkor, ha spaklizod. Meg kozepre a borso modszer elmegy. Atlag user konnyebben feldobja a folyekony femet, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58574 üzenetére
Pontosan tudom mit tudok, nincs süzkségem ehhez youtub-ra.
Az, hogy az átlag user könnyebben felapplikálja a folyékony fémet pedig aztán teljesen nonszensz. Azt nagyon macerás jól felkenni. Ha nem dörzsölöd bele a felületbe, akkor az lesz levegős és nem látszik, mert ráfolyik ugyan, de ha hozzáérsz simán ottmarad egy tiszta folt. Azt jól odaszorítva kell dörszölni, nem csak felkenni, a sima pasztát levegősre kenni, pedig kifejezetten művészet.
-
MPowerPH
félisten
válasz Dobrika #58575 üzenetére
Nem muveszet kevegosre kenni. Ha elsimitod spaklival, akkor levgegos lesz. A femes paszta nem lesz az, nem tudom milyen dorzsolesrol beszelsz... Most vagy meg nem hasznaltal femes pasztat, vagy amit csinalsz, arra Te mas magyar szot hasznalsz. Dorzsolni egyiket sem kell, maximum alkoholos kendovel az IHS -t, amikor letisztitod.
Az, hogy maceras felkenni, pedig megint nem igaz. Csak el kell egyengetni a kimert mennyiseget. Egy kis csopp. Persze a sima paszta sem nagy dolog, kozepre egy borso es a huto majd elteriti. De sok mas modszer van, az X -tol elkezdve a tobb kis pottyon at... En utalok ezekkel dolgozni, femessel sokkal egyszerubb.Pedig jo lenne, ha utana neznel, mert teljesen foloslegesen osztod az eszt ezzel kapcsolatban. Fent van youtube -on, ha nem hiszed, probald ki magad. Azert irtam a plexi lapot, mert ott latod, mi tortenik akkor, mikor raszorul a huto.
De most nem errol volt szo... Szvsz ez nem feladat, de atlag usernek meg a VGA kivetele is gond lehet. Arrol beszeltunk, hogy a femes paszta brutalis javulast hozhat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #58572 üzenetére
“Too Much Thermal Paste” – Benchmark of Thermal Paste Quantity
Semmi hatrany nem szarmazik a tul sok pasztabol, legalabbis melegebb nem lesz tole.
PL az EK FC blokkok hasznalati utasitasa is tul sok paszta felrakasat javasolja . Csillag alazatban :
[link] -
Cseneles
őstag
válasz MPowerPH #58572 üzenetére
Igazad volt, nekem bevált a folyékony fém! Este is játszottam több órát, Metro Exodus, AC Odyssey a max Gpu hőfok amit láttam az 39c volt ígaz én 2100@0,975v amin használom a GTX1080-at de néztem alap 1911@1,050v-on is amire boostol ott már elérte a 40c-t de feljebb nem ment a hőfok
Ez lett a végleges kiépítés, ki van maxolva a ház. Ebbe a Nzxt Phantom 530-ba ez a max ami belefér, próbáltam a legrövidebb csőhosszal kivitelezni, elöl egy 240 XT45 felül egy 360/30 hátúl egy 140/30
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Toby888
senior tag
válasz Cseneles #58578 üzenetére
szép szép, csak nekem az nem tetszik hogy a cpu blokkból a csövek eggyik balra a másik jobbra :/ bár kinem szarja le hogy mi tetszik nekem én úgy fogom csinálni hogy álított vga, és a cpu blokkbol a cső mindkettő lefelé a vga mögé, majd szépen jobbra el a radihoz meg a pumpához ennyi cső fog látszodni, semmi több ( :
-
Cseneles
őstag
válasz Toby888 #58579 üzenetére
Nekem sem igazan tetszik de nem volt mas opcio lagy csovel a plusz 140mm es radi meg kellett🤘
-
Kiratheonly
tag
Ebben a topicban tud valaki segíteni nekem? [link]
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
Dobrika
tag
válasz Kiratheonly #58584 üzenetére
Vegyél alphacool lightowert és hozzá egy phobya pumpát. Olcsóbb lesz és karácsonyfa sem lesz belőle. Ha valahoza azok nem férnek be, akkor nincs is értelme építeni a vizet oda.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy komplett phobya rendszerem darabokból építve, valamilyen am3-as blokkal. Lehet ehhez venni külön lefogatót? Amd 3000-es sorozatnak a tetejét szeretném megvenni 12/16mag.
Ha nem lehet, akkor ajánlanátok valami értelmes terméket, amit be lehet szerezni itthon értelmes áron?
Előre is köszönöm
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Cseneles
őstag
válasz kleinguru #58587 üzenetére
Tolcs fel Fotot a blockrol, ugy konnyebb segiteni. Amugy az osszes block jo lesz ra ami am4-re is.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz xyvalaki #58592 üzenetére
Nem lett volna egyszerűbb a pumpából a vga-ba, onnan a procira vezetni a vizet csövezés szempontjából? Vízhőfoknál vedd figyelembe, hogy csak a proci volt terhelés alatt, a vga azért többet kajál.
(#58594) xyvalaki : Pont ez az, lenne összehasonlítási alapod, hogy a 240-es radihoz képest mit mutat majd több radival a rendszer.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
xyvalaki
aktív tag
válasz F e Z o #58593 üzenetére
De. De amíg a radiátor nem tudom megvenni, nincs érteleme. Majd akkor elrendezek mindent. Nem flexibilis csövek lesznek.
Majd A VGA-val is megnézem. Meg aztán ez csak egy 240-es radiátor.
Viszont a gyári Bequit vagy milyen ventiket kidobtam. Ezzel 5-6 fokot nyertem.[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/hnh_neutrale/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest