Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Demo07
aktív tag
válasz holczy #57595 üzenetére
Köszi a linket a csőhöz, már rendelem is
A radi túl jó lett volna hogy elférjen, akkor marad az eggyel vékonyabb darab.
Első körben majd kiderül mit tud a 420-as radi a 240-es AIO helyett a 8700K-n Gyanítom hogy 10-20 fok is lehet a terhelt állapotban a különbség.
Végre megszűnik majd a gépemben is motorhang amit aio mókuskereke, meg csodás coolermaster ventik generálnák. -
-
F e Z o
veterán
-
MPowerPH
félisten
Arra. Ma remelhetoleg en is befejezhetem a rendszerem, csak a futar erkezzen mar azzal a tartoval.
Don't Tread On Me
-
Dobrika
tag
válasz F e Z o #57613 üzenetére
Igen, ezért is lett úgy csinálva, hogy minden radiátor bentről kifele fújja a levegőt.Így hátul a kártyánál szívnak be hideg levegőt, illetve a felső nyíláson. A VGA-n volt még egy nagy GAP pad kocka, alatta szenzorral, ami 76°C-ot mért a VGA VRM-en.
A következő 13-as puhacső lesz és citromsárga CFX lé.
[ Szerkesztve ]
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok egy 280-as radi el fog birni egy ryzen 2700x-et egy rtx 2080ti-al? 16/10 cső d5 pumpa ek.
Csak az ASUS!
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok ismét
Használ valaki ilyen Phobya Hőmérséklet érzékelő ?
Az volna a kérdés, hogy egy EK-AF X-Splitter 4F eloszó egyik kimenetére ezt rá lehet csatlakoztatni és úgy rá tovább a merevcső fittingje és a többi?
Mivel más lehetőségem nem nagyon van vízhőt mérni, ez járható megoldás? Vagy ki hogy oldotta meg, anélkül hogy külön elágazást bevezetett volna?
Másik ötletem a Thermaltake Pacific , de az árával nem igazán bírok dűlőre jutni, illetve a tápcsatija nagyon undorító módon van megoldva...
Ki mit lépne a helyembe?
Vagy hagyjam a francba első körben a dolgot(Amint meglesz a VGA és a blokk, változni fog a csövezés is, és majd ott úgy is lesz helyem megoldani a monitrozást)?!Köszi a türelmeteket a sok kérdésemhez
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Ma befejeztem vegre. Persze a tartalyokhoz meg nem jottek meg a tartok, igy azt a reszt nem tudom megcsinalni. De az Aquaero bekotve, flow meter szinten, kabelek elvezetve, uj ventik helyukon. Most meg nagy a kupi, de egyelore csak az kell, hogy megtalaljam a veguket. Kicsit megsokasodtak a vezetekek.
Van 1-1 homero a cpu, gpu utan, es ugye van a D5 Next sajatja a radik utan, az lesz a 'hidegvize'. Lesz meg 3db homero a 2+1 compartment-be, hogy ott is lassam a homersekleteket.
Csak a vezerlo RPM kabele nem tudom, mire szolgal rele nelkul.Don't Tread On Me
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok!
Házas topikban is kérdezgetem, de itt is megkérdem, hátha sikerül dűlőre jutnom.
Épített vízhez, ti melyik házat vennétek?
Phanteks Enthoo Primo vagy be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2?
Phanteks mellett szól a több venti nagyobb hely és, hogy direkt víz hűtéshez van kitalálva, de elavultabb kicsit, prémium minőség és anyaghasználat, külön tartály felfogatás, ahov a D5+tartály kombót reményeim szerint lehet felfogatni, jobban szellőzik.
BQ DBP 900 Rev. 2 mellet, hogy modernebb kinézetre is, ahogy olvastam jobb a venti elosztója, jobban néz ki a tempered glass oldallal szerintem, kevésbé prémium, több ventit kell venni bele, mint phanteksbe, alsó részt elfedő lemez, talán csendesebb.
Lehet 2 db 360-as slim vagy 45 mm-es radiátor lesz a buildben (egy a cpu-nak egy a VGA-nak)
Véleményetek?
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Demo07
aktív tag
Köszi a megerősítést, akkor ezek szerint már jól bevállt a cucc
BMW001: leágazás igazából a leengedés miatt lesz, és ahogy számolgattam, rajzoltam, ez még jónak tűnik.
hash99: Barrow-t nézegetem régóta, viszont a leírása szerint van benne alu is, nyilván az előlap tutira alu, viszont rézet nem is említi a doksija, különbár már berendelném, TT-nek az ára ami nagyon tetszik.
holczy: Köszi a helpet ismét, splitter lesz elvileg, mert le kellett mondanom a multiportos radiátorról, akár hogyan számolom nem fér be a házamba, így egy vékonyabb de hosszabb profilú radiátor lesz, push ventivel, és a reménykedés hogy elég lesz 360*45 helyett 420*30mm Radi lesz...remélem jó is lesz!
Tomace91: Pont a Dark Base 900 pro rev2 házba készülök vizet építeni 1 hónapja megy a matek, ma adom le a rendelést, amit minden megjön és elkészült rakok fel képet, bár első víz lesz. Van már egy excel táblázatom bizonyos méretekhez és hogy mi hova menne és hogyan fér/ne el! Amit én most próbálok bele szerkeszteni majd az 2DB 420mm Nexxxos ST30 radiátor lesz és egy EK D5 revo 140.
Amúgy a valóban levegővel is nagyon csendes, a gyári SW3 ventik is nagyon halkan mennek még normál módban a ház vezérlőjére csatlakoztatva, vezérelve, silent módban meg csak 400-1050 rpm között lehet szabályozni a ventiket, a gyári led vezérlő amennyiven ez szempont, elég egyszerű, de jó a fényereje, akár az alaplapról is vezérelhető(én a ház vezérlőjével használom,fehéren világít nálam) viszont a gyári led ragasztója ritka nagy sz@r 5 percig bírta csak, én egy gopro tappancs 2oldalas ragaszójával oldottam meg és 3 hónapja hibátlanul.
-
Leon77
őstag
Erről mi a véleményetek?
Van fent az aprón egy vadi új 34k-ért. Régóta le szeretném cserélni a pumpámat, mert bár remek teljesítménye van, hangos.
Jelenleg a rendszerben van 4 darab 45-ös 360-as radi, egy 240-es szintén 45-ös radi. (tudom, picit overkill)
Egy ilyen szűrő, egy EK Supermacy evo cpu blokk és lesz egy vga blokk is, ha találok jó áron. A csövezés 12/10 merev plexi és 13/10 lágy cső.
Az eddigi rendszert gond nélkül viszi az alulfeszelt pumpám. Pontosabban egy Ek dcp 4.0 pumpa.
Gondolom a d5 is simán megbirkózik ezzel. Szerintetek megéri ennyiért ebben a formában?
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Vartanus
őstag
Lehet hülye kérdés, de:
ha 40°C a víz, akkor a radiátoron áttolt levegő kb milyen hőmérsékleti tartományban mozoghat?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Leon77
őstag
válasz Vartanus #57634 üzenetére
Milyen levegő? Ha jó a rendszer akkor nem cirkulal a levegő sehol, ha mégis, akkor legteleniteni kell a rendszert.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
MPowerPH
félisten
válasz Leon77 #57633 üzenetére
Es hova rakod ezt a sok radiatort? En nem lattam meg olyan hazat, amibe ez befer. Vagyis lattam, a HAF 945 Stacker szemelyeben, de az sem volt mar idealis, mert egymast melegitettek a radik.
Vartanus: Ez jo kerdes. De nalam eleg rosszul mukodott anno, pedig az is dupla koros volt. Az elso Monsta -rol tavozo, VGA -tol elvont ho a felso UT60 -on ment keresztul, igy a cpu vizhofoka kozel 10 fokkal volt magasabb, mint ha friss levegovel szelloztetnem at.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Puma K
nagyúr
válasz Leon77 #57635 üzenetére
A kolléga írásából kivehető, hogy arra volt kíváncsi, hogy a körben mozgó 40°C-os víz által felmelegített radiátorokon keresztül fújt levegő milyen hőmérsékletű lehet tól-ig tartományban.
Ott van az aláírásában a megoldás:
"... épített vízhűtés és saját készítésű kuckó"
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
MPowerPH
félisten
válasz Puma K #57638 üzenetére
Igen, utana mar leesett, emlekszem amikor linkelt be kepeket, van a radiknak egy hatalmas haz. Bar nem ertem akkor mar miert nem 2db Monsta 420? 2db 360-as radi ara. Nekem is az lenne a vegso cel, es le van a gond, meg venti sem kell rajuk, mert 1db vga vagy cpu -val mindegyik elbir.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Leon77
őstag
válasz MPowerPH #57636 üzenetére
A kérdésem nem a radiátoraim számáról szólt, azt csak azért írtam le a többi infó mellett, hogy lehessen látni milyen elemek fogják meg az áramlást.
A kérdés az volt, hogy szerintetek jó-e a linkelt pumpa nekem és, hogy megéri-e a 34k-t újonnan. (még soha nem volt d5-öm)
-
MPowerPH
félisten
válasz Leon77 #57640 üzenetére
Csak rakerdeztem, mivel azzal kezdted a posztot, hogy mennyi radi van... Nem mindennap latni ilyet, vagy ha elo is fordul, akkor kulso radival van megoldva.
Egyebkent en ekkora rendszerhez biztosan vennek egy dual res-t, es 2db leszabalyzott D5 -el kuldenem a vizet korbe.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Leon77
őstag
-
TheFeni
csendes tag
Üdv, Levente
-
MPowerPH
félisten
válasz Leon77 #57642 üzenetére
Pedig csondesebb lenne. D5 -nek nincs hangja 1-2-es fokozaton, nem is rezonal. Es 2db a rendszerben meg ezen a fokozaton is habositja a vizet.
Csak egy tanacs volt, baratomnak a 2db MORA -t is igy uzemeltem be. A rendszer teljesen hangtalan, mert a pumpa is nema(3-ason van mar hangja), es a radik is passzivan mennek. Szerintem a HDD a leghangosabb a gepeben.Egyebkent van flow metered? Aramlas milyen a rendszerben, hogy a leszabalyzott D5-el uzemeltetted?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Leon77
őstag
válasz MPowerPH #57644 üzenetére
Épp ezaz, hogy nem d5-öm van, hanem egy ek dcp 4.0 18 Watt. 4,85 volton megy, egy dc-dc digitális kijelzős konverterrel szabályoztam le. Itt mindig elindul. 1100 as fordulaton megy (ezt az alaplapon monitorozom).
Éppen ezért gondoltam, hogy egy d5 elviszi. Jó a pumpa, de hangos, ez a leghangosabb a rendszerben. Amúgy Vizion kollégától vettem évekkel ezelőtt 5k-ért és nagyon megérte. A ventik (14 akasa viper és 6 darab ház venti) némák, ha közel hajolok sem hallom őket.
A víz 25 fokos szobában maximum 30 foknál tetőzik. Megnéztem maximum fordulaton is (ventik + pumpa), de nemigen volt különbség a hőfokokban.
Áramlásmérőm nincsen (vagyis van egy, de rpm-et nem mutat cserébe a rotor rettenetesen zörög szóval azt kukáztam) de elég szépen megy a víz, mert induláskor látni, hogy egy-két mikro buborék igen fürgén indul meg a cpu blokk felé (átlátszó cső plusz desztvíz alkohol kombó szóval ez is átlátszó).
Több szoftveres védelmet is beiktattam. Hw info egyfolytában fut, ha pumpa 900 rpm alá megy, vagy a cpu elér egy bizonyos hőfokot (80-ra állítottam) akkor instant shut downt csinál a gép.
Szóval én meg vagyok vele elégedve, csak a hang miatt vágyódom egy d5-re. A sok radi meg... az az igazság, hogy ez egy hobbi... sok egyéni build-et és házat készítettem már, de elég gagyi hatásúak voltak (de legalább közben belejöttem a merev csövek hajlításába és a vizezés készítésébe) és időközben összevásároltam a radikat gyakorlatilag fillérekért az apróról (45-ös 360-as radiért 7 ezer forint nem pénz szvsz.. természetesen minden réz) és nem volt szívem megválni tőlük.
Nem is volt kedvem egy komplex vezérlést kitalálni a hűtéshez, mivel szerintem rendesen úgysem lehet megoldani a vizes rendszer nagy tehetetlensége miatt, vagy drága nagyon sé bonyolult (minden változtatás sokkal később fejti ki a hatását) és ezért úgy döntöttem, hogy nekem menjen minden mindig ugyanúgy alapon.
És ennyi radival nem kell se venti fordulatot, se a pumpa fordulatát variálnom. (próbáltam a pumpát alaplapról vezérelni a dedikált pumpa portról ami pont 18 wattot tud, de bugos xar volt, volt, hogy el sem indult a pumpa).
A gépem pedig szerintem szép (bár ízlések és pofonok ugye) , kapni kábé ekkora kocka házakat, de ezt én terveztem, én készítettem így számomra sokkal nagyobb értékkel bír. Meg minden pont ott van benne, ahová terveztem.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz Leon77 #57645 üzenetére
Maga a pumpa hangos, vagy az veszi át a hangját amire szerelve van? Csak mert utóbbi gyakoribb szerintem és azt rugalmas rögzítéssel meg lehet oldani. Ha közvetlenül van a házra szerelve, akkor minden pumpa hangos minden fordulaton. Az EK is gumis rögzítőt ad a D5 pumpákhoz, ami nem is csoda, mert a legrezgősebbek szerintem a D5-ök az összes közül, csak kiálló gumibakok veszik körül a gyári rögzítőben.
-
Leon77
őstag
válasz Dobrika #57647 üzenetére
nem, a pumpa hangos, többszörös szilikonos rezgéscsillapítót építettem alá. Plexi szilikon lap, plexi szilikon lap és még egyszer, majd szilikon lábakon áll az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest