Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #23399 üzenetére
Már hogyan lenne majdnem ugyanannyi a PPI? 24" FHD-n kb. 92. 27" WQHD-n meg kb. 108.
Nekem 27" WQHD-n már túl kicsik a pixelek.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
hibavissza
veterán
válasz Chaser #23396 üzenetére
A PPI érték majdnem ugyan az mint egy 24-es fHD panelon. Minek skálázgatni? Kb. ugyan azt látom csak nagyobb felületen. Nem fogok hátrább ülni. Kb. 60-70 centiről nézem a 24 colt is. (60 centiről már látom a csirkerácsot. Jó lett volna ettől megszabadulni, de ahogy írtam a 4K ezzel a tudással nekem már túl drága most. Nem véletlenül 5K 27"-on a Mac. Ott már alig látom recésnek a betűket.) 4k-nál okoz ez gondot inkább. Ott is kevés alkalmazás az amelyik képtelen normálisan skálázni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hibavissza #23395 üzenetére
mea culpa ( : a rossebb' törje el a számozójuk kezét
azt néztem ha váltok is 27"-ra, nem feltétlen 1440p lesz, nem méretezi át a w10 sem a resolve ui-ját, nekem kicsi sokat gúvadni úgy_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hibavissza
veterán
válasz Chaser #23394 üzenetére
A ACER XV272UP-ot nem tesztelte a Ratings. Másik monitort tesztjét linkelted. A fekete homogenitás engem addig érdekel, hogy ne legyen bitang bevilágítás. Az hogy nincs rajta fekete csak sötétszürke megint érdektelen. Nem sötétben használom és a kontrasztja jó. A linkelt Gigabyte monitornak csak 8 bites panelja van és hát Gigabyte. Nem túl régi motoros a monitor gyártásban úgy tudom. A panel egy dolog. Meg is kell azt hajtani.
Van bőven tapasztalatom márkás WCG monitorokkal (meló). Túl van ez a kérdés lihegve picit. Az ember különbséget érzékel. Állapotot nem. Ha meg valami miatt mégis vállalhatatlan akkor elállok. Bocs Vond a sok off miatt.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hibavissza #23393 üzenetére
az innolux panelekről sok jót nem hallottam
ritingsen is tesztelték, feketéje pocsék, pontosabban nincs
őskövületekhez nem érdemes hasonlítani, de ha nem jön be próbáld ki a tegnap linkelt gb-t, elvileg ugyanaz mint a sokkal drágább rgb-s verziója, csak rgb nélkül ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hibavissza
veterán
válasz Chaser #23392 üzenetére
[link] Nyilván van jobb, de a teszt szerint egész használható. Rendesebb monitor (4K, 10 bit) csak 60 Hz-es és nem freesynces van 200-ig. A "profi" cuccok 300 fölött indulnak. Annyira nem vagyok geek. Évekig elvoltam és most is ellennék – ha nem ment volna tönkre – egy U2312 hm-mel ami ehhez képest egy régészeti lelet. Sajnos ez van. Csóróság.
Majd írok róla pár sort, ha már összemelegedtem vele. 14 napig amúgy is elállhatok. Az igazság az, hogy egy TN-es Philips hányadék a pótmonitorom és igazából ez is élhető lenne, ha homogénebb lenne a megvilágítás.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hibavissza #23391 üzenetére
sztem ebben pocsék panel van, de ne legyen igazam
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #23380 üzenetére
Vége a vajúdásnak. Végülis ezt rendeltem meg. [link] Igaz, hogy 10 bitnél nincs csak 120 Hz a lespórolt DP 1,4 miatt, de natív nem fog semmi 120 fps fölött futni a 1070-nel és van benne hangszóró. -1 porfogó az asztalon. 5 év gari is nagyvonalú. Meg ügye ez volt a legolcsóbb a feltételrendszerben
-
Chaser
legenda
az tiszta, ezért is zajos este a videó, túl kevés a fény zoomolva, anélkül még oké - elvileg -
nem találok ilyen beállítást
nettó ár alatt adtam mióta megvan ( : nekem túl bonyolult volt, azóta már barátkoztunk azért
yt-ot már néztem de még nézek majd_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #23386 üzenetére
Ez miért OFF? Át is raktam ON-ba.
V-Log L: Színekben szerintem brutális különbség van. Csak simán ráhúzol egy Rec.709 LUT-ot, és máris sokkal szebbek, természetesebbek, mint bármelyik másik profillal. És még ugye hatékonyabban, szebben is tudod finomhangolni.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz panoly #23381 üzenetére
Én csináltam nemrég egy komplett G9 V-Log L tesztet. Az hasznos lesz Neked is.
Amíg nem volt meg a V-Log, addig én a Natural profilt tartottam a legjobbnak. De színekben (főleg bőrtónusokban) ég és föld a különbség a V-Log javára.
Egy tipp: az élességet és a zajszűrést vedd le -5-re, bármelyik profilt is használod.
Én ezt a két vázat használom munkára is. A GX80 is egy remek kis gép, de képminőségben, kezelhetőségben azért egy másik szint a G9.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz panoly #23381 üzenetére
Magam is GX80-ról váltottam G9-re. GX80-t sokat használtam videóra is, sokat utómunkáztam. 4k alap ISO-n is van eltérés, de ahogy emelkedik a G9 lényegesen jobb és szebben szűrhető. A színek gondolom a 10bit és 422 színcsatornák miatt tekergetéskor nem esnek szét, sokkal jobban bírja. A sötét azért erősen zajosodik ennél is. 1080p részletessége ég és föld, azt elrontották a GX80-ban, G6 is jobb volt.
Szerintem még próbálgasd, használd aztán dönts a vlo-l-ről. Ha előtte sokat dolgozol a cined, hlg, standard profilokkal kialakulhat egy igény, vagy határokba ütközöl akkor fogod tapasztalni a különbséget ha megveszed a vlog-l-t. Eddigi minimális használat után két különbséget tapasztaltam, szebb highlight kezelés, nagyon kultúrált az átmenet a kiégésbe, valamint szerintem szebb bőrtónusok, de van aki nem lát semmi érdemlegest. Tehát eget rengetőre ne számíts. A fent említett 422/10 formátum kicsit olyan Resolve-ban mintha raw-t állítgatnál. -
_q
addikt
válasz Chaser #23384 üzenetére
Amikor zoom-olsz, akkor változik a rekesz. Ha az ISO auto-ra van állítva, akkor a zoom-al aranáyosan növekvő rekeszérték (=szűkebb rekesz, kevesebb fény->magasabb ISO=helyes expozíció) miatt zajosodhat a felvétel, bár nem tudom ez ennyire látványos-e, ha tényleg ez az oka.
Amit Tuninger írt SLOG2-t nézd meg. Valahol a profil beállításoknál kell legyen ahol a többi PP1...PP10 van. Nálam pont ez okozta, hogy 1080p jóval zajosabb volt, mint 4k, mert nem volt jól beállítva az expozíció. Szerintem ne add fel, tuti a beállításokat kell rendbe tenni.Esetleg nézz youtubeon egy "best setting for video" vagy hasonló címszó alatt videót, talán ez a legegyszerűbb.
Azt is hallottam, hogy Tuninger mostanában szívesen átveszi más eszközét, ha nem jön be, az se baj ha nettó ár alatt adod Persze erről majd ő nyilatkozzon inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
iso szinte biztos hogy auto, mivel nem értek hozzá
digitális zoomot kilőttem még az elején
csak az a furcsa, hogy 4k-n szinte semmi gond, fhd pedig nagyon zajos
lehet jobban jártam volna az alpha 6100-zal, az még sokkal olcsóbb is lett volna, de kompaktot akartam, aztán rájöttem "mindig" hordozni ez is nagy ( :
egyébként jó gép, csak nyilván érteni kell hozzá, full auton képekkel is megszenvedtem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
_q
addikt
válasz Chaser #23382 üzenetére
Nincs auto ISO-n véletlen a beállítás? Szerintem az 1" esetén ISO1000+ már zajosodhat. Esetleg a digitális zoom be van kapcsolva ilyenkor? Ahogy nézem x8 optikai zoom-ot tud, x32 meg a digitális. Ha egy adott zoom tartományt elérsz, akkor utána már "optikailag zoom-ol" (A5000 kit objektív legalább is ilyen), ami inkább crop, ahol belenagyít csak a 4k vagy 1080p felvételbe.
Nekem se szűri ki A7III az AF hangját zoom közben (ilyenkor hangosabb mert jóval többet mozog a motor, mint egy sétáló ember esetén, ahol nem kell gyorsan nagyot fókuszálni, de lehet sony objektívvel más lenne?).[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
igen, kültéri videók a cél elsősorban,majd tavasz-nyár idején nappal
sajnos a sony sötétben zoomot használva már nagyon pocsék képet produkál este fényforrástól függetlenül, van valami technikai oka de az passz most
apropó, nem szűri ki a zoom hangját a felvételről, 1000$-os gép ( :
anno volt valami olcsó kompaktom bő 10 éve, nem tudta kiszűrni az sem, de apróért adták, betudtam annak
nem ért meglepetesként hogy nem sok érdemi anyag gyűlt össze, először videóztam a géppel, idő is pocsék volt
bele is kalkuláltam, rengeteg felétel kell majd egy néhány perces videóhoz
meg kell majd valami stabilizátor, állvány, nap védő, meg addig még legalább ennyi dolog kiderül ( :Tuninger
azt nem tudom mi
h.264-ben ment a sony talán mp4-benhibavissza
ez elég jó monitor
csak 8 bites, de srgb 140% elvileg
lg-ből https://www.alza.hu/27-lg-27gl83a-b-d5782967.htm11x ezerért dobálták még nemrég, figyelni kell, lehet lemegy annyira megint_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
panoly
tag
Sziasztok!
Megérkezett hozzám is a GX80 utóda, a szegény ember GH5-je (G9). Még barátkozom vele, de természetesen máris felmerült a kérdés - vlog. Mikor éri meg?Hobbi szinten készítek nyaralós videót, 1-1 kisebb eseményvideót. Színekhez hozzá szoktam nyúlni (szándékosan nem hívnám esetemben correction + gradingnek). Ha esetleg még sem veszek VLOG-ot, melyik profilt ajánljátok leginkább utólagos színezésre?
Side note: így hogy meglett a G9 még mindig lenyűgöz a GX80. Érzésre videó zajban rosszabb (kellemetlenebb a zaj, nem nagyságrendileg több), de pl. így első fotós összehasonlításra a natív képminőségben nem érzek olyan sok különbséget. Valamenyil gyártónak be kéne játszania, hogy egy G9 tudását bedobja egy GX80 méretű vázba .
-
hibavissza
veterán
válasz Teasüti #23379 üzenetére
Indultam Vond ajánlatától és most LG27GL850B-nél+soundbar tartok. Próbáltam 200 körül 27" UHD 75 Hz GSync comp. 10 bit monitort lőni, de nem találtam. UHD-n még mindig 60 Hz az általános. Eljátszottam a gondolattal, hogy feljebb megyek árban, de játékra a fiamnak a most kinézett LG is jó és munkahelyen bármikor beülök egy iMac vagy random WCG Eizo elé, ha valami miatt annyira kell a színpontosság (soha nem kell).
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #23374 üzenetére
Ne foglalkozz szerintem ilyen hulyesegekkel, mint felbontas. Fhd video tokeletesen nezheto rajta. Szerkeszteni meg ugyis nagyitva fogsz. Ha opcio, akkor esetleg a nagyobb frekvencia elonyosebb. Nekem a 60 hz melle parosulo ratyi mozgasfelbontas jobban faj, mint barmi mas.
Igaz ez szokhato, mert 15 eve nem panaszkodtunk ilyesmire az akkori 15 ms gray-to-gray paneleken, de azert ezt mar meghaladtuk es nem jo visszamenni.
Hol tartasz most a gondolatmenetben (80 -> 170)?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #23377 üzenetére
Ezen én is agyalok, nincs a környékemen ahol meg tudnám ezt sasolni. Végülis a meglévő fhd/1200p-n imitálni lehetne egy videó felbontás konverzióval.
-
hibavissza
veterán
Játéknál nem gond. Ott vagy ismeri ezt a felbontást vagy nem. YT-nál vagy filmnél gondoltam ezt problémának. Az 1,77-es képpont arány felskálázását tartom érdekesnek. Míg 4K-n összevon 4 db pixelt és kész. Az 1,77-nél problémás lehet, hogy honnan von össze. Ezek szerint megoldották ezt kulturált módon. Köszi!
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #23374 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy gond lenne. Sokszor nézek FHD videókat, meg képeket teljes képernyőn. Mondjuk játszani nem játszok.
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #23373 üzenetére
Csak az úgy meg nem cinematic szeretek bele tenni olyat, amitől hangulatosabb lesz, mint a közeli felvételek, háttérmosás stb. Viszont 2. kamerának jó a gopro vagy más fix helyen lévő kamera. Kompromisszummal meg 3 fix gopro/kamera mondjuk. Utóbbi a variálható látószöggel már-már egész változatossá tudja tenni.
-
hibavissza
veterán
Megint offolok, de hátha érdekel mást is. Még mindig monitorvásárlás. (kezdem megszokni a vésztartalék 24-es Philips TN paneles borzalmat ) Sajnos nem sikerült kigyomlálnom a gémer vonalat a projektből, így az árak miatt maradok WHQD-n. 80 körülről indultam és most 170-nél tartok.
Nem problémás a fHD megjelenítés WHQD-n? UHD-n nincs ilyen gond, mert egész számú többszörös, a 4K-ról leskálázás hálásabb dolog, de 300-ért már nem vennék monitort. Ráadásul ezek a mai darabok nem mennek el 10+ évet mint a régi CCFL!!! monitoraim.... -
-
_q
addikt
válasz Chaser #23370 üzenetére
Csak természetes fényforrás mellett veszel fel?
Meglepő volt számomra még a legelején, hogy mennyi felvétel és idő rámegy a videózásra, majd a végén jó, ha 1 perces videó összejön. Most már másképpen látok 1-1 youtube videót amibe van minimum 1 kamera, de néha gopro 2. kamerának, esetleg még drón is, sőt a videós is szerepel benne.
Én a mostani ünnepi videózásnál/fotózásnál már a hajamat fogom sokszor, hogy legyek rajta a felvételen, de emellett a felvételt is készítsem, ja és fotó-videó között váltogassak, mert hát minden IS készüljön -
Chaser
legenda
válasz Tuninger #23368 üzenetére
engem is meglepett, kamerán visszanézve nem látszik, de gépen elég pocsék
kb több a zaj mint a kép, majd vágok ki egy mintát
de ha 4k-ban is ez lenne oké, ott viszont sokkal jobb
fényforrás felvétel nincs tervben, de megjegyzem a 25-ötKukcaman
nem publikus, és kevés a nyersanyag
12-3 másodperces érdemit tudtam összevágni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kukcaman
senior tag
Az sem vignetta, hanem a "fény hiánya" (micsoda bölcselet ), de értelek. A workflow a legnagyobb probléma még mindig.
Sok mindent akarok belesüríteni 1projektbe, mint pl: az összes képet a projekten belül megszerkeszteni. Csak ez után készítettem el inkább mindegyikből egy PNG cserét. Ezek után az erőset is leterhelném feleslegesen.#23367Chaser
Ha sok a 32", akkor cseréljünk, nekem 15"-s van, remélem megfelel Majd osszad a videód[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Chaser #23367 üzenetére
Mutass egy példa felvételt a zajra. Az RX-ek az 1" szenzor ellenére meglepően jók zajban, így meglepő a tapasztalatod.
A "bevett" framerate 23,976, csak a cinema kamerák tudnak 24-ben rögzíteni, minden más 23,976-ban vesz.
Viszont azt javaslom 25 fps-ben menj, így biztosan elkerülve bizonyos fényforrások esetén a villogást. -
Chaser
legenda
megcsináltam az első videómat, hát beleizzadtam ( :
de szerintem a resolve nagyon jó, bár meg kellett nézzek néhány yt videót hozzá, hogy az alapok alapjaival tisztában legyek, de már kézre áll
le kell cseréljem a 32-es monitort, nem látom be :daz vajon mitől lehet, hogy a sony rx vi-tal a 4k anyagok elég jók, viszont az 1080p anyagok zajosak? akár kültéri, akár beltéri felvételről van szó
géppel is csak az alapok alapjainál tartok, abba is beleizzadtam rendesen, hogy be tudjak állítani 24/30/60fps-t, alapból 25/50/100 opciók voltak
ha barátom nem mondja merre lehet ha nem a videó beállításoknál, még mindig keresem ( :
mi egyébként a "bevett" frame yt videóhoz, 23,976 vagy 24, vagy mindegy?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #23365 üzenetére
Ennyi vignettálás is bőven elég, sőt még sok is (szerintem).
Nem tudom, mibe és hogyan kéne exportálnod, hogy gyorsabb legyen. Mondjuk csodák nincsenek. Torrente után szabadon: ha ki kell számolni, akkor ki kell számolni.
Ultimate javaslat: Vegyél erősebb gépet!
-
Kukcaman
senior tag
válasz Teasüti #23363 üzenetére
Tényleg!COD FF-be lerakni és kész
Media Encoder-be szoktam átpaterolni (igen, mindkettő támogatja a hardverest) aztán itt választok kodeket.
Vond ajánlatával AE-ben elkezdtem Quicktime-ba megcsinálni, de már az elején is 11órát írt és 30GB-t. Mindkettő elég sok.#23364vond
Köszi
Pedig csak sima Lumetri Color-os vignetta van rajta, kitolva a szélekre és erős feather-el.
Így néz ki utólagos színek meg mindenféle nélkül. (1 fényforrás AE-ben).
Ehhez jön a vignetta meg egy enyhe curve. Lehet ezért lett jóval erősebb. Egy idő után nem tűnik fel, csak ha mondják.Legujabb AE-t kerülném, mert akkor a többit is újítanom kellene.
Az PP-ben pedig nem támogatott a VGA-m, másrészt meg érezhetően laggol, meg lassú az ügy-menet.
AME2019-el kellett a múltkor átkonvertálnom a Blackmagic-es anyagokat, mert a 2018-as nem támogatta. -
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #23360 üzenetére
Frankó lett, de ezt az irtózatosan erős vignettálást szedd le róla, vagy legalább vedd vissza harmadára, negyedére, mert elszarja az egészet (szerintem). Kiszámoltatod ezt a brutál mennyiségű adatot, de eltakarod a nagy feketeséggel.
Az encode-ra: Legújabb AE-vel nem tudod megpróbálni? Lehet, hogy jobb lenne a helyzet, mint a 2-3 éves cuccal.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz Teasüti #23361 üzenetére
Ahha, minden animáció.
"megkockáztatom az ég adta világon semi különbség nem lenne a hardveresen gyorsított enkódolással, ha erre vonatkozott a kérdés."
Mégis sokkal több időt használna fel. 4K és FHD -nél nem vált át szoftveresre mondjuk?
Sima AE2018-ban készült. A lapok 3D-ben és XYZ-tengelyeken mozgatva(két kulcskocka), a harmadik kulcskocka pedig a csúsztatás XY-n tengelyeken. EasyEase-el. +az árnyék rásegített, hogy 3D hatása legyen(1fénnyel). Addig szórakáztam vele, amígy úgy nem nézett ki mintha "igazi" lenne. -
-
Kukcaman
senior tag
válasz MrChris #23359 üzenetére
Végre elkészült a múltkori motoros videónak a hogyan készült videója is
A kezdő export idő CRF-nél 1ó30p, a végén 4óránál zárt. H264-nél a kezdő idő 4óra volt alapba, lehet ez nem változott volna, mindezt FHD-ben. 4K-ban a kezdő időre 11órát írt. Ezt hamar elfojtottam. Itt jönne szóba a hardveres és a szoftveres export? (4K v FHD) -
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #23357 üzenetére
Csak a töltőjében ha jól tudom, viszont nem drága bele a pótaksi
Már ha nem a gyárit veszed mert az drága. -
MrChris
nagyúr
Weebill S-t akksikat lehet tölteni a készülékben? Vagy csak a töltőjében?
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Azt írta amúgy, hogy napi szinten több száz eurót veszít azzal, hogy mások termékei is fent vannak (muhahaha, hát persze), és hogy az emotive color az utolsó amit megenged az oldalon, vele van valami megállapodása, ami nem pénzbeli. Mindegy, úgy nézem, ahogy Tuninger is írja, eddig tartott, jött onnan azért jópár vevő.
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #23353 üzenetére
Andrew Reid nem így gondolkodik. Mindent utál ami social média, ami konkurál az ő "termékeivel" és tiltja azokat az embereket akiknek a véleménye nem egyezik az övével. Mostanra kb 10-20 fő közé apadt a rendszeres fórumozóinak száma akik ugyanazokról a dolgokról vitáznak minden topicban. De legalább az aktív topicok száma is zuhan, lassan üres sivatag lesz az a hely, de akkor is a világot fogja okolni érte...
A vicc, hogy ha érvekkel és linkekkel támasztod alá a mondanivalódat akkor is neki van igaza mert ő az admin -
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #23353 üzenetére
Így van. De valakinek úgy látszik, ez már magas.
-
hibavissza
veterán
válasz taranis #23351 üzenetére
Mikor elkezdtem ismerkedni a videózással megvettem az épp aktuális gépemre a LUT-ját. Egy fillért nem ért. Soha többet nem vennék tőle semmit. Maga a site érdektelen. Szóval gondolom azért törölt, mert rájött, hogy mekkora nulla a teljes webes élete. Egyébként ha lett volna csöpp esze megegyezik veled és jutalékért cserébe még hirdethetett is volna téged. Cikket is lehozhatott volna. Érdekesség az oldalon és plusz bevétel. Csak nyert volna vele.
-
taranis
addikt
válasz taranis #23350 üzenetére
Eddig tartott az EOSHD pályafutásom, megkérdeztem a főnök urat, hogy kiposztolhatom e a LUT packot, mert most már meg kell kérdezni az új szabályai szerint. A válasz nem, és törölt minden korábbi Colorizer topicot is. Az indoklás az, hogy elveszem a bevételét. Értem.
colorizer.net
-
taranis
addikt
Aki F-Log-al dolgozik ACES-ben, azt érdekelheti, most hánytam össze egy gyors product page-t: film szimulációk ACEScct alatt.
Sajna ez most még nem lesz Sony alá, a korábbi A6300-as mérések nem alkalmasak erre, ide már kell a 10bit.colorizer.net
-
-
Kukcaman
senior tag
Megkértek, hogy egy elkészült klippet gyorsítsak +5%-al, így 3:11-ből lett 3:00 (25fps).
Viszont próbáltam megértetni, hogy oké ha a hang felgyorsul, de a kép akadozni fog.
Tudtok rá valami elfogadható megoldást?
Optical Flow nem tudta áthidalni, a jelenetek váltásakor csak úgy dobálta a hibás képeket egymás után.
Frame Sampling-nál pedig másodpercenként behúz egy kicsit. Viszont ez nagy ledfalakon fog menni, ami kissé felnagyítja a problémát is. -
vond
MODERÁTOR
-
MrChris
nagyúr
Nemtom mekkora az a miki, melyik az? A kamerasín alatti utolsó karon van két valszeg M2,5-es csavarlyuk, arra fel lehet fogatni egy műanyag lapot, vagy kikönnyített alut amibe lehet vágni egy villát, vagy 1/4"-os menetet, vagy 3/8"-os menetet és abba ragasztanék 3/8-1/4 átalakítót (jobban bírja a ki-be csavarozást). Valamint a sín elején/végén (honnan nézve) van két M4-es csavarlyuk az objektív támasztékban azt is fel lehet hasonlóan használni. Vagy magát az obitámasztót kukázva egy L idommal... 20-30 gramm lenne a plusz súly. De lehet 3D tervezni, nyomtatni, lényeg hogy a kar alá elfér e a mikrofon. Ha igen akkor nincs nagy akadálya.
-
Tuninger
Topikgazda
Én továbbra is azért tartogatom a field monitort mert "majd jó lesz ha egyszer bérelek egy BMPCC6K-t"
G9-el a handheld biztos tuti, nekem a sonyval csak nem mozgós snittek elég stabilak. Bár most hogy nálam volt egy hétig az EosM rájöttem hogy azért még a Sony IBIS is iszonyat sokat segít a semmihez vagy obistabihoz képest.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #23332 üzenetére
Tudod, hányszor végiggondoltam már, hogy minek vettem meg ezt a Feelworld F6 Plus-t? De mindegy most már. Azért párszor biztos, hogy használni fogom.
Egyébként szipi-szupi szmúsz gimbal ide, vagy oda, nekem még mindig az jön be a legjobban, ha semmi más nincs a kezemben, csak a G9 és az épp aktuális lencse. Se gimbal, se kédzs, se állvány, se nyakpánt, se csuklómadzag, se semmi. Csak én és a tiszta tekkknika.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Ismerős. Sok napot lenyomtam így nyáron és ősszel. Gyúrásnak sem utolsó. Jó, mondjuk monitor még nem volt, meg a Sigma 18-35 is csak párszor volt a G9-en. A Sigma 10-20 (az se olyan könnyű), meg a natív Pana lencsék (14-140 és 12-35 II) voltak jellemzőek.
És igen, igaz, hogy lassan itt a karácsony, de csak óvatosan a karácsonyfa díszítéssel.
-
syC
addikt
Lehet én vagyok puhány, de nekem az elso alkalomkor, amikor a dual gripes ronin s-es gh5 speedboosteres 18-35ös + feelworld kontrol monitoros szerkómmal nekiálltam manual fókuszozni ( tehát a felvételek alatt 1 kézzel fogtam mindent) akkor a nap végére kikristályosodott bennem, hogy nincs az az isten hogy én még egy ilyen 12 órás forgatást kenyomjak így. Ehhez hozzátartozik hogy egész nap cuccal a kezemben futkoztam városban, pihenő nélkül.
Szóval csak arra akartam rávilágítani hogy óvatosan a karácsonyfadíszítéssel.
[ Szerkesztve ]
•
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #23329 üzenetére
Nem olyan vészes ez a tömeg szerintem. De bírom én, kemény csávó vagyok. Amúgy hihetetlen, mennyit számít a gyakorlás, a hozzászokás. Majd Te is megtapasztalod, ha sokat használod. Eleinte 1-2 óra után is majd leszakadt a karom, fájt a hátam, minden bajom volt. Aztán pár hét intenzív használat után már nagyon ráállt a testem. Kialakult, hogy mi a kényelmes tartás, hogyan a legkevésbé megterhelő használni.
Egy szilikon darabot én is tervezek majd applikálni a fogantyúra, oda a csavar köré. Bár tudom, hogy nem fogom állandóan használni, ahogy a monitort sem. Biztos, hogy sokszor lesz olyan, hogy csak simán, az egykaros gimbal, meg a G9+obi.
A Boya puskamiki elhelyezésére kéne még valami okosat kitalálnom. Eddig csak simán befogtam a G9 vakupapucsába, viszont így underslung módban beleütközik a hátsó motorba. Ha meg valahova a gimbalra rögzítem fel, akkor meg nem mindig arra néz, amerre a kamera, meg eléggé zavaró is oldalt, vagy akárhol. Majd még agyalok rajta, de ha van ötleted, szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
6 dolláros biciklimarkolat kuki nélkül, olyasmim még lenne is 1/4''-os csavar nélkül. Faragok rá egyet. Attól tartanék a sima rátekerősnél, hogy könnyen letekeredhet. A gyári láb retesze eléggé a gumírozás rugalmasságára épül, bikázni kell, meg a körmöm leszedi a kis csúszka (vegyem meg a gyorszárat... ), míg a pótfogantyúk szorítóanyásak, (ilyet már kevésbé tudnék rá csinálni, bár van ötletem...) nem csavarodnak, emiatt a kis pöcsök (némelyiknél kettő is) rendesen illeszthetők a lyukakba.
Az alsó csatlakozást is lyuggathatták volna, ennek a dual gripnek ez a hiány a baja, látszik, hogy betett egy rugalmas anyagot, jobban tartson, ne tekeredjen le. Szerintem nem jó ha erre tudat alatt figyelni kell, nehogy lelazuljon.Jó nehéz lesz a szetted! Érthető, ha van aki mini steady armot is használ.
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #23326 üzenetére
Eddig egy mini tripoddal használtam. Ez is teljesen jó volt, de pár hete rendeltem egy ilyen olcsó grip-et is. Meg a végére ilyeneket (a monitornak). Még nem jöttek meg.
Van egy ilyen "külön betekerős" fogantyúm is, mint amiket linkeltél, de valahogy nem tart jól, kicsit lötyög. Lehet, hogy a többi nem ilyen, de még egy ilyet nem akartam venni. Majd írd meg, hogy te végül milyet választottál, és hogyan vált be.
-
bgergo93
csendes tag
-
taranis
addikt
Tud valaki ajánlani olcsó led fényt? A lényeg, hogy RGB legyen, ideális esetben nem csak kézzel állítható színnel, hanem programozhatóan. De a legfontosabb, hogy ordenáré nagy gamuttal rendelkezzen, a kamera matcheléshez kell olyan színekre, amit a mezei monitor már nem tud.
colorizer.net
-
vond
MODERÁTOR
Csodák itt sincsenek. Azért le kell gyártani, meg kell venni a több, nagyobb teljesítményű ledet, meg az elektronikát, meg minden szart, ami kell egy ilyen, kicsit komolyabb cucchoz. Nem fogják odaadni neked párezer forintért a 20W környéki, vagy feletti fényeket.
-
vond
MODERÁTOR
-
_q
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #23316 üzenetére
Nekem is kicsi lenne most már a 27", meg a pixelek is WQHD-n. Nagyon megszoktam és meg is kedveltem már ezt a 32" 2560x1440-et. Több hét itthoni meló után valamelyik nap beültem a munkahelyi, 23" FHD Asus PB238Q elé, és majdnem elsírtam magam.
-
hibavissza
veterán
Köszi! Azóta elmozdultam más irányba. Család monitor lesz végül is és elkezdődött a bégetés. Legyen nagyobb, legyen 360 Hz, legyen 4K, Legyen 10 bit. Próbálom most nem egy autó árát elkölteni rá. Kinéztem egy foghatót, bár kicsi [link] erre a Ratingsen ledarálják a Color tearing miatt. [link] Sztán nézem, hogy ez nem is az és erről a konkrét típusról sehol sincs normális teszt. El kell mennem az Oázisba megnézni, kipróbálni vétel előtt. Még a Predator férne bele, de az is kicsi, 27-es.
[ Szerkesztve ]
-
bgergo93
csendes tag
válasz Kukcaman #23314 üzenetére
igen, azon gondolkodtam de túl szűkre cropoltam és a stabilizáció még szűkebbé tenné. Sajnos a natív felbontás megfekteti a laptopom, amikor meg csináltam a croppoló scriptet, nem gondolkodtam ennyire előre.
Nem vészes, a kompot és a fókuszt 1x beallitod, utána gyorsan lehet kattogtatni, csak a pulton el kell takarítani előtte utána.
-
bgergo93
csendes tag
A nagy korlátozások közepette, kicsit be tévedtem a konyhába tegnap Ismeretlen terep még ez a mozgóképes világ.
Ez lett az eredménye [link] -
syC
addikt
Hu de felba**tam az agyam ezen a törvényen.. Évekig imádkoztunk, hogy legyen egy értelmes, betartható szabályozás a drónhasználatra, mert ami most van, az egy vicc. Gyakorlatilag nem lehet legálisan repülni. Légtérhasználati engedély? 1(2) hónap alatt nem sikerül válaszolniuk a kérelemre. Biztos emberhiány van a HM-nél. Szerintem a rendőrök sincsenek tisztában a szabályokkal. Jogosítvány, az nem kellett hozzá, de kérelem annál inkább!
Erre most ez a sok idióta baromarc megszavaz egy olyat, aminek kb az a lényege, hogy: "nehogy eszedbejusson drónozni".
Hajrá Magyarország 2021...
•
-
vond
MODERÁTOR
Ha valaki apró, könnyű, beépített akksis, kisebb teljesítményű, de azért használható erejű RGB fényeket keres, akkor ezt az Ulanzi VL49-et bátran tudom ajánlani. Két darab nem volt 10 ezer akcióban, de most is csak 37 dollár, spanyol raktárból.
95+ CRI-s, 2500 Kelvintől egészen 9000-ig lehet állítani a fehéret, az RGB skála meg 360 fokra van felosztva. Egymásra lehet pakolni többet is, minden oldalról. Méretéhez képest komoly teljesítményt is tud leadni. 6 wattot írnak rá, ami azért egy ekkora, és ilyen olcsó cucctól nem gyenge. Tényleg nagyon kicsi: 66x80x30 mm.
Kiegészítő, vagy akár díszítő fénynek szerintem nagyon jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #23306 üzenetére
Köszi!
Eddig talán ez a legkomplexebb After-es munkám (a manót Flash-ben csináltam). És az a durva, hogy ezt kerek 10 éve hoztam össze egy kétmagos Athlon 64 X2-n, asszem 2GB memóriával, meg valami 256-os videókártyával. Igaz, hogy csak SD cucc, de emlékszem, hogy negyedes, meg nyolcados felbontásban kellett dolgoznom, millió réteg egymás felett, meg persze órákat kellett várnom, míg normálisan lerendereltem valamit. Brutál volt.
Ehhez képest mostanában már milyen erőművekkel tudunk dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #23133 üzenetére
Ezt most találtam. Megoldás a VESA hiányára. 30 dollár, nem olyan vészes. Ha csak tényleg ez a gond.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #23303 üzenetére
Jó is hogy mondod. Köszi! Azóta szerettem volna javítani, csak mindig elfelejtem. Ezt még gyengébb gépen csináltam, és szerkesztés közben ugye ki volt kapcsolva a motion blur, aztán véletlenül úgy maradt az exportokra is.
Amúgy tök egyszerűnek tűnnek ezek a balra-jobbra "nyúló" egyszínű elemek, de mit szoptam vele, mire normálisan össze tudtam hozni. Ugye állandóan másnak kell felül lennie. Az kavart be nagyon. Biztos meg lehetett volna oldani egyszerűbben is, mondjuk action-ökkel, vagy valami kódolással, de annyira azért nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #23299 üzenetére
Nem tudok róla, de elképzelhető, hogy jobban kezeli. Nekem csak FRC-s, 8+2 bites a monitorom. Az gondolom, nem alkalmas a tesztelésre.
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #23300 üzenetére
Köszi! Neked is, taranis!
Egyébként én is jobb szeretek magam csinálni mindent, de most az idő rövidsége miatt muszáj volt felhasználnom félkész dolgokat is. Ez például 100%-ban saját cucc (na jó, a zenét itt sem én írtam).
Ebbe a Közrend szignálba most ingyenes Envato/Videohive template-ekből raktam elemeket, meg a zene is onnan van. Ha be vagy regisztrálva, akkor minden hónapban jön egy rakás ingyenes cucc. Én is már gyűjtögetem pár éve. De ha valami komolyabbat direkt meg akarsz venni, az sem olyan drága szerintem. Az Elements előfizetés meg még olcsóbb, ha sok dolgot töltenél le.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Melyik a kedvenc autód?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest