Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7788) dudika10 válasza JJános (#7786) üzenetére


dudika10
veterán

Teljesen fölöslegesnek tartom, hogy a Bibliát idézzem, ugyanis az én elképzeléseim szerint ami le van benne írva az nem szó szerint értelmezendő. Nem hiszem, hogy Isten magyarul beszélgetett Ádámmal és Évával és közöttük járt-kelt a paradicsomban, hogy a kígyó almát adott Évának és az volt az első bűn, hogy Éva evett az almából és utána Ádám is evett az almából. Nem hiszem, hogy Noé minden állatból megmentett egy párt és az összes többi elpusztult.

A félrefordításról is elmondtam már a véleményem. Az arámi nyelv egy kihalt nyelv elég régóta, könyvet nem lehet pontosan fordítani még angolról se, nemhogy egy rég kihalt nyelvről.

A Bibliát is emberek írták, a katolikus egyházban pedig emberek válogatták össze, hogy mi az ami kánoni és mi az ami nem.

Ennek ellenére hiszek Istenben és hiszem, hogyha igazul élem le az életem üdvözülhetek attól függetlenül, hogy nem szóról-szóra értelmezem a Bibliát mint Te és nem hiszem azt, hogy biztos az a legjobb amit én hiszek.

Engem pedig az idegesít, hogy Te kijelented, hogy senki nem üdvözülhet, csak az aki azt hiszi amit Te, mert le van írva a Bibliában. Még mindig úgy gondolom, hogy ezt a döntést hagyd meg Istennek légyszíves. Szerintem pedig se a buddhistákra se a zsidókra és még az ateistákra se a pokol vár amennyiben úgy élik le az életüket. Én meg ebben hiszek, és bár egy ember se írta le sehol hogy ez így van én mégis így gondolom, hagyd meg nekem ezt a hitet.

Légyszíves magyarázd el a tudósoknak akik a Cernben dolgoznak, hogy hiába ütköztetik a részecskéket, nagy bumm nem volt hanem Isten 6 nap alatt teremtette a világot és a 7. nap megpihent. (Minek kellett neki pihenni? Mindenható, nincsenek emberi korlátai mint a fáradtság...)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.