Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#5136) Dany007 válasza JJános (#5128) üzenetére


Dany007
veterán

Hát, ha lesz is fájdalom, akkor biztos nem ugyan az lesz, mint a testi.
Elvégre azt az agya generálja. És ha meghal, akkor bizony az már nem lesz.

Most abszolút nem tudom már mit csináljak.
Ma írtam neki egy emailt. Hogy próbáljon meg élni. Élvezni az életet, és hogy ne legyen elvakultan vallásos. Ugye a legjobb mindenből a középutat megtalálni.

Elég (szerintem) ingerült hangnemben válaszolt. Hogy ne próbáljam lebeszélni a hitéről. Pedig én csak próbáltam a középúton tartani. Meg, hogy ő se akar engem erőszakosan megtéríteni és hogy én se tegyem. Hát persze h nem fogom.
Meg is írtam neki, hogy azért volt fontos a vallás tisztázása, mert így nem tudok neki segíteni.
Elvégre ha tényleg hisz, ahogy írja is, akkor hisz a mennyországban, a saját maga tisztaságában, és a bűnbocsánat elnyerésében stb... ergo nincs oka félni! Így nincs miben segítenem. De ő még is fél.

Ezért próbáltunk az életből példákat, elgondolásokat meríteni. Hogy a halál is az élet része. Stb...
Itt jött be először a vallási probléma. Ugyanis szerinte a halál az természetellenes. Mivel Isten nem így teremtette meg az embert. Csak az ember vállt rosszá. Vagy valami hasonlóan fogalmazta meg.
Szal ezek után tértünk rá a vallás - tudomány vitára. MSN-en. Gondolom ezt ti is megértitek. Így nem igazán tudtam segíteni neki.

Hja, és fentebb írtam, hogy írta nekem, hogy ne erőltessük egymásra a nézeteinket. Okés. Erre nemrég írt egy válasz emailben, amibe bemásolt egy, ~ 10 oldalas írást Teremtés vs. Evolúció címen... Még nem volt időm végigolvasni. Gondolom az evolúció buktatóira akarja felhívni a figyelmemet. Hát, ennyit az erőltetésről.
Meg így már nagyon elkanyarodtunk a témától...
Én nem a Vallás - Tudomány vitát akarom vele megvitatni, de ha úgy áll hozzá, hogy hisz a mennyországban még is fél, mert abban a részében már nem biztos, meg hogy a halál természetellenes mert Isten nem úgy teremtette az embert... Akkor túlsokmindent nem tudok neki rá mondani, mert a válasza mindig meglesz a Bibliából, bármit is mondok...

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.