Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4351) ponix válasza kymco (#4348) üzenetére


ponix
aktív tag

Jézus Krisztusról szóló örömhírt annál többre tartom, mint hogy a zeitgeisttel állítsam szembe...

Ezt nevezik bálványimádásnak! Aki hunyorogva néz a szent tehénre, azt megkövezzük :DDD Egyébként jobban teszed, ha a bibliádat kritikusan olvasod, mert telis-tele van hazugsággal, legalább annyival, mint a zeitgeist!

És ne felejtsük el, hogy a zeitgeist-ben nagyon sok az igazság is! Vagyis legyél igazságos az ítéleteidben! Az ítélkezés amúgy is egy komoly téma, mert amíg nem ismered valaminek a valóságát, nem tudsz igaz ítéletet alkotni róla, vagyis becsapod magadat, és egyben hazuggá válsz! Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ha valamit a felszínes ismeret alapján ítélsz meg, majd Isten is felszínes lesz veled szemben, ha megismered a valódi mélységeit, akkor lehetséges, hogy a valós kép alapján igaz ítéletet alkoss és várhatod, hogy Isten is a szerint ítélkezzen feletted! Azzal, hogy a Zeitgeistet így egyértelműen hazugnak állítod be, hazugnak nevezed a benne lévő igazságot is, vagyis hazuggá váltál ezáltal, így máris a hamis próféta szerepébe kerültél! Ha megtartottad volna magadnak az ítéletet, akkor mondhattad volna, hogy a szeretet mindent elfedez, igazságosan ítél, és nem teszi ki magát Isten ítéletének, ami gyakorlatilag öngyilkossági kísérlet, az Isten pedig az élők Istene!

Szóval szerintem az ítélkezéssel csínján kell bánni!

[ Szerkesztve ]

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4352) kymco válasza ponix (#4351) üzenetére


kymco
veterán

A vitánál annyi minimumra igényt tartok, hogy komolyan vegyél, és ne nézzél hülyének és továbbá ha állítasz valamit, akkor legalább próbáld meg alátámasztani..
A közhelyeket, amiket írtál, többnyire már ismerem... de ezeket, amíg csak állítások nem tekintem vitaalapnak sem...

Egyébként, ha hazugnak nevezel, akkor legalább a hazug állításaimat cáfold... nehéz lesz, mert utánajártam ezeknek...

www.refujvaros.hu

(#4353) ponix válasza kymco (#4352) üzenetére


ponix
aktív tag

Ne legyél ennyire önérzetes, a felfuvalkodottság az lázadáshoz vezet, a lázadás, meg tudod hova vezette a világot! Az első bűn az istenellenesség, ami a gőgből indult! Ha túl komolyan veszed magad végül önmagad bálványává válsz! Lazíts!

Az a legnagyobb baj a hívőkkel, hogy míg szentül hiszik magukról, hogy bűntelenek, sorozatosan esnek azokba a hibákba, amik ellen elméletileg harcolnak! Ahhoz, hogy egy ember komolyan vegyen egy másikat, ahhoz komolynak kell lenni, és komoly dolgokat kommunikálni! Egyébként pedig az Isten szabad akaratot adott az embernek, miért akarod te irányítani, befolyásolni, az akaratomat, qvázi megfosztani engem az Isten adta jogomtól? Meg akarod határozni, hogy mit hogyan csináljak? :DD Kereszténynek nevezed magad, evangélium-bálványista vagy és még az akaratomat is irányítani akarod, és még ki is kéred magadnak, hogy felrovom ezt neked? És még ne is nevessek? :DDD

Nem igen kell bizonyítanom semmit, te magad bizonyítod az állításomat a magatartásoddal! Egyébként nem neveztelek hazugnak, csak felhívtam az igazság rögös útjára a figyelmedet! :DD De nem akarlak én bántani, csak ha szentnek állítod be magad, és kiderül, hogy nem vagy az, azért ne másokra haragudj! És ne ítélj, hogy ne ítéltess!

El kell fogadni, hogy ma nincsenek szentek! ebben a világban nincs rá lehetőség!

Érdekes, hogy most milyen gyorsan jött a válasz! Ma nem dolgozol, és nem vagy családos?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4354) Dalai Láma válasza ponix (#4353) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Lehetőség bármely világban adott, bármely korban. Nagyon könnyű azt mondani, hogy ebben a korban lehetetlen, így ha nekem nem sikerül, az csak a körülmények miatt van, így én nem is vagyok ezért olyan mértékben felelős.... önámítás.

A hívők nem gondolják bűntelennek magukat, mert az ember bűnös, ez alól egyedül Jézus kivétel. Mi emberek folyton elbukunk, de ez belefér. Törekednünk kell a tökéletesség felé, miközben tudjuk, hogy tökéletesek nem vagyunk/nem leszünk. Ez a legtöbb hívő számára egyértelmű. Persze én most csak azokra a katolikus közösségekre tudok hivatkozni, amiket ismerek, de ott sehol szó nincs a bűntelenségről.

Ebben a világban igenis van lehetőség szentnek lenni. Teréz anya ebben a világban élt, és szentként élt, az élete példaértékű. II. János Pál pápa élete is példaértékű, őt is szent embernek nevezem. És igenis vannak, akik ebben a világban is képesek egyenes gerinccel közlekedni.

Tökéletesen bűn mentes élet nyilván nincs, de soha nem is létezett, egyedül Jézus volt képes erre. Abban a korban is.

A zsidó nép pedig nem azért volt kiválasztott, mert bármiben is felsőbb rendű volt a többi néphez képest. A kiválasztottságuk ténye pedig a Bibliából derül ki. Amit persze nagy részt ők írtak, de ennek elfogadása már hitbeli kérdés. Más népek sem voltak különbek náluk, legfeljebb nem volt ilyen magas fokú írásbeliség, lásd magyarok, vagy akkoriban a magyarok ősei, és sok más hasonló nomád nép.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4355) SystemRoot válasza ponix (#4342) üzenetére


SystemRoot
őstag

a világ akkor is ugyanolyan ha mi nem vagyunk, nem szubjektuma nekünk vagy bárminek. És a világ csak egyféleképpen van és működik, nem pedig többféleképpen mert az nem lehetséges hiszen csak egy világ van és arról beszélünk. Tehát ez a bizonyos vislekedésrenszer és állapot sorozat, valamilyen és ami ezt pontosan annak megfelelően írja le az objektív.

Tehát létezik objektív igazság, téves az amit mondasz. A zeitgeistról pedig nincs kedvem vitatkozni kifejtettem már hogy miért, de egyébként kb azzal tartom egyenértékűnek mintha a pszí mező létezéséről állnék le vitatkozni egy őrültel. Az egy felháborító hazugság kutyulék és kész. Neked persze jogodban áll elhinni.

egyébként végignéztem egyszer, az is bőven sok volt, csak a vérnyomásomat tette próbára.

[ Szerkesztve ]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#4356) SystemRoot válasza ponix (#4353) üzenetére


SystemRoot
őstag

most hogy elolvastam ezt a hszedet amit kymconak címeztél hát nem is tudom, ööö no comment.:D

ezt teljesen komolyan mondom, nem hiszek a szememnek hogy miket írsz itt össze vissza.

kérlek ne válaszolj nekem, hogy ne kényszeríts reakcióra, én részemről nem kívánok többet reagálni.

[ Szerkesztve ]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#4357) kymco válasza ponix (#4353) üzenetére


kymco
veterán

Nos... viszlát később...

www.refujvaros.hu

(#4358) ponix válasza SystemRoot (#4355) üzenetére


ponix
aktív tag

"a világ akkor is ugyanolyan ha mi nem vagyunk, nem szubjektuma nekünk vagy bárminek. "

Ezt a mondatot fogalmazd már át légyszíves, mert így semmi értelme nincs!

"És a világ csak egyféleképpen van és működik, nem pedig többféleképpen mert az nem lehetséges hiszen csak egy világ van és arról beszélünk"

A világ egy kicsit nagy ahhoz, hogy belássuk, és korrekt véleményt alkothassunk róla, maradjunk csak a földi lét kérdéseinél! Bár maga a föld 1, de nagyon sokféleképpen képes működni, és itt működés alatt az élővilágára gondolunk ugyebár! Ha az ember nem létezne, egészen másképpen nézne ki a föld felszín, de még a mélye is! Nem lennének bányák, nem lennének olaj kutak, vízzel feltöltött gázmedencék, és nem lenne kitermelve az őserdők fele, így egy csomó állatnak meglenne az élő helye, nem lennének beton bunkerek, házak, nem lett volna majd 10 ezer kísérleti atomrobbantás, a delfinek nem menekülnének a partra a tengeralattjárók sonárjai miatt, és még egy csomó olyan káros dolog nem lenne, amit nehéz volna felsorolni is! Attól függően, hogy kik, vagy mik alkotják a föld élővilágát, másképpen és másképpen működik az! Amíg nem volt autó, nem volt káros anyag kibocsátás, nem volt ennyi tüdőbeteg meg szívbeteg, és nem volt savaseső! Nem betegedtek meg a növényeink, nem kellett ennyi permetszert használni, ami minket is megbetegít! Méghogy egyféleképpen működik az élővilág? Dehogy!

"Tehát létezik objektív igazság"

Hol olvastad, hogy én ennek az ellenkezőjét állítottam volna?

"csak a vérnyomásomat tette próbára."

Hogy lehet a vérnyomást próbára tenni?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4359) ponix válasza Dalai Láma (#4354) üzenetére


ponix
aktív tag

"Amit persze nagy részt ők írtak, de ennek elfogadása már hitbeli kérdés."

Csak 1 kérdés:

Ha kiderülne, számodra, hogy hited tárgya tulajdonképpen nem is létezik, de legalább is nem úgy, ahogyan gondolod, miközben te magad írod le, hogy az a nép írta a bibliát, aki kiválasztottnak nevezi magát, és pont a bibliából ismeretes, az ő évezredes istenellenességük, és hazugságaik a mai napig! Ha ez kiderülne, képes lennél váltani, belátni, a hibát? Ha ez kiderülne, az is kiderülne, hogy tévesen ítélted meg a világot, de a tévedést hirdetve, hamis prófétává váltál közben, elhitetted más emberekkel, hogy a világ úgy működik ahogyan te hirdetted! Talán akaratlanul!

A katolicizmussal sok egyéb mellett pont a pápaság a probléma, ugyanis sehol nincs ilyen a bibliában, hogy világraszóló szellemi vezetője, földi helytartója lenne az Istennek, ezzel szemben az van írva, hogy betöltekeztek szentszellemmel és ő fog vezetni titeket! A pápák, minimum a szentszellem feladatkörét veszik magukra, ezzel eltérítve az embereket Jézus tanításától, bálványimádásba vezetve a hívőket! Szerintem is példaértékűek a pápák, annak a példái, hogy hogyan kell tömegeket eltéríteni Jézustól! Nem csoda, hogy állandóan bűnösnek érzitek magatokat, mert a vezetőiteknek köszönhetően be vagytok víve az erdőbe rendesen! És mondom, tökéletesen elhiszem, hogy sok esetben nem is tudatosan! Sokadik generációs kis papok azt tudják csak tovább adni, amit tanultak, de ha nem lenne ez a fene nagy bálványimádás a katolicizmusban, akkor talán lehetne mindegyik pap kicsit önálló és elolvashatna nem csak katolikus tanításokat, hátha vannak értékes és használható gondolatok más egyházak tanításaiban is, még ha annyira el is ítélik egymást az úgynevezett egyházak! Tegnap olvastam egyébként, hogy létezik ateista egyház is, meg jósok, és jövőbelátók egyháza is! Meg még egy csomó marhaság!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4360) Dalai Láma válasza ponix (#4359) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Na erre a délután mindenképp reagálok ;)

Ha kiderülne, hogy amiben hiszek, nem létezik, akkor nyilván nem tudnék mást tenni, mint váltok. A Bibliát rendszerint nem az istenellenes emberek írták, hanem próféták, akiket Isten vezérelt a prófétálásban.

Bűnösnek pedig nem a pápák miatt érezzük magunkat - te jó ég, elég vad ezt a kettőt összefüggésbe hozni - hanem, mert bűnt követünk el, és tisztában vagyunk azzal, hogy néha -vagy gyakran- hibázunk. Ennek semmi köze a pápákhoz. Aki bűntelennek gondolja magát, azzal lehet valami probléma. Ez csak reális önismeret. Még a valláshoz sem kell, hogy köze legyen annak, hogy az ember tudja, hogy szokott bűnt elkövetni.

folyt. köv.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4361) ponix válasza Dalai Láma (#4360) üzenetére


ponix
aktív tag

"A Bibliát rendszerint nem az istenellenes emberek írták, hanem próféták, akiket Isten vezérelt a prófétálásban."

Igazából nem tudjuk, hogy ki írta a bibliát, azt tudjuk, amit tanítottak nekünk arról, hogy kik írták, de engedtessék meg nekem, hogy szkeptikus legyek! De legyek optimista, sőt nyitott az elképzelésedre, feltételezhetjük, hogy igaz hívők írták, már ez az igaz hívőség magában a bibliában is cáfolva van némileg, gondoljunk csak Péter tagadására, vagy Tamás hitetlenségére, vagy éppen Júdás árulására, szóval nem tudni milyen lelkületű emberek is írták a bibliát, ráadásul vagy 800 év alatt vált a maihoz hasonló formátumúvá! 800 év alatt akkora információ torzulás jön létre, minden jó szándék mellett is, hogy rá sem lehet ismerni, leghalványabb hasonlóság sincs az eredetihez képest! Ráadásul azok a próféták nem is léteznek akiket mi prófétának ismerünk, gondolok itt arra, hogy pl ilyen nevű ember, hogy Jézus nem is létezik, mert az ő neve héberül Jesuah, tehát ha imáinkban szólítjuk, akkor nem tudni, hogy kihez is szól az az ima tulajdonképpen, mert Jézus nevű megváltója a világnak tulajdonképpen nincs! Gondolom, hogy sem Márk, sem Lukács, sem a többieknek nem az a neve ahogyan mi itt emlegetjük őket! Aprócska érdekesség, de akár hazugságnak is lehet nevezni! Legyünk jó indulatúak és mondjuk azt, hogy ez pusztán csak a könnyebb érthetőség kedvéért van így ami elfogadható lenne, ha közben nem lennék egy hazugság áldozata, nevezetesen, hogy Magyarul nevezzük őket!

Aztán meg ott vannak a fordításkori torzulások! Károly saját neveltetése, és saját világnézetének belefogalmazása, amiről szintén nem lehet tudni, hogy saját elképzelései, milyen mélységig került a Magyar fordításba, nem beszélve arról, hogy a Magyar nyelv is teljesen megváltozott azóta! Károly vagy 600 éve fordította ha jól tudom, azóta hatalmasat változott a politikai a kulturális és a vallásokhoz fűződő viszonya az embernek! Az ugyan bele van írva, hogy fordította Károly Gáspár, de az nincs, hogy ki lektorálta, szerkesztette , és az évszázadok során ez hányszor történt meg! A katolikusoknak eleve ugye ott van a Csia Lajos féle, ami sokban eltér a Károly félétől, a Hitgyülekezet is írja a sajátját! Összevetve ezt mondjuk a King James fordítással, és ezt kellene egy Görög vagy Latin fordítással összevetni, alapvető különbségek vannak! Tehát kissé rejtve ugyan, de azt mondod, hogy ahány biblia fordítás, annyi kereszténység, és ezek közül te a Csia Lajos féle kereszténységet favorizálod? :DDD

"Bűnösnek pedig nem a pápák miatt érezzük magunkat - te jó ég, elég vad ezt a kettőt összefüggésbe hozni"

Annyira nem vad elképzelés, ha meggondoljuk, hogy a hívő ember keresi az Istennel való közösséget, és olvassa az Isten ihletett igéjét, vagy legalább is annak fogadja el, nem tudván, hogy a pápai hivatal átalakította az Isteni parancsolatok rendszerét, saját igényeiknek megfelelően! Az egyszeri hívő meg azt olvassa, hogy bűnös mindenki aki él, sőt már az bűn szinte, hogy megszületik! Vagyis ha az ember bűntelen akar lenni akkor gyakorlatilag, bármit ellehet adni neki bűnként, és folyamatos bűntudatot lehet kialakítani ezáltal az emberben! Ez egy manipuláció eredménye! Nem állítom, hogy bűntelen lehet az ember, mert sok gazságot követünk el egymás és Isten ellen, de az állandó bűntudat teljesen abnormális! Sehol nincs ilyen még ebben a torz bibliában sem, hogy te állandóan a bűntudatoddal kell, hogy foglalkozz!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4362) Noddy válasza ponix (#4358) üzenetére


Noddy
senior tag

Szerintem te működésen nem működést értesz.
A világ egyféleképpen működik (fizikai, kémiai, biológiai törvények alapján). De a világon jelenlévő folyamatok folyamatosan és eltérően formálják a világot, de a működés nem változik. Tehát az ember megváltoztatja a környezetét, ebben igazad van, de ne keverjük a szezont a fazonnal.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#4363) SystemRoot válasza ponix (#4358) üzenetére


SystemRoot
őstag

úgy látszik nem fogtad meg a dolog mondanivalóját. :U

és annak a mondatnak nagyon is van értelme, csak olvasd el még egyszer. egyébként ha nem értenéd(bár nem értem mit nem értesz rajta, magyarul van) akkor elmondom hogy az a mondat a szubjektív idealizmus (mint "filozófiai irányzat") tagadásának megfogalmazása (de nem cáfolata, az bonyolultabb).

Az a mondat hogy a világ egyféleképpen működik azt fejezi ki hogy nem lehet azonos dologra/jelenségre több, egymásnak ellentmondó igazságot mondani, mivel az egyféleképpen van. Ha a világ szubjektív igazságokból állna akkor többféle igaz állítás is lenne amik akár ellent mondhatnának egymásnak ugyanazon dologról beszélve.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#4364) SystemRoot válasza ponix (#4358) üzenetére


SystemRoot
őstag

véletlen dupla aszittem nem küldte el.

[ Szerkesztve ]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#4365) ponix válasza Noddy (#4362) üzenetére


ponix
aktív tag

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a jelenleg ismert törvényszerűségek nem változnak, hogy évezredek során nem változtak! Azáltal, hogy különböző anyagokat juttat az ember a levegőbe, megváltozik annak összetétele, és a környezetéhez való viszonya, vagyis másképpen működik! Persze a gravitáció az gravitáció, de gondoljunk csak azokra a kutatásokra, amelyek megállapították, hogy a föld pl folyamatosan átpolarizálódik, ami gyökeres változást hoz a ma ismert fizikai törvényekkel kapcsolatban! Minden változik, ez az egyetlen állandóság világunkban!

Alapvetően persze a zajló folyamatokra gondoltam igen!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4366) ponix válasza SystemRoot (#4363) üzenetére


ponix
aktív tag

Akkor hadd kérjelek meg, hogy amikor válaszolsz, szúrd be légyszíves, hogy melyik mondatomra válaszolsz, mert fogalmam sincs! Olyan érzésem van, mintha bár nekem válaszolsz, de nem az én felvetésemre tennéd azt!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4367) Dalai Láma válasza ponix (#4361) üzenetére


Dalai Láma
őstag

a szeretet-törvény szempontjából vajon mekkora jelentősége van annak, hogy Jézus, vagy Jesuah, és hogy Márk valóban Márk volt-e? Azt is tudjuk, hogy Mózes 5 könyvét sem Mózes írta, és lehetne sorolni. Azt gondolom, ezen lovagolni fingfűrészelés a javából.

Ennek azonban semmi köze a hazugsághoz, mert senki nem a valóságot akarja elrejteni előlünk, ha Jesuah (vagy akárhogy is írták és ejtették ki annak idején) helyett Jézust olvasunk, hallunk és mondunk. A személy ugyanaz. A számítógépet az angolok computernek mondják, ez azonban mégsem hazugság, mint ahogy az sem, hogy a németek a Balatont Plattensee-nek.

A bűntudatos pápás bekezdésed rendkívül téves. A bűnre ott a bűnbánat, ami egy folyamat, és a hívő számára egy bizonyosságot ad, hogy Isten megbocsát. Tehát nem kell bűntudatban élni, mert letehetjük a terheinket, a bűneinket, bárhányszor. A katolikus egyházban sincs ez másképp, csak ott a gyónás intézménye is segít, ami ennek a bűnbánatnak, és a teher letevésének még egy nyomatékot ad. És a misén sem véletlenül van rögtön az elején a bűnbánat. Így minden héten letehetjük a bűneinket, megszabadulhatunk a bűntudattól.
Ellentétben az általad írottakkal én úgy látom, az egyház inkább hozzá segít az újrakezdéshez, ad egy formát -többet is- a megtisztuláshoz, mindig.

Egy egészséges keresztény ember tudja, hogy nem érheti el a bűntelenséget, ennek ellenére a célja mégis ez, miközben azt is tudja, hogy minden bukás természetes, és meg van bocsátva. Nem elégedetlen, nincs benne őrült nagy hiányérzet, mert Krisztus ott van benne.

És tudod mit mondok? Ahány ember, annyi kereszténység, sőt, még tovább megyek: egy ember élete folyamán is a viszonya a kereszténységgel folyamatosan változik, a hit dinamikus dolog, képes, és akar fejlődni, így egy ember is élete folyamán számtalan módon lesz keresztény. És ezzel semmi baj nincs. Bibliafordításból is sok van, magyar nyelven sem csak a Károli-féle. És ha már rendesen belemennél, inkább azt emelnéd ki, hogy a református biblia néhány könyvet kihagyott a katolikushoz képest. Ettől még nem gondolom, hogy bármivel is rosszabb volna.

Tehát egyszeri hívő nincs. Ahány ember, annyi hívő. Még az apostolok is különböztek. És emberek voltak, mégis minden hibájukkal együtt Jézus szerette őket. Mint minket is.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4368) ponix válasza Dalai Láma (#4367) üzenetére


ponix
aktív tag

"a szeretet-törvény szempontjából vajon mekkora jelentősége van annak, hogy Jézus, vagy Jesuah, és hogy Márk valóban Márk volt-e? Azt is tudjuk, hogy Mózes 5 könyvét sem Mózes írta, és lehetne sorolni. Azt gondolom, ezen lovagolni fingfűrészelés a javából."

Aprócska ferdítések, csúsztatások, de tudod: A kis kovász az egész tésztát megkeleszti! Ha nagy látványos, karakteres hazugságokkal találkozok, már csak nevetek rajta, annyira egyértelmű, hogy még meg is sértődök, hogy ilyennel akartak átverni :DD
De a kis finom elmosódott mondatocskák, egy kicsi eltérés a meghatározott iránytól! Itt egy 1°-os eltérés, egy kilométerrel arrébb már 1 méter távolság az eredeti iránytól! Ha szeretnéd, hogy valaki 180°-ot forduljon, így csinálod! először mondod neki, hogy forduljon 10-et! Nem nem, kis győzködés után fordul 1-et! következőleg megint egyet, így rövid idő alatt eléred, hogy úgy tűnjön az embernek, ő maga akart megfordulni! Ezt csinálja a média ma! Nap mint nap a szemed előtt van, és az ember mindennapos kommunikációjában is megjelent ez! Ezekre kell oda figyelni a kis alattomos csúsztatásokra! Mi volt a neve a prófétának? hol lakott? Hol született? kivel, mit beszélt? ha ilyen alapvető kérdésekben nincs igazság, akkor a nagy horderejű kérdésekben, mint a megváltás, hogyan hihetjük, hogy az ígéret valóban úgy volt, hogy Jézus Isten fia, hogy egyáltalán a koncepció valóban úgy épül fel ahogy írva van, hogy az írás igaz-e vagy sem? De a hazugság kovásza is megkeleszti a tésztát, vagyis kis hazugság, hazuggá teszi az igazságot is! Ezért vagyok ennyire aprólékos, és fingfürészelő, mert mindenhonnan ki kell válogatni az igazságokat, mert jelen hazugságrendszerünkben nincs tiszta egyértelmű igazság sehol!

Viszont a fingfürészelésen felröhögtem, folyt a könny a szememből úgy megnevettetett:DDD Tetszik ez a szó, alkalmazni fogom :))

Most mennem kell, majd én is folytatásokban írok :))

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4369) fordfairlane válasza ponix (#4365) üzenetére


fordfairlane
veterán

A levegő szennyezése nem változtatja meg a gázok szerkezetét és viselkedését. A Föld mágneses pólusainak változása nem változtatja meg a mágneses mezők törvényszerűségeit. Te kevered azt a fajta változást, amit a természet vagy az ember idéz elő azzal a változással, ahol nem maga a jelenség változik, hanem a mi nézőpontunk, ahogy bővülnek az ismereteink.

x gon' give it to ya

(#4370) ponix válasza fordfairlane (#4369) üzenetére


ponix
aktív tag

Annyira nem vagyok jártas a témában, hogy vitát kezdeményezzek erről, csak azt mondom, amit olvastam hallottam láttam emberektől, médiából, könyvekből, újságokból stb...
De azt tudom, hogy ha mondjuk kéndioxid vegyül az esővízzel, akkor kénessav keletkezik, ami teljesen másképpen működik, mint az esővíz magában, vagy a kéndioxid magában! A levegőbe juttatott anyagok, új vegyületeket hoznak létre, amik másképpen viselkednek, mint külön-külön az elemek! Ez tény! A föld át polarizációjával kapcsolatban, vagy 15 éve olvastam, és évezredes folyamatként írták le, ami folyamatos légköri változásokat eredményez, azt hiszem ennek éppen tanúi vagyunk! Az időjárásunk nem éppen nevezhető kiszámíthatónak, persze közrejátszanak a mesterséges időjárást befolyásoló történések, mint például a HAARP rendszer hatása a klímára! Ez is tény!

Itt nem akarok fingfűrészelő lenni, mert mélységeiben nem tudok bele menni a témába, de bizony vannak tény adatok arra vonatkozóan, hogy a fizikánk a kémiánk, a biológiánk is változik folyamatosan! Aprócska lépésekben, szinte észrevehetetlenül, de változik!

És még egy apróság, ha hiszünk a teremtésben, és elfogadjuk szegről-végről a biblia tanításait erről, akkor azt is el kell hinnünk, hogy Ádám és még Noé idejében is 900 év körül volt az átlag életkor! Ha ugyan ilyenek voltak azok az emberek, mint mi, nem változtak semmit, biológiailag, akkor ez hogyan volt lehetséges? Mi nem volt ilyen mint manapság, hogy ez így lehetett? Mert ha nem változott semmi, akkor ma is 900 évig kellene, hogy éljünk, és 130 évesen lennénk tinédzserek!

[ Szerkesztve ]

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4371) ponix válasza Dalai Láma (#4367) üzenetére


ponix
aktív tag

...Folytatás

"A bűnre ott a bűnbánat, ami egy folyamat, és a hívő számára egy bizonyosságot ad, hogy Isten megbocsát. Tehát nem kell bűntudatban élni, mert letehetjük a terheinket, a bűneinket, bárhányszor. A katolikus egyházban sincs ez másképp, csak ott a gyónás intézménye is segít, ami ennek a bűnbánatnak, és a teher letevésének még egy nyomatékot ad. És a misén sem véletlenül van rögtön az elején a bűnbánat. Így minden héten letehetjük a bűneinket, megszabadulhatunk a bűntudattól."

De hát jó uram, pont erről beszélek, hogy állandó bűntudattal éltek! Leteszitek minden nap vagy héten, de ezek szerint nem igen van olyan imád, amiben ne foglalkoznál a bűntudatoddal! Hát ez a borzasztó! Jézus azt mondta, hogy meg lettünk váltva! Tény! Megtörtént, ennek a ténynek teljesen ellentmond az állandó bűnvallás, meg gyónás meg ilyesmi! Vagy nem történt meg a megváltás, vagy feleslegesen foglalkozik az ember a bűntudattal, hiszen azt Jézus felvitte a fára, és azt írja a biblia, hogy átkozott aki a fán függ! Bár ez éppen Júdásra is vonatkozhat! De az is írva van, hogy áron vétettetek meg, és hogy adjátok magatokat oda okos élő áldozatul az Istennek! A megváltás koncepciójába, nem fér bele a bűntudat! Egyszerűen nem illik bele a rendszerbe! Azt állítja az írás, hogy Jézus minden bűnödet magára vette, elhordozta azt helyetted, tehát elszenvedte helyetted a büntetést! Ez múlt idő, de nem köti a te bűneidet időhöz! Sehol, de sehol nincs a bibliában, olyan, hogy állandóan bűnökkel kellene foglalkozni az embernek! Ez nagyon rossz tanítás! A megtérésre híváskor hangzik el János szájából is, hogy bánjátok meg bűneiteket, de a megtért embernek már nincs több dolga a bűnnel! Sehol nem olvasok olyat, hogy a 12 tanítvány, megtérését követően bűntudattal bajlódtak volna, és amikor kérdezték, hogy hogyan imádkozzunk, akkor Jézus a miatyánk-ot mondta nekik, és csak annyit foglalkozik a bűnnel "Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk, az ellenünk vétkezőknek!" Vagyis a mi vétkeink megbocsátása attól függ, hogy mi magunk miképpen viszonyulunk az ellenünk vétkezőkhöz, nem pedig attól, hogy azt mi naponta felhozzuk, és Istennek meg tele van a hócipője, képletesen szólva, hogy még mindig nem értette meg az ember a megváltás mibenlétét!

Az is írva van, hogy "adok én jó gondolkodni valót néked" erre az ember még mindig az ellenség a hitető dolgával a bűnnel és rendszerével foglalkozik!

Az intézményesített bűn! Sehogy nem fér a megváltás koncepciójába!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4372) Dalai Láma válasza ponix (#4371) üzenetére


Dalai Láma
őstag

A bűntudatnak óriási fontossága van. Ha úgy lenne, ahogy mondod, kedvünkre garázdálkodhatnánk, mert minden meg lesz bocsátva. Nem véletlenül van lelkiismeretünk sem.

A bűnt bűntudatnak, majd bűnbánatnak kell követnie, amire a bűnbocsánat a válasz. Az emberi közösségek csak úgy tudnak működni, ha a bűnök száma minimális.

Nézzük meg magát a szót: Ha bűnt követtem el, akkor erre rá kell ébrednem. Tudnom kell, hogy ez bűn volt, és a bűn rossz, mert ártottam vele másoknak, vagy magamnak. Ezzel negatívan hatottam a közösségemre, biológiai értelemben a túlélési esélyeimet rontom a bűnnel. Mert ha a közösséget gyengítem, a közösség meggyengül, és elveszítem a közösség által nyújtott támaszt. Márpedig az ember nem magános lény, és a fejlődésünk folyamán az egymásra utaltságunk hihetetlen mértékben megnövekedett.

Tehát a bűntudat evolúciós előnyökkel is jár. Te amikor bűnt követsz el, utána nem érzel bűntudatot? Vannak ilyen emberek, velük nem akarnék találkozni. A bűntudat egy folyamat első állomása. Ez nem csak keresztény emberekben található meg, az emberi természet velejárója. A kereszténység azt a pluszt adja hozzá, hogy van feloldozás. Ha elbotlottál, tanulj belőle, de a botlásod nem pecsételt meg téged véglegesen, mert újra tiszta lappal indulhatsz.

Imából végtelen sok féle van. Ha egy közeli hozzátartozóddal szemben bűnt követsz el, jó esetben bocsánatot kérsz, még akkor is, ha tudod, hogy biztosan megbocsát. De ezzel a hozzátartozóddal nem merül ki a kommunikációd, hogy csak bocsánatot kérsz tőle. Beszélgettek minden másról is. Nos, egy élő Isten-kapcsolatban sincs ez másképp.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4373) ponix válasza Dalai Láma (#4372) üzenetére


ponix
aktív tag

"Nos, egy élő Isten-kapcsolatban sincs ez másképp."

Ezzel tökéletesen egyetértek! De az élőkapcsolat nem a bűneid folyamatos tárgyalásával zajlik, hanem isten dolgaival, hogy pl híveket szerezz neki, másokat is bevezess a megváltásba, és ehhez kéred a segítségét, a szentszellem/lélek által, mert ugye az is írva van, hogy "betöltekeztek szentszellemmel", és ő fogja vezetni a híveket, keresztényi útjukon! És hogy "ti vagytok az isten temploma" következésképpen amikor megtértél, templommá váltál, az Isten szent helyévé, vagyis napi kapcsolatban vagy vele, és folyamatos erkölcsi útmutatásokkal lát el a mindennapjaidban! Ez a lelkiismeretnek nevezett dolog, az alapjában véve jó erkölcsű ember jelzőrendszere! A bűn megbánása, pedig szintén lelki folyamat nem kell róla hosszasan beszélni, meg intézményesíteni!

Meggyőződésem, hogy ez a bűn körüli mizéria, nem egyéb mint manipulációs eszköz!

Az igazság az, hogy ha megtértél, odaadtad magad Istennek "okos élő áldozatul", akkor már nincs szükség tovább a bűnökkel foglalkozni, a napi lelkiismereti kérdések, pedig a megbánással elintéződnek, ami viszont nem Istennel való folytonos egyezkedést jelent (bűnvallás, megbocsátás), hanem a saját állapotod, és közösséged megőrzése végett szükséges, ahogyan írod is! Mert a megbocsátás megtörtént Jézus meggyilkolásakor! Hogy is mondja az írás?

Aki elfogadja a fiút, elfogadott engem! Hogy aki hisz, meg ne haljon!

Folytatás következik...

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4374) Dalai Láma válasza ponix (#4373) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Egyáltalán nem érzem azt, hogy kizárólag a bűneimmel foglalkoznék. Van egy egészséges egyensúly, a bűntől való megszabadulás folyamatán pedi keresztül kell menni, ennek lépései vannak. Nem lehet kihagyni.. vagyis ki lehet hagyni lépéseket, de nem éri meg. És nem gondolom, hogy az életemet megterheli bármi féle módon ez a megközelítés. Sőt, ezt tartom a leginkább az ember számára megfelelő módnak.

A lelkiismeret szava sokszor nem feltétlenül a Szentlélek szava. De tény, hogy sokan ezt gondolják. Érdekes megtapasztalni, hogy amit elméletben hallottam és tanultam az emberek hithez való hozzáállásáról, azt itt élőben láthatom, többek közt a hozzászólásaidból. Nagyon érdekes egyébként. Amiről azt hittük, hogy a mi sajátosságunk, arról kiderül, hogy egy jól leírt és körülhatárolt dolog, hogy nem mi vagyunk ilyenek egyedül, hogy a különböző hit fázisokat leírták és jól definiálták. Ezek teljesen természetes dolgok. És érdekes látni, hogy más emberek is csak így működnek :))

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4375) ponix válasza Dalai Láma (#4372) üzenetére


ponix
aktív tag

...folytatás

"kedvünkre garázdálkodhatnánk, mert minden meg lesz bocsátva."

Ezt csinálja az az ember, aki folytonosan a bűntudatával foglakozik, mert nem érti meg, hogy megtérést követően nincs szükség további bűnvallásra, és azoknak a külön-külön történő megbocsátására! A megbocsátás, megtörtént a megtéréskor! Ami a kerszténység lényege tulajdonképpen, hogy másokat is megtérésre vezess, és ne a már elfelejtett bűneiddel foglalatoskodj "És tegyetek tanítványokká minden népet" de nem a bűntudatot kell megtanítani, hanem ahogy Tarsus felé tartó szolgának "és prédikálá néki a JÉZUST" Nem az intézményesített bűntudatra kell tanítani az embereket, hanem Jézus dolgaira, megmutatni Jézus jellemét, szándékait, ígéreteit, és az emberek maguktól törekedni fognak a hibátlanságra!

Csak közbe szúrom, hogy szerintem a keresztények túl sokat foglalkoznak az ó szövetséggel, ami nem rájuk vonatkozik, sőt az egy bizonyos népről, és annak dolgairól, és nekik szól! Csak mint érdekességgel kellene foglalkozni vele! Azt hiszem, hogy az úgynevezett teljes evangéliumi gyülekezetek támogatják legjobban a Krisztus ellenességet, azzal együtt is, hogy persze állandóan fel van emlegetve, de a korabeli farizeusi dogmák szintén tanítva vannak, ami miatt ilyen elképzelések ették be magukat a lelkek mélyére, hogy állandóan bűnbocsánatot kell kérni, és hogy Isten arra teremtette az embert, hogy legyen kinek állandóan megbocsátani! NEM!

"Ha bűnt követtem el, akkor erre rá kell ébrednem. Tudnom kell, hogy ez bűn volt"

Ezzel szerintem nincs gond egyetlen hívőnél sem kezdetben, csak amikor elkezdi beleásni magát gyülekezete tévtanításaiba, mint a "Hitgyülekezet pl. ahol Németh Sándor azt hirdeti, hogy minden Arab először terrorista, ergó üldözendő és megölendő" Az élet Istenének "prófétája ezt tanítja, hogy az arabokat ki kel pusztítani a földről, akik egyébként testvér népe a zsidóknak, meg a zsidóknak mindenhez joguk van, mert ők a kiválasztott nép, ami nyilván nem igaz, vagy abban kiválasztottak, hogy a legproblémásabb, alkalmazkodásra együttélésre a legalkalmatlanabb nép" Senkivel annyi gond nem volt a világtörténelme során, mint a zsidókkal, vagy éppen A katolicizmus, ahol szobrokhoz imádkoznak "egyértelmű bálványimádás" vagy éppen embereket szentté avatnak, "ezt nem is értem, hogy micsoda" "szent szent szent az úr" hogy lehet egy ember szent, amikor a biblia egyértelműen kimondja, hogy csak egy szent van ez pedig az Isten, és jó-nak még Jézus is egyedül az Istent jelöli meg! Vagy éppen cölibátust fogadnak, tökéletesen ellene menve Isten első parancsolatának "szaporodjatok sokasodjatok, töltsétek be a földet" láttam egy interjút Ceizel Endrével, aki azt mondta, hogy Amerikában a Katolikus papok 40%-a kimutathatóan homoszexuális! Elképesztő! Mit taníthatnak a homokos papok a híveknek! Csak is a halál kultuszát, hiszen a szaporodás megtagadásával, kvázi kihalásra ítélték az emberiséget!

A tévtanításoknak se szeri se száma, és a bűnnel kapcsolatos tanítások szintén hamisak, logikusan végig gondolva! Tedd félre kicsit a tanításokat és csak a bibliádat vedd elő és rakd össze a Jézus koncepció rendszerét! Megdöbbentő, de nincs a megtérés után bűnrendszer a Jézus koncepcióban! Világra szóló hazugságok vannak a bibliában is, de főleg az úgynevezett egyházi tanításokban, magyarázatokban!

"Te amikor bűnt követsz el, utána nem érzel bűntudatot?"

Egyre kevésbé, kezdek kilátni a bűntudatból! Bár nem élek hitéletet az elvárások szerint, de keresem Istennel a kapcsolatot, és azt hiszem, hogy kezdem meglátni, hogy mit is kell tennem valójában! Amit Jézus mond, távozása után az apostoloknak, "és vesztek szentlelket, az vezet majd benneteket" Nekik nem volt bibliájuk, honnan tudták, mit kell tenniük?! Ez a Jézus koncepció! Megtérés, bűnvallás, megbocsátás másoknak ahogy a Mi atyánk-ban van, aztán tanulni Isten dolgait, megismerni Jézus jellemét, és elkezdeni kialakítani magunkban a Jézuséhoz hasonló jellemet, majd tanítványokká tenni minden népet, végül a mennybe költözni Jézussal! NINCS megtérés utáni BŰNRENDSZERE az Isten koncepciónak! Felejtsd el!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4376) Dalai Láma válasza ponix (#4375) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Azon gondolkozom, vajon miért érdekel téged más emberek bűntudata? És honnan tudod, hogy ezek az emberek miként élik meg a bűntudatot és bűnbánatot? Van egy erőteljes elképzelésed, ami ellen erőteljesen lázadsz. Értem amit leírsz, mégsem vagyok képes azonosulni vele, mert abszolút nem így élem meg. Sőt, nekem szükségem van a folyamat során a bűntudatra. Egy ideig. De ahogy előrébb haladok a folyamatban a bűntudat képes elmúlni. Ha nem múlik el, az baj. De ennek nincs köze a katolicizmushoz, vagy bármilyen egyéb valláshoz.

Folyamatos bűntudatom akkor lenne, ha folyamatosan bűnt követnék el. Továbbá tévtanítás áldozatának sem érzem magam.

A szobrokhoz imádkozásról csak annyit tudok mondani, hogy van, aki ezt teszi, bár a katolikus tanítás is azt mondja, hogy egyedül Istent lehet imádni.

Azt is hozzátenném, hogy sehol nem szól Jézus arról, hogy a bűntudatot töröljük el, szüntessük meg, irtsuk ki, mert szükségtelen rosszá vált. A bűntudat az ember része, mint az öröm, a bánat, a harag, féltékenység, kíváncsiság, vágyakozás, stb. Olyan, mint az éhség. Az evésről se mondott instrukciókat Jézus. Azt mutatta meg, hogy nem kell bent ragadni a bűntudat állapotában, mert van kiút. Arról sehol sem beszél, hogy a bűntudatot el kell felejteni, vagy innentől gyökeresen ki kéne irtani az emberi mivoltunkból. Nem is lehet. De nem is kell, mert szerepe van, a jövőben elkövetendő bűnök számának csökkenésében van szerepe.

Szoktál bűnt elkövetni? Miután elkövetted, mit teszel? És miért nem követed el ismét? Vagy megint elköveted, mondván, meg van előre bocsátva, akkor pedig lehet, mert úgysem lesz következménye?

Ha elkövettél egy bűnt, az hogy kerül feldolgozásra? Mintha mi se történt volna? Egy vállrándítással? Vagy talán mégis felmerül egy kósza gondolat, hogy hoppá, ezt most nem így kellett volna, legközelebb nem így kéne ezt és ezt csinálni?

Továbbá azt is tudom, hogy nem fogjuk most egymást meggyőzni a magunk igazáról. Amit írok csak kiemelt részletek egy nagy egészből. Ezért te csak a részt láthatod, az egészet most nem tudom bemutatni, de ez fordítva is így van.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4377) fordfairlane válasza ponix (#4370) üzenetére


fordfairlane
veterán

Te itt nagyon-nagyon kevered a dolgokat. Hogy a fenébe változna a kémia attól, hogy az ember a légkörbe anyagokat juttat? A kémia nem függ a légkörtől, a kémia általános törvényszerűségeket ír le a különféle anyagokkal és reakcióikkal kapcsolatban, akár a légkörrel kapcsolatban, de ezek a reakciók akkor is igazak lennének, ha klórgáz lenne a légkörben. Attól, mert változik a légkör még nem rendeződik át a periódusos rendszer. Attól, mert a Föld mágneses pólusai változnak, ugyanúgy érvényben maradnak a Maxwell összefüggések. Ezek általános törvényszerűségek, amelyek ugyanúgy érvényesek a Jupiteren is, mint a Merkúron, vagy egy másik naprendszerben.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#4378) ponix válasza fordfairlane (#4377) üzenetére


ponix
aktív tag

Én a légkör változásáról beszéltem, az pedig változik pont a kémiai tulajdonságok változása miatt! Meg a fizikai tulajdonságok változása miatt! Igen talán annyiban keverednek bennem dolgok, hogy maga a fizika, illetve azoknak a szabályoknak a rendszere amit fizika néven emlegetünk nem változnak, de szerintem változik! Miért nem élünk ma 900 évig? Miben volt más az a világ, ahol ez megtörténhetett? Ja, hogy nem tudod? Valami talán megváltozott, amiről azt gondoljuk, hogy az bizony állandó! Természetesen nem tudom, és fizikus se vegyész se biológus nem vagyok! De valamiféle változás bizonyosan bekövetkezett, azóta!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4379) Dalai Láma válasza ponix (#4378) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Az ember soha nem élt 900 évig. A Biblia pedig nem biológia és történelem könyv. Ezek olyan dolgok, amiket te hazugságnak nevezel. El lehet veszni minden részletben, például hogyhogy pont 900, és nem 918 és fél? Hogy Noé ha minden élőlényből 2-t vitt fel, akkor hogy szaporodhattak el újra? Halakat is vitt fel? Vajon Isten megerőszakolná a saját maga által létrehozott törvényeket -fizika? Ezek a dolgok nem azért íródtak, hogy megtudjuk, volt egy tökös csávó, aki baromi nagy hajót bírt építeni, meg egy férfi és egy nő, akiknek pontosan 2 fiú gyermekük volt, és részt vett a történetben egy beszélő kígyó is. Nem, nem erről szól. De ezeket a köröket most nincs kedvem lefutni újra, néhányszor már előjött.

Emberek régen sokkal kevesebb ideig éltek, mint ma. Elég csak pár száz évet visszamenni a múltba. Genetikailag pedig 125 évre vagyunk képesek legfeljebb. Pedig a népvándorlásoknak, háborúknak köszönhetően a genetikai állományunk nem hogy nem romlott, hanem egyenesen javult az elmúlt évszázadokban. De erről is ennyit.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4380) fordfairlane válasza ponix (#4378) üzenetére


fordfairlane
veterán

Én a légkör változásáról beszéltem, az pedig változik pont a kémiai tulajdonságok változása miatt!

A kémia, mint tudomány, a maga törvényszerűségeivel nagyon nem azonos egy anyag kémiai tulajdonsággal!

Én egyáltalán nem hiszek ebben a 900 évben, de még ha igaz is lenne, sem érv amellett, hogy minden változik, és semmi sem állandó. Sok dolog változása sem igazolja a minden megváltozik elméletet. Nem is nagyon értem, hogy mire akarsz ezzel kilyukadni, mert a totális képzavart tovább kevered azzal, hogy nem tudsz konkrét példát sem mondani, mert hogy te nem ismered a tudományokat. Na de akkor hogy vagy képes ilyen magabiztossággal kijelenteni, hogy minden megváltozik?

Nem vagyok vallásos, nem értek a Bibliához sem, de annyi feltételezést megengedek magamnak, már csak amiatt is, hogy hogyan változott a történelem során az értelmezése, hogy a Bibliában sok szimbolikus dolog van, amit nem szó szerint kell érteni.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#4381) ponix válasza fordfairlane (#4380) üzenetére


ponix
aktív tag

Mindegy!

A szimbólumokkal egy bajom van csak, hogy totálisan önkényes az értelmezhetősége! Ezért arra gondolok, hogy ezt is manipulatív célokra használják a tévtanítók, mondván, hogy a biblia, szimbólumok rendszere, és ez meg az, ezt jelenti! Így aztán gyakorlatilag ahány ember annyi féle értelmezés! Ezzel szemben szerintem egyszerű szövegértelmezés, és valamiféle logikai rend alapján lehet értelmezni a bibliát! Bár tudjuk, hogy ugyan az a logika más eredményre is vezethet! De akkor ilyen alapon soha a büdös életbe nem fogjuk megtudni, mi az igazság, felesleges próbálkozni, menjen mindenki és akassza fel magát, mert hiábavalóság minden! Azt hiszem maradok annál, ami szerintem helyes, persze megkérdezem mások véleményét is ugyan arról a dologról, aztán majd kialakul bennem egy rendszer, és ahhoz fogok ragaszkodni! Ez mégis csak jobb alternatíva, mint az öngyilkosság!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4382) ponix válasza Dalai Láma (#4379) üzenetére


ponix
aktív tag

Ez egészen biblia ellenes írás!

És pontosan rámutatsz azokra a pontokra, amelyek miatt nem tudom a bibliát, mint kizárólagos útmutatót elfogadni, hanem szemezgetek belőle, és próbálok valamiféle rendszert kialakítani magamnak! Még nem sikerült, de már vannak elképzeléseim! Egyre inkább azt gondolom, hogy az ó szövetséggel nem nagyon kell nekünk foglalkozni, mert az általad említetteken felül, még egy vagonnyi ellentmondás, és hiány lelőhelye az ó szövetség! Persze az új szövetség nevű rész is tartogat meglepetéseket :))

Végre valamiben kezdünk egyetérteni

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4383) Dalai Láma válasza ponix (#4382) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ha egy tanmesében azt kezded el nézni, hogy pl. az állatok tudnak beszélni, és általában olyan dolgokat tesznek, amit az adott faj a valóságban sosem, akkor azt fogod gondolni, hogy egy hazugsággal teli tévtanítás, pedig csak egy tanmese, aminek a mondanivalója a fontos, nem pedig az, hogy a valóságban a tücskök tényleg hegedűlnek-e, és milyen diskurzust folytatnak a hangyákkal. Ha annak olvasod a Bibliát, ami nem akar lenni, akkor nem csoda, hogy a következtetések is hibásak lesznek.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4384) ponix válasza Dalai Láma (#4376) üzenetére


ponix
aktív tag

"Azon gondolkozom, vajon miért érdekel téged más emberek bűntudata? "

Nem kizárólag a bűntudata érdekel, hanem az Isten-koncepció bűnrendszere illetve, hogy mások hogyan élik meg, hogyan kezelik, és főleg, hogy hogyan gondolkodnak róla?

"van egy erőteljes elképzelésed, ami ellen erőteljesen lázadsz."

Ezt kifejtenéd?

"nekem szükségem van a folyamat során a bűntudatra"

Nekem is szokott lenni bűntudatom, inkább lelkiismeretfurdalásnak nevezem! Engem nagyon negatívan befolyásol idegeskedek egész nap, vagy még másnap is miatta, borzasztó rossz érzés! Így az én olvasatomban ez a kijelentésed egyenesen mazochizmusnak minősül! A bűnbánat, ugye azt jelenti, hogy megbánod a bűnödet, szeretnéd meg nem történtté tenni! Ezt szerinted tudatos dolog, vagy egyfajta automatizmus valaminek a hatására? És minek a hatására?

"Folyamatos bűntudatom akkor lenne, ha folyamatosan bűnt követnék el."
akartam itt egy kicsit fingfűrészelni :DD hagyjuk!

"tévtanítás áldozatának sem érzem magam."

Hát ha annak éreznéd magad, tökéletesen ellentmondanál a jelenlegi hitednek, és a hozzá fűződő ideának, és hát ugye amelyik ország meghasonlik önmagával...

"Azt is hozzátenném, hogy sehol nem szól Jézus arról, hogy a bűntudatot töröljük el, szüntessük meg, irtsuk ki, mert szükségtelen rosszá vált."

Ez igaz, ahogy ennek az ellenkezője is! Nem tiltja a bűnbánatot, de nem is utasít rá! Akkor most mi legyen? A koncepció logikájához, és Jézus földi pályafutásának példamutatásához kell nyúlnunk megint! Ebből az derül ki, hogy nem igen foglalkoztak bűnnel, hanem a rendszer logikájából az adódik, hogy a Jézus követővé vált ember, ellene megy a bűnrendszerének azáltal, hogy Jézus dolgaival foglalkozik! A szeretettel a Jézusi idea propagálásával, és a saját megváltásával! Ezért azt gondolom, hogy a hívővé vált ember, a bűnök elkerülésére törekszik, persze nem mindig sikerül természetesen, de ahhoz, hogy az adódó lelkiismereti kérdéseket kezelni tudja, nincs szükség intézményesített bűn és bűnhődés, vagy megbocsátórendszerre!

Tehát igazából ezzel a bűn kérdéskörrel ez a problémám, hogy intézményesítve lett!

És ez persze nem csak a Katolikus rendszerben probléma, hanem gyakorlatilag a világ összes kereszténynek nevezett szerveződésére, ahol túl nagy, "intézményesített" hangsúlyt fektetnek erre! Kis gyülekezetekben ugyan ez megy, tehát a heti összejövetel azzal kezdődik, hogy a prédikátor imádkozik, majd "bocsásd meg uram a mi bűneinket" kicsit hosszabban kifejtve! Holott azt hiszem és egyre inkább, hogy a Mi atyánk adja meg a bűnnel kapcsolatos helyes metodikát! Nevezetesen, hogy a szerint nyerünk mi magunk bűnbocsánatot, ahogy mi képesek vagyunk másoknak megbocsátani! Ez morális kérdés, Cselekedj úgy másokkal, ahogy veled szeretnéd, hogy cselekedjenek! Szépen összeáll a rendszer :)) Nem hitéleti kérdés, illetve annyiban hitéleti, hogy hatással van a halálunk utáni hogylétünkre az ahogyan viselkedünk földi pályafutásunk alatt!

"Továbbá azt is tudom, hogy nem fogjuk most egymást meggyőzni a magunk igazáról. Amit írok csak kiemelt részletek egy nagy egészből. Ezért te csak a részt láthatod, az egészet most nem tudom bemutatni, de ez fordítva is így van."

Végülis a részletekből áll össze az egész és attól válik élővé, hogy a részek elkezdenek hatni egymásra! Ez az élet tulajdonképpen! Meggyőzési szándék? :)) Az mindig ott motoszkál! Végül is az emberi közösség alapvető ismérve, hogy tagjai kommunikálnak egymással, és kommunikációjukkal hatást gyakorolnak egymásra, akaratlanul is! Miközben én győzködlek a magam igazáról el fogadok a tiédből! Így működik ez, legalább is én ilyen vagyok!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4385) ponix válasza Dalai Láma (#4383) üzenetére


ponix
aktív tag

Igen ám, de a biblia nem tanmese! Hanem Isten elsődleges kommunikációja az emberrel! A teremtéstörténet persze meseszerű ebben a formában, én erre azt mondom hiányos, és/vagy teljesen át van fogalmazva! Azzal amit te mondasz tulajdonképpen azt mondod, hogy tulajdon képpen nem fogadod el, mint Isten ihletett igéjét!

Így kezdődik a jelenések könyve!

1Jézus Krisztus kijelentése, a melyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az õ szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Õ pedig elküldvén [azt] az õ angyala által, megjelenté az õ szolgájának Jánosnak, 2A ki bizonyságot tett az Isten beszédérõl és Jézus Krisztus bizonyságtételérõl, mindenrõl, a mit látott. 3Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban;

Nem úgy hangzik, mint egy tanmese, bár kétségtelen, hogy hittel lehet elfogadni, hiszen van néhány meseszerű momentum, csak ebben a néhány mondatban!! Számtalan helyen fejezik ki a bibliában, hogy konkrétumokról van szó és nem valami szimbólumról!, hát maga az evangélium, egy konkrét ember megszületése, és életpályája, ami egyébként borzasztó hiányosan van leírva! Az ószövetségi történések jó része más forrásokból igazolhatók! Az a meglátásom, hogy a meseszerű részek egy része hitéleti kérdés, egy másik része hamisítás!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4386) Dalai Láma válasza ponix (#4385) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Én pedig azt mondom, hogy a Teremtés könyvében leírtak az emberi tulajdonságainkról adnak mai napig igaz és érvényes képet. És bizony keményen tele van szimbólumokkal, ami lehetővé teszi, hogy minden korban ugyanolyan érvényes legyen a történet. A mondanivalója most aktuálisabb, mint valaha.

Istennek nem az volt a célja, hogy megismertessen minket a múltunkkal, és elmesélje, hogy mit hogyan teremtett, és milyen természeti katasztrófákkal sújtotta az emberiséget. Isten nem törikönyvet írt. A Biblia az emberek és Isten kapcsolatáról szól. A Bibliát egyébként darabokra lehet cincálni, és minden oldalába be lehet kötni. Egész tudományág foglalkozott már vele. Mégis, ettől semmit sem vesztett a fontosságából, érvényességéből.

A teremtés történetből ugyan mit hagytak volna ki, és mit változtattak meg szánt szándékkal, és vajon miért? A valóságtól ilyen szempontból olyan távol áll, hogy semmilyen utólagos toldozással-foltozással nem lehetne történelmileg és biológiailag hiteles írománnyá tenni. Ez a történet így kerek, így egész, és így van benne az üzenet, ami nem arról szól, hogy pontosan miként ment végbe a teremtés, meg a nő valóban a férfi oldalbordájából keletkezett-e. Egy másik szinten szól hozzánk.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4387) ponix válasza Dalai Láma (#4386) üzenetére


ponix
aktív tag

"Teremtés könyvében leírtak az emberi tulajdonságainkról adnak mai napig igaz és érvényes képet."

Eddig egyet is értünk!

"És bizony keményen tele van szimbólumokkal, ami lehetővé teszi, hogy minden korban ugyanolyan érvényes legyen a történet."

Abban az esetben ugyanolyan a történet, ha a szimbólumok értelmezése teljesen azonos, a különböző korokban! Ez nem így van, ráadásul az évszázados torzulások a szimbólumokra is érvényesek, ahogyan az értelmezésükre is szerintem! Megmásított szimbólum, megmásított értelmezésének, semmi köze az eredetihez! Nem hiszem, hogy Isten ne tudná, hogy a szimbólumok önkényesen értelmezhetők, és csak azért is így kommunikált az emberrel! Részemről nem foglalkozok a bibliai szimbolikával, míg teljesen be nem bizonyosodik, hogy helyes út lenne! Ergó számomra nem hiteles, és sokkal inkább tartom a megmagyarázhatatlan dolgokat, valamiféle kitalációnak, amit valaki valamilyen érdekből beleépített a bibliába! A harmonikus, egybetartozás, és a logikára épülő szerkezet marad számomra hiteles! Szimbolikával meg foglalkozzanak a szabadkőművesek, az-az ő területük! Szerintem Isten egyértelműen fejezi ki magát, a problémákat a fordítók és hamisítók, és a történet írók okozzák!

"Isten nem törikönyvet írt"

Konkrétan semmilyen könyvet nem írt, de az tény, hogy a biblia történeteinek jó része igazolható történelmi tény! A többi legenda, költemény, az emberi kreativitás terméke! Természetesen a történetek globális mondani valója, számomra is ismert tény! Talán itt felvillan egy kicsit a szimbolika, de szerintem azzal kell foglalkozni ami világos és egyértelmű! Az újszövetségnek is ez az üzenete! Megtörtént eseményeket írnak le, benne bemutatva különböző élethelyzeteket, és hogy azokat az apostolok hogyan kezelték, milyen volt a világgal a viszonyuk! Konkrét, megtörtént eseményeken keresztül, és nem valami homályvilágon keresztül! A szimbolizmus egyébként is a bálványimádás kategória, most jöttem rá, hiszen a bálványok maguk is szimbólumok, amik jelzik Istent, de nem azonosak vele! Nem, a bibliában fellelhető szimbolizmus, biztosan nem szolgálja Isten ezáltal az ember megváltással kapcsolatos ügyét! Persze lehet azt mondani, hogy de bizonyos szimbólumok bálványimádást szolgálják, de mások meg nem! De hát erre Jézus szavaival válaszolva "nem szolgálhatsz egyszerre két urat" vagy az élő Isten konkrétumát szolgálod, vagy az Istentől távol álló, őt csak jelző szimbólumokat, bálványokat! Isten bizonyosan nem feladványokkal szórakoztatja az embereket tanítás címszóval! Persze Jézus példabeszédei ennek kissé ellentmondanak :DD Na ezen még törpölök egy kicsit

"A teremtés történetből ugyan mit hagytak volna ki, és mit változtattak meg szánt szándékkal, és vajon miért?"

Hát ha tudnám, akkor ismerném az eredeti valós változatot! Nem volna semmi kérdésem :DDD

"A valóságtól ilyen szempontból olyan távol áll, hogy semmilyen utólagos toldozással-foltozással nem lehetne történelmileg és biológiailag hiteles írománnyá tenni"

A dolog fordítva áll szerintem! Éppen, hogy a hamisításnak az volt a célja, hogy ennyire értelmetlenné megismerhetetlenné tegyék a teremtés történetét! Nyilván nem az volt a probléma, hogy megettek egy almát, hanem, hogy az egyetlen tiltást is megszegték, csak az még a kérdés, hogy mi a bánatos francnak kellett az az egy tiltás? Minden a tiétek, de az az egy ott nem! Szerintem éjjel nappal azon járt az eszük ami tiltva volt! De vajon így volt? Mert a szimbolika csak akkor megfejthető, ha a kódolt verzió autentikus, tehát hiteles! Mi van ha nem is volt semmiféle tiltás? Akkor nem volt alma (tiltás) nem volt kígyó (ellenség), nem volt kiűzetés (büntetés), a teljes szimbolika felborul! Nem ez nem illik a képbe Ez a teremtés történet szerintem nem igaz, illetve teljesen el van torzítva!

"Ez a történet így kerek, így egész"

A te meglátásod szerint, mi a mondanivalója a teremtés történetnek?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4388) ponix


ponix
aktív tag

Hagyjuk a francba!

Más témakör! Vajon egyházi dolog-e a tized fizetése? Mire alapozza az egyház? Intézményesített dolog-e vagy csak átverés? Illetve jogosan intézményesített?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4389) Dalai Láma válasza ponix (#4388) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem tudom. Mindenesetre nem kötelező, ha nem akarsz, nem fizetsz, innentől teljesen mindegy. Nagy ritkán jönnek, és kérnek, aztán vagy kapnak, vagy nem. Sőt, nem is hiszem, hogy a katolikus egyházon kívül máshol van-e ilyen. Reformátusoknál inkább adományok vannak talán, amiket az istentisztelet végén szépen fel is olvasnak. Ez nekem elsőre furcsa volt, de a reformátusok így csinálják, nincs vele semmi gond.

Azonban érdemes elválasztani egymástól az egyházat, mint világi intézményt, ami itt a földön van, törvények érvényesek rájuk, és vannak működési költségek, alkalmazottak, stb. És van az egyház, mint a hívő emberek közössége, beleértve a papságot is.

Az intézményesülés fontosságáról épp múlt héten hallottam jó gondolatokat. Csak röviden annyit, hogy intézményesülés nélkül nagy valószínűséggel már nem lenne kereszténység, mint vallás.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4390) Dalai Láma válasza ponix (#4387) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Akkor Isten ott rontotta el, hogy emberekkel íratta le az üzenetét. Bár amit saját maga írt - 10 parancsolat - az meg nincs meg. Szóval jó megoldás nincs, azzal, hogy emberekkel íratta a Bibliát, rejtvényt adott nekünk.

A Teremétés története arról szól, hogy az ember elkülönült az állatoktól akkor, amikor tudatára ébredt - evett a fáról. Inentől nem ösztönlény, minden cselekedetének súlya van ,a tetteiért és döntéseiért ő a felelős. Innentől lehet bűnt elkövetni, innentől létezik a szabad akarat. Az ember elindult a tudás útján, egyre inkább megismeri és felfedezi a világot, amit művel, amiből megél, de feladata őrizni is. Ez manapság igen fontos üzenet.

Az embernek ruha kellett, hogy eltakarja magát, holott eddig nem volt erre szüksége. Tipikusan az emberré válásra utal, ahogy kiemelkedtünk az állati létből. Már nem vagyunk meztelenek, már nem az Édenkertben, a természetben élünk, hanem egy saját magunk számára formált világban, ami bizony eltávolodott a természettől.

Ez félelmetesen egybecseng az evolúcióval, az emberré válás folyamatával, aki írta, rendkívüli bölcsességet kaphatott, hogy erre mind rájött a történelmi biológiai bizonyítékok, és a valós fejlődéstörténet ismerete hiányában. Még a teremtés sorrendje is nagyon közel van a valóságoshoz. (valóságos: értsd mai tudásunkkal, tudományosan a legvalószínűbbnek tartott)

Tehát: ember vagy, többé nem vagy állati sorban, de ez felelősséggel is jár, terheket is rak a válladra, amit innentől te, emberi lény cipelsz, te felelsz a tetteidért.

És utána máris megjelennek az emberi bűnök, féltékenységből elkövetett emberölés, gyilkosság, a legsúlyosabb vétek, amit ember elkövethet.

Most nem fejtem meg neked az egész Bibliát, mert Ezékielbe beletörne a bicskám. De a tudatos meghamisításokat, évezredes összeesküvés elméleteket mégis nehezen tudom elfogadni.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4391) ponix válasza Dalai Láma (#4389) üzenetére


ponix
aktív tag

"intézményesülés nélkül nagy valószínűséggel már nem lenne kereszténység, mint vallás."

Lehet, hogy nincs is rá szükség, mivel egyáltalán nem bibliai dolog!

"nem is hiszem, hogy a katolikus egyházon kívül máshol van-e ilyen. "

Minden keresztényi gyülekezetben van ilyen! Jogilag adomány néven, hivatalosan tized néven ahogy a katolicizmus őshajnalán!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4392) ponix válasza Dalai Láma (#4390) üzenetére


ponix
aktív tag

"Bár amit saját maga írt - 10 parancsolat - az meg nincs meg"

Hol olvastad azt, hogy Isten írt volna bármit is? A 10 parancsolatért Mózes hónapokat töltött a Shínai hegyen! Hát ez egy másik markáns történet! Mire vissza ért a törvénytáblákkal, a zsidók aranytehén bálványoknak adták tiszteletüket! Ki tudja mi történt a hegyen? Erről egy szó sincs a bibliában!

"A Teremétés története arról szól, hogy az ember elkülönült az állatoktól akkor, amikor tudatára ébredt"

Hát ezt melyik részben olvastad?

Azt írja, hogy az állatokat teremtette, nemük, vagyis fajtájuk szerint! Ezzel eleve megelőzve a Darwini elméletet! Nem beszélve arról, hogy az embert teremtette, aztán az állatokat!

"Innentől lehet bűnt elkövetni, innentől létezik a szabad akarat."

Tévedésben vagy! A bűn a törvény óta van! Amíg nem volt törvény, a bűn sem létezett! A tíz parancsolat éppen azért kellett, hogy valamiféle mederbe terelje a történéseket!

"Ez félelmetesen egybecseng az evolúcióval, az emberré válás folyamatával, aki írta, rendkívüli bölcsességet kaphatott, hogy erre mind rájött a történelmi biológiai bizonyítékok, és a valós fejlődéstörténet ismerete hiányában."

Te ateista vagy!

"emberi lény cipelsz, te felelsz a tetteidért."

Hát ezért van az a fene nagy bűnrendszer benned!

"És utána máris megjelennek az emberi bűnök, féltékenységből elkövetett emberölés, gyilkosság, a legsúlyosabb vétek, amit ember elkövethet."

Kit öltél meg?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4393) Dalai Láma válasza ponix (#4392) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Mégsem.

[ Szerkesztve ]

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4394) ponix válasza Dalai Láma (#4393) üzenetére


ponix
aktív tag

Ne add fel ilyen könnyen! :N

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4395) kymco válasza ponix (#4394) üzenetére


kymco
veterán

Nem biztos, hogy feladta... csak így jobban hangzik számodra.... lehet, hogy belátta... ez meg már minősítés kategória...

www.refujvaros.hu

(#4396) Dalai Láma válasza ponix (#4394) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ha tévedésben vagyok, ateista vagyok, stb, akkor remek emberismerő lehetsz... így értelmetlenné válik a további eszmecsere. Egyszerűen kár oldalakat teleírnom, ha minősítgetés lesz a vége. Ebbe nem vagyok hajlandó belemenni, ilyen egyszerű. válaszaim vannak, és lennének is, de jelenleg nincs értelme leírni ezeket.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4397) kymco válasza Dalai Láma (#4396) üzenetére


kymco
veterán

Akkor beláttad, hogy hiába... :)

www.refujvaros.hu

(#4398) ponix válasza Dalai Láma (#4396) üzenetére


ponix
aktív tag

Nem tudom, hogy milyen emberismerő vagyok, csak a megnyilvánulásaidra válaszolok! Nem is nagyon kell emberismeret! A szavaid beszélnek rólad :DD Az Ateista minősítés, arra az adott megnyilvánulásodra vonatkozott amiben az evolucionista elképzelést tartod rendkívülinek! Ez nem egy Isten hívő ember véleménye, miközben állítod, hogy te bizony Isten hívő vagy! Ezt így ellentmondásosnak érzem!

Nem állt szándékomban megbántani, inkább örülök, hogy sikerült egy értelmes emberrel összefutni, így virtuálisan, bár kétségtelen, hogy a kereszténységgel kapcsolatos elképzeléseink sokban eltérnek egymástól, de attól egy kis eszmecsere még hasznos dolog!

Szóval mond meg a véleményed azért is! Legyél kicsit harciasabb bátran :DD Tudod, ez is meg van írva: Az erőszakoskodóké, mennyek országa! Te egyébként is nagy előnyben vagy velem szemben! Te megtaláltad az utadat, én meg még mindig kereső stádiumban leledzek!

Szóval harcra fel ;)

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4399) Dalai Láma válasza ponix (#4398) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem fogok harcolni. Az evolúciós köröket már többször lefutottuk, sokakkal lefutottam. És nem tudom, hol zárja ki az evolúció az Isten hitet. Azt hiszem, Isten számára az evolúció ugyanolyan útja a teremtésnek, mint a 6 napos verzió, aminek azonban nem célja a teremtés mikéntjét hűen bemutatni. Lehet ilyen szemmel nézni a Bibliát, de akkor folyton belebotlanánk az ellentmondásokba a tudománnyal szemben. Egy halom ellentmondás... Míg ha nem történelemkönvként olvassuk, és nem tudományos válaszokat várunk tőle, akkor nincsenek ilyen problémák, és ez így van rendjén.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4400) ponix válasza Dalai Láma (#4399) üzenetére


ponix
aktív tag

De miért nem? :C

De diskurálni azért diskurálhatunk! Mi foglalkoztat mostanában? Beszéljünk kedvedre való dologról! Én nyitott vagyok a világ dolgaira, és az is érdekel, hogy ki, miről, mit gondol?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.