Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#5651) Noddy válasza önállóság (#5649) üzenetére


Noddy
senior tag

Honnan veszed, hogy Mária nem volt zsidó?

Mod: most már látom, bocs, majd ha lesz időm megnézem, de a Bibliát egyelőre hitelesebbnek tartom, mint egy ilyen előadást, amit nem teológus vagy történész tart.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#5652) önállóság válasza Noddy (#5651) üzenetére


önállóság
csendes tag

Művelődéstörténész az nem történész?

(#5653) JJános válasza önállóság (#5652) üzenetére


JJános
addikt

Ne haragudjál, de amit te, és egyesek még művelnek, az már sok.

Mostantól senki kincset nem kap tőlem, csak aki elfogadja a szentírás szavait.
A biblia nem elég jó, de a mesékhez odafordultok, mert viszket a fületek.

Egyetlen vitát többet nem folytatok. Még mindig azt nyomatod, hogy Jézus nem volt zsidó. Ilyet még nem láttam. A vallásos katyvaszok, és amik megkérdőjelezik a bibliában leírtakat nálad, és még pár embernél zöld útat kaptak.

Ez itt a vallás topic ember! Nem a mesék, és ferde gondolkodások topicja!

Minek beszélgetsz, vitázol velem, és másokkal, ha semmit el nem fogadsz abból? Látszólag kérdezgetel, és kiderül a végén, hogy azokat akarod eltántorítani, akik hisznek a bibliában. Ez nem fog menni! Ez kizárt! Nyissatok katyvasz topicot, és bátorítsátok egymást a zagyvaságaitokkal!

Undorító! A baromság teteje, hogy Mária nem volt zsidó. Leírtam, hogy Áron nemzetségéből való. A biblia is leírja. Te meg tolod ezt a katyvaszt tovább.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#5654) JJános válasza önállóság (#5636) üzenetére


JJános
addikt

Ennél nagyobb baromságot életemben nem hallottam. A hívő undorodik a varázslástól, és az okkultizmustól. Mert mindkettő a gonosz találmánya. Innentől nem írok többé neked.

2007-05-06 óta itt!

(#5655) JJános válasza euchi (#5634) üzenetére


JJános
addikt

Rendben van, hogy a biblia számodra csak egy könyv. Az is rendben van, hogy a gondolkodásmódodtól is távol áll. De az nincs rendben, hogy hívő emberekkel beszélsz a bibliáról, miközben kijelented, hogy úgy gondolkodsz, mit aki egybemossa a gonosz munkáit, az Isten munkáival. Többet veled sem vagyok hajlandó szóba állni. Ez itt a vallás topic, és nem a hívőkkel játszunk topic. Értsd meg számunkra mindez szent, te meg csak játéknak tekinted. Alázni a híveket? Meg bugyuta kérdésekkel mozgatni, hogy aztán kijelenthesd, hogy abszolut nem is érdekel. Tudod kivel játszál. Én nem mondom meg.

2007-05-06 óta itt!

(#5656) önállóság válasza JJános (#5653) üzenetére


önállóság
csendes tag

Hát a te elképzeléseid még a bibliánál is hiteltelenebbek, de ha ennyire nem tetszik a mesevilág,amiben te is élsz egyébként, akkor nyugodtan kattinthatsz egyet a jobb felső kis x-re!

Jóbarát! Az kevés, hogy leírsz valamit! Valamivel igazolni kellene, ha más nem akkor némi logikával! Az hogy te nem tudsz a Németh Sándorizmusból nem tudsz kilépni, és még akkor is ellent mondasz bálványozott bibliádnak, amikor egyértelművé válik, hogy pl Jézust nem ember nemzette, amit tudsz is, csak NS ül a fejedbe, meg a tévtanítása, és még saját magadnak is képtelen vagy hinni!

Nehogy már kinevezd itt magadat erkölcsi nagyságnak és ítélkezzél felettünk, amikor egy épkézláb összefüggő gondolatmeneted nincs csak szajkózod NS hazugságait!

"Undorító! A baromság teteje" amit csinálsz! Szálj magadba szépen és mielőtt írsz tájékozódj normálisan, és tanulj meg szöveget értelmezni, mert a biblia is csak egy könyv, aminek ugyan olyan szövege van mint bármi másnak, és ugyanúgy logikus rendbe kell szedni a mondanivalóját, mint bármilyen más könyvnek! Ráadásul te Magyar vagy, és Jézus pártus származása azt jelenti, hogy bizonyítható, hogy Jézus mizony Ősi Magyar származású! Németh Sándor is zsidó, nem csoda, hogy a zsidókkal szembeni lojalitásra tanít (de finoman fogalmaztam)! Hallgasd már vissza néha az online vidámvasárnapokat, és értelmezzed már, hogy kiről beszél, milyen környezetben, milyen összefügésekkel, és milyen ítéletet mond! Német Sándor az az ember aki Isten emberének hírdeti magát, azt mondja egy alkalommal, hogy minden arab előszőr terrorista, és csak azután ember? Ez lenne az Isten képviselője? És te az ő erkölcsiségét követve (Jézusé helyett) minket okítasz ki! Néha azért kiröhögöd magadat nem :DDD

(#5657) ollie válasza önállóság (#5636) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szeretni lehet, de az még nem azt jelenti, hogy hisz is benne. Én is imádom a sci-fi-t és fantasy-t, de meg sem fordul a fejemben, hogy higgyek is bennük (bár bizonyos dolgok a sci-fi filmekből nyilván előbb-utóbb valóra válnak; pl. más bolygók kolonizálása).

És ha már itt tartunk, annak idején (a XX. század elején és közepén) Tolkien És C.S.Lewis (aki a Narnia sorozatot írta) jó barátok voltak, és megállapodtak, hogy mindketten írnak regényeket, melyek a fiataloknak a keresztény erkölcsöket tanítják meg. Így született meg a Gyűrűk Ura (és előzménye a Hobbit), valamint a Narnia sorozat.
Egyébként valószínűleg sokakat meglep, de mindkét sorozat már régi, a Gyűrűk Ura az 50-es években jelent meg (a Hobbit 20-30 évvel korábban), a Narnia sorozat is nagyjából akkoriban.

[ Szerkesztve ]

***

(#5658) euchi válasza JJános (#5631) üzenetére


euchi
aktív tag

"A magvas dologra nem találsz igét. Nincs leírva, csak az olvasott igékből következtettem."
Ez a magvas teória tényleg a te következtetésed? Nem hallottad véletlenül valakitől? Engem meglep, hogy a modern kor tudományos vívmányait ismerő ember, ilyen mesekönyvbe illő következtetéseket von le. :U

És még mindig nem kaptam választ arra, hogy az eredendő bűn hogyan öröklődik. Újra idézem a kérdést, mert látszólag kerülöd: "Te most azt mondod, hogy a dns-ünk hordozza az eredendő bűnt, vagy azt, hogy a fogantatás körülményei számítanak..."

(#5659) önállóság válasza JJános (#5654) üzenetére


önállóság
csendes tag

Hát ez most aztán megtöri a pályafutásomat! :DDD Már stresszelek is! Mi lesz velem ha nem írsz nekem többet? :DD

Ne szenteskedjél már! Nem is tudsz semmit az okkultizmusról :)) Te kis hites szent:DD

(#5660) ollie válasza önállóság (#5659) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Azért írhatnál normálisabb hangnemben is.

"Jézus mizony Ősi Magyar származású!"
Ez meg nyilvánvalóan ellentmond a Bibliának.

[ Szerkesztve ]

***

(#5661) kymco válasza önállóság (#5650) üzenetére


kymco
veterán

Az a baj, hogy olyan dolgokat írsz, amin nem gondoltam, hogy vitába kellene szállnom... de a kedvedért:
Mt. 15,22-26
És ekkor egy kánaáni asszony, aki arról a környékről jött, így kiáltott: „Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek!”
Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem. Erre odamentek hozzá tanítványai, és kérték: „Bocsásd el, mert utánunk kiáltozik.”
De ő így felelt: „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”
Az asszony pedig odaérve leborult előtte, és ezt mondta: „Uram, segíts rajtam!”
Jézus erre így válaszolt: „Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak.”

Ez csak egy kiemelés....
Egyébként Jézus tanítványai között volt nem zsidó?
Jézus melyik zsidó törvényt sértette meg? Még a templomadót is megfizette....

Jézus szavai szerint egy vessző sem veszhet el az Atya törvényeiből...
Mt. 5,17-18
„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.
Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.

Jézust nem azért nem fogadták el, mert Ő a világ megváltójának mondta magát, hanem azért mert egyenlőnek tekintette magát Istennel. Ez volt a halálra ítélésének is oka.... ezért szaggatták meg a főpapok a ruháikat... Istenkáromlónak mondták....
Szó sem volt az idegen népekről...
Tehát a fantáziád élénk, nem nevezném nagy jelentőségűnek...összeesküvés elméleteket én is tudnék gyártani.... :)

www.refujvaros.hu

(#5662) euchi válasza JJános (#5655) üzenetére


euchi
aktív tag

Nézd én kizárólag azért írok a topikba, mert veletek hívő emberekkel együtt kell éljek valahogy. És meg kell ismernem az álláspontotokat, nézeteiteket.
"De az nincs rendben, hogy hívő emberekkel beszélsz a bibliáról, miközben kijelented, hogy úgy gondolkodsz, mit aki egybemossa a gonosz munkáit, az Isten munkáival."
Úgy gondolod, hogy aki ír egy fantáziadús történetet, az csak gonosz, sátáni eredetű lehet? :Y Neked pedig azt kellene föl fognod, hogy a Bibliában is elég sok dolog, az akkori emberek fantáziájának szüleménye. Nem volna szabad csak arra építened a tudásodat. (Egyébként le a kalappal, mert elég jól ismered a Bibliát)
"Többet veled sem vagyok hajlandó szóba állni."
Na látod ez az, ami miatt az emberek között a vallás egy hatalmas szakadékot csinál. :(

[ Szerkesztve ]

(#5663) önállóság válasza ollie (#5657) üzenetére


önállóság
csendes tag

Az a helyzet, hogy nem láttam ezeket, csak részleteket, ami egyértelműen fantasy volt! Nincs nekem semmi bajom ezzel és talán van is mondani valójuk, talán éppen keresztény értékeket is közvetítenek, de az is szent igaz, hogy mélységes okkultizmussal van fűszerezve, mindegyik! Varázslók,mágusok, és pusztítás! Kár, hogy erkölcsiséget is belekevernek, mert így káosszá válik, vagyisa varázsló mágusok, kerezstény erkölcsiséggel és Isteni képességekkel bemutatva, csak még tovább torzítják a néző fejében az amúgy is torz Istenképet! De meg fogom nézni őket, hogy igazságos ítéletet tudjak mondani róluk :))

(#5664) kymco válasza önállóság (#5649) üzenetére


kymco
veterán

Attól zsidó, hogy annak fogadta el a népe. Nem mutatták volna be a templomba a születése után, ha nem zsidó, nem metélték volna körbe 8 naposan, ha nem zsidó, nem lehetett volna 12 évesen a templomba vinni, és felnőtté így nem válhatott volna, ha nem zsidó, nem lehetett volna rabbi, és nem akadtak volna ki azon, hogy ő Isten Fiának mondja magát, ha nem zsidó... és nem ítélték volna el a főpapok halálra, ha nem zsidó, és nem fizetett volna templomadót, ha nem zsidó....
és még lehetne folytatni....

www.refujvaros.hu

(#5665) önállóság válasza ollie (#5660) üzenetére


önállóság
csendes tag

A bibliának elsősorban önmaga mond ellent! De gondoljuk végig! Jézust nem ember nemzi! Tehát, nemzeti identitása ilyen alapon nincs! Az anyja Mária Pártus! Jézus származása logikusan Magyar ősiségre vezethető vissza! A kulcs fontosságú dolog, hogy megtaláljuk Mária származását! Ha ez meg van, meg van Jézus származása is!

Ja az, hogy bele van írva a bibliába nem elég hiteles Mária származásának megállapításához!

[ Szerkesztve ]

(#5666) kymco válasza euchi (#5662) üzenetére


kymco
veterán

Nézd én kizárólag azért írok a topikba, mert veletek hívő emberekkel együtt kell éljek valahogy.
Nem a vallás csinál szakadékot szvsz, hanem az önteltség....

www.refujvaros.hu

(#5667) kymco válasza önállóság (#5665) üzenetére


kymco
veterán

:DDD :Y :DD

www.refujvaros.hu

(#5668) JJános


JJános
addikt

Azt még hozzá teszem, hogy mindig igazoltam, amit leírtam. Itt meg egyesek baromságokat állítanak, semmivel nem igazolják, csak elmélettel.
Azért vannak dolgok, amiket nem szabad nekem ebek elé rakni, bár így is túl sok kincset adtam elétek. Ti meg felrúgtátok, megtiportátok.

Vannak Istenfélő emberek, akik örültek volna, ha kapják ezeket az ennivalókat.

És akkor ezredszerre is leírni, hogy Jézus nem emberi származású, és hogy Mária nem zsidó. Ekkora baromságot életemben nem hallottam! Semmit nem bizonyít, de leírja ötvenszer, hogy Mária nem zsidó. De ennek elég, ha valaki azt mondja, hogy Mária nem zsidó, és már tolja is az eszementségét. Hiába van leírva, hogy mi az igazság. A hazugság az jobb. Undorító!

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#5669) euchi válasza kymco (#5666) üzenetére


euchi
aktív tag

Már megint jössz ezzel az önteltséggel. Én nyitott vagyok és kíváncsi, a legkevésbé sem öntelt. És szomorúnak tartom, hogy így elzárkóztok az általam fölvetett kérdésektől. :( Engem például a te véleményed is érdekelne.

(#5670) JJános


JJános
addikt

Ez egyszerűen aljasság!

2007-05-06 óta itt!

(#5671) ollie válasza önállóság (#5665) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ha szerinted ennyire ellentmond a Biblia önmagának (ami nem igaz), akkor ezen a pontos hagyd abba a rá való hivatkozást, hiszen számodra nem hiteles forrás. Vagyis bármit írsz a Bibliáról, az teljesen komolytalan a továbbiakban, nem fogjuk elhinni neked.
Az eleve abszurd, hogy van amit elfogadsz belőle, van amit meg nem, és persze saját véleményed alapján döntöd el, hogy mi igaz és mi nem.
Jézus zsidó mivoltáról meg csak annyit, hogy származásától függetlenül is az volt, hiszen körülmetélték gyerekkorában.

A fantasy-vel meg semmi baj sincs, nem azért nézzük, hogy higyünk benne, hanem hogy szórakozzunk, kikapcsolódjunk. Amúgy a lényeg, hogy a Gyűrűk Ura és a Narnia sorozat önzetlenségre, áldozatkészségre és kitartásra tanít meg a mellett, hogy kiemeli a hit erejét.

[ Szerkesztve ]

***

(#5672) kymco válasza euchi (#5669) üzenetére


kymco
veterán

együtt KELL élned velünk valahogy... elviselsz, mert nem tehetsz mást, de lenézel.... erről írtam, hogy önteltség, felsőbbrendűség...

www.refujvaros.hu

(#5673) JJános válasza euchi (#5669) üzenetére


JJános
addikt

Nyitott vagy, és kiváncsi. Aham! Nyitott vagy a sötétségre, de a világosságra nem.

Érdekelne a véleményünk? Cseppet sem, mert azonnal elveted, vagy megkérdőjelezed.
Az egész csak arra jó, hogy utánna kijelentsd, hogy számodra semmit sem ér.

2007-05-06 óta itt!

(#5674) JJános válasza ollie (#5671) üzenetére


JJános
addikt

:C

euchi: Lukács 8,11. A mag Isten beszéde. Isten beszéde, az ige. Az Ige,aki tessté lett, Jézus. A mag, Jézus!

És ez az utolsó. ha ez sem elég neked, keresd magad.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#5675) ollie válasza euchi (#5669) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az eredendő bűnben én sem hiszek, ahogy már kifejtettem. Véleményem szerint csak bizonyos idézetek - némi ferdítésével lehet ilyet kihozni a Bibliából.
Ebben nem jutottunk dűlőre a többiekkel.

Mi volt még a kérdésed?

***

(#5676) euchi válasza kymco (#5672) üzenetére


euchi
aktív tag

Miért szerinted volna okom lenézni titeket? Mert, ha úgy érzed, hogy igen, akkor te is lenézed önmagad. :U Ha pedig nem érzed úgy, akkor nincs okom titeket lenézni, és megsúgom, nem is ez a helyzet.

(#5677) kymco válasza euchi (#5676) üzenetére


kymco
veterán

A szavaid ítélnek meg téged, nem az, hogy én mit gondolok rólad vagy magamról.Nem gondolom, hogy az lenne a téma, hogy én mit gondolok, sokkal inkább az, hogy te mit írsz :)
Egyébként én magam örülnék annak, ha a vitapartnerem nem lenézne, hanem komolyan venne, mert egyébként értelmetlen a vita... és értelmetlen az erre szánt idő is...

www.refujvaros.hu

(#5678) euchi válasza JJános (#5673) üzenetére


euchi
aktív tag

"Aham! Nyitott vagy a sötétségre, de a világosságra nem."
Most ki az öntelt? :DDD

"Érdekelne a véleményünk? Cseppet sem, mert azonnal elveted, vagy megkérdőjelezed."
Egyenlőre te vagy, aki elveti a problémát, ahelyett, hogy elgondolkodna rajta.

(#5679) JJános válasza euchi (#5678) üzenetére


JJános
addikt

Én mit vetettem el?

Nem te vetetted el, és meg, amit egész este beszéltünk? Aztán rögtön egyetértettél egy sületlenséggel. Velem meg órákon át vitatkozol. Mert az infó az kell, de nem hiszel benne.

Úgy gondolom, hogy a varázslás, igézés manipulálás, gonosz lények,...sorolhatnám. Mindez egy filmben egyértelmű, hogy a gonosz népszerűsítése.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#5680) önállóság válasza kymco (#5661) üzenetére


önállóság
csendes tag

Az a baj, hogy nyilván benne vagy a vallási komfortzónádba, és bizony tudom én, hogy nehéz onnan kinézni, és főleg kimozdulni! De van az ember fejlődésmenetében olyan, hogy amit ideig-óráig evidenciának gondol az ember, arról később kiderül, hogy bizony nem az, és újra kell gondolni a dolgot! És még olyan is van, hogy egy elképzelést fel kell adni mert kiderül, hogy nem állja meg a helyét!

"ki arról a környékről jött, így kiáltott: „Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! "

Ebből nem következik Jézus származása! Az asszony idegen a számára, nem ismeri, az asszony is csak hallomásból, és Jézus a gyógyító nem válaszol neki! Miért nem? És nem erősíti meg Jézus sehol a bibliában, hogy ő Dávid házából való lenne!

"Egyébként Jézus tanítványai között volt nem zsidó?"

Ha jól gondolom, mind zsidó volt!

Jézus melyik zsidó törvényt sértette meg? Még a templomadót is megfizette...."

A törvényeket betartotta, ebből még mindig nem következik a származása! Ha elmegyek külföldre én is betartom az ottani törvényeket, attól még Magyar maradok!

"Jézus szavai szerint egy vessző sem veszhet el az Atya törvényeiből..."

Kérdés, hogy mik az atya törvényei? Nem a tízparancsolat nevű tiltásgyűjteményre gondolsz ugye?

"egyenlőnek tekintette magát Istennel. " Ezt, hol jelentette ki Jézus? Nem emlékszek ilyenre tőle!

"ezért szaggatták meg a főpapok a ruháikat" azért szaggatták meg mert pszichopata gyilkosok voltak és veszélyben érezték a hatalmukat, mivel a nép követte Jézust! Hatalmas tömegek jártak a nyomában! Új szellemiséggel fűszerezte a törvényt! Azt betartotta persze, csak sajátosan értelmezte! Ilyen az ember alkotta jogrendszer mindenhol a világon! Önkényesen magyarázható! Az egyik ügyvéd, így a másik úgy! Ez a formális zárt rendszerek nagy hátrányainak egyike! Jézusnak volt védőügyvédje? Csak vádlói voltak? Tényleg? Miféle kiválasztott nép az aki csak vádlókat állít? És ki a vádoló? Akkor hát milyen szellemiség is jellemezte őket?

A császár elleni lázadás miatt ölték meg, illetve ezzel a váddal! Az Istenkáromlás nem nyert bizonyítást! Pilátus Római helytartó volt! Mit érdekelte őt a zsidók hatalmi harca! Valamivel motiválták Pilátust! Ja ha Jézus a császár ellen "lázít", akkor már Pilátus hatalma is veszélyeztetve van, na ez már jó ok arra, hogy ki adja az engedélyt Jézus megölésére!

Le kell ám szállni a földre! Akkor pont ugyan ilyen hatalmi harcok folytak, mint manapság! Kőkemény politika, mert ugye a farizeusokról nem igen lehet elmondani,hogy korrektül intézték a dolgaikat! Minek kellett nekik júdás? Ha egyértelmű a bűnösség! Minek kellettek a kihallgatáson hamis tanúk? Semmi bűnt nem tudtak rábizonyítani, Pilátus meg római lévén magasról tett a zsidók dolgaira! Ahogy írva is van! össze-vissza küldözgette, megostoroztatta, mert nem talált semmi bűnt benne! És csak amikor császár elleni lázadással kezdték vádolni akkor adta ki a gyilkossági engedélyt! És mit ír Pilátusról? Pilátus kezeit mossa! Elhárítja a felelősséget, mert, hogy pont ő az aki kijelenti, hogy Jézusban nincs bűn! De miért akarják a farizeusok annyira megölni Jézust? Mi lehet az a fene nagy ok? Az, hogy nem zsidó megváltó! Nem zsidó származású, és egyenlő rangra akarja emelni a népeket! A zsidóktól így elvette volna a felsőbbségi komplexusukat! Ezért kellett megölni, mert szimbolikusan Jézus tagadja ezáltal, a kiválasztottságot, és a felsőbbrendűséget! Honnan származik az antiszemitizmus? A rasszizmus? Nem nem a Németek kiáltották ki magukat, az már Hitler marketingje volt, de a Német nép nem értett ezzel egyet! Ahogyan a Magyarságot sem kérdezte meg Szállasi, hogy akar e az ország fasiszta lenni 45-ben! Ráadásul Hitlert Rothschildok pénzelték, vagyis a 2. világháborút zsidó pénz hozta létre és működtette! Ki kellene lépni a bibliából és körül nézni az elrejtett történelem könyvekben!

(#5681) önállóság válasza ollie (#5671) üzenetére


önállóság
csendes tag

A körülmetélés szokás volt, ebből nem következik a származása!

Természetesen szelektálok a bibliából, van amit igaznak tartok belőle, és van amiről úgy gondolom, hogy valaki elferdítette, belehazudta, vagy dolgokat kihagyott belőle! Ez egy könyv, de a világunkról döbbenetes mennyiségű adat és tudás van felhalmozva! Tedd be a Széchenyi nagy könyvtár egyik polcára a bibliát, és hátrálj el a polctól! Ami könyv a biblia körül lesz, az mind tudás, és nincs benne a bibliában! Nem teljeskörű információ forrás a biblia, ezt magad is láthatod! Ha nem gondolnám, hogy beleírtak, már a hiányosságai is indokolnák, hogy ne tartsam teljes értékűnek az ember életével múltjával és esetleges jövőjével kapcsolatban!

[ Szerkesztve ]

(#5682) ollie válasza önállóság (#5680) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Jézust azért ölték meg, mert egyenlővé tette magát Istennel.
A körülmetéltség meg az Isten és a zsidók közti szövetség jele volt.

***

(#5683) euchi válasza JJános (#5679) üzenetére


euchi
aktív tag

Mit számít az, hogy kivel értek egyet, egy eszmecsere nem feltétlenül kell végződjön egy elmélet megdöntésével. Ha az volna a cél, hogy a végén valakinek igaza legyen, akkor ennek a vallás topiknak se volna sok értelme. :U Inkább az legyen a cél, hogy ne zárkózzunk el egymástól. A kérdésem továbbra is fönnáll.

ollie: Az volt még a kérdésem, hogy tud-e valaki egyéb utalásokat a bibliában Jézus fogantatásának körülményeiről.

[ Szerkesztve ]

(#5684) önállóság válasza kymco (#5667) üzenetére


önállóság
csendes tag

Ez a néhány szmájli megint arra utal, hogy nem gondolkodtál valamin! Ahhoz, hogy Jézus Magyar ősi származása bizonyított legyen, egyetlen feltételnek kell csak megfelelni! Ha Mária Pártus, akkor Jézus Szkíta-Pártusok leszármazottja, vagyis Magyar ősiséggel rendelkezik, és ha ez bebizonyosodik, a kiválasztottság teóriája tökéletesen összedől!

Miért kellene, hogy Zsidó legyen? Miért olyan elképzelhetetlen! Tudod te, hogy mekkora volt szkítia? És, hogy izrael nem létezett? Mindig jött-ment volt, sehova nem fogadták be a zsidókat, mindenhol gond volt velük! Azért kellett Jézusnak oda születni, mert ott volt az emberiséggel a legnagyobb probléma! Szmájlik helyett tájékozódj!

(#5685) önállóság válasza ollie (#5682) üzenetére


önállóság
csendes tag

Így van a szövetség jele volt! És? Az Arab világban is szokás! lévén, hogy testvér népek! Az arabok és a zsidók háborúja testvérháború! Hogyan jött létre Izrael állam? És mikor? Ne guglizzál :DD Sőt Palesztinában a rendkívül gyakori a Jézus név! na és!

"Jézust azért ölték meg, mert egyenlővé tette magát Istennel."

Ennek az elképzelésnek a forrását megadnád? Nem emlékszem, hogy Jézus kijelentette volna, hogy én vagyok Isten!

(#5686) ollie válasza euchi (#5683) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem, annyit ír a Bilbia, hogy a szentlélektől van. Bárki, bármit is mond ezen felül, az csak spekuláció. A pontos igazságot csak Isten ismeri, tehát veszélyes ezen felül bármit is állítani.

***

(#5687) önállóság válasza euchi (#5683) üzenetére


önállóság
csendes tag

Legalább annyira homály fedi, mint a születése és 12 éves kora közötti életszakasz! Fogalmunk nincs a biblia alapján, hogy hol töltötte a gyerek korát! Nagypapa, nagymama! Kik voltak a nagyszülei? Aztán megjelenik egyszer csak 12 évesen beszélget a papokkal azok nagyokat csodálkoznak, aztán megint eltűnik! És újból, majd 18 év múlva kerül elő 30 éves kora tájékán! semmit nem tudunk róla! Ez az igazság!

(#5688) ollie válasza önállóság (#5685) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

János 10:30 "Én és az Atya egy vagyunk.”

János 8:28 "Jézus tehát ezt mondta: „Amikor felemelitek az Emberfiát, akkor tudjátok meg, hogy én vagyok, és önmagamtól nem teszek semmit, hanem ahogyan az Atya tanított engem, úgy mondom ezeket.”

Az "én vagyok" kifejezés itt ugyanaz, mint amit Isten használt magára az Ószövetségben (senki más nem merte ezt használni, csak Jézus.

Ugyanakkor János 1 állítja, hogy Isten = Ige, és az Ige testté lett és közöttünk lakott (utalás Jézusra).

***

(#5689) ollie válasza önállóság (#5684) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

"Azért kellett Jézusnak oda születni, mert ott volt az emberiséggel a legnagyobb probléma!"

Ez azért nagyon lol hozzászólás volt. Akkoriban Izrael a Római Birodalom tartománya volt, ami legcivilizáltabb hely volt az egész világon. Történelem.

Egyébként épp Jézus követőivel, a keresztényekkel volt a legtöbb gond a Birodalomban, nem a zsidókkal (legalábbis a rómaiak nagy problémának tartották a kereszténységet, annyira, hogy irtották Jézus követőit).

[ Szerkesztve ]

***

(#5690) JJános válasza euchi (#5683) üzenetére


JJános
addikt

Az 5674-es hsz.-ben le van írva. Majd alkalomadtán olvasd el.

Én hiszek a biblia szavaiban 100%-ban. Amit érvnek írok, azért teszem, mert úgy gondolom.
Ha nem hiszel a bibliában, akkor nem hiszel az érveimben. Innentől ez nem vita, hanem kihallgatás.
És megpróbáltam minden kérdésedre válaszolni, miközben te kijelentetted, hogy egyetértesz egy számomra nagy baromsággal, aminek még a gondolata is undorít.
Innentől, hogy gondolod tovább? Nem értem.

2007-05-06 óta itt!

(#5691) önállóság válasza ollie (#5689) üzenetére


önállóság
csendes tag

Civilizált? Az a birodalom amelynek az volt a szórakozása, hogy keresztényeket etettek meg oroszlánokkal meg medvékkel? Ez neked a civilizál? És mi volt a baj Jézus követőivel? Ha ezt kifejtenéd nekem megköszönném!

(#5692) JJános válasza önállóság (#5687) üzenetére


JJános
addikt

Ne haragudj, de ez már sok(k).
Homály fedi, hogy hogy élt Jézus, amíg a szolgálatát elkezdte? Neked! Neked homály, ahogy homály a szentírás is neked! Neked ellentmondásos!

Számomra mindez nyitott, mint egy könyv.

2007-05-06 óta itt!

(#5693) ollie válasza önállóság (#5691) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

1. Ne mai szemmel vizsgáld a civilizáltság mértékét, hanem az akkori világhoz képest.

2. A Római Birodalomban volt egy törvény, miszerint megtűrtek minden olyan vallást, amely a hódítások során került a Birodalomba, de tiltva volt minden új vallás. Addig nem volt baj a kereszténységgel, amíg azt gondolták, hogy csak a zsidó vallás egy szektája, de amint rájöttek, hogy valami "új", azonnal üldözni kezdték. Több mindent félre is értettek, például az úrvacsorát, ahol -jelképesen - Jézus testét és vérét vesszük magunkhoz. E miatt azt gondolták, hogy a keresztények kannibálok, és ez csak az egyik téveszme volt a sok közül. (Egyébként nem értem miért kérded, ha pont te írtad, hogy oroszlánok elé vetették a keresztényeket.)

***

(#5694) önállóság válasza ollie (#5688) üzenetére


önállóság
csendes tag

Na kicsit nézzük meg ennek a szituációnak a nagyobb környezetét!

"24Körülvevék azért õt a zsidók, és mondának néki: Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nékünk nyilván! 25Felele nékik Jézus: Megmondtam néktek, és nem hiszitek: a cselekedetek, a melyeket én cselekszem az én Atyám nevében, azok tesznek bizonyságot rólam. 26De ti nem hisztek, mert ti nem az én juhaim közül vagytok. A mint megmondtam néktek: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem õket, és követnek engem: 28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja õket az én kezembõl. 29Az én Atyám, a ki [azokat] adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki [azokat] az én Atyámnak kezébõl. 30Én és az Atya egy vagyunk. 31Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék õt. 32Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem? 33Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. 34Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? 35Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lõn (és az írás fel nem bontható), 36Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz;"

A zsidók bizonytalanok, idegesek, követelőznek! Jézus mondja, hogy válaszoljatok magatoknak a cselekedeteim szerint! Mit gondoltok ki lehetek? Erre mondják, hogy ördög van benne! Erre a kérdezők között ellentmondás miatt konfliktus keletkezik! (Láttam nem régen Izraeli tüntetést a TV-ben a zsidók nem csak úgy veszekszenek, hanem vérre menő verekedésbe kezdenek ilyen dologért) Tehát kialakult egy kissebb csetepaté! Jézus így

"melyeket én cselekszem az én Atyám nevében, azok tesznek bizonyságot rólam"

Majd így

"De ti nem hisztek, mert ti nem az én juhaim közül vagytok. A mint megmondtam néktek: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem õket, és követnek engem " Ez igazolja azt a feltevést, hogy Jézus nem zsidó! Nem az én juhaim közül vagytok! Nem vagyunk egy kutya kölyke! nem azonos a származásunk, tehát előítéletesek vagytok és nem hisztek nekem! Korabeli faji megkülönböztetés! Honnan is származik az antiszemitizmus?

Aztán folytatja:

"Én és az Atya egy vagyunk. 31Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék õt. 32Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem? 33Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."

Én és az atya egy vagyunk szimbólikus értelemben kijelentve, amit konkrétumnak vesznek, ezért megakarják ölni ott a helyszínen! Basszus! Megtudták, hogy ő Isten és megakarták ölni az Istent Röhelyes népség:DDD

Erre védekezik Jézus, hogy dehát egy csomó jót cselekedtem, melyik adna okot a gyilkosságra? Hát ezen elgondolkodva mondják, hogy jóért nem bántják, hanem káromlásért, mivelhogy úgy tűnik Istennek képzeli magát!

majd így: "Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?" Tehát kiderül, hogy nem ismerték a saját kultúrájukat és Isten szavát! Istenek vagytok! Ezt Isten jelenti ki emberekről! Hoppá! Maga képére és hasonlatosságára? Tehát Isteni képességekkel rendelkezünk, vagyis Isten olyan mint mi vagyunk? Ezek szerint igen, mivel maga Isten állítja ezt!

tovább: "35Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lõn (és az írás fel nem bontható), 36Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz;" Hát Jézus nem magát teszi Istenné, hanem felhívja a hallgatósága figyelmét arra, hogy Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtette az embert! Mindannyian Istenek vagyunk, amit maga Isten jelent ki a bibliában! Arról szól ez a rész, hogy a zsidók nem ismerték az írást, és Jézust a tájékozatlanságuk miatt vádolták meg káromlással! Tehát mit mond Jézus? Én és az atya egyek vagyunk, és, hogy minden ember Isten képére lett teremtve! Vagyis nem egyebet jelent ki, mint egy nagy világra szóló Isten ember egységet! Na ez aztán már elfogadhatalan a farizeusok számára! Ha ez kiderül, hogy egyek, ezáltal teljesen egyenlőek, akkor a nép már nem fog nekik engedelmeskedni tovább! Még hogy nem borítja fel Jézus az akkori rendet! Dehogy nem! Feje tetejére állítja!

"36Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?" Isten fia! Itt már nem azonosságot jelent ki!

(#5695) ollie válasza önállóság (#5694) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nyugodtan próbálj belemagyarázni dolgokat a Bibliába a saját szájízed szerint, attól az még nem lesz igaz. Jobb lenne, ha elolvasnád az eredeti ógörög szöveget, és akkor nagyot koppannál.

***

(#5696) önállóság válasza ollie (#5693) üzenetére


önállóság
csendes tag

Hát volt másik birodalom akinek a népe úgy ment emberevést nézni, mint ahogy te ma moziba mész? Ez semmilyen szemmel nem civilizált! Vizsgáld a Szkíta birodalom mentalitását! Találsz ilyesmit! A római birodalom kegyetlenkedésen és nem civilizáltságon épült! Semmi civilizált nincs a római birodalomban, pusztulás járt utánuk!

"hogy valami "új", " ezek szerint Jézus még is csak megváltoztatott valamit? :)) A törvényt megtartotta? De milyen törvényt? Nagy kérdések ám ezek! Biztos, hogy a zsidók törvényéről van szó, mert ez sincs kijelentve! Annyit mond csak, hogy a törvényt! De miféle törvényt?

(#5697) önállóság válasza ollie (#5695) üzenetére


önállóság
csendes tag

Te tudsz ó görögül?

(#5698) ollie válasza önállóság (#5696) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az Ószövetségről van szó!

És nem, nem tudok ógörögül, viszont van ógörög szótár (micsoda meglepetés!).

***

(#5699) önállóság válasza ollie (#5695) üzenetére


önállóság
csendes tag

Még egy apróság! A hitünk, nem az ó görög írásra épül, hanem a Károli, vagy a Csia Lajos féle bibliára! Vagyis ha én koppannék, akkor mindenki koppanna velem együtt!

Egyébként tudnál idézni az ó görög írásból? És az ó görög bibliában más van leírva mint a miénkben? Mert ha ez így van akkor a Magyar országon közforgalomban lévő bibliák igazoltan hazugságok gyűjteménye!

(#5700) önállóság válasza ollie (#5698) üzenetére


önállóság
csendes tag

Szótárazd már ki nekem Máté evangéliumát légyszíves a műfordítás igényességével!

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.