Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4651) Vladi válasza tibi666 (#4638) üzenetére


Vladi
nagyúr

"hogy valami nagyobb, komolyabb próbára készít most fel ezzel a kudarcsorozattal"
"most megmutatja, hogy bárki kegyvesztett lehet"

Szerintem ha így fogod fel a dolgot az biztos, hogy előrébb visz. :K

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#4652) KilgoreTrout válasza JJános (#4644) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Pont ez az a fanatizmus és szűklátókörűség, ami miatt egyesek rossz véleménnyel vannak a hívőkről...

Legalább próbálj belegondolni, hogy esetleg nem az abszolút igazság van a birtokodban (hitnél ugye amúgy is necces ilyenről beszélni). Ha mondjuk x éves korodban, amikor először meséltek neked Istenről, a Bibliáról, nem egy katolikus pap, hanem egy zsidó rabbi mesélt volna ezekről a dolgokról akkor valószínűleg egészen mást "hirdetnél" hasonló arroganciával.

A Bibliát pedig ha jól tudom rengetegféleképp értelmezik, a legelvakultabb hívők veszik csak szó szerint.
A Vatikán kvázi elismerte az evolúciót, akkor most képletesen kell érteni a 7 napos teremtést vagy a pápa nem érti "isten szavát"? És ha ezt képletesen értelmezzük, akkor a többit miért szó szerint?

(#4653) JJános válasza Psychonaut (#4650) üzenetére


JJános
addikt

Én erről annyit tudok, hogy Isten mindenkinek szabad akaratot adott. Adott lehetőséget arra is, hogy őt válaszd, akkor viszont a bibliát, mint egyetlen fontos iratot fogadd el magadra nézve közvetlenül. És nem kell magyarázni, csak elfogadni. Ahogy le van írva. És ha az van leírva, hogy Miért hagytál el Istenem, akkor elhagyta, és nem magyarázom, hogy ki volt Ő, és akkor mégsem meg satöbbi. Erre Isten a garancia, hogy ami oda le van írva, az tuti.

Nyilván van egy csata az ördög, és Isten között. Isten csak akkor lép az életedben, ha kéred.
A nyájban pedig nem mindenki Isten báránya.

Ha nem jó a gravitáció, akkor legyen mondjuk példa a sex. Ha te elfogadod erről, amit Isten akar, hogy legyen tulajdon feleséged, akivel együtt élsz, akkor elfogadod Isten törvényét. Ha pedig bárkivel, akivel tudsz kapcsolatot létesítesz, akkor nem fogadod el a törvényt, és akkor Isten sem fogja magára ézve kötelezőnek tartani, hogy téged pásztoroljon.

És nem hiszek az evolúcióban, akárki is elfogadja azt, mert ellenkezik a teremtéssel. Mert a kettő közül, csak az egyik történt meg.

2007-05-06 óta itt!

(#4654) Noddy válasza Dalai Láma (#4649) üzenetére


Noddy
senior tag

Isten elhagyta Jézust a kereszten, miattunk. Ez a lényege a megváltásnak, a bűn zsoldja a halál, áldozat kell a bűneinkért.

A 21. zsoltár nem tudom hogy jön ide. A 22. már inkább (Károli). Ezzel csak az a baj, hogy Jézus nem Dávid volt. így még erősebb a kontraszt, hogy miért kellett Jézusnak meghalnia, holott Isten.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#4655) Dalai Láma válasza Noddy (#4654) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Kétféle számozás van a zsoltároknál. És Isten végig vele volt, mindenkivel ott van, senkit nem hagy el. Főleg nem azt, aki ő maga.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4656) JJános válasza Noddy (#4654) üzenetére


JJános
addikt

Jézusnak meg kellett kóstolnia a halált, mert ezzel békített meg minket embereket az édes atyával. Jézus kiontott, tiszta, szent vére által fizette ki értünk a váltságot. Bűneinkért. Ezt Ő szeretetből tette, és én hiszem, hogy sokat kockáztatott.

Dávid zsoltárírás közben, Isten ihletésére írta lesz, ami történni fog Jézussal.

2007-05-06 óta itt!

(#4657) JJános válasza Dalai Láma (#4655) üzenetére


JJános
addikt

Butaság halomra. Hát ne haragudj. Hol van kétféle számozás? A bibliában ugyan nincs. Mást meg nem fogadok el.

2007-05-06 óta itt!

(#4658) Dalai Láma válasza JJános (#4653) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy megvan-e még bármelyik karod, illetve szemed? Mert ugye le van írva -utasítás (?)- hogy ha bűnt követ el a kezed, vagy akár a szemed, vágd le, illetve vájd ki. Tessék ezt is így tenni.

Én nem hiszek a hit és tudomány ellentmondásában, mert nincs ilyen. Isten által teremtett törvények (fizika) segítségével kutatott és bizonyított dolgok, és Isten közvetlen teremtő munkája nem állhatnak ellentétben egymással. A tudomány is Istentől van, a világ törvényei is Istentől vannak.

Ettől még azt hiszel, amit akarsz, de szerintem nem neked van igazad. Másfelől pedig rágcsálhatjuk a témát ezerszer, nem kerülünk általa közelebb Istenhez. A legfőbb parancs a szeretet parancsa, ezt az egyet kell megtartani. Csak ezt, és a többire nem is lesz szükség. Minden ebből fakad.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4659) Dalai Láma válasza JJános (#4657) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nézz meg egy reformáts és egy katolikus bibliát. A reformátusban egész könyvek nincsenek benne. Pedig a református vallás újabb. Hogy is van ez? És mégis, mindkettő biblia. Ha a Biblia Isten szava, akkor mindkét Biblia az.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4660) ponix válasza JJános (#4656) üzenetére


ponix
aktív tag

Kíváncsi volnék, hogy mi a bizonyíték arra, szerinted, hogy ami a bibliában Istennek van tulajdonítva, az valóban Isten műve, és esetleg nem valaki, mondjuk a korabeli zsidóság nyúlt hozzá az eredeti szövegekhez? Mert ugye a Bibliát zsidók írták! Nekünk gójoknak, akiket ők állatnak néznek, ebből adódóan kikiáltva magukat valamiféle kiválasztottaknak! Miért gondolod, hogy azok igaz dolgokat fognak neked a kezedbe adni, akik nem is tekintenek embernek téged A karizmatikus mozgalmak sajátja, a zsidók bálványoztatása! Tudod miért? Mert ezt is zsidók hozták létre, szintén csak manipulációs szándékkal! Bele van írva a bibliába, hogy Isten vigyáz az ő dolgaira? Hát a világban nem ez látszik ugye, tehát egy teljesen más szemlélet mentén érthetjük meg a dolgot! Mert ugye Isten elvégezte a teremtést, és minden munkáját vele, erről szól a hetedik nap megpihenése!

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#4661) Psychonaut válasza JJános (#4653) üzenetére


Psychonaut
addikt

Akkor viszont azt kell hogy mondjam, hogy ez nem korrekt. Mi az, hogy csak le van írva és fogadd el? Ez teljesen elfogadható volt (szerintem) a középkorban, annak is a középső szakaszában, mikor az egyház rendkívüli módon virágzott, és fénykorát élte (tehát közvetlenül a reneszánsz előtt). Akkor az emberek feltétel nélkül hittek abban, amit a papok prédikáltak (mert olvasni sokan nem tudtak) és ennek megfelelően élték életüket. Igyekeztek jó keresztények lenni, és nem érdekelte őket a dolgok miértje, nem néztek a dolgok mögé, csak tették, amit "tenniük kellett". De miért ez a szemlélet ma is? :F

(#4662) JJános válasza Dalai Láma (#4659) üzenetére


JJános
addikt

Nem nézem meg.
A Károly Gáspár féle biblia az elfogadottabb. Engem nem érdekelnek a vallások szokásai.
Arra vigyázok, hogy mindent úgy tegyek, ahogy Isten tanított a biblián keresztül. Ez persze a testi embernek megfoghatatlan. Ezért nem értik.
Én nem keresek kiútakat. Isten a garancia arra, hogy ami oda le van írva, az igaz. Ez is le van írva a biblában.
A többi mind csak okoskodás, és összemosás.

2007-05-06 óta itt!

(#4663) JJános válasza Psychonaut (#4661) üzenetére


JJános
addikt

Bocsi, hogy külön írok neked.
Nincs semmilyen szemlélet. Egyedül rajtad áll. Ezért nagyon is korrekt. Ha Istent választod, és akarsz vele élni, akkor Ő is akar veled lenni. Szólni fog hozzád, és tanítani fog. És vigyáz rád. Hinni fogsz a bibliában, feltétel nélkül, ha idáig eljutsz.
És ehhez nem kell elmenned sem templomba, sem máshova, ha nem akarsz. Sajnos a híveket az ilyen helyeken "megvezetik", többnyire.

Ha tudod olvasd el K. Hagin könyvét, a bibliai hitről.

Ponix: Nem jól gondolkodol!
Dalai láma: Butaság. A törvényeket meg kell tartanunk. Mert különben nem szereted Istent. Ha pedig Őt nem szereted, hogyan szereted az embereket?

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#4664) KilgoreTrout válasza JJános (#4662) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Tehát pontosan azt teszed, és úgy, ahogy le van írva a bibliában?

(#4665) JJános válasza KilgoreTrout (#4664) üzenetére


JJános
addikt

Jó a humorod. Természetesen, én is ember vagyok.

Naponta bánkódok, hogy nem olyan vagyok, mint amilyennek szeretnék lenni. Naponta kérem Isten bocsánatát, és meg akarom tartani az Ő parancsolatait. Meg van írva.

2007-05-06 óta itt!

(#4666) Dalai Láma válasza JJános (#4663) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem magát a Bibliát kellene elolvasni?

És hogy van a kézlevágás/szemkivájás? Erre nem válaszoltál. Pedig érdekel, mert le van írva. Jézus, azaz az Isten mondja.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4667) kymco válasza Dalai Láma (#4659) üzenetére


kymco
veterán

A két Biblia (katolikus és református) abban tér el, hogy az Ószövetségben a katolikus fordításban több könyv van, de ettől még nem tekinthető régebbinek, mert a katolikus fordítás egy időszámításunk előtt a 3. században megszületett összeállítás, az LXX alapján készült, amin nem héber, hanem a héberből vett görög fordítás kiegészítve azokkal az iratokkal, ami az elgörögösödő, a hébert nem értő zsidók kdvenc vallási könyve volt. Hieronimus ez alapján alkotta meg anno a latin nyelvű Bibliáját, a Vulgata-t. A gáz az viszont, hogy a görög fordítás nem a legrégebi zsidó irat, iszen létezik az eredeti héber szöveg is, amit végül is lefordítottak... Nos Károli Gáspár a reformáció idején ezt a héber anyagot fordította héberből (az újszövetségi iratoknál is a görögöt vette alapnak, nem a majd ötszáz évvel idősebb hieronimusi latint), ezt zsidó kánonnak is nevezik, a zsidók által szentnek tekintett iratoknak. Ha így vesszük, akkor a károli féle ószövetség régebbi, mint a Hieronimusra (és így az LXX görögre) épülő latin fordítás, ami minden nemzeti katolikus fordítás atyja....
És akkor még ott van, hogy a zsidók nem tekintettek a 3. századi görög fordításra teljes ószövetségi "Bibliaként" mert benne voltak olyan iratok is, amik az eredetiben nem. Nem tekintett a hozzátett könyvekre sohasem a zsidóság szent iratként, max tanulságos, építő olvasmányként...
Tehát itt két sebből is vérzik az érvelésed...
1. a református a régebbi
2. a plusz katolikus könyveket a zsidók sem tekintették szent iratoknak....

www.refujvaros.hu

(#4668) KilgoreTrout válasza JJános (#4665) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

És neked megbocsájt, pedig te sem tartod be maradéktalanul a "parancsait", viszont elmondásod alapján Dalai Lámát pedig utálja a nickneve miatt.
Nem lehet, hogy te sem fogsz a mennybe jutni, ha ennyire szigorú? Hogyan lehetsz biztos benne, hogy a bűnbocsánatod elfogadásra kerül, ha ilyen apróságok miattt, mint egy "rosszul" megválasztott nicknév, ki lehet kerülni a kegyeiből?

[ Szerkesztve ]

(#4669) JJános válasza KilgoreTrout (#4668) üzenetére


JJános
addikt

Ha Isten megbocsájt, az érzem. De ez nem jelenti azt, hogy csak nekem bocsát meg, és azt sem, hogy mindenkinek.
Nem a roszul megválasztott nicnév a gond, hanem az hogy ő a dalai láma, és keresztény. Ez nem fér meg együtt. Kizárt. Valaki vagy a világosságban jár, vagy sötétségben. Nem lehet a kettő között lavírozni. Ha összhangban van Isten törvényével az világosság. Ha nincs az sötétség. És nem én ítélem meg, hanem az Ige! Az élő Ige!

Ilyen nincs, hogy a budhizmus hasonló a kereszténységhez! Ez katyvasz!
Az első követ pedig az vesse, aki már levágta a kezét, mert megbotránkoztatta. De ez a dolog is csak azért lett leírva, hogy ne vegyük lazán az írást. És nem azért, hogy valaki a másik ellen ezzel védekezzen.

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#4670) Psychonaut válasza JJános (#4663) üzenetére


Psychonaut
addikt

Köszönöm, hogy külön válaszra méltattál. :)
Tehát azt mondod, hogy ha Istent választom, akkor Ő is velem lesz. De ahogy az írásaidból értelmezem, ez csak egyféleképpen lehetséges. Fekete vagy fehér, hiszel vagy nem. Ez világos. Ahogy az is, hogy te igyekszel a Biblia szerint élni. De akkor mi a helyzet a papokkal? Hogy "vezethetik meg" ők a tömegeket, mikor elvileg ők lennének Isten szolgái? Itt még érzek némi ellentmondást.

(#4671) KilgoreTrout válasza JJános (#4669) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

És konkrétan melyik egyház vagy szekta tagjának kell lennem, hogy egyedüliként üdvözülhessek? Ki tudja egyedül az "igazságot"?
Mert eddig azt láttuk, hogy csak te.

(#4672) kymco válasza JJános (#4657) üzenetére


kymco
veterán

Kétféle számozás van, mert az LXX görög fordítói átcsoportosítottak verseket, és így van, ahol egy zsoltárt egy másikban olvasztottak, és van ahol kettőre bontottak egyet....
A protestáns Bibliák a zsidóság által meghatározott számozást követik...

www.refujvaros.hu

(#4673) kymco válasza Vladi (#4633) üzenetére


kymco
veterán

Isten igazságossága és irgalma nem korlátozódik térben és időben.
Jézus előtt élt emberek (Ábrahám, Mózes, Illés, Dávid stb) is csak Jézus kereszthalála által lettek igazak....
Azt, hogy mi a helyzet a bantu ókori törzsekkel.... nos ezt Istenre bízom, bízom benne, hogy kezelni tudja a problémát annak ellenére, hogy talán nem tudok meggyőző választ adni rá :)

www.refujvaros.hu

(#4674) kymco válasza Dalai Láma (#4630) üzenetére


kymco
veterán

Ha ismeri DL Jézus váltságát, de nem fogadja el, akkor nem vennék rá mérget...
Mert az ismeret veszélyes dolog, döntésre kényszerít... és a döntés elmulasztása is döntés... Mert esküvő nem csak akkor marad el, ha a házasságkötő teremben nemet mondanak, hanem akkor is, ha néma csönd a válasz a kérdésre, vagy sűrű őőőőő-zés.....

www.refujvaros.hu

(#4675) Dalai Láma válasza JJános (#4669) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Tehát ez már védekezés, nem kell szó szerint venni. Ha magadba nézel, elég ellentmondásos, hogy valami írva van, és elfogadod, valamit meg nem. Még sosem botránkoztatott meg a szemed?

Nekem semmi közöm a buddhizmushoz egyébként, az itt használt nick nevemen kívül. A dalai lámát, mint embert pedig tisztelhetem a bölcsességéért, mint sok más, akár ateista embert is.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4676) Dalai Láma válasza kymco (#4667) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem nagyon érveltem, nem is néztem túlságosan utána, csak annyit mondtam, hogy két féle biblia van, és mindkettő szent könyvnek tekintendő, és felcserélhető is. Legalábbis katolikusként még sehol nem szóltak meg a református bibliám miatt. Sem hittanon, sem máshol.

Amit a keletkezésükről írtál, az gondolom rendben van.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#4677) kymco válasza Psychonaut (#4632) üzenetére


kymco
veterán

Ha nem hiszel a halálban, akkor örökké élsz? Ha nem hiszel abban, hogy a feléd közeledő ököl orrba nyom, akkor nem ér ütés? stb....
Egyébként nincsenek jó keresztények... csak max megváltottak... de ezek sem méltóak a cselekedeteik alapján arra, hogy Isten színe előtt maradhassanak...
Mert mindenki vétkezett és nélkülözi Isten dicsőségét (Pál levele a rómaiakhoz)
A kereszténység nem kirekesztő, mert Isten nem akarja, hogy akár egy ember is elvesszen...

www.refujvaros.hu

(#4678) kymco válasza Dalai Láma (#4676) üzenetére


kymco
veterán

Nem szántam kioktatásnak :B

www.refujvaros.hu

(#4679) kymco válasza JJános (#4636) üzenetére


kymco
veterán

Ne keverjük össze a tiszteletet a követéssel. Krisztus követőjeként sok nem keresztény embert tisztelek és tanulok tőlük...
Múlt héten szombaton meghalt egy nagyon kedves munkatársam. Nem volt keresztény, de sokat tanultam tőle, ahogy viselte a másfél éves haldoklását. Az utolsó pillanatokig az életnek élt, pedig sebész főorvosként tudta, hogy nincs menekvés a betegségéből. Sokat tanultam tőle, hogy hogyan kell viszonyulni a betegséghez...
Imádkoztam a családommal érte, a családjáért.....
Isten a kincseit sokszor nem a templomi padok közé rejti csak el... nem szentségtörés, nem bálványimádás meglátni a töredékes Krisztust egy-egy nem hívő testvérben is....

www.refujvaros.hu

(#4680) kymco válasza Sir Pocok (#4642) üzenetére


kymco
veterán

Az ember nem nevezi manapság Adolf Hitlernek a gyerekét véletlenségből...
A névhez többletjelentés tapadt, és az emberek a mai napig jelezni akarnak valamit ilyen többletjelentéssel bíró elnevezésekkel...
A 666 tényleg egy szám, három hatos... és nem kell félni tőle, Adolf Hitler is csak egy veszélytelen betűkből álló elnevezés. Nem kell félni tőle, de sejteni lehet a névadó motivációit...
És tényleg, a kétéves lányom simán nevezné a babáját 666-nak... nincsenek előítéletei, mert nincsenek ismeretei... a krokodiltól sem fél... lehet, hogy vízi játéknak tekinti...

www.refujvaros.hu

(#4681) Psychonaut válasza kymco (#4677) üzenetére


Psychonaut
addikt

De ezek földi dolgok, lényegükben felfoghatók számomra, nem úgy mint Isten...egyszerűen csak nem vagyok képes felfogni a létezését, ennyi az egész. Keresem a válaszokat. :)

(#4682) kymco válasza KilgoreTrout (#4652) üzenetére


kymco
veterán

Azzal nem érdemes példálózni, hogy a pápa mit és mikor mond, mert ő is csak egy ember... nem több, nem kevesebb. Lehet, hogy kicsit bölcsebb, mint az átlag, de időnként ő is mond hülyeségeket.....

www.refujvaros.hu

(#4683) JJános válasza kymco (#4679) üzenetére


JJános
addikt

Ebben igazad van, de sok mást nem találtam. Lehet tisztelni azért is embert, mert Isten teremtménye, és sok minden másért. De ha tudom, hogy mit hordoz az az ember, és a neve, akkor messze elkerülöm.
Krisztust nem hívőben nem lehet meglátni, ez katyvasz. Ha hívő, és megtalálta Krisztust, akkor sem biztos, de ha nem hívő, akkor Isten legnagyobb bánatára, de nem vállal vele közösséget.

Nem tudom megmondani, melyik az üdvözítő egyház, mert nincs olyan. Csak egyéni üdvösség van. Az üdvösség szvsz az, hogy mindenkor a Krisztussal lenni. Most itt a földön, és majd ki tudja.
Én megmondom őszintén a papok megbízhatatlanok, és elferdítik Isten útját. Szvsz!
Senkinek nem akarok ezzel a lelkébe gázolni. De ami ott megy az egy vallásos katyvasz.
Isten az ökumeniáról azt mondja, hogy az igazakat fogják üldözni az utolsó időkben.

2007-05-06 óta itt!

(#4684) kymco válasza Psychonaut (#4681) üzenetére


kymco
veterán

Azért jövök földi dolgokkal, mert így megérthető a dolog... nem elvont dolgokat hozok fel példának, mert azokat lehet, hogy én sem érteném....
Azt akartam kifejezni, hogy az, amit hiszek nem fogja a tényeket megváltoztatni... ez volt a lényeg.
Tegyük fel, hogy van pokol és te nem hiszel benne, vannak isteni törvények, de nem hiszel benne, van elkészített szabadulás, de nem hiszel benn.... tegyük fel... Akkor a te nem hited ez felül fogja írni? Kötve hiszem...

www.refujvaros.hu

(#4685) Psychonaut válasza kymco (#4684) üzenetére


Psychonaut
addikt

Felül fogja írni? Hát, amennyiben valóban létezik a Pokol akkor nem hinném. De amennyiben az én hitem (ami szerint semmi ilyen nem létezik) a valós, akkor nem is kerülhetek egy nem létező helyre, nem igaz?

Ez természetesen csak okfejtés, tényleg próbálom keresni a hitetek forrását, nem célom bármelyik mondatommal is megsérteni titeket, hívőket. :R
És köszönöm, hogy próbálod velem megértetni a dolgokat. :)

(#4686) JJános válasza Psychonaut (#4681) üzenetére


JJános
addikt

Az az igazság, ha fel akarod fogni, akkor sajnálattal, de azt kell mondjam, céltalan útra tértél. Őt felfogni nem lehet, de megtalálni igen. Mindenhol ott van. Ha szólsz hozzá, vagy megszólítod, válaszol. Nekem magyarul szólt, és a nevemen hívott el.

Ha tényleg keresed, este lefekvéskor szólítsd meg. Isten! vagy Istenem. Kereslek téged, szólj hozzám, vagy ami az eszedbe jut. Ha nem kamuzol, és komolyan gondolod, fog szólni hozzád. Ismerem Őt. És nem kell gondolnod azt, hogy ide, vagy oda kell menned, hogy megtaláld. Majd Ő mondja neked, mit kell cselekedned.
Jézus Krisztus nevét említsd meg, mert csak az Ő neve miatt hallgat meg. Nincs más közbenjáró. Nincs más út. Jézushoz pedig nem kell út, mert Ő az Út, és az élet.

2007-05-06 óta itt!

(#4687) kymco válasza JJános (#4683) üzenetére


kymco
veterán

Az irgalmas samaritánus keresztény volt? De jézusi lelkülete volt, bár nem volt az, még csak zsidó sem... és pont Jézus példálózott vele..

www.refujvaros.hu

(#4688) kymco válasza Dalai Láma (#4655) üzenetére


kymco
veterán

Isten elhagyta Jézust, mert Jézus magára vette minden bűnünket... és Isten nem vállal közösséget a bűnnel... ezért volt olyan nehéz a gecsemáné kertben Jézusnak, és ezért mondta a kereszten, amit mondott...

www.refujvaros.hu

(#4689) JJános válasza Dalai Láma (#4675) üzenetére


JJános
addikt

Figyelj. De igen megbotránkoztatott. És nem vájtam ki. Mert nem bírom megtenni.
De ez elsősorban arról szól, hogy az Isten Igéjének, törvényének ekkora súllya van! Nem arról szól, hogy valóban vájd ki a szemed, hanem arról beszél, milyen nehéz Isten országába bejutni.
Aki mást mond, az hazudik.

Nyugodtan kérdezzetek, szívesen válaszolok bárkinek. Nincs bennem harag senki iránt.

2007-05-06 óta itt!

(#4690) JJános válasza kymco (#4687) üzenetére


JJános
addikt

Figyelj!
Az irgalmas szamaritánus meg fogja kapni a jutalmát Istentől! De egy cselekedet sem elég az üdvösséghez! Miért, mert akkor cselekedet szerint "járna". Így pedig kegyelemből van.
A kegyelemért pedig hálát kell adni. Folyton, és folyvást.
Mert amit Jézus kifizetett a golgota keresztjén, azt a világ minden aranyával sem tudod kiegyenlíteni.

2007-05-06 óta itt!

(#4691) JJános válasza kymco (#4688) üzenetére


JJános
addikt

Ezt most igazán mondtad! :D

2007-05-06 óta itt!

(#4692) kymco válasza Dalai Láma (#4666) üzenetére


kymco
veterán

Ez a megdöbbentő kép azt mutatja, hogy a bűn nagyobb kárt okoz az életünkben (és más életében), mintha megelőzésképpen csonkolnánk magunkat. Ugye tudod, hogy a bűn forrása nem a szemedben vagy a kezedben van?
Többet veszítesz a bűnnel, mint a jobb kezeddel.... ami akkor óriási dolog volt, mivel a létfenntartáshoz nélkülözhetetlen volt... a félkezű ember, főleg a nem suta kezet vesztett ember az akkor szokásos kétkezi munkákat nem tudta végezni, és nem lévén társadalom biztosítás.... max kiszolgáltatott koldussá válhatott, vagy eltartottá....

www.refujvaros.hu

(#4693) kymco válasza JJános (#4690) üzenetére


kymco
veterán

Én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy Krisztus képe töredékesen ott lehet egy nem keresztény emberben.... ez nem az üdvösség kérdése, hanem a teremtéshez kapcsolódó istenképűség.... ami a Biblia első lapjain már meg lett határozva....

www.refujvaros.hu

(#4694) kymco válasza KilgoreTrout (#4671) üzenetére


kymco
veterán

Az üdvösség nem köthető egyházakhoz, de miden üdvözülő egy egyházhoz tartozik még ha külön felekezetbe is járnak...

www.refujvaros.hu

(#4695) Psychonaut válasza kymco (#4694) üzenetére


Psychonaut
addikt

Ezek szerint semmilyen más vallás hívei nem üdvözülhetnek, függetlenül mondjuk attól, hogy jó keresztényhez méltó életet éltek a saját vallásuk keretein belül (tehát nem Istenben hittek, nem hozzá imádkoztak, etc, de minden cselekedetükkel példát mutattak embertársaiknak) ?

(#4696) kymco válasza Psychonaut (#4685) üzenetére


kymco
veterán

Egy nem létező helyre nem kerülhetsz még akkor sem, ha hiszel benne...
Egyébként én sem a pokolban hiszek, hanem Jézus Krisztusban...

www.refujvaros.hu

(#4697) kymco válasza Psychonaut (#4695) üzenetére


kymco
veterán

Tévesen következtetted...
Én hiszek abban, hogy Isten ezt így vagy úgy igazságosan és kegyelemmel lerendezi... és abban is hiszek, hogy ha valaki előtt a Jézus melletti választás lehetősége előáll, és ő ezt elutasítja, akkor elveszett ember...

www.refujvaros.hu

(#4698) JJános válasza kymco (#4693) üzenetére


JJános
addikt

Ez nekem egy kicsit zavaros. Ha azt akarod mondani, hogy egy nem hívő ember is tud jót tenni, etetni az éhest, itatni a szomjast, felruházni a meztelent, akkor igen.

2007-05-06 óta itt!

(#4699) kymco válasza JJános (#4698) üzenetére


kymco
veterán

Az ember istenképű. ő képviseli az Isent a világban. Ezt megrontotta a bűn... összetört az istenképűségünk... de darabjai meglelhetők. Ez nem üdvösség, ez a teremtettség miatt van. Aztán jön az életünkben a Mester, és össze tudja rakni a darabokat. Amikor beengedjük a Mestert, nos az a megtérés...

www.refujvaros.hu

(#4700) Psychonaut válasza kymco (#4697) üzenetére


Psychonaut
addikt

Értem. :R

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.