Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#5351) kymco válasza euchi (#5350) üzenetére


kymco
veterán

Hát ez nem ilyen egyszerű :)

A hitem alapvetően nem a tanításokban rejlik, hanem abban a Jézus Krisztusban, akit nem látok és nem hallok, de mégis a hitem által látom és hallom és kapcsolatban vagyok vele.
A hit nem pusztán a kjelentett dolgok elfogadása, sokkal inkább az Istennel való élő kapcsolat alapja...
Tehát többről van szó, mint hogy leírták, hogy pokol, és én elhiszem hogy van....
A hit tapasztalatra is épül, pont a kapcsolat során, ezért köze van a gondolkodáshoz is, nem veti el, nem zárja ki, sőt... serkenti...

És a te életed is, ha más síkon, de nem csupán a megtapasztalt tényeken alapszik... pont az emberi kapcsolataink jó része hitre épül, mert hát nem látunk a másik ember belsejébe....
és mindent nem lehet tapasztalati úton kezelni... mechanikusan, mert az ember nem állandó, hanem dinamikusan változó lény, változó motivációkkal, érdekekkel, érzelmekkel stb...

És én nem azt hiszem, hogy te nem részesülhetsz a kegyelemben... én ezt nem tudom,... sokkal inkább azt hiszem, hogy mint én is, egykor megrögzött ateista is kegyelmet találtam Atyánknál, te is találhatsz....

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#5352) eastsider


eastsider
nagyúr

megy valaki Csillagpontra? ill. van már valaki? :)

(#5353) kymco válasza eastsider (#5352) üzenetére


kymco
veterán

A gyülekezetünkből és a barátaim közül sokan ott vannak... sőt ott van a számomra egyik legkedvesebb misszós szervezetem, a REFISZ is. :)

www.refujvaros.hu

(#5354) eastsider válasza kymco (#5353) üzenetére


eastsider
nagyúr

:R
egyszer én is szívesen elmennék... nagyon jó lehet... :)
ahogy hallom nagyon jó :)

(#5355) euchi válasza kymco (#5351) üzenetére


euchi
aktív tag

Itt most hatalmasat tévedsz! Hited igenis a tanításokban rejlik!
Tegyük föl, hogy egy olyan elszigetelt közösségben nősz föl ahol nem hallasz se Jézusról, se tanításairól. Hisztek valamilyen istenben és annak tanításaiban, de az merőben más jellegű mint amilyennek most ismered. Szerinted ilyen esetben mi lenne veled, az eredendően bűnös emberi teremtménnyel a mostani hited szerint? Azért kérdezem mert léteznek ilyen közösségek(országok), és akkor mondhatjuk, hogy csak szerencséd volt, hogy jó helyre születtél és megismerhetted Jézus Krisztust, vagy ahogy te fogalmaztál kapcsolatba léphettél vele.

Nos, ezek után állítsd, hogy hited nem a tanításokon alapszik.

(#5356) kymco válasza euchi (#5355) üzenetére


kymco
veterán

A hitem kapcsán talán inkább te vagy tévedésben, nem én :) de sebaj, ennyi belefér :)
A hitem inkább hasonlít egy nyelvre. Amíg nem ismerem meg a nyelv alapjait, addig nem tudom megismerni az adott nyelven megfogalmazott dolgokat. Csak a nyelvvel ellentétben ezt nem hosszú, esetenként keserves tanulás után sajátítom el (mármint az alapokat), hanem a kezdő lépéseket megkapom ajándékba...
Így a hitem nem cél, sokkal inkább eszköz, és a tanítások sem a hitemet megteremtésén munkálkodnak, sokkal inkább a meglévő hitem formálásában.
Érdemes a hit és a kapcsolat párhuzamánál maradni, ha érteni szeretnéd a hit lényegét...

Folyamatosan jöttök az idegen, távoli földrészek kereszténységet nem ismerő népeinek sorsával, pedig a ti sorsotok ide köt Európába... Ha más téren is ennyit foglalkoznátok ezekkel a népekkel, vsz jobb lenne az életük is... no de ez más történet. Tehát tényleg megható ezen népek sorsán való aggódásotok... én nem aggódom. Isten nem igazságtalan, és olyannak ismertem meg, aki ezt a problémát is kezeli.... :)
Valahol elhangzott az alábbi postokban, nem keresztény hozzászólótól, hogy a népek etikai rendszere elég hasonló, és ez mintha azt mutatná, hogy nem a kereszténység Istene és tanításai miatt van így... Én azt mondom, hogy de igen. Ezeket Isten belénk égette, ezt hívják lelkiismeretnek, és ha nincs más, akkor az ehhez való viszony alapján ítél meg...De ha van más, de ha van elutasítás, akkor ez nem működik... így amíg az ember öntudatosan vagy kevésbé öntudatosan elhárítja Isten kegyelmét, nem lehet örökös...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#5357) kymco válasza eastsider (#5354) üzenetére


kymco
veterán

Kétévente van, nem lehetetlen bejutni oda... Az idén hívtak oda is szolgálatra, de túl sok minden jött az idén is össze, ezért ez kimaradt... de majd beszámolnak a testvérek...

www.refujvaros.hu

(#5358) euchi válasza kymco (#5356) üzenetére


euchi
aktív tag

De elegánsan kerülted ki a választ. ;]

(#5359) kymco válasza euchi (#5358) üzenetére


kymco
veterán

továbbszerkesztettem :) és nem kerülök semmit, max nem elég világos a kérdés, és elismerem, hogy ez többnyire az én hibám...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#5360) euchi válasza kymco (#5359) üzenetére


euchi
aktív tag

"...Isten nem igazságtalan, és olyannak ismertem meg, aki ezt a problémát is kezeli..."
Pedig a te vallásod szerint az emberiség kb. hatvan százaléka a pokolra jut, beleértve szerény személyemet, értékrend ide vagy oda. Ha te ezt nem így hiszed annak én csak örülni tudok, de akkor sikerült kialakítanod egy saját vallást. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5361) ollie válasza euchi (#5350) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ami azt illeti, elég sok a logika a keresztény tanításokban, parancsolatokban.

***

(#5362) eastsider válasza kymco (#5357) üzenetére


eastsider
nagyúr

tudom, ismeek én mionden részletet :B
Barátnőm idén szervező.. két év múlva szeretnék én is eljutni:)

[ Szerkesztve ]

(#5363) kymco válasza euchi (#5360) üzenetére


kymco
veterán

Pedig a te vallásod szerint az emberiség kb. hatvan százaléka a pokolra jut, beleértve szerény személyemet, értékrend ide vagy oda. Ha te ezt nem így hiszed annak én csak örülni tudok, de akkor sikerült kialakítanod egy saját vallást.
Ez nem az én külön bejáratú vallásom... ez a kereszténység.... A Római levél igaz csak érinti, de beszél erről... :)

És senki nem állítja, hogy a világ 60%-a helyből kárhozatra van ítélve....

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#5364) kymco válasza eastsider (#5362) üzenetére


kymco
veterán

két év múlva én is... ha úgy alakul ott leszek... :)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#5390) 7


7
addikt

ponix hozzászólásai erősen antiszemita jelleget kezdtek ölteni, valamint belekevert némi politikát is. Az előélete miatt ez 7 nap pihenőt ért neki, ugyanis már korábban is kapott bant amiatt, mert másokat vallási/etnikai hovatartozása miatt bírált nyilvánosan a fórumon, amely egyértelműen ütközik az Alapelvekkel. A kapcsolódó hozzászólások törölve.

[ Szerkesztve ]

(#5391) euchi válasza 7 (#5390) üzenetére


euchi
aktív tag

Éreztem, hogy ez lesz, :( pedig én jófej voltam és még szóltam is neki, hogy ezt nem kéne. Azonban ha valóban írt már ilyesmit előtte, akkor még jóindulatúnak is tűnik az egy hét pihenő. Ha megváltozni nem is fog, de talán odafigyel majd, hogy mit ír. :R

[ Szerkesztve ]

(#5396) JJános válasza euchi (#5391) üzenetére


JJános
addikt

Picit hadd kapcsolódjak be. Nem akarok senkit megbántani, de hát én eléggé kemény döntéseket hozok, de természetesen az igazság vezérel.

Isten mindenkinek adja kegyelmét, aki kéri. Aki nem kéri, annak nem.
Valójában az emberi fajnak több, mint 90 %-a nem kéri Isten kegyelmét.

Isten mindenkihez eljut, életének szakaszában többször is, az evangélium hírével. Én ha visszanézek életem 41. életévéig többször keresztezte az utam az evangélium, csak mivel materialista voltam, nem figyeltem.
Aki most kegyelmet kap, az az egyházba fog jutni, ami egy kivételes státust fog adni, aki kapja. De én hiszem, hogy sok út van, ahhoz hogy valaki kikerülje az ítéletet. Ezekről most nem akarok beszélni, de van több.

2007-05-06 óta itt!

(#5397) pc-user


pc-user
aktív tag

Reggel még itt olvastam két kérdést a Teremtéstörténettel kapcsolatban és egy reagálást, de úgy eltűntek... Hová lettek?

[ Szerkesztve ]

(#5398) kymco válasza pc-user (#5397) üzenetére


kymco
veterán

Önmagában a kérdések nem voltak cenzúrára érettek, max akkor, ha a frissen regisztrált tagunk nem volt korábban bannra ítélt személy, de a hozzászólásait akkor sem lett volna muszáj törölni...

Szerk:
Itt a válasz: [link]

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#5399) euchi válasza kymco (#5398) üzenetére


euchi
aktív tag

Ejnye de kis ravasz ez a ponix! Nagyon gyanús volt, hogy kicsivel a banja után, megjelent ez a noncsaknocsak nevű egyén 0 napos regisztrációval. Gondoltam majd reggel rákérdezek a megfelelő helyen, de akkor ezt most megspóroltam magamnak. :) Szerintem a kérdéseit jogosan törölték, mert nyilvánvaló, hogy nem gondolta őket komolyan.

(#5400) euchi válasza JJános (#5396) üzenetére


euchi
aktív tag

Most kíváncsivá tettél. Hited szerint egy más vallású ember, hogyan kérhetné Isten kegyelmét? Nem ismeri a te istened. Egyáltalán miért kérné a te istened kegyelmét, mikor ott a sajátja? Hited szerint ők is Isten teremtényei. Isten színe előtt mindenki egyenlő. Viszont ezek az emberek pusztán amiatt fognak elkárhozni, mert rossz helyre születtek. Isten kegyelmét így nem nyerhetik el soha. Szóval mi a véleményed erről?

"Isten mindenkihez eljut, életének szakaszában többször is, az evangélium hírével."
Nekem ez ilyen formában nem tűnik igaznak. Pont a már fentebb említett földrajzi okok miatt. Én inkább úgy fogalmaznék, mindenkinek létezik valamilyen isten ha szüksége van rá (élhet az illető a világ bármely pontján). És jelenleg az emberiség többsége hisz valamilyen istenségben, túlvilágban, természetfelettiben, mi ateisták egyenlőre kevesebb mint 10%-át tesszük ki a világ népességének. (Talán csak egy-két százalékát. Nehéz megbecsülni.) Tehát a legtöbb ember szeretne hinni valamiben csak nincs meg a lehetősége rá, hogy "jól döntsön", hiszen a világ hatalmas, és rengeteg vallás létezik.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.