Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#25096) Balion


Balion
senior tag

Több, mint 3 hónapja a feleségemmel mindketten otthagytuk Jehova Tanúi vallását, azaz mindketten elkülönültünk (elkülönülő levelet írtunk). Mindketten ebbe születtünk bele, mindkettőnk családja Tanú család. Természetesen tisztában voltunk a következményekkel, például azzal, hogy senki nem fog hozzánk szólni többé az ismerőseink közül és mindkettőnk részéről megszakadnak a normális családi kapcsolatok. Ez azért gáz ilyenkor, mert Jehova Tanúinak csak a valláson belül szabad barátságokat kialakítani, így ilyenkor nem marad az embernek ismerőse. A családot meg gondolom nem kell megindokolni, miért gáz, ha nem szólnak az emberhez a családtagok. Illetve ha szeretnének is, nem mernek, mert még valaki másik Tanú, vagy esetleg családtag meglátja / megtudja.

Ettől függetlenül úgy érzem ez a legjobb döntés, amit valaha meghoztam.
Érdekességnek írtam be, hogy tudjátok mik vannak :D

Itt egy kis dalocska néhány felszabadult emberrel a háttérben arról, milyen érzés is ez. (spoiler: végeredményben jó)

(előre szólok, hogy nem megyek bele vitába jelenlegi tanúkkal. Nem egészséges. Mondjuk nem is szabad nekik hozzám szólni fórumon se, úgyhogy ez a veszély nem hiszem, hogy fenyeget.)

Itt hagyok egy jó kis youtube csatorna linket, ahol rengeteg minőségi video van Jehova Tanúival kapcsolatban, ha valakit esetleg érdekelne ( szektás módszerek, kifacsart bibliai tanítások, bűncselekmények elhallgatása a szervezet részéről, stb. )

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.