Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15787) lao ce válasza BoB (#15785) üzenetére


lao ce
aktív tag

alapvetoen egyetertek veled a korokkal kapcsolatban, bar en ugy erzem hogy az okor vegeig bezarolag az emberek nemesebbek voltak (ugyanakkor naivabbak is). lehet hogy ez romantizalas, de vallalom. azt se felejtsuk el hogy a keresztenyi halalfelelem elterjesztese elott maskent, termeszetesebben gondoltak a halalra is (meg a szexualitasra is, stb).

"Kinek mennyi tehene van? Ne csináljátok már hogy ezt nem látjátok, ez számomra triviális."
hadd irjak meg errol kicsit.

arrol az idorol van szo amikor az allattenyesztes es novenytermesztes megjelent. nev szerint be vannak azonositva azok az uralkodok (torzsfonokok) akiket az istenek (most ne akadjunk ezen fent egy pillanatra) megtanitottak ezeket a dolgokat azert, hogy ezt tovabbadjak az embereknek. kb 6-7000 evvel idoszamitasunk elott.

hol vannak itt meg a birkacsordak meg a hatalmas ultetvenyek? sajat maguk ellatasarol van szo, a letelepedes es a falvak eppen csak megszuletoben vannak - hiszem mar egy helyben tudnak maradni. ez nem ugy ment, hogy jovo hettol mindenki ultet mint a veszett, aztan tavaszra kiderul kik lesznek a gazdagok. szaz evekben merheto mire lassan elterjedtek es kialakultak a metodusok (technikak, ontozes, tarolas), mire odaig juthattak a dolgok, hogy a tultermeles altal a tulajdonban megjelentek a nagyobb kulonbsegek. ez a periodus kb 4-500 evig tarthatott. errol az idorol van szo.

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.