Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15459) lao ce válasza Noddy (#15456) üzenetére


lao ce
aktív tag

"ő már milyen, hogy a focimeccsben és a csillagos égben lel örömet..."
semmi baj ezzel. en is oromomet lelem ilyesmi dolgokban. de ettol nem lesz boldog az eletem.

nezd, nem akarom eroltetni azt amit mondtam. azt hiszem azert nehez megerteni amit irok, mert te eliteled a monotonitast meg a fuggoseget mert elhataroztad hogy azok rossz dolgok. ezert nem lehet tenyszeruen beszelni, mert ezek a dolgok csak rosszak lehetnek es mivel rosszak ezert lehetetlen hogy barmilyen nem negativ kontextusba legyenek teve.

csak azt tudom javasolni hogy kerdezz meg professzionalis (mondjuk komoly-) zeneszeket hany orat gyakorolnak. kerdezd meg hany oran at skalaznak naponta vagy hanyat eletukben eddig, hanyat toltenek mechanikus ujjgyakorlatokkal vagy laprololvasassal. es azt hogy ez mennyire monoton altalanossagban veve. aztan kerdezd meg oket hogy boldogok-e mikor zenelnek. aztan probald osszehozni hogy miert nem unatkoznak, vagy kiabrandultak.

lehet hogy mikor hallod a valaszukat akkor tovabb fogsz ezen gondolkozni es megfontolod hogy a monotonitas nem negativ es a fuggoseg kialakulasa sem negativ. sot, a boldogsag eloszobaja. es talan te is hasonlo kovetkeztetesre jutsz mint en hogy miert segit hatasosan a vallas, egy komoly hobbi, vagy altalaban a rendszeresseg (monotonitas) bevezetese azoknak az eletebe akikben a fuggoseg konnyebben kialakul mint az atlagos emberekben. egyszeruen olyan fuggoseget kell kialakitani es apolni ami epiti es nem rombolja az embert.

" A keresztyénségben pedig éppen annyi monotonitás van mint a te életedben, se több se kevesebb."
ezt nem lehet tagadni. de az en eletemben eleg sok monotonitas van.
azt hiszem tobb teruleten vagyok "fuggo" mint masok.

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.