Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#13928) szab.tam válasza D1Rect (#13926) üzenetére


szab.tam
nagyúr

több gondolat csak úgy jött, nem midnent szeretnék bővíteni. :)

ami a nevelésről:
nem lehet általánosítani. minden család, de családon belül a gyerekek vislekedése is más. (gondolom ezért kérdezte, hogy hány gyereked van.) így más nevelési módszerek kellhetnek. még egyszerűbben: ha valahol nincs szükség a testi fenyítésre, (te pl. örülj neki!), attól még máshol szükség lehet rá. és nem feltétlenül a szülő hibájából szükséges, mert valamit rosszul csinált volna... (erre volt a mi családunk példaként.)

a bűnbe születés ide vonatkozó része:
mi úgy hisszük, (azért írtam a "mi"-t, mert a nézeteidből következően sejtem, hogy nem ezt a nézetet vallod), a csecsemő a bűn állapotába születik. ez annyit jelent, hogy a kis lelke, a gondolatai, cselekedetie nem Isten uralma alatt történnek. Így ki van szolgáltalva a Sátánnak.
ilyenkor történnek az értelmetlennek tűnő dolgok, amikor a gyerek megpróbál valami saját magára is veszélyes dolgot csinálni. pl. konnektorba nyúlás, autó elé hirtelen kiszaladás.
ezen nem mindig segít, hoy elmagyarázod, hog yaz milyen veszélyes. a Diabolosz, a szétdobáló, emberölő volt kezdetektől fogva. én is kirohantam a kocsi elé. már voltam akkora, hogy megmaradt az emlékeimben, képszerűen. a jelent beleégett az agyamba. nem volt labda, nem volt ismerős a túloldalon. egyszerűen kirohantam. a Sátán alapból el akarna pusztítani mindent és mindenkit. a vérében van. a még meg nem tért ember, (így a gyerek is), ennek a befolyásnak van kitéve.
itt egyedü Isten közbeavatkozása védett meg, és tartott meg.
ez egy tudatosult alkalom volt. de bele sem tudok gondolni, hány olyan megmentés volt már, amiről tudomást sem szereztem...

mit tehet a hívő szülő a még nem hívő, így a bűnnek és következményeinek kitett gyermekéért. felállít egy helyes sorrendet.
1. Isten
2. maguk a szülők
3. a gyerek.
az általános sorrend fordítottja ennek. 1. helyre teszik a gyereket, bálványt csinálnak belőle. Isten marad a sor végén, de van, hogy még ott sem.
ha Isten, majd szülők kerülnek előre, akkor a gyerek egy kettős védelmi burkot kap:
egy imádságos légkörben, rendezett szülői háttérben.
és Isten szerint való módon neveli, ha kell fegyelmezi is, mert az Igére hallgat. de ezt is mértékkel teszi, és tényleg csak fegyelmezési célból.

hiszem, hogy kevesebb élet siklott félre a szülői szigor miatt, mint a liberális gyereknevelés következtében...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.