Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#13534) Noddy válasza D1Rect (#13533) üzenetére


Noddy
senior tag

Az emberiség évezredek óta gyilkol ártatlanokat. És semmivel se jobb most mint ezer évvel ezelőtt.Ugyan úgy a civilizált, mint a nem civilizált országokban. És ez nem az olcsóságról vagy a társadalmi kockázatról szól, hanem az emberi szív gonoszságáról. Isten azt mondja, hogy ne ölj, de törvényt adott, hogy a gonoszság ne terjedhessen el korlátlanul és a mai napig az emberiség az Isten által adott erkölcsi(lelkiismereti) normákhoz próbálja magát tartani hol több, hol kevesebb sikerrel.
Próbálom ehhez tartani magam, hogy az emberi élet szent, de azt is látnom, kell, hogy a bűnnek büntetése van, de jó, hogy nem nekem kell ítélnem, mert tudom, hogy egy nálam igazságosabb valaki ítél. Persze ennek is csak az örökkévalóság tükrében van értelme, de nekem ez elég. De ez sokakat nem vigasztal, inkább elkeserít.

Te az újszövetség, Biblia Jézusáról kérdeztél, nem a kis kerecsenről, nem a buddhista és nem is az okos tanító Jézusról. A Biblia Jézusa a Szentháromság Isten, ennek megfelelően válaszoltam. Ő azt mondja, ha már haragszok valakire akkor is gyilkoltam. Hányszoros gyilkos vagyok akkor már?

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.