Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#12812) Horka1 válasza kymco (#12811) üzenetére


Horka1
tag

Számomra a kereszténység nem lényeges, és így van, saját hitvilágomban azt fogadok el amit akarok, illetve nem teljesen, hiszen olyan dolgokat tudunk elfogadni amivel belül harmonizálunk. Ez mindenkinél pont így történik, csak a többség valamilyen keretben "egyház, felekezet" teszi ezt.

A széles út keskeny út példázatot így is értelmezhetem. A széles út amin a tömegek járnak a keskeny az ember egyedi személyre szabott útja. A sorsát mindenki be tölti és nincs két egyforma sors. Tehát szemezgetek bárhonnan és ami összeilleszthető azt össze is illesztem. Próbálok kialakítani egy számomra elfogadható hitrendszert, ez persze azt is jelenti, hogy nem kötöm magam egyetlen úgynevezett felekezethez vagy valláshoz sem, de mindegyikben találok hasonlóságokat. Tehát nem utasítok el semmiféle vallást vagy filozófiát.

Az exoteria a vallásosság igényét szolgálja ki, nincs mélysége, az ezotéria, a belső kör, az a világ ami meghúzódik a vallások mögött, ami működteti a vallásokat tulajdonképpen az kívánatos a számomra. A puszta hit valamiféle Istenben, nem teszi az embert megismerővé, és főleg nem alkalmas valamiféle praxis végzésére.

Minden amiről írok benne van a bibliába, azt elfogadod hitelesnek? Mindent be tudok mutatni amiről beszélek, ám ahhoz merni kell kilépni a vallásosságból és gondolkodni kell, átgondolni, ahogyan maga Isten a világot gondolat által teremti, nem hit által...

Minősítés JJánosnak szólt igazából, azt gondolom, hogy pl veled szemben nem személyeskedtem, JJános stílusa valamiért nagyon irritál, nyilván a hiba bennem van, hiszen amit a másikban látunk meg az tulajdonképpen valamiképpen bennünk van meg, majd meditálok ezen...

Spirituális dolgokat nem lehet tudományosan vizsgálni, nagyon jól tudod. Tudományosan lehet vizsgálni objektumokat, de energiákat, és gondolatot és hitrendszert stb.. nem lehet.
De mondjuk az emberi belső energiát lehet mérni Egely kerékkel, ennyi...

De hogy az energiát hogyan irányítod, és miképpen növeled ez kiesik a tudomány látóteréből. Jézus a gyógyításokat különféle energiák irányításával hajtotta végre ez nyilvánvalóan kitűnik a bibliából is, csak a bigottéria kényszeríti a hívőt, olyan dolog elfogadására, ami szembe helyezkedik a nyilvánvaló tényekkel és magával a tanítással is. Különféle energiák működésével kapcsolatban igen konkrét tapasztalataim vannak, de ezt tudományosan vizsgálni nem lehet. A szellemet az anyag képtelen felfogni... Ráadásul a szellem magasabb rendű energia mint az anyag, tehát nem a farok csóválja a kutyát, vagyis az anyag módszerei nem tudják befogni és irányítani a szellemi energiát, vagy magasabb rendű anyagot, ha úgy tetszik, hiszen minden energia, a világ nem objektumokból épül fel, hanem energiából, ha úgy tetszik szilárd anyag nem is létezik, pusztán az energia olyan szerveződéséről beszélhetünk, ami "anyag-érzetet" ad...

Isten minden objektum és energia és intelligencia egyben, ahogy János evangéliuma elején olvashatjuk. Nem egy szakállas öreg fickót kell keresni, aki ide küldi a gyógyító hatalmát pl, hanem ez az energia minden ember természetes és szerves része, hiszen Az Isteni energia mindent átfog és átitat. Minden sejtünket. A kérdés az, hogy tudjuk-e, merjük-e használni?

A vallásosság mindenképpen egy külső erőforrást feltételez, akit Istennek nevez és mindent tőle kunyerál, ima formájában, miközben világosan le van írva, hogy az ember rendelkezik ezekkel a lehetőségekkel. Persze fejleszteni kell a képességeket erkölcsileg tisztának kell lenni, fel kell és lehet venni a kapcsolatot szellemi lényekkel és együtt lehet működni velük ahogyan ezt teszi Jézus is.

Az első és legfontosabb ugye, hogy: Szánjátok oda magatokat az istennek okos élő áldozatul, tehát lemondva saját önös érdekekről és vágyakról az Isten ügyén kell munkálkodni, aki ezt megteszi, az megkapja a képességeket is ehhez... De a puszta vallásosság, a hit, és egy külső Isten-kép alapvető akadály ebben...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.