Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11101) kymco válasza Darth_Revan (#11099) üzenetére


kymco
veterán

Az Élet Szava missziói szervezet alapítója fiatalon megtért. Keresztényként egy zenekarban dolgozott. Mindenki tudta róla, hogy keresztény, de nem foglalkozott azzal, hogy elmondja másoknak, hogy miért. Egyszer a zenekarban haláleset történt. Az egyik zenésztársa halt meg, egy másik zenésztárs testvére. A gyászoló testvér odament a keresztény társhoz és megkérdezte tőle, hogy halála után hova került a bátyja. A keresztény zenész makogott valamit, majd miután a kérdést újra megkapta, válaszolt. Ha nem tért meg, akkor elveszett, akkor elkárhozott.
A testvér elkezdte rázni a keresztény zenésztársát, közben azt kiabálta: Ha ezt tudtad, akkor miért nem szóltál előre?
Ez a mondat megváltoztatta az életét. Nem akarta, hogy még egy emberért ilyen vád érhesse, és ettől kezdve mindenkinek, akivel találkozott beszélt Isten szeretetéről, a bűn pusztításáról, Jézus helyettes áldozatáról, és a Jézusban való hit általi örök életről. Ennek lett következménye az Élet Szava keresztény missziós szervezet. Évente majd ezer fiatal ismerheti meg Isten örömüzenetét táboraikban.

www.refujvaros.hu

(#11102) lao ce válasza kymco (#11101) üzenetére


lao ce
aktív tag

ebben a tortenetben mindenki felreertette a masikat.
olyan sajnalatos hogy mennyire keptelen a legtobb ember kilepni a sajat burkabol. mintha beszelo gepezetek lennenek, mintha csak sajat magukkal beszelgetnenek.
----
nekem eleg vacak volt a nyaram, sok varatlan es negativ dolog tortent, es bar egyik sem volt igazi tragedia, de az idozitesuk eleg szerencsetlen volt. de, jo sok tervem van (es egy par megvalositasanak mar neki is kezdtem), a negativ dolgokbol lehet erot meriteni.
persze volt par jo dolog is amikre erdemes majd emlekezni.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#11103) kymco válasza lao ce (#11102) üzenetére


kymco
veterán

Nekem nagyon jó nyaram volt. A legjobb a múlt héten véget ért keresztény ifjúsági táborom volt. Jó volt szolgálni a tizenévesek között. A feleségemmel, gyerekek nélkül voltunk... rá is jó hatással volt, hogy most nem anyaként van rá szükség, nem a családi mindennapok terheit kell hordoznia.

www.refujvaros.hu

(#11104) kymco válasza Darth_Revan (#11099) üzenetére


kymco
veterán

A történetemmel csak azt akartam mondani. Ha tudod, hogy valaki halálos veszélyben van, és ismered a módját, hogy megmeneküljön, akkor ha nem figyelmezteted, etikai fekete luk vagy. És itt most én a halálos veszély alatt az "elkárhozást" értem, a megmenekülés alatt az "üdvösséget". De a kettő eléggé megfeleltethető egymásnak.

www.refujvaros.hu

(#11105) Dorien válasza kymco (#11104) üzenetére


Dorien
veterán

Ja csak nem tudod, hanem hiszed.
Szokták mondani, hogy a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.

A mémek (eszmevírusok) terjedésének egyik alapvető lényege, hogy az ember nem tud a működési mechanizmusukról (csali, horog, fenyegetés) és ezáltal szabad préda számukra.

csali = Ha Istenben hiszel, végül a Mennybe kerülsz.
fenyegetés = Ha nem hiszel Istenben, végül a Pokolba kerülsz.
horog = Terjeszd Isten igéjét, hogy minél többen higgyenek benne.

Nem mintha a fogyasztói társadalom materializmusa bármivel is jobb lenne, mert ott még az a tény is rejtve van, hogy a média lényegében egy (minden másnál veszélyesebb) vallást sulykol az emberekbe. A pénz vallását...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11106) kymco válasza Dorien (#11105) üzenetére


kymco
veterán

Tudom, hogy nem fogod elhinni, de ez nem így van nálunk.
Ha hiszel Istenben, még simán elveszhetsz, mert az ördögök is hiszik. Jak. 2,19: "Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek."

Hiába hiszek a mentőhajóban, ha nem kapaszkodom meg a kidobott mentőövbe, elveszek. Nem Istenben kell hinni csupán, hanem abban, hogy Isten eltörölte a bűneimet Jézus által, és ezért, csakis ezért nyugodtan mehetek az Istenhez.
És nincs horog. Te olvasod, vagy elhiszed, vagy elveted. Ha én nem szólok, felelős vagyok érted, ha szólok, akkor én megtettem mindent, amit csak tehetek az interneten keresztül.

A fogyasztói társadalom materializmusa pedig valójában a marketing oldaláról inkább idealizmus... ideák kergetése és vélt lehetőség a megvásárlására.

www.refujvaros.hu

(#11107) lao ce válasza kymco (#11106) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Ha én nem szólok, felelős vagyok érted"
az apja vagy? vagy retardalt lenne?
te a sajat udvodert vagy felelos, azert szolsz neki.

nem a szemelyedhez kotve irom: van egy olyen erzesem hogy a legnagyobb teritok a legbizonytalanabb hivok es/vagy a legbunosebbek (keresztenyi ertelemben). igyhat, kell nekik az onbiztositas ezerrel, valaszolniuk kell nem csak a sajat, de masok kerdeseire is. hituknek muszaj ujabb es ujabb tamasztekot keresni magyarazatokban, valaszokban, aktiv gyozkodesekben stb. az akinek a hite ingatag, csak feszultseget kelt masokban ha ilyesmirol magyaraz, mert belul mindenki erzi hogy amit mond az csak lufi.

ahogy en latom, ez az amit horognak nevezhetunk. dupla horognak :)

szerintem mindenkinek maganak kell ezt csinalnia. pl ott van a zen ember a cikkben. o kereste maganak az utat es vegul megtalalta es boldog. megkereste maganak a bolcseket akik valaszoltak a kerdeseire. ezert is van hogy az interjuban teljesen hulyen hangzik a kerdes hogy mivel gyoztek meg arrol hogy a keresztenyseg igaz. ez legalabb ket-harom sikon rossz kerdes. akarhogy is nezzuk, a zen szerzetes jol csinalta es sikerrel jart.

nicht kompot

(#11108) kymco válasza lao ce (#11107) üzenetére


kymco
veterán

Én úgy lettem keresztény, hogy valaki beszélt az örömhírről, de nem akkor, mikor beszélt. És az, hogy én beszélek róla másoknak, nem azt jelenti, hogy bizonytalan vagyok. Amiben bizonytalan vagyok, arról hallgatni szoktam. Illetve beszélni... a bizonytalanságomról.
Nem mondom, hogy nincs olyan ember, aki nem passzolna abba a skatulyába, amit te írtál, de ettől még az állításod nem fedi le megfelelően a valóságot. Én csupa olyan embert ismerek, aki nem álarc mögé rejti a hitét, hanem azt adja, ami ő maga. És ez nem feltétlenül diadalmenet minden esetben. Úgy látom, hogy nehéz a hit válságos pillanatairól beszélni, de ezeket nyíltan fel tudjuk vállalni. És itt most ne azt hidd, hogy a hit válsága arról szól, hogy van-e Isten. Természetesen néha előjöhet ez a kérdés is, de a hit válságai nem ilyen egyszerűek.
Anélkül, hogy erről a témáról részletesen szólnék, leírok egy példát .
Egy barátomat, aki hívő keresztény most rúgták ki a melóhelyéről méltatlan körülmények között, mert a céget csődbe vitte a vezetés. Adóssága van és két szép gyermeke. Vajon Isten gondoskodó Isten-e? Hol a határa az öngondoskodásnak és az Istenre hagyatkozásnak? Ezek és sok más még most a kérdései ezerrel. Ennyit a barátomról. Nem szeretnék többet írni róla, mert nem akarom kibeszélni őt a helyzetében, ez csupán példa volt.
A másik emberért a Bibliai szavain keresztül Isten tesz.
Lehet belemenekülni az individuumba, vannak ilyen keresztény emberek is, csak ők nem Krisztus követők. Mert Krisztus élete nem magáról szólt. Nincs olyan lapja az evangéliumoknak talán, ahol Krisztus nem egy másik ember problémáival foglalkozna.

www.refujvaros.hu

(#11109) kymco válasza kymco (#11108) üzenetére


kymco
veterán

A másik emberért a Bibliai szavain keresztül Isten tesz.
Hiányos, és értelmetlen mondat.
Helyesen:
A másik emberért a Bibliai szavain keresztül Isten tesz felelőssé.

www.refujvaros.hu

(#11110) lao ce válasza kymco (#11108) üzenetére


lao ce
aktív tag

a baratod eseterol szolva, (akarmilyen hulyen is hangzik ez az en szambol) de isten szerepe az emberek eleteben nem az kellene legyen hogy megvedjen a rossztol hanem hogy erot adjon. meg persze az e kore szervezodott kozosseg is segit. a maganyos kuruzslok es a rossztol megvedo talizmanok ideje azt hiszem lejart.

hasonlo negativ dolgok tortentek velem a nyaron hasonlo korulmenyek kozott. persze, a tao nem gondoskodik egyaltalan senkirol. a taoval valo harmonia es harmoniaban gondolkodas segit nem maga a tao.

---
keves az az ember aki hallgat arrol amirol fingja sincs. az agy ugy mukodik hogy ki kell egeszitenie a nemtudas uresseget, meg akkor is ha hazugsaggal (fantaziavilaggal) tomi be a lyukat.

kerdezz dolgokat a barataidtol, amikrol nem tudhatnak. van itt egy elado auto az usabol, hany kilometer lehet szazezer merfold? milyen kemeny telunk lesz? hol hagyhattam el a szemuvegemet? szazbol egy fogja mondani hogy nem tudom, a legtobbekben beindul a fantazia es kapsz egy szines valaszt. ami nem baj persze, csak mutatja hogy igy mukodik a dolog.

mikor hitrol kerdezel valakit akkor meg kell(ene) talalni azt az egy embert a szazbol aki azt kepes mondani valamire hogy nem tudom. pont ilyennel beszelt a zen szerzetes is, feketen-feheren benne van a cikkben.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#11111) kymco válasza lao ce (#11110) üzenetére


kymco
veterán

"...kerdezz dolgokat a barataidtol, amikrol nem tudhatnak..."
Én ilyen esetben többnyire, és azok, akiket ismerek persze elmondjuk sejtésünket, véleményünket, de nem mint tényt, nem mint kinyilatkoztatást vagy örök igazságot.

Megoldódtak az a "hasonló negatív dolgok"?

www.refujvaros.hu

(#11112) lao ce válasza kymco (#11111) üzenetére


lao ce
aktív tag

jo jo de erted mit akarok mondani.
nem lehet valakinek velemenye arrol hogy 1km hany merfold. nem lehet valakinek sejtese arrol ami teljesen kivul esik az eleten (hol hagyta el a sapkajat valaki mas). probaltam ilyesmi kerdeseket feltenni peldanak, amit nem lehet sejteni vagy velemenyezni ha nem tudja az ember a valaszt. mert pl a milyen lesz az idei termes kerdesre a valasz sejtheto.

lehet hogy akit kerdezel az egyszer elveszitette a sapkajat a villamoson, ezert az agyaban a villamos es a sapka elveszitese osszekapcsolodott. mivel a "sapkak a villamoson vesznek el", esetleg azt mondja: talan a villamoson hagytad.

mikor a valaszolonak eszebe jut a villamos szo az azert van mert ez az asszociacio tarolodott el benne. ennyit tud a memoria, azt nem vizsgalja hogy az eredmeny igaz-e vagy hamis. inkabb csak egy asszociacios hattertarolo jo eleresi idovel. az igazsagot mar a tudat kellene hogy kiszurje. es mit mond a tudat: az igaz, hogy igazsag jobb mint a hazug (hamis/hasztalan) allitas, de meg a hazugsag/dezinformacio is jobb mint a tudatlansag. igy mukodunk, gondolom ez evolucios megoldas (a nem tudom = tudatlan vagyok = alkalmatlan - ez nem valami olyasmi amit hirdet valaki a tulelesi versenyben).

a megvalaszolhatatlan kerdesre megjelenik ez az "onvedelmi legvar", az ember tudata altal epitett asszociacios szovet, amivel kitapetazzuk a valosag fekete lyukait, hiszen annak minden reszlete felfoghatatlan egyetlen emberi elme szamara. szerintem ez az ego megfeleloje a taoizmusban.

---
osszejott par varatlan terdet rogyaszto kiadas, ami talan ket nappal azutan jelentkezett miutan a reszleget ahol dolgoztam kirugtak (kb 5-600 emberrol beszelek).

itt ahol elek ez eleg termeszetes. ha nem jon be az uzlet mert szarul menedzselik, hat huss, mar repul is a koceraj. miert? mert kulonben a felso menedzsmentet repitik a befektetok. nincs vedohalo, nincs turelem. ha van egy par honapos figyelmeztetes akkor mar szuperaranyos volt a ceged, de dolgoztam olyan helyen ahol a reggeli megbeszeles utan az egesz csoportunk az utcan volt meg ebedido elott. erre fel kell keszulni lelkiekben es persze anyagiakban.

atalakuloban van az eletem, nem igy terveztem, dehat ez van. nem fogok megfeszulni hogy megforditsak egy folyamatot eroszakkal. inkabb arra uszok amerre a sodras ugyis visz, erot meritek belole es felvertezem magam a kovetkezo lepesre. ez most ilyen atmeneti idoszak, valaszut, de nagyon izgatott vagyok, mert valami uj kihivas fog jonni az eletembe.

nicht kompot

(#11113) kymco válasza lao ce (#11112) üzenetére


kymco
veterán

Azzal, hogy valaki azt mondja, hogy "lehet, hogy a villamoson hagytad" nem általa nem ismert esemény szemtanújaként akar tetszelegni, hanem csak korábbi emléke alapján mond valamit, amiről maga sem gondolja, hogy bizonyosság, és nem is kommunikálja úgy ("lehet"). Hasonlóan a mérföldnél is, jó esetben úgy fogalmaz, hogy "úgy emlékszem, hogy kb 1600m, de többféle mérföld is létezik...".
Amikor a keresztény hitigazságokról beszélek, arról tényként tudok beszélni, amennyiben vagy megtapasztaltam, vagy Isten Szentlelke megmutatta. Ez utóbbi, elég izgalmas dolog, főleg az igeszolgálatom idején élem meg, hogy az olvasott bibliai ige "beszélni kezd", és olyan dolgokat veszek észre benne, amik benne vannak, csak eddig elsiklottam felette, meg olyan összefüggéseket veszek észre, amiket önmagamtól soha.
De pld a hónap elején valaki a kettős predestinációról kérdezett, erről nem tudtam tényeket felsorakoztatva érvekkel győzködve beszélni. Csak sejtéseimet fogalmaztam meg, és a bizonytalanságom nem titkoltam el. De tényként tudtam beszélni arról, hogy Isten szeret és igazságos.

Sajnálom, ami veled történt. Kevés dologtól félek annyira, mint a munkanélküliségtől. Három gyermekem van, hitelem és egy helyen dolgozom 13 éve, ráadásul ez elég spéci munkahely. Egy elbocsátás számomra rémálom. És ebben a helyzetben az én hitem is próbára van téve. Mert hiszem, hogy Isten szerető és gondoskodó Isten, de mégis mardos a félelem, ha ez a forgatókönyv előkerül. Anno csoda volt, hogy ide kerülhettem. Akkor is annak éltem meg, és most is úgy látom. Persze ez csak olyan csoda, amit én és még kevés ember tart annak, a többség számára a véletlen egybeesések sorozata eredményezte, no meg az alkalmazkodási képességem.... Ezért a csoda mellett nem fogok habzó szájjal érvelni. Én tudom, bizonyos vagyok benne, és más azt gondol mögé, amit akar. De ha Istennek volt köze az elhelyezkedésemben, akkor ne lenne mellettem a munkanélküliségben? Nem arra gondolok, hogy a keresztény embert nem érheti baj és nyomorúság, sokkal inkább arra, hogy Isten segít-e felszínen maradni, és nem "fulladok meg". József története a Bibliában nagyon tanulságos számomra. Kedvenceim közé tartozik egyébként is.Józseffel egy csomó rossz dolog történik, nincs rá épkézláb magyarázat, és vsz ő sem érti. Egyre rosszabb helyzetekbe kerül, igazságtalanságok sorozata nyomja le. Látszólag egy Istentől elhagyott ember ő, akit a véletlenek sorozata ide-oda dobál. De a történetnek nem ez a vége. József által egy nép menekül meg. Jákob több fatális hibáját hozza helyre Isten.

www.refujvaros.hu

(#11114) lao ce válasza kymco (#11113) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Amikor a keresztény hitigazságokról beszélek, arról tényként tudok beszélni, amennyiben vagy megtapasztaltam, vagy Isten Szentlelke megmutatta."
a szo szoros ertelmeben en semmirol nem tudok tenykent nyilatkozni - kiveve evidenciakrol, pl hogy most itt ulok a szgepem elott, vagy mondjuk 2+2. de, azt se tudom allitani hogy kek az eg mert az se megdonthetetlen teny. persze kek. kiveve mikor szurke. fekete. voros. sarga. az allitasok tenyszeruseget csak egy szukebb tartomanyban lehet ertelmezni, nem generalisan.

---
elegge osszejott, de azert nincs tragedia. a csaladom tamogat. vannak tartalekaink az ilyen esetekre, mert ha nem lennenek az anyagi/erkolcsi ongyilkossag lenne. van par adossagunk, de a tartalekba bele vannak szamolva azok is. szoval tudunk enni meg fizetni a koltsegeinket egy ideig a varatlan kiadasok dacara is. persze sokkal szerenyebbre kell venni a figurat, de a parom is meg en is eleg szereny korulmenyek kozott nottunk fel, szoval megszoktuk, a gyerekek sem verik magukat a foldhoz hogy legyen kola itthon.

ahogy irtam az elobb, egyszer regebben, egy reszleg ahol nyolc eve dolgoztam szunt meg egyik orarol a masikra. marha profi volt az egesz, mint egy elore eltervezett eloadas (az is volt). meg most is csodalattal adozom annak a tudomanynak, hogy hogyan lehet ilyen hatekonyan es problemamentesen kirugni ilyen gyorsan ennyi embert. szoval volt egy meeting ahol el sem tudod kepzelni, de egyetlen egyszer sem hangzott el a kirugas szo. nem volt szo a munkahely elvesziteserol, arrol hogy holnap mar be se gyertek. kb ilyenek voltak hogy a munkanelkuliseg=atmeneti idoszak, kirugas=szerzodesbontasi procedura. a meetingrol mindenki one-on-one-ra ment, es mire visszaertunk mar nem tudtunk beloggolni sem. mindenkivel volt egy lokalis vezeto vagy egy HR-os, de legalabb nem voltak security guardok, mert olyat is lattam mar, sot. szoval szepen bekesen kikisertek mindenkit.

sokat gondolkoztam ezen hogy miert es hogyan megy ez, mit varnak el a cegben dolgozoktol, en mit varnek el, es tanultam belole. professzionalisabb munkaero lettem, felkeszultebb mindenre minden egyes napon. nincs tulajdonosi szemleletem tobbet. a cegben zajlo esemenyekert a ceg a felelos nem en. a ceg az uzleti partnerem es nem a masodik otthonom ahol a szekem, a gepem, a projectem vagy akar nagy csuszasi problemam van. egyik sem az enyem. az en felelossegem a csaladom es persze onmagam.

tudom ez nem vallas, de remelem nem banod hogy meseltem errol kicsit.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#11115) kymco válasza lao ce (#11114) üzenetére


kymco
veterán

Köszönöm, hogy leírtad.
Én sem tudom kimondani, hogy cégem, projektem, azt meg semmiképpen, hogy második otthonom. Hálás vagyok, hogy van munkám, végzem többnyire becsülettel, de semmi több. Ez zavart korábban, de már békességem van ebben. Én nem akarom a munkámmal meghatározni magam. De ez nem jelenti azt, hogy nincs motivációm... illetve időnként azért meg kell küzdenem, hogy nekifeküdjek egy-egy zűrös dolognak.
Nekem sokkal fontosabb, hogy apa vagyok, hogy férj vagyok, hogy tartozom egy keresztény közösséghez, tartozom Istenhez. És ez nekem elég.

www.refujvaros.hu

(#11116) Sweet Lou 6 válasza Horka1 (#11085) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

ha számít valamit, én sok dologban egyetértek veled. bár ajánlom elolvasásra a gnosztikus evangéliumokat, tanokat.

sweetlou6.wordpress.com

(#11117) kymco válasza Sweet Lou 6 (#11116) üzenetére


kymco
veterán

Részleteznéd, hogy miben? Kíváncsi vagyok rá...

www.refujvaros.hu

(#11118) Sweet Lou 6 válasza kymco (#11117) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

hiszem, hogy létezik egy felsőbb hatalom, Te Istennek nevezed, de ahány vallás, annyiféle elnevezés. létezését csak akkor tudjuk megtapasztalni, ha túllépünk anyagi mivoltunkon, megtalálva a transzcendenst önmagunkban. e világ tökéletlen; épp ezért hiszem, hogy tökéletes lény nem teremthette ezt a világot. márpedig ha egyetértünk, hogy Isten tökéletes, akkor ő nem hozhatta létre ezt a materiált, amiben létezünk. úgy hiszem, hogy akkor, mikor még nem létezett idő, tér, univerzum, se más, részei voltunk Istennek. ám valamiért kiszakítottak minket és bezártak ebbe az anyagi világba. így a legtöbbünkben megtalálható a természetfölötti, csak mivel be vagyunk zárva testünkbe és ebbe a világba, anyagi érzékelésre tervezett érzékszerveinkkel nem vagyunk képesek felfogni isteni mivoltunkat. ezt a világot, amibe be vagyunk zárva, úgy hiszem, egy Isten által kitagadott lény teremtette, hívhatjuk Sátánnak, vagy aminek tetszik. úgy hiszem, Jézus volt az, aki először megmutatta, hogy az emberben lévő lélek ki tud szabadulni ebből a létből, ezért is jelentős Júdás szerepe, hiszen ha ő nincs, örökre e világ rabjai lennénk. jelen tudásom alapján úgy hiszem, hogy halálunk után ezért vagy ujjászületünk ebben az apokaliptikus materiális világban, vagy túllépünk létezésünk e fokán és visszatérünk az Atyához.

sweetlou6.wordpress.com

(#11119) Dorien válasza Sweet Lou 6 (#11118) üzenetére


Dorien
veterán

Felsőbb hatalmak itt a Földön is vannak. Ha létezik másik sík, ahol ilyesmik találhatóak, akkor ott valószínűleg ugyanúgy megtalálható a Jó mellett a Gonosz is. A gonoszság lényegében nem más, mint amikor a hatalom a butasággal párosul.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11120) kymco válasza Sweet Lou 6 (#11118) üzenetére


kymco
veterán

Ahogy én olvasom, ez egyfajta gnosztikus istenkép, amiben hiszel. Ez úgy emlékszem isz. 120-180 között volt nagyon népszerű. A test és a lélek különválasztása két gyakorlatot eredményezett.
Az egyik szélsőség szerint a test bűnös, a lélek hibátlan, ezért sanyargatni kell a testet- aszkézis.
A másik szélsőség szerint a test bűnös, nem javítható, a lélek a tiszta, tehát a test bármit tehet buli, drog, csajok stb - hedonizmus.
Én úgy gondolom, hogy a teremtő Isten tökéletes, és tökéleteset alkotott, csak az ember Isten szerepére vágyott, nem elégedett meg a teremtmény voltával.
A fáról fogyasztott gyümölcs is ezt fejezi ki: JÓ és ROSSZ tudás fája, ergo Isten szerepében akart tetszelegni, és teszi ezt mind a mai napig, maga akarja eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Még a teremtő Istent is meg akarja ítélni...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#11121) Peethy válasza Sweet Lou 6 (#11118) üzenetére


Peethy
őstag

Ha Jézust használod példaként a mondandódban, akkor mindent maradéktalanul el kell hinned, amit ő mond. Ezért nem értem sokszor az iszlámot sem, mert ők azt állítják, hogy Jézus próféta volt. Jézus viszont világosan kifejezte, hogy ő a zsidók Istenének (JHWH) a fia. Na most, ha csak egyes részeit hisszük el ennek az egésznek, akkor jobb ha kimondjuk: Jézus hazudott és egy csaló volt. Ha meg elhiszed, amit mondott, akkor az csak teljes egészében lehetséges.

Csak azt akarom mondani, hogy a Jézusra hivatkozásod és a mondandód egyes részei (például a reinkarnáció) között ellentmondás van.

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11122) Dorien


Dorien
veterán

A hágai bíróság elé citálják a pápát?

Angolul

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11123) danih


danih
addikt

Sci topikot zárták látom...

(#11124) moha21 válasza danih (#11123) üzenetére


moha21
addikt

Nem csoda, agyhalott dolgok mentek ott.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#11125) Peethy válasza moha21 (#11124) üzenetére


Peethy
őstag

Csak azt nem értem, hogy miért vannak emberek, akik mindent elhisznek, amit csak hallanak. Gondolom emlékszel még a Zeitgeist-es topikra is, hogy ott is mik voltak... másrészt meg minek ezt az egészet hangoztatni? Nekem is van erős vallási meggyőződésem (keresztény, mielőtt mindenfélének gondolnátok:D), de nem fogom mindenkinek az orra alá nyomni, mert egy fórum nem erre való.

A vallásokkal ez a "baj" - gyakorlatilag mindegyik azt mondja, hogy nála az egyedüli igazság. Ha valamelyik mást állít, az már nem is igazán vallás. Pont emiatt érdemes csak teljesen higgadtan, észérvekkel beszélni róla.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11126) moha21 válasza Peethy (#11125) üzenetére


moha21
addikt

És kezdek megcsömörleni tőle, mert pl. a rádióban is ez ment. Telefonáltak be és a WTC-nél "bebizonyították" számokkal a dolgokat, hogy a dollárnak a sorozatszámából levezették meg ilyen hülyeségek..

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#11127) danih


danih
addikt

Most olvastam D1Rect legutolsó bejegyzését (azon, hogy nem lehet kommentelni, nem is csodálkozom).
Igazából, kiindulva abból hogy a bejegyzést bevallottan jó ideje írta, én a részemről valami igazi "revelációra" számítottam.
Ez nem jött el, kaptunk viszont propagandát és káromkodást.
Remélem az a puhatestű, aki a családját fenyegette elnyeri méltó büntetését.

Részemről én csak annyit tudok az egészhez hozzátenni (IQ pontok és kioktatás nélkül), hogy mebízom abban, hogy D1Rect azt csinálja, amit ő igazán jónak lát.
Én nem akarom ezt megtapasztalni, láttam már ilyet.
Ő most úgy tűnik a "mindent felégetek magam mögött" fázisban van.

Sosem drogoztam, és sosem bűnöztem soha. Ezt sem akarom megtapasztalni.
Intelligens, nyitott szemű embernek tartom magam, és véleményem szerint az intelligens ember egyik jellemvonása, hogy tud mások kárán okulni.
Ha egy barátom beledugja a kezét a folyóba, és azt leharapja egy krokodil, nem megyek oda a vízhez nyúlkálni. Még akkor sem, ha ott áll mellette egy szépmosolyú, csillagszemű, level 33 szcientológus és arra bíztat, hogy kétszázezer forintért be tudom dugni a kezem a vízbe, és nekem jó lesz.
Megvannak a saját tapasztalati mechanizmusaim, a saját utam a boldogsághoz. Ez csak az enyém - és ez szerintem mindenkire vonatkozik.

Én csak jó utat tudok D1Rect-nek kívánni a maga ösvényén.

(#11128) Peethy válasza danih (#11127) üzenetére


Peethy
őstag

Az ember általában akkor gondolja újra az életét, mikor valami összedől mögötte. Ekkor van az öngyilkosság, a megtérés, a gyűlölet kialakulása, a drog, az alkohol. Te most egy biztos helyzetben vagy, el tudod dönteni valamiről, hogy az számodra hosszútávon jó lesz-e vagy sem. Mérlegelni tudod a döntésed, és a manipulációnak is könnyebben ellenállsz.

Ugyanakkor egy összetört élethelyzetben lévő személyre halmozottan nagy veszélyt jelentenek a manipulatív tanok, amelyek gyakorlatilag elveszik tőled a szabad döntés lehetőségét. A szcientológia ilyen "vallás" (de nem az). Ezért van benne olyan sok híres ember, hiszen a kereszténység alázatot hirdet, ez nekik nem kell. A buddhizmus önmegtartóztatást hirdet, ők erre sem vágynak. A muzulmánok szintén életváltozást hirdetnek, erre sincs szükségük. Nekik az önmegvalósítás kell, az, hogy elmondják nekik: mindent jól csináltatok eddig, csak nem tartoztatok ide, ez volt a gond. Most, hogy idetartoztok, valósítsátok meg önmagatokat! Tipikus amerikai szülemény, az ottani társadalom kérdéseit "válaszolja" meg.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11129) danih válasza Peethy (#11128) üzenetére


danih
addikt

sok híres ember
weasel word, megnéztem pár listát, nem is sok. viszonylag sem.
De tudom, biztos sokan titkolják.

mindent jól csináltatok eddig, csak nem tartoztatok ide, ez volt a gond
Köszönöm, több nem is kell.

[ Szerkesztve ]

(#11130) Peethy válasza danih (#11129) üzenetére


Peethy
őstag

[link]

A másodikra adott reakciódat meg nem értem.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11131) kymco


kymco
veterán

Én nem igazán tudom vallásként kezelni a szcientológiát, vsz maguk sem definiálnák magukat annak, ha ennek nem lenne pozitív hozadéka számukra.
Most jelent meg egy könyv a szcientológiáról, a beharangozó szerint igyekeznek tudományosan és elfogulatlanul megközelíteni ezt a jelenséget.
[link]

www.refujvaros.hu

(#11132) Peethy válasza kymco (#11131) üzenetére


Peethy
őstag

Édesapámat tanította vallástörténet MA-n az illető, érdemes elolvasni, nagyon tárgyilagos és korrekt.

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11133) kymco


kymco
veterán

Füle Lajos

Futás

Fut a gyermek a labda után
leszegett fejjel, tűzpirosan,
se lát, se hall, csak egyre rohan.
Guruló labda lett a világ,
szüntelen űzi, hajtja a vágy,
száz utcán, téren,
ezer veszélyen,
millió anyai kétségen át,
gyönyörűszépen
s balga-bután
fut a gyermek a labda után…

Fut az ember az élet után…
Leszegett fejjel gyötri magát
kincseit egyszer csakhogy elérje,
kergeti álma, hajtja a vére.
Kenyér gurul a lába előtt,
vagyon gurul a vágya előtt,
hírnév, dicsőség álma előtt.
Rohan utánuk éveken át,
a fogyó úton, életen át,
száz utcán, téren,
ezer veszélyen,
millió isteni bánaton át, gyönyörű szépen
s balga-bután
fut az ember az élet után…

Fut az ISTEN az ember után,
mert mindent lát és szánja nagyon,
guruló szívét csakhogy elérje,
hogy fut utána, hull bele vére!
Ott fut az utcán,
ott fut a téren,
egész világon,
sok ezer éven,
sok mérhetetlen,
megérthetetlen,
keresztre írott szenvedésen át,
hulló Igével,
kiontott vérrel,
viszonozatlan,
mély szerelmével
fut az ISTEN az ember után…

www.refujvaros.hu

(#11134) Noddy válasza kymco (#11133) üzenetére


Noddy
senior tag

Köszi :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11135) Dany007


Dany007
veterán

A múltkor hozzánk is jöttek téríteni.
Hogy pontosan milyen vallás / felekezet / szekta volt azt nem tudom, annyira nem figyeltem.
Egy idősebb és egy középkorú nő volt. Mutogattak valami prospektust meg ilyenek.
Nem akartam bunkó lenni ezért nem csaptam rájuk az ajtót.
A dolog akkor kezdett bosszantani, amikor előálltak azzal, hogy "közel a világvége!". "Ez teljesen nyilvánvaló ha körbenézünk a világban". És hogy "ebben a helyzetben "csak Jézus segíthet".

Hallgattam egy ideig aztán elköszöntem. Szerintem már régen rossz ha bármilyen vallásra is így kell felhívniuk az emberek figyelmét. Ez már kb. porszívóügynök kategória.
Mindenkinek el kell fogadnia, hogy a 21. században egyre kevesebb embert érdekelnek a vallások. Ennyi. Biztos fáj ez annak, aki hisz benne, de attól még ez van.
Majd ha jön a világvége úgyis megtelnek a templomok.

(#11136) Peethy válasza Dany007 (#11135) üzenetére


Peethy
őstag

Van benne valami. A vallásnak szerintem az emberek szükségleteire kellene választ adnia, nem pedig riogatni. Bár tény, hogy benne van a képben, hogy bármikor véget érhet az életünk, de aki erre alapozza a hitét, az gyorsan elbukik.

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11137) kymco válasza Peethy (#11136) üzenetére


kymco
veterán

A vallás (a szó jó értelmében véve, nem pedig szitokszóként) nem szellemi-lelki szolgáltatás.
Nem célja az emberi szükségletek kielégítése, már amit mi szükségletek alatt értünk általában...

www.refujvaros.hu

(#11138) Peethy válasza kymco (#11137) üzenetére


Peethy
őstag

Szükségletek alatt nem a kézzelfogható dolgokat értem csupán, vagy azt, amiről azt hisszük, hogy szükségünk van rá. Annál sokkal több, hitem szerint a legnagyobb szükséglet az, hogy visszaálljon az az eredeti kapcsolat Isten és ember között, ezáltal boldogok legyünk (Mt. 5) :)

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11139) Noddy válasza Peethy (#11138) üzenetére


Noddy
senior tag

Én se vagyok híve a jehova tanuinak a technikájáért. De hogy magyarázod el az embereknek, hogy az a baj ezzel az egész világgal, mert megromlott kapcsolat közte és Isten között és ez csak egyféleképpen állhat helyre?

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11140) kymco válasza Dany007 (#11135) üzenetére


kymco
veterán

Szvsz Jehova tanúi voltak, párosával járnak, jól öltözöttek, kopogtatnak, csöngetnek, Őrtornyot, Ébredjetek-et ajándékoznak és megemlítik mindig, hogy a jelek a közeli világvégét jelzik....
Ez teljesen rájuk illik.
És a 21. században az emberek nagyon is ki vannak éhezve a transzcendentális dolgokra. Jóga, agykontroll, transzcendentális meditáció, szcientológia, telejósda, a bulvárújságok horoszkópjai, feng shui, stb... nagyon népszerű dolgok. A racionális 21. század, a technika évszázada közel sem "földhözragadt".

www.refujvaros.hu

(#11141) kymco válasza Peethy (#11138) üzenetére


kymco
veterán

Gondoltam, hogy erre gondolsz, de muszáj volt kiugrasztani a lényeget, mert különben félreérthető.
Igen, az ember létének alapvető szükséglete a kapcsolat a Teremtővel, fontosabb, mint a levegő vagy a víz...
Hiánya ugyanúgy pusztít, csak az időintervallum más, amíg a pusztulás láthatóvá válik.

www.refujvaros.hu

(#11142) VINIKOR


VINIKOR
senior tag

Felhívás Evangélizációra:
[link]

(#11143) Dany007 válasza kymco (#11140) üzenetére


Dany007
veterán

Furcsa, mert én ismerek egy jehova tanúját. És komolyan mondom nála rendesebb, kedvesebb embert keveset ismerek.
Már majdnem megváltoztatta a véleményemet a vallásosokról :) De tényleg. Úgy él, mint bárki más. Nem beszélt vallásról. Nem beszélt Istenről. Már fogalmam sincs hogy is került szóba. A lényeg, hogy full tisztességes a fazon. Katona nem lehet, fegyvert nem vehet a kezébe és így tovább. Abszolút jó benyomást tett rám.
Egyedül ez a hittérítős beetetős dolog nem tetszik, de nála ezt nem tapasztaltam.

Elhiszem én, hogy hirdetniük kell magukat. Okés. De tegyék ezt úgy, hogy az emberek személyes terében nem lépnek be. Mondjuk faliújságon hívjanak embereket közös Istentiszteletre, esetleg 1-1 szórólappal. Vagy hasonló. De ez a házalás nálam már sok.

(#11144) Peethy


Peethy
őstag

Volt valaki innen vasárnap este JC koncerten? :) [link]

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11145) kymco válasza Dany007 (#11143) üzenetére


kymco
veterán

A hozzászólásom nem mond ellent szavaidnak. Jehova tanúi is lehetnek full rendes emberek :).
Talán egy tanú tudná alátámasztani, de úgy tudom, hogy ez a házról-házra járás alap dolog náluk, talán még vezetni is kell, hogy hány helyre kopogtattak be. Ettől még a melóhelyen, szomszédként, sőt látogatás közben is lehet rendes ember.
Nekem egy szcientológus kollégám van. Ő is rendes ember, a sok szcientológiát veséző sajtóhír, blogbejegyzés ellenére. (Más kérdés a Jehova tanúi szervezet, és szcientológia, mint szervezet megítélése)
Egyébként a kereszténység arról szól, hogy Isten Jézusban elnyűhetetlen kapcsolatot teremtett a világgal, és ennek bárki részese lehet, aki elfogadja. Kb olyan, mint, amikor a vasútállomáson megtudod tuti forrásból, hogy a vonat, amiről leszállsz fel fog robbanni az állomást követő 5 km-en belül, és ott a nagy kérdés előtted, hogy te már biztonságban vagy, mert szállsz le a vonatról, de vajon beléphetek-e az utastársaim magánszférájába ezzel az üzenettel, vagy hagyjam őket pusztulni. Én szólnék, még ha hülyének is néznének, és szólok Jézusról, is... aki pont azért jött, hogy megmentsen ne csak engem, hanem téged és mindenkit, aki elfogadja a megváltást.

www.refujvaros.hu

(#11146) Peethy válasza kymco (#11145) üzenetére


Peethy
őstag

..ugyanakkor a "gyöngyöket disznók elé nem vetünk" felszólítás is igaz, egyes esetekben jóval nagyobb ellenszenvet váltunk ki azzal, ha megszólalunk, minthogy előrevinnénk az ügyet. Nagy áldás, ha ezt a kettőt valaki össze tudja egyeztetni. A fanatizmus ebben az esetben viszont elvakítja az embereket, és gyakorlatilag ráderőszakolják azt, amit ők vallanak. Tudom, nekem is volt már tapasztalatom két ilyen emberrel, mindenre volt válaszuk, de sugárzott belőlük a manipuláció...

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#11147) zolisx4


zolisx4
őstag

Sziasztok.
Rég olvasgatom az írásaitokat ,és a bemásolt idézeteket.
Nem tudom mennyi idősek vagytok ,és igaz a kor nem kötött a valláshoz, meg hogy hiszek vagy sem .
Hozzá kell tennem hogy ,megkereszteltek ,igaz nem hiszek benne ,mert csak amire van bizonyíték az hihető számomra .
Tehát a kérdésem: Azt amit leírtok, másoltok ,ezt komolyan is gondoljátok? tehát hiszitek is hogy úgy van? ,mindig jártok templomba, vagy gyülekezetre ,vagy akárhova ,ez érdekelne engem .
Nem veszekedni jöttem távol áll tőlem ,minden vita nélkül és rossz indulat nélkül kérdeztem .
:R :R

[ Szerkesztve ]

(#11148) Dany007 válasza kymco (#11145) üzenetére


Dany007
veterán

Igen, tudom, hogy nem mond ellent :)
Ő mesélte nekem, hogy nekik kötelességük hirdetni az igét és ezt megosztani másokkal.

A vasutas példa jó! :) Persze a kérdés megint az, hogy a tuti forrás biztos, hogy tuti-e? Mert számodra igen, de azt veszed észre, hogy a legtöbb ember számára abszolút nem. Akkor elgondolkozol, hogy vagy mindenki más vak, vagy te gondoltál valamit rosszul.
De persze ez a robbanás időpontjáig nem fog kiderülni. Az az időpont pedig egyenlőre ismeretlen. Sőt, továbbmegyek, mások a múltban már többször is elmondták ezt a többi embernek, időponttal egybekötve. És sose történt meg. Így nem csoda ha az emberek többsége nem hinne már neked se.
Tehát persze, hogy akarsz másokon is segíteni, ami becsülendő. Viszont az is érthető, hogy a többiek mér olyan ellenszenvesek sokszor. Ugye a farkast kiáltó ember.

(#11149) csemberlen válasza Dany007 (#11148) üzenetére


csemberlen
őstag

Biztos, hogy nem ezekkel a szavakkal mesélte az ismerösőd.
Semmit nem kötelez ránk senki. A Teremtő iránti szeretet indit bennünket arra, hogy másokkal megosszuk az igazságot Istenről.
Ha beleolvasol akár Máté evangéliumába akkor látni fogod, hogy Jézus, és a korai apostolok is párosával házról-házra hirdették Isten nagy tetteit, valamint a Máté ev. utolsó 2 versében Jézus minden követőjét bmegbizta ezzel a feladattal.
A Biblia nem ir le pontos időpontot, hogy Alkotónk mikor fogja itéletét elhozni a földre, de az emberek hajlamosak számokat keresni és belemagyarázni.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#11150) csemberlen válasza zolisx4 (#11147) üzenetére


csemberlen
őstag

Engem viszont nem kereszteltek meg, és ateistaként éltem életem első 31 évét. Utána kezdtem el foglalkozni Isten létének bizonyitékaival, és az evóluciós elmélet kritikájával.
Rendszeresen járok gyülekezetbe, és ha kimarad akkor komoly hiányt érzek.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.