Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11051) Noddy válasza Dorien (#11050) üzenetére


Noddy
senior tag

Nekem kicsit furcsa ahogy megközelíted a vallás dolgot...
Milyennek kellene lennie?? Bizonyos igényeknek kellene megfelelnie. A TE igényeid szerint ilyennek kellene lennie egy vallásnak és akkor lenne jó? Jól értem?

Néhány érvedet értem, és kb sejtem, hogy miért gondolod jónak, de a megfogalmazás célját nem.
Mondj olyan vallást aminek nincs pozitív célja... (talán a sátánizmus, bár ha utána olvasnánk, lehet ott is van pozitív cél)
Mi az hogy fejlődőképes? Kell-e folyamatosan alkalmazkodni egy változó világhoz, ahelyett, hogy egy stabil, maradandó értékrendet képviseljél? (mit adsz fel miért).

De ez lehet hogy a világnézeti különbségekből jön. Hol van Isten tekintélye, tanítása? A vallást nem mi "csináljuk". Persze vannak törekvések, hogy több embert nyerjenek, meg és liturgiákat változtatnak meg, új menedzsment szerint szervezik a gyülekezeteket, stb. De pont a keresztyénségnél figyelhető meg, hogy egyedül Isten munkája egy gyülekezet növekedése és fejlődése. És Isten ott van jelen, ahol az Ő igéje szól.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11052) Dalai Láma válasza Dorien (#11050) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Bocsánat, hogy csak így kérdezés nélkül bekapcsolódok, biztos vitahiányom van...

Nekem ebből a felsorolásból valami hiányzik. Hit. Az nem kell? Egy modern vallásban semmi keresni valója a hitnek, mert nem elég megalapozott, tudományosan nem kezelhető.

A vallás értelme pont az, hogy ő a keret, amin belül megéled a hited. Vagy amin kívül. Egy nagyon rugalmas vallás nem tud keretként funkcionálni. Ha nincsenek abszolútumai a vallásnak, akkor mije van? A többség dönt? Eddig így volt, de ez nem elég kényelmes, akkor legyen ezentúl úgy.

A merev dogmák a vallás alapjai, ha azok nincsenek, akkor mire fel van vallás? Akkor nagyon elég lenne a vallástalan hit is. Vagy a vallástalan hitetlenség, mert azt írod, hogy kézzel fogható tapasztalatokon kell nyugodnia. Ami egyenlő a bizalom hiányával.

A vallás a közös cselekvésről szól? Aki nem elég érett, nem lehet benne a vallásban? Egy vallás a jó ügy érdekében jön létre? Mint az alapítványok.

A személyi kultuszban a példaképeket is mellőznéd? NE tekintsünk senkit példaként, a példamutatás szűnjön meg, mert én is ugyanolyan értékes vagyok, mint az, akire esetleg fel lehet nézni, és példát venni róla?

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#11053) lao ce válasza Dorien (#11050) üzenetére


lao ce
aktív tag

szerintem amit leirtal az nem vallas hanem inkabb... industry secrets of motivational speakers. :)

nicht kompot

(#11054) Rive válasza Dorien (#11050) üzenetére


Rive
veterán

Amit feszegetsz, az nem modern/nem modern vonalon osztódik, a legkevésbé sem. Misztikus/kommersz viszonylatban releváns valamennyire, talán. De az a helyzet, hogy totálisan nem veszed figyelembe a vallás, mint tömegjelenség (elég jól ismert) funkcionalitását, miszerint kommersz vonalon kell valami (jelenbeli problémákra alkalmazható) szőnyeg, ami alá a kellemetlen napi izét be lehet rugdosni: ennek is megvannak a maga 'kellene' pontjai, a maguk vonalán éppúgy érvényesek, esetenként társadalmi szempontból is hasznosak.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#11055) kymco válasza Dorien (#11050) üzenetére


kymco
veterán

Ez akkor lehetne igaz, amikor valami emberi kreálmányról lenne szó.
Amikor pld családi autót terveznek, felmérik a családok igényeit, és pld akkor születnek ilyen listák.
De pld az óceánnal szemben nem születnek...
Nincs olyan, hogy az óceánnak ilyennek és olyannak kell lennie, de hasonlóan nem születik ilyen lista akkor, mikor gyermek születik a családban, az újszülöttről sem (jó esetben).

Vannak olyan vallások, amelyek bizonyos társadalmi igények szerint születtek. Én vallom, hogy a kereszténység nem ilyen. Anno a tanítványok sem értették Jézust, miért kell szóba állni vámszedőkkel, akik népnyúzó, "idegenlelkű", zsidókat eláruló emberek voltak, sőt egyesek a tanítványai is lettek. De hasonló megfontolásból nem szavazta volna meg egyetlen tanítvány sem a kereszthalált, ami azért a kereszténység alapja lett.

Mindemellett a kereszténység pozitív céllal jött létre Isten akaratából. A pozitív cél pedig, hogy Istennel helyreállt kapcsolaton keresztül szabadulást adjon a bűneinkből és a következményeitől.

A te általad felvázolt vallástól nem lehet többet várni, mint a halottakat sminkelőktől.
Külsőségeiben, céljaiban bár lehet tetszetős, de a lényegen nem változtat...
A változásnak nem külső célok követéséből kell megvalósulnia, hanem belülről. A halott, halott marad függetlenül a ruhától és a sminktől. Ki lehet maszkírozni a legélethűbbre is, de ettől még halott marad. mert pont a lényeg hiányzik belőle, ami élővé tenné.

Ugyanakkor a hozzászólásod valós kritikákat is megfogalmaz.
Az hogy nem látod élőnek, aktuálisnak a kereszténységet, nem csak a te hibád, sok esetben inkább a mi hibánk, a keresztény emberek hibája, mert nem tudjuk az életünkön keresztül bemutatni, mert megállunk az önmagában értékes bibliai történeteknél, de nem tudjuk ezeknek a hatását, a hit gyümölcsét láthatóvá tenni.
Hasonlóan, mikor pozitívan írod a vágyad, hogy önállóan gondolkodó emberi lényeket keresel, és vsz nem nagyon találsz a keresztények között valójában a kereszténység kritikája.
Nekem Isten megadta, hogy élő, szolgáló gyülekezetbe helyezett. Nekem természetes mind az, hogy látok közelmúltbeli tapasztalatokat (bizonyságtételeknek hívjuk), kézzelfogható bizonyítékokat (szabadulás a depresszióból, az alkoholizmusból, helyreállt, korábban menthetetlen házasságok kivirágzása stb..), jól látom hogyan alkalmazza a hitét egy banki informatikus, egy gyógyszerész, egy biológus-fizikus egyetemi tanár, egy hajléktalan volt alkoholista stb... nekem mindez megadatott.
És nincs személyi kultusz, önállóan gondolkodunk, érző lények vagyunk...
De elhiszem, hogy te mást látsz. Valamit elrontunk...
Amit megélünk a gyülekezetben nem minden esetben tudjuk kifelé jól mutatni.

És sajnos van, amikor valaki csak a külsőségeket éli meg, felcímkézi, hogy ez a kereszténység, és pont a lényeg hiányzik, az élet az életéből, valójában nem is keresztény, csak annak látszik kívülről, mint ahogy a kisminkelt hulla is nézhet élőnek, de mégsem az.

Sajnálom, hogy mindezek jobban meghatározzák a kereszténységről alkotott képet, mint a szenzációs örömüzenet, hogy nem kell halotti smink, lehetünk valóságosan élők is....
Van egy szenzációs üzenetünk, de bénán próbáljuk bemutatni...

Szeretném, ha nem így lenne...

www.refujvaros.hu

(#11056) Dorien válasza Rive (#11054) üzenetére


Dorien
veterán

Egy mai tömegvallás általában pont ilyen hazugságokból szőtt szőnyeg, ami alá lehet bújni a kegyetlen valóság elől. A népek kábítószere. De ennek nem kell mindig így lennie. Én optimista vagyok abban a tekintetben, hogy az emberiség tudatossága ha lassan is, de fokozatosan növekszik. Idővel talán képes lesz egy olyan közös és reális világképet alkotni, ami bármilyen élethelyzetben érvényes és alkalmazható.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11057) Dorien válasza kymco (#11055) üzenetére


Dorien
veterán

Ja igen, szerinted a vallást a Jóisten adta nekünk.
Ne is folytassuk! :N

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11058) kymco válasza Dorien (#11057) üzenetére


kymco
veterán

Vannak akik így hiszik, köztük én is és nem hülyébbek nálad....
Egyébként nem minden vallás van Istentől. A legtöbb vallás Isten kereséséről szól, de nem mind keresi megfelelően.

Egyébként nem értem, hogy miért írsz a vallás topicba, ha ennyire nem akarod folytatni a beszélgetést a vallásról.
Igen, vannak mások, akik másképp gondolkodnak, mint te, de ettől még értelmes, teljes értékű emberek :)

www.refujvaros.hu

(#11059) kymco válasza Dorien (#11056) üzenetére


kymco
veterán

Amikor valakit vagy valamit hazugnak nevezek, megpróbálom érvekkel alátámasztani, hogy miért használok ilyen kemény jelzőt. Érvek nélkül ez nem több, mint verbális szemétkupac.
A kegyetlen valóságtól pedig nem én menekülök. A kegyetlen valóság az, hogy a bűneink miatt menthetetlenek vagyunk Jézus nélkül...
És az ember tudatossága tényleg növekszik, mert pld lassan már nem lesz elég élelmiszer a földön, mert a gazdag országok nem tudnak lemondani kényelmükről... lassan eljutunk oda, hogy a természeti környezetünkben nagyobb károkat okozunk, mint egy-egy vaskosabb meteor...
Ezzel az emberi tudatossággal elértük, hogy a világ erőforrásainak 80%-a a világ lakosságának 20%-a kezében van, és ez az olló rohamosan tovább nyílik...

Tényleg klassz ez a ébredező emberi tudatosság.... csak maradjon, akin alkalmazni lehet...
Erre bízod az életed? Ki is van belőve kettőnk közül? :)

www.refujvaros.hu

(#11060) Dorien válasza kymco (#11058) üzenetére


Dorien
veterán

Egy dolog a párbeszéd és egy másik, amikor elbeszélünk egymás mellett, mert alapjaiban különbözik a véleményünk bizonyos dolgokról. Ez utóbbinak semmi értelme, csak egymás idejét, energiáit vesztegetjük és egy lépést sem jutunk előbbre. Hidd el, nem ma kezdtem a fórumozást. :)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11061) kymco válasza Dorien (#11060) üzenetére


kymco
veterán

Amennyiben így látod, akkor értelmetlen a vallás fórumra írnod...Látom, hogy eléggé különbözünk, de engem nem zavar, amennyiben nincs merev elutasítás a másik oldalról, vagy sértés.
Nagyon sok mindent tanultam már abból, megismerhettem mások szemszögéből pld a kereszténységet.
Szerintem van értelme a beszélgetésnek akkor is, ha nagyon különbözünk. A beszélgetés nem csak a másik meggyőzéséről szól, hanem a másik megértéséről, vagy megismeréséről. Erről alapesetben nem szabad lemondani, mert akkor elég szűknek szabnánk a megismerhető világ határait.
Én sem ma kezdtem a fórumozást... és ennek elfogadásához még csak hit sem kell...

www.refujvaros.hu

(#11062) Dorien válasza kymco (#11061) üzenetére


Dorien
veterán

Mert, szerinted itt egyedül veled lehet beszélgetni? :)
Ha nagyon akarod folytathatjuk, de nem hiszem, hogy sok értelme lenne...

"A kegyetlen valóság az, hogy a bűneink miatt menthetetlenek vagyunk Jézus nélkül..."

Ez a te saját hiedelmed. Szerintem Jézus...
1. Lehet, hogy nem is létezett.
2. Lehet, hogy létezett, de a története olyan szinten átalakult az idők folyamán, hogy köze nincs ahhoz az emberhez, aki volt valójában.
3. Az ember alapjában véve nem bűnös. Az a bűnös, aki ezt megpróbálja bemesélni neki.
4. Ki a fene Jézus, hogy ő bárkit is megmentsen? Egy 2000 éve élt (ha élt egyáltalán) vallási vezető, akit keresztre feszítettek. Hogyan ment meg bárkit is? Por és hamu és soha nem fog megszületni újra, sem a Szűz Mária nem fog megjelenni újra.
5. Az embert senki más nem mentheti meg, csak önmaga.

"És az ember tudatossága tényleg növekszik, mert pld lassan már nem lesz elég élelmiszer a földön, mert a gazdag országok nem tudnak lemondani kényelmükről... lassan eljutunk oda, hogy a természeti környezetünkben nagyobb károkat okozunk, mint egy-egy vaskosabb meteor..."

Az emberiség egésze erőteljesen manipulálva van egy szűk és primitív érdekcsoport által, valamint az örökölt belső ösztönei is azt diktálják, hogy mindent azonnal szerezzen meg és ezzel növelje a reprodukciós képességét. Az emberiségnek van kollektív lelke és tudatossága és a valódi lényege teljesen más, mint amit a TV Híradóban eléd tárnak.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11063) VINIKOR


VINIKOR
senior tag

Felraktam néhány dokumentumfilmet a youtube-ra: [link].

Ha valakit érdekelne megnézheti.

(#11064) kymco válasza Dorien (#11062) üzenetére


kymco
veterán

Nem gondolnám, hogy csak velem lehet beszélgetni, főleg azután, hogy jó sokat kihagytam a fórumkodásból. De azt gondolom, hogy egy vallás fórumon az ember, ha beír valamit és erre reagál egy hívő ember, akkor nem kell meglepődni, és port a lából verve kimenekülni a beszélgetésből.

Nem érzek kényszert a beszélgetéshez és neked sem kell kényszerből folytatnod.

1. Jézus tanításairól több írásos emlék maradt fenn és Jézus életéhez közelebb állnak a fellelt írásos emlékek, mint Julius Caesar bármelyik művéből, aminek az írásos emlékei ahol az olló a mű szerzője és az írásos emlék között jóval nagyobb. Az utóbbi létezésében gondolom nem kételkedsz... Jézus létezését pedig a hiedelmeid miatt nem tudod elfogadni. :)

2. Jézus halála után nem sokkal már lejegyezték, összegyűjtötték tanításait. Számos ember cáfolhatta volna a szem és fültanuk közül. Bizonyítékok vannak arra, hogy az 2. században már összeállt az újszövetség, és az gyakorlatilag azonos a ma is olvashatóval.
Ez ókori írásoknál a történész szemével nézve elegendő érv szokott lenni arra, hogy nem költötték át a műveket. Ehhez sem kell hit, csak a tények elfogadása.

3. Az ember alapvetően bűnös. Nem ismerlek téged, de bizonyosan tudom rólad is. Ez nem azon múlik, hogy van-e jogerős bírósági ítélet ellened vagy sem, hanem azon, hogy a bűn a Biblia szerint egy olyan állapot, amit úgy lehet fogalmazni, hogy elszakadt állapot Istentől... célt tévesztettség. És ha nem áll helyre ez a kapcsolat, az szívás...

4. szűzmáriás dologban egyetértünk... De Jézussal kapcsolatban véletlenül tudom a kérdésedre a választ.
Jézus a saját életével fizetett azért, hogy rendbe jöhessen a kapcsolat köztünk és Isten között. És igen, akinek volt hatalma Jézust feltámasztani, tud cifrábbakat is... :)

5. Nem tudom saját magam kihúzni a mocsárból a hajamnál fogva. Ehhez kevés vagyok. Kell egy szilárd pont és kapcsolat ezzel a szilárd ponttal. Ekkor van esélyem.
A bűn állapotában élő ember mocsárban van. Hiheti, hogy kihúzza magát a hajánál fogva, de valójában szüksége van szilárd pontra, ami Jézus, és kapcsolatra ezzel a ponttal, amit mi hitnek hívunk...

A végén pedig. Rendszeresen bringázok a melóhelyemre egy szántó melletti földúton, szörnyülködve látom tv adások hiányában is az általad is felvázolt kollektív lélek szeméthegyeket termelő munkáját. Hétfőn összeszedik a szemetesek, kedden már tele sittel, autógumival, autóroncsokkal, festékes ibrikekkel, málladozó bútorokkal, esetenként bomló állat tetemekkel az út... és ez a kép nincs manipulálva...

www.refujvaros.hu

(#11065) lao ce


lao ce
aktív tag

olvastam: science is experimental theology
szerintem talalo.

nicht kompot

(#11066) kymco válasza lao ce (#11065) üzenetére


kymco
veterán

:)

www.refujvaros.hu

(#11067) Dorien válasza kymco (#11064) üzenetére


Dorien
veterán

A végén pedig. Rendszeresen bringázok a melóhelyemre egy szántó melletti földúton, szörnyülködve látom tv adások hiányában is az általad is felvázolt kollektív lélek szeméthegyeket termelő munkáját. Hétfőn összeszedik a szemetesek, kedden már tele sittel, autógumival, autóroncsokkal, festékes ibrikekkel, málladozó bútorokkal, esetenként bomló állat tetemekkel az út... és ez a kép nincs manipulálva...

Gondolom nem jártál még Indiában... :))

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#11068) Noddy válasza Dorien (#11067) üzenetére


Noddy
senior tag

Pont az a lényeg, hogy nem kell elmenni Indiáig, hogy lásd az ember elesettségét, de ha nagyon hitetlen vagy elmehetsz odáig is...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11069) kymco válasza Dorien (#11067) üzenetére


kymco
veterán

Ezzel szvsz pont azt erősíted, amit szerettem volna bemutatni... :))

www.refujvaros.hu

(#11070) Noddy


Noddy
senior tag

Most olvastam egy jó könyvet:
Carsten Peter Thiede, Matthew d'Ancona - Aki látta Jézust

Érdekes írás a papíruszok világából és az evangéliumok koráról, hitelességéről tudós szemmel. Bizonyítékok, érvek, logika :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11071) talmida


talmida
Közösségépítő

Talán sokatok ismerték David Wilkersont.

Tegnap autóbalesetben meghalt Texasban. 79 éves volt. A Kés és Kereszt című igaz történeten alapuló könyvet ő írta. Filmet is készítettek róla. Nagyon érdekes film.

ITT IS MEGTEKINTHETŐ

IN GOD WE TRUST!

(#11072) Horka1


Horka1
tag

Megmondaná valaki, hogy mi a lélek?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11073) Noddy válasza Horka1 (#11072) üzenetére


Noddy
senior tag

Jó kérdés. Pontos választ nem tudok adni. Nem tudom, hogy mire vagy kíváncsi

A materialista, ateista felfogás szerint nincs lélek.

De a gyakorlat egy kicsit mást mutat, szinte minden népnél létezik a lélek fogalma és azzal párhuzamosan megjelenik valahogy a túlvilág fogalma is.
A Biblia azt mondja, hogy az embernek van fizikai teste és lelke, mindkettőt Istentől kapta (de ez a lélek nem egyenlő Isten Lelkével). Így teremtette meg Isten az embert, így egy egész. A lelkünkben van az éntudatunk, istenképünk, lelkiismeret. Ez is az istenképűségünk egyik jele, hogy van lelkünk. Ha meghalunk a lelkünk tovább él, és az is mi vagyunk, és a feltámadáskor kapunk hozzá egy új testet.
Pál beszél a rómaiaknak írt levelében Isten általános és speciális kijelentéséről és ott szerepel a lelkiismeret (1-2. rész), ami minden emberben Istenre mutat, ez által képes valaki egyáltalán elgondolkodni mindenki ilyesmin, hogy túlvilág, halál, élet, Isten, bűn, bűntudat, erkölcs, jó, rossz, helyes, helytelen. A lelkünk tesz minket képesé, hogy Istenre érzékenyek legyünk, tudjunk vele kapcsolatba lépni, tudjunk imádkozni és érteni az igét amin keresztül válaszol.

Szóval definícióval sajnos nem tudok szolgálni, és az amit most is leírtam csak egy pici töredéke annak amit a Biblia ír a lélekről és amit megértettem.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11074) Horka1


Horka1
tag

És mit jelent az isten kifejezés?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11075) Noddy válasza Horka1 (#11074) üzenetére


Noddy
senior tag

" Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök?
Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar, azt mind megcselekszi.
Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;
Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal.
Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennök! " 115. zsoltár

Isten, aki teremtett és gondotvisel. Ez a világ nem létezhet nélküle, és az ember se.
Az ember lázadásakor, keletkezet egy mély seb az emberben. Lett egy isten alakú űr a lélekben, amit csak újra Isten tölthetne be. De az ember megpróbálja mégis mással betömködni: humanizmus, ateizmus, tudományba vetett hit, más vallások, sors, szerencse, barátnő, feleség, család, szerencsejáték, alkohol, drog, végtelen a lista.
Mégis csak egy féleképpen lehet helyrehozni a kapcsolatot Istennel és ezt is meglépte Isten helyettünk szeretetből, kegyelemből, mert mi képtelenek vagyunk rá. Ez Jézus Krisztus. Ő rendezi a mi kapcsolatunkat Istennel.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. "

Az igazi kulcs kérdés, nem az hogy mi az isten kifejezés, hanem, hogy ki Jézus. A valós történelmi személy, aki felforgatta és felforgatja ma is a világot.

Fókuszban Jézus

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11076) Horka1 válasza Noddy (#11075) üzenetére


Horka1
tag

Mégis csak jó lenne tudni, hogy amikor azt mondjuk Isten, akkor mire is gondolunk tulajdonképpen?

A gnosztikus iratok egészen másként mutatják be a teremtést, Istent, és az Isten felett álló világot.

Ha Jézus intézi az istennel való kapcsolatunkat, akkor vajon miért forgatta, és forgatja fel azt a világot amit isten teremtett.

És továbbá vannak-e egyéb világok, és más Istenek, vagy még feljebb valók az isteneknél?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11077) Noddy válasza Horka1 (#11076) üzenetére


Noddy
senior tag

Jogos és jó a vágyad, hogy szeretnéd Istent megismerni.

De ha az élő Istenről van szó sok problémába beleütközik az ember. Sok fajta Istenkép van és kevés a helyes. Sokan egy jótékony öreg bácsikának képzelik, mások mennydörgő, pusztító pszichopatának, mások felelőtlen, cserbenhagyó és hanyag valakinek. Isten nem ember, ha nekem 100-as IQ-m van Istent nem lehet úgy elképzelni mint akinek 300 vagy 1000 vagy 10 a 24-enes IQ-jú személy. Isten teljesen más szint. Ezt talán kicsit torz módon de jól mutatja a minden6ó című film, mennyire más Isten mint az ember. Ha az ember végig gondolja, hogy mit tenne, ha mindenható lenne, rájön, hogy még 10-20 ember sorsára se tudna felügyelni, nem hogy 7 milliárdra és az összes élőlényre, időjárásra, természeti folyamatra és a mennyei világra :) És Isten ezeket mégis kézben tartja.
Isten nem hasonlítható emberhez és ezért emberi okoskodással nem is érthető meg, csak a Biblia alapján amit ő maga ihletett és benne van az amit nekünk itt és most tudnunk kell róla, igaz hogy ez nem tűnik soknak (1200 oldalas). De mégis olyan gazdag, hogy nem lehet egy kiolvasással megérteni, sokat és naponta érdemes tanulmányozni. És ami itt is a lényeg, hogy az egésznek a kulcsa itt is Jézus, ő rá mutat mind az ó és az új szövetség.

És hogy Jézus miért forgatta fel a világot? Mert amennyire eltávolodott a világ Istentől, annyira különbözik Jézus az emberektől, és botránkozást keltett isteni mivoltával és emberi megjelenésével. Nem hiába hasonlítja az ige Jézust a világossághoz és a világot a sötétséghez, ekkora különbség van... és a sötétség nem szereti a világosságot, mert akkor sok mindenre fény derül, amiről szeretnénk ha inkább nem. Jézus összes tanítása, csodája pont erről szól, hogy mennyire a problémák gyökerére mutat rá és az okot kezeli nem a tünetet. Helyre állítja Isten és ember kapcsolatát, szeretettel. És ha Istent akarod megismerni Jézust kell megismerned.

Egy más világ biztos van, az a menny. Ahol Isten nem földi teremtményei vannak. A képességeikben jóval többek az embereknél (angyalok, démonok), szinte isteni képességgel rendelkeznek, de ők is csak szolgái Istennek, ő a leghatalmasabb és végül mindezek és a föld ura is Jézus lesz. Ő a legnagyobb király.

Végül a gnosztikus tanokról csak annyit, hogy míg a Biblia kanonikus újszövetségi könyveit maguk Jézus kortársai, szemtanúi hitelesítették (és persze maga Isten a Szent Lélek által) addig a gnosztikus írásokat már nem. Ezért annyira egybevágóak a Bibliai evangélistái és apostoli levelek és teljesen más a gnosztikus tanok. Azok később íródtak és terhelve vannak emberi vágyakkal, hogy ők milyennek képzelik el Istent, Jézust és ennek megfelelően kiszínezik a dolgokat. Nem feltétlen rossz szándékkal, de mégis hamis végeredményhez jutottak.

Bocs a sok szövegért, remélem a lényeg nem veszett el.

" 27. Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28. És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29. Az én Atyám, a ki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.
30. Én és az Atya egy vagyunk."
Ebben a János szerinti evangélium 10. részében is össze van foglalva amiről olyan sokat rizsázok :)

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11078) Horka1


Horka1
tag

Akasha krónika, avagy az emlékek birodalma!

Igen sok szó esik az akasha krónikáról sokan tudni vélik olvasni, mintha egy könyv lenne, sokan el sem tudják képzelni mi az, és valami elérhetetlen hihetetlen misztériumnak gondolják.

De amit ezzel a szóval: Akasha, fejezünk ki az nem más, mint a világ információinak gyűjteménye, vagyis maga a világemlékezet vagy az emlékek világa, netán világai.

Ahogy én most gondolom, az emlék-szférák rétegződése, mely rétegeket, egymásba átúszó finom árnyalatok kötnek össze, s attól függően, hogy az ember mennyire fejlett úgymond spirituálisan, jut be ezekbe az emlék-világokba, és nyerhet onnan információt. A mód ahogyan bejut az ember ebbe a felfoghatatlan és átláthatatlan világba, nem más, mint az emlékezés képessége. Amikor tehát azt mondjuk, hogy „megcsapoljuk” az akasha krónikát, nem teszünk egyebet, mint pusztán emlékezünk.

Az emlékezés tehát az Akasha krónikában való jelenlét, akár tudatáthelyezés vagy tudatállapot váltás (transz) útján. Ezt nevezik sok helyen „utaztatásnak” mely előző életek emlékeit hivatottak kutatni..

Az emlékezés többnyire spontán „beugrik” valami, de egy érdekes jelenségre lettem figyelmes az előbb fürdés közben: Akár karmikus jelenségről, akár a kereszténységben, vagy akár a gnosztikusoknál megfogalmazódott bűn-büntetés, hádeszi rabság relációjában nézzük a dolgot.

Szükséges, hogy a földi konfliktusainkat, kötődéseinket (büneink láncait), még itt földi életünkben felszámoljuk valamiképpen.

Ehhez nélkülözhetetlen az emlékezés. Annál is fontosabb, mert a köteléket kétirányúnak gondolom, egyrészről tehát köt valakihez, vagy valamihez a saját érzelemvilágom, másrészt köti Őt az Ő érzelemvilága hozzám harag és miegyebek által pl.
Nem is nagyon elegendő tehát csak magunkban felszámolni ezeket a kötelékeket. Itt lép be a bocsánatkérés rituáléja, aminek a célja a másik által fenntartott kötelék feloldása, mindkettőnk érdekében, ha a másik képes elhordozni ennek az emléknek a terheit. Tehát kényes téma, maradjunk most saját kötelékeink feloldásánál.

Az emlékezés tehát elengedhetetlen eszköze a kötelékek felszámolásának folyamatában.

Amint ezen elmélkedtem, feltettem magamban a kérdést, hogy milyen kötelékekkel kell leszámolnom? Érdekes módon, egy furcsa jelenségre lettem figyelmes:

… Képek jöttek elő és láttam amint egy utcán sétálok, majd felszálltam egy villamosra és egy pillanat múlva elhaladtam egy épület előtt amely valamiért vonzott. Be kellett mennem, pontosan láttam a házat kívülről, a kaput, lehet, hogy ha nagyok kellene még a kapukódra is emlékeznék, de nem lényeges, nem töltök vele időt… Bemegyek az udvarba, végig nem túl élesen, de azért részletesen látom magam előtt, hogy elfordulok jobbra, megyek fel az első emeletre, ránézek a falra ami egy ocsmány rücskös barna omladozó lélekromboló valami volt. Soha nem szerettem bemeni abba a házba, még is hetekig oda kellett járnom, egy lakásfelújítás kapcsán.
Majd megállok a lakás bejáratiajtaja előtt, körülnézek, látom az ajtón a javítandó hibákat… Egy pillanat múlva bent vagyok az egyik szobában, és beszélgetek valakivel, vagyis látom azt az eseményt amikor beszélgettem azzal a valakivel, és egy rossz érzés éled bennem lágyan: Én azt az ember megsértettem akkor valamivel, és mintha hátulról egy másik emlék-szférából jönne a gondolat, ami éles emléket idéz bennem, emlékszem a szavakra amiket mondtam, és érzem, hogy megbántottam azt az embert: Az Ő megbántottságát élem meg…

Ebből persze óriási emlékáradat indul meg, megyek máshová, találkozok másokkal emlékszem az épületek részleteire… egyik emlék hozza a másikat, ha nem nyitnám ki a szemem, talán teljesen „át is mennék” abba a világba, ami számomra itt a múlt, de teljesen jelenként éltem újra, bár nem ennyire éles képanyaggal, mint jelenlegi valóságom.

A lényeg, hogy most feltámadt bennem egy enyhe vágy, hogy találkozzak ezzel az emberrel és bocsánatot kérhessek tőle, hogy lerendezhessem ezt a dolgot, hogy megtisztuljak ezektől a (láncoktól)…

Ezt a történetet persze száz irányba lehetne továbbvinni, de nekem most még is az emlékek áradata jelent élményt. Az az életszerűség, mozgóképek, utazás járműveken, vonzások ahová oda kell mennem a találkozások és az érzések, amik teljesen valóságosként hatnak rám, így teljesen tiszta reális tudattal.

Próbáltam gyerekkoromba visszamenni, néhány kép elő is bukkant, de az sokkal nehezebb volt.

Lehet, hogy úgy tudunk visszamenni, hogy a közelitől távolodunk, és a teljes emlékanyagunkat így feltudnánk dolgozni? A nagyon távoli eseményeket meg kell, hogy előzzék tehát a jelenhez közelebbi emlékek, a bármikor bárhová eljutás feltétele pedig a ”spirituális érettség” olyan foka, amelyben az emlékeket, jelen állapotomban képes vagyok elhordozni (feldolgozni?) illetve ha az emlék-találkozásokban jártasság alakul ki…

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11079) Horka1 válasza Horka1 (#11078) üzenetére


Horka1
tag

Valahogy úgy jön elő nálam, hogy megfogalmazódik egy szándék, egy vágy: Meg akarom szüntetni a kötődéseimet ehhez a világhoz... Nem is nagyon foglalkozok vele ezután. Aztán jön egy gondolat, hogy talán a negatív kötődésekkel kellene kezdeni. Felderíteni és feloldani azokat a kapcsolatokat amelyek egyébként is akadályoznak az életemben. Rájöttem arra is, hogy pl a pénzhez való viszonyom miért olyan amilyen. Semmilyen, nincs pénzem, mert egyszerűen emberiség ellenesnek tartom a pénzrendszert, miközben rájöttem, hogy a pénz, az a közös platform ahol az emberek igen sokféle igénye harmonikusan ki tud fejeződni és ezek az igények be tudnak teljesedni. Persze ezt is másra használják némelyek, mint amire ideális volna használni én ezt az oldalát utálom, de általánosítottam, ezért a pénzt minden módon rossznak ítéltem, ami ugyan így ebben a formában nem igaz, de ez az ellenállásom meghozta a gyümölcsét, és nem is áramlik pénz hozzám...

Na ez még komoly csörte lesz, pert a pénzhez nagyon sok más dolog, politika és vallás is kötődik...
Most sem tudom, hogy miért beszéltem a pénzről, ez ugrott be miközben válaszolni akartam, és jöttek is az érzések vele kapcsolatban :))

A tudatos és akaratlagos emlékezést nem erőltetem annyira, rábízom a (belső bölcsességemre) hogy mit hoz elő a számomra amivel foglalkoznom kell. Úgy látszik, hogy ez most a pénz területe lesz, mert napok óta ez van felszínen...

De maga az emlékezés technikája érdekes.
Amire eddig felfigyeltem:
1. Elhatározom, hogy meg akarok tisztulni a kötelékeimtől. A kötelékek a múltban keresendők.
2. Felébred a vágy, hogy a kötelékeket felszámoljam magamban
3. Negatív kötelékek mentén indulok el. Valamiképpen vissza kellene emlékeznem ezekre.
4. Nem erőltetem, hanem várok hogy emlékek áramoljanak a tudatomba
5. koncentráltan figyelek a bejövő emlékfoszlányokra, és ahová vonzást érzek azt "elkapom" és tartom a képanyagot magam előtt, figyelem, hogy milyen érzések "mellék-emlékek" társulnak hozzá

Ez a spontán emlékezés nálam eddigi megfigyeléseim alapján. Ez még változhat persze...

A direkt emlékezésnél a következő:

1. Akarok emlékezni valamire. Tehát akarat ébred egy téma iránt
2. Meg kell jelölnöm azt a területet, amivel foglalkozni akarok
3. keresgélek, kor helyszín, esemény alapján, előbb keresek valamit amihez asszociatíven kötődhet az adott témával kapcsolatos emlék.
4. A bejövő emlékképekkel és érzésekkel nem lehet vitába szállni. Ha vitatkozok, tiltakozok, nem fogadom, bezárkózok, akkor eltűnik mindenestől az emlék.
5. Elmélyülök az emlékeimben, tehát egyre inkább kizárom a külső világot és átadom magam az emlék-világnak.

Na ezen túl még nem mentem, tehát tudatállapotváltásba nem kóstoltam bele. De tervbe van :)))

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11080) lao ce válasza Horka1 (#11079) üzenetére


lao ce
aktív tag

nekem mint egy tokeletesen tudatlan embernek ezen a teren amirol irsz, az tunik fel hogy pont az ellenkezojet gyakorlod mint amit akarsz csinalni. ha valamivel sokat foglalkozol akkor ahhoz erosebben kotodsz es nem hiszem hogy a kotodest el lehet szakitani a kotodes apolasa altal, legfeljebb elkendozni, becsapni lehet igy az agyat.

nekem ugy tunik itt hogy te nagy csoportositgatasban vagy, mi a jo mi a rossz. a csoportositgatas megintcsak a kotodest erositi. milyen merteku a kotodesed az asztalod sarkan levo jegyzetpapirral? semekkora, mert nincs besorolva. a penzhez akkor miert kotodsz? mert tul sokat torod rajta a fejedet, ezert fontos lesz, ami utan muszaj besorolni egy kategoriaba mert igy egyszerusiti a vilagot az agy.

mikor az ujszulott megtanulja a vilagot semmit sem tud rola, minden elso tapasztalata ugyan ugy erkezik, nincsenek fenntartasai meg eloiteletei. valahogy igy kellene felkelni minden reggel.

nomost mi a helyzet a hithez valo kotodessel? ha a vallas igazat mond akkor miert kellene pont egy kiszemelt vallashoz kotodni? szerintem a hit is egy nyitott vegu dolog pont mint minden mas.

a "buneink lanca" meg valami olyan gondolat ami szerintem marha nagy tevedesen vagy felreertesen alapulhat.

nicht kompot

(#11081) Horka1 válasza lao ce (#11080) üzenetére


Horka1
tag

"a "buneink lanca""

Egy szimbólum ebben a keretben. Valahogyan ki kellene fejeznem valamit. Nem ragaszkodok a bűn kifejezéshez, de ez a legismertebb.

Azt nem értem mire mondod, hogy válogatok jó és rossz között, mikor meditációról és emlékezésről írok. Sem hitet nem fogalmaztam se nem különböztetek meg semmit...

Belevetítesz szerintem valamit ami nincs az írásomban...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11082) Noddy válasza Horka1 (#11081) üzenetére


Noddy
senior tag

Kötődések feloldása... Ezzel kapcsolatban jött elő, hogy szelektálsz, mit bontasz fel és nem.
De ha emlékezel azzal fel is oldod?

Szerintem ez is annak a vágynak a kifejezése, hogy az ember szeretné saját magát "megváltani", mert érzi, tudja, hogy bajban van és kiutat keres.
De mint a többi próbálkozással is az a baj, hogy az ember véges és esendő volta miatt képtelen erre, mint ahogy te is beláttad, hogyha ezután az egész életedet ezzel az emlékezéssel töltenéd akkor se tudnál mindent megoldani, olyan sok réteg gond és probléma van. Tehát lehetetlen a teljes megoldás.
Csak egyféle képpen lehet a dolgokat rendezni...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11083) lao ce válasza Horka1 (#11081) üzenetére


lao ce
aktív tag

akartam irni hogy tevedhetek am a dolgokban amiket irok. nagyon szemelyes dolgokrol irsz, es amit reagalok azt szinte nulla informacio alapjan teszem (hozzad kepest ugye).

nem azt akartam irni hogy valogatsz hanem hogy csoportositgatsz.
"emberiség ellenesnek tartom a pénzrendszert"
meg valami olyamit is irtal hogy eloszor a rossz dolgokat vagy kotodeseket akarod felszamolni. erre irtam amit irtam, hogy az az oka a a kotodeseidnek (hogy kotodesek kepzodnek) hogy csoportositasz. remelem igy mar erthetobb. ha nem, akkor sebaj :)

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#11084) Horka1 válasza lao ce (#11083) üzenetére


Horka1
tag

Jaaa így már világosabb igen :))

A csoportosítás ilyen formán szinte automatizmus, és igazából csak elképzelés, hiszen olyan gondolatokkal foglalatoskodom én is és gondolom, hogy mindenki, ami a tudatába kerül. Vannak akaratlagos területek, de többnyire az van ami "beugrik".

Amit leírtam inkább egy koncepció, arra vonatkozóan, hogy miként válik alkalmassá az "anyag" ember arra, hogy elhagyja ezt a materiális háborgó démon-világot. Arra jutottam, hogy a kötődéseket mindenképpen fel kell számolni, hiszen a kötődések teszik szükségessé a "hústól és vértől" való újra születést, Hindu tanítás szerint a kötelékek karmát keletkeztetnek, amikkel lévén az embernek dolga van, hát vissza kell jönni lerendezni azokat, mert a cél, hogy végül minden ember elhagyja ezt a világot, mégpedig Jézus tanítása szerint: Legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei atyátok tökéletes, (I)(ez a mondat a gnosztikus tanok szerint másként hangzana, mert a mennyei atya, arra a démon-istenre mutat, akit JHVH ként említ az ószövetség. Jézusnak ehhez a démon-istenhez semmi köze, tehát nem Ez a JHVH a mennyei atya, mivel ez nem is Isten, csak annak mutatja magát)(/I)

A tökéletesség tehát azt jelenti, hogy semmi nem köti az embert, ehhez a démonvilághoz, sem pozitív sem negatív érzelem, indulat vágyak szándékok stb...

A tökéletesség tehát az, hogy felismertük valódi Önmagunkat, és semmivel nem kötődünk ehhez a világhoz.

Az csak az én elképzelésem, hogy akkor már előbb a negatívumokat kellene felszámolni, mert ha karmát is keletkeztetek így magamnak, legalább nem rossz életkörülmények közé kell vissza lépni ebbe a világba :))) Az eredeti, tehát tudás alapú (gnosztikus) irányzatnak része az újraszületés tana, ezt persze a kánonista gyülekezet kihagyta az egész szentírásból. Nem véletlen volt, hogy a kánoni papság megosztódott, és akik nem egyeztek bele ebbe a Páli inkvizítor-kereszténységbe, azokból lettek a gnosztikusok, és rengeteg irányzat alakult ki ebből... Magának az inkvizíciónak tulajdonképpen a (gnózis) a tudás eltüntetése volt a célja, és egy félelmeken alapuló szeretet vallást hoztak létre (mekkora ellentmondás) azt amit ma Júdeo-krisztiánizmusnak, közismertebb nevén kereszténységnek nevezünk...

A csoportosítgatásnak tehát ez az oka, de ez nem jelent semmi különöset, hiszen be kell végül látni, hogy nincsenek negatív és pozitív érzelmek, hanem érzelmek vannak amik jónak vagy rossznak ítélt dolgokhoz kötik az embert, tehát végül mindentől meg kell szabadulni ami a matéria világához köt...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11085) Horka1 válasza Noddy (#11082) üzenetére


Horka1
tag

Így van. Isten nélkül nem megy...
Csak tudni kell, hogy milyen Hatalomhoz fordulok segítségért. Mert nem mindegy... A kereszténység Istenképe nem ad kielégítő válaszokat és döbbenetes mértékű ellentmondást kreáltak bele.

Az Isten, aki világosság angyalának mutatja magát, a bibliában, aki szeret, de elkerget közben. Aki félti az embertől a tudást, aki aztán végig gyilkolja az ószövetséget, keresztre feszíti állítólag a saját fiát (ez a legnagyobb hazugság, Jézusnak semmi köze ehhez az "Istenhez") Aztán pedig a híveit állandó adakozásra kötelezi, és aki nem tesz meg valamit ami kedvére való az egyetlen kis hiba miatt is pokolra veti és örökké kínozza. Aki előtt nincs mértéke a hibának: A bűn zsoldja halál... Mindegy mi volt a bűn...

Látni kell ebből, hogy ezzel az Istennel valami nincs rendben...

Keresni kell tehát egy olyan istent, aki hatalmasabb ennél, és igazságon áll a hatalma. Ezért szimpatikus nekem Szófia a világ-szülő, a bölcsesség, és a szeretet Isten asszonya, aki felesége volt az első Ádámnak, a szellemi Ádámnak (Ádám = Ember) és frigyükből létrejön a mi világunk és azon belül angyalok és miegyebek rendje, amelyek közül az egyik azt mondja, hogy: Én vagyok az egyedüli Isten, nincs nálam hatalmasabb, erre lekerül a földre, itt megformázza az anyag-embert, fizikai képmásként, ami által szeretné hatalma alá vonni a szellemi világot...

Az az az Isten akire a zsidó és a keresztény hagyomány építi saját vallását. A zsidók ennek a démon-istennek a kiválasztottjai, ez így már világos... Eszköz a démonvilág kezében... Jézus is helyben hagyja, amikor az ördög kísérti azt mondván: Enyém a hatalom ezen az egész világon... Amire Jézusnak a válasza, hogy mindenki, csak az Ő Istenét szolgálja...

Összeérnek a végek? A földön uralkodó Isten ugyan az aki kísértő Ördögként jelenik meg Jézusnál...

Abban igazad van, hogy Isten nélkül nem megy, de ahhoz keresni kell az igazi Istent... Aki keres talál, aki kér annak adatik, aki kopogtat annak megnyitattik...
Arra tanít tehát, hogy lépjél legyél aktív a keresésben... Az akaratod erre predesztinál és korlátozza Istent, a valódit, hogy nem tesz akaratod ellenére. Ha te nem akarsz vele kapcsolatot, Ő nem erőlteti rád magát semmiféle fenyegetéssel... Lépj egyet, aztán Ő is lép :)))

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11086) Noddy válasza Horka1 (#11085) üzenetére


Noddy
senior tag

Sajnálom, hogy ilyen dolgokkal félre vezetnek/tek.
Isten szava helyett engedsz emberi meséknek, kitalációknak. De belátom nehéz elfogadni egy szuverén, igazságos de mégis szerető Istent. És könnyebb Jézus szavai helyett olyanokra hallgatni akik szintén nem tudták elfogadni Jézus szavait és azokat "megszépítették", mert az ő fülüket is bántotta az igazság.

Az ember Istentől való elszakadását így elbagatelizálni ritkán látni. Sokan azt hiszik milyen kis csipp csupp dolog volt Ádám és Éva esete, pedig ha tényleg annyira kis dolog lenne nem a Biblia első lapjain szerepelne. És szintén kevered a tudást a jó és gonosz tudásával. Egyértelmű, hogy a kettő nem ugyan az, de ha gondolod kifejthetem. A gondolkodásodban is az a baj, hogy az ember elesetségét, nem az embernek tulajdonítod, hanem szintén valami külső rossznak, pedig először bent kell körülnézni és rá lehet döbbenni, hogy az embernek az Isten nélküliség a legnagyobb baja.

Attól hogy Isten kegyelme érthetetlen, hogy mégis miért foglalkozik az emberiséggel, nem következik automatikusan, hogy az hülyeség. Jézus mindvégig az ószövetség Istenére mutat ezért is háborította fel a megtévedt farizeusokat, akik szintén a cselekedetekben látták a megoldást. Ők is akik legjobban szerették volna követni Istent tévútra jutottak, mert pont azzal ellentétesen amit te is állítasz Istennek nem a cselekedeteink és a pénzünk kell (hisz mindenható, még a világ összes vagyona is semmi előtte :) ). Hanem újra abba a szeretet kapcsolatba akar velünk kerülni amire eredetileg is teremtett.

Ha az ember tényleg elkezdi tanulmányozni a Bibliát és nem csak mondatokat ragad ki saját maga elméleteinek megfelelően, rájön meggyire logikusan felépített és összhangban lévő könyv és tényleg Isten szava.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11087) Horka1 válasza Noddy (#11086) üzenetére


Horka1
tag

Egyrészt egyetlen állításodat sem tudod bizonyítani. Így azt sem, hogy Én félre vagyok-e vezetve, vagy éppen Te az igazság birtokosa lennél.

A hitedet ütközteted az én hitemmel. Ennek az alapvető problémája az, hogy te elakarod venni az én hitemet mert helytelennek tartod, miközben én nem akarok tőled elvenni semmit... Rólam beszélsz nem arról az Isten-koncepcióról ami a téma. Ezt személyeskedésnek nevezik, és igen jó módszere éppen az ellenséges erőnek, hogy ha a kijelentésekkel nem tud mit kezdeni, megpróbálja a személyt hitelteleníteni...
Ezt vizsgáld felül magadban...

Jézusnak nyilvánvalóan semmi köze az ószövetség Jehova démon-istenéhez (mielőtt bírálod mások bibliai ismeretét, készülj fel alaposan belőle, hogy tudj válaszolni a felvetésekre). Azon meg már fel is nevettem, hogy szegény megtévedt farizeusok :DDDD

Ha Isten kegyelme érthetetlen az csak azért lehetséges, mert nem kaptál magyarázatokat, a bibliából nem is kaphatsz. Sajnos a biblia nem egy konzisztens irat. Közel 800 év alatt íródtak a benne lévő könyvek. A kánon minden olyan iratot kihagyott eleve, ami nem Héber nyelvű volt, már ez önmagában jelez valamit, bizonyítottan hiányos, és kusza. Csak a teremtéstörtének saját hamvaiba hullik de az egész háborús, féltékenykedős, gyilkoló pusztító Istenség démon, és Jézus az ember fia, akinek ki is a mennyei atyja? Nem Jehova...
Miért nevezik ember fiának? ki az első ember? Ádám neve mit jelent? A fizikai ember az első ember?

Aztán a mindenható uralkodó isten aki a teremtéstörténetben mutatkozik be, féltékeny és megvédi érdekeit az egész bibliában, míg az embernek ezt megtiltja...Érdekes, de ennél érdekesebb, hogy amikor Jézust kísérti az ördög, azt mondja: Nékem adatott minden hatalom ezen a világon... És Jézus ezt nem cáfolja meg. Figyeld csak a szálvégek összeérnek. Ha a féltékeny Isten uralkodik, és közben az Ördög is azt állítja, hogy övé minden hatalom, akkor ez hogyan lenne lehetséges másként, minthogy az Ördög És Jehova Isten egy és ugyan azon személyek...

És ha Isten uralkodik mindenen akkor minek a megváltó? Nyilvánvaló, hogy a megváltóra azért van szükség mert rabságban élnek az emberek. Mégpedig a démon-isten rabságába, és ezen a világon kívülről kell megjelenni annak az erőnek (ez Jézus) aki letudja győzni ezt a hatalmat, és kiutat tud mutatni ebből a világból a testi halálon keresztül... Az majd újabb nagy téma, hogy a halál állapotában, ami egy köztes állapot a földi és a valódi mennyei lét között, mi fog történni, hogy mehet-e az ember a mennyei világba, vagy hústól és vértől újra kell születnie itt a földön... Merthogy az őskereszténység tanításának szerves része volt a reinkarnáció is, amit szintén kidobtak a kánonista tudásrablók...

Ha válaszolsz, megkérlek, hogy ne a személyemet minősítgesd és ne a döntéseimet, és ne abból álljon a válaszod, hogy szerinted én jól gondolom vagy nem, vagy félre vagyok vezetve vagy nem, hanem mutasd be saját hitrendszeredet, logikusan. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor esetleg lépjél túl a biblia igen szűk keretein, és tanulmányozz egyéb szentiratokat is.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11088) Noddy válasza Horka1 (#11087) üzenetére


Noddy
senior tag

Tévedsz. Nem akarok tőled elvenni semmit.
Én leírtam a véleményemet, mert kíváncsi voltál rá. Nem ütköztetek semmit semmivel. De fontos tudni, hogy amit mondasz az nem állja meg a helyét az én koordináta rendszeremben. Én a Bibliára támaszkodok.
Semmi személyeskedés nem volt az írásomban, mert nem téged elemeztelek, hanem az elméletedet, ami a Biblia kétségbe vonásán alapul. Ha te kétségbe vonhatod a Biblia hitelességét én is a te és hittársaid hitét hitelességét is kétségbe vonhatom. A vita építő is lehet és én nem hiszem hogy bármiben is a személyedet bántottam inkább azt a hitet ami a Biblia cáfolásán nyugszik, az egy mellékes dolog, hogy te hoztad fel ezt.

Ádám, első ember:
Itt is a kulcs Jézus, ő mivel egy az Atyával és a Szentlélekkel nyilván jelenvolt a teremtéskor is, de emberi formában jött el a földre jóval a teremtett Ádám után, mint utolsó Ádám aki helyre állítja a kapcsolatot ember és Isten között, amit az első Ádám tett tönkre.

Isten féltékenységét honnan veszed? Oda adta az embernek az egész világot és mint mindenható, miben kellene féltékenykednie saját teremtményére akit ő hozott létre?

Az igaz, hogy jelenleg ezen a világon a sátán uralkodik, ezt Jézus se cáfolta, mert tudta hogy erre az időszakra neki adatott, míg meg nem törte a hatalmát a kereszten. De mégse kellett tőle félnie, egyetlen mondatával rámutatott a sátán ideiglenes és gyenge voltára. Ha alaposan elolvasod a megkísértés történetét itt egyébként a sátán nem a fizikai világra hivatkozik. "megmutatta neki a föld minden országait " azaz az ember által kreált államokat, királyságokat, stb. Tehát ez is az emberi megromlott természetben való hatalmát mutatja, ami igaz is az ő kérdése vitte az ember szívébe a kétkedést ami a bűn gyökere lett és te nálad is ezt látom, hogy hasonló kérdést teszel fel mint annak idején a kígyó,"Csakugyan azt mondta az Isten...", nem lehet hogy nincs igaza Istennek... veszélyes vizek ezek.

Jól látod az ember tényleg rabságban van, a bűn rabságában, amiből csak Jézus tud kiszabadítani. És meg is tette.

Kevered az újjászületést az újra születést. A reinkarnációban nincs minőségi változás, a megtérésben van. Új, romolhatatlan test és lélek. Nem egy ugyan olyan esendő és gyenge porhüvely végtelen ciklusába van bezárva az ember. Nikodémus beszélgetése Jézussal.

Szívesen olvastam/olvasok más iratokat is, de eddig egyedül a Biblia modellezi legjobban azt amit az ember ebben a világban lát és tapasztal. A többi mind túl idealista, ami nem feltétlen baj, de nem a szépirodalmi élményről van szó, hanem a valóságról.

"Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje."

Még szeretnék írni a megváltás szükségességéről is, de az még egy komolyabb falat.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11089) Horka1 válasza Noddy (#11088) üzenetére


Horka1
tag

Hány teremtésről, számol be a biblia? Mi a különbség a teremtések között?
Mit jelent az Ádám név?
Mi történik tulajdonképpen, amikor fogyasztanak a TUDÁS gyümölcséből?
Miért Éva fogyaszt először?
Miért átkozza meg Isten őket?
Milyennek nevezi magát Isten állandóan a bibliában?
Akkor miért üldözi ki őket?
Mi teszi szükségessé a Noé korabeli vízözönt?
Miért nevezik Jézust ember fiának?
Miért kellett Jézusnak meghalni?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11090) Horka1 válasza Noddy (#11088) üzenetére


Horka1
tag

Próbáld ki ezt a tesztet, nézd meg, hogy mennyire átgondoltan teszed amit teszel?
Figyeld meg a reakcióidat, mennyire kötődsz egy csomó automatizmushoz, amiből nem mersz, vagy nem tudsz kilépni, és ezeken múlik, hogy mit hiszel, mit nem hiszel, mit tartasz elfogadhatónak, mi az ami ellen tűzzel vassal tiltakozol...

Önkép Teszt igen tanulságos látást ad ez az embernek önmagáról, a valóságról...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11091) Horka1 válasza Noddy (#11088) üzenetére


Horka1
tag

"A Zsidó Hagyományban, a Shem ha Meforash, Isten legkülönlegesebb neve, a négy attrubútummal, melyet a YHVH betük jelölnek. A Kabbalista Hagyományban az előző mellet, a Hayot ha Kodesh, a Keter Szefirája körül álló négyarcú angyalok. A Latin Hagyomány négy Világa; Creatio Emanata, Creatio Creata, Creatio Formata, és Creatio Facta, vagy ahogy máshol nevezik; Cosmos, spiritus mundi, anima mundi, és solum."

Olvasgass még itt is: Pontosan Istenről és az ember viszonyáról van szó Csak hát nem éppen a valóságos Istenről.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#11092) Noddy válasza Horka1 (#11089) üzenetére


Noddy
senior tag

A Biblia két teremtésről ír.

Az Ádám név "embert" jelent.

Ahogy írtam nem a "TUDÁS" gyümölcséből fogyasztanak, hanem a jó és gonosz tudásának gyümölcséből (nyugodtan nézd meg). A kettő nem ugyan az ezért a kérdésed nem értelmezhető. Isten nem a matematikát, filozófiát, fizikát, biológiát, irodalmat, stb tiltotta meg az embernek... mástól akarta megóvni az embert.

A kígyó az asszonyt (Évát) kísértette, ő volt a célpont. Ezért is evett ő először.

Azért lettek megátkozva, mert Isten megígérte nekik, hogyha esznek abból a gyümölcsből akkor meg lesznek átkozva. Nem tudatlan módon kerültek bajba, de ez jól látszik a megkísértésnél, Éva végig tudatában volt a következményeknek. Olyan Isteni tulajdonságra vágytak, amit ha meg is szereznek képtelenek használni. A fa a kertben a szabadságot jelképezte, hogy az ember nem egy robot, hanem szabad teremtmény, ami akkor él teljes életet ha Istennel van kapcsolatban, de el is szakadhat tőle, de akkor vállalnia kell hogy életképtelen lesz. Jézus ezt a kapcsolatot állítja vissza, mikor az ember újra kapcsolatba kerül Istennel és ezáltal a teremtési rend helyre áll.

Isten első sorban igaz és kegyelmes, kegyelmes és igaz. (de több mint 300 egyéb tulajdonsága van megnevezve a Bibliában, de ezek a legfontosabb tulajdonságai, a kérdésed szempontjából is).

Mert igaz, megtartja amit megígért. Nem hazudik, nem megalkuvó, szent és tökéletes.

Megsokasodott a gonoszság a földön. Az Istentől elszakadt ember szíve gonosz szüntelen. (Gen. 6,5)

Az ember fia elnevezés az utalás a messiásra, a szabadítóra, megmentőre. A bibliában két féle messiás megnevezés van, van a dicsőséges és a szenvedő. De a zsidók a szenvedő messiási képet magára a népre vonatkoztatták, erre a tévedésre hívja fel a figyelmüket Jézus. Az ember fia elnevezés azt jelenti hogy Isten létére emberi testben jött e világra. Ez is megbotránkoztatta a zsidókat, mert a messiás képükben igaz hogy ember szerepelt, de egy tökéletes és erős. (Mint Jézus a feltámadása után, aki az Atya jobbján ül). Annak ellenére, hogy a zsidók látták bűnösségüket és hordták százszámra az áldozati állatokat az oltárra, mégse értették, hogy valakinek súlyosan meg kell fizetnie a bűnük végleges eltörléséért.

Azért kellett meghalnia, hogy mi megmeneküljünk. Az Istentől való elszakítotságot kellett helyre állítani, mégpedig úgy hogy Isten kegyelmessége és igazsága is megmaradjon. És ez csak így történhetett, hogy a tökéletes ember/Isten, meghal magára véve a tökéletlen ember bűnét és így azok ő általa hozzá hasonlatosak lesznek.

"Tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik Istent szeretik, minden javokra van, mint a kik az ő végzése szerint hivatalosak. Mert a kiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között. A kiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és a kiket elhívott, azokat meg is igazította; a kiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette. Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk? A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?"

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11093) Noddy


Noddy
senior tag

Interjú egy zen szerzetesből lett evangélistával

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#11094) Borosz válasza Horka1 (#11089) üzenetére


Borosz
senior tag

Szia Horka1. Olvastad már a Viskó c. könyvet? Ajánlom figyelmedbe, ha még nem. ;)

(#11095) kymco válasza Noddy (#11093) üzenetére


kymco
veterán

Köszi a cikket :R

www.refujvaros.hu

(#11096) kymco válasza Borosz (#11094) üzenetére


kymco
veterán

Mi a véleményed róla?

www.refujvaros.hu

(#11097) lao ce


lao ce
aktív tag

mi ujsag? hogy vagytok?

nicht kompot

(#11098) kymco válasza lao ce (#11097) üzenetére


kymco
veterán

Én itt vagyok :)

www.refujvaros.hu

(#11099) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Marhára nem szeretem, amikor valaki gyk rám akar kényszeríteni xy vallást...múltkor is mikor jöttek Jehova tanúi, tudtam, hogy nem lehet majd elzavarni őket, ha elkezdik a mondókát, így gyorsan mielőtt belekezdtek volna, elmondtam nekik a véleményem:

A vallás olyan, mint a pénisz:
-nincs azzal semmi baj, ha valakinek van
-nincs azzal semmi baj, ha valaki büszke rá
-senki nem szereti, ha valaki előveszi és nyilvánosan mutogatja
-senki nem szereti, ha lenyomják a torkán

:U

(#11100) Noddy válasza Darth_Revan (#11099) üzenetére


Noddy
senior tag

Az evangélium hirdetése és valakit belekényszeríteni egy vallásba tényleg két különböző dolog. Sajnos sokan az utóbbit művelik, mert azt gondolják hatásosabbnak, pedig nem azon műlik valakinek a boldogsága, hogy vallásos lesz.

De pont egy ateista mondta, hogyha tényleg igaz az amit a keresztyének mondanak, nagyon szégyelljék magukat, mert ha tényleg az örök szenvedéstől való megmenekülés a Jézusban való hit, akkor nagyon nem törjük magunkat, hogy másokat megmentsük, tehát hol van a szeretet, hogy nem akarom hogy a másik szenvedjen.
Amúgy sokan lenézik azokat, akik nem hisznek (abban legalábbis amiben ők). Ez se jó hozzáállás.

lao ce
Köszi, kérdésed :)
Nagyon építő volt a nyár, kár hogy hamar vége lett.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.