Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10538) kymco válasza euchi (#10534) üzenetére


kymco
veterán

A náci ideológia a 30-as és 40-es években sem volt szalonképes a világ számára. Ebben igazad van. De mind a gyermekáldozat elfogadott volt, akkoriban társadalmi értéket hordozott, hiszen az egyén a közösség érdekében komoly áldozatot hozott. Ne felejtsd el, hogy szintén ókori Spárta hogyan kezelte a kisgyermekek ügyét teljes társadalmi támogatottsággal. Ez a kor egyik fontos jellemzője volt. Mai szemmel, mai környezetben nem lehet reálisan értékelni az akkori helyzetet.
Hasonló a helyzet a rabszolgasággal. Az akkori világ gazdasága a rabszolgaságra épült. Anakronizmus azt gondolni, hogy hirtelen, átmenet nélkül az ókori gazdaságot rá lehet építeni a tőzsdei ügyletekre, a materiális és immateriális javak szabad áramlására, az ipari forradalom eredményeire.
Aki az ókori modellből kirántja a rabszolgatartást, az egészet romba dönti. A nácizmussal szemben ezek szerves részeit alkotják az adott kornak.
Azt, hogy ezt nem érted jelzi nekem annak a határait, mikor valaki csak saját halmazában képes gondolkodni, és nem lépes mások gondolatait elfogadni.
Azt hiszem itt, ebben a témában elértem azt a határt, amikortól ár nevetséges az evidenciák folyamatos ismétlése. :)

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.