Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10534) euchi válasza kymco (#10530) üzenetére


euchi
aktív tag

„addig te kerülgeted a választ...”
Nem kerülgettem a választ, csak nem úgy válaszoltam, ahogy te szeretted volna. Ha ez megzavarta a lelki békédet, akkor elnézést kérek. ;)
Az első kérdésedre természetesen egy igennel feleltem volna. Csak nem láttam értelmét, mégpedig ezért: „...hogy meg tudja és meg akarja oldani?”
Az akarat befolyásolható. Sőt, szvsz folyamatos kölcsönhatásban van a világgal. Szóval amikor valaki valamit akar, mindig ott a kérdés: Miért akarja? Mi az oka? Mi váltotta ki?
Úgy gondoltam, hogy emiatt egy szimpla igennel nem intézhetem el. Ha isten ismeri ezeket a miérteket és így 100%-ig tudja, hogy hogyan fogsz dönteni. Akkor a szabad akaratra alapozott játéknak semmi értelme, hisz a játék már előre lefutott.
A második kérdésedre pedig férfiasan azt feleltem volna, hogy fogalmam sincs. :)

Tudom, hogy mi az anakronizmus. Azért hoztam fel a náci ideológiát, hogy világos legyen számodra, bizonyos dolgokat kortól függetlenül elítélünk. Tehát abban a korban sem volt helyes és nem ebből a korból nézve volt helytelen. Ez a dolog egyik oldala. A másik oldala pedig az, hogy vajon Isten emberi erkölcs szerint dönt, egy adott korban elfogadott módon? Alárendeli magát az embernek? Mert a magyarázkodásodból ez következne.

„Látom fontos neked, hogy Isten áldozatának nagysága tompítva legyen”
Nem fontos nekem egyáltalán. Leírtam a véleményem. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.