Aktív témák

• QuarK

senior tag

Környezet: AMD64 processzor, GeForce 6600 GT. Rendszer: A legújabb leszedhető Dapper, 64 bites AMD processzorokhoz (6.06 beta2).

A probléma pedig a következő. Alapból ugye sima ''nv'' driverrel vagyunk. Hogy ''nvidia'' legyen, legelőször megpróbálkoztam egyszerű apt-get install nvidia-kernel-common és nvidia-xgl telepítéssel; de ez sötét képernyőt eredményezett. A log tanulsága szerint az nvidia modullal van valami baj. Megpróbáltam feltelepíteni hát az nvidia.com-ról leszedett legfrissebb telepítővel; de az meg az előbbi két csomag (kernel-common és xgl) nélkül nem indul, hiányolja mind az xgl, mind az nvidia modult. Ha azokat is feltelepítem, akkor mismatch-ot kiált (az apt-get-esek 8756, az nvidia.com-os 8767). Ekkor megpróbáltam a régebbi (8756) verziót leszedni az nvidia oldaláról (ez egyezik azzal a verzióval/build-dal, amit a kernel-common és az xgl mond magáról); itt ismét sötét képernyőbe futok. Próbálgattam minden varációt, maximális mértékben kigyomláltam hol az egyik, hol a másik, hol az összes csomagot; de sehogy se akar működni.

Hátha valakinek jut valami okos az eszébe :F

szerk.: A saját gépemen az apt-get-es telepítés első pöccre jó volt. Az Pentium 3, és mezei 386-os Dapper van fenn rajta

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés