- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Én még elég új vagyok itt, néhány éve próbáltam az ubuntut, akkor is itt kértem segítséget, sajnos akkor még sok windowsos dolog volt ami miatt muszáj voltam végül xp-t választani, de a helyzet mostanra megváltozott, jött a win7 is közben szóval most jött el az idő az ubuntuhoz
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1: Gyorsabb lesz az ubuntu a mostani gépemen (a64 3000+, 2*512mb ram, Nvidia 7600gs videókártya) bootolás és működés szempontjából mint a win7?2: Ha a winchesteremen lévő partíciókat ntfs-ben hagyom, és csak egy partíciót alakítok át a linuxnak akkor ez gyorsaságban/használhatóságban rosszabb lesz, mintha minden partíciót átalakítanék iinuxosra? (a többi partíción csak zenéim, képeim és hasonló dolgok vannak.)
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Hülye kérdés.
Fordítottam kernelt.
Debian csomagépítős megoldás, szépen beillesztődött a grub listájába, éppen csak nem bootol be.
A beállításira ugyanazok generálódnak le, mint a többinek, és azzal áll meg, hogy nem találja a root filerendszert...
Mit ronthattam el?
(Gúglin csak olyat találtam, hogy uuid helyett eszköznevet érdemes adni, de úgy sem megy.) -
Amit én írtam, azt megnézted?
Egyébként az a Broadcom STA az tényleg a drivere lesz, itt is erre hivatkoznak :
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/218
Mondjuk ez Linux Mint.Ez meg a hivatalos oldaluk :
http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php -
KáZsé Mestör
tag
nincs az eszközök között wlan0. csak a eth0,meg a többi.
Node valami gyanús itt nekem.
Az van,hogy betöltöttem a 10-es ubuntu liveCD-t.
Na az egyből kidobta nekem középre,hogy itt a hálókártya driver,telepíteni,meg aktiválni kéne.
Miután megtörtént,működött is a dolog.
De a gépen lévő 10es valamiért máshogy megy.Újra kéne telepíteni a driverét?
Azt is lehet a Software centerből?
Az az a Broadcom STA? -
-
harry
veterán
válasz
KáZsé Mestör #41490 üzenetére
Parancssorból én az "ifconfig wlan1" -t javaslom, így listázná ki a wifi kártyához tartozó címeket / egyebeket. Címet viszont persze akkor kapsz, ha egy hálózathoz csatlakozol, amit meg a menüsoron található (valahol a sarokban) NetworkManagerrel tehetsz meg. Erről nem írtál, de néztétek? Lát wifi hálózatokat? Itt ha kiválasztod, rá tud csatlakozni?
Amúgy nagyon valószínűleg nem kell felrakni semmit, én egy live rendszer alól használtam a wifimet linuxon, csak elindítottam, és tudtam is csatlakozni netre (legalábbis a NetworkManager látott hálózatokat). -
válasz
Nézz egy lspci -v -t, amivel megtalálod, hogy milyen modult használ a wifihez (egyáltalán van-e betöltve hozzá modul).
Ha van, akkor nézd meg Networkmanagerrel, hogy mégis mi van szerinte a wifivel.
Én mondjuk a Networkmanegert leszedtem, és egy Wicd -t tettem fel (szoftverközpontból/csomagkezelőből felmegy), mert az asztali gépemen az USB wifi sehogy nem ment Networkmanagerrel, meg Wifi-radarral sem.@Noddy sem mond hülyeséget, próbáld meg. Lehet engedélyezéskor nem tölti be a modult a wifihez.
-
Noddy
senior tag
válasz
Nekem olyan van, hogy ha fizikai kapcsolóval bekapcsolod a wifit akkor nem látja a linux, de ha újraindítod akkor már igen. És így látnia kell az eszközmeghajtóknál és akkor fel is ajánlja a drivert, ha szükséges.
-
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
Nem vagyok nagy szakértő,sőt,inkább semilyen linuxból.
1 havernak segítettem gépet telepíteni.
Ubuntu és win7 van rajta,eddig eljutottam.
Viszont ubuntu alatt nem megy a wifi.
10es ubuntu van rajta.A gépben broadcom 4727 rev 1-es hálókártyát lát,ezt már előszedtem valahogy terminálból.
A gép gombra kapcsolgatja a wifit és a bluetooth-t is.
Amikor terminálba iwconfig-ot nyomok,ha nincs bekapcsolva wifi/bluetooth,akkor l0 és eth0 van csak.Ha bevan,akkor meg van egy pan0 is.Ez gondolom,nem a wifi.
Tehát valami nem okés.
Van rajta valami Broadcom STA is telepítve pedig.
Van ötlet,mit csináljak?
Ja és ha kérhetem,akkor mondjuk parancssorokat is írjatok,mert nem tudom amúgy,mit csinálok!Köszi
-
törölt tag
Jut eszembe (a Carrier IQ kapcsán):
használja valaki a touchpad-indicator nevű kis kiegészítőt? Korábban írtam, hogy logolt (billentyűleütéseket is), és küldtem mail-t a készítőnek, kell-e ez a logolás. Azt írta, a következőben nem lesz benne. De valahogy nincs bizalmam, ráadásul nem is tudom megnézni, hogy valóban nem logol-e, mert attól, hogy én nem látom, még csinálhatja.
Nincs kedve valaki hozzáértőnek megnézni? -
Nagytalp
senior tag
Öngyilkos merényletbe kezdek és frissítek12.04-re.
Allahu akbar!!!
-
-
qamu74
őstag
csá
Gnome-Shell témát hogyan kell telepíteni?
Tud valaki segíteni?thx
-
-
harry
veterán
-
oilver1
tag
Nemnem, még nincs rajta windows, csak amikor a 7-es telepítője felkínálja a partícionálási lehetőségeket, ott már csak 40 gigával kevesebbet lát... viszont azt nem mutatja, hogy hol van az a 40 giga... ebből gondolom, hogy az linux fájlrendszerben van. De akkor meg azt hogyan nyerem vissza?
-
rybank
senior tag
válasz
fradi81 #41473 üzenetére
Én nem ajánlom a particionálást az Ubuntu-val Windows alá. Törölje csak a partíciót, a többit meg a Windows telepítője elintézi. Voltak már ebből gondok. A Windows nem igazán csípi amit a gparted meg az Ubuntu művel. Ugyanez visszafele. Linux partíciót Windows-al ne piszkáljunk!
-
harry
veterán
válasz
oilver1 #41472 üzenetére
"amit a windows nem lát," "Nem akarom így a Windows-t rárakni. "
Most akkor van rajta, vagy sem? Ha van, akkor sajátgép, kezelés, lemezkezelésnél látnod kell a partíciót, itt is lehet törölni (simán sajátgépben nem látszik, persze).
Ha most akarsz felhúzni egy win-t, akkor telepítésnél úgyis meg lehet formázni az egész lemezt, a tartalmától függetlenül. -
oilver1
tag
Sziasztok!
Van egy új Asus laptopom, ilyen Linux-al. Lefoglal magának egy 40 gigás részt a HDD-n, amit a windows nem lát, de a BIOS érzékeli. Nem akarom így a Windows-t rárakni. Hogyan tudom törölni ezt a partíciót? (nincs floppy-meghajtóm) -
-
törölt tag
-
-
-
törölt tag
Én nemrég fedeztem fel az LXDE-t és meg kell hogy mondjam rohan a régi p4-esen (samtron proci, 2 gb ram) az xfce-m besz*rt, egyik nap nem voltak keretek, de jobb is így mert az LXDE 100x jobb, gyorsabb (ezt különösen a PCman-nál lehet észrevenni, főleg a unity-hez képest) egy ubuntura feltéve nyagyon szépen muzsikál.
mindenkinek csak ajánlani tudom!
a procit nemtudom hogy mennyire húzza, de majd megsasolom, ram-ból jóval kevesebbet eszik mint eddig bármi! -
-
rybank
senior tag
Az fogalmazódott meg bennem, hogy az LXDE nem energia ( ezt eddig is tudtuk), hanem erőforrás takarékos.
-
Thusor
őstag
Ubuntu 10.10-re hogyan lehetne felvarázsolni a Firefox és Thunderbird legújabb verzióját a frissítéskezelővel?
-
hallari
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Felraktam a Fedora 16-ot dualboot-os gépre (Ubuntu+winxp) kipróbálás céljából.
Ugye azt ígérte a drágám, hogy annyira überszuper a grub2-je a Fedora-nak, hogy automatice felismeri, ha másik Linux is van a gépen. Nem ismerte fel, és a grub2 menüjében most csak a Fedora és az xp van. Be lehet oda suszterolni az Ubuntu-t valahogy? -
rybank
senior tag
Tudjátok arra gondoltam, a HDD miatt lassú nálam az Ubuntu. Kb.: 20 mega körül mozog a másolás. Tapasztalatok? (11.10)
-
alfa20
senior tag
Xubuntura szeretném fel tenni az indicator-cpufreq-t.
feltettem, de nem indul terminálból "sudo indicator-cpufreq" elindul, Ctrl+C után ezt írja ki:^CTraceback (most recent call last):
File "/usr/bin/indicator-cpufreq", line 82, in <module>
gtk.main()
KeyboardInterrupt
Error in sys.excepthook:
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/apport_python_hook.py", line 44, in apport_excepthook
try:
KeyboardInterrupt
Original exception was:
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/indicator-cpufreq", line 82, in <module>
gtk.main()
KeyboardInterruptvan valami megoldás, vagy felejtős ez a kis progi?
-
linux-image-3.2.0-2-generic-pae
linux-headers-3.2.0-2-generic-pae
linux-headers-3.2.0-2
Alsa-headers nevű csomagról sajnos nem tudok... -
zed01
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna minél frissebb ubuntus kernel belinkelni 32 bitre? Az alsa-headers-el együtt kéne. Az sem baj ha pae.
Előre is köszi.
-
rybank
senior tag
update-manager-core csomag kell ahhoz, hogy parancssorból upgrade-lni tudjam a rendszert?
-
qamu74
őstag
Sziasztok!
Gyerekek, 1 napi tesztelgetés után(pedig jónak tünt)a Mint 12 Lisa beteges még nagyon!!!
Gyakori lefagyások stb, ugy hogy részemről vissza az ubira!!! -
-
Hát, azt igazság szerint nem is azzal a módszerrel illik fordítani, hanem a Debianos csomagkészítési metodikával. Amúgy annál is ki kell csomagolni az archívumot ahogy elnézem. Egyébként pedig bátran próbálkozz egy vanillával szerintem, annál legalábbis ez a probléma nem lép fel.
(#41435) szoke12: Én ebből nem értettem semmit. Kicsit jobban kifejthetnéd, hogy képbe kerüljünk.
-
szoke12
őstag
Hi
Indítanam az ubit, erre bejön a gnome. Valasztom a 11.4-et, mire kidobja, h uncompressed error, és nem megy tovább. Most mi van? -
-
sudo dhclient -r
aztán sudo dhclient?
Vagy ez csak megújítja? -
quby
őstag
Megőrülök!!
11.10 ben hogy tudom a DHCP-vel kiosztott címemet megújitani.????Itt küzdök vele egy fél órája....
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
csibor #41423 üzenetére
Itt nézz körül: http://www.linux-laptop.net/
-
válasz
csibor #41425 üzenetére
A procival és a videokaresszal tutira nem lesz probléma. Viszont a vezeték nélküli hálózati vezérlőről nem tudom, hogy milyen típusú, de arról még az sem tud biztosan nyilatkozni, akinek ilyen notija van. Ha azt akarják, hogy megvegyed, akkor engedjék, hogy kipróbálhasd, ennyi. Én mondjuk amúgy sem vennék a tesóban, de nekem mindegy.
(#41426) hcl: A forrás kitisztításánál teljesen mindegy, hogy mi van bepipálva a konfigurálásánál. Nekem az gyanús, hogy hiányos a forrás, esetleg nem lett megfelelően kicsomagolva. Ha az Archívumkezelővel csomagoltad ki, akkor próbáld rootként, mert csak úgy csinálja meg jól. Ebbe már belefutottam én is párszor.
-
Megpróbálnék kernelt forgatni az egyik gépemen.
A make-kpkg clean azt mondja, hogymake[3]: *** No rule to make target `ubuntu/aufs/magic.mk'. Stop.
De be sincs neki pipálva az aufs...!
Gúgliban semmi értelmes megoldást nem láttam, mit lehet ezzel kezdeni?
-
-
csibor
addikt
Packard Bell TK81, P360, HD6470, Wifi ?, Ubit menyire lehet problémamentesen futtatni rajta?
-
hati
addikt
Sziasztok!
11.10 server alatt, mitől van az, hogy a szerver restart után, néha kér egy kiválasztást a grub, a bootoláskor, máskor meg megy tovább automatikusan, ahogy beállítottam? Szervernél ez igen problémás.
köszi
-
válasz
rybank #41413 üzenetére
A régebbi HDD-vel nem azért lassul, mert a winyón sok helyet foglalna, hanem mert lassú a winyó. A sebességet közvetlenül nem befolyásolja, hogy 4,4Gb-on terül el a lemezen, vagy 8-on... Ramot ne zabálja, és ne winyózzon sokat
A P3-as laptopomon is érezni, hogy a RAM kevés, még az L Ubinak is, ugyan hagy belőle szabadon, de elég gyakran nyúl a winyóhoz, ami bűn lassú -
rybank
senior tag
-
qamu74
őstag
Csá!
Frissítettem a Mintet és a firefox 8 angolnyelvű.
Hogyan tudom magyarra átállítani?
THX -
-
-
rybank
senior tag
válasz
pc-user #41399 üzenetére
Bizony a válasz a Chromium. A 11.10-es Lubuntu-ban már alapból ez települ! Sebességből 5-ös, valami teszten is olvastam, hogy a net a Lubi-n a leggyorsabb az összes lightweight distró között.
Más: Az LXDE azért nem tökéletes: Sok program függősége komoly tárterületet eszik. Települ az Audacious, miközben a Gnome Media Player ki tudja váltani. Tudnának még ott faragni a csomag számon! Mondjuk saját LXDE-s programokkal. Volt még pár dolog, most több nem jut eszembe! Sok még a Gnome és XFCE4 függőség is! (Pl.: xfburn)
Persze ez csak a tárterület, ezek mellett a legvékonyabb és leggyorsabb programokat kaptuk összeválogatva. Ezért külön köszönet! -
Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest