Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz fradi81 #12360 üzenetére
hello!
1.asszem igen, de még nem próbáltam így pontosan
2.ha dinamikus a kiosztás akkor nem kell állítani, staikust nemtom fejből
3.csak a kezelőfelület más, mindkettőn megy mindegyik progi
4.asztalbeállításnál valahol(épp teleítek ezért ezt se tudom konkrétan megmondani)
5.próbálj ki párat, hogy neked melyik tetszik, ezen belül a kde csili-vilibb, de néha bosszantó, nekem most az ubuntu a favorit, de ez szubjektív -
gyurman
tag
1. Mintha lenne particiószerkesztő a live cd-n. Talán a system-en belül.
2. Ha routered van, akkor kapcsold be rajta a dhcp-t és autómatikusan van neted. Ha több karid van akkor lehet szórakozni az /etc/network/interfaces -sel. Én csak a statikus kártyát konfigoltam oda.
3. Minden, kivéve a felületet, és a felülethez tartozó progikat. A KDE-set nem ajánlom. Én várom hogy megjelenjen a 4.2 stabil verziója. 4.1 akármit próbáltam de nagyon gagyi és nehezen kezelhető volt. Régen a Gnomet tartottam gagyinak, de már okos ő is.
4. Azt én is szeretném tudni. De szerintem csak erőforrást zabál.
5. Az ubuntu. Próbálkoztam fedoraval, és más gagyikkal. Többségük 1 napot sem bírt. Ubuntu megy, bár most raktam újra. Hiába telepítgettem össze vissza, és mint máshol is, el kell dönteni mit használok, és más nem kell. Érdemes Synapticban mentegetni a kijelöléseket, mert szövegszerkesztővel szerkesztve le lehet szedni amit felrakott.Apropó! Előzmények listáját merre találhatom a Syneptic-nak?
-
törölt tag
4. compiz fusion-ban van benne. most nem emlékszem, hogy alapból felteszi-e az extra beállításokat, vagy külön kell telepíteni, de asszem alapból van egy compizconfig settings manager, itt lehet egyesével beállítani az iylen effekteket. az a kocsonyás ablakok dolog nem fogyaszt sok erőforrást, viszont feldobja a GUI-t, én szeretem használni.
-
fradi81
veterán
válasz fradi81 #13318 üzenetére
Telepíteném az alaplapi realtek chip driverét, ezt írja a readme:
[I]Manual install:
Step 1. unzip source code
tar xfvj alsa-driver-1.0.xx.tar.bz2Step 2. Turn on sound support from kernel config
(soundcore module, default turn on)Step 3. Complied source code
a. cd alsa-driver-1.0.xx
b. ./configure
c. make
d. make install
e. alsaconf
f. ./snddevices (Only kernel 2.4 does it)[/I]A 2. lépést kihagytam, be kell kapcsolni a sound supportot de hol?
Mondjuk van valami hang de ezt fel akarom telepíteni.majd mikor a make install-t beírtam akkor jött a hiba:
if [ -L /usr/include/sound ]; then \
rm -f /usr/include/sound; \
ln -sf /media/data/letöltés/realtek-linux-audiopack-5.09/alsa-driver-1.0.18a-5.09/include/sound /usr/include/sound; \
else \
rm -rf /usr/include/sound; \
install -d -m 755 -g root -o root /usr/include/sound; \
for f in include/sound/*.h; do \
install -m 644 -g root -o root $f /usr/include/sound; \
done \
fi
install: cannot change owner and permissions of "/usr/include/sound": Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
install: "/usr/include/sound" reguláris fájl nem hozható létre: Hozzáférés megtagadva
.............................és így tovább. mit rontottam el?moto g72, Ninebot d28e
-
Major Major
senior tag
válasz fradi81 #13318 üzenetére
Milyen videólejátszót érdemes használni, avi és DVD nézésre? media player classic-hoz hasonló érdekelne.
Mondjuk a beépített lejátszótVan-e olyan msn kompatibilis üzenetküldő, ami támogatja a webkamerát?
Az aMSN-ben képátvitel van, csak sanja hang nincs hozzá.Melyik fájlkezelő hasonlít legjobban TC-hez?
Gnome Commander, Tux Commander, de használhatod a Total Commandert is winenal.Van foobarhoz hasonló lejátszó?
Ha a default kinézetére gondolsz, akkor nincs. Ha az alakíthatóságára, akkor talán az Amarok.gyurman: gnome-power-managernek hívják. továbbá a KDE-ben nincs pulseaudio.
Sianis: Ha ez ilyen egyszerű lenne...
-
-
MichaelSD
őstag
válasz fradi81 #15247 üzenetére
kwallet a jelszó tárolója a KDE rendszernek. Abba tárolja a KDE jelszavakat pl. a Kopetének is. Lehet a KWalletnek jelszavat adni, illetve megadni, hogy hogyan és mikor szeretnéd kiadja a jelszavakat a programoknak.
Valoszínüleg a KWalletnek más jelszót adtál.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
sh4d0w
félisten
válasz fradi81 #15328 üzenetére
Siriusb: Nem tudom, ubuntuéknál ez hogy van, de windowsnál a 4 G-ba beleszámított a videokártya memória is.
Ez nem Windowsos megkötés, hanem hardveres (2 a 32-en, ez a 4 gigás limit), de meg lehet kerülni - pl. a Vladi által említettel.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
MODERÁTOR
válasz fradi81 #26656 üzenetére
A Master Boot Recorban van a partíciók információi, mint elhelyezkedésük, méretük, stb.. Ha változtatsz ezeken az információkon, akkor utána semmiképpen sem!, vagyis még véletlenül se! állítsd vissza a régi MBR-t! Szerencsédre még tudod csatolni a partíciókat, így letudod menteni az adatokat. Esetleg állítsad vissza az összekutyulás utáni MBR-t, és a particionáló programmal rakjál rendet. Ha ez nincs meg, akkor particionáld újra az egészet.
-
MODERÁTOR
-
Ventur@
senior tag
válasz fradi81 #30799 üzenetére
Köszi a linket. Amint otthon leszek átfutom jobban (eddig úgy nézz ki, hogy talán az első - amit kidob a google - az lesz a nekem való. Odáig tegnap eljutottam, hogy az lspci parancsra láthatóan ott van a tuner (Connexant CX88.....többire nem emlékszem ). Aztán, majd csak összeügyködöm kezdőként ) .
vibra: Nekem 32bit-es van fent aztán mégis ezt csinálja. De majd csak összejön .
[ Szerkesztve ]
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
fradi81
veterán
válasz fradi81 #34343 üzenetére
Még valami, nem rakja fel a zárt meghajtót mint az ubuntuk, neked kell megoldani. Nekem fekete képernyő lett a vége, meg az ICEauthority hiba is előjött úgyhogy nem tudom mit kezdjek, de az LMDE érezhetően sokkal gyorsabb mint a többi ubuntu, mondjuk kiváncsi lettem volna hogy zárt driverrel meg compizzal milyen.
moto g72, Ninebot d28e
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest