- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
-
válasz
medek3 #43694 üzenetére
OK, de akkor meg nem kell nyafogni, hogy újat kell ehhez is tanulni.
Jól fog jönni még az a tudás, nyugi. Én is a saját hülyeségeimen tanulok.Hiren's -en akad HDD regenerator, mini XP (ha még van az újakon), partícionáló, backup progik, memtest, mindenből többféle... Meg egy rakás hasznos cucc még ezeken kívül.
-
medek3
aktív tag
Mert jikas a zsebem oszt a paraszt a saját kárán okosodik már vagy ezer éve.
Valamennyire azért kompatibilis vagyok csak, hát annyi mindenhez kell már érteni ebben a nagy csóróságban, hogy próbálnám leegyszerűsíteni a dolgokat.
Szóval ez a Hiren's Bootcd az aszpirin ami mindent gyógyít?MacCaine: Nem tudom, hogy live-e. 64bites desktop-ot töltöttem le csak azt nem értem miért AMD?
-
-
medek3
aktív tag
Említettek ilyesmit és telepítettem is csak sajna arra a gépre amiről most is írok.
Olyasmi kellene ami usb -ről vagy dvd-ről intézi a dolgát. Valami olyasmi, hogy nyomd meg a piros gombot és csiribí-csiribá.
Na jó némi angol tudásom azért van, de felhasználó barát vagyok és nem nagyon feszget, hogy hány nulla és hány egyes van az enter mögött. -
-
-
medek3
aktív tag
válasz
Siriusb #43681 üzenetére
Egész éjjel ment a memteszt, minden pass.
Szóval a memória úgy néz ki rendben.
Közben letöltöttem az ubuntu-t, kiírom dvd-re és megpróbálom hátha most sikerrel járok.
Pedig nem akarnám feladni, mert érzem ha szervizre kerül a sor ott még a sz@ros gatyát is lerángatják rólam és hazazavarnak meztelen. -
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #43683 üzenetére
Én Pidgint használok, de gtalkra, ott jól működik a mikrofon. De ismeri az MSN protokolt is, egy próbát megér.
-
válasz
Pidgin talán tudja, de nem biztos. Ezen kívül Skype
-
törölt tag
válasz
milyen verziód van ubuntuból? mert nálam a kopete és empathy is tökéletesen működik, simán csatlakoznak msn-re. empathy-ban megy a hanghívás is, videóval.
-
God Vazzeg
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy tudtok-e olyan msn klienst amelyikkel lehetne mikrofonon beszélgetni legalább, webcam nem fontos, de az se lenne baj..
Eddig ezeket próbáltam:
- aMSN - ez eddig a legjobb, minden ok vele, de a fenti funkciókat nem támogatja
- kopete - nem csatlakozik egyáltalán, connecting és áll..
- emesene - nem csatlakozik, csak pörög és áll..
- kmess - csatlakozik, betölti a partnereket majd "megszakadt a kapcsolat" üzivel leáll
- empathy - csatlakozik, partnerlistát már nem tölti be, csak pörög..Legjobb az lenne ha az aMSN-t lehetne megszögelni valahogy, hogy menjen a hanghívás..
Köszi előre is a választ
-
Siriusb
veterán
válasz
medek3 #43668 üzenetére
Ez alapján készítetted el a pendrive-ot?
-
Kapitány, Kendek: köszönöm.
-
Azt hogyan tudom kideríteni, hogy a hálózati kártyám milyen drivert használ?
-
válasz
medek3 #43650 üzenetére
Sajnos a problémamegoldás néha eltart egy darabig... A memtest meg olyan, hogy hagyod futni egy fél órát, és ha már olyan RAM hiba van, hogy a Win7 megáll, akkor valszeg ki is fogja dobni.
Partícionáló, stb : Hiren's Bootcd, azon jó sok minden van ilyen célokra.A winyó titkosított része mondjuk elvileg nem jelenthetne akadályt, mert azt egyszerűen nem látja, persze azon sem kell csodálkozni, ha összeakad valamivel... De ha rádobsz egy új MBR-t, akkor az is eltűnik.
-
eltüntettem az ubumnak a swap particióját.
felkerült egy debian is, és emiatt áthelyeződött a swap partició a winyomon.
azt akarom, hogy a 2 disztribúció egy helyre swapoljon.
most az ubi nem találja a swap particiót.
melyik config fájlban tudom ezt az elérést módosítani neki? /-je -
aag
őstag
válasz
medek3 #43670 üzenetére
Ha ezen a gépen idítom el akkor ennek a hdd-it akarja b@szkurálni és azt nagyon nem szeretném.
Be kell regelned a honlapjukon és a levélben kapott seriallal fel kell installálnod a programot. Utána tudsz vele "gyártatni" önbútolós pendrájvot, vagy CD-t, amivel aztán meg tudod majd csinálni az üres noteszedet. Ha ez a módszer neked nem tetszik, akkor ne csináld, de annyit mondhatok, hogy jelenleg ez a legtöbbet tudó, valóban működő program, amivel biztosan meg lehet oldani a te problémádat is.
-
medek3
aktív tag
-
Úgy emlékszem, hogy én magam építettem bele a rendszer-telepítési funkciót, amely még alapértelmezett is az elkészített Live-ról indítva. De persze lehet, hogy rosszul emlékszek rá, lehet, hogy mégiscsak hiányzik ez a funkció belőle.
Szóval előzetesen elkészítetted a partíciókat, azok lecsatolt állapotban vannak és nem látja őket? Akkor lehet, hogy valami nálam nem kerek, mert nálam kiválaszthatóak...
Talán azzal segítek ha azt mondom, hogy mindent ugyanúgy kell csinálni mint élesben, egy valós gépen. Úgy tudom, hogy sikeresen használtad már a rendszermásolás funkciót, most sem megy másképp a dolog. -
>-48-<
aktív tag
válasz
medek3 #43661 üzenetére
Nem tudom, csak a gugli találta.
Viszont az ziher, hogy amikor 1972-ben Win7-et telepítettem, az eldugott egy sunyi kis partíciót magának. Telepítésnél az egyedi lemezkiosztást (vagy mit) választottam és leformáztam az egész vinyót, hogy csak az egyetlen C legyen és arra nyomtam fel a w7-et. Ja asszem valahogy így volt. Rég volt, tán igaz se volt...
-
medek3
aktív tag
Elindítottam a kaspersky live cd-t be bootolt rendesen ,feljött a nyelv vállasztás és mikor elindítottam teljesen szétesett a kép.
-
medek3
aktív tag
válasz
>-48-< #43659 üzenetére
Ha jól értelek akkor lehetett olyan része a lemeznek ami titkosítva volt?
Elképzelhető csak nem általam.
Mikor kíváncsiságból töröltem a D: meghajtót (a rejtett fájlok meg voltak jelenítve) az intéző azt irta a D:-re, hogy még van 27Gb foglalt hely. Viszont én nem láttam lósz@rt se.
Lehetséges lenne, hogy ez a rész volt titkosítva?
Ki próbálom ezt is mert már nagyon idegesítő, hogy két nap alatt semmire se jutottam.
Pláne a gyerkőcök akiket kitúrtam a gépük elől, hogy orvosoljam általatok a problémám.
Ezer hála és mi egymás. -
aag
őstag
válasz
Kendek #43654 üzenetére
rámásolod vagy rátelepíted az előzetesen particionált virtuális lemezre
Egyik sem jön össze sajnos. Telepíteni nem lehet a Rendszerment által készített ISO-ról, mert hibázik. De ezt már régen tudod te is. A másolás pedig azért nem jön össze, mert a Rendszerment nem lát semmiféle partíciót amire másolhatna.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #43646 üzenetére
Na úgy látszik megoldódott a probléma (nem tudom hogyan). Lehet csak a hotmail smtp szervere szarakodott.
-
vilmaboy
őstag
van a gépemben bluetoot... a ledjeaktív is. 3 szoftver van fent szoftverkezelő szerint... bluetoot, bt átvitel, bt eszköz beállítása... de hol vannak ezek? nem találom sehol....
ne mtudom piszkálni a telóm...
--------------
Kéne egy olyan megoldás ami nokiáról samsungra varázsolja a névjegyeket stb... tudtok ilyet? sim kártyára másolás nem műxik...
-
aag
őstag
válasz
medek3 #43650 üzenetére
Hogy lehet új MBR-t készíteni?
Ezzel az ingyenes programmal tudsz csinálni egy util-lemezt, amit ha elindítasz, mindent megtehetsz, ami most neked gondot okoz. Például MBR-t is tehetsz rá, de még mást is megtehetsz. Én például linux alatt nem tudtam windowszos MBR-t rakni, de fordítva is volt rá példa. Amikor windowsz mellé linuxot raksz, akkor az MBR már nem az eredeti, de sokszor van olyan szitu, hogy kellene. Nos ezzel lementheted azt is és ha kell, vissza is tudod tenni. ...és egyéb nyalánkságok, amihez linuxból még magas szaktudással sem jutnak hozzá, íme itt meg ajándékba kapod.
-
aag
őstag
Windows 7 64 bit alá szeretnék rakni virtualbox alá egy saját ubit. Kendek Rendszerment nevű programjával megcsináltam belőle az ISO-fáljt. De hogyan tovább?
-
medek3
aktív tag
válasz
Siriusb #43649 üzenetére
próbáltam, win7 alól dos-ból leformáztam, particionáltam, de ugyan az lett a vége.
Vagy egy makacs MS fájl b@szakszik vagy vírus. Most a kaspersky live cd-vel próbálkozom.
Teljesen üres a vinyó.
Hogy lehet új MBR-t készíteni?hcl(B) : a mem.teszt nagyon hosszú, nem ismerek olyan progit ami pendrive-ról vagy esetleg dvd-ről keresi a hibás szektorokat. Tudsz esetleg?
Az az érdekes, hogy az xp-t nem engedi be bootolni pedig azzal eddig sikerült minden problémát elhárítani.
-
Siriusb
veterán
válasz
medek3 #43647 üzenetére
Elég ciki, ha ezt a windows-os fórumban win telepítőről nem tudjátok megoldani. Feltételezem arra gondoltok, újra kellene partícionálni a merevlemezt.
Töltsd le például a sysrescd-t, bootolj róla, a wizard paranccsal indítsd a grafikus felületet, majd gparted nevű alkalmazás segítségével, partícionálj újra (esetleg új MBR-t is készíthetsz, ha nincs olyan partíció a vinyón, ahol tárolsz valamit). -
-
medek3
aktív tag
Sziasztok!
Win7 telepítés 71%-nál meg áll és 0x70080057 hibaüzenetet ír. Máshol azt javasolták, hogy próbáljam az ubuntu live al orvosolni a helyzetet.
Xp be sem bootol, vista szintén meg áll.
Tudtok segíteni? -
Sweet Lou 6
addikt
Valaki használ 3.2.1-es Evolution-el Hotmailt? Mindent a leírások szerint állítottam be, és fogadni tudja a lemeleimet, de küldeni már nem tudok. Nem ír ki semmilyen hibaüzenetet, csak olyan, mintha végtelen ciklusba kerülne.
-
válasz
bobalazs #43643 üzenetére
Jaj, ezt ciklusos dolgot már így újabban találták ki, gondolom azért, hogy egy másolás-beillesztéssel menjen a dolog. Amúgy erről lenne szó:
sudo mount -B /dev /mnt/dev
sudo mount -B /proc /mnt/proc
sudo mount -B /sys /mnt/sysIgazából a linkelt leírás kicsit túl is van bonyolítva.
-
-
n00n
őstag
Érdekes ez az Ubuntu TV-s dolog. Én személy szerint látok benne fantáziát.
angol:
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/01/ubuntu-tv-unveiled-at-ces/magyar:
http://somloirichard.hu/2012/01/bemutattak-az-ubuntu-tv-t/ -
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43633 üzenetére
képet este tudok feltettni. nincs most itt a gépem...
szerkezetileg így néznek ki a particiók.
1 - 24GB NTSF (windows rendszer winyó)
2 - NTFS (adattároló)
3 - NTFS (adattároló)
4 - 1GB swap
5 - Ext4 (Ubuntu 11.10)A 3asnak a végéből csípem le az 1GB-ot, amivel a swapot növelném. Este teszek fel képet.
-
ZCoyote
őstag
-
ssh kulcsot hogyan kell hozzáadni a gnome keyringhez?
-
vilmaboy
őstag
Jó reggelt!
Olyan problémába ütköztem, hogy Gparted-el megszeretném növelni a swap méretét. Lekapcsolom a swapot, csinálok neki szabad helyet az előtte lévő particióról, de a swap méretét akkor sem engedi megnövelni, hogy van előtte szabad hely... miért nem? Nem is mutatja ki, hogy ott a hely... pedig van...
---
Mi az a Samba? Mire való vagy ilyesmi... (tudom, hogy egy tánc is
)
-
kommunism
aktív tag
Tud nekem valaki ajánlani valami olyan médialejátszót ami olyasmi mint a bs player a win-en, értem ezalatt hogy amint elinditok 1 filmet vagy bármit ,bekeresi a netről a feliratokat?
-
Harigata
tag
válasz
leslieke #43621 üzenetére
Hálás köszönet !
Most addig eljutottam, hogy újratelepítettem a GRUB-ot.
De még mindig nincs bootloader.
2 sata merevlemezem van (egy Maxtor és egy Samsung) A linux eredetileg a samsungra lett feltelepítve.Ha a Samsungot állítom be elsődlegesnek a BIOS-ban, akkor a WinXP bootloader fogad (2 winXP van a gépemen)
Ha a Maxtort állítom be elsődlegesnek, akkor a Grub fogad a képernyőn, az alábbi felirattal:
grub>
Namost innen megint nem tudom mi a teendő.
-
bsanya
aktív tag
Talán még egyszer megpróbálom, de ha nem megy komolyan, feladom.....
Megint újrahúztam a rendszert, mert nem tetszett az egy nagy partíció....., a partition manager meg nem úgy csinálta meg, ahogy szerettem volna.Nos a meghajtóm így néz ki:
sda1 swap 2Gb
sda5 / 50Gb
sda6 /home 250Gb
Ezzel a részével már meg vagyok elégedveA file rendszeremben, a "home" mappában van egy "lost+found" könyvtár (ez lenne a 250Gb meghajtó, de mitől lett ez lost+found????) és egy "sanya", amiben a szokásos dokumentumok, letöltések .... mappák vannak.
No most ugye mindenhol a mentési helyet a 250Gb meghajtómra szeretném rakni, mert azon elférnek a dolgok, viszont nem elérhető sem file kezelőből sem sehonnan.
Írjátok már le nekem lécci azt a parancssort, amit beírva a terminálba "láthatóvá" teszi (jogosultságot ad "sanya" felhasználónak, azaz nekem, hisz nincs is több felhasználó a gépemen) nekem a lost+found mappámat (ezt át is szeretném nevezni)
-
leslieke
Jómunkásember
-
Harigata
tag
Sziasztok!
Valaki el tudna nekem mondani, hogyan lehet helyreallitani Ubuntu 10.10-nel a Bootloader-t, miutan ujratelepitettem a WinXp-t egy masik particion?
Rakerestem a google-ben is, meg a topicban. Addig eljutottam, hogy boot-oltam az ubuntu telepitolemezerol es a terminalba probaltam beirni a megfelelo parancssorokat, de csak nem jott ossze.
Elore is koszi.
-
Atapi
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #43616 üzenetére
chown -R user:group /home/akármi
a -R kapcsoló a rekurzív mód, így egy könyvtáron belül fa bejárás szerint minden almappán és fájlon érvényre jut a tulajdonosváltás. chmod hasonlóan megy. ha nem jut eszedbe, akkor man is megmondja. -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Az adataimat még telepítés előtt, Live CD alatt másoltam át egy NTFS partícióról a jelenlegi /home partíciómra. A gond az, hogy hiába jelölöm ki benne az átmásolt mappákat és veszem tulajdonba, adok jogosultságot, a benne lévő almappák és fájlok nem kerülnek a tulajdonomba, csak root jogosultsággal lehet őket megnyitni (pedig rámegyek a "Jogosultságok alkalmazása a benne lévő fájlokra" gombra). Hogyan tudnám nem egyenként őket tulajdonba venni?
-
válasz
vilmaboy #43613 üzenetére
"There are many elements that make up the KDE 4 desktop.
There are:Plasma Themes
KDE Colour Schemes
Qt Styles
KWin window decorationKWin window decorations and Qt styles have to be written in C++. KDE Colour Schemes are "knsrc" text files listing the appropriate colours. Plasma themes are a collection of Svg elements used by Plasma."
-
válasz
rybank #43606 üzenetére
GNOME Shellnél Mutter van, és azért is írtam, hogy vele szemben a Compizzal jobban jártunk. Amúgy a Shell az egy felhasználói felület, a GNOME pedig egy asztali környezet.
Szóval eddig csak az ablakkezelőt, a felhasználói felületet és az asztali környezetet sikerült összekeverned egymással. -
Laca 012
őstag
válasz
bobalazs #43604 üzenetére
Valahol szerintem hcl válaszában lesz a megoldás, mert ugye eredetileg semmi plusz csomag/szolgáltatás nem kellett a fájlrendszerek felcsatolásához, illetve a vendég fióknál működik is a dolog..
Feltettem azért ezt a ntfs-config csomagot is, meg is jelent a programok között, de ha indítom (indítanám), csak bekéri a jelszót és semmi sem történik, nem jelenik meg semmiféle ablak, ahol pipálni tudnám a meghajtókat-partíciókat.. Itt is úgy tűnik, mintha valami jogosultságokat "vesztett" volna az egyébként redszergazda jogosultságú fiók..
Ami szintén lényeges, hogy az automatikus mountolása a meghajtóknak és a hang egyszerre "múlt el", csak nem értem, hogy mitől..
-
bsanya
aktív tag
Kezd elegem lenni a Kubuntuból, és a legidegesítőbb, hogy a lámaságom miatt van ez
Újra raktam a z egész rendszert, hagytam hogy ő állítsa be a partíciókat, majd rájöttem az mégsem jó és a partitional managerrel felosztottam, kapott 50Gb a rendszer és lett egy 250Bb Media nevű partícióm.
Mi a francot kell megadnom és hol, hogy bármelyik fájlkezelőben lássam a Media partíciót, mert sem a beépített Dolphin, sem az általam jobban kedvelt Krusader nem látja
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Háború Izraelben
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Tab P12 / Wi-fi / 8/128GB / 12Hó Garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest