- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gergosz2: Emlékezzünk!
Aktív témák
-
aag
őstag
Írtam a Suse kipróbálásáról néhány keresetlen szót a saját topikjában. Nem fogjátok elhinni, ebben is UNITY van. Mikor megláttam, majd leestem a székről. Szóval ragályos a kórság...
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Az új 11.10-et próbálom feltenni wubi-val, de kivág a végén egy hibával. Már más pendrive-al is próbáltam. Ez van a logfájlban:
\Ubuntu.ico -> C:\ubuntu\Ubuntu.ico
11-16 18:14 DEBUG TaskList: ## Finished copy_installation_files
11-16 18:14 DEBUG TaskList: ## Running get_iso...
11-16 18:14 DEBUG TaskList: New task copy_file
11-16 18:14 DEBUG TaskList: ### Running copy_file...
11-16 18:16 DEBUG TaskList: ### Finished copy_file
11-16 18:16 DEBUG TaskList: New task check_iso
11-16 18:16 DEBUG TaskList: ### Running check_iso...
11-16 18:16 DEBUG CommonBackend: Checking C:\ubuntu\install\installation.iso
11-16 18:16 DEBUG Distro: checking Ubuntu ISO C:\ubuntu\install\installation.iso
11-16 18:16 DEBUG Distro: wrong size: 2029914624 > 900000000
11-16 18:16 DEBUG TaskList: ### Finished check_iso
11-16 18:16 ERROR TaskList: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
Traceback (most recent call last):
File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 579, in get_iso
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 565, in use_iso
AttributeError: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
11-16 18:16 DEBUG TaskList: # Cancelling tasklist
11-16 18:16 DEBUG TaskList: # Finished tasklist
11-16 18:16 ERROR root: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
Traceback (most recent call last):
File "\lib\wubi\application.py", line 58, in run
File "\lib\wubi\application.py", line 130, in select_task
File "\lib\wubi\application.py", line 205, in run_cd_menu
File "\lib\wubi\application.py", line 120, in select_task
File "\lib\wubi\application.py", line 158, in run_installer
File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 579, in get_iso
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 565, in use_iso
AttributeError: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'Mi a gond?
-
qamu74
őstag
Csá!
A Virtualboxot hogyan kell használni?
Tudtok segíteni(KUBUNTU), mert virtuálisan akarom feltenni az új suse-t.
THX! -
Atapi
senior tag
válasz
pinnacle #40693 üzenetére
nem abban a könyvtárban adod ki a parancsot, ahol a fájl van, így a teljes elérési utat kellene megadnod. ha nem mozgattad el a linkelt képhez képest, akkor azt a parancsot kellene kiadnod, hogy
sudo sh /home/xy/Letöltések/ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/oneiric
sudo dpkg -i fglrx*.deb
vagy pedig az eredetileg írt parancs kiadása előtt navigálj oda, ahol a fájl van. ez esetben "cd Letöltések" paranccsal kellene indítani, majd folytatni a paranccsal. -
pinnacle
nagyúr
válasz
floatr #40692 üzenetére
Köszi! Próbáltam de nem sikerült.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Az AMD oldaláról letöltött drivert, hogy kell telepíteni?
-
-
dr_strange
senior tag
-
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, ha van egy laptopom aminek van wifi antennája és van hálókártyája is akkor a kábelen bejövő netet meglehet osztani wifi-n keresztül, mondjuk egy mobiltelefonnal vagy másik laptoppal, vagy ez csak álom?
-
floatr
veterán
válasz
róland #40682 üzenetére
SX 200. Mondom bubival még egyszer sem próbáltam, de sokkal jobb nyomtató. A HP binugzos támogatottságában nagyon ne fektess reményeket, mert azt viszont tudom, hogy távolról sem tökéletes.
A cégnél volt egy laserjet, amit alkalmanként használtam (jól), meg most van egy ... nemtommi lézeres, de az is hibátlan volt. A PSC viszont egyszerűen megbízhatatlan volt.Az újabb epsonoknál arra érdemes ügyelni, hogy eredeti patronokkal kalkulálj, mert nagyon rizikós az utángyártott. Én is majdnem megszívtam, bár lehet h én vagyok balf...
-
floatr
veterán
-
Atapi
senior tag
válasz
róland #40679 üzenetére
mivel ilyen nyomtatóm nincs, csak bökni tudok. ha nyomtatás-másolás-szkennelés az igény, akkor én a photosmart B010a multifunkcit nézegetném hp fronton. színenként cserélhető benne a tintapatron, ami meg tudja hálálni magát, hplip szerint támogatott. hangsúlyozom, hogy tapasztalatom nincs ezzel az eszközzel, sem az epsonokkal. ha van linuxos driver ahhoz az eszközhöz, ami neked szimpatikus, akkor azt vedd. persze vétel előtt egy gyors guglizás sosem árt...
szerk: annyit elfelejtettem írni, hogy maga a hp márka nekem sem a szívem csücske, szóval csak linux támogatás miatt hívtam fel rá a figyelmed, mert hogy arra azért valamelyest odafigyel.
-
-
qamu74
őstag
Hi!
Kubuntuban is lehet conkyt használni,ha igen hogyan kell?
THX!
-
aag
őstag
Elkészítettem az eddigi legstabilabb, legjobban működő Ubuntu-verziómat. Közzé is tettem, letölthető innen. Remélem tetszeni fog nektek!
Ezúton is köszönöm a sok hathatós segítséget Kendek fórumtársnak!
-
róland
veterán
válasz
adidas4death #40669 üzenetére
Viszont tapasztalatokról itt is tudnak írni.
-
PuMbA
titán
A Medibuntu tárolóban van HE-AAC encoder is.
Szerintem egy próbát megér:
sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list \
http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list
sudo apt-get --quiet update
sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring
sudo apt-get --quiet update -
róland
veterán
Multifunkciós nyomtatót vásárolnék, amit Linux alatt is szeretnék használni.
Keret: 20.000,- Ft!!!
Epson, Canon, HP - tintasugarasok közül melyiknek legjobb a támogatottsága? Az előbbi a tetszési sorrend nálam, tehát elsődlegesen Epson. Abból konkrét típus Epson SX420/425W.
-
-
-
qamu74
őstag
Találtam egy VirtualBox nevű progit, de telepítéskor azt írja ki, hogy megfelelő jogosultságok hiányában nem telepíthető!
Na ez mi? -
qamu74
őstag
Kubuntuban milyen virtuális nem tudom én mit lehet telepíteni,mert az új opensusét kiakarom próbálni,hogy milyen lett!
Sziasztok!
THX! -
rum-cajsz
őstag
válasz
adidas4death #40653 üzenetére
Én ezt a magyar származású progit javaslom: unetbootin
-
adidas4death
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Atapi: egy sima ubuntu amit be tudok bootolni pendrive-ről adatmentés és egyéb célokra.
semmi extrára nem gondoltam ezalatt
-
-
-
Atapi
senior tag
válasz
mit jelent nálad a "jó kis USB-ről bootolható rendszer"? gyakorlatilag bármelyik desktop telepítő tartalmaz live indítási lehetőséget, és a unetbootin kb bármilyen linuxos telepítőt felzavar neked egy usb drive-ra (egy telepítő kb egy CD, szóval mondjuk 1GB pendrive kell hozzá. van ennél kisebb, a slax 200MB-n elfér, de az a topic témáján kívül esik).
a vbox idekeverése további félreértéseket okozhat, de azért megjegyezném, hogy vbox rendszer lemezképről is tud bootolni, szóval ha virtuális gépet szeretnél usb-ről live bootolni, akkor elég letöltened a desktop telepítőkészleteket próbálkozáshoz, azokat beállítva cd meghajtónak tudnak indulni a virtuális gépek. -
válasz
http://hup.hu/node/39058
Itt van infó
Particionálni mondjuk nem lehet a pendrájvot. -
adidas4death
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Én még nagyon új vagyok az Ubuntu témában, csak most kezdek vele ismerkedni Virtual Box-on keresztül, és lenne egy kérdésem/kérésem.
Tudna esetleg nekem valaki segiteni abban, hogy honnan tudnék leszedni egy jó kis USB-ről bootolható rendszert, illetve, hogy mekkora pendrive kell neki minimum?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.: adidas4death
-
válasz
qamu74 #40649 üzenetére
Itt :
http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/pre-release-beta/441215-compiz-no-window-decorations-compiz-11-3-kde4-3.html"1. install compiz with compiz-gnome.
2. start ccsm click on plugins you want to use including windows decoration plugin and add command gtk-window-decorator -replace
3. go to kde system settings (default aplications) and set compiz as default window/session manager.It worked for me BUT. Kde4.6 is 'RESISTING' this kind of 'rape' : kickoff aplication launcher not really working though alt+F2 works fine
and i guess there will be other not pleasant surprises. so .... it's sad story here form my point of views. Kwin is dominating and
I'm not sure here's 'clean fight here'..."Próbáld ki... De miért Compiz? A KDE4 beépített effektjei tök hasonlóak.
-
qamu74
őstag
Tehát tud valaki segíteni kubuntuban , hogy miért nem müszi a compiz?
Köszi a programokat!
A gimp kiváló!!!
Teszek fel két képet, hogy lássátok a compiz hibáját, vagyis eltünnek a fejlécek,ha a compizt állítom be ablakkezelőnek!!!
Az első kép compiz nélkül!A második kép compiz beállítása után!
Várom a segítségeteket a probléma megoldásában!
THX -
-
Siriusb
veterán
-
qamu74
őstag
Az miért van ,hogy ha kubuntuban beállítom ablakkezelőnek a compizt eltunnek az alkalmazások fejlécei!
Mit kell beállítani,hogy a compiz legyen az elsődleges ablakkezelő?
THX! -
qamu74
őstag
Sziasztok!
Tudtok kubuntura képátalakító progit png-jpg be!
-
aag
őstag
válasz
Nowhereman #40641 üzenetére
Köszi, egy kernelfrissítés megoldotta a gondot.
-
juhaszattee
csendes tag
Üdv!
Adott egy Ubuntu 11.10 server, és el szeretném réni, hogy egy pptp vpn hálózathoz magától tudjon csatlakozni. A vpn egy Windows 7-es laptopon van beállítva, a laptop az otthoni router mögött van. A szervernek annyi lenne a dolga, hogy pl. 5 percenként próbáljon meg csatlakozni a routerhez, és ha elérhető a latptop, akkor a VPN szerverhez. Egyelőre helyi hálózaton tesztelném a rendszert, de ha pptpd vpn client-el próbálok csatlakozni a laptophoz ezt dobja vissza:/usr/sbin/pppd: pty option precludes specifying device name
Nov 15 14:45:33 kender-server pptp[31652]: anon log[ctrlp_disp:pptp_ctrl.c:773]: Client connection established.
Nov 15 14:45:34 kender-server pptp[31652]: anon log[ctrlp_rep:pptp_ctrl.c:251]: Sent control packet type is 7 'Outgoing-Call-Request'
Nov 15 14:45:34 kender-server pptp[31652]: anon log[ctrlp_disp:pptp_ctrl.c:858]: Received Outgoing Call Reply.
Nov 15 14:45:34 kender-server pptp[31652]: anon log[ctrlp_disp:pptp_ctrl.c:897]: Outgoing call established (call ID 0, peer's call ID 51620).
Nov 15 14:45:34 kender-server pppd[31645]: pty option precludes specifying device name
Nov 15 14:45:36 kender-server pptp[31659]: anon warn[decaps_hdlc:pptp_gre.c:204]: short read (-1): Input/output error
Nov 15 14:45:36 kender-server pptp[31659]: anon warn[decaps_hdlc:pptp_gre.c:216]: pppd may have shutdown, see pppd log
Nov 15 14:45:36 kender-server pptp[31652]: anon log[callmgr_main:pptp_callmgr.c:234]: Closing connection (unhandled)
Nov 15 14:45:36 kender-server pptp[31652]: anon log[ctrlp_rep:pptp_ctrl.c:251]: Sent control packet type is 12 'Call-Clear-Request'
Nov 15 14:45:36 kender-server pptp[31652]: anon log[call_callback:pptp_callmgr.c:79]: Closing connection (call state)Az automatizálásig még nem jutotam el, arra is várnék ötleteket.
Előre is köszi!
-
aag
őstag
Pedig ez van terjedőben. A Mindigtv összes fizetett csatornája ilyen...
-
PuMbA
titán
Ja, tényleg azzal van, mert a YT videók sima AAC-k 128kbps-sel. Egyébként nem tudom ki találta ki ezt a HE-AAC-zást, lehetett volna sima AAC 128kbps-sel. Nem hiszem, hogy az a + 30-40kbps annyira nagy bajt okozna. Más országokban csak úgy nyomatják a 448kbps-es AC3-at, itt meg ezzel vakítanak (nem az AAC-re gondolok, hanem a sávszél spórolással).
-
-
aag
őstag
A kodek a CO-DEC szó-összetétel szakzsargonja. Kicsomagolás-becsomagolás, ha nagyon magyar szeretnék lenni. Nos a becsomagolás (encoder) az előállításhoz kell, míg a kicsomagolás (decoder) a megtekintéshez. Ez utóbbi koncepciózus módon ingyenes szokott lenne. Alapos ok van tehát feltételezni, hogy ebben az esetben is az. Csak mivel nem érint tömegeket, még nem foglalkoztak vele. Legalább-is én így fejtem meg a képletet.
-
-
aag
őstag
Köszi, de ezeken már én is átrágtam magam. Hidd el, az AAC-s decoderrel van a bibi. Még pontosabban a #40605-nem kifényképezett HE-AAC formátummal. De úgygondolom, hogy ez nem fog változni. Ez a kodek adja azt a minőséget, amit a műsorszolgáltatók megfelelőnek tartanak. Vagyis nekünk kell HE-AAC / LC profil-formátumú AAC dekóderről gondoskodni az operációs rendszerünkben.
Egyébként a Kaffeine-al úgy tévézek, hogy feveszem és a felvett anyagot rögtön el is kezdem lejátszani a VLC-vel. De ez egyrészről kényelmetlen, másrészről pedig a szélezés/reklámmentesítés dolgát nem oldja meg sajnos.
-
aag
őstag
Nemrég írtam:
Ahogyan mondtam, sikerült az AAC-kodek gondomon kívül minden mást megoldani azáltal, hogy visszaléptem az Ubuntu 10.04.3 LTS verzióhoz. Ajánlom másoknak is! Működik!
Nos tévedtem! Találtam benne egy szarvashibát. Sajnos nem ismer fel semilyen wi-fi kártyát, illetve wi-fi USB dongle-t sem. Kipróbáltam a gyári telepítő-cd-t is, de az sem. Én ezt nemértem. A 10.10-essel ilyen gond nincsen. (Viszont van vele más gond.)
Tudtok rá megoldást?
-
PuMbA
titán
Most vágtam egy RTL Klub-os TS-t Avidemux-szal és nincs hang az MPlayerben, de a hang információknál kiírja, hogy AAC 4 csatornával meg 64kHz mintavételezéssel. Az Avidemuxban is ez van, tehát itt valójában nem a kódolás, hanem a beolvasás a rossz valamiért, mert ha YT-ról töltök le videót, ami AAC-s és azt megvágom akkor meg jó.
-
aag
őstag
Vehetne a Canonical is licencet, és akkor beépíthetnék az Ubiba is. Csak ugye azt valakinek ki kellene fizetni.
Szerintem ezen a bolygón az összes hang-dekóder ingyenes. Ez egy koncepció. Fizessen az aki előállít valamit (encoder). Úgyhogy a dekódert csak bele kellene tenniük. Nem kerül az pénzbe, csak munkába.
-
-
aag
őstag
Nem, nincsen az xp-ben semmiféle kodek-pack. Viszont vannak rajta jogtiszta videó-vágó programok. Gondolom azok közöl valamelyik. De mondom, ez itt offtopic. És mindenki csak találgat. Egyszer megérném, hogy azt mondja valaki: "megtaláltam, nálam működik." És elmondaná a valódi megoldást. Hát nagyon tudnék neki örülni. Persze előbb-utóbb úgyis megoldódik, mert az únióban is átállnak DVB-T adásra 2013-ig. Az analóg sugárzás folyamatosan megszűnik. Szóval lesz ebből gondja másnak is, csak mi itt kicsikét előbbre tartunk más országoknál ebben az egyetlen dologban.
-
válasz
MacCaine #40616 üzenetére
NX-szel az a bajom, hogy még nem jöttem rá, hogyan tudok csatlakozni a már meglévő x kliensre - merthogy újat hoz létre mindig, de nekem többnyire a már otthon futóra lenne szükségem.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Rájöttem, hogy nem a vncserver oldalán kell színmélységet állítani, hanem a kliensen.
-
-
aag
őstag
A DVB-T anyag eleve H264-es MP4-ben van tömörítve. Tehát nem kell áttömöríteni. Ennek ellenére megpróbáltam. Ahogy gondoltam, a Handbrake is az oprendszerét használja dekompresszálásra. Emiatt az elkészült anyagnak nem volt hangja.
Vaaaagy. Wine alatt teszel fel egy olyan progit, ami rendesen megcsinálja.
Vagy windowsz. Átülök a másik gépemhez (ahogy eddig mindig) és azon megcsinálom. Mert az öreg 10 éves XP-n csodák csodája van AAC-kicsomagolás. Pedig nem használok rajta nemjogtiszta programokat. Hogy most mi rakta fel, azt nemtudom, de ott a Hndbrake átkódolása után átrakom a linuxos gépemre egy pendrájvon és van hangja.
De ez itt már OFF-topic. Hagyjuk. Úgyis csak találgatás ez így. Még senki nem jött, hogy nála ez megoldott. Mindenki csak találgat...
-
PuMbA
titán
Vagy Medibuntu repository-t próbáltad már? Olyan FFMpeg van benne, amiben benne van a libfaac:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo apt-get -q update && sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get -q update
sudo apt-get install ffmpeg libavcodec-extra-52
-
PuMbA
titán
A Handbrake nem az oprendszerét használja, hanem csak a beépítetteket és van benne AAC. Egyetlen megoldás, ha betömöríted x264-gyel (annyira azért nem romlik a minőség, legalábbis én már csináltam ilyet és nem vettem észre semmi égbekiáltó különbséget) és utána meg megvágod egy másik programmal.
Vaaaagy. Wine alatt teszel fel egy olyan progit, ami rendesen megcsinálja.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #40608 üzenetére
Megfelelő licenc alatt elérhető nyílt forráskódú szoftvernek kell lennie valaminek, hogy a tárolóba bekerülhessen.
Értem. Hát akkor ezért nincs. Az AAC nem nyílt.
(#40612) PuMbA: Nem, semmivel sem fog menni, ami önmagában nem tartalmazza a dekódert, hanem az oprendszerét szeretné használni. Egyébként azzal nem is lehet vágni, csak betömöríteni. Annak önmagában a felvett filmeknél nincsen értelme. Előtte ugyanis le kellene szélezni, meg kiszedni belőle a reklámokat. Ráadásul nem kellene átkódolni, mert elég tömör az már úgyis. Csak feleslegesen rontana az ember a minőségen.
-
válasz
MacCaine #40616 üzenetére
Én megpróbáltam felrakni, de nem ment
@atapi : Természetesen a x11vnc-ben is lehet ilyeneket állítgani szerveroldalon is. De alapból nekem sincs semmi képrontás, csak a klienst szoktam átlőni. Viszont auto-n a legtöbb kliens a fullcsicsa képet nyomja, ami lassúúúúúú.
-
Atapi
senior tag
válasz
sh4d0w #40614 üzenetére
nekem otthon a vino-server fut (ez a beépített távoli asztal, szóval én inkább ezt hívnám defaultnak), hogy tudjam távolról tutujgatni a gépem. két klienst szoktam ehhez használni:
- tightVNC win klienst wine alatt. ez eléggé lebutítja a képet, ha úgy van beállítva, tud átskálázni is, és nagyon gyors.
- vinagre (aka távoli asztalok megjelenítése). ez sokkal lassabb, mint a másik, de cserébe nagyon szép a képe, szinte mintha otthon ülnék.azt mindenesetre passzolom, hogy esetleg az x11vnc már bizonyos opciókkal indítva butítja-e a küldött képet, de első körben én is a kliens tájékán néznék szét.
-
válasz
sh4d0w #40614 üzenetére
Na ez az, hogy nem is találtam Linuxra normális klienst
A tsclient tud VNC-t is, még az jött be legjobban, de azzal is truecolor volt alapból.
A Linuxos asztali gépemet még az előző melóhelyről nyomattam RealVNC-vel, de azt windózról, furcsa módon jobb klensek vannak. Meg a gépem ad Java appleet is, de az mondjuk elég ratyi.A szerver a gépen x11vnc, igen. Itt nyafogtam akkor is, hogy segítsen valaki belőni
-
-
válasz
Kendek #40611 üzenetére
Mondjuk ja, csak a gyors gúglizásom nem hozott pontos eredményt, azért kérdeztem. Mindegy, én már maradok az LTS-eknél, nem feltétlenül szokott időm lenni egy új verziót belőni, ha valami nem működne frissítés után.
(Mondjuk ez azt is jelenti, hogy tovább cumizhatok a TV felvétel hangjával)
@sh4d0w : Nemtom, nekem alapból truecolorban ment, azt kell lerontanom a kliensben, ha lassú (az).
-
-
Hogyan lehet VNC-n keresztül legalább 16 bites színmélységet elérni?
-
-
Az ingyenesség önmagában nem elég. Megfelelő licenc alatt elérhető nyílt forráskódú szoftvernek kell lennie valaminek, hogy a tárolóba bekerülhessen. Ezért is van, hogy hiába ingyenes pl. az Opera vagy a VirtualBox, az előbbi egyáltalán nem, azt utóbbinak pedig egy butított változata került be.
(#40607) hcl: 2012 Április 26-án jön ki a legközelebbi LTS kiadás. Amúgy az összes hivatalos Ubuntu kiadást egy időben adják ki, nincsen semmilyen csúszás. Ha valamiért a megjelölt dátumhoz nem tudnak igazodni, akkor az összes változat kiadása csúszik.
-
Gondolkodom, hogy most lenne időm újrarakni a vasat... (ha már így tudom, mit lőjek be a wol-hoz meg a többihez
) Kérdés, mikor jön a legközelebb LTS kiadás Ubiból? (Igazából Kubuntuból, de gondolom nem sokkal a sima után.) Mert ha nem mostanában, akkor maradok a 10.04-nél.
-
aag
őstag
Természetesen, sőt még sok más egyéb is. A dolog sajnos nem ilyen egyszerű. Sokat foglalkoztam ezzel a témával és nem tudok senkiről sem, akinek menne. Pedig majdnem az összes magyar DVB-T TV-csatorna ezzel a kódolással megy adásba. Pl a TV2, vagy az RTL-KLUB is. Az AAC kodek hiánya nem csak azt jelenti, hogy a VLC-n vagy az MPLAYER-en kívül más nem játssza le a felvett filmet, hanem azt is, hogy nem lehet vágni-átkódolni. Ahhoz ugyanis legalább a dekóder része kellene a kodeknek. Minden dekóder ingyenes. Fizetni legfeljebb az encoderekért kell. Tehát el sem tudom képzelni miért nem telepíthető szabadon a lejátszó-kodek az Ubuntuba, de sajnos így van.
-
aag
őstag
Ahogyan mondtam, sikerült az AAC-kodek gondomon kívül minden mást megoldani azáltal, hogy visszaléptem az Ubuntu 10.04.3 LTS verzióhoz. Ajánlom másoknak is! Működik!
Ezúton is köszönet Kendek fórumtársnak a sok hathatós segítségért!
-
>-48-<
aktív tag
Persze, megy a mplayer. Meg a driver is teszi a dolgát, az effektek folyamatosak és szépek. Simán használható filmezésre is, csak viccből ráeresztettem a killa sample-t és nem vitte. A lubuntu meg simán. Ezen lepődtem meg mert azt hittem, hogy hardveresen limitálva vagyok de ezek szerint mégsem.
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest