- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
csináltam gparted -be egy ext4 particiót. Szeretném /user vagy /home -nak nasználni.
(Mint12) Hogy tudom megvalósítani grafikusan?
ha nem, akkor terminálban hogyan? -
rybank
senior tag
(#42194) hcl - Olvastam. Köszönöm!
(#42195) Kendek - Köszönöm!
(#42196) MacCaine - Ezt pedig külön! Telepítésnél egyszerűen elhagyom a cserehely partició létrehozását? Csak egy "/" és kész? A swap fájlt meg fogom tudni csinálni.
Oké. Köszönöm. Megijjedtem. Egy millió dolgot olvastam, féltem valamit elrontok. -
-
rybank
senior tag
Sok mindent összeolvastam. Összezavartak. Szeretnék Ubuntut telepíteni SSD-re. Csak Ubuntu. Minden egy helyen. Egyben. Miben tér el ez az elvárás a HDD-s telepítéstől?
-
MacCaine
őstag
A vicc az egészben, hogy pl. a sima ubi azzal a szállt el kb. 35%-nál, hogy I/O hiba, tisztítsa meg a CD-t, vagy mi. Először (meg utána még sokszor) pendrive-ról próbáltam, aztán ugyanezt a hibát dobta CD-ről való telepítés kozben is. Az XP meg simán felment pendrive-ról.
De nem akarok xp-t, most, hogy találtam leírást a cod4 dedikált szerver debian alatti futtatásához...
-
válasz
Nova96 #42187 üzenetére
Amit letöltesz ISO-t, azt egy egyszerű CD író programmal, képmásból (image-ből).
A Lubuntu, Xubuntu, Ubuntu, az alapvetően ugyanaz, csak más felület dolgozik rajta. Az L és az X sokkal kisebb gépigényű.Amúgy nyomhatsz rajta egy ram tesztet is, az kidobja, ha van baja a memóriának. Amúgy ez minden Linux telepítő Cd-n van, és a telepített oprendszer indításakor is választható.
Formázást a telepítő megoldja magának.
@MacCaine : Látatlanban a franc se tudja, de előfordul. Párszor beszívtunk már ilyet, hogy a winnyóz aktuális verzsön nem ment fel, mert elhalt település közben... Régebbi... az felmegy... pár nap múlva elhal kék halállal... újrarak, az se... Winyó csere... még mindig nem jó... Ram csere... megjavul...
Ugyanez volt már bad sectoros winyóval is. -
MacCaine
őstag
válasz
rybank #42181 üzenetére
Jah, nekem is tök furcsa volt újra foglalkozni vele. Drivert installálni, állítgatni a megjelenítést, felpakolni a szükséges programokat
. Ez teljesen elfelejtettem, hogy a window$ teljesen fapadosan települ...
Nova96:
Milyen op. rendszered van? Milyen CD író progid? CD-kép megvan?
-
Nova96
őstag
Ubuntu cd hogy írjam ki?
-
neverDell
tag
Elsősorban Ubuntura keresnék olyan free szervert, aminek a segítségével videokonferenciát lehet lebonyolítani.
Szóval a kedves felhasználók becsatlakoznak, elindul valami flash program, ráül a gép webkamerájára és mikrofonjára és már lehet is beszélgetni.
Létezik ilyen?
Sajnos még sohasem használtam webkamerát, pláne nem szerveztem videokonferenciát, így fogalmam sincs, mire lehet szükség. Viszont ez egy nagyon privát társalgáshoz kellene, ezért nem túl nyerő, hogy valami publikus site-on regisztráljunk. -
Mtbsrác
senior tag
OpenGL-t hogy kell frissíteni ubuntu alatt úgy hogy működjön rendesen a wine alatt is.
Mivel előjött egy ilyen hiba. Képileg:ILYEN
fps-t nenézd hiba óta ilyen kevés.Eddig teljesen jóvolt és most egyről a kettőre ilyen lett.
Játékot totál újraraktam az se segített directx-et is telepítettem az se tett jót.
Mostmár csak az opengl-re gyanakszom. Gef 210-es karim van.
Egy másik játék működik az is opengl-t használ. -
MacCaine
őstag
"Az ilyen "egy oprendszer sem megy fel" hibák elég gyakran winyó, vagy ram."
És olyankor mi van, ha egyetlen linuxot (Ubuntu, Lubuntu, BackTrack, DSL, ) sem tudok feltelepíteni, majd meguntam, és utoljára XP-t próbálva simán települ és működik (SSD-re installáltam egy pendrive-ról, memtest hiba nélkül lefutott).
-
Nova96
őstag
Igen,xp topicba azt mondták winyó csere aminek örülök mert az egekbe vannak az árak.De bármilyen ubuntu eddig rá ment szóval majd tavasszal veszek inkább új gépet.
Xubuntu vagy Lubuntuból melyik?
Miért ubuntu 11.10 is akadna?Hogyan formázhatnék, le milyen programmal?(pl.pendrive stb.)
-
Sziasztok!
Olyan billentyű kombináció van esetleg amivel a futó folyamatokat előhívhatom? ( feladatkezelő )
-
válasz
Nova96 #42174 üzenetére
11.10 a stabil kiadás, de igazából egy 10.04 sokkal kiforrottabb dolog.
Az sem mindegy, milyen gépre akarod, ha winxp volt rajta, akkor az valami gyengébb vas lehet, arra Xubuntu vagy Lubuntu ajánlott.Amúgy ha kiválasztod a Linuxon, hogy elindíton, akkor nem ír ki semmit?
Az ilyen "egy oprendszer sem megy fel" hibák elég gyakran winyó, vagy ram.
-
-
-
Nova96
őstag
Sziasztok mostanában lassú a gép az xp-t se engedi vissza tenni így megkérdezem 11.xx sokkal jobb?
(XP-nél leformázom felmegy a telepítő csík újra indul és semmi.) -
-
Dead Zone
tag
Kendek,hcl, ha van nem témába illő kérdésem azt feltehetem privátban?
Hardver kategória. -
-
Én próbálgattam a GPU-gyorsítást VLC-vel, csak hol működik egy fglrx-vel, hol nem. Az Oneiric tárolójában levő zárt meghajtóval (illetve a 11.10-es Catalysttal), az xvba-va-driver és VLC csomagjaival nekem remekül működött még anno Brazossal (még meg is írtam az örömöm). Aztán most éppen megint nem működik se a 11.11-el, se a 11.12-vel. Bár közben átváltottam Llanora, úgyhogy majdnem, hogy teljesen hidegen hagy már, lejátszik magától is mindent, a Killa Sample sem jelent olyan nagy kihívást.
-
rtom
senior tag
válasz
rybank #42161 üzenetére
Erre a hírre biztosan fog reagálni az mplayer és a vlc csapat is, és pár hónapon belül elkészülnek a támogatàssal. Addig is kíváncsi lennék egy benchmark-ra, hogy mennyit is jelent ez a hw-s videó gyorsítás (pl. vlc kontra xbmc nyílt ill. zárt driverrel)
Kendek esetleg?
-
felora:)
tag
sziasztok!
kde-alatt hogyan tudok x-et configolni?
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg nem működik. konkrétan nem történik semmi.
valami más csodálatos parancsa van?
kubuntu 11.10
-
rtom
senior tag
Jó hírek AMD-seknek: [link]http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTAyODU[/link]
bocs a link formátumáért, mobilról nyomom
-
Dead Zone
tag
hcl: Köszi.Már csak erőt kell gyűjteni a kipróbálásához.Mikor root-oltam 2 napig előtte olyan ideges voltam,azt hitték teherbe ejtettem valakit.
zed01: Köszi,már az észvesztés határán voltam,hogy ez se megy
-
válasz
Dead Zone #42153 üzenetére
Virtuális gépről nem, mert SP nélküli WinXP van rajta, tegnap este meg már nem álltam neki SP2-t telepíteni rá, a Nokia proginak meg az kell.
Wine-re viszont simán felment, csak onantól kezdve, hogy kiült a tálcára, nem tudtam vele mit csinálni, kattintásra nem csinál semmit.
-
Dead Zone
tag
A .linux az milyen kiterjesztés,vagy csomag?
-
Dead Zone
tag
Bocs, későn frissítettem.
Most 2.2.2 van rajta,V10d egész pontosan.Azért kellene a Frissíteni 2.3.x-re mert stabilabbnak kellene a wifinek lennie.És végül is témába vág mert Linux -
-
válasz
Dead Zone #42147 üzenetére
Én azt használom, az utolsó nightlyt, nálam nagyon jól megy. Nem tudom, hogy a telódnál az uccsó hivatalos gyári ROM milyen verziójú Androidot szállít, de gyanítom, hogy a CM7 frissebbet (2.3.7). Aztán készül már az ICS is (4.0, CM9), most azon dolgoznak, azért is van egy kis szünet (meg egyéb okok miatt). De amúgy már csak azért is jó lehet, mert rendes Androidos felületet használhatsz, nem valamilyen LG-s ráhúzottat (mert gondolom biztosan kitaláltak rá valamit).
-
-
válasz
Dead Zone #42141 üzenetére
Attól függ, hogy mire akarod frissíteni. Az én Defy-omhoz van SBF flash-elő cucc ami fut Ubuntun. De ha a gyári windowsos programot akarod futtatni, akkor azt el is felejtheted. Ha meg .zip fájlt akarsz rámásolni, azt megteheted Ubi alól is.
(#42143) Dead Zone: Az biztosan nem fog menni, hacsak nincs Linuxos változata a support oldalon.
-
-
Dead Zone
tag
Helló,szerintetek tudnám frissíteni az Optimus 2x-em ROM-ját linux-on?
-
RBJ
addikt
Most látom, hogy kijött a kde 4.7.4. A kubuntun meg még a 4.7.3 van. Nem találtam sehol leírást róla hogyan lehet felupdatelni kubin a dolgot.
Tippjije valakinek,No csak találtam egy tárolót elvileg ezzel megyen fel ha érdekel mást is.
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/ppa/ubuntu oneiric main -
rybank
senior tag
válasz
Nagytalp #42133 üzenetére
Kingston v+ 100 64GB. Bizony, alig tudok ülni a seggemen. Érdekes módon nem teszem vissza a normál Ubuntut. A tököm tele van, hogy a kinézet nem testre szabható. Ha meguntam az LXDE-t, visszatolom. Addig Lubuntu.
Van, hogy a SATA3 csak dísz! Remélem nálad nem.
Máskülönben egy notebook-ot semmivel nem lehet gyorsítani. Több RAM értelmetlen, ez sincs kihasználva. ---->SSD
A tárterülettel sose volt bajom. A meglévő 5 giga rendszer mellett, ha van még 5 az már sok!
Természetesen a biztonság kedvéért kell a plusz. Sose lehet tudni mikor van szükség 1-2 DVD képfájl tárolására alkalmas szabad tárterületre. -
-
-
-
-
törölt tag
nos először mikor próbálkoztam a fenti módszerrel, akkor látta a teló de állandóan leszakadt és ezt ismételgette, utána tudtam vele netezni, párosítottam(beírtam a telón a wep-et. de aztán leválasztottam és utána már a teló nem is lát semmit, ha létre is hozom a wifi hálózatot...
tehát elvileg műküdik, de gyakorlatilag nem megy. -
válasz
#16695808 #42124 üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy csinál hotspotot az Ubuntus progi, de az az alsó három valszeg kéne, méghozzá azok azok, hogy melyik MAC című kártyádon (a wifin) akarod a másik MAC című kártyádat (a vezetékest) láttatni. Igazából ez egy egyszerűbb megoldás, mint amit én mondtam, csak ugye működne.
DHCP szerver akkor kéne, ha a másik módszert alkalmazod
(wifi kártyának fix IP cím, DHCP csak ezen keresztül oszt IP-ket, és forward beállítása a két hálózati eszköz között). DNS meg még akkor sem.A telefonod látja azt a wifit, amit létrehoztál?
-
törölt tag
http://www.techienote.com/2011/12/create-hotspot-in-ubuntu-11-10.html
ez alapján próbáltam csinálni, de nem megy, lehet hogy az a baj hogy a wirelesses képen lévő alsó 3 sor nincs nekem? vagy mi lehet a gond? dns szerver? dhcp?
-
törölt tag
még nem olyan régen emlegettem, hogy kde alá ott a kpackagekit nevű (grafikus) csomagkezelő, ami egész jó, és veri a muon-t. most 11.10-ben amikor azt próbáltam feltenni, akkor egy apper nevű cuccot sikerült helyette elővarázsolni (nem tudom, hogy átnevezték, vagy mifene), de eddig elég pofás eszköz, ez áll a legközelebb az általam etalonnak tartott synaptic-hoz.
ráadásul amin meglepődtem, hogy az aptitude parancssorból nem volt hajlandó feltenni a clemetine lejátszót, mert egy shared library függőségi problémákat okozott, és el akarta távolítani a fél rendszeremet miatta, az apper meg valahogy megoldota egy másik library telepítésével. -
MacCaine
őstag
válasz
szaszayanou #42118 üzenetére
Mondom, szólni kéne Atiéknak, hogy ez így nagyon szívás, vegyenek már fel pár jó programozót...
-
válasz
MacCaine #42116 üzenetére
A nyílt meghajtó is jó, csak kevésbé funkció gazdag, meg persze a 3D-s gyorsításban nem jeleskedik annyira. Egyébként én mióta megvettem ezt az erősebb APU-t, azóta fglrx-et használok megint és csak pozitív tapasztalataim vannak. Ez az e havi Catalyst is elvileg kiváló kódbázisra épül, és valójában nálam egészen jól is megy. Ettől persze igaz, hogy a legjobb a kettőféle meghajtó jó tulajdonságainak összefésülése lenne.
-
rybank
senior tag
sudo apt-get upgrade parancsra nem talált frissítést. Míg Synaptic-kal az "Egyéni Szűrők alatt" talált még kernel frissítést is. Alapértelmezetten miért nem települ?
-
rybank
senior tag
Basszus nem tudom mi a fene volt. De lekaptam a zárt ATI driver-t. És a gép turbo lett. A memória fogyasztás a harmadára esett vissza.
Előzménye az volt, hogy szaggattak a youtube videók. Később a gép is belassult -
MacCaine
őstag
YESSS!!!
Sikerült megoldani a hangos problémámat, mégpedig nem összeturkálva a sources.list-et meg mindenféle konfigfájlt, hanem nagyon elegánsan. Fel kell pakolni a ppa-purge nevű csomagot, majd szépen egyesével törölni a ppa-kat. Egyből le is tölti és telepíti a régebbi (hivatalos) csomagokat.
(Hátha valakit érdekel...
)
-
-
-
rybank
senior tag
Sziasztok! Lenne szükségem egy jó videószerkesztőre. Alap tudással, csak gyors legyen. Az Openshot lezabálja a gépet.
-
-
törölt tag
próbált már valaki wifi hotspotot csinálni a gépéből 11.10-en?
magyarul sikerült már megosztania a netet úgy, hogy egy másik kliens (nokia) wifin keresztül éri el ezt a gépet, és használ vmilyen titkosítást, akár wep-et, akár wpa-t?ehez nekem van egy wifi vevő antennám ezzel működik?
-
válasz
(Bundás) #42100 üzenetére
Laptól függ, de nagyrészt szokott működni másik lappal is. Mondjuk ha csak a winyó megússza, akkor még egy windózos gépen is le tudod szedni a cuccokat róla, mivel pl. a Total Commanderhez is létezik olyan plugin, ami Ext és Reiser filerendszereket olvas.
@MacCaine : Kékhalál az windóz
Linuxon az a kernelpánik, de sokkal ritkább
Nagyobb HDD : Akartam, csak jött az árvíz.
Mondjuk asszony gépéből kijön egy 500-as winyó nemsokára, akkor arra költözök, a 400-as eladódik. -
törölt tag
11.04 alatt nekem is csak a rendszer indulasakor csinalta, de ujabban mar tobbszor is. Nem ertem miert nem lehet leszedni oket, a sok hulye fuggoseg miatt le akarja szedni a fel kde desktopot....
(Bundás): nem lesz semmi baja. Sot, eleg valosainuleg nem fogsz semmit eszrevenni, es megy majd tovab a gep. Kiveve talan, ha mas vga van az uj konfigban.
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest