2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Packard Bell EasyNote TK81

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Leteszteltem a Packard Bell olcsó mindenesét. Eredmény: az átlagnak jó lesz!

[ ÚJ TESZT ]

Specifikációk

A Packard Bell neve sokak számára ismeretlenül csenghet. Az 1929-ben alapított vállalatot – ami eredetileg rádiók készítésével foglalkozott – 1986-ban izraeli befektetők vásárolták fel, majd átálltak számítástechnikai eszközök gyártására. Többszöri tulajdonosváltás után 2008-ban az Acer felvásárolta a székhelyét időközben Nijmegenbe áttelepített céget, és leányvállalataként a mai napig birtokolja. Eközben erőforrásaikat kölcsönösen osztják meg egymással, ami a tesztgépünkön is tetten érhető.

Nos, vágjunk is a közepébe; nézzük, mit kapunk a pénzünkért:

A specifikációs táblázatot átnézve láthatjuk, hogy egy általános használatra tökéletesen alkalmas noteszgéppel van dolgunk, miközben ebédidőben még egy kis játékra is van lehetőségünk. Mindezt pedig még megspékelték egy alacsony árcédulával is, amely főleg a kifutó platformnak köszönhető. Ám ettől még nem lesz rossz a gép. Gondoljunk csak bele: Ami évekig kiszolgálta a felhasználókat miért pont nekünk ne volna elég?

A csomag nem tartalmaz többet az alapvetően szükséges tartozékoknál. Kapunk egy tápkábelt, egy tápegységet, használati útmutatót és egy lemezt, néhány 32-bites szoftverrel karöltve. Ezen különböző hasznos applikációkat találhatunk, de drivereket sajnos nem. Ezeket a gyártó honlapjáról könnyedén be lehet szerezni, amennyiben Windows 7 rendszert telepítettünk, csak ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hardverhez való változatot töltsük le. Ami szintén megnehezíti a dolgot, hogy a Windows 7 sem a vezetékes, sem a vezeték nélküli hálózati kártyát nem ismeri fel, így szükségünk lesz egy másik számítógépre és egy pendrive-ra is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.