- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ASUS Transformer Book T101HA
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
-
válasz
Nowhereman #41295 üzenetére
Ez, nem az a baj, hogy lassú, hanem hogy valamivel összeakad, és gyak. meg sem jelenik.
Az nem lepne meg, ha menne, és lassú lenne, de ez meredek volt, hogy gyak. képet se ad.
(Asszony szeretne Unity-t, nem én, mert ő még nem jött rá, hogy az nem tól jó)
Egyébként valaki tudna nekem egy official lilás Unity hátteret küldeni? Említett nőszemélnyek kéne. (Pedig az LXDE-s szebb
)
-
aag
őstag
Megjelent a Linux Mint 12 “Lisa” released!
-
Nowhereman
őstag
Nem hülye a kérdés! Nekem egy hasonkaliberű gépen 10.04LTS gond nélkül fut Gnome 2-vel, compiz full effektekkel, és AWN-nel! Ha dokkolós kell használd azt!
Ha majd kipróbálod, ráösz, hogy nem hangulatkeltésből szidom én a Unity-t. Nem véletlen, hogy a Mint-nél még perverz ötletként sem merült fel az átvétele! És gondolj bele - az okostelók és tablettek piacára akarnak egy olyan szoftverrel amely egy magadfajta konfigon se képes alapjáraton futni. Én hülye meg egy darabig azt hittem, hogy a 200 000 000 felhasználó ambiciózus terv, nem pedig a becsavarodás jele... -
-
qamu74
őstag
Cső!
Youtubeon láttam, hogy a csávonak a kubuntura fel van telepitve az office 2007MS.
Na már most a kérdésem az , hogy wine kell hozzá,hogy én is fel tudjam telepíteni?Thx
-
törölt tag
Üdv!
A Gnome3 PPA felvétele után valamikor frissült a libglib2.0-0 csomag erre a verzióra: 2.31.0-0ubuntu1~oneiric1. Azóta viszont kikerült a PPA-ból, így magányos csomagként szomorkodik a Helyi vagy elavult kategóriában. Simán eltávolítani nem lehet, mert rántja magával ez egész rendszert, és még az eltávolítás előtt, de már a kijelölés után törött csomagokat generál. Ráadásul külön figyelmeztet: "Ne tedd, BAZZ+! Meghalok!" Kérdés: mi módon szabadulhatnék meg tőle, visszarakva a "gyárit"? LiveCD-s chroot-os eltávolítás, gyári újrarakás működhet?
Köszi
T -
-
-
dcsabesz
tag
válasz
fradi81 #41278 üzenetére
Igen mount-olva van. Nem minden file-nál van ez így. Most például egy 5,,1 Gb-s állománynál van ez a jelenség. De nem a méret a lényeg, mert volt már olyan is, hogy majdnem tele volt a disk és hasonló méretű állománynál nem fogta vissza a rendszert a helykiosztás. Az hogy sokat kell várni azt jelenti, hogy fél nap várakozás után kikapcsoltam a gépet.
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Kis segitseg kellene.
A netbookomra (Acer Aspire One) felraktam az Ubuntu Netbook Edition 10.04-et.
Minden megy szepen, frissitett is, csak a kartyaolvaso nem muxik.
A tipusa Jmicron, de se a sajat honlapjan se az Acernel nem talaltam hozza csak winXP meg Mac osX drivert, Linuxost nem.Mivel kezdo vagyok ezen a teren ezert legyszives segitsetek "szajbaragos" modon, hogy mit es hogyan kene csinalnom.
Nagyon megkoszonom!!!
-
dcsabesz
tag
Szaisztok!
Miért lehet az, hogy a Ktorrent kifagy, miközben a lemezterületet osztja ki a letöltendő file-nak?
Köszi
-
-
Hülye kérdés. Lubuntura tettem Unity-t, de közölte, hogy neki nem elég a hardver, és futtassam effektek nélkül.
Viszont effektek nélkül sem megy, szétesik a kép, nem jelennek meg grafikai elemek...
Csinált már valaki ilyet, vagy van erre bármi értelmes megoldás? Mondjuk az OK, hogy a VGA egy Intel GMA950 (Egy Fujitsu 7010 laptopon megy) de azért még egy ablakkezelő mehetne rajtaPersze az LXDE tökéletes rajta, csak asszonynak nem tetszik.
-
-
válasz
Mtbsrác #41270 üzenetére
Én anno vettem a tesóba egy egyszerű és nagyon olcsó, CIF Single Chip webkamerát. Pöcre megy, illetve ami alkalmazással nem ad képet, azt a szokásos paranccsal ellehet indítani és jó lesz. Pl.:
sh -c "LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype"
Ugyan nemigazán használom, de nem azért írtam mert eladnám. Hanem ha tényleg elég egy ilyen occsó és egyszerű kamera, akkor ott is körülnézhetsz.
-
Mtbsrác
senior tag
Tudom nem apróhirdetés ez itt.
De idetartozó kérdésem/kérésem volna!Tudtok eladó vagy megvásárolható olyan egyszerü olcsó webcamerát amit ha
rádugok a gépre és az ubuntu(1x verziótól felfele) azonnal kezelni tudja, és nemkell neki driver? Ami nekem van Webcam az nemnyerő mert vmi microdia driver kell hozzá és,
akármilyen oldalt néztem leírásokkal egyelse sikerült életre keltenem, így azt elfelejteném nagyívben.Köszi a segítséget!
-
-
qamu74
őstag
Cső!
Törölni szeretném a másik lemezemen lévő windowst,hogyan tudom ezt megtenii?
Hogy csak a kubuntu legyen a gépemen!
THX -
-
zed01
őstag
Azt nem tudjátok, hogy a 2.32-es Gnome-t melyik tárolóból tudom letölteni a 10.04-re?
-
zed01
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok, ha új processzort veszek a gépbe (ill. fogja hozni a Jézuska), akkor rendben fel fogja ismerni a 10.04-es Ubi? Az AMD Phenom II. X4 955-t fogom lecserélni egy AMD Phenom II. X6 1090T-re. (És a windowssal mi a helyzet? Az isa rendben fel fogja ismerni? Vagy azt is újra kell telepíteni?)
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41257 üzenetére
Abban nem csak stereo hangsáv van?
#41259: Elvileg stereonak mutatja a beállítást ez a phonon vagy mi a szösz, mivel csak két hangszórót mutat.
Egyébként sajna passzolok, mivel kubuntuban már nem vagyok otthon, talán 8.10 volt az utolsó, amit még aktívan használtam, azóta ubuntu (gnome) van.
keresgélj és nézegesd azokat az oldalakat, fórumokat, ahol a kde hangbeállításairól van szó.
Soxerencsét.
-
válasz
qamu74 #41257 üzenetére
Nemtom, esetleg van benne sztereo hangsáv, akkor lehet ilyen.
Milyen hangsávokat jelez a lejátszó?@nova96 : A legtöbb lejátszó tud képet menteni videóból. A netre nem tudom, pl. más oprendszerrel is csinálja? Másik gépről is, ugyanaz a kapcsolat?
Azt kéne kiszűrni, hogy minek van baja. Pl. a gépeden a hálókártya, az oprendszer, vagy mondjuk a routered melegszik túl?@fradi81 : Hát amióta 11.10 van, nekem az egész mixer 3 csúszka. Kimenet, bemenet, rendszerhangok.
-
Nova96
őstag
Üdv egy jelenségre lettem figyelmes ha másfél óránál tovább használom a nettet akkor belassul fagyokat stb. Ez ellen mit lehetne tenni?
Másik:
Olyan program kéne ami a videóból egy kép kockát ki lehet venni. -
dbius
veterán
Közbe átjöttem ubira, csináltam egy képernyőképet a gnome beállítási lehetőségről, amiről én gnome alatt beszéltem, valami ilyesminek lennie kell kubi alatt is a hangbeállításoknál.
Sajnos most csak a laptopról tudtam készíteni a képernyőmentést, amin nem 5.1-es hang van, de látható, hogy van több választási lehetőségem. 5.1-es hangkártya esetén a listából tudnék választani, hogy 5.1, 4.1, 2.1, 2*2 (quadro), stb... lehetőségek között.
szerk: Nem tudom miért nem tudtam ph-ra feltölteni, erre ezen a nyamvadt kepupon meg mit rak nekem mellé...
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41252 üzenetére
Látom, hogy kubuntut használsz, én jó pár éve nem jártam azon a felületen, de talán itt a hardware fülön nézd meg.
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41247 üzenetére
Mindenképp valamilyen beállítási probléma lesz, hangrendszeren belül vagy lejátszószoftverben kellene megnézned, hogy a többcsatornás hangok lekeverését stereóra be lehet-e állítani.
Ill. hangbeállításnál - most épp win alatt vagyok, nem tudok ránézni az ubimra - kellene megnézned, hogy nincsenek-e a kimenő hangok 5.1-re állítva stereo vagy 2.1 helyett.
Nálam ilyenkor fordul elő hasonló eset többcsatornás hanggal rendelkező filmeknél.
-
-
válasz
qamu74 #41239 üzenetére
Jah, bocs, most nagyon nem is figyeltem, mert az új gépezetemet állítgattam be. Így Brazos után egy kis Llano-zás jó lesz, máris érzem a K10 erejét. Kicsit már hiányzott.
Mikor nekem halk volt a PulseAudio, akkor feltelepítettem a PulseAudio Equalizer. Már az aktiválásától is rendbe jött a hangerő, de a segítségével tovább is lehet erősíteni még. Persze egy normális lejátszóban amúgy is van lehetőség a túlerősítésre.
-
dbius
veterán
válasz
qamu74 #41224 üzenetére
Nem csak ennyi csatorna van ám alsamixerben, jobbra nem próbáltál mozogni a csatornák között? (Ha jól látom mutatja is jobb oldalon a keretben, hogy arra is van még mit állítani) Azokat is nézd meg, hogy milyen lehetőségek vannak. (mic csatornát felesleges maxra húzni, az a mikrofon bemenet)
-
qamu74
őstag
Kendek MESTER,HELP!
-
-
qamu74
őstag
"Telepítsd az Kubuntu korlátozott extrákat, az tartalmazza az összes szükséges gstreamer kodeket."
Na ezt hogyan kell telepíteni?
Arra a parancccssra amit leírtál (köszi), ezt írta ki a terminál:
qamu74@qamu74-desktop:~$ sudo add-apt-repository ppa:gstreamer-developers/ppa
[sudo] password for qamu74:
You are about to add the following PPA to your system:
PPA for GStreamer developersMore info: https://launchpad.net/~gstreamer-developers/+archive/ppa
Press [ENTER] to continue or ctrl-c to cancel adding itExecuting: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /tmp/tmp.OMBAVDZwgv --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80/ --recv 688F8FE67057C366AFA97270C0B56813051D8B58
gpg: requesting key 051D8B58 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 051D8B58: "Launchpad PPA for GStreamer developers" not changed
gpg: Összesen feldolgoztam: 1
gpg: változatlan: 1
qamu74@qamu74-desktop:~$ -
Sziasztok!
Valaki tudna a segítségemre lenni?
Intel HD 3000 videokártya milyen framebuffer -t támogat (driver)?
Köszi!
mobal,
-
-
qamu74
őstag
Van e valamilyen decoder,codek csomag, amit telepíthatnék?
-
qamu74
őstag
a terminál ezt írja ki:
qamu74@qamu74-desktop:~$ Alsamixer
Nem található „Alsamixer” nevű parancs, talán erre gondolt:
„alsamixer” parancs a(z) „alsa-utils” (main) csomagból
Alsamixer: a parancs nem található
qamu74@qamu74-desktop:~$ „alsamixer”
„alsamixer”: a parancs nem található
qamu74@qamu74-desktop:~$ „alsa-utils”
„alsa-utils”: a parancs nem található
qamu74@qamu74-desktop:~$ sudo Alsamixer
[sudo] password for qamu74:
sudo: Alsamixer: command not found
qamu74@qamu74-desktop:~$ -
-
RBJ
addikt
válasz
sh4d0w #41212 üzenetére
Nem is a kezelés mert anno a comodo t és tanulóra állítottam én döntöttem el , hogy mi ki be de ott tudtam, hogy mi merre. Egyelőre linux on meg sehol nem vagyok. Peerguardian t használok egyelőre.
Más.
Most nézem, hogy kubi alatt a dragon player nem hajlandó hozzáadni a feliratot a filmhez.
vagyok a felirat opció a menüben halott.
TIppjijje valakinek? -
Ubi Live CD-ről beboot, winyóra bemászik, és átír.
@qamu74 : Vagy az alsamixer (terminálból indul), vagy a Kmix-et nézd meg, és tologasd fel, ami esetleg gyanúsan lent van, így első körben.
@sh4d0w : Nekem ott forrt fel az agyvíz, amikor az iptables-save-el nem tudtam menteni
Mondjuk ez régen volt, meg kéne próbálni újra, mondjuk hosszú téli estéken...
-
qamu74
őstag
Valaki help a hang problémában?
THX! -
-
RBJ
addikt
Nekem meg anno a comodo volt az etalon. még mindig érzem a hiányát egy okos tűzfalnak.
Antivirnyákról meg nem is beszélek. Nálam a Bitdefender nem megyen. egy scan indításnál összeomlik. -
amdk7
aktív tag
Ubuntu és linux tudásom: Basic
A lényeg: Hosszú kín és nyűg után visszatetetm a Win7 mellé a 10.04-et.
Mivel azt olvastam, hogy a grub menü Shift billentyüvel előcsalható ezért alap índítássá tettem a Win7-et és a kivettem a kommentet a #GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 sor elől.
Ez nem síegített, mert a menü ugyanúgy megmaradt, ezért komment vissza és GRUB_TIMEOUT=0.Eredmény: Shift billentyűvel nem jön elő a grub menu, viszont így alapból indul a Win7. Hogyan láthatnám viszont legegyszerübben az Ubuntum?
Gondolom nem szükséges hozzá teljes grub reintall.Köszönettel: amdk7
-
qamu74
őstag
Csőváz!
Van egy másik problémám, még pedig , hogy az ac3 hangú 5,1 filmek hangja kvrva halk.
Van valami codek amit telepíthatnék a KUBUNTU 11,10-es op.rendszeremre?THX.
-
zed01
őstag
Ubuntu 10.04 használók!
Most leírok egy-pár külső tárolót,amit érdemes felvenni:
Kernel driver:
sudo add-apt-repository ppa:thomas-creutz/linux-firmware
OpenJDK:
sudo add-apt-repository ppa
penjdk/ppa
Kodekek:
sudo add-apt-repository ppa:freshmedia/ppa
sudo add-apt-repository ppa:jon-severinsson/ffmpeg
Pulse Audio:
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/ppa
Alsa Audio:
sudo add-apt-repository ppa:team-iquik/alsa
gFTP:
sudo add-apt-repository ppa:klaus-vormweg/ppa
(A gFTP tárolója az összes Ubuntu verzióhoz jó)
Double Commader:
sudo add-apt-repository ppa:alexx2000/doublecmd
sudo apt-get install doublecmd-gtk
(a Double Commander tárolója az összes Ubuntu verzióhoz jó)
-
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Formula-1
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Path of Exile 2 early access kulcs
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest