- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R.I.P. Aláírások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
aag
őstag
válasz
Kendek #43394 üzenetére
Az Ubuntus kernel a Vanillára épül, de tartalmaz egyéni javításokat és plusz dolgokat (erre mondjuk, hogy Ubuntu patch). Ilyen például az ureadahead támogatás vagy éppen az ndiswrapperé. Na meg persze ezt tesztelik a rendszerrel, többször előfordult már, hogy amíg az Ubuntus jól ment, addig a Vanilla ugyanúgy bekonfigolva, vagy éppen innen letöltve hibásan működött.
Ezek azok a válaszok amiktől aztán jól össze tud keveredni a zember. Nem a te hibád, hanem a rendszeré. Bonyolult, de nagyon! Mert most akkor én mire is várok tulajdonképpen? Hol keressem? Hol fog megjelenni az ami nekem tényleg jól fog működni? Nemhogy nem látok tisztán, de egyenesen el vagyok keseredve, hogy ennyire bonyolult, átláthatatlan ez a kernel-kérdés...
-
Precise-től kezdve 5 év támogatást élveznek az asztali LTS kiadások is.
(#43393) aag: Az Ubuntus kernel a Vanillára épül, de tartalmaz egyéni javításokat és plusz dolgokat (erre mondjuk, hogy Ubuntu patch). Ilyen például az ureadahead támogatás vagy éppen az ndiswrapperé. Na meg persze ezt tesztelik a rendszerrel, többször előfordult már, hogy amíg az Ubuntus jól ment, addig a Vanilla ugyanúgy bekonfigolva, vagy éppen innen letöltve hibásan működött.
-
vilmaboy
őstag
A következő LTS verzióju ubuntu a 12.04-lesz áprulis k9örnyékén ha jól néztem. Ti mit tudtok erről a verzióról? Miben lessz jobb vagy másabb vagy akármi... Mit kell várni tőle?
-
MacCaine
őstag
Szerintem az egyszerűbb megoldás, ha a 2.6.37-es kernellel próbálod meg a hangkártyát beizzítani. Valami speckó cucc?
Vagy ahogy Kendek írja, azt is ki lehetne próbálni, hátha már jó. (Ez a legegyszerűbb, utána a régi kernel-hang probléma megoldása.)
Azt megnézted, hogy miért melegszik a proci? Elképzelhető, hogy van valami processz a 11.10-esben, ami sok processzoridőt használ, ergo melegít?
-
vilmaboy
őstag
válasz
hallari #43387 üzenetére
Az kemény lenne
Mellékállásban dolgozom egy számtekes cégnek. Windowsos kishálózatokkal és javításokkal foglalkozom leginkább, házi javításokhoz kiszállással stb. Meg soxor mindenféle géppel aminek véres a torka... Főállásban egy banknak, de ott nem számítástechnikai munkakörben.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
cellpeti #43359 üzenetére
Így:
How to repair and reboot to Windows 7:
a) Insert the Windows 7 System Repair DVD or Installation DVD and reboot.
b) Select the correct keyboard input method and click ‘Next’.
Note: If you are using the Windows7 Install DVD then at the 'Install Now' prompt (Do not pick the Install Now option) instead choose the 'Repair your computer' option located in the lower left of the dispay.
c) The System Repair tool will search for a valid operating system and will report that “Windows found problems with your computer’s startup options. Do you want to apply repairs and restart your computer?”
d) Click ‘Repair and restart’ and reboot again to the Windows 7 System Repair environment.
e) Click ‘Next’ at the keyboard selection prompt and when the ‘System Recovery Options’ screen appears verify that the “Use recovery tools that can help fix problems starting Windows” is selected.
Note that on your Dual Boot system there now should be only one operating system listed. Click the ‘Next’ button.
f) Now from the menu list select the ‘Command Prompt’ option.
g) At the DOS prompt type the following three commands:
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot (may return an 'Eliment not found' message)
bootrec.exe /RebuildBcd
h) Close the command prompt window and click the ‘Startup Repair’ option.
i) The repair process may take some time, so wait until the process completes at which point you will see two messages “Windows cannot repair this computer automatically” and “Startup Repair cannot repair this computer automatically”.
These messages are the result of the radical changes made by removing the other drive. Ignore the Send/Don’t send options.
J) Close this message window by clicking on the X in the upper right corner of the Send/Don’t send window. Next click on the ‘View advanced options for system recovery and support’ option and from the main menu once again click ‘Startup Repair’. This time the repair process may only that a few seconds and when prompted “Startup Repair could not detect a problem”, click ‘Finish’ and run the ‘Startup Repair’ option one more time, click ‘Finish’, and then remove the System Repair DVD and click ‘Restart’. Reboot the computer. -
aag
őstag
válasz
MacCaine #43345 üzenetére
Mi a gondom? Hát ez igazán egyszerű. Notebookra szeretném rakni a linuxot:
Van két pendrájvom. Egy 2.6.37-es kernellel, amivel nincsen hangkártya-hangja a gépemnek, de a ventillátor halkan megy és hűvös levegőt lehel. És van egy 11.10-es Xubuntu, amivel megy a ventillátor mint a vaddisznó és jó-forró levegőt fú, de ismeri a hangkártyáját az i3as noteszomnak.
Vagyis egyik rendszert sem tudom a noteszra másolni. Ez a gondom.
Kellene olyan kernel, ami javított. Vagyis 3.2.0-4-es, vagy azutáni nem-bétás verzió. De olyan, ami az Ubuntu szokásos pach-jeit is tartalmazza már. Ráadásul kellene az-az eljárás, amivel "rendesen" fel lehet rakni, a régit meg leszedni.
Szóval csak ennyi kellene segítség gyanánt. Tudsz segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
modd3r
őstag
A hardveres gyorsítás (Firefox, Chrome) megfelelő videokártya esetén Ubi alatt is megy, vagy csak windóz alatt?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43363 üzenetére
Kábel vagy wifi kapcsolat nélkül nehéz lesz.
Szó szerint úgy van beállítva minden, ahogy a leírásban van, annyi különbséggel, hogy többszöri mérés után a 120 mp késleltetést levettem 60-ra, mert ekkora már van IP-címe a gépnek.
Ha nem indítod automatikusan a dlna-t, akkor kézzel kell indítani. Nekem az automatikus szimpatikusabb megoldás, főleg mivel napi szinten használom. -
vilmaboy
őstag
a számítógép nevét hol változtatom meg kde-n?
-
-
vilmaboy
őstag
ne is mond... ne is mond... ezt most inkább nem mesélem el a cégnél
Igaz az egyik kollega már majdnem agyonverte az unokatesója laptopját, amikor nem tudomtt idebent felmászni a wifinkre... Már mindent átnézett és tiszta pipa volt... Mire odamentem hozzá és megnyomtam az Fn+F2-t amitől bekapcsolt az antenna
Na el is küldött valahova a fujitsu tervezőivel együtt
2hétig szivattuk és 2 naponta rooter antennákat tettünk az asztalára - fiókjába, a céges laptopjára meg régi laptop leszedett billentyűről kétoldalú celuxal még plusz Fn és F2 billentyűt ragasztottunk egymás mellé a powergombhoz
ha ezt megtudnák tuti szét szivatnának...
-
kilozsul
aktív tag
Erre valaki?
Próbáltam utánanézni, de csak annyira jutottam, hogy nem egyedi a problémám. A hup-tól a külföldi fórumokig nem találtam egyértelmű magyarázatot/megoldást.
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
leslieke #43339 üzenetére
bazeeeeeeeeeeeeeeeeg.
Még szerencse, hogy csak 1x próbálkoztam vele tegnap
El sem mondom inkább...
Most hogy olvastam a kábel szót... ráébredtem, hogy kikötöttem a tévéből a lan kábelt, mert kellett az egyik szervizelt géphez
Na az tuti ha tegnap nekiáltam volna komolyan próbálkozni, akkor most nagyon mérges lennék
Nesze neked informatikus...
Ha bedugom a kábelt, akkor már lehet, h nálam is jó lesz
ha nincs automatikus indításban a szerver, akkor mindíg kézzel terminálból elindítom és ennyi? Amúgy te késlelteted az indítását?
A kialakítás nálam is tévé kábelen a rooterben, laptop wifin ugyanarra.
-
-
törölt tag
válasz
Thusor #43356 üzenetére
szerintem a legjobb az lenne, ha simán dd-vel próbálnád parancssorból. nem nehéz, csak pár paraméter kell hozzá:
sudo dd if=akármi.iso of=/dev/sdX [paraméter]
a man dd-vel nézd meg, hogy miket lehet állítani, de általában nem sokmindent kell, legfeljebb talán a block size olyan, amit szoktak. sdX-nél pedig az X értelemszerűen az usb-s eszközöd betűjele.
illetve volt még egy másik cucc, amit a gnome project oldaláról lehet beszerezni, ez is egy parancssoros usb készítő program, nagyon egyszerű használni. openSuse-t nekem csak ezzel sikerült például kiírni rendesen, másképpen nem bootolt.arra figyelj, hogy ez a két program törölni fogja a pendrive teljes tartalmát!
-
>-48-<
aktív tag
válasz
szaszayanou #43358 üzenetére
Ennek az ubuntus verziója nálam csak ubuntu iso-kat volt hajlandó megírni. A fedorás bármit kiír?
Thusor: esetleg még terminálban van a dd parancs
-
cellpeti
nagyúr
üdv
leszedetem az USB-s winyóról az Ubuntu, mert másképp akarom felrakni rá. De az előbb úgy telepítettem, hogy a notiban lévő legyen a boot device. Na most leszedtem a Linuxot, lehúztam az usb-s winyót, de most még a W7 se jön be. Kiír egy hosszú számsort, majd alá ezt:
grub rescue>
ilyenkor mi a helyzet, hogy tudom indulásra bírni a W7-et?
[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
-
MacCaine
őstag
válasz
Thusor #43356 üzenetére
Pl. Multisystem.
-
-
-
cellpeti
nagyúr
azt jól gondolom, ha azt nevezem ki boot device-nak amire telepítettem és nem az éppen a gépben lévő winyót, akkor szinte minden gépre rá tudom dugni, csak a biosba kell átállítani a boot sorrendet??!
-
válasz
szaszayanou #43347 üzenetére
Az nyilván leállítja...
Milyen jogokkal fut az az akármi?
-
-
Thusor
őstag
Most vettem egy Seagate memntus xt hybrid merevlemezt. Ubuntu 11.10-et futtatok a gépemen. Hogyan tudnám frissíteni linux alól a merevlemez frimware-jét? A seagate honlapján van egy bootolható iso CD, amit ha kiírok akkor elvégzi ezt DOS-ból, de nekem a gépemben nincs ODD. Hogyan tunám ezt a bootolhato iso CD-t egy bootolható pendrivera kitenni és onnan elvégezni ezt a műveletet?
-
válasz
szaszayanou #43338 üzenetére
Kírta. Már fut egy példány.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vilmaboy #43337 üzenetére
Nálam ez a kialakítás van: van egy routerem, amiben be van kötve a TV és a PC is kábelen. Mivel egy alhálózatban vannak, csak megnyomom a TV távirányítóján a Source gombot és ott lesz a listában a PC. Kiválasztom és utána már lehet tallózni a minidlna-ban megadott könyvtárakat, meghajtókat.
-
szaszayanou
aktív tag
Nem indul egy program. Mi lehet a probléma?
ballard@ballard-desktop:~/Asztal$ guayadeque
19.52.43: Error showing window
19.52.43: Another program instance is already running, aborting. -
vilmaboy
őstag
Felraktam a minidlna-t...
Bekonfigoltam így: csak az automatikus indítást és késleltetését nem csináltam meg. azt nem szertném...
http://logout.hu/bejegyzes/leslieke/minidlna_telepitese_beallitasok_ubuntu_10_4-n/hsz_1-50.htmlHogy találom meg a tv-t? nem vágom hogy fognak a médiatartalmak megjelenni tv-n... hogy használjam?
-
szoke12
őstag
-
viw
aktív tag
korábban kerestem vpn-es megoldásokat, most találtam egyet. linkelem, hátha mást is érdekel: http://us.hotfreevpn.com/
-
-
cellpeti
nagyúr
na az a nagy helyzet,hogy a telepítő ragadt be. Illetve nem sikerül úgy megcsinálnom a particíót, hogy 1re kerüljön a swap és a ext is. Vagy jó külön partícióként is?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
cellpeti #43320 üzenetére
Miért ne mehetne oda a bootloader? Csak aztán bisoban azt a vinyót válaszd ki bootolásra.
A gyökér fájlrendszer a "/" csatolási pont, oda kell csatolni az 30G-s partíciót, oda kerül a rendszer, valamint ez mellé még kell egy swap (cserehely) partíció, az nélkül nem fog települni.
Ezt olvasd el: [link]
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
USB winyóra akarom felrakni az Ubuntu-t. Kapott a 80GB-os winyóból 30GB-ot a többi maradt NTFS. Mikor a telepítésnél vagyok azt írja ki, hogy:
"Nincs gyökér fájlrendszer...."
Ez miért van és hogy tudom megoldani? Illetve erre a winyóra nem telepíthetem a BootLoader-t,ugye?
-
Tud valaki egy jó asztalfelvevőt?
A kx11grab annyira azért nem jó...(Amint bezárom, elcrashel a KDE
) Most éppen megfelelt, de esetleg van-e valami egyéb?
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
Már kétszer megkérdeztem, de nem volt válasz, ezért újra megkérdezem:
Honnan és hogyan lehetne szert tenni egy áramfogyasztás szempontjából javított kernelre?
-
-
bobalazs
nagyúr
lxde alatt istenért nem jövök rá hogy tudok háttérképet változtatni.
Elvileg file managerbe Edit Preferences de semmi oda vonatkozót nem találok.A másik fura dolog hogy ablakkezelő és böngésző használata közben mindkettőnél más az egér kurzor.
(#43313 Ezt már olvastam - nem hoz megoldást.
Illetve ezért nem fogom LXDE-t újratelepíteni.[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Grat
-
szoke12
őstag
elsőnek nekem is vacakolt, de csak be kellett allítani a kapcs-ot, és már ment is. sok sikert.
hurrá. megint előléptettek. bár remélem mostmár lesznek segítő hsz-eim is....
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi a T-mobilos tippeket majd este ha visszakapom a sticket akkor csinálok vele egy testet és meglátom milesz ill leírom a tipusát is majd.
-
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
szaszayanou #43298 üzenetére
Itt van a leírás amiről beszéltem. Én annak idején ez alapján indultam el.
-
vilmaboy
őstag
válasz
leslieke #43302 üzenetére
Ezt megtaláltam termésetesen, de nem akartam elhinni... de igaz... szóval 10 perc varázslás kell ahoz, h egy nyamavdt progi elinduljon? Az a baj, h nem is értem miket írok le parancsba... Aszem jobb szeretem a debeket. Nics ez a progi valamilyen taárolón meg? avgy olyan nem létezik, hogy ebből forrást csinálsz majd deb-et??? hogy emgy ez? miért nem ad ki a fejlesztő deb-et, ami egyszrerűbb? Mi van ennek a hátterében?
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
-
Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hobby elektronika
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Yettel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.