Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Így automatikus bejelentkezéssel a home könyvtárához fér hozzá, és ahhoz, amire joga van.
Pl. ha van egy másik partíciód, ami automountos, akkor ahhoz is hozá fog. Ha nem tudja a root jelszót, akkor nem fogja tudni viszont a gépet túrni.
(Viszont ha nincs root jelszó beállítva, akkor fogja tudni, mert az Ubi alapból sudo-zik az alapértelmezett fiókról. Ki kell venni a vendéget a sudoersből, és beállítani egy root jelszót.)Ha másik usereket csinálsz, azoknak saját asztala van, egymás asztalához, home könyvtárához nem férnek hozzá, de az egyéb dolgokhoz (cuccos partíció a filerendszerbe csatolva) ugyanazokkal a jogokkal férnek. Viszont a feltelepített programok azonosak lesznek (aztán ami szerinted nem kell, azt kiszeded az övéből
)Én pont azt csinálnám, hogy az adataim külön partíción, és arra csak bizonyos usereknek legyen joga. (Csnálsz rá egy csoportot.) És nem automount, hanem fstabba drótozva.
Bocs, ha kicsit összefüggéstelen, de hirtelen erre telik

(Nyugi, winnyózosan sem lenne könnyebb elmagyarázni.) -
törölt tag
Ubuntu van a gépemen, autó bejelentkezéssel, így bekapcsnál nem kér jelszót. ha nem árulom el a jelszót annak aki leül a gép elé, az milyen kárt tud tenni maximum a gépben, rajta lévő dolgokban.
ugyanis sokat ül majd le hozzá egy tini win-hez szokott gépösszebarmoló
mi a legbiztonságosabb,
ha jelszósra állítom, és vendégfiókot csinálok neki ahova jelszó nélkül beléphet ugyanazt a felületet látja majd (könyvtárak fájlok.. stb) vagy egy teljesen szűz asztalt amin esetleg nincsenek azok a progik mint a rendszergazda profilon?
várom az ötleteket !!!!
előre is köszi -
-
floatr
veterán
32 bites változatra pedig pl itt a megoldás. Szívesen
De nem kell felvágni az ereidet ilyen teátrálisan. Win alatt is sok kínlódással jár a java runtime és a plugin szerelgetése. Kezdődött ott a problémák sokasága, hogy anno a ms saját java runtime-ot szállított. Ha az ember java2-t akart, akkor vért kellett izzadni vele. Jelenleg úgy fér meg egymás mellett az openjdk, és a sun plugin, hogy környezeti változókat hegeszt az ember, meg a registry-ben turkál. Két... nem három felet okolhatsz azért, hogy ez problémát okoz:
-- az oraclet, amiért ennyire körülményesen bánnak a saját kis retkükkel még most is, amikor annyira féltik a javat a guglitól; illetve az openjdk jelenlegi állapota miatt, miközben gőzerővel promótálják minden fórumon
-- a problémás applet fejlesztőjét, amiért sikerült platformfüggővé tennie -- gondolom verejtékes munkával -- azt, ami épp hogy függésektől mentes kéne hogy legyen. Vagy amiatt, hogy képtelenek voltak rátalálni a raphaeljs-re, amivel a jelenlegi java megoldásukat körbeszaladhatták volna gyakorlatilag platformfüggetlenül
-- magadat, amiért egy nyomorult applet hibáját hozod fel a platform problémájának, és képtelen vagy a vélt problémád megoldására koncentrálni... sőt mintha még csak meg sem akarnád érteni az aktuális probléma gyökerét...egy kattintásra, az. Ha tudnád, hogy mennyit vacakoltam operával, hogy "desktop" oprenceren menjen alatta a java. Vagy hogy j6u10-re kell upgrade-elni, ha ff3.6+ van telepítve, stb-stb. Ez az egész annyira szánalmas, és még te is ráteszel egy lapáttal csupán azzal, hogy büdös bekopipésztelni a telepítés/törlés után 1 sort a konzolba. NC
Ezért teljesen felesleges volt idejönnöd.
-
RBJ
addikt
Itt egy kis jó kis kiegészítő az ubuntuhoz.
[link] -
floatr
veterán
Mármint mi van fent? A sun jre és a plugin?
Ha nem bánod most nem fogok nekiesni kicserélgetni mindent a gépemen mert többek közt arról sem vagyok meggyőződve, hogy van-e perpill natív 64 bites plugin deb csomag formájában. 32 bitesen érdemes leszedni az openjdk-t és az icedtea-t a sun java telepítés után, úgy mennie kéne. De ne sejtsél túl nagy dolgokat a dolog mögött, mert egyértelműen az icedtea/openjdk fut bele valami gebaszba, amire a fejlesztők nagy ívben tettekBővebb információért klikk ide
BTW mielőtt elkezdenéd a litániát a beállítás problémáiról elmondom, hogy ezek a dolgok máshol sem triviálisak, és ismerni kell a platform beállítási lehetőségeit. Én rengeteget kínlódtam még XP-n, amikor eltérő verziójú plugineket kellett használni, és sokáig nem volt megfelelő control panel sem hozzá.
-
-
-
-
törölt tag
-
-
-
-
-
RaZroX
addikt
Intel Celeron 2,8 GHZ
512MB Ram
Nvidia Geforce 2 MX400Erre a gépre kéne feltolni egy Linuxot. Melyikkel lenne a leggyorsabb ? (Netezésre, Zenehallgatásra, film nézésre kéne)
-
-
floatr
veterán
Megint felhoztál egy binugztól teljesen független dolgot. "Wondows" alatt sun-os java fut, már ha telepítetted, míg bubi alatt az openjdk és az icedtea van ff alá behúzva alapértelmezésként. Sok fejlesztő még nálunk is baromi lusta tesztelni, és könnyen írnak olyan kódot, ami platformspecifikusra sikerül, vagy csak sun-os jre alatt működik. Ez az applet részben működik bubi alatt icedtea-n keresztül. Az első fül teljesen megdöglik, és még a ff konténere is megfagy, de érdemi hibaüzenetet még debugban sem lehet kicsiholni belőle. Ellenben a többi fül megy.
Jó ellenpélda a cibes megoldás, amit meg tudtak idővel csinálni openjdk-hoz is, bár korábban az sem működött rendesen.
-
aag
őstag
Ubi alatt a böngészők másképpen viselkednek mint windowsz alatt. Például a tözsdei mutatók. Katt ide, majd a Napi fülre és katt a kép közepére. Wondowsban egy valósidejű-részletes grafikon fogad. Linuxban pedig csak egy kék placc.
Hogyan javítható?
-
Kicsit az elképzelésed túl van bonyolítva.
Alapból fordítva érdemes.Linux megy, azzal lógsz a neten, és egy virtuális gépen nyomatod a winnyózt, akkor jobban jársz, csomó szopástól megkíméled magad. És a winnyózon is kevesebbet kell telepítened, de persze ha kell, akkor bármikor kiengedheted a netre pl. frissíteni.
De való igaz, ha az alap OS nem ismeri a HW eszközt, akkor az se fogja, amit virtuális gépre telepítesz.
A scriptes megjegyzésed meg LOL. Neked nem kell, csomó egyéb ember meg használja.
-
floatr
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Teljesen feleslegesen küzdötök. Ő elhatározta magában, hogy a bubi szar mint binugz, de a binugz önmagában is eléggé az, mert nem tud telepíteni zárt meghajtót, a drivereknek amúgy sincsen HWA implementációjuk (mondjuk ha nem tudta telepíteni, ezt vajon honnét tudná), nem tudja a 4rth party nyomtató drivert üzemeltetni, nem tud unetbootin-t használni, nem tud bootolós dvd-t írni, nem tud kodeket telepíteni, pedig ezek teljesen triviálisak egy igazi desktopon. A bubi meg a binugz önmagában nem lehet desktop, hiszen dedukciós alapon ez nyilvánvaló, na.
-
Nah, mivel értelmes kommunikációra nem vagy képes, ez az utolsó hozzádszólásom.
Te írtad: "XP-t telepítek kábeles hálózat nélkül és nem telepítem fel az USB-s WiFi drivereit. Eddig ugye rendben. Na-most jön az érdekes. Az XP alá rakok egy virtualizációt, abba az ubit és beadom neki az USB-s WiFi-t."
Tehát a host OS nem ismeri az eszközt, amit használni akarsz, tehát már önmagában a virtuális gépnek is nehéz lenne... de.
Virtualizációban Windows alatt nem a valós hardvereszközeidet használod, hanem a virtualizációs köztesréteg által biztosítottakat. Ezekhez pedig a host OS-ben létező drivereket nem fogod tudni telepíteni. Meglehet, hogy éppen van olyan virtuális hardver a köztesrétegben, mint a fizikai eszköz, de ha a hoston nem működőképes a fizikai eszköz, akkor hiába erőlködsz vele a vendég rendszerben.
-
ko9
addikt
Mivel USB-s, valószínű, hogy menni fog. VirtualBox-ban és VmWare-ben is lehet külön csatolni az USB-s dolgokat, ekkor a VmWare ki is írja, hogy a Hostról leválasztja, és ott majd nem tudod használni.
Ha USB-s dolgot kapcsolsz át, akkor a Win egy "VmWare USB Device"-t lát majd csak.
Annyira figyelj, hogy ajánlott telepíteni az Extensions-t.
Nekem a Mac alatt HFS+-ra formázott pendriveomat nem ismerte fel a Windows7, virtuális Mac alatt még is tudtam másolgatni rajta. -
aag
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Most te tulajdonképpen mit csinálsz ember? Miért kezded összemérni a linuxot a windowszal? Hümmmm? Veszekedést szítasz, értelmes érvek helyett.
Hát nemérted, mondhattam volna MAC OS-t is. Abban is mindent meg tudok oldani, amiért a linuxot elhagytam. Csak nekem most egyszerűbb volt a windowszos gépemre menni. Hát nemérted, nem az a lényeg, hogy mivel oldom meg az egyszerű destopos feladatomat, ahanem az, hogy a linuxban nem tudtam megoldani.
szerinted a virtualizált rendszerben hogyan fognak működni a hardvereid, ha a host OS sem ismeri őket...?
Mivaaan? Mit nem ismer? Neharagudj, de ez már hülyeség kategória. Nemtudom mit szívsz öreg, de hagyd abba, mert belehalsz!
-
aag
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem desktopnak készült
Cö-cö, nem kell a kábítás. Destop az ha mondom!
Scriptet egyébként grafikus felületen hogy kattintgatsz össze?
Kel a fenének az. nekem fizetős programjaim vannak a munkához és raklapnyi freeware progi az egyebekhez. Ennyi. Nekem ugyan nem kell script semmire sem.
Elmondható-e, hogy nehezebb egy mai modern desktop Linuxot használni, mint egy Windows-t?
Nem. De nem is erről volt szó. Hanem arról, hogy egyszerű kis feladatokért is el kell hagynom a linux-desktopot. Meg arról, hogy egy csomó minden nem működik, vagy csak részben. Erről volt szó.
Hogy nem felhasználóbarát... ATi/nVidia drivert hogyan rakod fel?
Windowsz alá egy egérkattintással. Linux alá a francsetudjahogyan. De mindegy is, mert a hardveres videógyorsítása szart sem ér. Emiatt nem-igazán használhatók például a videó-vágó programok nagyobb felbontású anyagoknál.
Szóval ezek mutyu kis indoklások. Inkább beszélj arról, hogy egy frissítés után miért nem tud már a lasernyomtatóm kétoldalast nyomtatni? Neked biztos kis dolog, de nekem egyértelműen csak egy lépésem maradt, vissza a winowsba.
Vagy arról, hogy hogyan raksz egy DOS-kisfloppíról penrájvra bootolást? Vagy arról, hogy egy bootolós adat-dvd-t egyik tárolóban lévő CD-író progival sem tudok csinálni. Vagy arról, hogy miért nincsen a Kaffeinenek hangja a TV2 DVB-T adásában? Vagy arról, hogy .... és hosszú a sor! Naygon hosszú. De mivel te ilyet nem csinálsz, nem is tudod. Neked ez nem kell, számodra egyszerű az élet. Ennyit a magyarázkodásodról! -
Hja, de ezenkívül lehetne még említeni a Windows-on szinte nélkülözhetetlen erőforrás-zabáló musthave-eket, amikre Linuxon olyan formában semmi szükség.
Rossz-e nekem az a szabadság, hogy a desktop rendszeremre bármikor megbízható forrásból tehetek fel szerveroldali cuccokat? Rossz-e, hogy gyakorlatilag olyan rendszer ütök össze magamnak, ami a legjobban megfelel az igényeimnek, ami az én hardveremre van optimalizálva?
Asszem ennyi tán elég a felhasználóbarátságról...
#38846: szerinted a virtualizált rendszerben hogyan fognak működni a hardvereid, ha a host OS sem ismeri őket...?
-
aag
őstag
Szomorú is vagyok, mert egyrészről kell a linux, az internetezéshez. nem szeretnék megfertőződni. Másrészt kell a windowsz a feladatok megoldásához. Sajnos be kell látnom, hogy a kettőből sohasem lesz egy.
Azért csak lenne egy megoldás. Nagyon töröm a fejecskémet, hogy jó lenne-e. Valószínűleg ki kell próbálnom, különben sohasem tudom meg. Naszóval, azt tervezem, hogy XP-t telepítek kábeles hálózat nélkül és nem telepítem fel az USB-s WiFi drivereit. Eddig ugye rendben. Na-most jön az érdekes. Az XP alá rakok egy virtualizációt, abba az ubit és beadom neki az USB-s WiFi-t. Tehát a linuxban internetezek, a windowszban dolgozom. Egyszerre. Eddig jó, de nem tudom van-e buktatója a dolognak. Szerinted?
-
-
Az Ubuntu Linux. Ennélfogva az alapfilozófiáját legfeljebb finomítják, de a lényeg ugyanaz marad. Nem desktopnak készült, hanem elsősorban szervernek.
Scriptet egyébként grafikus felületen hogy kattintgatsz össze? Sehogy. Windows alatt van-e scripting engine? Háhogyafenébene. Elmondható-e, hogy nehezebb egy mai modern desktop Linuxot használni, mint egy Windows-t? Háperszehogynem.
Hogy nem felhasználóbarát... ATi/nVidia drivert hogyan rakod fel? Parancssorban matatsz? Nyema, felrakod a driverek között. Windows-on hogy telepítesz programot? Megkeresed, letöltöd, telepíted. A függőségeit külön. Ubuntun? Megkeresed, telepíted a függőségeivel együtt. Melyik a nehezebb?
-
Szomorú leszel.
Az XP is egy asztali desktop. Mégis egy csomó mindent parancssorból jobb alatta megoldani, sőt, van, amit csak onnan lehet. Na most erre varrj gombot."Nem felhasználóbarát! Még csak meg sem próbál az lenni!"
Hát, ez kicsit nekem erős. Nem kicsit. Ha winnyóz alatt kerül elő valami közepesen meredek dolog, akkor a userek jó része arra is csak néz, hiába nagyon felhasználóbarát, meg grafikus.
A felhasználóbarátság nem ott kezdődik, hogy gépelni kell esetleg egy pár sort. (Ezzel az erővel a szövegszerkesztő sem felhasználóbarát
)Másrészt elvileg te valami hozzáértőbb emberke kéne legyél informatika témában. Na most ha már téged zavar, hogy problémákat oldasz meg, akkor nem tudok mit mondani.
-
aag
őstag
válasz
üzenetére
sajnos most futottam bele a dologba, hogy az online bankolás is megoldhatatlan, mert (...)
Sajnos én sok-sok dolgot fel tudok sorolni, ami nem megy. Meg olyat is, ami meg rosszul megy, pedig jól kellene mennie. És mióta megy rosszul, vagy egyáltalán?, hát a kezdetek óta, ami nálam kb 5 év. De semmi gond, ott az XP. Bár korosodik, mégis ezek a dolgok egy-két egérkattintással mennek.
Engem amúgy nagyon ki lehet akasztani azzal a szöveggel, hogy "parancssorban megoldható". Az UBUNTU egy asztali desktop, ami deklaráltan felhasználóbarát. Akkor miért kellene nekem a fekete-ablakban egyáltalán bármit babrálnom? Zavar, hogy becsapnak! Nem felhasználóbarát! Még csak meg sem próbál az lenni!
Érdemes elolvasni a Full Circle Magazin 50. számának magyar fordítását, illetve abból a "Különvélemény: Az Ubuntu és a Canonical bukása" című cikket. Kár lenne tagadni, félresiklott ez az egész felhasználó-barát fejlesztés...
-
válasz
üzenetére
Hát ezzel az activex-es dologgal mondasz valamit...
Az IE8 viszont nem így kéne, hogy működjön, más gond lesz ott.Juteszembe, Nokia, ez a térképletöltős műsor csak a térképeket oldja meg, a Nokia Suite-ot nem. A francnak nem ír a Nokia cuccot a telefonjához Linuxra... A pontnettel se lenne baj, mert ott a Mono pl., de írhatnák GTK-ra is, vagy amit akarnak.
-
törölt tag
lehet menekülni, de itt külföldi bankkal nem sokra mész...

FF alatt próbáltam, de ugy mivel az oldalba be van drótozva az activex cucc, ami nélkül nem jelenik meg a jelszóbekérő mező, így nem lehet semmilyen más böngészővel használni.egyébként a winetricks alá telepített ie8-at próbáltam, települ, de nem tud megnyitni semmilyen oldalt valamiért, csak tölt a végtelenségig, plusz teljesen behal tőle a xorg (mármint minden wine-os programtól), annyira akadozik a gui, hogy tty2-ről kellett egy reboot-ot kérni, mert nem bírtam eltalálni a kde gombot...
különben gondolkoztam a dolgon, és az a helyzet, hogy lehet, hogy mégsem lenne akkora jó ötlet ezt az activex-et behúzni linux alá. inkább a banknak kéne leszokni róla, mert konkrétan nullával teszi biztonságosabbá a procedúrát, viszont cserébe elég kirekesztő. a flash meg java appletes loginokkal is ez a gondom, hogy egy bugos plugint használni biztonság címén nem kicist nevetséges...
-
-
-
-
törölt tag
nem tudom, ez az ies4linux dolog úgy tűnik pár éve behalt, úgy az edgy elf táján, tárolóban nincs is fent. de ahogy nézem amúgy is csak ie6-ig támogatta a dolgot.
Bank of China, illetve ICBC netbank. ez utóbbi még gázosabb, mert nem csak activex kell neki, hanem egy usb-s biztonsági kulcsot is telepíteni kell. -
-
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
sajnos most futottam bele a dologba, hogy az online bankolás is megoldhatatlan, mert egy szar activex beléptető rendszer van, és nem tudok vele mit csinálni, nem megy nyilván linux alatt. ez persze a bank(ok) hibája, mert meg lehetne oldani másképpen is, de persze ettől ne mleszek boldogabb sajnos

-
-
róland
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Na jó, mióta Androidra váltottam a telefonkezelés kiesett. (Azért a Gammu/Wammu páros - kiegészítve a Pammu-val - elég fapados volt a MyPhoneExplorerhez képest. Tudom ez utóbbi is külső fejlesztés Windows+SE kombóra.)
Így számomra egyetlen dolog maradt függőben. Mivel lehet kiváltani az ImgBurn-t Linuxon? Mi képes hasonlóan magas minőségben DVD-t írni? Brasero nem győzött meg. K3B-t pedig elvből nem telepítek Gnome felületre.
-
A Linux azoknak való, akik nem menekülnek vissza Windows-ra, amint megoldandó feladat kerül eléjük, hanem megpróbálnak megoldást találni rá (meg még persze sok egyéb szempont is lehet - jelen esetben azt hiszem ez a legrelevánsabb).
A pendrive-odról ISO-t csinálni (majd visszaírni) pl. tökéletesen alkalmas a dd parancs. Felkutathattad volna egy kereső segítségével, de inkább menekültél vissza a Nero-hoz. Na, ezért való neked a Windows és nem a Linux. Azt hiszem, hogy tán egy olyan feladat van, amit nem tudsz Linuxon maradéktalanul megcsinálni, a CAD. Persze, van Linuxra is CAD-alkalmazás, de tán nincs olyan szinten, mint Windows-os megfelelje. Minden más megoldható, csak akarat kérdése. Részemről ennyi a téma, nem kívánom tovább ragozni.
-
-
aag
őstag
válasz
üzenetére
nos, lementeni lehet velük, illetve közvetlenül átmásolni is lehet
Sajnos nem! Elsőre még elfogadtam, hogy tippelsz, de most miért írod megint le, amikor nemigaz?

Tudodmit? Hagyjuk már ezt az egészet a csodába! Erőlködés ez. Amit nem tudok linux alatt, azt windowszban csinálom. Ennyi. Nem is tudom miért erőltettem a dolgot. Legközelebb 3 percnél többet nem szánok rá. Ha nem megy, egyből át windowszba, két kattintás és kész.
Csak tudod ezek a dolgok erősen alap dolgok, mégsem lehetett megcsinálni őket linuxban. Miért a csili-vilit fejlesztik? Unity, meg ilyen szarok?, amikor alapvető hiányosságok vannak? Először azokat kellene felszámolni szerintem. Aztán lehetne a díszítéssel babrálni. Vagy talán még akkor sem. A múltkor leírtam ide 4 dolgot. Azóta sem jött rá megoldás, Sem itt, sem az ubuntu.hu-n. Pedig adott esetben, sokakat érinthet és mindegyik miatt át kényszerül az ember a windowszba. Ezek sajnos tények, amire aztán itt rendre nem megoldás jön, hanem gúnyolódás, fenyegetés, hogy ki leszek tiltva, meg ilyesmi. Nemjól van ez így, dehát ilyen a világ.

-
törölt tag
én nem írtam olyan programot, amivel iso-t ki lehet tenni pendrive-ra, mert nem ezt kérdezted, hanem azt, hogy mivel lehet lementeni. nos, lementeni lehet velük, illetve közvetlenül átmásolni is lehet. hogy a lementett iso-t mivel teszed ki később, az más kérdés, erre írtam, hogy van rá sok eszköz.
-
-
aag
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Maradj Windows-on, az való neked.
Részben. Egyébként az ineternet miatt a linux a jobb. De te nem ezért írtad, hanem gúnyolódsz. Mert neked szabad.
(#38815) sheratan: iso-t pendrive-ra rengeteg alkalmazással ki lehet tenni. Persze, csak pont azzal a kettővel nem, amit ajánlottál. Meg a többivel sem, ami a tárolóból telepíthető. De a maradék biztosan tudja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#38816) dr_strange: Köszi, de ez sem az ami nekem kell. Merhogy pont a fordítottja kellene.
De már nemérdekes, mert már megcsináltam. Köszönöm a segíteni akarást!
-
ko9
addikt
Nem tudom hova tehetném fel a kérdést, ezért bepróbálkozok itt, bár nem igazán Ubuntuhoz tartozik a probléma, de láttam, hogy GRUBhoz értő emberek is tevékenykednek itt.
Szóval: Van egy GPT-re formázott vinyóm (OS X miatt), ami a következő felosztású: EFI - Lion - Win7 - Adat. Utolsó particiót megformáztam Mac alatt, akkor a Windows nem akarta felismerni, mondom semmi baj, PartedMagic-kal leformázom NTFS-re, akkor csak felismeri. Megtörtént a művelet, és itt kezdődtek a problémák.
Mivel a Win7 nem hajlandó feltelepűlni GPT alapú particionálásra, csak ha UEFI-s az alaplapod (
), ezért úgy oldottam meg, hogy felraktam egy GRUB4DOS-t, amihez csináltam egy win7ldr-t, amit find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /win7ldr-rel bebootoltattam, és ezzel ment a telepités, majd a Win7 inditása is.
Na miután megcsináltam a formázást, azóta a fenti parancsra Error 15: File not found a válasz. Grub promptnál megpróbáltam simán a find (hd0,0) /win7ldr - erre az eredmény: Error 17: Cannot mount selected partition
OS X Lion alatt minden rendben, látszódnak a particiók stb.
Mi lehet a probléma?
Ha nem jó helyre irtam, akkor bocsi, kérlek irányitsatok útba. Köszönöm a segitséget.
Googleban nézelődtem, mindenhol az volt a probléma, hogy 2 vinyóra telepitették, és a másikon volt a fájlrendszer (hd0,0 volt hd1,0 helyett stb). Nekem egy vinyóm van.
-
törölt tag
iso-t pendrive-ra rengeteg alkalmazással ki lehet tenni. hogy melyik grafikus felel meg az igényeidnek, abban nem tudok segíteni, mert én parasztosan csak terminálból szoktam ezt a műveletet csinálni, ugyanis mire végigkattintgatnám a gui alatt, addig már ötször kiadtam azt a parancsot terminálban, ami ehhez kell (ráadásul ott pontosan látom, hogy mit csinál).
csak azt nem értem, hogy két hozzászólással hamarabb még itt írtad, hogy már ennyi meg annyi százalékban átáltál már, utána meg itt osztod a linuxot, hogy nem tudja, ami neked kell. ha nem tudja, akkor miért erőlteted? én sem erőltetem, hogy osx-et használjak, mert nem felel meg az igényeimnek (mondjuk a különbség az, hogy nem is szerettem volna soha használni). ha neked a windows jó, akkor használd azt, senki nem kényszerít az ellenkezőjére. az a jó, ha azt használod, amire szükséged van.
-
-
aag
őstag
válasz
üzenetére
amúgy meg valami k3b vagy brasero tud szerintem ido-t csinálni belőle
Kipróbáltam. Sajnos nem. De ez még semmi, nem tudok az általad említett két CD-ró progi egyikével sem olyan boot-lemezt csinálni, ahol megadhatnám a bootolós pendrájvomat boot-nak. Nah-mondanom sem kell, vissza megint a windowvsba, és a NERO persze kettő kattintással tudta. Pedig ez már egy nagyon-nagyon régi Nero. Szóval emberek, kezd tele lenni a hócipőm a linuxal!

-
-
kovaax
őstag
válasz
üzenetére
Alapvetően az mkv az egy ilyen csomagolt formátum, első körben az mkvtoolnix csomagot ajánlom, ebből az mkvinfo -val tudod listázni, hogy miket tartalmaz az mkv fájl, mkvextract -tal meg szét tudod szedni. Ha nem avi van benne, akkor kell csak elkezdeni konvertálgatni olyan formátumra, ami neked tetszik.
-
aag
őstag
válasz
üzenetére
pendrive-ból iso-t, igen. miért, szerinted mit fog csinálni az a másik program belőle, jpeg-et?
Vicces, de vissza is rakja az ISO-t pendrájvra? Azt már nem, ugye? Nah-akkor ez a módszer szart sem ér...
Közben megcsináltam már egy lokális wxp-s munkagépemen. Egy perc volt az egész, csak nem szoktam rajta ilyesmit csinálni, mert még véletlenül sem akarom összefertőzni. De a linuxos tehetetlenségemben annyira felment a punpa, hogy ilyen egyszerű dologgal már órákat cseszek el, hogy megcsináltam rajta mégis.
Azért nemigaz ám, hogy a linuxal ugye mindent meg lehet csinálni, de ami éppen kellene, az pont nincs.

-
-
törölt tag
nem mondtam, hogy csinálj több partíciót, csak azt, hogy át tudod méretezni, hogy ráférjen a másolásnál a kisebb pendrive-ra.
pendrive-ból iso-t, igen. miért, szerinted mit fog csinálni az a másik program belőle, jpeg-et?
az összes linux-os bootlemez is iso formátumban jön szinte, nem olyan meglepő dolog szerintem. -
-
aag
őstag
válasz
dr_strange
üzenetére
Sajnos a Gdiskdump valamiért ez nem megy fel a 10.10-es ubimra.

Egyébként pedig az is egy jó megoldás lenne, ha ezt a jólbevált freeware windowszos progit tudnám futtatni WINE alatt. De az sem megy valamiért. Nincs hibaüzenet, csak egyszerűen nem indul el.
-
törölt tag
válasz
dr_strange
üzenetére
thanks
Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)