- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Kephamos
addikt
THX!
aag:nem tudom. Még sehol nem olvastam, hogy megjelent volna...
-
aag
őstag
Ez már az?
-
aag
őstag
Ajánljatok nekem egy PDF to DOC konvertert. A tárlóban nem találok. Vagy csak nem kerestem eleget?
-
Atapi
senior tag
válasz
Kephamos #39293 üzenetére
ha az új telepítés opció, akkor unetbootin csinál neked bootolható usb kulcsot, ha letöltesz egy telepítőkészletet.
-
Kephamos
addikt
Hali!
A helyzet a következő! Laptopomon frissíteni akartam az ubuntut a legfrisebbere, azonban miközben telepített történt egy kis probléma. Mégpedig kicsúszott a powerkábel és a gép leállt, azóta el sem indul. Mit tudok tenni? Rendelkezésemre áll egy mási partició win7-el, internet és egy pendrive. Win alól lehet valahogy oldani, hogy a pendrive-ról tudja bootolni?
-
válasz
#16695808 #39229 üzenetére
Nem, csak két konfigot, a userekhez hozzárendelve. Itt mindent megtalálsz, amire szükséged van.
-
csibor
addikt
válasz
Greenebola #39285 üzenetére
Érdekes, nekem a 10.04 volt az utolsó tiszta telepítés, azóta csak frissíti magát a gép, és semmi gond nem volt. MSI 670X
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kendek #39289 üzenetére
Ez igaz, de ha bénázik, akkor elmászhat, és idegeskedni fog.
Frissítettem pár napja az ubimat, de most már egyre lassabb az internetezés. CPU, Memória szabad, de a vinyó mégis dolgozik ezerrel. Tudtuk ajánlani valami jó HD tesztelő progit? Esetleg jótanács.
[ Szerkesztve ]
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kendek #39278 üzenetére
"(#39277) pocokxx: Particionáláskor csatoltasd a meglévő partíciót ugyanúgy a /home alá, formázás nélkül. Ha a beállításaidat nem akarod átvinni, akkor pedig töröld a saját könyvtáradból az összes rejtett könyvtárat és fájlt még telepítés előtt."
Egyetértek a fent leírtakkal, anniyban egészíteném ki, hogy szerintem ajánlatos új felhasználó nevet adni az új linuxon (vagy a régit átnevezni a telepítés előtt), és akkor nem lesz gond a már meglévő home partíció tartalmával és a fájlok jogaival.
Mert az új linuxon feltehetően új userID lesz. -
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39275 üzenetére
Hát befizettem a "tanulópénzt" időm , türelmem volt ,de az el is fogyott rendesen
Már az elején gyanakodtam ,hogy valami nem lesz jó és yes tényleg nem amikor telepített akkor sorjában hiba üzenetek szinte a végéig aztán újraindítás ahogy bootolt hiba üzenetek.
Bejött a desktop ott aztán váratlan hiba sorozatok, alkalmazásprobléma stb vagyis használhatatlan.
Rendszermentből vissza állítottam ahogyan írtad jó lett , bár vannak furcsaságok pár oldal mint pl PH,Ubuntu teljesen szét voltak esve ,de vissza kaptam a rendszerem.Na mondom megpróbálom felrakom a 11.04et és egyből frissítem na itt nem voltak hibák az elején szépen elment a végéig mikor azt kaptam ,hogy ubuntu desktop nem telepíthető
restart és ugyanúgy error a bootkor és megint alkalmazásprobléma, leáll,rengeteg hiba üzenet.Úgy döntöttem leszedem majd ha megjelenik és tiszta telepítést csinálok.
Hát nem jött össze a zökkenőmentesség nagyon nem.
Csak az bosszant ilyenkor ,hogy minden újabb megjelenésnél ami fél évente van rakjam újra teljesen a rendszert. -
válasz
márNemKereső #39283 üzenetére
Nem szemetel bele? Hiszen a legtöbbünk úgy csinálja, hogy külön partíciót csatoltat a /home könyvtár alá azért, hogy a rendszer esetleges újratelepítése miatt ne vesszenek el a beállításai. Általában ez úgy néz ki, hogy a telepítővel beállítjuk újra a kérdéses partíciót, majd már első indításra a régi rendszer beállításai fogadnak minket. Persze azért még az utólag telepített csomagokat ugyanúgy fel kell tenni ekkor is, akkor lesz teljes a kép.
Persze most így visszaolvasva ebben nincsen szemét.
A lényeg annyi, hogy ha a /etc/skel könyvtár tartamát a telepítő nem is másolja át, attól még az induló rendszer alapértelmezett beállításokkal indul, megírják a fájlokat az elindított folyamatok.[ Szerkesztve ]
-
márNemKereső
tag
válasz
Kendek #39282 üzenetére
Én csak a telepítőről beszélek, hogy nem szemetel bele a formázás nélkül átadott partíció tartalmába.
A /etc/skel kizárólagos használatában egy ideje nem bízom... volt rá példa, hogy végül mást találtam a frissen telepített rendszerem vadonatúj userének a home-jában, mint ami a skel-ben volt. De lehet, hogy csak én nyúltam mellé, mindenesetre óvatos vagyok azóta. -
válasz
márNemKereső #39281 üzenetére
Annyiból talán igazad lehet, hogy elképzelhető az, hogy a /etc/skel könyvtárból nem másolódik át az a három fájl (de ez sem biztos), de amúgy a partíción ott levő eredeti könyvtárakat és fájlokat használatba veszi az újonnan telepített rendszer. Meg természetesen jobb híján az alkalmazások újraírják az alapértelmezett beállításaikat a beállításfájlokba.
[ Szerkesztve ]
-
márNemKereső
tag
válasz
Kendek #39278 üzenetére
Rosszul tudom? Ha formázás nélkül adja oda a telepítőnek a partíciót, akkor az ott tárolt állományokhoz, könyvtárakhoz egyáltalán nem nyúl -> ha kitörli a rejtett fájlokat, attól még nem kapja meg az újonnan telepített rendszer default beállításait.
Ilyen esetben én azt szoktam csinálni, hogy hagyom egy partícióra települni és utólag írom be az /etc/fstab-ba a /home-ot. Az eredetit átnevezem és a rejtett fájlokat, könyvtárakat az újból átmásolom a régibe.
-
biker
nagyúr
üdv
PS/2-es vonalkód olvasóval kevesebb eséllyel lesz gondom mint USB-vel?
lévén ott kisebb a driver ütközés?
csak mezei EAN/UPC 8000Ft kategória leolvasó lenne.
Van javasolt típus? -
Én azt tudom javasolni számodra, hogy kiadás után 1-2 hónapot várj, és aztán próbálkozz a tiszta telepítéssel, utána rögtön frissítéssel. Ha nem szeretnél ennyi időt várni, akkor pedig előre megmondom, hogy kár az idődért és energiádért, mert nem éri meg a befektetett munkaórát, hiszen úgyis kiderül, hogy használhatatlan az egész. Szerintem használd egészséggel a Windows® XP®-t és dolgozz rajta egyszerűen, kényelmesen és biztonságosan.
(#39277) pocokxx: Particionáláskor csatoltasd a meglévő partíciót ugyanúgy a /home alá, formázás nélkül. Ha a beállításaidat nem akarod átvinni, akkor pedig töröld a saját könyvtáradból az összes rejtett könyvtárat és fájlt még telepítés előtt.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Ubuntu helyett felszeretném tenni a linux Mintet. Jelenleg két partíció van egy / a rendszernek és egy /home minden másnak. Ha azt szeretném, hogy a mint ne hozzon létre új /home könyvtárat (és így minden mást is), akkor megadhatom neki a mostani /home partíciót adatvesztés nélkül...? Illetve mit kell törölnöm, ha a beállításokat nem szeretném "átvinni" ?
Köszi előre is.
-
válasz
Greenebola #39272 üzenetére
Jönnek még frissítések az elkövetkező hetekben, hónapokban, években, amíg támogatott a kiadás. Oneiricre történő kiadásfrissítést nem kell már csinálnod Oneiricen.
-
RBJ
addikt
Most keresgélem még ilyen korán hivatalosan sehol még a 10.10.
-
Ez az Oneiric tárolójában levő csomagokra tudja frissíteni a rendszert. Mivel holnap jön ki a stabil kiadás, így már nem nagyon lesz frissítés addig. Amúgy ha valaki tényleg minél előbb frissíteni akar, akkor jobb azt még most megejteni, hiszen kiadás után jócskán le lesznek terhelve a szerverek.
-
róland
veterán
válasz
Kendek #39254 üzenetére
Én nehezített pályán dolgoztatom az Ubuntut. WUBI-val van telepítve a netbookomra.
Új kiadásnál általában eldobálja a wifi-t, s a bluetooth-os egerem csak úgy működik ha előbb Windows-t indítok, majd újraindítom a gépet, s úgy az Ubuntut. Aztán az első kernelfrissítés után minden működik, ahogy kell. (Határozottan érdekes a probléma.) -
válasz
Greenebola #39265 üzenetére
Most még nem írja ki, ezért a következőképp tudod elindítani:
Alt+F2 -> update-manager -d -
RBJ
addikt
válasz
Greenebola #39263 üzenetére
szerintem nem. de most még mit akarsz szerintem késő este vagy majd holnap indul be.
főleg ha magyar szerverről frissít. amúgy elindítod a frissítés kezelőt és ott van alul a beállításokban, hogy új disztribuciók frissítését is keresse de ez szerintem ez alapból be van állítva. -
Greenebola
senior tag
válasz
Greenebola #39260 üzenetére
Hát nem jövök rá ,hogy kell frissíteni a frissítéskezelőből 11.10re
A frissítésk. is alapbeállításon van ,át kell állítani valamit?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Greenebola #39260 üzenetére
Szerintem a legrosszabb esetben is tudsz helyreállítási módot indítani a GRUB választómenüjéből. Ott pedig a root terminálba írd be, hogy rendszerment, onnan pedig értelemszerűen elvégezheted a visszaállítást. Ha ezt sem tudod véghezvinni, akkor abban az esetben majd leírom a rendszer helyreállításának lépéseit.
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39259 üzenetére
Okés időm van belevágok a gnome shellre is kíváncsi vagyok. Van egy mai mentésem,
A kérdésem ami fontos még ha baj lesz pl nem indul majd a frissített rendszer valami oknál fogva akkor be bootolok live cd-ről és utána ,hogy bírok rendszer vissza állítást csinálni? Mármint Live CD/USB-ről? -
válasz
Greenebola #39258 üzenetére
A Béta 2 csak egy pillanatkép volt, a tárolókban már rég a frissebb csomagok vannak, azokra tudsz frissíteni. Amennyiben most frissítenél, akkor már sehol sem írná ki, hogy fejlesztői verziót használsz, és jó eséllyel nem is jönne már semmi komolyabb frissítés amivel teljesebb lenne a stabil kiadási érzés. Persze ha holnap meg az elkövetkező napokban frissítesz még, akkor tutira a végleges kiadást fogod használni.
Amúgy ha van időd akkor egész nyugodtan belevághatsz, csak legyen egy visszaállítási pontod amit használhatsz probléma esetén.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Greenebola #39256 üzenetére
1. A Rendszerment nem a felhasználók adatainak mentésére való, hanem csak a beállításfájlokat menti el (rejtett fájlok, azokat megtalálod a visszaállítási pontban). Visszaállításnál csakis a beállításfájlokra van hatással, mindenféle egyéb adatot békén hagy. Tehát nem törli a letöltéseidet vagy a képeidet. De persze vissza sem állítja őket, ha véletlen törlődtek, akkor úgyis maradnak amennyiben nem csináltál /home szinkronizálást.
2. Éppen tippelgetünk az ubuntu.hu-n, hogy vajon hány órakor adják ki a rendszert. Persze frissíteni akár már most is frissíthetsz rá, maximum még nem jelzi ki, hogy elérhető (-d kapcsoló).
3. Root jogosultságokkal tudsz a rendszerben változtatást eszközölni. Ha fájlokat akarsz másolni, akkor egy fájlkezelőt érdemes indítani, pl.: Alt+F2 -> gksu nautilus. Persze csak óvatosan, könnyen tönkre is lehet tenni a rendszert.
Egyéni fióktípusra úgy tudnál átállni, ha mondjuk betennéd magad az összes csoportba.[ Szerkesztve ]
-
Greenebola
senior tag
Üdv Kendek
Volna három kérdésem az egyik a rendszermentről a másik a 11.10 frissítésről a 3. pediglen a felhasználói fiókkal/jogokkal kapcsolatos.1, Csináltam rendszermentést (a programon belül semmit nem állítottam át) külön partíción van a rendszer és a home.
Amit kérdeznék ,hogy ugyebár ide menti /home/Rendszerment/visszaállítási pontok no azon belül bele megyek a home-ba akkor ott nem látom pl. a letöltéseket, képek stb adataimat/mappáimat vagyis üres.
Az lenne a kérdésem ha rendszer mentést csinálok akkor ha a /home/nevem alatt lévő képek,letöltés stb azt nem menti el a rendszerment? Vagy ha vissza állítok akkor ugyan úgy megmaradnak az letöltött/elmentett adataim a home könyvtárban?2, Éjféltől ha minden igaz lehet frissíteni a frissítéskezelőből? SG-n van egy vissza számláló 5 óra még innen gondoltam.
3, No ez amire nagyon nem jöttem rá.
Cserélni akartam bejelentkező hangot, bejelentkező képernyőt, ikont pl. ide is /usr/share/icons és ha másolni akarok akkor mindig ezt kapom Hozzáférés megtagadvaGondolom itt a jogokat kéne variálni valamit amit beállítani bírtam pl az ubuntu Tweakbe Nautilus beállításai ->>>> Be pipáltam Mappa megnyitása rendszergazdai jogosultsággal ,de ugyanúgy kapom az üzenetet hozzáférés megtagadva ha másolni akarok a rendszer könyvtárakba.
Még ami beállítottam a Felhasználók és csoportokban ----> Fiók típusa rámentem Rendszergazda. ,de így is ugyan az a helyzet.
Hogy bírnék másolni a rendszeren? gnome-look-on is írják /usr/share/icons ide másoljak ,de ha akarok akkor hozzáférés megtagadva
És volna még +ba egy , ugyebár átállítottam rendszergazdára ,de nem bírok vissza menni a felhasználói fiók típusának megváltoztatásnál az egyénire.?[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz
Kendek #39254 üzenetére
"Lehet, hogy a 3.0.4-es vanillával csudajó megy a Pisti gépe, majd felfrissítik 3.0.6-ra és máris nem működik megfelelően az (...)"
Rengetegszer jártam már így. Jó volt a DVB-T hangja a csigatévének, meg az rtlnek. Aztán frissítettem és onnan elnémultak. Szépen nyomtatott a Xerox nyomtatóm kétoldalasan. Aztán frissítettem és onnan aztán már csak egyoldalast nyomtatott, a hátsó lapra kerülő anyagot lenyelte. És még lehetne folytatni a sort. De én bizakodó típus vagyok. Majd holnap!
-
válasz
róland #39253 üzenetére
Mások meg esküsznek, hogy a kiadásban szállított az etalon, az a legstabilabb, azzal mindegy megy.
Én meg biztos vagyok benne, hogy a számítógép hardveres felépítésétől erősen függ a dolog. Lehet, hogy a 3.0.4-es vanillával csudajó megy a Pisti gépe, majd felfrissítik 3.0.6-ra és máris nem működik megfelelően az XYC típusú vezeték nélküli hálózati vezérlője, mert olyan kódot toltak be hozzá amit nem teszteltek le megfelelően. Ilyen előfordult már, de természetesen az ellenkezője is, mindkettővel találkoztam (persze nem feltétlenül erről a hardverelemről van most csak szó). -
válasz
róland #39251 üzenetére
Úgy érted, hogy a stabil kiadás utáni első? Nyilván ezt nem lehet így előre megjósolni, lehet, hogy még a héten, de az is lehet, hogy csak egy hónap múlva. Bizonyára függ a felfedezett hibák mennyiségétől és minőségétől, plusz amúgy is szoktak alapot frissíteni a vanillából.
-
róland
veterán
Mikor érkezik a 11.10-hez az első kernelfrissítés?
-
-
floatr
veterán
Juteszembe: fél évvel ezelőtt cikkeztek sorban arról, hogy tyű a distrowatch szerint a bubi veszít a népszerűségéből, és hogy ez trend, bukás, világvége. Te is belinkeltél ide egy lefordított cikket a canonical bukásáról, amiben a manus meg sem tudta igazán fogalmazni, hogy mitől kellene buknia bárminek is.
Most hogy "Sokan, nagyon sokan döntenek mostanában már úgy, hogy elhagyják az Ubit", ránéztem megint a statisztikára, és az utóbbi félévben jócskán megugrott a népszerűsége -- megint. Ezt a "Sokan, nagyon sokan"-t miből szűrted le? Mert én eddig csak pár fórumon láttam flame-eket, pár hangos emberrel, akik hozták a hangulatot, ez pedig elég sovány adatnak.(#39248) ntomka jajjmáte
ebből számomra sem derül ki... Vagy te átvetted az üzenetet, és én vagyok ilyen érzéketlen?
[ Szerkesztve ]
-
Mi az az Ubuntu Core?
-
Nem veszem személyes sértésnek, sőt, még csak személyeskedés sincsen benne - egyszerűen a régi "munkásságod" itt és az ubuntu.hu-n meggyőzött arról, hogy teljesen felesleges vitázni veled, mert amit a fejedbe vettél, az úgy van.
Én csak azt az egyet nem értem: ha szerinted rossz a Linux, akkor miért használod? Feltételezem, hogy senki nem kényszerít rá, tehát nem fér a fejembe, hogy miért nem váltasz csendben vissza Windows-ra? Te is, meg mindenki más is jobban járna, ha nem keltenéd a hangulatot. Üljél vissza szépen a Windows-od elé, élvezd, hogy ott megy mindened, a Linuxot meg hagyd a fenébe, békélj meg vele, hogy nem Neked készült.
Egyébként meg az XP-antispy-os kérdésemre nem válaszoltál, nyilván elkerülte a figyelmedet, de engem azért érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz
márNemKereső #39242 üzenetére
És szabad megtudni mégis kicsodák? Én eddig egy volt Canonical alkalmazottról tudtam aki magyar, többről nem.
-
aag
őstag
válasz
sh4d0w #39235 üzenetére
Te vagy upszilon, akkor értek mindent...
Mikor elfogynak az érvek, jön helyette a személyeskedés.
Mit mondhatnék, először is nem tudom miért veszed személyes sértésnek a linuxról beírt véleményemet? Másodszor, a valóságot mondtam, nem szitkokat. Harmadszor pedig fogalmad sincsen ki vagyok. Csak próbálkozol, ahogy a kutya szokott. Szánalmas előadás volt. Fuss neki újra. De én azt már nem olvasom el.
-
-
márNemKereső
tag
válasz
floatr #39232 üzenetére
Kár koptatni a billentyűzetet! Már egy éve eljátszotta ugyanezt. Hetekig fikázta valamelyik linuxot, meg arcoskodott itt, hogy mennyit költ szoftverekre, merthogy ő valami filmeket készít vagymi... Aztán valaki kicsit belekérdezett az állítólagos szakmájába vágó dolgokba és égett, mint a rongy. :-DD
Ha minden igaz, "upszilon" nicken játszotta akkoriban a nem létező eszit.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
-
aag
őstag
válasz
sh4d0w #39226 üzenetére
a driverhiányért nem a fejlesztők a felelősek, hanem a hardvergyártók
És ez miért érdekelje a felhasználót? Nekem mindegy honnan van, csak működjön az asztali desktop oprendszerem. Mégpediglen megfelelően. Manapság egy videókártya szerves részét képezi az oprendszernek. Szerintem ha a hardvergyártók nem írják meg rá a jólműködő drivert, akkor az oprendszer fejlesztőinek kell megírniuk. Addig ne adjanak ki új oprendszer, addig ne foglalkozzanak a csicsamicsával (Unity), amíg az rendszerűk a valóságban nem használható.
Egyébként miért kerülte el a figyelmedet az a tény, hogy én a legnagyobb darabszámban eladott videóvezérlőre hiányoltam a videógyorsítást? 2011-et írunk. Ha én egy oprendszeren, egy ilyen videóvezérlő driverének hiányában nem vagyok képes HD-videókat nézni, akkor az-az oprendszer szart sem ér! Pont.Egyébként ha már visszatérsz Windows-ra - miért XP-re? 10 éves, a biztonsági kihívásoknak nem felel meg, az erőforrás-gazdálkodása sokkal rosszabb, mint a Win7-é.
Látszik, hoyg linuxos vagy. Ennyire ne legyél már tájékozatlan. Már jó régen megoldott a biztonság az XP-n. Az XP-antispy és ingyenes valósidejű víruskereső/tűzfal elégséges a biztonsághoz. Inkább beszéljünk az emberi tényezőről, ami a linuxnál sokkal nagyobb veszély mint a windowsznál. Ugye nem kell elmagyaráznom neked, hogy mirét?
De mielőtt még félreértenéd, nem linuxon és nem XP-n internetezem. Már nem. Arra már Netbookot és tabletet használok. Rajtuk nincsen semmi olyan anyagom, amit el lehetne lopni, vagy ártani lehetne a gép szoftverének. Két kattintás és megint fennvan a gyári oprendszer. Hát így! 2011 évvégén pont így. Nem pedig Unitys ubuntuval.
Sokan, nagyon sokan döntenek mostanában már úgy, hogy elhagyják az Ubit. Szívós küzdelemeben kiharcolta magának, hogy így legyen. Hát így lett.
(#39227) márNemKereső: Igen, legális a windowszom, és minden más is. Valószínűleg el sem tudod képzelni miféle drága szoftverekkel rendelkezem ezen kívül is. De ez most mindegy. A lényeg, hogy amire rákérdeztél, az nem valódi megoldás. A virtualizációban er raklapnyi dolog nem működik, vagy nem megfelelően működik. Például nincsen firewire portom. Anélkül nem használhatok videóvásgást. De maguk a vágószoftverek sem működnek virtualizáció alatti windowszban. Nincs például overlay, még egy Nero sem tud lemezt írni, stb. Használhatatlan, ezt nekem elhiheted. Sok napot elcsesztem én már az életemből, mire egy ilyen mondatot le tudok írni.
Én szoftver fejlesztésre használok linuxot
Füllentesz aranypofa. Tudom miről beszélsz. Dehogy fejlesztesz te, inkább csak eltervezted és most azt írod ide, hogyan képzeled. Nem fog menni. Majd meglátod. De legyen szerencséd! Hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
Hát igen.
Olyanokat írtam be, hogy megjelenés, meg a visszaszámláló. Eszembe nem volt, hogy a világ minden táján okt. 13. Alig várom Dobom felfele!
Máris szeretnék a particionálásra tanácsot kérni!
1 Milyen típusú partíciókat kell létrehozni?( mert kézzel akarom beállítani)?
2 Amit akarok: 95 GB a Linux rendszernek. 95 GB tárolónak. -
márNemKereső
tag
Legális a windows-od? Mert ahogy olvaslak, neked sima desktop kell. Ha legális, akkor inkább használd azt és tegyél rá valami virtuális gépet (virtualPC, vmware player(! nem server, nem lopott workstation stb.), virtualbox) és abban játszadozz a linuxokkal!
Én szoftver fejlesztésre használok linuxot, a windows valójában csak arra kell, hogy valódi IE alatt is tudjam tesztelni a szemeteimet, mégis inkább azt csinálom, hogy windows az alap rendszer és azon fut egy virtualboxban a linux. -
Apróság és elhiszem, hogy nem vigasztal, de a driverhiányért nem a fejlesztők a felelősek, hanem a hardvergyártók. Egyébként ha már visszatérsz Windows-ra - miért XP-re? 10 éves, a biztonsági kihívásoknak nem felel meg, az erőforrás-gazdálkodása sokkal rosszabb, mint a Win7-é.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #39215 üzenetére
Még ezt a verziót csütörtökön letöltöm és kipróbálom. Szánok 1 napot a tesztelésére. Ha ebben sem működik a nyomtatóm, ha ebben sem jelzi ki a legelterjedtebb csipszetes alaplapom proc-hőmérsékletét, ha ebben sem lesz hangja a DVD-T tévéadásoknak, ha nem lesz videó-gyorsítás az ezen a bolygón legnagyobb számban eladott Inteles videóvezérlőhöz, ha nem tudok pár kattintással egy DOS-os bootolást megcsinálni egy pendrájvon, ha ... ésígytováb, -ésígytovább. Szóval ha nem lesz használható valóban, ha úgyis állandóan át, -meg át kell mennem a windowszra, akkor úgy törlöm le, mint a szél. És akkor vissza a gondtalan munkához az xpén. Így áll a bál. Én reszelgetni, vasakat görbítgetni nem fogok a fejlesztők helyett. Bekephassák, hogy folyton a használatot akadályozó csilivilik fejlesztésén jár az eszük, ahelyett hogy a hibátlanságra, a valódi használhatóságra törekednének.
Talán még kipróbálom a szintén nemsokára debütáló susét, de már előre látom, hogy..., nade ne legyen igazam! Majd meglátom mit tud nyújtani nekem a linux 20011 évvégén a 2001-es kiadási évű XP-vel szemben...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Greenebola #39219 üzenetére
Az Oneiricet csütörtökön adják ki, így holnap nem fog jönni. A frissítést nem fogja tolakodóan felajánlani, de a frissítéskezelő kifogja írni, hogy elérhető az új kiadás abban az esetben, ha minden új kiadás értesítése engedélyezve van.
Amennyiben frissítenél, akkor jó esetben megmaradnak a beállításaid, de természetesen nem fog 100%-osan megegyezni a jelenlegi képeddel a rendszer, már az újabb Unity miatt sem.
Biztosan ugyanolyan marad a GNOME Shellre válás, mint amilyen a Nattyban történik, már ha külső tárolóból telepítetted hozzá a komponenseket. Amúgy nem próbáltam, de könnyen elképzelhető, hogy pl. Screenleteket nem lehet kirakni a Shell asztalára. De az is lehet, hogy csak beállítás kérdése.
Ha Ubuntut használsz, akkor mindenképpen a Unityt ajánlom. A disztribúció fejlesztői erre a felületre helyezik a hangsúlyt, a Shell használata hivatalosan nem támogatott, csak egy lehetőség. Kiforrás szempontjából nagyjából egy szinten lehetnek, tekintve, hogy hasonlóan fiatalok. A sebesség természetesen gépfüggő, ha kipróbálod mindkettőt, akkor majd meglátod. Meg amúgy is ízlés dolga is a választás kérdése, így csakis rád marad a végleges döntés.[ Szerkesztve ]
-
Greenebola
senior tag
Volna pár kérdésem ami fontos lenne.
Ubuntu 11.04 Unityvel használom beállítottam mindent desktop,programok,vizuális effektek stb....
Ugyebár 1 nap és jön a 11.10 az volna a legelső kérdésem ,hogy felfogja ajánlani ,hogy felfrissítsem? Ha igen akkor megmaradnak a beállításaim illetve a desktopom ami ilyen jelen esetben.A második szeretném majd feltenni a Gnome Shellt majd a 11.10re és ha fent van akkor a desktopom ugyan ilyen marad-e unityből shellre váltáskor mint itt a Nattyba ha átváltok.?
Azt olvastam imént a Full Circle Magazin 50. számában ha jól értelmeztem ,hogy a gnome shell alatt nem lehet minialkalmazásokat használni ez tényleg így van? gondolok itt a desktopomon lévő screenletsekre.3. Melyik jobban a kiforrottabb az Unity vagy a Gnome Shell kevesebb hiba és gyorsaság szempontjából.
Tudnátok választ adni a kérdéseimre ez fontos lenne nagyon átállás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
felhasználói fiókot csináltam és open dns -el pornómentessé tettem, de ha én a rendszergazda fiókba visszalépek akkor a dns ugyanaz marad magyarul nekem is blokkolja például a velvet.hu-t ami ugye nem pornó, nos hogy lehetne a csak a felhasználói fiókra csinálni az opendnst?
-
floatr
veterán
Az LTS-t 3 évig támogatják, és több javítókiadás követi pl 10.04.1
Az ezt követő időköziben, általában semmi forradalmi változás nem jelenik meg, azok eddig mindig a következő áprilisi kiadásra érkeznek meg, és akkor jönnek a problémák.Ha laikusnak érzed magad, akkor értelemszerűen az LTS a legoptimálisabb választás, de szakmabeliként én merem használni a többit is, és nem számottevően nagyobb a problémák mennyisége az LTS utáni kiadásban sem.
(#39213) n00n rendben, csak amikor ilyenek elhangzanak, néha egy-két bátor ember bepróbálkozik, aztán mindenkinek q. az anyja hogy nem működik rendesen
-
aag
őstag
válasz
floatr #39208 üzenetére
az unstable ág gyakorlatilag azokat a szoftvereket tartalmazza, amiket sikerült lefordítani, és első blikkre működnek. Folyamatos fejlesztésen esnek át. Ebből készülnek az időközi bubi kiadások. A testing-ben a véglegesítésre váró csomagok ülnek, ezekhez már csak kisebb javítások esnek be, integrációs teszteket zavarnak végig rajtuk, stb. Ebből készülnek az LTS-ek (6.06, 8.04, 10.04, 12.04 ...). Ettől függetlenül én azt tapasztaltam, hogy a legkiforrottabbak az LTS-t követő időközi kiadások (6.10, 8.10, 10.10 ...)
Köszönöm a válaszod, de nem lettem tőle sokkal okosabb. Főleg az utolsó mondatod zavar. Azzal ugyanis az egészben alig lévő pici logikusnak mondható összefüggést is sikeresen képes voltál felborítani. Most aztán nagy a zűrzavar a fejemben. Sőt, mondhatom, hogy kezd a dolog nekem már egyáltalán nem tetszeni. Ekkora lekvárt ritkán lát az ember. Inkább lehetne éves egyszeri kiadás, de ne legyen benne hiba. Tudom, hogy ezt nem lehet elérni, de a leírásokból, a tiédből is, úgy tűnik nekem, mintha még a törekvés sem lenne meg rá. Hajszolni a határidőt, hajszolni az újdonságokat, hajszolni a konkurencia előttiséget. Ezt látom. A felhasználó rendes kiszolgálását, megbízható asztali desktop kialakításával? Na ezt a legkevésbé sem látom. Talán én vagyok a hülye a témához, de ez nekem kezd undormányossá válni. Lassan érik bennem a gondolat, hogy felhagyok a linuxozással teljesen...
-
floatr
veterán
Nem az indicator okozta
hanem az volt a tünet. Nem ugyanaz: intenzíven használta azokat a puffereket, amikkel a gond volt.
Erre megkérnélek h senkit ne biztassál, hogy egy béta bubit használjanak. Sokszor a release utáni 1-2 hónapban is vannak benne még olyan problémák, amik megoldása nem laikusnak való feladat.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz
floatr #39208 üzenetére
Nálam nem jelentkezik az utolsó hiba, amit említettél. A másodiknál, ha jól értem egy 3rd party indicator okozta a hibát, annak mi köze a Unity fejlesztőkhöz?
Végül, tudom, hogy ez senkit nem vigasztal, de nálunk a cégnél (5 gépen) beton stabil az Oneiric. Ezen dolgozunk már hetek óta (persze azért kellő óvatossággal és folytonos biztonsági előírásokkal) és egy-két kisebb bugtól eltekintve semmi problémánk nem volt vele.
-
slippy
tag
"egyszerűen csak ki szerettem volna próbálni a 11.10-et. de valószínű igazad van abban,h. a várakozás meghozná gyümölcsét kijavítanák az esetleges hibákat."
bocsi a belevauért, de még ki is van emelve ubuntu.hu-n, hogy:
Ez a változat kifejezetten a fejlesztőknek és tesztelőknek szánt előzetes, éles rendszeren ezért a használata nem ajánlott.
-
floatr
veterán
Ijesztés hiányzik?
A unity-ban volt két memleak az április kiadás után -- pontosabban két hírhedt. Az egyik pixbuf kezeléses probléma orbitális volt, egy indicator (multiload) használata során akár egy óra alatt is képes volt legallyazni a rendszert. A dolog szépsége az volt, hogy nem a unity team foltozta be, hanem az indicator készítője egy saját unity branchben, ami csak jóval később került a hivatalos repo-ba, de addig eltelt legalább két hónap. A másik memleak a lencsék kezelésével volt kapcsolatban, de azt még csak az előbbi után javították.
Most kipróbáltam az oneiric-et, és kapásból észrevettem, hogy a terminal-t megnyitva, ha a menüre viszed a kurzort, a compiz hanyattesik. Szerinted ezt mikor javítják ki?
(#39206) aag az unstable ág gyakorlatilag azokat a szoftvereket tartalmazza, amiket sikerült lefordítani, és első blikkre működnek. Folyamatos fejlesztésen esnek át. Ebből készülnek az időközi bubi kiadások. A testing-ben a véglegesítésre váró csomagok ülnek, ezekhez már csak kisebb javítások esnek be, integrációs teszteket zavarnak végig rajtuk, stb. Ebből készülnek az LTS-ek (6.06, 8.04, 10.04, 12.04 ...). Ettől függetlenül én azt tapasztaltam, hogy a legkiforrottabbak az LTS-t követő időközi kiadások (6.10, 8.10, 10.10 ...)
[ Szerkesztve ]
-
Greenebola
senior tag
Hello megtudnátok mondani hogyan tudnám lecserélni az unity launcher-en az ikonokat egyesével?
-
aag
őstag
válasz
sh4d0w #39202 üzenetére
Légyszíves magyarázd el a különbséget és azt, hogy mit jelent mindez pontosan.
Én ugyanis azt hittem, hogy ami megjelenik, az már egy letesztelt, stabil, hibamentes dolog. Erre kiderül, hogy egyik változat sem az? Csak hibás, meg nagyon-hibás közül választhatok? Ennyi erővel akkor a közbülső bétás állapotúakat is választhatnám? Hogy van ez pontosan?
-
márNemKereső
tag
Nem országspecifikus. Én egy időben rászoktam valamelyik osztrák mirrorra, amikor a második v. harmadik alkalommal kaptam valami checksum errort v. kulcs hibát néhány csomagra, onnan meg jött normálisan. Aztán nyáron ott koppantam ugyanígy, akkor viszont a magyar tükrök rendben voltak.
Szerintem valahol bugos az update mechanizmusuk, amivel a tükrök frissülnek és időnként szemetet hagy maga után a szinkronizálás. -
-
Mert már évek óta sántít szegény. Ez pedig főleg a fejlesztői kiadásoknál érezhető, mivelhogy sokkal intenzívebb a csomagimport, amit nem tud időben leszinkronizálni. Ilyenkor nem telepíthetőek egyes csomagok, törések képződnek amik pedig tönkreteheti az egész rendszert.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- iPhone topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!