- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
vrbst
tag
válasz
csibor #39397 üzenetére
Van egy ilyen megoldas, amivel windowson tudsz ext tipusu file rendszereket kezelni, de szerintem egyszerubb lenne bebootolni egy live cd-t, majd igy lementegetni a fontos dolgokat. (Akar a windowsos particiora is megteheted ezt ha felcsatolod.)
Szerk.: Atapi megelozott, de most mar itt hagyom.
-
Atapi
senior tag
válasz
csibor #39397 üzenetére
esetleg próbáld ki ezt: [ext2read]. bár magam részéről inkább keresnék egy telepítőlemezt, ami live rendszerként indítva kezeli a linux partíciót, és az ntfs-t is...
-
csibor
addikt
Teljesen meghalt az ubi. Kivettem megpróbálom lementeni a tartalmát, de a másik gépen Win7 van. A két partíció közül csak a xp látja, az ubit nem, ilyenkor mit tudok csinálni?
-
Richter36
őstag
Hogyan tudok a usr/share/themes mappába másolni? Nem engedi, mert szerinte nem én vagyok a tulajdonos. Rootként, hogy lehet másolni ebbe a mappába?
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #39389 üzenetére
Lehet buta kérdés, de honnan tudom biztosan beszerezni a nyílt meghajtót?
Azt hittem, hogy itt ez az, ami a zárt meghajtóknál felkínál. Az AMD-s oldalon lévőre meg gondolom nem ezt használják (fórumozásnál vettem észre, hogy nem erre utalnak)
A bináris atix.org meghatjó fel van rakva.
Esetleg arra gondolsz, hogy deaktivizáljam a zárt meghajtót?
-
Lacces
őstag
Aki felrakta a Gnome 3 Shell-t az segítsen már nekem lécci, vagy aki ért hozzá.
én használtam a sudo apt-get install gnome-shell parancsot (bár ahogy láttam, lehet a szoftverközpontból is)
Hiba: Amikor bejelentkezek a Gnome opcióval, akkor a felsü menüsáv, az nekem ilyen fehéres és szívárányosan hosszan csíkos. Teljesen használhatatlan.
Gnome classic, Unity alatt ez a hiba nincs, szépen sötét barnás színű (vagy fekete, monitor válogatja).
Imádkozáson kívül mit lehet tenni, hogy az a csúnya szemet nem kímélő sávból egy használható sávot kapjak?
(nem tudok még képernyőképet sem csinálni ott, valami vicc, hogy nyomon neki a printscreen-t és csak a háttérképről csinál "fotót" az összes ablak, menüsáv nincs a képen!)Rendszer: Ubuntu 11.10 64bit
Vga: ATI Radeon Mobility 5470 1GbIllesztőprogram: Zárt Ati/Amd FGLRX grafikus illesztőprogram.
(eddig a béta alatt nem volt, csak a kiadott változatban az
Ati/Amd szabadalmaztatott FGLRX grafikus illesztőprogram (kiadás utáni frissítések) amit nem tudok telepíteni (mert mindig dobja rá az errort) -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #39383 üzenetére
Tegnap nekem is ezt dobta amikor átállítottam a forrást, de újraindítás után működött, vagy a többszöri átállítás hatására, már nem emléxem, de elsőre nekem sem ment.
-
válasz
szaszayanou #39382 üzenetére
Töltsd le még egyszer, biztos hibás vagy hiányos. Ha úgy sem megy, akkor pedig vedd fel a tárolóját és telepítsed onnan.
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem a 11.10-et. Eddig tetszik, egyetlen problémám van csupán. Nem engedi az Opera .deb fájlját telepíteni a szoftverközpont. Azt írja, hogy nem tudja megnyitni. Találkozott másvalaki is hasonlóval?
-
válasz
Speeedfire #39380 üzenetére
Jó is a kiadási utáni időszak, lelehet írni dolgokat jó sokszor.
Állítsad át az alapértelmezett magyar kiszolgálót valami másra. Rossz, hibás, nem teljesen szinkronizált, használhatatlan... -
Bobrooney
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy paranccsal hogy tudom a tárolókat átírni Natty-tól Oneiric-re? -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
(Ubuntu 10.10 ről 11.04 mintre szeretnék frissíteni.)
Ha a csatolási pont a telepítőben /home-on van, akkor is megadjam újra? -
biker
nagyúr
erre valaki?
vonalkód olvasó -
törölt tag
válasz
ViZion #39370 üzenetére
úgy van , nekem teljesen car volt 3.0.0.8-as kernel-el és aztán egy 650 mb-os frissítéssel felment a 3.0.0.12-es és azóta tejesen magyar és hasít a 2d felület. főkiszolgálóról kell tölteni. na ez az este majdnem nagy szívással végződött
úgynézki happy end, de elgondolkodtató hogy lehet ennyire elcseszni ezt...
-
ViZion
félisten
Nah, frissítettem, bele is rohantam az első hibába: magyar szeróról nem szabad, a fő szervert kell választani.
Ha vkinek ilyen van, akkor 2D felületen lehet belépve javítgatni... most fő szeróról 992 frissítést tölt még... OMG. -
RBJ
addikt
Már bánom, hogy levakartam a 11.04 t. semmi bajom nem volt vele erre a 11.10 elfeküdt az nvidia driver telepítés után. semmi nem indul el. várok vele vagy jó pár hetet addig használom a régit. érdekes még így friss kiadással nem jártam.
.
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Van egy win7 pro 64bit a gépemen, és mellette van még 2 partíció. Szeretném telepíteni az Ubuntut, de nem látja a partíciókat, az egészet újraszeretné formázni. Ezt hogy tudnám megoldani? Eddig működött így a telepítés.
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire #39365 üzenetére
Azért pár kiadást végignéztem, s eddig nem voltak ilyen hibák.
-
róland
veterán
Huhh!
Úgy tűnik jelen kiadással valamit nagyon benéztek a fiúk. Ubuntu.hu-n is hibákat emlegetnek a hozzászólásokban.
Mi is történt?
-
Greenebola
senior tag
válasz
Kendek #39362 üzenetére
Az a baj ki volt kapcsolva a hangfal telepítéskor megnézem majd live cdről. Csak töltök még már nem sok van hátra most nem lépek ki.
Megnéztem terminálba lspci
Multimedia audio controller: nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio ControllerOlvastam olyat elöbb ,hogy van telepítéskor hang aztán Videó kártya drivert felrakták és nem volt.
Ha az alsamixert megnyitom Nvidia GPU HDMI/DP ,de semmi beállítás nincs benne tiszta üres hmm ez a videó kártyához tartozik. -
válasz
Greenebola #39361 üzenetére
Nem tudom, telepítés után közvetlen volt hang? Esetleg Live-ot indítva jó? Meg persze csekkold le az alsamixert is terminálban.
-
Greenebola
senior tag
-
válasz
Greenebola #39358 üzenetére
A GNOME Tweak Toollal tudsz ikontémát és betűtípust is állítgatni kényelmesebben.
A bejelentkező képernyőn tudod kiválasztani az indítandó felhasználói felületet. Hiába telepíted a Shellt, attól még ott nem fog automatikusan átállítódni, kézzel kell megtenned. -
RBJ
addikt
válasz
Greenebola #39358 üzenetére
már megtaláltam. érdekes minden új ubinál állandóan újra kell tanulni mindent.
-
Greenebola
senior tag
Van egy nagy gond nincs hang most tűnt fel 1 óra után
Hogy lehetne varázsolni rá? Hangbeállításokba nem bírok választani hardvernél az van ,hogy Hight Definition Audio Controller a Bemenetnél nem lehet választani , kimenet látszólagos sztereó
Integrált hang kártyám van ami Realtek (AC'97) vissza emlékezve.Nem találok olyat ,hogy ikon, betűtípus csere ezt hogy bírom megoldani mint 11.04 alatt?
No meg felraktam a GNOME Shellt és hiába azt használom restart után mindig az Unity jön be ezt is belehetne állítani?
(#39357) RBJ Vidd fel az egeret a felső panelra.
-
RBJ
addikt
No ha megnyitok egy ablakot nem látom a nézet váltás lehetőségét. lista ablak stb
-
Atapi
senior tag
valódi pdf --> doc konverter nem létezik, mert egy pdf fájl alapján nem képezhető le egy egzakt doc struktúra, a két fájltipus nem feleltethető meg egymásnak ilyen szinten. esetleges megoldások vannak, melyek struktúrától függően viszonylag jó eredményeket is képesek elérni.
a leghatékonyabb program, amit a témában eddig találtam, az a readiris volt. ennek a karakterfelismerője is viszonylag hatékony, és szövegdobozokat alkalmazva az oldal elrendezését is képes úgy alakítani, hogy viszonylag formázottnak tűnő doc fájl legyen a kimenet. sajnos a program csak win és mac alá van fejlesztve, ezen kívül fizetős, de bizonyos multifunkciós készülékek mellé adják ajándékba is. wine segítségével bizonyos funkciói talán futnak linux alatt is. -
-
Nem maradt le, bizonyára csak nem jó helyen keresed.
(#39348) Thusor: Sokat nem veszítesz ha most állsz neki, mert a telepítőből nem adnak ki újabb verziót. Persze egy visszaállítási pont sosem árthat, akkor a fontos munkaeszköz is könnyen és gyorsan javíthatóvá válik probléma esetén.
(#39349) RBJ: Nem csodálom, ha egyszer a magyar szervert használod.
-
RBJ
addikt
érdekes módon synapticsba semmilyen felvett tároló nem akar működni.
-
-
RBJ
addikt
Nekem félig magyar félig angol lett.
-
Thusor
őstag
Érdemes feltenni már most az új 11.10-et? Eléggé fontos munkaeszköz nekem a gép...nem szeretném ha használhatatlan lenne a gépem a telepítés után.
-
RBJ
addikt
Na most felhánygáltam a 11.10 t. elég gyorsan felszaladt 15 perc volt az egész.
Olyan bibim van, hogy nem találom a frissitéskezelőt.
ez lemaradt az új ubiból ? -
válasz
Speeedfire #39345 üzenetére
Terminálban:
sudo sed -i "s+hu.++g" /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update -
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #39340 üzenetére
Nem kell mindenhez grafikus felület.
Indítsd runlevel 3-ban a rendszert: grubban a linux sor végére írj egy 3-ast. Utána pedig konzolban bűvészkedhetsz. Jó mulatást. -
csibor
addikt
válasz
Speeedfire #39336 üzenetére
Korán ittam a medve bőrére, azzal a különbséggel nekem legalább elindul a rendszer. Igaz nem minden indul el. Ubuntu start bejön, csak nem csinál semmit, film elindul, legalábbis a hang a kép nincs sehol. Olyan érzésem van mintha nem minden alkalmazás akarna 1280X800 futni
Más próbáltam terminált nyitni, de nem igazán qwerty a bill. S (é), U(f),D(h), O(s).
-
Hennet
aktív tag
hát ez a 11.10 nem nyerte el a tetszésemet, eddig kb minden hibás volt amit elindítottam:
most a 3. torrentklienssel sikerült végre elindítanom egy letöltést. A FFx gyakorlatilag használhatatlanul lassú nekem, görgetés közben laggol (...), a chromium valamelyest jobb.
A szoftverközpont se akaródzik úgy viselkedni ahogy akarom.
Az ubuntu start szép lett, de eddig pozitívat sajnos nem tapasztaltam.
Lehet egyediek a hibák, 11.04-gyel nem volt semmi probléma, csak a DVD-írásnál (ezért is váltottam, telepítőlemezt képtelen volt írni valamiért).
Tőlem első blikkre mínusz pont. (vagy kettő, hogy egy böngésző laggoljon, siralmas)ja és nagy általánosságban is lasabb, mint a natty
-
válasz
Speeedfire #39340 üzenetére
Tedd amit sonar mond, de persze a kiszolgálót állítsad át előtte ha nem lenne.
-
sonar
addikt
válasz
Konzolod-od van?
nyomd le a Ctrl+Alt+F1 (F2-F6) gomb kombinációt
aztán ha van akkor:
sudo apt-get install ubuntu-desktop
És elvileg újra rakja. -
válasz
Remélem volt visszaállítási pontod. Amúgy frissítés előtt mindenképpen ellenőrizd a beállított kiszolgálót, alapértelmezett magyarral nem sok sikerre számíthatsz.
-
RBJ
addikt
Nem mintha számítana de a magyar ubuntu letöltési szeksziójából még mindig csak a 11.04 van.
-
Speeedfire
félisten
Frissíteni akartam a rendszert, de frissítés közben dobott egy errort, hogy a gnome desktop frissítése nem sikerült. Nyomtam egy restartot, de most meg be sem jön...
-
Siriusb
veterán
Egy kis segítség: https://live.gnome.org/GnomeShell/CheatSheet
-
válasz
Greenebola #39331 üzenetére
sudo shutdown -r | -h now?
-
válasz
Greenebola #39331 üzenetére
A menü előhívása után tartsd lenyomva az Alt billentyűt.
-
Greenebola
senior tag
Köszi igen meg van ,de nagyon Vak vagyok komolyan mondom nem találom az újraindítást ,leállítás csak kijelentkezés van ha kijelel. akkor ott van felfüggesztés,hibernálás,leállítás ,de újraindítás nincs.
Így állítsam le a gépet ,hogy kijelentkezek Komolyan mondom nem értem. -
válasz
Greenebola #39328 üzenetére
Szia!
Bejelentkező képernyőnél tudod majd választani. A Klasszikus Gnome és a Gnome Shell nem szorul magyarázatra, az Unity pedig az Ubuntu saját felülete.
-
válasz
Greenebola #39325 üzenetére
Szia!
Alapból a mai Unity -val van szerelve. Tudtommal ha kell gnome 3 akkor -> sudo apt-get install gnome-shell.
-
válasz
Greenebola #39325 üzenetére
Akkor sem jó, mert a 3.2.0-ás GNOME verziót szállítja a végleges Oneiric. Amúgy természetesen ha már egyszer telepítetted a rendszert, akkor ne telepítsed újra, elég ha csak simán frissítesz és kész. Valójában én is pár hónapja frissítettem Nattyról, majd azóta folyamatosan, és így én is Oneiricet használok, tökéletesen megy.
-
válasz
Greenebola #39323 üzenetére
Ha mondjuk a Rendszerfigyelő is azt írja ki, akkor tutira nem.
-
Greenebola
senior tag
Hello volna egy nagy kérdésem most töltöm a megjelent verziót ,de lassú a net kapcsolatom.
Ma délelőtt leszedtem egy tegnapi kiadást az van most fent 11.10
A kérdésem az lenne azt írja a sysinfo ,hogy GNOME 2.32.1 KERNEL 3.0.0-12 akkor most gnome 3 van fent nekem??? -
aag
őstag
válasz
sh4d0w #39320 üzenetére
Nem, itt függőségi hiba volt. Mindegy, már nem érdekel tovább. Majd fél év múlva megint próbálkozom. Most a SUSE-t várom. Azt is ki fogom próbálni, de ha ilyesmi lesz azon is, én azon sem kezdek el reszelgetni. Letörlöm mint a szél. Egyenlőre maradok a 10.10-nél. Vannak nyűgjei, de internetezni jó.
-
-
-
aag
őstag
Első tapasztalatok:
Nincs hang, pedig az alaplapi Inteles mellett még egy Logitech USB-s fejhallgató is be van dugva. Azt még a mosógép is felismeri, de a macska nem.
Első induláskor azt mondta nincs teljesen magyarítva és letöltené. Mondom neki rajta. Erre beledöglött valamiféle függőségek feloldhatatlansága miatt. És tényleg csak félig magyar.
Újraindítottam, majd mondok: kézzel frissítek. Aha, már 10 perce keresem, hogy azt hogy lehet...
Egyenlőre más nincs, ennyi elég is volt belőle nekem. Rakom vissza a 10.10 mentésemet.
Ja, el akartam küldeni ezt a beírást, de beszürkült inkább. Megpróbálom még egyszer, hátha.
-
Sziasztok!
Van az Ubuntunak olyan verziója, netinst aminél a telepítés végén (mint Debian) én döntöm el, hogy mit telepítsen fel automatikusan?
-
-
Kephamos
addikt
-
-
Kephamos
addikt
Na, fent van a béta. A unity még mindig nem tetszik. A sima gnome3-at pedig nem tudom felrakni, mert hiányoznak neki különböző függőségek. Valami ötlet?
sudo apt-get install gnome-shell
[sudo] password for belus:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információ segíthet megoldani a helyzetet:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
gnome-shell : Depends: gnome-icon-theme-full de az nincs telepítésre megjelölve
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest