- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
Aktív témák
-
aag
őstag
-
A saját plugineket és skineket nem azokba kell másolni, hanem a ~/.amsn/plugins és ~/.amsn/skins könyvtárakba, akkor megy sima felhasználói jogosultságokkal is.
(#37098) aag: Mivel nem írtad le a részleteket, a hibaüzenetet, lehet bármilyen hiba is. Előfordult már olyan, hogy internetkapcsolat nélkül akart valaki telepíteni és nem ment neki.
-
aag
őstag
Nah-feltelepítettem a Linux Mint 11 Katya magyar változatot. Első látásra egészen jó. Vannak persze meglepő dolgai. Nézem, ott vigyorog az opera a tárolójában, de már felrakni nem tudja. Gyerekcipő?
-
Z-77
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Ubuntu alatt használnám a TrueCryptet és kis problémába ütköztem. Automatikusan fel szeretném csatoltatni a titkosított favorit partíciókat. Ha a grafikus felületen csinálom, szépen meg is jelennek a meghajtó ikonok az asztalon. Ha viszont beteszem az indítópultba, vagy a terminálon keresztül csinálom akkor a TrueCrypt-ben látom hogy felcsatolta, viszont maga az Ubi sehol nem látja a meghajtókat. Ezzel a paranccsal csatolom fel a meghajtókat indításkor és terminálban:
truecrypt --background-task --auto-mount=favorites --keyfiles=/home/*****/******/keyfile.str
Szerintem valamit kéne még csinálnom, hogy lássa ezeket a partíciókat az UBI is, ne csak a truecrypt.
Segítségeteket előre is köszi!
-
RBJ
addikt
/usr/share/amsn/plugins
ebbe a könyvtárba szeretnék másolni de nem engedi. gnome commanderral is próbáltam sehol semmi.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #37091 üzenetére
Hali!
Google-ben:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=201902 -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
WonderCSabo #37091 üzenetére
Nincsenek aktiválatlan driverek? Menü/Adminisztráció/További illesztő programok.
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Van egy régi HP Compaq Nx9010 notebookom, és felraktam rá az Ubuntut. Viszont se a wifi adaptert, se a Radeon IGP 340-et nem tudtam működésre bírni.
használt vki Ubuntut ezen a gépen. Vagy vmi tipp?
-
Brucehun
aktív tag
Tegnap sikerült beállítani az Ubuntu 11.04 64 bit-en mindent beállítani nvidia driver-t is, rendesen látja a 4 GB-t! Az eggyik kedvenc játékomat az Open Arena-t leszedtem és röccenő mentesen pillanatok alatt betölti!
És nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! -
pocokxx
Közösségépítő
Új rendszer (Mint Katya 11 release), új kérdések:
1) Ha meg van nyitva valami program (bármi), és a tálcán az ablakok között ráhúzom az egeret (tool tipként ki kéne írnia,hogy mi az) akkor olykor szinte leírhatatlan dolog történik: tálca eltűnik megnyitott ablak eltűnik, a felső ablakkeret eltűnik, majd szépen visszaáll a rend. Mitől? Én valami Compiz beállításra gyanakszom, de ez persze nem biztos
2) Az emesene nem jelenik meg az értesítési területen... És nem találom, hol kéne beállítanom, hogy ott legyen.
-
zed01
őstag
Ha NOD32-t telepítetek újabb Ubuntura, a következőt írjátok be a terminalba a telepítés előtt:
sudo ln -s /usr/lib/i386-linux-gnu/gconv/ /usr/lib/gconv
Majd, tegyétek futtathatóvá a NOD32 telepítőjét utána kattintsatok kétszer a telepítőre, kéri a jelszót, azt adjátok meg és vigyétek végig a varázslót, mint windowson. Ennyi.
-
-
kovaax
őstag
válasz
whisperity #37081 üzenetére
Szerk.: 27 másodperc...
-
-
alkesz77
csendes tag
válasz
whisperity #37070 üzenetére
netezésre!
de 384 ram kevés a 10nek is !
egyszerű home pc!:S -
törölt tag
válasz
ntomka #37078 üzenetére
"Meg ahogy észrevettem ubuntunál azért jobban hanyagolják a régebbi verziókat, ha kint az új.">Mármint hogy miért is? Vagy hogy is? A normált 1,5, az LTS-t 3/5 évig támogatják. Ha szerveren 4,5 éves az Ubuntud, ugyan úgy támogatják, mintha 2,5 vagy fél éves lenne. Az openSUSE csak 2 éves szupportot ad. Ehhez képes a 3 év is több, hát még az 5.
-
ntomka
nagyúr
Nincs jelentős különbség a frissebb csomagokat leszámítva, ami azért nem rossz dolog. Meg ahogy észrevettem ubuntunál azért jobban hanyagolják a régebbi verziókat, ha kint az új. A mint ubuntu alapú, csak az ubuntus különcségek nélkül. A 11-es a 11.04-re épül unity nélkül. Ha a compiz teljesítménye zavaró lenne benne, akkor egy 10 perces művelettel vissza lehet fejteni, onnantól tényleg élvezet használni a rendszert.
-
-
-
whisperity
tag
Bármelyik amelyik tud ISO képet 1:1 kiírni. Ubuntu beépítettje is jó. PowerISO is tud ISO-t írni.
imgBurn
-
alkesz77
csendes tag
válasz
whisperity #37061 üzenetére
nero nincs most fenn.. milyen lemezaíróra gondolsz ami jó még?
-
alkesz77
csendes tag
UBUNTU 5.10 az bootolós?
vagy az össszes linux boot-os??
itt a rendszer
mennyi ramot eszik?
hogyan írjam ki ? simán az iso fájl-t vagy tömörítsem ki és a fájlokat írjam ki a lemezre? -
ambipur
tag
válasz
Mahesa #37039 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget! Időközben találtam egy leírást, ami segített, ezt kellett beszúrni a /etc/rsyslog.d/50-default.conf fileba:
*.*;auth,authpriv.none,cron.!err,cron.!info,cron.!notice -/var/log/syslog
Viszont az auth.log - ban is sok CRON - os üzenet van, és engem ezek se érdekelnek. Meg lehet tőlük valahogy szabadulni?
-
Blaise7
tag
Hali!
Nem nagyon értek az OS-ek lelkivilágához, ezért lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni.
Kaptam egy PC-t, amiben két merevlemez van. Az első merevlemezen van két partíció, az egyiken az Windows XP van, a másikon adatok. A második merevlemezen egy Ubuntu van. Az XP helyett szeretnék Windows 7-et rakni. Ezzel megmarad majd Ubuntu, vagy Grub Bootmanageren kell majd valamit állítani?Előre is köszi a választ!
-
RBJ
addikt
ha terminálba a könyvtárszerkezetben hogyan kell láthatóvá tenni a rejtett állományokat?
-
RBJ
addikt
Azt kell, hogy mondjam örülök, hogy rákaptam az ubuntura.
Pont most gondolkodtam, nem kell rendszerkarbantartó-tísztitó, defragoló, antivirus, kémprogramvédelem, akármilyen illegális szoftver beszerezni stb.
Minden egy helyen és egyben. az igaz újra kell értelmezni az OS használatot de megéri.
Ezúton is köszönöm az eddigi segítségeteket. -
RBJ
addikt
miért van az hogy az automatikus frissítés úgy csinál mintha nem menne, mert mikor meg manuális ra gyomok akkor egyből talál rengeteg frissíteni valót.
-
Vanir
veterán
válasz
Kicsirics77 #37044 üzenetére
ott a pont.
-
-
Kicsirics77
veterán
mert gondolom rengeteg vírus hemzseg a gépeden linux alatt
-
-
Brucehun
aktív tag
sziasztok!
a terminálon keresztül, hogyan tudom telepíteni a NOD 32 vírusírtót? -
Mahesa
tag
válasz
ambipur #37025 üzenetére
IInkább menjenek a CRON bejegyzései saját naplófájlba. Ehhez az rsyslog konfig fájljába (/etc/rsyslog.conf) vedd fel a következő sort a Rules-ek közé:
cron.* /var/log/cron.log
Így a cron összes logja (error, warning, info, stb.) a /var/log/cron.log-ba fog kerülni.
A módosítás után indítsd újra az rsyslogd-t (/etc/init.d/rsyslog restart). -
floatr
veterán
válasz
#25954560 #37035 üzenetére
Acer 5730G 2x2GB ram
BIOS látta, kiírta örültünk
Vista látta, azt hittem én marha, hogy el is éri, de a rendszergazda szerint nem, mert csak kiolvassa a BIOS adatait
Ubuntu 64 bit nem látta
Memtest+ nem láttaMemory mapping opció nem volt a BIOS-ban, a megoldás egy gépcsere volt. Ennyit tudok mondani a dologról. Túrtam én is a zinternetet, és egy rakat hasonlót láttam. Az új gépet már eleve csak úgy vettük, hogy 6GB volt benne és 64bites OS opció választható lett volna.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Nos átmásoltam mindent hálózaton az asztali gépre, és felraktam a Mintet. Nem bohóckodtam a partíciókkal. Viszont felraktam az emesene-t is, és hiába akarnak fájlt küldeni, nem tudom fogadni... A felugró buborékban ugyan látom, hogy akarnak küldeni, de a párbeszédablakban már nem... Ennek mi az oka?
-
floatr
veterán
válasz
Brucehun #37029 üzenetére
Más oprencer mennyit lát?
Csak azért kérdezem, mert nemrég volt egy problémás laptomom. ami elvileg látta csak a 3gb feletti részt, de használni nem tudta. A vista is tudott a többlet memóriáról, de nem érte el. A gyártó szerint az alaplap nem volt felkészítve 3gb-nál több kezelésére.A legegyszerűbb az, hogy letöltöd a legfrissebb memtest-et és megnézed hogy az mennyit lát. Esetleg bekukkantasz a bios-ba, hátha van valami memory mapping jellegű pont.
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van hogy az Ubuntu 11.04 64BIT-es a 4GB Ramból csak 3,1 GB-OT lát? -
kovaax
őstag
válasz
pocokxx #37014 üzenetére
Ha a jelenlegi /home-od után van a szabad hely, akkor gparted-del össze tudod őket vonni, így:
http://www.ehow.com/how_8133160_merge-partitions-gparted.html -
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Meg tudná valaki mondani, hogy pontosan hogyan kell konfigurálni a cron - t vagy az rsyslog - ot úgy, hogy a cron által indított dolgok egyáltalán ne kerüljenek be a syslog - ba? Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Ilyen kilépős nekem is szokik, de akkor többnyire agyon van terhelve a rendszer. 30-40 oldal FF, VBoxban fut valami más, és még egy optimista hozzáállással elindított flash-videó. Oszt mikor az átlagos terhelés 15 fölé megy, a 1,5GB ram és a 2GB swap is erősen telik, akkor: huss!
-
rjg
őstag
A random kijelentkezés nálam is előfordult, majd ezt követte napi egy-két kernel panic vagy "merevre fagyás" is. Utána olvastam, másnál is előfordult, de megoldás nem volt rá, nálam a netbook broadcom wifi-jének összeakadása valamivel volt a gond valószínűleg. Kb egy hónapja újratelepítettem, azóta se kijelentkezés, se kernel panic.
-
Én X restarttal nem találkoztam még Unity alatt, a kiadás fejlesztési stádiumában, illetve nyílt meghajtóval másfajta problémák léptek fel. Szinte biztos, hogy függ a használt grafikus meghajtótól is a jelenség, javaslom, hogy azt frissítsed.
A Synaptic csomagkezelőt ha ki is veszik az alaptelepítésből, akkor is elérhető marad, ott lesz a tárolóban. Sajnos ragaszkodnak a CD mérethez, aztán szanálni kell hozzá, bár ez a lépés nekem sem tetszene annyira. -
RBJ
addikt
Másnak is megvan még az állandó spontán restart az unity nél.
érdekes mindig mikor gépelek valamit és enter t ütök akkor jön elő.
nem lehet, hogy valami billentyűzet combo ra vagy gépelés ritmusára aktiválódik a dolog? -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kendek #37012 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt fogom használni. Egyelőre hálózaton átmásolom a 60Gb-t és egy teljesen új lemezzel kezdem... Akkor már csak a maradék két kérdésen túl csak egy maradt:
- Lehet /home -t létrehozni telepítés nélkül ? Arra gondolok, hogy már van egy Ubuntu 10.10 telepítve a gépre, de telepítésnél csak kb 8Gb lett a /home könyvtár, a többi windows meg cuccoknak NTFS. Most a win meg a cuccok EXT4-re lesz formázva. Ezt lehet "hozzátenni" a már meglévő telepített Ubihoz vagy ehhez újra kéne rakni a rendszert? -
válasz
pocokxx #37011 üzenetére
A lemezkezelő az a gnome-disk-utility és nem képes arra amire Te gondolsz. A GParted már egy grafikus particionáló alkalmazás, a segítségével átméretezheted később az ext4-es partícióidat adatvesztés nélkül is. Vagyis ha van mellettük üres hely, akkor azt hozzájuk adhatod.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
BigManus #37007 üzenetére
A Gparted (ugye így hívják a gnome lemezkezelőjét...?) nem elég hozzá? A windows rendszerpartíciót leformáztam EXT4re. (26Gb) Ha most erre másolok valamit azt később össze lehet hozni más EXT 4re formázott partíciókkal?
Ha úgy tudom csak megldani, ahogy már leírtam, akkor milyen progi kell hozzá? -
pocokxx
Közösségépítő
Én eddig úgy tudtam, hogy már formázott NTFS partícióból nem lehet új partíciót készíteni annak ellenére, hogy van rajta szabad terület... (260 GB a partíció kb 60 gb foglalt.) Ezek szerint mégis? (Tehát csinálhatnék ebből egy 200GB EXT4 es partíciót?) És mi kell hozzá?
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest