Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Aktív témák
-
-
Hopp! Ez össze fog függni, mert a logokban olyasmik vannak, hogy
- consolekit hisztizik, hogy jogosultság baja van, és nem tud elindulni
- Pulseaudio hisztizik, hogy nem tud betölteni modult, mert nem tud kapcsolódni a consolekit-hez......valaki tud ebben segíteni? Utána fogok nézni én is, de el vagyok havazva, jól jönne egy gyors help
-
Hello!
Másnak is eldöglött a KDE 4.4 frissítés után az Oxygen témája?
Nekem el...
Most az a bajom, hogy (konfigfile átírás után ethais témára) azzal indít, hogy nem tud ConsoleKit sessiont csinálni, (hibaüzenet, zavar), és nincs hangom.
Induláskor néha kiírja, hogy a xxxxxxxx hangeszköz el lett távolítva (nem), és nem szól.
Mondjuk ez nem a témával lesz összefüggésben, mert eddig is kiírta néha, de hang volt..
Mindjárt nézek egy lspci-t is, csak első felháborodásomban írtam ide...A Consolekitre tud valaki valami megoldást mondani...?
-
birrbert
tag
Sziasztok!
Előre jelezni szeretném, hogy nagyon kezdő vagyok a témában, viszont szerencsémre gyorsan tanulok.
Arról lenne szó, hogy nekifogtam építeni egy mini ITX alapú home server-t. A célom vele az, hogy wireless router-ként, letöltő központként és fájlszerverként működjön majd. Egyelőre ott tartok, hogy sikerült telepíteni az rtorrentet, Brogyi leírása alapján, és a rendszer stabilan működik. Következik majd a wireless funkciók beállítása, de még várnom kell pár hetet a kártyára. Ezen a ponton szeretnék biztonsági mentést készíteni az egészről annak érdekében, hogy ha később elqrok valamit, akkor egy-két parancs kiadásával vissza tudjak térni a stabil állapotba. Milyen megoldásokat ajánlotok?
A wireless beállítása után következne egy újabb nagyon fontos lépés, éspedig a rendszer biztonságossá tétele. A szerver az Internet-re közvetlenül fog csatlakozni, nem lesz eldugva router vagy tűzfal mögé, így hát erre vonatkozóan is kérnék szépen iránymutatást.
Jelenleg csak annyit csináltam, hogy megváltoztattam az alap SSH portot, mert a robotok már próbálkoztak belépni mindenféle buta felhasználónévvel, az auth.log-ból ennyit ki tudtam bogarászni.
Fotóalbum és konfiguráció: ITT és ITT.
Köszönettel,
birrbert -
kovaax
őstag
válasz
énvagyokAdam #37788 üzenetére
A logokban (/var/log) gondolom nem találtál semmit...
-
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Valakinek sikerült a Gnome3-at sikeresen felraknia a 11.04-re? Én felraktam, de nekem a felső sáv az csíkos, fehér-zöld-lila, és a rendszer ablak keret is fehéres, szürke...
Ezek szerint én is sikeresen belefutottam abba, hogy amíg nincs támogatva a gnome3 Ubira addig ilyen "ratyin nézz ki minden"?
-
válasz
énvagyokAdam #37788 üzenetére
Első lépésként memtest néhány órán keresztül, bármelyik ubuntus livecd-n rajta van, de lehet, hogy a grubban is van entry-je (nemtom, hogy servernél van-e).
-
énvagyokAdam
tag
Üdv!
Van egy otthoni "serverem" ubuntu 11.04 fut rajta és mostanában elég gyakori problémaként lefagy.
Hardver vagy driver hibára gyanakszom de fogalmam sincs hol tudnám megnézni konkrétan mi a baj és mivel.Tudna valaki segíteni merre induljak el?
Sokan mondják milyen jó hogy linux alatt nincs kék halál, szerintem idegesítőbb ha szó nélkül fagy le...
-
zedok
őstag
Hali!
Érdekes kérdésem lenne, az energiatakarékos módot sikerült előhoznom, de az ott beállított időket hogyan is kéne értelmezni? Illetve normális h kb tényleg 1-1,5 óra alatt megeszi a "szinte új" akksit, közepes fényerő mellett? -
Hennet
aktív tag
CSő!
Még mindig az a kérdésem, hogy frissített 11.04-et ki tudom-eírni indítólemeznek valahogyan?
Köszi -
aag
őstag
-
veze
őstag
én is ugyanezt kérdeztem korábban..
Kendek mester adta meg a választ, miszerint :
"Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> metacity -> general -> button_layout, írd át :minimize,maximize,close-ra."de ha másik témát választasz azok között is van olyan aminek alabol a másik odalon van, legalábbis én találtam ilyet
szerk: opsz, közben látom már meg is írta
-
kltz
tag
Hello!
Én Ubuntu 10.10-et használok és egy olyan kérdésem lenne, hogy meglehet cserélni a az ablak bezáró és tálcára rakos ikonokat. Hogy ne a bal hanem a jobb oldalt legyen?
-
válasz
jahatpersze #37777 üzenetére
Szerintem érdemes megnézni a CAELinuxot, biztos, hogy sokkal kényelmesebb és egyszerűbb úgy, hogy egy helyre össze vannak szedve a cuccok. Ettől függetlenül biztos, hogy össze is lehet szedni az azon már előre telepített alkalmazásokat is, de ha azt sem tudod, hogy mik ezek, akkor már nem érdemes ilyesmivel bíbelődni.
-
válasz
jahatpersze #37775 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit akarsz.
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Gépészmérnöki programokra lenne szükségem Linuxon és nem tudom hogy most az Ubuntu 11.04-et rakjam fel és szedjem le hozzá a cad programokat amit találok , vagy a speciálisan erre a célra készült de Ubuntu 10-esen alapüló CAELinuxot telepítsem fel , melynek már a mérete is 3,7GB . Szerintetek melyiket rakjam fel? Ubuntu vagy CAELinux? Köszi.
-
Siriusb
veterán
válasz
hans_j0achim #37773 üzenetére
Például: http://humdi.net/vnstat/
-
hans_j0achim
csendes tag
Most jut eszembe, olyan progit tudtok, ami adott netkapcsolattal a leforgalmazott adatmennyiséget számolja esetleg mindezt adott naptól adott napig?
-
hans_j0achim
csendes tag
Közben beszereztem a netet, ha valaki ilyet akar használni ubin nyugodtan tegye. Az Ubuntu 10.10 ZTE MF190-es usb stick modemeket kiválóan kezelei. Egy varázslón kell végigmenni, hogy működjön az eszköz, semmi extra állítgatás nem kell hozzá. Ki kell választani a provider-t ésaz APN-t defaulton hagyni. Jól működik
Röviden:
ZTE MF190-s modem + T-mobile mobil net + Ubuntu 10.10 = out of the box works -
ZCoyote
őstag
-
aag
őstag
Hogyan tudom megnézni ubi alól a PH!TV-t? Például ez most nagyon érdekeln.
-
qamu74
őstag
Csá!
Ubuntuban a libre office-ban vannak sablonok?
Pl:önéletrajz sablon -
zedok
őstag
Hello! tudtok jo widgeteket ajanlani ubuntura?
-
didros
senior tag
válasz
Kendek #37762 üzenetére
Olyanra gondolok, ami az esetleges hardverhibákat deríti fel. Merevlemez még nem lesz pár napig így win7-et nem tudok installálni, de azért jó lenne ha 3 napon belül kibukna a hardverhiba, ha van. (Remélem nincs semmi) Asrock lapot vettem én is, az USB3-as verziót.
Azt tervezem, hogy a HDD-re kerül majd a windows és külön egy pendrive-ra meg telepítem az ubuntut. Csak előbb ehhez még meg kell vennem a pendrive-ot is.
Gondolom egy memtest86 biztosan nem árthat... -
válasz
didros #37761 üzenetére
Na mármost olyanra gondolsz ami a hardverhibákat deríti fel, vagy az érdekel, hogy az Ubuntuval, mint szoftverrel, minden jól működi-e? Speciel nekem az asztali gépemben egy Brazos alaplap van (ASRock E350M1) és teljesen jól megy rajta az Ubuntu, ha erre lennél kíváncsi.
-
didros
senior tag
Van az ubuntuban valami olyan program amivel át lehetne nézetni a hardvert, hogy minden megfelelően működik-e? Új gépet vettem (brazos rendszer) és ezt szeretném átvizsgálni úgy, hogy bebootolok egy live ubuntut pendrive-ról.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Segítsetek a felettem lévő két embernek :-D
Másodjára: Mi a tapasztalat a Gnome3-as Ubunturól, sokkal kevesebb fogyaszt, mint az Unity felületes?
Memória éhsége csillapodott? Vagy tudtok olyan progit, amivel lehet ezt a memória éhségét csökkenteni?Mert fejlesztéshez kellene egy linux oprendszer. De a fent említett két dolog miatt az Ubuntutól néha elpártolok...
-
Hennet
aktív tag
Üdv!
10.10-ről 11.04-re frissítettem, viszont szeretném az egészetújratelepíteni (mint fentebb említettem), annyi a problémám, hogy nem találom azt a file-t, amit az indítólemez-készítőbe be tudnék állítani. Letölteni nem akarom, mert cefetlassú a let. sebességem.
Szal van vmimódja h frissített rendszerből elővarásoljak egy indítólemezt?
Köszi! -
hans_j0achim
csendes tag
Sziasztok. Olvasgattam a T-Moble mobil stick-es net-je után. Ubuntu 10.10 alatt mi a tapasztalat? Működik ubi alatt? - elég régi hozzászólások voltak, most mi a helyzet?
-
zedok
őstag
válasz
Kendek #37754 üzenetére
Na ez egy érdekes kör volt, mert eltűnt a szoftver központ is! És az alt+F2-re nem reagált a gép, nem tudom, hogy emiatt-e. Végülis, csináltam egy üres fájlt, abba beírtam a parancsot, hogy megnyissam a synapticot ( ez egy csomagkezelő ha jól gondolom?) [ gksu /usr/sbin/synaptic] majd ugye jobb klikk futtatás alkalmazásként, és letöltöttem a gnome-panelt illetve a software központot is
Bár ki tudja mit távolítottam el még
Ja és most már behozza az alt+f2-re a "alkalmazás futtatását" gondolom ezt kell neki behoznia. És végre belevághatok Kendek által leírt módosításba muhaha
-
zedok
őstag
válasz
ZCoyote #37750 üzenetére
3Gb-ram és swapnak mennyit érdemes adni? én 6-ot adtam.
Hm. Volt fenn egy bizonyos cairo dock. eltávolítottam, de ugyanúgy működött tovább. Elkezdtem letörölni a hozzá vonatkozó részeket. Gép restart, és eltűntek a panelek felülről és alulról is. Helyre lehet valahogy hozni?Szerk.: Közben azt hiszem rájöttem, véletlenül letöröltem
De már próbálom javítani!
-
zedok
őstag
válasz
Kendek #37748 üzenetére
Core i3as proci van a gépben, és néha döcögősen indit programokat vagy pl saját mappát akár. de pl az i3 miatt nem töltöttem le még semmit. ezért is kérdeztem h pl. mik az alapok amiket érdemes telepíteni. na meg notebookom van és desktop editiont raktam fel.
Köszi a leírast fentebb!Mobilrol irtam.
-
Na szóval, ha elindítottad a sima Ubuntus, Unity-s felületet, akkor nyomd meg az Alt+F2-őt és írd be, hogy gnome-panel. Ha ez így tényleg tetszik, akkor az indítópultba is beírhatod, maximum kis késleltetés kell neki, hogy biztosan felül legyenek a panelek. De ilyenkor az indicator-appmenu csomagot nem árt eltávolítani, mert különben az alkalmazások menüjéhez nem férsz hozzá. Ahhoz, hogy ne tűnjön el automatikusan az az oldalsáv, ahhoz a CompizConfig beállításkezelőben az Ubuntu Unity Plugin alatt a Hide Launchert állítsad Neverre.
Egyébként mit akarsz a rendszeren gyorsítani, hol érzed lassúnak? Például AMD GPU-val és a hozzá tartozó zárt meghajtóval lehet érezni, hogy kicsit olyan furán, lassabban reagál a felület, de csak a Compizos VBlank jelre szinkronizálást kell kiiktatni és jó máris jobb lesz. -
zedok
őstag
válasz
Kendek #37742 üzenetére
Hüü ez nagyon jól néz ki! Ha hazaérek, bele is vágok
igen ilyenre gondoltam, köszi!
Egy kicsit szájbarágósabban le tudnád írni a beállitas menetét? elöre is nagyon köszönöm!
Tudnátok még abban ötleteket adni h friss ubuntun friss usernek miket érdemes felrakni?
3. lehet-e kicsit gyorsítani a rendszeren? -
-
-
zedok
őstag
Mellesleg mi a véleményetek a linux mintröl?
meg lehet oldani azt 11.04en h classic ubuntu kinézet legyen de az oldalsáv(unytis) maradjon?
Pl. fixen, h ne tünjön el mindig. -
-
didros
senior tag
Sziasztok! Egy merevlemez nélküli gép el kell, hogy induljon USB-ről bootolva (ubuntu 11.04) live módban? Vagy a merevlemez az feltétlenül kell?
-
törölt tag
válasz
#40553216 #37729 üzenetére
Nagyon csúnyát akartam írni, de eltelt az éjszaka, és inkább nem.
A lényeg, hogy az /etc/rsyslog.d/50-default.conf fájlban ki lett kommentelve a messages-s fájlra vonatkozó rész. Azt nem értem, miért is akkor állt le a logolás, mivel akkortájt nem frissült semmi olyan, ami ezt okozhatta volna. -
törölt tag
Údv mindenkinek!
Most nézegettem a logfájlokat, és azt vettem észre, a messages fájlom május 1-i. Belenéztem, és a vége ez a szöveg:
May 1 23:53:15 xxx kernel: Kernel logging (proc) stopped.
May 1 23:53:15 xxx rsyslogd: [origin software="rsyslogd" swVersion="4.2.0" x-pid="1127" x-info="http://www.rsyslog.com"] exiting on signal 15.Ez másnál hogy van? Ennek így kell lennie?
-
Tomi29
csendes tag
Üdv!
Ubuntu 11.04 van nekem,és akadnak a hd filmek,nem lehet valahogy beállítani? -
zedok
őstag
válasz
Kendek #37708 üzenetére
Köszi szépen!
Tomtyi: Neked is köszönöm! Azért olvasok rendesen
Csak van amikor már éjjelre elfogy a türelmem
DE nagyon sok türelem kell megtanulni kezelni egy új rendszert. És megéri
Szerk.:
Közben ha netalán valakinek Asus laptopja van (nekem K52-s) találtam egy megoldást arra, hogy ne fagyjon ki a "felfüggesztés" illetve a hibernálás opció. A leírás itt található:
[link]Csak gondoltam megosztom, hátha jól jön még valakinek!
-
-
-
kovaax
őstag
válasz
Hennet #37714 üzenetére
A felhasználód könyvtárában van egy rakat rejtett fájl és könyvtár, azokban vannak elmentve a beállítások. Ha nyitsz egy terminált, és kiadsz egy ls -a parancsot, akkor fogod látni őket. Egy csomó beállítás van a .config könyvtár alatt, de sok alkalmazás saját rejtett könyvtárat csinál.
Szerk.: Nem beszélni magyar.
-
Hennet
aktív tag
Sziasztok!
Bocs,ha volt már a kérdés, de nem akarok 37k+ hsz-t visszaolvasni.Most frissítettem az Ubuntu 10.10-es laptopomat (asus) 11.04-re. Minden prímán ment, egy bajom van: megmaradtak az előző verzióban használt alkalmasaim, beállításaim és hát ezek mér akutyának sem kellenek, szerettem szórakozni napokat a személyre szabással, szeretném ezzel az örömmel most is megajándékozni magam,illetve jó lenne nyersen látni a rendszert.
Nos, a kérdésem az, hogy van-emód arra, hogy "gyári beállításokra" visszaállítsam a rendszert (teszemazt akár egy telefon esetén)? Keresgéltem az alkalmazások között, desemmi ilyennel nem találkoztam. Formázni nem akarok, mert a dokumentumaimra szükség van.
Valami progi, vagy trükk?Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Murderer69 #37712 üzenetére
gimp nem jo?
-
válasz
Murderer69 #37710 üzenetére
Teljesen jó hozzá, én E-350-el használom és semmi gond vele.
-
Murderer69
őstag
sziasztok kérlek ne kövezzetek meg de leendő felhasználó szeretnék lenni egy netbookra menne fel a rendszer de nem igazán találtam egy hardware támogatási listát egy Toshiba ND550D lenne szó processzor AMD C30 1.2GHz, 512KB cache, 64 bit memória 2GB DDR3
winchester 250GB SATA 5400rpm grafika ATi Radeon HD 6250 wifi memkariolvasó hdmi kimenet stb stb
szerintetek jó hozzá az ubuntu-11.04-desktop-amd64 verziója?
előre is köszi a válaszokért -
törölt tag
"Elnézést csak még új felhasználó vagyok.">Nem baj. Mindenki így volt ezzel valamikor.
És messze nem baszogatásképp (hiszen én is néha lustaságból inkább kérdezek), de rengeteg problémára a választ előbb meg lehet találni gugli vagy dokumentáció segítségével, mint kérdezősködéssel, ha azt is beleszámítjuk, hogy esetlegesen mennyi időt kell várni a válaszra.
-
törölt tag
Terminálban odanavigálsz az adott könyvtárhoz, és
sudo rm ./a_fájl_neve
vagy alt+f2 után
gksudo nautilus
és megkeresed a kérdéses fájlt. Nyilván mindkettőt óvatosan, mert root/superuser joggal mindent törölhetsz. Utóbbinál shift+deletet használj, különben a root kukájába kerül. Ez kis mértnél nem gond, csak ha nagyot törölsz, és mégis azt látod, hogy nem csökkent a lemez telítettsége.
-
zedok
őstag
Úgy érzem, ma ( ízé tegnap
) is tanultam sokat a Linux-Ubunturól. Bár nagyon nagyon valóban nagyon sok olvasással és utána járással jár, illetve türelemmel. De a sikerélmény íze, áh elmondhatatlanul remek
On:
Mellesleg van egy fájl, amit a gép maga lelakatolt, próbáltam felmásolni egy mountolt fájlból, aztán hibákra hivatkozva félig-meddig felmásolta, de törölni nem lehet, mivel nem én vagyok a root, legalábbis erre hivatkozik. Valami parancssor esetleg rá? vagy ötlet? És tudnátok ajánlani egy jó képfájl kezelő programot? Előre is köszi! -
sonar
addikt
Ahoj
Hülye módon én is upgradeltem 10.10 -> 11.04-re a HP8440p laptopomat.
Azóta lassabb, screenletből minden működik csak a calendar nem!
Néha a wifi visszajelzője olyanokat villog, hogy kiviszi a szememet (olyan mintha ki be kapcsolgatná)
Van vkinek ötlete, hogy mit érdemes megnézni? -
aag
őstag
Vannak gondjaim a 10.10-re töltött 11.04-el. Például a felső panel hibásan működik. Részben hol itt, hol ott hiányos. Legtöbb esetben nincsen meg a rárakott indítóikon. Például:
Hogyan lehetne ezt az anomáliát orvosolni?
Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- HiMedia lejátszók
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Samsung UE65NU8002 165 cm / 65 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest