Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
válasz
RaZroX
üzenetére
A behúzós módszer csak akkor működik, ha a téma nincsen többszörösen becsomagolva. Sokszor megesik, hogy a tar.gz állományt betolják még pl. zipbe is, ilyenkor az ebből kibontás után szokott működni a dolog.
__Szerkre: Ez a jelenség jellemzően akkor szokott előfordulni, amikor a telepített téma által használni kívánt ún. témamotor hiányzik a rendszerből. Az egyes témák leírásainál általában szerepel, melyiket igénylik.
Témamotort csomagkezelőből a legegyszerűbb telepíteni, ha pl. a Synapticban a gyorsszűrőbe beütöd, hogy gtk2-engines, akkor láthatod milyenek vannak a tárolóidban. Tapasztalatom szerint a leggyakrabban a murrine motorra készítettek gtk2-es témákat.
biker: Alt+F2 segítségével szerintem el tudják indítani a cuccokat.
-
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX
üzenetére
El van dugva, tudod megnyomod a K betűt, felugruk a menü és alul ott van 4 ikon (talán) és a második, alkalmazások vagy applications(angolul) és vagy a system vagy az utilities menüpontban van valahzol eldugva, lejjebb kell görgetni vagy feljebb, de ez 3-4 éves visszaemlékezés, tényleg nem látható helyen van benne

-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX
üzenetére
11.04, vagy az már unity(nem rossz, csak néha a rendszerbeállítások átláthatatlanok)? De feltehető rá a Gnome3, vannak kis egész pofás kiterjesztések hozzá.
Esetleg a Mint-et probáld ki, annak van Gnome-os változata és az Ubuntura épül.
CD-re akarod írni? K3b progit ajánlom.
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX
üzenetére
Photoshop CS5, hát akkor memória kell, mert linuxra nincs PS, csak wine alatt ha fut...
Persze az attól is függ, hogy mire használod. Ha studió szintű munka akkor a GIMP a nyerő, Hollywoodban is a GIMP-nek a studiós változatát használják
eternam ingyenesnél az Avast nem rossz linuxra (win-re sosem raknám fel
), még a CalmAV-t szokták javasolni.
Én is használok virusírtót
Már csak azért mert Winre is szaladgálok, és egyfajta igényesség hogy a pendrive-t is jól átfésülje, az Avast ebben jó linux alatt, én anno 2 éve az ESET-ben csalódtam, de lehet mára jók 
-
Fooler89
őstag
-
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Próbálj meg kubuntut, hátha annak kevesebb baja lesz a VGA kezeléssel. Nem mintha az ablakkezelőn kívül sok különbség lenne, de ilyennel nem lesz baj, hogy a Unity plugin kidől alóla.
@Swet Lou 6 : Azt mondtad, neke Unity alatt sem megy, ergo nem az ablakkezelő a gond.
@benzol : Akkor lehet valami változott a 10.04 óta... X lesz az, de rühellek xorg.con-t szerkeszteni

De mindegy már, mert csak 1 monitorom van megint. -
PuMbA
titán
válasz
RaZroX
üzenetére
Viszont talán könnyebb módszer, ha felteszed ezt a csomagot és "Ha ez meg van,akkor Alkalmazások>Rendszereszközök(nálam System Tools volt) és ath9k_htc-installer.Ez kér egy root jelszót és elindul.A többit végzi magától.Ha végzett restart,és élvezd a netet kedvenc wifi adaptereddel
"Sweet Lou 6: Én is ugyanezt találtam

-
PuMbA
titán
válasz
RaZroX
üzenetére
A 11.04 sem valami nagy szám, pre 10.04.4-et tegyél fel, ha mindenképpen újra akarod rakni a gépet.
-
válasz
RaZroX
üzenetére
11.04-nél is hasonlókat fogsz tapasztalni. A munkaasztal kocka aktiválása deaktiválta a Unity plugint, ami pedig a felhasználói felület lenne. Ettől függetlenül még meglehet oldani a dolgot, csak figyelmesebbnek kell lenni, vannak hozzá leírások is. Én mondjuk Unityvel nem tartom célszerűnek a használatát, egyszerűen nem illik hozzá.
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Ha Oneiricet használsz, akkor ott van, ez nem hol volt hol nem volt.

De ha még sincsen ott, akkor a leírt területről mutatnál egy képet, mert így látatlanban azért eléggé hihetetlen.
Az AMD oldaláról letöltött fájlt pedig futtatni kell és nem szövegszerkesztővel megnyitni. De lényeges szempont, hogy előtte az egészen más forrásból (tárolóból) telepített meghajtót távolítsad el, majd indítsad újra a gépet. -
tropico
tag
válasz
RaZroX
üzenetére
Olvasd el ezt. Így érteni is fogod amit csinálsz.
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Telepítsed a CompizConfig beállításkezelőt, majd elindítva az Általános -> OpenGL alatt vedd ki a pipát a Szinkronizálás VBlank jelre-nél. A Catalyst Control Centerben pedig érdemes lehet a szakadozottságmentesítést aktiválni.
De egyébként pedig még érdemes lehet az AMD honlapjáról letölteni a legfrissebb meghajtót és azt telepíteni, mert az Ubuntu tárolójában csak egy régebbi, előzetes kiadású található. Bár mintha valami gebasz lenne a ma megjelent 12.1-es Catalysttal Oneiric alatt, de mondjuk nekem Precise-vel jól működik. -
RaZroX
addikt
válasz
RaZroX
üzenetére
Üdv! Van egy androidos telefonom, Vodafone 845 és Recoveryt kellene rajta cserélnem. Ezt úgy kéne megoldani windows alatt, hogy rákötöm a telefont, lefuttatok egy .bat fájlt és kész is. Itt ez nyilván igy nem fog menni ezért van egy .sh fájl amit linux alatt kéne használni. A gond hogy ezt szövegszerkeztőlvel akarja megnyitni. Megpróbáltam, hogy beírom terminal-ba azt ami a fájlban van, de semmi. Valaki tud ebben segíteni ?
-
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Na, megvan :
Gnome keyring kikapcsolása :
http://maketecheasier.com/auto-unlock-keyring-manager-in-ubuntu-intrepid/2009/03/14Vagy ha nem az a bajod, akkor a wifi jelszókérés kikapcsolása :
http://superuser.com/questions/43132/why-do-i-need-to-enter-a-password-for-the-default-keyring-to-unlockEbben :
"Here's an easier, more secure way:1) Right click your wireless (Network Manager) icon in the tray and click Edit Connections.
2) Click the Wireless tab, highlight your wireless connection, then click Edit.
3) At the bottom there is a checkbox called "Available to all users". Click it then click Apply to save your change.
It will ask for your password because it is a system-wide change, but that's it! You, or anyone else you make an account for can now log on and get the wireless connection without anyone having access to your (unencrypted) passwords.
Jim"
Vagy remélem, ezek azok, amik neked kellenek

A flessre most így hirtelen semmit nem tudok... -
-
-
-
-
-
-
-
ko9
addikt
válasz
RaZroX
üzenetére
Simán megy a WoW Wine-vel Linux alatt - 3.3.5-ig. Cataclysm nálam valamiért mindig kiakadt. Streaming kliens lett 4.0.6-tól, ez azt eredményezi, hogy a Wine mindig valami internetes hibát dob ki...
Kérdés, hogy Retail szerveren akarsz-e játszani, vagy törtön![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Feladtad a Macet?

-
válasz
RaZroX
üzenetére
Wow-nak viszont kéne mennie Linuxon, wine-al, legalábbis a winehq szerint.
Photoshop helyett pedig Gimp, ami free, és nem sokkal tud kevesebbet, mint a PS. Legalábbis, amíg nem hardcore képszerkesztesz, addig nem gáz.
Az aláírásomban a honlapomon elég sok kép Gimppel lett kijavítva, és az összes aban van utómunkázva (bár nem sok minden van rajtuk alkotva amúgy, színeket szoktam behúzkodni, stb).Egyébként a wine-n elmegy némelyik PS verzió is, de még nem próbáltam.
Avagy fogsz egy Virtualboxot, vagy akármilyen VM-t, és amikor valami nagyon winnyóz dolog kell, akkor azt benyomod.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
Videózáshoz ajánlom a kdenlive-ot, ha már kde. Azt meg nem győzzük sosem eléggé hangsúlyozni, hogy ha játékos szándékai vannak valakinek, akkor tartson erre a célre egy win telepítést is a linux mellett, mert az még mindig nem platform erre.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
De, jó drivered van. Sajnos fglrx-szel a kwin ennyire képes. Én még a következő kde kiadásban reménykedek, oda írták, hogy a kwin teljes refactoringon fog átesni, de ez már az utolsó után kettővel reménykedés tőlem. Ha az sem lesz jobb, feladom. Sajnos a kwin fejlesztője elég szűk látókörű és kb. csak nvidia-n zárt meghajtókkal tesztel.
-
-
-
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
Beütöd ezt a terminálba:
sudo apt-get install compizconfig-settings-managerUtána követed ezt: "To get better performance, install CompizConfig Settings Manager (see the first tip in the post for installing it), then open it from Dash and go to the "OpenGL" plugin and uncheck the "Sync to VBlank" option."
-
Nagytalp
senior tag
válasz
RaZroX
üzenetére
Programok:
Rar és tömörítők vannak akár grafikus felülettel is.
Photoshop = Gimp, video editáló progi is van bőven, Guitar Pro helyett ott a tuxguitar (gp3-tól gp5-ig), team viewer, a hálózat építésben meg elég jó a linux.
Játékok:
Virtualbox + Win7 alatt játszottam az Angry Bird-szel. De szerintem komolyabb játékok is mennének. Majd kipróbálok erőforrás igényesebb játékokat is.
Tudtommal az általad felsorolt játékokat támogatja a Playonlinux is. -
Siriusb
veterán
válasz
RaZroX
üzenetére
Amikor kiválasztod a particiót, meg kell adnod a csatolási pontot is, jelen esetben "/". Továbbá arról is fogsz figyelmeztetést kapni, ha nem állítasz be swap particiót. Ha van elég RAM-od, ez nem is lényeges, mindazonáltal később bármikor tudsz létrehozni swap fájlt, amenniyben szükségessé válik.
Szerk: Villámkezű Joe

-
róland
veterán
válasz
RaZroX
üzenetére
Winrar kiváltható, de fel kell tenni a .rar és .unrar csomagokat hozzá;
Photoshop - egyedüli alternatíva a GIMP (lassan fejlődik a kezelőfelülete is);
SonyVegasPro - OpenShot, PiTiVi, KDEnLive vagy Ubuntu Studio telepítése;
Camtasia Studio - sajnos nem ismerem, de ha jól tudom van linuxos screen capture program
Guitar Pro - van Linuxos változata
Team Viewer - van Linuxos változata
LogMeIn Hamachi - passz -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RaZroX
üzenetére
Van a Wine, és a playonlinux. Előbbi megpróbál több-kevesebb sikerrel elindítani egy exe-t, az utóbbi meg fel van készítve egy adag játék telepítésére és elindítására. Utoljára mikor néztem, kb. 25 népszerűbb játék volt benne elérhető.
Egyébként azt javaslom, hogy hagyd meg a windowst a játék miatt, és tegyél mellé egy Ubuntut. (ha frissen telepítesz, akkor a windows kell előbb feltenni, aztán mellé a Linuxot)
Megnézve a progi listádat, először inkább ismerkedj a Linuxal, meg az ott elérhető programokkal, ne rögtön ugorj át Linuxra.
spirit007: kapcsold ki az automata bejelentkezést, akkor tudsz majd váltani. Meg lehet tenni terminálból, ha érdekel, megkeresem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
- Minek? A rendszerrel érkező tömörítő nem elég? Rar fájlok kicsomagolásához az unrar csomagot kell kell telepíteni: sudo apt-get install unrar
Ezután az archívumkezelővel meg tudod nyitni és ki tudod csomagolni.- Először lefuttatod ezt:
sudo cp /usr/share/applications/gnome-appearance-properties.desktop /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow
Majd kijelentkezel, beállítod amit szeretnél, bejelentkezel, és lefuttatod ezt:
sudo unlink /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-appearance-properties.desktop
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Ezért mondtam, hogy rendeld hozzá paranccsal a wine-hoz (elvileg akkor nincs ilyen probléma, mint most nálad - vagyis nálam ilyenkor nincs). Jobb egérgomb a fájlra Nautilusban -> Tulajdonságok -> Jogosultságok -> Fájl végrehajtásának engedélyezése programkénthez pipa, majd próbáld újra futtatni.
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Nyisd meg a Synaptic csomagkezelőt (Adminisztráció -> Synaptic csomagkezelő), nyomass egy frissítést a gombra kattintva, majd keress rá a wine1.2-re és jelöld ki telepítésre. Amit szeretne még felrakni azt engedd neki, végül kattints az Alkalmaz gombra.
Ennyi a telepítése, ezután ha gondolod beállítod (Wine -> A Wine beállítása), majd érdemes a wine-hoz rendelni paranccsal az exe-ket, hogy ne kelljen futtathatóvá tenni a fájlokat (Nautilus -> Fájlra jobb egérgomb -> Tulajdonságok -> Megnyitás ezzel -> Hozzáadás -> Egyéni parancs -> Írd be, hogy wine)
Aktív témák
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meglett a bűnös. 

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)