Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
n00n
őstag
Gyerekek nem rég kipróbáltam a jelenleg fejlesztés alatt álló Ubuntut és valami borzasztóan összekapták magukat a fejlesztők. Szuper lett a Unity, tele van jobbnál-jobb funkciókkal. Már alig várom, hogy átálljak rá. (Ez lesz az első 64bites rendszerem is.
) -
n00n
őstag
Asszem lesz itt megint sírás-rívás azoktól akik nem szeretik az újdonságokat: Mark Shuttleworth: Introducing the HUD. Say hello to the future of the menu.

-
n00n
őstag
Igen próbáltam, nem győzött meg. Attól, hogy Debian alapú is van még nem következik belőle, hogy fejleszt is valaki bármit is a Mintnél. A kérdésem: Van olyan fejlesztő náluk aki kódokat módosít, ír, fejleszt?
Ha jól értem az mondod, hogy az Ubuntu fejlesztők által fejlesztett Gwibber használhatóbb volt Mintben, mint Ubuntuban? Mert akkor ez így nagyon nem állja meg a helyét.

-
n00n
őstag
Igen, hiszen az alapoktól rossz koncepcióval készült a gnome2. Ezért kellett kidobni.De te biztos jobban értesz hozzá, mint a fejlesztők, akik a sok gány hackelés mellett már nem bírtak normális kódokat írni. Egyébként semmi bajom a gnome2-vel, 6-7 évig használtam. Viszont belátom, hogy a fejlődés útjába állt...
-
n00n
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem tudom mióta használsz Ubuntut, de van néhány felhasználó aki minden ilyen változtásnál eljátsza ezt. Aztán egy idő után kikopnak ezek a hangok és folyamatosan nő a felhasználó tábor. A Unity egy nagyon jó dolog, azt az fújjolok az esetek 95%-ában magukban döntötték el, hogy már pedig nem. A Gnome2 egy szanaszét hackelt trágyarakás, ezt mindenki tudja, aki kicsit elmélyedt a témában, dobni kellett, ha szerettek volna valamerre elindulni a fejlesztők.
-
n00n
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nálam is ilyen a kiterjesztett monitor és szerintem jó így. Mi nem tetszik neked ezzel kapcsolatban?
-
n00n
őstag
Érdekes ez az Ubuntu TV-s dolog. Én személy szerint látok benne fantáziát.
angol:
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/01/ubuntu-tv-unveiled-at-ces/magyar:
http://somloirichard.hu/2012/01/bemutattak-az-ubuntu-tv-t/ -
n00n
őstag
Sziasztok!
Otthoni, csak Ubuntus gépparkot kellene egy admin felületről karbantartani, értem ez alatt, hogy távolról lehessen frissíteni, ha megy a gép. Plusz jó lenne, ha látni lehetne melyik verzió van rajta, illetve, hogy mikor volt utoljára frissítve. Létezik ilyen alkalmazás?
-
n00n
őstag
Igaz, hogy még csak kicsit több, mint 8000 ember válaszolt, de én itt nagyon nem azt látom, hogy annyian utálnák a Unityt, a válaszolók majdnem fele azt használja 11.10 alatt.
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/11/which-desktop-environment-do-you-use-in-ubuntu-11-10-poll/
-
-
n00n
őstag
válasz
hallari
üzenetére
Engem is nagyon sok ismerősöm szeret hívogatni, hogy telepítsek nekik warez Windowst, mert vírusos lett. Bevallom, nem szeretek illegális dolgokat telepíteni, plusz rengeteg időmet elviszi egy ilyen telepítés. Mert utána "még tegyél fel egy vírusirtót, tűzfalat, msn-t, böngészőt, drivereket, azt kék floppis fájlmenedzsert...stb". Ráadásul utána bejelentik, hogy egy sörre a vendégük vagyok. Ami szép gesztus, csak éppen nem kompenzálja, hogy havonta 3-4 órát (/fő) arra verek el, hogy nekik telepítgessek lopott oprendszert.
Amióta munka (+ maszek [nem fekete]) és főiskola mellett már nagyon kevés szabadidőm lett, azóta nem vállalok ilyeneket. Vagy, hagy nagyon győzködnek, akkor 5000 ft-os órabérrel.
Azóta nem hívogatnak ilyennel. 
-
n00n
őstag
Nézd, én most is Ubuntut használok (10.10), és mondhatom vannak problémák vele. Például tegnapelőtt frissítettem (már megbántam) és azóta a Skype beszélgetéseknél fullra állítja a hangerőt. És csak akkor lehet levenni, ha már elkezdődött a kapcsolat. Előtte nem. Micsoda egy ostoba hiba. Igazából lehet jó egy rendszer, de ezek a butaságok utáltatják meg. Az xp 10 éves, de folyton csak javították a hibáit. Újakat nem raktak bele. Itt meg ez (is) előfordul gyakran. Jól nyomtatott a lasernyomtatóm kétoldalasan, aztán az idő egy pontján frissítettem és most leáll a nyomtatás teljesen a második oldalnál. Vagy volt hangja a DVB-T tévéadásoknak, egy frissítés után meg már nincs. És vissza sem tudom csinálni. Eltűnt az AAC hangkodek belőle. Nem is tudom többé telepíteni. És még sorolhatnám. De aztán az ember várja az új kiadást, hátha abban megint jó lesz minden. És mit kap? Még több működési bibit. Hidd el ha mondom, vége a tündöklésnek! Már annyira sem jó mint egy 10 éves xp. Szar lett az egész.
Én erre tudok ellenpéldát mondani. Van egy szutyok Acer laptopomon amibe a legtrehányabb alkatrészeket rakták amit lehetett. Az Ubuntu 9.10 szinte hozzá se pislogott. Különböző kapcsolók (ACPI=OFF) kellettek, hogy egyáltalán elinduljon. Nem ment a Wifi (Atheros), nem voltak jók a gyors gombok, nem hibernált, nem volt hang és még sorolhatnám. Aztán kiadásról-kiadásra egyre több minden működött. Az Ubuntu 11.04-től kezdve pedig már semmire nem tudok panaszkodni. Bár az kicsit lassúcska volt rajta. A 11.10 viszont gyorsult rajta.
A Precise Pangolin (12.04) pedig még gyorsabbnak tűnik (egyelőre).De egyre csak azt gondolom, hogy valami nagyon el van bökve a linuxal. Egyre csak romlik a használhatósága. Ez számomra egy nagy titok. Ugyanis fordítva kén elennie. Fejlődést kellene látni, de romlást látok. Ez nem fikázás, ez sajnos tényanyag...
Én pont mást látok, akkor 1-1?
Mi a tényanyag ebbe? Semmi tényszerűt nem mondasz, csak, hogy sz@r.@hallari : Nincs mit. Előbb járj utána és kérdezz máskor, azután jelents ki valótlan dolgokat.

-
n00n
őstag
Figyelek. Régóta figyelem, hogy mindigmeg jósolják az Ubuntu bukását, eddig sohasem jött be.
A legelső disztró óta használgatok Ubuntut, hatalmas a fejlődés. Az Ubuntu 10.04 a 11.10-hez és a 12.04-hez (nagyon jók a célok) viszonyítva hatalmas visszalépés. A Unity egy nagyszerű elképzelés, kicsit néhol nem sikerült a megvalósítás, viszont folyamatosan javítják és fél év múlva az LTS-re sokkal többen lesznek vele elégedettek.
Vannak negatív hangok? Vannak. Régen is voltak? Voltak. Mi lett velük? Ráuntak. Most is ez lesz. Nem lehet mindenki kedvébe járni...
-
n00n
őstag
-
n00n
őstag
...és ez okozza a bukásukat is, egyetlen ember hülyesége...
Minek okozza az a bukását, hogy felvették Sam-et a Canonicalhoz? És ez miért hülyeség?
Nem a Linux Mintnek kellene feltalálnia a spanyolviaszt, hanem az Ubuntu Kanonikálnak kellett volna szerethető linuxot fejlesztenie.
Én szeretem, akkor most mi van?
Nem vagyok Ubuntu fanboy, a Fedorát ugyanúgy kedvelem, mindössze az Ubuntunak sokkal nagyobb a felhasználótábora itthon, és ezért használom azt (több leírás, ha belefutok valamit, lehet, hogy már más is belefutott, stb)Nem lehet mondani, hogy ez nekik nem sikerült. Nem lehet, mert nem is ez volt a terv.
Akkor mi volt a terv?
Ráadásul még a visszajelzésekre sem figyelnek.
Nekem nem úgy tűnik. Akkor nem lenne UDS például. Illetve mi van az Ubuntu User Experience (ha jól emlékszem a nevére) felméréssel? Ahol rendszeresen, a számítógéphez nem túlságosan értő embereket ültetnek az Ubuntu elé és megkérik őket, hogy végezzenek mindennapi dolgokat, és ha valami nem megy, a felhasználót bevonva megpróbálnak valami jobbat kitalálni.
Az Ubuntu tündöklése és bukása már múltidő...
Ez szintén nem igaz. Az Ubuntu felhasználótábora megkétszereződött nem rövid idő alatt, és folyamatosan nő. Hatalmas cégek állnak be mögé, és képzelik el Ubuntuval a jövőt. Ez nekem nem bukásnak tűnik...
-
n00n
őstag
válasz
hallari
üzenetére
Tisztában vagy vele, hogy a Unity egy Compiz bővítmény, és a Compiz egyetlen fejlesztője éppen Canonical alkalmazott?
Azért vették fel, hogy a Unity a lehető legjobban idomuljon a Compizhoz. Érdekes lenne, ha a „csúnyán hanyagolnák”. Értem én, hogy sokatoknak nem tetszik a Unity, meg van rá a jogotok, de hülyeségeket azért már ne beszéljünk. -
n00n
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Van benne valami. Viszont majd az idő eldönti, hogy így lesz-e. A Unity nem olyan rossz, mint azt sokan gondolják. Nálunk cégnél simán el vannak vele a kolléganők.
-
n00n
őstag
válasz
floatr
üzenetére
Egyetértek. Sok embernek ez műbalhé. Anyámnál is, aki ráadásul nem is ért a számítógépekhez túlságosan, kemény 5 percembe tellett elmagyarázni, hogy mi van másképp, mint az előző (Ubuntu 10.10-es) Ubuntuban és azóta is megelégedéssel használja. Értem én, hogy sokan félnek az új dolgoktól, mert az sokszor tanulással jár, de hát jó pap holtig tanul
. Illetve nem kell rögtön élesben neki esni. Dokumentációt is lehet olvasni először, illetve Virtuális gépen is lehet vele kicsit ismerkedni. Aztán, ha már minden megy, akkor telepíteni. -
n00n
őstag
Na meg volt pénteken a haveri/rokoni/ismerős körnél a frissítés. Ez összesen 20 különböző konfigurációt jelent és mindenhol szépen, hiba nélkül futott le az Oneiricre frissítés.
Ma szabadnapos voltam és meglátogattam mindenkit, hogy, ha van valami probléma, óhaj, sóhaj, akkor tudjak segíteni. De csodák-csodájára nem volt semmi gond. Mindenkinek pozitívak a benyomásai és tetszik nekik az Ubuntu 11.10.
Ez csak azért írtam le, hogy lássátok, hogy nem csak negatív vélemények vannak az Ubuntu 11.10-ről. Csak azok mindig hangosabbak.

-
n00n
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Tapasztalatból beszélek. Hidd el, hogy nem valami nagy plusz munka elkészíteni egy csomagot minden támogatott rendszerre…
-
n00n
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
„(I)Ha valaki véletlen eltalálja, hogy windows mellett ubira is fejleszt akkor helyből csak az ubiból 4-5 verzióra fordíthat - mert ugye alapjúzernek PPA vagy .deb kell, nem fog cmake-ezni.(/I)”
Körülbelül fél perc elkészíteni az alkalmazásod csomagját a többi támogatott Ubuntu kiadásra.
-
n00n
őstag
válasz
márNemKereső
üzenetére
Nem tudom te hol állsz Linuxos tudás terén. De Kendek bőven a kevés tudás szintje fölött van. Olyanokban tudott már nekem segíteni, amiben itt a fórumon szerintem nem sokan vagy inkább senki.
-
n00n
őstag
válasz
márNemKereső
üzenetére
És szabad megtudni mégis kicsodák? Én eddig egy volt Canonical alkalmazottról tudtam aki magyar, többről nem.
-
n00n
őstag
válasz
floatr
üzenetére
Nálam nem jelentkezik az utolsó hiba, amit említettél. A másodiknál, ha jól értem egy 3rd party indicator okozta a hibát, annak mi köze a Unity fejlesztőkhöz?
Végül, tudom, hogy ez senkit nem vigasztal, de nálunk a cégnél (5 gépen) beton stabil az Oneiric. Ezen dolgozunk már hetek óta (persze azért kellő óvatossággal és folytonos biztonsági előírásokkal) és egy-két kisebb bugtól eltekintve semmi problémánk nem volt vele.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Ubuntu alatt van valakinek tapasztalata SSD-vel? Rendeltem egy 64 GB-s Kingston-t, a kérdésem az lenne, kell valamit állítgatni Ubuntun vele?
-
n00n
őstag
Hol olvastál ilyet? Butaság. Nem adta el Mark a Canonical-t. Már nem ő az igazgató, de attól még a ő cége.
És aktívan részt is vállal belőle.Fizetős pedig soha nem lehet. Más fizetős oprendszert csinálhatnak belőle, de azt is ugyanúgy GPL licenc alatt kell kiadni. Az Ubuntu az mindig megmarad ingyenesnek.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Már 2 éve meg van a vasam a 64bites op.rendszerekhez, viszont eddig mindig 32biteseket használtam. Kérdésem miben éri meg a 64bites Ubuntu pl jobban, mint a 32? Memóriámat (4GB) a PAE kernel szépen lekezeli, szóval ez nem előny.
-
-
n00n
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Azt hiszem meg van a megoldás:
http://maketecheasier.com/change-linux-displays-on-the-fly-with-disper/2010/12/22
-
n00n
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Azóta túrom az internetet és szerintem ez lesz az én emberem:
Viszont annyi kapcsoló van, hogy megérem kibogarászni, illetve most nem otthon vagyok, így ki se tudom próbálni.
Lényegében azért kellene, mert van egy ismerősöm aki elég kezdő a számítógépekhez és hiába mutattam meg neki ezt a kb. 5 lépést, nem tudja megjegyezni. Így hát inkább írok neki egy kis alkalmazást rá, amiben lesz kettő gomb (bekapcs, kikapcs) és magától megcsinálja. A GUI-t már összedobtam pythonban, már csak a parancsokat kellene bele drótozni.
-
n00n
őstag
Nekem is kellene egy kis segítség. Van egy monitorom + egy TV-m. Alapértelmezetten csak a monitor van aktiválva az Ubuntuban. Viszont, ha filmet nézek akkor aktiválom a TV-t az nvidia x server settings (http://farm2.static.flickr.com/1239/1461847980_f87f7c3173.jpg - a kép csak illusztráció) segítségével Twinview módban (Nem mentem el a x.org.conf-ba). Majd, ha végeztem disabled-re állítom újra a TV-t. Na ezt szeretném parancssorból megoldani, ötlet, hogy lehet megoldani?
-
n00n
őstag
Úgye Oneiricben már LightDM van GDM helyett.
Eddig így állítottam le az X-et:
sudo /etc/init.d/gdm stop
vagy
sudo service gdm stop
Viszont gondolom ez így már nem fog működni. Miképpen lehet ezután leállítani az X-et? Ötlet?
-
n00n
őstag
Valaki nem tudja hogyan lehet ezt a Gwibber-t kipróbálni? Van egy régi laptopom amiben kevés a RAM és rengeteget jelentene, ha tudnák váltani.
-
n00n
őstag
Itt egy angol nyelvű kérdőív az Ubuntu felhasználói élményeiről:
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGRLSmxTQ05VYzh6NmdBN3BsakhpM3c6MQ
Akit érdekel tölts ki és segítsen a fejlesztőknek megmutatni, hogy mi az ami jól sikerült és mi az ami nem.

-
n00n
őstag
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy gép amin dual bootban van Win7 és Ubuntu. Viszont az Ubuntu jelenleg nincs használatban (majd valamikor a jövő héten telepítek másikat). Addig viszont szeretném elrejteni a grubot. Magyarán, hogy rögtön a Windows töltsön be. Ötlet?
-
n00n
őstag
válasz
King Charles
üzenetére
Grafikusan: Startup Manager
Terminálban: Szerkeszd az ets/default/grub fájlt. A GRUB_DEFAULT=0 sor jelenti, hogy melyik soron álljon alapból. Ha a Windowsod a 7. sorban található akkor 6-ra (nullától indul a számozás) állítsd. Majd update-grub parancs. Persze mindkettő parancshoz root jog kell. Szóval sudo kell eléjük.
Más: Úgy tűnik javították a wifi szakadozás hibát. Már 30 perc az uptime és nem dobat még el a wifimet. Máskor 50-10 percig bírja.
-
n00n
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Biztos nem javították még?
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/714300/comments/3
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy TV tuner kártyám ami nem működik Ubuntun (nem probléma, faternak kell XP alatt) és rendszerindításkor mindig hiányzó firmware-ekre panaszkodik, ez miatt egy 10-15 másodperccel lassabb a boot. Hogyan tudnám letiltani, hogy ne akarjon induláskor betöltődni?
-
n00n
őstag
xrandr kimenete:
Screen 0: minimum 320 x 240, current 1600 x 900, maximum 1600 x 900
default connected 1600x900+0+0 0mm x 0mm
1600x900 50.0*
1440x900 51.0 52.0
1360x768 53.0 54.0
1280x800 55.0 56.0
1152x864 57.0 58.0 59.0 60.0
1024x768 61.0 62.0 63.0
960x600 64.0
960x540 65.0
840x525 66.0 67.0 68.0
832x624 69.0
800x600 70.0 71.0 72.0 73.0
720x450 74.0
700x525 75.0 76.0
680x384 77.0 78.0
640x480 79.0 80.0 81.0 82.0 83.0
512x384 84.0 85.0
400x300 86.0
320x240 87.0 88.0 -
n00n
őstag
Sziasztok!
Próbálom összekötni a PC-met az LCD TV-mel. Videokártyát (NVIDIA) összekötöttem a TV-vel HDMI-HDMI kábellel. Belemegyek a Rendszer / Beállítások / Kijelző (talán más a neve) menüpontba, ott látom is a TV-t kikapcsolva, bekapcsolom TwinView-re. Faszán be is kapcsol, viszont mintha egy pár pixelt ki lenne csúszva a kép a TV-ből minden oldalt. Ez mitől lehet? Gondolom nem kell azonos felbontáson lenni mindkettőnek. Egyébként mindegyik Videscreen.
-
n00n
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Unityt tesztelgettem egy elég kis gyenge netbookon és ha nem indítok sok mindent (elég multitask vagyok
), akkor egész kellemesen eldöcögött. Ha belegondolok, hogy compiz alatt sokkal gyorsabb lesz, akkor már csak jó lehet nekünk. Illetve az új compiz is teljesen újra lett írva, plusz az eddigi Compiz fejlesztőket (akiket most felvett a Canonical) ki fogják segíteni az Ubuntu fejlesztői. Azért ennyien csak összekalapálnak valamit félév alatt.Mondom én eddig nem akartam tesztelni ezt a kiadást, de most, hogy ez kiderült az összes gépemen átfogok állni UDS után és teljes mellszéllességgel fogom jelenteni a bugokat.

Egyébként egy új ikonkészlet is fog érkezni, de valószínűleg csak a 12.04-es Ubuntura teljesedik ki.
-
n00n
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Nem kellett agysebésznek lenni, hogy az ember rájöjjön, hogy valószínűleg ezt az utat fogják választani. Elsőre nem tetszett, a Mutter miatt, de így, hogy a Compizt hegesztik alá már bizakodok. Úgy voltam vele, hogy lehet, hogy ezt a mostani kiadást kihagyom folyamatos tesztelésből és csak virtuális gépen próbálgatom, de ez meggyőzött, hogy szorítsak helyet neki egy partíción.
-
n00n
őstag
Kendek kipróbáltam az új Rendszerment-et, nagyon jó lett. Tetszik a Gui,
Egyébként a 64biteset használom, azaz, hogy most állok neki. Kérdésem, ha lementem az egész rendszert és elszállna egy frissítés után akkor hogyan tudom visszaállítani vele?
-
n00n
őstag
válasz
Bertiee
üzenetére
Az Ubuntu 10.04 és nem 10.4, kérlek figyelj oda rá!

Más:
A másik, elérhető egy GNOME3 ppa Maverickre:
https://launchpad.net/~ubuntu-desktop/+archive/gnome3-buildsÉrdemes meglesni!
A harmadik, hogy Cimi átportolta a murrine témamotort és a hozzátartozó light-themes (Ubuntuban alap) témát GTK+ 3-ra, itt a blogja képekkel:
http://www.cimitan.com/blog/2010/10/14/murrine-and-ubuntus-light-themes-ported-to-gtk-30-with-a-ppa/ -
n00n
őstag
Honnét lehet leszedni a lehető legújabb kernelt, ami biztosan be is fog bootolni Ubuntu 10.10 alatt? Van egy nem teljesen működő tv tunerem, a Maverick kernelével már úgy ahogy megy, hátha újabb kernel javít rajta.
-
n00n
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Akkor lehet megejtem holnap, bár a toolchain csak 21-én frissítik úgyis.
Egyébként próbálgatom a Rendszerment progidat, tetszik. Kérdésem, készítettem teljes rendszer mentést. Ha netán annyira elszállna a rendszer, hogy már grafikus felület sincs, akkor LiveCD-ről lehetőségem van a kézi visszaállításra. Mert láttam a menüben ilyen opciót.
-
n00n
őstag
Hát gyerekek
rossz
hírt kell közölnöm. Telepítettem az új Ubuntut 3 gépre (1 Desktop, 1 Notebook, 1 Netbook) és semmi hiba, gondoltam a szülők (2 db) régi gépén, majd frissítek, de ott is tökéletes minden. Semmi bütykölni való. Mi lesz így velem? Halálra fogom magam unni. Amint lehet frissíteni Natty-ra kénytelen leszek áttérni.

-
n00n
őstag
Több Linux felhasználó van mint 1%?
Gyakran hallani, hogy különböző felmérések szerint a desktop Linux felhasználók aránya 1% alatt van. A DubaLibre.com nevű spanyol nyelvű portál arra vállalkozott, hogy megmutassa a világnak, hogy több GNU/Linux felhasználó van, mint azt a mainstream média állítja. A cél: legalább 1 milló felhasználó megszámlálása. Itt lehet feliratkozni (angol változat), egy e-mail címet, preferált disztribúciót és országot kell megadni. Az e-mail a számlálás pontossága miatt szükséges, és egy megerősítő linket küldenek rá.
-
n00n
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Emesenéhez nem érdemes tárolót felvenni, sőt még az alap tárolókból sem telepíteni. Mert általában elég elavultak vannak bennük. Egyszerűen elmész a hivatalos oldalra és megkeresed a forráskódot: ezt letöltöd. Kitömöríted, azután bemásolod mondjuk a saját mappádba. Indítani az emesene fájlra kattintva lehet. Semmi telepítés, semmi hackerkedés. csak megy. Parancsikont vagy panelikont is egyszerűen csinálhatsz neki, az alkalmazás logója bent van az emesene mappába, a parancs pedig
python /home/neved/tovabbimappak/emesene/emesene
legyen. És voilà megy is a legfrissebb 1.6.3-as emesene. -
n00n
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azt jelenti, hogy Git variáns, a Git a verziókövető rendszer, amiben fejlesztik. Magyarán nem egy kiadott verzió (alpha, beta, rc..), hanem csak a gitből egyik nap lefordították az alkalmazását és csomagot csináltak belőle. Egyébként élesben nem javaslom a használatát, még igen csak sok feature hiányzik belőle, ellenben stabilnak elég stabil.
Használd inkább az 1.6.3-at, a 2-öt csak tesztelgesd.
Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Azóta nem hívogatnak ilyennel.
Azért vették fel, hogy a Unity a lehető legjobban idomuljon a Compizhoz. Érdekes lenne, ha a „csúnyán hanyagolnák”. Értem én, hogy sokatoknak nem tetszik a Unity, meg van rá a jogotok, de hülyeségeket azért már ne beszéljünk.
. Illetve nem kell rögtön élesben neki esni. Dokumentációt is lehet olvasni először, illetve Virtuális gépen is lehet vele kicsit ismerkedni. Aztán, ha már minden megy, akkor telepíteni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)