Hirdetés
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
RBJ
addikt
Kubuntura létezik valami online radió lejátszó ami pl a tune in radió listát kezelné és felveheti az ember a neki tetsző dolgokat?

zsvagóó vótmárez -
RBJ
addikt
találtam olyat, hogy frackzip a tárolóban. de magas még a használata.
-
RBJ
addikt
feladat adott. van egy zip állományom ami jelszóval van levédve. mondjuk elfelejtettem. van valami tipjijje, hogyan lehet zip állomány jelszavát megszerezni?

-
RBJ
addikt
valaki használ kubit. nálam megjelenik egy izzó ikon frissítési információk néven de csak egy nagy fekete széthúzott ablak jön fel. másnak van ilyen problémája?
-
-
RBJ
addikt
az hol tudom megnézni,hogy konkrétan milyen verziójú linux ot használok info stb. csak kíváncsiság.
-
RBJ
addikt
Csókolom. Most jöttem haza a héten. A kubi fel fogja ajánlani az új 12.04 t vagy valahol direktbe frissítsek? Vagy jobb teljesen újragyalúlni a rendszert vagy ha ráfrissítek a régire elég lesz? tapasztalatok?
-
RBJ
addikt
Akkor tud valaki konkrét megoldást arra, hogyan lehet megcsinálni, hogy az asszony usb stick es mobilnetjét wifi vel megosztanám, hogy a okoskatelom csatlakozni tudjon a netre.?

-
RBJ
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
akkor mindegy ha van router.
de érdekes az andro telefon meg megossza a saját netét. -
RBJ
addikt
szerintetek linux alatt a mobil netet meg lehet osztani wifi n valahogy ?
arra gondoltam, hogy a meglévő mobil netet megosztanám wifi n és így tunék a telón dolgokat elvégezni tippjijje valakinek? -
RBJ
addikt
SZert tettem egy okostelóra . problémám a következő nem találok megoldást a samsungos kies re linuxon valakinek tapasztalata?

-
RBJ
addikt
Ha jön az új ubi, kubi érdemes csak frissíteni vagy az a legjobb ha full tiszta installt csinál az ember?
-
RBJ
addikt
teljesen más. ubi theme t kérdeznék andoroid telora?
-
RBJ
addikt
Érdekes én még mindig küszködök Kubuntu alatt az msn alternatívákkal. A webcam csevegés nuku.

-
RBJ
addikt
[link]
Ubi alapú csinos linuxka. Pear linux os. -
RBJ
addikt
Most bukkantam ubi alapú bodhi linuxra. Érdekes megvalósítás.
Lessétek meg.
[link] -
RBJ
addikt
Létezik olyan live oldal ahol saját ubit lehet összekalapálni?
Mint a süsünél. -
RBJ
addikt
vannak olyan oldalak ahol lehet informálódni, hogy milyen hardveron legalkalmasabb az ubi?
pl notebook esetében.
-
RBJ
addikt
Fenti okfejtésemet folytatva bőség zavara van ami nem biztos jó lehorgonyozás céljából.
Van ezer fajta márkájú /fajta/ linux és mégis csak az különbözteti meg vagy közös bennük, hogy kde , gnome, lxde, xfce és kész.
Olyan, hogy egyedi arca, stílusa nem igazán van egyiknek se.
pl ha a egyforma kde logoja lenne mindnek pl akkor azt se tudnám, hogy mi van alatta.
pl gondolok arra, hogy egyedisége, vagy mássága miatt tudnám megkülönböztetni a distrokat.
Ilyen szempontból csak a unity egyedi mert saját utat folytat és ez dicséretes. Habár nem tudom, hogy nem e gnome származék ez is.
Teccik érteni?
-
RBJ
addikt
Valaki megvilágosíthatna egy kicsit.
Pl én mint laikus nézegettem a kde s linuxokat. mivel a felület ugyanaz elvileg az embernek teljesen mindegy hogy melyiket használja mert minden egybevág jóformán.
Az más dolog, hogy ugyanazt másképpen hívják rajta vagy más paranccsal lehet dolgokat megvalósítani ami ugye egy és ugyanaz.
de pl linux és linux között mi a különbség? vagy volt úgymond egy ős linux és az az alapja mindnek? Ezen szempont alapján kompatibilisnek kellene lennie egymással
-
RBJ
addikt
Kijött a linux mint lxde végleges.[link]
64 bit es nuku? -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
erre a Mint lxde re én is kíváncsi leszek.

de van egy sanda gyanúm, hogy mindegy ha lubuntu t használ az ember.
-
-
RBJ
addikt
Csókolom.
felraktam a babámnak a wattos t. live ba full magyar volt most meg nuku hun.
hiába van feltéve a magyar nyelv a language suport nál inaktívnak látszik a magyar választása.
mi képernyó fotozó neve ubin? kubin ksnapsot de gnome alatt? -
RBJ
addikt
KDE alatt a kék színű mappákat egyszerűen át lehet állítani valahogy más színre?
-
RBJ
addikt
kde n valami jó csevegő progi ami n műszik is a webcam?
hiába pipálom be a bővítményekben a kamera beállításokat sehol semmi.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Bácsika te most a mint 12 lxde rc t használod?
Próbáltad az lmde xfce t? Megmondom őszintén úgy bekavarodtam most, hogy hirtelen azt se tudom mi merre xfce lxde mint en.
-
RBJ
addikt
Ha valakinek könnyű ubi alapú os kell itt egy csini.
[link]
Első benyomásom live on, hogy nagyszerű. Lehet felteszem az asszony netbookjára mert azon az unity elég húzós. -
RBJ
addikt
Linux alól tudtok ajánlani win es usb telepítő készítőt? viszket az agyam a win 8 CP re.

-
RBJ
addikt
Megtudja nézni valami mester, hogy mikortól írogatok ubuntu fórumba? Nem tudom mióta használok linux ot. azt tudom, hogy tán a 10.04 kezdtem el ha már volt ilyen.

Na ez meg szakmai kérdés. Tudom, hogy még win beidegződés de van már a comodo hoz hasonló tűzfal linux ra. Itt gondolok a taníthatóságra. ő kérdez és döntök.
vagy csak para?
Attól függetlenül, hogy nincs kártevő linire behatolni úgyi betudnak
-
RBJ
addikt
Tud valaki olyan oldalt ahol pingvin kütyük vannak? Konkrétan karkötőt keresek.
Meg ez találtam eddig. http://www.pingvinpasztor.hu/ -
RBJ
addikt
Aki Kubuntu t használ és bibis néha neki a Moun csomagkezelő és szoftverközpont.
A harmadik hibajavító kiadás néhány összeomlást javít köztük az alapértelmezett tárolók módosításával a Muon szoftverközpont összeomlását okozó hibát. Továbbá a hosszú vagy nagyobb frissítések során tapasztalt megakadás is javítva lett, valamint az a hiba is, hogy a frissítéskezelő nem mindig jelezte az elérhető frissítéseket. A Muon Suite 1.3 kiadásra jelölt változata szintén tartalmazza ezeket a hibajavításokat.sudo add-apt-repository ppa:echidnaman/qapt
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade -
RBJ
addikt
Nekem furcsa csak, hogy a Kubuntu n úgymond nincs frissitéskezelő?
Van a moun csomagkezelő, és kész. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A kubuntu n nem lesz magyar ha fejen állsz se.

-
RBJ
addikt
Tudja valaki, hogyan lehetne a Gimp et magyarrá átváltani ?
-
RBJ
addikt
update manager icon hogyan tudnék rávarázsolni a panelomra kubi alatt?
olyanra gondoltom mint a Mint nek van.
Érdekes a Kubi nak nincs úgynevezett frissitéskezelője.
-
RBJ
addikt
Valaki be tudná linkelni az online szoftverközpont elérhetőségét?

Használ még valaki floppy t? Csak nem a múzumból vagy ?
-
RBJ
addikt
Csinál neketek olyat a dolphin ha kitömöritettek egy állományt pl feliratot nem látszik a könyvtárban semmi csak ha kilép az ember és újra visszamegyen.
-
RBJ
addikt
Befejeztem egyenlőre a teszteléset. a virtualbox ban bebootol de már a live mód nem indul el kifagy.

Na másik kérdés a terminálban , hol tudom a színét beállítani az megjelenő saját nevemnek vagy mi fene? -
RBJ
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Hely van bőven üres a gép. Kinyomtam restart míg havat lapátoltam végzett. Nem tudom mennyi ideig tartott igy. 1.3 Gb lett az iso m ami nem óriási.
Pedig nincs kak... i gépem.
hogy mitől lehet fingom nincs.
Na most felteszem usb re csak az a gond hun próbáljam ki, hogy muűködik -É?
-
RBJ
addikt
Na vagyok ennyi volt a suse beírtam neki sudo apt-get update
semmi , sudo apt-get upgrade semmi utánna sudo apt-get any...d és jöttem vissza a kubira.
Na Kendi Mint -en volt csunya? Nesze neked kubin így néz ki[link] -
RBJ
addikt
na nem leszek egy darabig suse n vagyok de meddig?
-
RBJ
addikt
Suse t stabilnak tartom főleg anyagi háttere miatt de nekem valahogy nem áll kézre.
Lehet csak szokni kellene? de hát már eleve egy nvidia driver felkalapálása bibis ott. itt meg ubin magától felrakja stb.
xfce t anno én is próbáltam de ott a taskmenu kergetett az őrületbe. nem tudtam egyes alkalmazások ikonját betenni oda. -
RBJ
addikt
Vagy pár honapja kde re vagyok ráharapva olyat keresek. Suse nagyon tetszik csak az a baj, hogy van pár szoftverem ami nem hinném hogy suse n menne meg sajna nagyon lanyha a suse foruma akárhol is. ezért maradok ubi alapunál mert itt sok a jómunkásemberszekember.

Meg ubis tapasztalataim vannak suse n meg lehet néznék mint a bornyu.
-
RBJ
addikt
szerintem az energia gazdálkodásban van a bibi hogy kikapcsolja perc mulva a monitort és nem tudtam visszavarázsolni.
na úgy látom nemsokára a 4.. telepítés lesz mert most meg 51 % nál kifagyott a frissités. érdekes direktbe kinyomom a gépet visszakapcsolom és nem kell már neki a frissités. na akkor most jo lett vagy nem.
kezdjek egy kakira telepíteni. eddig szerettem a linux ot de kezdek mokus lenni.Na nyomtam egy terminalos update t.
/A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatnia a(z) „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma megoldásához. /
Mi ez a bibi mostanában? Valami kubuntu , ubuntu háza táján van bibi? ha jól emlékszem másnál is volt ilyesmi. -
RBJ
addikt
Na felkalapáltam vissza a kubi t.
Valaki mondja már meg nekem miért kapcsol ki a kijelzőm annak ellenére telepítés közben mikor a képernyővédőt kikapcsoltam.
Így nem tudom hogy végigment e a telepítő normálisan.
t...m ki van sokszor jártam így. most harmadjára fogom feltolni egymás után ma.
üljek előtte mint egy hulyegyerek?
-
RBJ
addikt
Kendi. a live rendszer készítése majd 1.5 órája megyen. Margit! Normális?

-
RBJ
addikt
válasz
MacCaine
üzenetére
1 éves linux tapasztalattal már nem fogom fel gyakorlatnak sajna.

csak az bánt, hogy végül is én basztam el.
Most a bibi az, hogy a multisystemes pendriveomon pont csak ubi, kubi, meg a maszek mint van. így csinálnom kell egy eredeti mint telepítőt.
Meg nem igazán van kedvem most kalapálgatni. mondjuk hamar megvan de a rendszermentbe bíztam direkt ilyen esetekre.
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Magamnak akarom visszakalapálni mert kakira ment a rendszerem.
na kiváncsi vagyok mi sül ki a másolásból.
most nézem a másolás forrásának se hoz semmit.
szerintem ez se működik mert a pendrive om nem látom villogni csak a vakvilágba megyen a rendszermentem.
ennyi idő alatt már rég újratettem volna a gépemet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Jó, hogy írtál nagy a vihar. Na most megállítottam az egészet. restart. a mentett live rendszerem alól írok.
akkor csak a home alá elég az sda1 hozzárendelni és kész. a többivel nem kell foglakozni.
a grub 2 helyzete tiltva van és nem is tudom átváltani.
lehet pont amiatt mert tiltva van 0 val a grub. emlékszel a rendszerem úgy indolt,hogy állandóan feljött a grub menü és valahol 0 ra állítottuk és erről csinált akkor mentést. -
RBJ
addikt
létezne, hogy két órán keresztül telepítene a rendszerment?
-
RBJ
addikt
Van valakinek valami tipje, hogy meddig mehet a rendszermentes telepítés. 2Gb os volt.
Borotválkoztam , fürödtem és még mindig megyen.
van olyan menü,hogy grub2 rendszerbet. telepítés . alaphelyzetben hagytam /tiltva/
csak nem lesz ebből bibi.
ajaj. most nézem csak a root nak adtam meg a /sda1 / a többinél semmit.
/home
/boot
cserehely .a home boot nál tán sda 1 be kellett volna adni?

-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az egészben az a jó hogy 1 hetes rendszer volt.

-
RBJ
addikt
Na valami nagyon elment. Kéri induláskor a login t pedig automatára van állítva és a para az egészben, hogy nem fogadja el a jelszavamat.
Előtte volt egy kde osszeomlás.
Lehet eljött az ideje egy rendszermentes installnak? -
RBJ
addikt
Arra gondoltam még, hogy megnézem a rendszerment mentésében, hogy milyen plasmoidok lehettek alapból de hát ahhoz tudni kellene a helyét.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Tényleg első a józan parasztész.

Én meg csak a plasma t írtam a synapticsba behozott kétezer találatot.
Lehet ami mellett ott van az ubi logo az az alapértelmezett.
Lehet eljött az idő a rendszerment tesztelésére? -
RBJ
addikt
No lenne problem.
sudo apt-get install plasma-widget-icon-tasks telepítettem egy ilyet kde re olyan mint az ubi unity je.
de mivel nem jön be gyorsan lekapartam de én mint gyors és lusta annyit írtam, hogy
sudo apt-get remove plasma-widget*
utána kapcsoltam, hogy bibi lehet. kiszedte az összes plasmoidomat.
Hogyan tudom visszatenni az alapértelmezet plasmákat?
Hiába írom , hogy sudo apt-get install plasma-widget* csak hiba van.
-
RBJ
addikt
No még halvány tippkérés és fullos lesz a mentám.
Pl mp3 állományoknak nincs rendes iconja a dolphinba.
csak egy kocka kérdőjellel. lehet valahol icon t állítani vagy hozzárendelni pont egy adott állományhoz? -
RBJ
addikt
válasz
rybank
üzenetére
jé tényleg és /rendszertelepítés. Bazm.....g Kendek . Te egy zseni vagy bátyám.
Jutalmat érdemelsz.
Nemzetközivé kő tenni!!
Na most nézem, hogy annyira takarítottam a gépet kifele, hogy a live rendszeremben már nincs ott a saját mintes programinditó icon. apró bibi ami két kattal orvosolható de már legyen már tökéletes a live rendszerem.
lehet csinálok egy újat.
-
RBJ
addikt
Na megcsináltam mindent és mondhatni, hogy beszar...k. Live rendszerről írok és nagyon jó. Minden úgyanaz mint eredetíbe. No innen egy új kérdés. Ezt hogyan kell telepíteni egy gépre. Azt hittem, hogy elvileg a rendes live rendszer jön majd fel és lehet majd telepíteni és a a végeredmény lesz a mentett állomány.

Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

zsvagóó vótmárez

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

úgy látom egy kicsit pihentetem a dolgot így első ránézésre.