- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
.:ZS:. #37267 üzenetére
A flash problémára egy apró kérdés. Mikori az ati driver? Már csak azért, mert ami a bubi-féle alap verzió, az nagyon szar, nekem is gondjaim voltak a flash-es videókkal. Az ATI májusban soron kívül javította, érdemes lecserélni minimum arra.
A VLC-nél meg elég gyakran előfordult hasonló korábban is, hogy elfelejti kiiktatni a képernyőkímélőt. Nekem még nem sikerült megoldani ezt, csak úgy, hogy kikapcsoltam. Nem kizárt, hogy van rá valami hekk, de a legoptimálisabb beszólni a fejlesztőknek
-
törölt tag
Segítség kellene.
Adott egy gép ICH10R-el RAID0-ban a következő partíciókkal
0 - NTFS (Win7)
1 - NTFS (adatok)
2 - EXT4 (Ubuntu 11.04)
3 - Swap (Ubuntu)A problémám az volna, hogy flottúl partícionáltam, telepítettem, de mikor a Grub-ot tette volna fel hibát dobott, hogy nem telepíthető az MBR-be.
Hogyan tudnék FakeRAID0-ra Grub-ot tenni, mert most nem indul semmi sem -
RBJ
addikt
Na addig variáltam ,hogy már a desktop file t se veszi be a oldalsáv. se mappa se lekvár.
ui. megoldva.
-
RBJ
addikt
clementin hez is találtam ilyen laucnher dolgot de az meg olyan spanyol lett mint a huzat.
-
RBJ
addikt
Na valahogy sikerült odavarázsolni a dolgokat. csak egy gondom van. a mappára ha sáv felé huzom az egeret nem saját mappát vagy mi fenét ír hanem nautilus.
-
ko9
addikt
Üdv!
Szükségem lenne egy DSDT.aml extract-ra. Tudom, hogy ezt Ubuntu alatt a legegyszerűbb megcsinálni, csak azt nem tudom, hogy hogyan. Valaki esetleg tudna ebben segiteni?
Ubuntu 11.04-ben próbálkoznék Pendriveról bootolva.
Köszönöm a segitséget! -
Hozz létre egy külön .desktop fájlt például a saját könyvtáradban, aztán másold bele a következőket:
[Desktop Entry]
Name=Nautilus
Exec=nautilus
Type=Application
Icon=nautilus
X-Ayatana-Desktop-Shortcuts=Videos;Pictures;Documents;Music;Downloads
[Videos Shortcut Group]
Name=Videók
Exec=nautilus Videók
TargetEnvironment=Unity
[Pictures Shortcut Group]
Name=Képek
Exec=nautilus Képek
TargetEnvironment=Unity
[Documents Shortcut Group]
Name=Dokumentumok
Exec=nautilus Dokumentumok
TargetEnvironment=Unity
[Music Shortcut Group]
Name=Zenék
Exec=nautilus Zenék
TargetEnvironment=Unity
[Downloads Shortcut Group]
Name=Letöltések
Exec=nautilus Letöltések
TargetEnvironment=UnityNautilusból ráhúzod az oldalsávra és működni fognak a menüpontok.
-
RBJ
addikt
Áttírtam erre mégse jó.
Exec=nautilus Videók
TargetEnvironment=Unity[Documents Shortcut Group]
Name=Dokumentumok
Exec=nautilus Dokumentumok
TargetEnvironment=Unity[Music Shortcut Group]
Name=Zenék
Exec=nautilus Zenék
TargetEnvironment=Unity[Pictures Shortcut Group]
Name=Képek
Exec=nautilus Képek
TargetEnvironment=Unity[Downloads Shortcut Group]
Name=Letöltések
Exec=nautilus Letöltések
TargetEnvironment=Unity" | sudo tee /usr/share/applications/nautilus-home.desktop -
RBJ
addikt
[link]
ezt szeretném megoldani, hogy ne kelljen kattingatni míg eljut az ember egy adott mappáig.
itt egy parancssor de mégse működik. Megjelennek az almappák de nem tudok rámenni.gyanítom a magyar utvonal kavar be neki. mit írjak át?echo "[Desktop Entry]
Name=Home Folder
Comment=Open your personal folder
TryExec=nautilus
Exec=nautilus --no-desktop
Icon=user-home
Terminal=false
StartupNotify=true
Type=Application
Categories=GNOME;GTK;Core;
OnlyShowIn=GNOME;Unity;
X-GNOME-Bugzilla-Bugzilla=GNOME
X-GNOME-Bugzilla-Product=nautilus
X-GNOME-Bugzilla-Component=general
X-Ubuntu-Gettext-Domain=nautilusX-Ayatana-Desktop-Shortcuts=Videos;Documents;Music;Pictures;Downloads
[Videos Shortcut Group]
Name=Videos
Exec=nautilus Videos
TargetEnvironment=Unity[Documents Shortcut Group]
Name=Documents
Exec=nautilus Documents
TargetEnvironment=Unity[Music Shortcut Group]
Name=Music
Exec=nautilus Music
TargetEnvironment=Unity[Pictures Shortcut Group]
Name=Pictures
Exec=nautilus Pictures
TargetEnvironment=Unity[Downloads Shortcut Group]
Name=Downloads
Exec=nautilus Downloads
TargetEnvironment=Unity" | sudo tee /usr/share/applications/nautilus-home.desktop -
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX #37278 üzenetére
Beütöd ezt a terminálba:
sudo apt-get install compizconfig-settings-managerUtána követed ezt: "To get better performance, install CompizConfig Settings Manager (see the first tip in the post for installing it), then open it from Dash and go to the "OpenGL" plugin and uncheck the "Sync to VBlank" option."
-
Vanir
veterán
Üdv! 10.04-es Ubuntu mennyire működőképes Grub2 mellett?
Szeretnék feltenni egyet Xubuntu 11.04, illetve Win7 mellé, de félek, hogy esetleg kompatibilitási problémái lennének. -
válasz
szaszayanou #37269 üzenetére
Én lxde alatt is használtam compizt (még lájtabb mint az xfce). Igaz nem azért használtam az lxde-t mert nem bírja a vas, hanem mert elment a kedvem gnome-tól (mac majmolás...). De mióta van gnome3 újra gnómolok
-
RaZroX
addikt
11.04-et ma tettem fel, minden frissítés fent van + telepítés után a videókártya drivert is feltette. A problémám az, hogy mégis lassu a rendszer. Ahogy húzom az ablakokat az is látszik, hogy nem folyamatos hanem kicsit szaggat.. mintha kevés lenne az fps,
Konfig:
Intel E3300 2,5GHZ @ 3,6 GHZ
3GB DDR2
ATi Radeon HD4870 512MBÖtlet ?
-
RaZroX
addikt
Most ismerkedem a 11.04-es verzióval de még elég új nekem
Hol vannak itt a beállítások ?Szerk.: Már megvan...
-
RBJ
addikt
nekem eddig új ezen effektek használata. de azt kell mondjam a burn os effekten majd bekakilok annyira tetszik. nem is értem miért nem használnak ubuntu t az emberek.
Addig oké, hogy átállítom a szerkesztésnél de a random effekt menüpontot nem értem.
most már rájöttem véletlenszerű effektek.
azt a a papírrepülős effektuson szintén bekakálok. -
RaZroX
addikt
Ez a PlayOnLinux program ez mennyire működőképes ?
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
szaszayanou #37259 üzenetére
Közben megtaláltam a választ a saját kérdésemre
Úgy fest, hogy az xfce utólagos telepítése lepucolta a compizt a gépről, azt hiányolta a dock.
Mennyire számít hülyeségnek compizt futtatni xubuntu alatt? Gondolom nem ok nélkül nincs benne a xubi-ban. Nagyon lerontja a teljesítményt?
-
ntomka
nagyúr
válasz
.:ZS:. #37267 üzenetére
Ha tényleg feltennéd, akkor a flash-t innen telepítsd.
-
.:ZS:.
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz
alkesz77 #37261 üzenetére
A Lubuntu fele annyi memóriát eszik, mint az Xubuntu - megpróbálhatod, de szaszayanou-val értek egyet: RAM kell. 384MB-tal egy XP sem megy el normálisan.
tomtyi: Akkor úgy mondom, hogy ennél hivatalosabb nincs. Azért csak a Mozilla Team készíti a csomagokat, csak nem rontják el.
-
alkesz77
csendes tag
válasz
szaszayanou #37260 üzenetére
értem a kubuntu 10:10 nem lesz gyorsabb?XD
xp-t valamiért nem enged felrakni a gép és nemtudom miért
formázom és azt írja h hibás a vinyó:S -
szaszayanou
aktív tag
válasz
alkesz77 #37258 üzenetére
P3-as géptől nem szabad csodát várni. Maga a linux-disztro lehet, hogy erőforrástakarékos, de programok ugyanannyit fognak enni itt is, a firefox pl. ugyanúgy firefox marad. A helyedben betennék a gépbe még egy kis ramot próbaképpen, azzal lehet a legolcsóbban fejleszteni.
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki cairo-dockot xubuntu 10.04 alatt? Az a bajom, hogy egy téglalap előtt jelenik csak meg a dock. Gondolom az átlátszóságot nem tudja kezelni a xubi. Ugyanez simán ment gnome alatt.
-
alkesz77
csendes tag
leszedtem a P@extreme linuxot gyorsan fel is ment
de valamiért néha belassul:S
nvidia drivert fellehet tolni?
vagy próbálkozzam másik linuxxal? -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő: nem tudom telepíteni az Ubuntu 11.04-es verzióját (Toshiba A30-1NO típusú notebookra). Addig eljutok, hogy bejön a menü, majd miután a telepítést választom, elsötétedik a képernyő és nem történik semmi. Ugyanez a helyzet a Xubuntuval is, ha pednirve-ról próbálok bootolni mindig újraindul a gép. 1-2 évvel ezelőtt is próbáltam, az akkor aktuális verzió gond nélkül felment.
Szerintetek mi okozhatja a problémát? (BIOS-t már frissítettem, de hiába).
Most töltöm a Xubuntu 11.10 alpha2 verziót, remélem az már menni fog... -
aag
őstag
-
RBJ
addikt
Kicsi kérdésem. a legutóbbi ubimon az utolsó frissítés után a megnyitott ablakoknál a parancsok mellett ott volt egy kis ikonka. gondolok olyanra mint nagyítás, kicsinyítés, másolás. törlés parancsok mellett az ablakban bal oldalán ott volt kis ikonka.
most hogy újratettem az ubit nincsen csak szöveg.
Valakinek tippjije? -
RBJ
addikt
Na a sok variálásnak a lett a vége, hogy a mint csak nem akart magyar lenni akárhogy állítgattam a nyelvi beállításokat. száz szónak is egy a vége még mindig az ubuntu a legbolond biztosabb felhasználó szempontjából.
-
RBJ
addikt
elvileg fent volt az ubi mint, most rápakoltam a suse t és lőn elszált mind kettő csak a suse hajlandó bejönni.
-
RBJ
addikt
ha megunom a multi op rendszerezést akkor hogyan tudom elsődlegessé tenni majd az ubuntut, hogy ne kérdezen boot kor. ha esetleg nem lesz kedvem újratelepíteni a gépet csak használnám úgy ahogy van csak ubi legyen a fő.
-
RBJ
addikt
Na feldobtam a Mint et az Ubuntu mellé. nagyon tetszik a szinvilága és sokkal szebbek a parancsikonok. már csak unity s megszokásból kérdezem, hogy létezik olyan unity s sáv vagy hasonló mint re. vagy csak a dokkos megoldás van? elszoktam ettől az alsó tálcás megjelenítéstől.
-
Youri
veterán
Üdv!
Feltelepítettem a 11.4-es ubit, és meglepően tapasztaltam, hogy a gparted szrint van 3 db ismeretlen partíció, piros felkiáltójellel. Erről lehet valamit tudni? le lehet törölni vagy az úgy jól van? Csak mert a 3 db összesen kb 6 giga helyet foglal.
-
-
Felcsatolt partíciót nem tudsz átméretezni, előbb le kell választani azt. Nyilván, ha róla fut a rendszer, akkor nem célszerű ezt megtenni, mert azután sem fog menni a particionálás. Ilyenkor egy Live rendszert szokás indítani, majd azalatt ellehet végezni a szükséges műveleteket. Ezért is tartalmazza a telepítő a GPartedet.
-
RBJ
addikt
ezek vannak de mégse tudom feldarabolni a meghajtómat. azt írja más is van csatolva válasszam le de csak a swap ot tudom kikapcsolni vagy mi fenne de utána se lehet patriciót szerkeszteni.
-
RBJ
addikt
köszi
-
RBJ
addikt
Virtualbox nem az igazi. van valami patrició készítő progi az ubira ? előre szeretném patriciókra osztani a merevlemezt . és utána telepítgetni mindet.
-
Lehetséges, igen. Ha nem akarod virtuális gépen futtatni Ubuntu alatt, akkor a legjobb ha külön merevlemezre, ha nem lehetséges, akkor pedig egy-egy külön partícióra telepíted őket. A GRUB rendszerbetöltő segítségével pedig mindegyiket elfogod tudni indítani majd a későbbiekben.
-
RBJ
addikt
Lehetséges e, hogy több linux egyszerre legyen a rendszeremen, hogy próbálgassam, ismerkedjek vele. gondolok itt mint,fedora ra és suse re. vagy 4 rendszert képzeltem el a gépemen. most ubuntu t használok. Hogyan lehetne feltenni úgy, hogy még véletlenül se legyen galiba belőle. Sajna muszály új kihívások után néznem. az ubi t megszoktam nagyon.
-
Nova96
őstag
Üdv ha ma felteszem a 10.10 lehet újabbra frissíteni vagy már az újat kell?
Még soha nem használtam ubuntu-t kicsit félve de megakarom próbálni hogy milyen, könnyű
e kezelni?(Mert ha bonyolult akkor hagyom. -
-
RBJ
addikt
van valami tuti tipp a boot olás gyorsítására? vagy elég ha az indítópultban kiszedegeti az ember amit nem tart fontosnak? kikapcsoláskor van egy ilyen amit /fail/ értéken van.
/stopping automatic crash reprot generation/ . ez probléma ? -
RBJ
addikt
úgy látom jött valami frissítés a firefox ra mert most már mutatja a könyvjelzők ikonjait és mappáit. eddig nem ment. már csak a flash bibi t kellene megoldani.
-
RBJ
addikt
Teljesen el vagyok alélva a multisystem től. Okos ember volt aki kitalálta. Ha valaki próbálgatni akar több OS t nem kell állandóan irkálnia.
-
floatr
veterán
válasz
alkesz77 #37200 üzenetére
Ha segítséget kérsz, akkor miért nem fogadod el?
Azt kérdezted, hogy egy p3-ra kubuntut tegyél-e, mire megkaptad, hogy ne, inkább xubuntu/lubuntu, ehhez képest már solarisnál tartasz. Le kéne egy kicsit higgadni, vagy utánaolvasni, mert a win sem úgy megy, hogy van egy p3asom és feltolom rá a vistát, aztán ha az nem megy, akkor a win2008 servert, majd inkább kikötsz a 3.1-nél.
Mindegyik disztribúciónak van minimális gépigénye. Ez a gépigény a felhasznált desktop manager föggvénye; jelenleg most pár szóba került: LXDE (Lubuntu), XFCE (Xubuntu), Gnome (Ubuntu), és KDE (Kubuntu). Ezek erőforrás-igényessége is ebben a sorrendben nő, KDE-alapú rendszert kb ugyanolyan vasra érdemes csak rakni, amin a vista/win7 elfut.
Aztán volt szó a verziókról. Az ubuntu-k verziói dátum alapúak: pl a 8.04 az 2008. április kiadás, a 10.04 meg 2010. áprilisi. Érdemes minél frissebbet használni, mert ahhoz még jönnek szoftverek javítások, viszont a régi hardver is lehet probléma -- nem biztos, hogy lesz hozzá minden driver. Ezért érdemes egy live CD-t elindítani a gépen kipróbálni, hogy megy-e rajta minden, ami hirtelen eszedbe jut: GUI, hálózat, USB, webcam, touchpad, ilyesmi. Ha pár kisebb dolog nem megy (pl wacom/wizardpen tablet), nem kell besz.rni, mert lehet javítani a dolgon, bár az már akarás, és értés kérdése.
Nekem egy fosos netbookra 10.10-es Gnome alapú ubuntu van húzva. Probléma nélkül megy, bár valószínűleg még kevesebb memóriát enne a Xubuntu (10.04 vagy 10.10/11.04 -- félévente van új release). Saját tapasztalatom alapján eddig a 10.04 és 10.10 volt a legstabilabb...
Ha ezzel eloszlott egy kicsit a köd, akkor hajrá. Ha nem, akkor inkább pakolj rá xp-t, mert ennél több segítséget max akkor kapsz, ha valaki kézenfogva segít feltelepíteni. Egyébként a lemezek kiírásával kapcsolatban egy jó tanács: használj újraírható CD-t vagy DVD-t. Az ubuntu CD image-ek DVD-re írva is használhatók, ezt a konverziót írás közben megcsinálja neked pl az imgburn anélkül, hogy bármit kellene vele tenned.
-
RBJ
addikt
úgy látszik mégis sikerul a multisystem el. már csak azt nem tudom, hogy a linus mint nél az oem vagy no codes es legyen. a kettő közt mi a különbség?
tárgytalan. már rájottem.nem tartom rossz ötletnek ezt a multi boot dolgot. legalább nem kell állandóan flash drive ot csináltatni. igy 3/1 ben van. már ha működik.
-
ZCoyote
őstag
-
RBJ
addikt
hogyan tudok pendrive ra multiboot ost csinálni több op rendszerből. /suse,mitn,ubi/
-
pocokxx
Közösségépítő
Ubuntu 10.10 en látszólag nem frissül a Mozilla. A verziószámra 3.6.18 at ír, pedig elvileg már 5.0 nál tartanak.... Ez így normális?
-
RBJ
addikt
[link]
találtam egy ilyet de ezzel se jön össze. -
RBJ
addikt
unetbootin al nem tudok pendrive ra suse t tenni. valamiért nem boot ol el a rendszer róla.
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Fölraktam a Kubuntu 11.04-et a notimra, nagyon szeretem is, de van egy nagyon idegesítő problémám a flash-el, a flashvideo lejátszás iszonyatosan lassú, HD-ben szaggat, teljes képernyőn másodperceket késik bármilyen reakció, próbáltam újra telepíteni a flash csomagokat, semmi hatás, az asztali effektek kikapcsolása valamelyest gyorsított rajta, de még így sem jó egyáltalán. A gépnek nyikkanás nélkül bírni kéne: i3 370m, 3 Gb ram, ati hd5470 (512 gddr3). Nagyon megköszönném ha lenne erre valami megoldás
-
RBJ
addikt
Jé most találtam olyat, hogy Backtrack linux.
Nem is tudtam, hogy van ilyen. Meg kell, hogy mondjam első ránézésre a honlapra és a termékre azért nem mondható el, hogy ne lenne benne munka.
Valaki tud többet mondani róla?
most nézem azért ezt se nekem találták ki. kár érte. jól néz ki. -
-
RBJ
addikt
azt nem értem, hogy az ubin a firefox alatt egyes flash dolgok minek nem mennek rendesen.
nagy pixelekre esik szét az egész. de mondjuk chrome alatt meg tökéletes.
Aktív témák
- Flint 2 OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest