Hirdetés
Aktív témák
-
sekli
addikt
sziasztok!
Gondoltam gyorsan feltelepítem az egyik itt heverő gépre a 10.04-es Ubuntut, de nem jártam sikerrel.
Letöltöttem az ISO-t, először csináltam belőle egy USB-s verziót, be is bootol, a Live mód megy remekül, de amikor rámegyek a telepítésre, akkor a második lépésnél, a "Where are you?" -nál mindig megáll, pörög csak az a kis "homokóra". Ha a bootoláskor az install-t választom, az is a Live-cd-t hozza be, csak rögtön feldobja a telepítés ablakot, de úgy sem megy.
Még tettem egy kísérletet, hogy kiírtam az ISO-t CD-re, de azzal sem változott a helyzet.Mit tegyek? Úgy szeretnék Ubuntu felhasználó lenni egy kicsit!
-
sekli
addikt
Sziasztok,
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok nagy linux guru, de most már azért elboldogulok vele. A következő a gondom: Van itthon egy gépem 10.04-el, amit elég ritkán használok, és akkor is főleg VNC-vel szeretném, hogy ne kelljen még egy billentyűzetet, egeret és monitort kerülgetnem. A baj viszont az, hogy rádugott monitor nélkül az Ubuntu nem bootol be. Találtam ugyan egy leírást ami alapján fél megoldás sikeredett. Nekem a célom, hogy akár van rajta monitor, akár nincs, mindig 1440x900-as felbontásban induljon el. Ezt hogy lehet a legegyszerűbben megoldani?
Előre is köszi a segítséget, és Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
sekli
addikt
válasz Kendek #32775 üzenetére
Pipa van, illetve az az érdekes, hogy megjelenik a háttér egy rövid időre, csak aztán amikor megjelenik a panel akkor fekete lesz, és hiányoznak az ikonok is.
Sajnos az előbb elhamarkodtam, amit írtam, monitort rádugva jól indul, 1440x900-as felbontással, nélküle viszont nagyobbal, ezt csak most vettem észre, hogy teljes képernyőre raktam a VNC-t, így kényelmetlen, hogy görgetni kell.
-
sekli
addikt
válasz Sk8erPeter #32797 üzenetére
nekem is volt valami hasonló gondom, az alternate CD image-t telepítve viszont jó volt...
-
sekli
addikt
válasz Sk8erPeter #32800 üzenetére
nekem 10.04-el volt, hogy Live módban ment remekül, viszont telepíteni nem tudtam, ekkor javasolta valaki az alternatív verziót, azzal települt, azóta is megy.
-
sekli
addikt
válasz Sk8erPeter #32802 üzenetére
Fogalmam sincs, gáz, de az XP-vel is előfordult, azért van az egyik gépemen Xubuntu...
-
sekli
addikt
sziasztok,
Xubuntun lecseréltem az xfce-t lxde-re, így sokkal jobban hasít, viszont ha az asztalon tekerem a görgőt, akkor váltogat az egyes és kettes asztal között. Nekem semmi szükségem több ilyen virtuális asztalra, legjobb lenne teljesen kikapcsolni őket, de hogy ezt hol lehet, sehogy sem jöttem rá. -
sekli
addikt
sziasztok!
Ma reggelre áramszünet fogadott és mikor visszajött az áram, a routeremben lévő pendriveon tönkrement a filerendszer. Először a ruteren probaltam helyrehozni fsck-val, de nem jött össze. Most beraktam egy ubuntus gépbe és azon is megpróbáltam az fsck-t, e2fsck-t, gpartedot, mindent, amit találtam a gépem, mert netem az nincs a router miatt.
Az a baj, hogy read-only (lett) a filesystem, igy az fsck nem tudja javitani...
A routeren még sikerült elérnem a "mount -o remount,rw..." modszerrel, hogy rw legyen, de umountolni nem tudtam, mert hasznalja barmit is lovok ki...Eléggé meg vagyok lőve, mit csináljak?
-
sekli
addikt
Sziasztok,
Egyszer már rájöttem, de most nem tudok rájönni a következőre:
Egy ubuntus gépen van egy megosztott mappa, amit bárki (777) módosíthat a hálózaton, viszont ha a gépről létrehozok egy fájlt, vagy mappát, akkor az csak 644-es jogosultságot kap, így nem tudom szerkeszteni a hálózatról. Hogy lehet megoldani, hagy automatikusan 777-es jogosultsággal jöjjenek létre a fájlok a mappában és ne kelljen állandóan a chmod -R-et ráküldeni? -
sekli
addikt
válasz márNemKereső #39612 üzenetére
Remek, köszi a gyors választ!
-
sekli
addikt
válasz Nowhereman #40078 üzenetére
és ezt hogy csináltad?
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Napelem
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest