Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
Aktív témák
-
ko9
addikt
Nem tudom hova tehetném fel a kérdést, ezért bepróbálkozok itt, bár nem igazán Ubuntuhoz tartozik a probléma, de láttam, hogy GRUBhoz értő emberek is tevékenykednek itt.
Szóval: Van egy GPT-re formázott vinyóm (OS X miatt), ami a következő felosztású: EFI - Lion - Win7 - Adat. Utolsó particiót megformáztam Mac alatt, akkor a Windows nem akarta felismerni, mondom semmi baj, PartedMagic-kal leformázom NTFS-re, akkor csak felismeri. Megtörtént a művelet, és itt kezdődtek a problémák.
Mivel a Win7 nem hajlandó feltelepűlni GPT alapú particionálásra, csak ha UEFI-s az alaplapod (
), ezért úgy oldottam meg, hogy felraktam egy GRUB4DOS-t, amihez csináltam egy win7ldr-t, amit find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /win7ldr-rel bebootoltattam, és ezzel ment a telepités, majd a Win7 inditása is.
Na miután megcsináltam a formázást, azóta a fenti parancsra Error 15: File not found a válasz. Grub promptnál megpróbáltam simán a find (hd0,0) /win7ldr - erre az eredmény: Error 17: Cannot mount selected partition
OS X Lion alatt minden rendben, látszódnak a particiók stb.
Mi lehet a probléma?
Ha nem jó helyre irtam, akkor bocsi, kérlek irányitsatok útba. Köszönöm a segitséget.
Googleban nézelődtem, mindenhol az volt a probléma, hogy 2 vinyóra telepitették, és a másikon volt a fájlrendszer (hd0,0 volt hd1,0 helyett stb). Nekem egy vinyóm van.
Aktív témák
Hirdetés
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- NBA és kosárlabda topic
- Xbox Series X|S
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iPhone 11 Pro 256Gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 256GB WiFi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
), ezért úgy oldottam meg, hogy felraktam egy GRUB4DOS-t, amihez csináltam egy win7ldr-t, amit find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /win7ldr-rel bebootoltattam, és ezzel ment a telepités, majd a Win7 inditása is.