Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- aquark: Zsebszámológépek
Aktív témák
-
ko9
addikt
Nem tudom hova tehetném fel a kérdést, ezért bepróbálkozok itt, bár nem igazán Ubuntuhoz tartozik a probléma, de láttam, hogy GRUBhoz értő emberek is tevékenykednek itt.
Szóval: Van egy GPT-re formázott vinyóm (OS X miatt), ami a következő felosztású: EFI - Lion - Win7 - Adat. Utolsó particiót megformáztam Mac alatt, akkor a Windows nem akarta felismerni, mondom semmi baj, PartedMagic-kal leformázom NTFS-re, akkor csak felismeri. Megtörtént a művelet, és itt kezdődtek a problémák.
Mivel a Win7 nem hajlandó feltelepűlni GPT alapú particionálásra, csak ha UEFI-s az alaplapod (
), ezért úgy oldottam meg, hogy felraktam egy GRUB4DOS-t, amihez csináltam egy win7ldr-t, amit find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /win7ldr-rel bebootoltattam, és ezzel ment a telepités, majd a Win7 inditása is.
Na miután megcsináltam a formázást, azóta a fenti parancsra Error 15: File not found a válasz. Grub promptnál megpróbáltam simán a find (hd0,0) /win7ldr - erre az eredmény: Error 17: Cannot mount selected partition
OS X Lion alatt minden rendben, látszódnak a particiók stb.
Mi lehet a probléma?
Ha nem jó helyre irtam, akkor bocsi, kérlek irányitsatok útba. Köszönöm a segitséget.
Googleban nézelődtem, mindenhol az volt a probléma, hogy 2 vinyóra telepitették, és a másikon volt a fájlrendszer (hd0,0 volt hd1,0 helyett stb). Nekem egy vinyóm van.
Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Gyúrósok ide!
- Horgász topik
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- HP Victus 16 i5-11400H 16 GB RAM 512SSD RTX 3050 4 GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), ezért úgy oldottam meg, hogy felraktam egy GRUB4DOS-t, amihez csináltam egy win7ldr-t, amit find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /win7ldr-rel bebootoltattam, és ezzel ment a telepités, majd a Win7 inditása is.