Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, kubuntu-t használ valaki?
Mennyivel másabb mint az ubuntu? Csak a grafikus felület más, vagy sokminden másban is eltér? -
-
törölt tag
hogyan lehet megcsinálni avidemux-ban, hogy ne konvertálja a videót, csak valamilyen filtert alkalmazzon rá? konkrétan crop filtert szeretnék egy videóra, mert fekete csík van alul-felül, és így nem tudom rendesen kitenni teljes képernyőre, de ha copy-t választok a videónál, akkor nem enged filtert csinálni, ha pedig mást választok, akkor újrakódolja az amúgy is veszteséges kódolást, és romlik a minősége...
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Az egész Compiz meg csillivilli dolgokkal fél hónapig foglalkoztam még az Ubuntuval való ismerkedéskor. Szerintem egyáltalán nem éri meg a felmerülő problémák miatt. Telepítés után az első dolgom, hogy Compiz off, sok haszontalan autmatikusan induló program off és ubuntuone uninstall. Ezek nagyon sokat jelentenek: rendszerindításkor 150MB memória használatom van és ha csak egy pidgin fut akkor meg 0.5% proci (10.10-zel) --> öröm és boldogság

-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen, én mindig mondom, hogy kell visszaállítási pontokat csinálni, lehetőleg jó sűrűn. Mert ugye akkor nincs ilyen elállítódós probléma. Persze a beállításfájlokat kitudod törölni most is, de ha nem hiányzik a Compiz, akkor mindegy.
Kapnál, de sajnos nem én írtam a Xorgot, így nem tudom megmondani, hogy mi szüksége van annyi procira. Biztos bugos, mint mindig. Szerintem ne törődj vele, én is így teszek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
Mert talán 3ból 3 helyen a 0.9-es nem megy... meg nagyon elállítottam, frissítés óta sz@r az egész..Szal max ő állította el saját magát.
0.8.6-ot meg hiába engedélyezem, nem megy, havernál meg nem indul el autómatikusan sehogy. Kézzel indítva megy csak..
Értelmes választ is kapok, ami értékelhető is?
10.04-el semmi baj nem volt...Ilyen sz@rul van megírva a rendszer? Az gáz.
Egy windows elmegy 0-10%-os terheléssel egy Ubuntu meg nem? Elgondolkoznék... 
-
hackeeeee
Jómunkásember
Eltávolítottam az egész compiz-t, mert meguntam, hogy sehogy nem jó.
Viszont, a xorg 20-25%-on eszi a procimat.. Miért?

-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
XP alatt, virtuális oprendszerben lehet az Ubuntut használni teljes értékű oprendszerként? Úgy értem, hogy minden funkciót tudni fog-e, amit mondjuk úgy kellene tudnia, mintha tisztán az lenne az alap rendszer.
Ilyenre gondolok, hogy usb-s dvb-t tuner, stb.
Köszi. -
-
Nunder
őstag
Megpróbálom akkor ezt a 10.10-est, bár nekem tényleg csak C és C++ programozásra meg OpenGL-re kellene. Egyébként nem tudtam, hogy ennyire platformfüggő, ezért leírom, hogy min kellene futtatni. Windows Vista 32bites Home verzió futkos a notebookon, de mivel gyárilag fenn van a vinyón, ezért nem szeretném bolygatni a partíciókat. Ha megtennéd, hogy pár szóban leírod azt, hogy miként is működik a telepítés az általam kért módon akkor nagyon megköszönném.
-
PuMbA
titán
válasz
Nunder
üzenetére
9.04-es Ubuntu az elég régi, most a 10.10 a legújabb, azzal próbálkozz.
"Próbáltam a 9.04-es Ubuntut instalálni azzal a lehetőséggel, hogy alkalmazásként kezelje a Win, de akkor meg nem igazán látok belőle semmit. "
Ha Win7-ed van akkor a 100MB-os rejtett particiónak betűjelet kell adnod a lemezkezelőben, majd az Ubuntut alkalmazásként felteszed és amit a C:\ gyökérben találsz wubildr vagy valami ilyesmi pár fájlt oda be kell másolnod. Ezután már elveheted a betűjelet a partíciótól és restart után menni fog ezzel a módszerrel.
-
Nunder
őstag
Üdv!
Olyan bajom van, hogy Virtual Box-al akarom indítani az Ubuntut Widnows alól, és a konfigurálás után egyszerűen megfagy a gép. Próbáltam a 9.04-es Ubuntut instalálni azzal a lehetőséggel, hogy alkalmazásként kezelje a Win, de akkor meg nem igazán látok belőle semmit. Kérdésem tehát: Melyik a legegyszerűbb módja annak, hogy a Linux Windowson fusson ablakban?
-
toxin2
tag
Üdv mindenkinek.
Rendeltem egy dvd-t a videotanfolyam.hu -n. A dvd-n FM Screen Capture Codec nevű
csodabogáral készült avik vannak, amiket mplayer, vlc, xine, kaffeine sem visz.
A win32codec-all csomag fenn van, (legfrissebb az mplayerhq-ról) ez nem lehet gond szerintem. Építő jellegű javaslat esetleg valakinek? A rendszer Maverick. -
Hequila
őstag
Újabb problémám akadt.
Adott egy Ubuntu 8.04 LTS, és egy HP OfficeJet 4105. A HPLIP telepítve van.
A gond az, hogy a nyomtató vagy feketével, vagy színessel nyomtat, a kettőt egyszerre nem tudja használni, tehát vagy feketével nyomtat (fekete-fehérben), vagy színessel, de akkor meg kihagyja a fekete helyét.
Ismert a probléma, nem egyedülálló eset. ITT írja le más is a tapasztalatát.
Elvileg a következő megoldást jelentene:
Changed in cupsys:
importance: Undecided → Medium
status: New → Confirmed
De hol kellene ezt beírnom / átállítanom? Nem találtam sehol ilyen lehetőséget. -
eziskamu
addikt
10.10-es Wubit hol találok? Csak olyat leltem még, ami a 10.04-est telepítené.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
StevenKing
üzenetére
Nekem laptopon tökéletesen megy mind a 3

-
izomhod
őstag
na felrakta, most 10.10 fut, köszi a tippet (uj cd-re írtam ki)
mit érdemes rátenni? alapprogikat?
-
kovaax
őstag
válasz
StevenKing
üzenetére
Találomra felraktam a Supertuxkart-ot, nekem működik.
[Bár játszani nem lehet vele, mert annyira lassú a gépem hozzá, hogy a zenét is 1 másodperces darabokban játssza le, 1 másodperces szünetekkel, 100%-on pörög a proci, és persze az autók is 1 másodperc/pixel sebességgel animálódnak.
]Mindamellett, hogy ha számítógépes játék jut az eszembe, akkor nem linuxot vizionálok (annak ellenére, hogy annak idején Doom-mal napokig tudtunk hálózaton játszani linuxon is).
-
StevenKing
csendes tag
Csak próbáltam újabb játékokat felrakni!
Eredmény? A linux sok mindenre jó, de játszani nem!
Nos feltelepítettem a Supertux 1-2-t és a Supertuxkart.
Megy frankón minden gond nélkül a Supertux.
A 2. része meg sem mukkan, csakúgy mint a gokartos.

-
StevenKing
csendes tag
Kendek!
Nyílt meghajtót nem próbáltam. Zárt meghajtót ajánlotta fel a linux, ezt aktiváltam. Na meg a fórumokon ezt ajánlják inkább. -
StevenKing
csendes tag
ntomka!
A qadrapassel-t beírtam a terminálba, majd entereztem.
Eredmény? A következő sorban villog a kurzor és semmit nem ír ki!
-
válasz
StevenKing
üzenetére
Nem, csak olvastam ott is, és hirtelen annyira ismerős érzés fogott el.

Amúgy mi volt a problémád a nyílt meghajtóval? Mármint a videókártyával kapcsolatban kérdem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
StevenKing
üzenetére
Ezt írd be: quadrapassel
-
Tamoo
nagyúr
Elindítottam a frissítést 10.10-re... Izgulás van
remélem nem száll el semmi. -
StevenKing
csendes tag
Atapi!
Ha a játék nevét írom be terminálba, azt írja a parancs nem található! -
StevenKing
csendes tag
Miért buktam le? Mert máshol is keresek megoldást a problémámra?
-
válasz
StevenKing
üzenetére
-
Atapi
senior tag
válasz
StevenKing
üzenetére
ami nem akar menni, azt próbáld meg terminálból indítani, hátha úgy kapsz valami hibaüzenetet.
terminálból indításhoz indítasz egy terminált (alkalmazások --> kellékek --> terminál), ide pedig jó eséllyel a játék nevét kell beírni. írás közben tab-ot nyomogatva felajánlja a lehetséges neveket a terminál. -
PiciKenny
senior tag
válasz
StevenKing
üzenetére
nekem az alien arena megy rendesen, bár akad. de hát ne is várjak többet

-
StevenKing
csendes tag
A tetrist (quadrapassel) eltávolítottam, majd újratelepítettem ubuntu szofverközpontból. Sajnos semmi változás. Továbbra sem indul.

Nem értem mi a gond!
-
StevenKing
csendes tag
Igen böngészők futnak. Megy rendesen a Firefox a Chromium és az új Opera is. Semmi gond velük. Flash játékok is és youtube is megy rendesen böngészőkből!
Videólejátszóból még csak a Totemmel próbálkoztam, de megy gond nélkül akadásmentesen, lekopogom!
Zenelejátszóból az Audacioust használom, amit Winamp klónnak mondtak. Tökéletesen megy. Nekem ez is tökéletesen megfelel.
Rádiót ugyancsak a Totemmel hallgatok, semmi gondom ezzel a részével sem!
OpenOfffice-t is használtam már a szövegszerkesztő részét és azzal sincs gondom. Bár a bemutatóját is használtam már egy pps megnyitására, de az se jelentett gondot!
Gimp megy frankón, windows-on is ezt használom, nekem tetszik és arra amire nekem kell tökéletes.
Screenlets is fut rendesen, bár csak 2 időjárásjelző van beállítva!
Szóval mint már mondtam ezek a fránya játékok nem akarnak nekem menni! Fogalmam sincs mi lehet a gond! Előfordulhat, hogy valami nagyon alapvető gond van, ami nektek teljesen evidens, de nem sikerült egyszerűen rájönnöm még idáig! -
StevenKing
csendes tag
Wine-t nem próbáltam még, habár fent van már, de nem tudom beállítani.

-
PiciKenny
senior tag
válasz
StevenKing
üzenetére
winet próbáltad már? lehet hogy csak bugos a linuxos verzió

mod: alien arenat megnézem én is hátha megy rendesen
-
StevenKing
csendes tag
Nincs húzva a gépem, soha nem is volt!
Tudtommal minden frissítés napra kész. A frissítéskezelő legalábbis ezt írja.
Gépem?
Nos Intel Pentium 3.06 GHz proci(egymagos), Asus alaplap, 2x1Gb ram dual chanel, Ati hd3850 videókari, 200Gb samsung vinyó.
Sajna a problémám továbbra is fennáll és nem indulnak a fentebb említett programok. Míg ezeket nem sikerül életre keltenem, kár is tovább kisérleteznem továbbiak telepítésével szerintem.
-
PiciKenny
senior tag
válasz
StevenKing
üzenetére
nincs húzva a géped? minden frissítésed fent van? milyen géped van?
-
StevenKing
csendes tag
Sziasztok!
A (#31515) hozzászólásomban feltett kérdésemre semmi válasz?
Annyira profik vagytok itt, én meg még csak ismerkedem ezzel a linux dologgal.
Kérlek benneteket segítsetek ha tudtok valamilyen megoldást!
Előre is köszönet érte! -
PiciKenny
senior tag
Szép jó estét!
Ubi alatt is van valami mousefix dolog?
vagy csak simán az ami a beállításoknál van egérgyorsítás? esetleg mouse rate? (hz) változtatás van valamilyen módon? 
-
izomhod
őstag
sziasztok!
ubuntu 10.10-est próbáltam feltenni.
van egy samu 40es vinyóm, először 20-20ra volt felezve, c-n a win xp, és amellé akartam telepíteni. megállt telepítés közbenutána mondtam neki, hogy mind a 40 gigát használja, és csak az ubuntu legyen rajta. hiba ugyanaz, ugyanott.
ezek screenshotok
nem kronológiai sorrendben 
én nem értek hozzá egyelőre, de tudtok ötletet adni hogy oldjam meg?
köszi
-
Sziasztok!
Valakinek sikerült már életre keltenie a Gwibber -rel a Facebook accountját?
-
ntomka
nagyúr
Tessék játszani!

-
Akkor is maximum Lubuntuval érdemes próbálkozni, így is túl gyenge ez a gép hozzá.
De ha csak próbának tennéd fel, akkor egyszerűen telepítheted a másik, modernebb gépre is Wubival, mint egy alkalmazást, vagy egyszerűen Live-ként próbáld ki.
Azért a bugmenteség nem garantált. -
maláj
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
fejlemények:
találtam 1 db 64 MB-os ram-ot így már megvan a 128 MB
és van 1 db 10 GB-os hdd is amit most dugtam a "pici" helyére
de a probléma még mindig fennáll
szerk: mivel sokan dícsérik a linuxot, hogy így + úgy ingyenes, nem bughalmaz mint a "zikszpé" + a többi hát gondoltam kipróbálom és ha bevállik akkor a többi gépre is az megyen fel ==> ezért tenném fel erre a gépre, a másikat attól még tudjam használni és ne kelljen op. rsz.-t feltenni újra ha mégse jönne be az ubi
-
Hát, erre Ubuntut ne próbálj rakni, főleg ne 10.10-et. Talán a Lubuntu ami még szóba állna vele, de még az is kétséges.

Áh, ahhoz is kell minimum 128 MB RAM, a grafikus telepítéshez meg 160... Szerintem ezt visszaviheted a kukába.
De mire akarnád ezt még használni? És miből gondoltad, hogy a legújabb Ubuntu majd vígan elfut rajta? -
maláj
addikt
azt hiszem +van a probléma
"Partícionálnod kell a winchesteredet a következőképpen (a partícionálót itt találod: System -> Administration -> Partition Editor): az Ubuntu minimális helyigénye 4 GB, viszont az ajánlott méret 8-20 GB. "szerény gépemben 1 db 2.4 GB-os HDD "dohog"

-
ntomka
nagyúr
Próbáld meg előbb live módban indítani (kipróbálás), ha bejött az asztal, onnan is lehet indítani a telepítést. Volt, hogy nekem is csak így ment, sőt, mivel wifi-n netezek, így is szoktam, hogy a netkapcsolatot be tudjam állítani a telepítéshez (nyelvi csomagok letöltése végett).
-
maláj
addikt
üdv lányok
+van a gép ubi 10.10-nek de nemigazán sikerül feltenni
boot után enter, magyar nyelv kiválaszt, ubuntu telepítése kiválaszt majd 1 kis idő múlva bejön 1 lilás-rózsaszínes kép rajta az egérkurzorral és onnantól sehova tovább
-
StevenKing
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocsátom, hogy linuxban kezdő vagyok.
Most hallottam, hogy megjelent a legújabb ubuntu, gondoltam kipróbálom.
A hanggal nem volt gondom. A videókártyával több gondom volt, de a fórumokon kiokosodtam, hogy zárt driver telepíthető az Ati hd3850-es kártyámhoz. Megy is frankón. Még a "gumiablakokat" is betudtam állítani.
Igazán látványos!
Viszont játékok alig akarnak menni. Szoftverközpontból telepítettem az Alien Arena-t, de nem megy. Bejön egy fekete képernyő, felül "CRX" felirattal és semmi.
Hasonlóan ubuntu szoftverközpontból telepítettem a Chromium B.S.U. játékot, de ennél pedig indításkor semmi nem történik.
Az előző dolog történik a synaptic-ból telepített Urban Terror-ral is. Semmi ha indítani akarom!
Szoftverközpontból telepített Frozen-Bubble és Monkey Bubble megy tökéletesen.
Viszont az alapprogramok közt lévő Quadrapassel se indul el!
Végigbújtam a fórumokat nem azzal akartam kezdeni, hogy kérdezek, de nem találok eddig megoldást!
Arra kérlek titeket, ha tudtok bármilyen megoldást is számomra, azt lépésről-lépésre tegyétek és érthetően, mert mint mondtam linuxban totál kezdő vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat! -
-
Siriusb
veterán
Van KDE-re olyan új email figyelő, mint a mail-notification, ami több postafiókot is támogat?
-
JamesHun
addikt
válasz
floatr
üzenetére
szia
köszi a segítséget
tökéletesen felment a libreoffice, de itt is megvan az a hiba a függvényeknél :S
kezdem azt gondolni, hogy valahol van valami beállítása de nem találtam meg eddigvalakinek valami ötlete, hogy a függvénytündérnél ha bármelyik képletnél kijelölök egy mezőt akkor pl A1 helyett miért A1:A1-et ír és ha másik sheetre megyek át akkor a sheet nevét miért hagyja ki a cellakijelölésből?
nézegettem a beállításokat, de nem találtam meg hol lehet valami a kijelöléssel kapcsolatban :S
amúgy nagyon gyors ez a libre

Üdv
James -
n00n
őstag
válasz
Bertiee
üzenetére
Az Ubuntu 10.04 és nem 10.4, kérlek figyelj oda rá!

Más:
A másik, elérhető egy GNOME3 ppa Maverickre:
https://launchpad.net/~ubuntu-desktop/+archive/gnome3-buildsÉrdemes meglesni!
A harmadik, hogy Cimi átportolta a murrine témamotort és a hozzátartozó light-themes (Ubuntuban alap) témát GTK+ 3-ra, itt a blogja képekkel:
http://www.cimitan.com/blog/2010/10/14/murrine-and-ubuntus-light-themes-ported-to-gtk-30-with-a-ppa/ -
válasz
lhurgoyf
üzenetére
Célszerűbb a legújabb 10.10-es kiadás desktop telepítőjét letölteni, majd egy Live rendszert indítani (vagyis a kipróbálás menüpontot választani). Ott elvileg egyből kiderül, hogy jó-e a cucc és lehet-e használni. Legalábbis elvileg, attól is függ, hogy milyen vezérlőről van szó. Mivel nem írtad és amúgy is, ezt nem tudom így megmondani neked.
-
lhurgoyf
tag
Hali, sziasztok!
Új vagyok ebben a topikban, sőt az ubuntu területén is.
Azzal küzdök, hogy összeismertessem a laptopom (Thinkpad T410) wifi adapterét a Windows7(64bit)-tel.
Nagyon sok mindent próbáltam, és félő, hogy hardverhibás. Azt a javaslatot kaptam, hogy kérdezzem itt meg, hogy alap Ubuntu telepítéssel, vagy trükközés nélkül mennie kellene-e a wifi adapternek. Konkrétan az ubuntu-10.04.1-desktop-amd64-nak kell-e látnia, ha nem, honnan melyik verziót töltsem le, aminek tutira látnia kell egy szimpla install után? Ha az Ubuntu sem látja, elhiszem, és viszem a szervizbe...
Köszi
Lhurgoyf -
ArGab
őstag
Nagy nehezen meglett a probléma forrása, ami miatt nem megy a jack sense és a hangkártya bemenetek. Szokás szerint hozzáadom az /etc/rc.local-ba, hogy: rfkill block bluetooth sort, így induláskor kilövi a bluetooth-t és nem világít az arcomba az erős kék led. És jelen pillanatban úgy fest ha szerepel valami az rc.local-ban, akkor teljesen megkergül az előbb említett két dolog.
Valami egyéb ötlet, alternatíva van, hogy ne kelljen minden alkalommal kézzel kikapcsolni a BT-t? -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu 10.4, transmissionnel torrentezek. Egy már folyamatban levő letöltés közben meg tudom változtatni a mentés helyét?
Kevés a hely a beállított meghajtón, lenne egy másik üres partícó, de hogy helyezem át a folyamatban levő torrentet? A már letöltött torrentek áthelyezésével is tudnék helyet alakítani, de azokat hogyan tudom áthelyezni, hogy azután újra lehessen seedelni őket? Bocs ha zavarosan fogalmazok, de az ubi is új és a torrentezés is új nekem... Köszönöm előre is!Üdv
.
Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC Game Pass előfizetés
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mennyivel másabb mint az ubuntu? Csak a grafikus felület más, vagy sokminden másban is eltér?

10.04-el semmi baj nem volt...

]

nem kronológiai sorrendben

Tedd rá a mancsod az egérre!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)