Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Hello! Kéne egy kis segítség a Wine programmal kapcsolatban! Fogalmam sincs hogyan áljak neki... valaki tudna segíteni, hogy mit honnan töltsek le, és hogy mit hogyan telepítsek ?
(Linux Ubuntu 10.04)
Előre is köszi!!
-
válasz
szeva000
üzenetére
Jó, azt el is felejtettem, akkor paranccsal (konzolban):
chmod +x pbe_agent_linux_jvm.binÉs el is felejtettem, az a jvm nem véletlenül van a nevében, kell hozzá a SUN-os JAVA is. Tehát ha neked nincs az feltelepítve, akkor rakd fel. A partner tárolóban van, szóval azt engedélyezd ha nem lenne*, majd a sun-java6-jre csomagot telepítsed.
*/etc/apt/sources.list -> deb http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner -
válasz
szeva000
üzenetére
Nah, le is töltöttem, ezt egyszerűen futtatni kell és elindul a telepítő. Nautilusban jobb egérgomb rá -> Tulajdonságok -> Jogosultságok -> Fájl végrehajtásának engedélyezése programkénthez pipa. Nyiss egy terminált, majd lépj a letöltési könyvtárba (cd /...), ahol van a fájl és futtasd a következő paranccsal:
sudo ./pbe_agent_linux_jvm.bin -
szeva000
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
megy egy privi.majd úgy le tudod tölteni

De azt nem értem igazán,hogy wine alatt a powerchute telepítésekor miért nincs soros portom?Ez windows alatt kiválasztható.
Most próbálgatom apámék gépén a Lucid Puppy-t...ez tényleg nem eszi meg azt a P2-es gépet sem
,de nem tatszik neki,mert nem magyar 
... -
válasz
Bertiee
üzenetére
A régebbi kerneleket ellehet távolítani, különben feltud halmozódni egy csomó, ez valóban zavaró dolog. Az Ubuntu Tweakkel pár kattintás, de szerintem egyszerűbb és gyorsabb, ha kiadod - jelen helyzetben pl. - a
sudo apt-get purge 2.6.32-24-*
parancsot.(#31087) szeva000: Az a cucc - ahogy elnézem - 2005-ös. Az RPM-et így nem biztos, hogy feltudod tenni, könnyen előfordulhat, hogy függőségi problémája lesz. De, a legelső szerintem forráskód lesz, azt megpróbálhatod letölteni és fordítani, úgy már elképzelhető, hogy működni fog. Én nem tudom megnézni, mert nem lehet letölteni csak ha regisztrálva van az ember.
-
Bertiee
senior tag
Még egy kérdés. Az ubuntu saját bootmanaggere működik gépindításkor- W7 is van mellette azért.
Pár napja frissített a rendszer és már az eddigi xxxx.24 végű felett már egy xxxxx.25 végű ubit is kínál indításra. Gondolom ez amire frissített. Ezt mindig így fogja csinálni? Ha 8 frissítés lesz akkor 1 képernyőnyi cucc lesz amiből ki lehet választani bármelyiket? -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu 10.04. A beépített "transmission"-al torrentezek.
Miért van az, hogy szabályos kilépéssel állítom le, másnap elindítva a folyamatban hagyott torrentekről piros betűvel "azt állítja", hogy a meghajtó el lett távolítva és a "hely beállítása" menüvel beállíthatom?
Ha mindegyikre rányomom a "helyi adatok ellenőrzést" akkor találja meg őket újra.
Végül is működik a dolog, csak pl egy 9 gigás fájlból ha már le van töltve 4 giga, azt vagy 10 percig ellenőrizgeti.
Bocs a nyelvezetért, de nagyon kezdő vagyok.Köszönöm!
-
klayton#1
tag
Valaki próbálta esetleg a mutt mail programot? Az érdekelne, hogy megoldható-e valahogy, hogy az ékezetes karaktereket megfelelően kezelje? Ubuntu 10.04 alatt telepítettem sima 'sudo aptitude install mutt' paranccsal, és az ékezetes betűk helyett kérdőjeleket ír.
-
szeva000
addikt
Hi!
Nah...mostmááár kezd az agyamra menni
...Felraktam a WINE-t...így még ráadásul a UPS poerchute progija fel is megy,de....nem lát soros portot.Most egyáltalán lehetséges valahogy megbűvülni ezt a problémát?
Ha nem...valaki válallkozna arra,hogy letölti az apc oldaláról azt a pcbe agent.rpm-et és valahogyan telepíthetővé tenné kubuntu alá?
Pedig már a leadtek pvr3000-en kívül csak ezzel van bajom,de a tuner nem is érdekel. -
-
Sziasztok!
Este próbálkozom a 10.10 RC -vel. Van rá megoldás, hogy a véglegesre majd frissíteni tudjam?
-
RaZroX
addikt
Hello!
Most váltottam át Linuxra, még újonc vagyok
egy kis segítség kéne..
Az Xfire nevű programot szeretném egy Linux Ubuntu 10.04-en használni. Valaki tudna segíteni, hogy hol találom ?A linux alap csevegőjéhez találtam Xfire PlugIn-t, de nem tud csatlakozni. Hálozati hibát ír...
Tehát ha van valaki aki tudna nekem segíteni, hogy működjön az Xfire nagyon örülnék

Előre is köszi!
-
ntomka
nagyúr
válasz
szaszayanou
üzenetére
A dist-upgrade csinál teljes frissítést.
(#31080) pc-user: Grub helyreállítással megoldható: [link]
-
pc-user
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha az Ubuntu "mellé" utólag kerül telepítésre win os (a hdd egy másik partíciójára természetesen), akkor az Ubi attól még indítható lesz? Nem tudom, hogy a grub helyreállítóval megoldható-e a kérdés?
-
Atapi
senior tag
válasz
szaszayanou
üzenetére
ha minden igaz, az upgrade csak a telepített csomagokat frissíti le, ha jött ki hozzájuk frissítés. ha új kernelt akarsz telepíteni, akkor az új kernelt kikeresed, és telepíted, de az upgrade nem fogja lefrissíteni (mert új csomagnak számít).
esetleg dist-upgrade-et kipróbálhatod, az kernelt is frissít ha jól emlékszem, de nem vagyok benne biztos... -
szaszayanou
aktív tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy az apt-get upgrade parancs nem cseréli le a linux kernelt a legfrissebbre, hanem visszatartja azt a frissítéstől? A grafikus frissítéskezelővel rendben feltelepül.
ubuntu 10.04 az OS.
-
Genius TwinTouch 720e, de akkor nálad ott a probléma, hogy szoftveresen kell párosítani, az nem megy. Nálam a vevőn, a billentyűzeten és egéren van egy gomb, azokat kell nyomkodni, úgy lehet párosítani. Így gyakorlatilag ugyanúgy látja a rendszer, mintha sima vezetékesek lennének.
-
Atapi
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
ubuntu alatt nem hagyja magát. (ezt csak softveresen lehet párosítani, wines gépen megy is, ubuntu alatt virtualbox win rendszeren lehet párosítani, de nem működik a párosított eszköz, simán ubuntun meg ugye eleve nem működik a párosító prog)
de ha nálad megy ami neked van, mondanál nekem egy márkát?

-
Atapi
senior tag
használ valaki vezeték nélküli egeret ubi alatt? ki akartam próbálni egy a4tech egyszerűt, de nem akarja az igazságot... szóval tudtok ajánlani valamit, ami megy nyűglődés nélkül?
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Linuxos realtek HD Audio drivert érdemes telepíteni?
-
ZCoyote
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
...vagy egy Lucid Puppy ha már Ubi
-
fradi81
veterán
Hello
Rá van kötve egy tv a laptopra, működik rendesen és a TV-t ismeretlennek látja, és a bal felső sarokba rózsaszínnel ott virít a felirat, filmnézés közben ez nem túl jó, el lehet tüntetni valahogy?
-
szeva000
addikt
Jah,elfelejtettem tgnap írni,hogy tényleg nem látja a raid0-át a kubuntu
...sírva is fakadtam,hogy a win mellé nem megy föl
Nos mégegy kérdés
...apáméknál van egy régi P2 vagy P3-as gép...erre milyen linuxot érdemes rakni?(csak netezésre van használva) -
-
válasz
szeva000
üzenetére
Használsz bármiféle kiegészítőt a PulseAudiohoz? Éppen mostanában kellett megszabadulnom az Equalizertől mert míg a rendszer többi része azon keresztül szólt, addig a Youtube meg nem. Vagy nem volt így hang ott, vagy nem tudtam egyszerűen szabályozni (mármint át kellett állítanom, hogy azt vezérelhessem).
-
szeva000
addikt
Hi!
A weboldalaknál(pl youtube) nincs hang.A VLC lejátszónál sincs,de a dragonplayeren van.
Mi okozza ezt vagy mit nem raktam fel? -
PiciKenny
senior tag
Még 1 kérdés.hogy lehet a bejelentkező képernyő témáját módosítani? ne az a "csúf" legyen.
eddigi ubinál ezt simán lehetett változtatni "adminisztráció -> bejelent. kép." most semmi ilyen nem jön be. csak hogy magától lépjen be, vagy jelszó stb.. :S -
Siriusb
veterán
válasz
ZCoyote
üzenetére
Tamoo,
azonban ha router mögött vagy, ez a router által kiosztott IP címet fogja mutatni, nem azt, amit a szolgáltatód adott. Azt pl. a http://whatismyipaddress.com/ oldalon tudod megnézni. -
Tamoo
nagyúr
Lenne egy nagyon alap kérdésem...
Milyen paranccsal tudom lekérdezni a saját IP címem?
-
ntomka
nagyúr
válasz
PiciKenny
üzenetére
A pulse az alsa fölött helyezkedik el. Igazából annyi a feladata, hogy összegyűjti a ki és bemenő hangokat, majd lekeveri őket a megfelelő eszközre. Ugyanezt az alsa is tudja, sőt gyorsabban, csak nincs olyan profi felülete, és az is igaz, hogy a hangkártya drivert mindig az alsa adja. Kivéve, ha OSS-t használsz, bár ez nem valószínű.

-
ArGab
őstag
Kipróbáltam az RC-t, de továbbra sem állítja le a gépet, már LiveCD-ként sem, hanem helyette rögtön a leállítás után újra elindul. Valami ötlet, mi lehet a gondja?
-
törölt tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Létezik e olyan kis program, mint ami olyan mint win alatt a notes gadget? Tehát, ilyen kis cetli az asztalon. Van pár fontos dolgom ami fel van írva win alatt, és jó lenne, hogyha itt is látnám.

-
ntomka
nagyúr
válasz
Brutforsz
üzenetére
Felszereléstől is függ, hogy min hallgatod. Fejhallgatón nekem is tiszta az alaplapi, sőt a notimban lévő is, de mikor rákötöm a Sony erősítőn keresztül a nagy hangfalaimra, akkor "sír a fülem".
De erről szerintem nem itt kell vitát kezdeni, főleg, hogy vájt fülűnek is tartom magam valamennyire. 
(#31032) PiciKenny: Olyan nincs, sőt, a hangkártyák kezelése a mai napig az egyik legrosszabb része a Linux rendszereknek. De általában a Creative kártyákkal az a tapasztalatom, hogy a pulseaudio óta az 5.1 analóg probléma és hackelés nélkül működik.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
PiciKenny
üzenetére
Nekem is ilyen alaplapi hangkártyám van, szerintem nem szól rosszabbul, mint az SB Live!, amit régebben használtam -- sőt, ez nem szed össze zajt a gépből.
A fémes sercegést én is tapasztaltam -- de csak a center hangszórón, mp3 hallgatásához -- mivel amúgyis csak két csatornás -- átállítom Analog Stereo Outputra a vezérlőt, aztán a hangcuccom kiteszi az 5+1 hangfalra, így jól szól.
#31032: Tény és való, hogy én Ubuntu -- és egyáltalán Linux -- alatt semmivel nem voltam elégedetlen, kivéve a hang(rendszerek) kezelését.
-
ntomka
nagyúr
válasz
PiciKenny
üzenetére
Mivel az alaplapi "hangkártya" csak egy codec dac-kal megtámogatva a cpu-ra utalva, nem hiszem, hogy értelmetlen volt a válaszom hozzávéve azt a tényt, hogy az integráltság miatt (jelen technológiák mellett) konverzió után a zajosodás elkerülhetetlen.
Igen, ha tiszta, minőségi hangot szeretnél, vegyél hangkártyát. 
De ha konstruktív választ is akarsz, akkor nézd meg, hogy a lejátszódban a kimenet pulseaudio legyen, ne alsa, ugyanis utóbbinál valóban előfordul hibás dekódolás magasabb cpu használatnál.

(#31026) PiciKenny: Mondandómban fel van téve, hogy az analóg kimeneteket használod.
Egy alaplapi csodánál a 11 éves technológiára épülő sb live 5.1 is szebben szól (persze ez nem azt jelenti, hogy ilyet kell venni, mert ettől csak jobbat lehet venni manapság). 
-
PiciKenny
senior tag
Sziasztok
Hogy lehet a hangnál kivenni azt a szercegést ?:S mert pl AC3 5.1ben nagyon zavaró, s mp3 lejátszásnál is.8 Channels ALC889A Audio controllerről lenne szó. -
ntomka
nagyúr
Megjelent az RC kiadás a hivatalos Ubuntu verziókból és derivatíváikból! Tessék tölteni és próbálgatni!

-
rankesz
veterán
' reggelt!
Hogy tudom azt megoldani hogy az XBMC indításakor a Compiz automatikusan letiltásra kerüljön? Konkrétan az a baj, hogy Az ION GPU-ja nem elég erős ahhoz, hogy maximális Compiz effektek mellett indítva simán vigye a 1080p-t, sok lesz a frame drop.Viszont ha kikapcsolom a Compizt akkor folyamatos, és monitorozva se mutat képeldobást.
Arra gondoltam hogy az XBMC futtatásához létrehozok egy külön usert, aminél le van tiltva a compiz.
Szerintetek menne ez így, hogy a különböző fiókoknak külön compiz beállítása van?
Vagy van egyszerűbb mód szerintetek? -
-
-
szeva000
addikt
remélem jól írtam terminálban való letöltést.
de ezt dobja ki utána:
rpm -i pbeagent-8.0.1-609.i386
rpm: please use alien to install rpm packages on Debian, if you are really sure use --force-debian switch. See README.Debian for more details. -
szeva000
addikt
Nos még mindig én....

Csak nem akaródzik ez az APC ups dolog megoldódni...tőlem bizta nem
Letöltöttem az apc oldaláról a pbeagent-8-0-1-609.i386.rpm-et,de nem tudom telepíteni....szóval már itt megragadtam
Az APCUPSD monitor sem megy...vagyis nem tudok vele mit kezdeni. -
ntomka
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Keress azureus nevű folyamatot, lehet úgy szerepel a listán.
-
biker
nagyúr
király, megy a TBird importáltva

A felső menüben van egy launchpad(indicator applet), aminek nem jövök rá, hol kell beállítani.
srác tbirdot akar, de az mindenképpen evolutiont akar indítani.
Nem lehet átállítani? -
rankesz
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Megoldva.
Indításkor kiírta ugye hogy para van mit akarok tenni. Kértem egy terminálba való kilépést. Ott beléptem a Letöltések mappámba ahol hál istennek még megvolt a driver.
Onnan már simaliba volt.
sudo sh NVIDIA-Linux-x86-256.44.runTényleg, hogy kell helyreállításmódban újraindítani manuálisan? (újszülöttnek minden vicc új)
Amúgy azért raktam kézileg drivert hogy kipróbáljam a legújabbat, mert az XBMC alatt rángatott ION alatt a 1080p, pedig nagyon nem kellene neki...
-
válasz
rankesz
üzenetére
Ez nem túl gyakori jelenség, én igazából nem is találkoztam hasonlóval. Persze elképzelhető, hogy azért, mert nincs nVidia-ás GPU-m (szerintem vannak még páran ilyen egyének).

Amúgy elképzelhető, hogy akkor csak a kézileg telepítettel van a gond, én nem hiszem, hogy hasonló probléma előállna a tárolóból telepített meghajtó esetében (mert ugye az elég gáz lenne). Újbóli telepítéshez akkor vagy stop gdm, sh ./..., start gdm, vagy egyszerűen indítsad helyreállításmódban a rendszert és ott futtasd a telepítőt. -
PuMbA
titán
válasz
rankesz
üzenetére
Ezért kell az Eszközmeghajtók-ból feltenni az NV drivert és akkor nincs ilyen. Ha jól tudom akkor az NV driver .run fájlához van olyan argumentum, hogy csak a kernel modult rakja újra. Többet én sem tudok, Google-ba ha rákeresel, hogy "nvidia kernel module install" akkor biztos kidob egy jó megoldást.
Brutforsz: igen, én is csak kiveszem az indítópultból a frissítéskezelőt és nincs baj vele, tehát nem muszáj uninstallálni
-
rankesz
veterán
Az előbb a frissítéskezelő szólt hogy van új kernel. Fel is rakattam, mire restart után az nvidia driver összefosta magát.
Ez gyakori jelenség?Hogy lehetne megjavítani? Driver reinstall? (Azt se tudom már hogy volt, valahogy az x-et kellett kilőni, majd parancssoros telepítés...
ááá

-
Brutforsz
senior tag
Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 12.15.
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...sírva is fakadtam,hogy a win mellé nem megy föl
)

Ez gyakori jelenség?