- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Egy TV-kártya firmware feltöltése miatt lassú a rendszer indulása Maverick alatt hasonlóan, mint eddig. Majdnem szó szerint az a gondom, mint amit ebben a bug report-ban leírtak, csak nekem kb. 30 másodpercre fagyasztja le az indítást:[link]. Lehetne előrébbhozni valahogy a firmware feltöltést az indításnál? Most kb. 55 másodpercig tart az indítástól, amíg be tudok jelentkezni.
-
válasz
Laca 012 #31693 üzenetére
Miért nem próbálod meg úgy ahogy írtam? Szedd le amit eddig feltettél, recovery console: sudo apt-get autoremove gdm és tedd fel úgy ahogy lentebb írtam. Szerintem annyi a baja, h a gdm csomaggal nem került fel minden ami a helyes működéshez kell.
gdm vs. ubuntu-desktop
Ha fentvan utána kézzel le is szedheted ami nem kell, bár nem foglal így se sokat.[ Szerkesztve ]
-
Jó, de általában mindenhol, mindenkinél van router. Nah, olyankor már ott megbukik a beépített távoli asztali kliens, macerás a port nyitogatás. Persze ha az irányítandó gép közelébe férkőzhet az ember és amúgy nem időleges dologról van szó, akkor jó.
A progiban ilyen automatikus indítási állítást nem látok, de indítópultba berakható és állandó jelszó is beállítható, szóval a dolog egyszerűen kivitelezhető (persze feltételezi az automatikus bejelentkezést is). -
Atapi
senior tag
válasz
Kendek #31692 üzenetére
a sokkal jobb az elég relatív. nekem csak x basztatásra kell távoli asztal, az egyéb funkciók hidegen hagynak. erre meg elegendő a beépített, feltéve, ha működik...
de ha már felhoztad a teamviewert, tud esetleg olyat, hogy daemonként indul a rendszerrel, és távolról enged bejelentkezni, majd remote/local folytatható később a vele megkezdett session?
-
Tompie
őstag
Hali!
Akinek hasonló gépe van annak a válasza érdekelne.
AMD Athlon 2500+ proci, 1.5Gb RAM, és ATI 9800 videó kártyám van.
Ezen a gépen 8.10 Ubi jól fut, a 9esek már elég lassúcskák voltak. Ugye a 10.04-en már gyorsítottak de mivel az be sem bootolt nekem Live CDről sem nem tudtam kipróbálni, ez a 10.10 Live CDről bebootol és az lenne a kérdésem, hogy milyen sebessége lenne? Lenne min. olyan gyors mint a 8.10?
köszi -
Laca 012
őstag
válasz
Laca 012 #31674 üzenetére
Felraktam ismét egy Firefoxot és elég érdekes, de azt tapasztalom, hogy ha a kisebbik monitoron megnyitom, akkor a másik monitoron már nem tudom megnyitni.
Mintha a 2 monitor külön-külön useré lenne és ha az egyik megnyit egy alkalmazást, a másik már nem férhet hozzá amíg az foglalt..És tényleg azt sem értem, hogy a kurzort át tudom húzni egyik képernyőről a másikra, de se egy ikont, se egy megnyitott ablakot se semmit nem tudok áthúzni. Ez szerintem nem felbontás probléma, hisz mindegyiken éles kép van és saroktól sarokig koppan az egér a szélén.
Szerintem inkább az lehet, hogy pl. a gdm nincs bekonfigurálva rendesen, és a másodlagos képernyőt csak valami zombinak nézi..
Csak azt lenne jó tudni, hogy ezt hol kell és hogyan beállítani.. -
Atapi
senior tag
10.10 alatt működik nálatok a beépített távoli asztal? nálam nem nagyon akar
-
válasz
hackeeeee #31685 üzenetére
Ez bőven mérési hibahatáron belül van. De egyébként is felesleges szerintem vele foglalkoznod, csak akkor van gáz, ha valamiért mondjuk 100 %-ra terheli a procit egyfolytában. Vagy van valami különösebb oka is neki, hogy foglalkoztat a dolog? Mondjuk merül az aksi vagy mi?
-
-
válasz
hackeeeee #31680 üzenetére
ppa:xorg-edgers/ppa
Ez nálam is fel van véve mindenhol, nagyon jó.
Persze néha instabil, bugos, nem jön be a grafikus felület, de amúgy mindez nem jellemző, jól szokott működni.(#31681) ntomka: Itt egy merőben új hozzáállás:
sudo sh -c "add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa ; apt-get update ; apt-get dist-upgrade"
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #31677 üzenetére
Nah meglátom, hogy van-e erre esetleg valami ötlet, ha nincs akkor megpróbálom a Mint-et, hátha azzal nem lesz gond. De gondolom abból meg érdemes lenne megvárni a 10-es verziót.
Kérdés, a gnome felület alatt ugyanúgy megy minden mint ubuntu alatt? Tehát pl. ubuntu-tweak-et fel lehet gyógyítani rá? Abban van ugye pár hasznos dolog ami jól jön.
-
Laca 012
őstag
válasz
body007 #31664 üzenetére
Az ablakkezelőt apt-get install gdm parancsal raktam fel. Nincs is semmi felesleges, még pl.grafikus szövegszerkesztő sem.
n00n :Nem lehet, hogy túl nagy felbontást próbálsz ráerőltetni? Mert nekem úgy tűnik.
De nekem is úgy tűnik, csak akkor a kurzor miért "koppan" a kijelző szélén és miért nem fut-ki a képből??? Másrészt hol állítsam át?? Ugyanis ha olyan xorg.conf-ot rakok fel aminél az elsődleges monitor is működik, akkor hozzáférek grafikus felületen a monitorbeállításhoz, csak nem működik, nem alkalmazza a beállításokat..Nekem az a megérzésem, hogy a gdm valahova rossz pozícióba pakolja ki a bejelentkező ablakot és a paneleket is.. Bejelentkezés után is van a bal felső sarokban egy fehér pont, szerintem az lenne a 2db tálca, csak "kicsit összezsugorítva"..
A tutorialokban írnak pl egy ilyet:
# Be sure to modify /etc/gdm/Init/Default to contain the following blurb right after the definition of the gdmwhich() function :
XRANDR=`gdmwhich xrandr`
if [ "x$XRANDR" != "x" ] ; then
$XRANDR -o 0
fiHa ezt beteszem akkor pl. se kurzor, se ikonok..
Aztán most pl a monitorbeállításoknál végre megjelent második monitorként, és ki tudom venni a klónozás-ból a pipát, meg elvileg tudom is állítani a felbontást-frissítési frekit, de hiába bökök az alkalmazás gombra, nem lépnek érvénybe a változások..
A xorg.conf most így néz ki:
Section "Files"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
ModulePath "/usr/local/lib/xorg/modules"
ModulePath "/usr/local/lib/xorg/modules/drivers"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "DisplayLinkMonitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024X768"
Virtual 2304 864
EndSubSection
EndSection
Section "Screen"
Identifier "DisplayLinkScreen"
Device "DisplayLinkDevice"
Monitor "DisplayLinkMonitor"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "800x480"
Virtual 2304 864
EndSubSection
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "ServerLayout"
Identifier "Server Layout"
Screen 0 "DisplayLinkScreen" 0 0
Screen 1 "Default Screen" LeftOf "DisplayLinkScreen"
Option "Xinerama" "off"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "intel"
VendorName "Intel Corporation"
BoardName "4 Series Chipset Integrated Graphics Controller"
BusID "PCI:0:2:0"
EndSection
Section "Device"
Identifier "DisplayLinkDevice"
driver "displaylink"
Option "fbdev" "/dev/fb0"
EndSectionDe hiába vannak itt szerintem helyesen beállítva a felbontások, a nagy monitor is valamiért 1152x864-ben adja ki a jelet.
Nem volt valami változás a 10.04-ben és nem lehet, hogy nem is itt kellene konfigurálnom?? Nem csodálkoznék, mert ugye pl. a gdm setup parancs sem működik már, meg sokminden máshogy van..Vagy csak valami más felübírálja ezeket a beállításokat??
Szerintetek hol kellene valójában bekonfigurálni a felbontást-képernyő helyzetét...stb?
-
viztelen
tag
Hello.
EEE 900-as netbookot használok , jelenleg friss ubuntu 10.10 -zel (netbook edition).
Tettem rá touch screen-t, sikerült feltelepíteni, kalibrálót is találtam rá (xinput_calibrator).
Viszont van egy olyan problémám, hogy a kalibrált beállításokat nem jegyzi meg.
Azt olvastam, hogy akkor a /etc/X11/xorg.conf-ba (ill. mostmár /usr/share/X11/xorg.conf.d/99calibration -ba) kellene betenni a kalibrációs értékeket.
Ezt meg is teszem, de a rendszer nem használja.
Tudtok esetleg segíteni, hogy lehet ezt megoldani?
előre is köszi a segítségetszerk: 10.04-gyel is ugyanez volt a probléma, újraraktam 10.10-zel, hátha ott működik. de nem.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, ubuntu lett a vége, kubuntu 10 perc után elnyerte a nemtetszésemet...
Most telepítgetem a cuccokat vissza.Első érdekesség, frissítéskezelőből nem akart frissíteni, rendszerment pöccre frissített....
[ Szerkesztve ]
-
Maarki
aktív tag
Helotok
Van egy kis gondom tudnátok segíteni torrentfluxot használunk csak nem tudom hogy kell be állítani hogy hogy lehet a usereket szétszedni és hogy egyik user ne lássa a másik torrenteit
válaszotok előre is köszönöm -
Laca 012
őstag
Sziasztok ismét!
Mint már írtam, egy intel ATOM-os lapból építettem egy kis fogyasztású NAS/ média-webszerver/router -t, amin UBUNTU Server 10.04.1 fut. A hálózati szolgáltatások már nagyon megbízhatóan és stabilan működnek, tehát ezt a szerepkörét ahogy szerettem volna, hibátlanul betölti.
Volt régebben egy gnome fagyásos problémám, amit Kendek-kel próbáltunk megoldani. Végülis a probléma megszűnt már, mégpedig akkor, amikor a memtest-el vizsgálva hibátlannak tűnő 512mb-os modult 2GB-osra cseréltem. Ezek szerint csak kevés volt neki..
A mostani problémám már megint egy kis fejlesztésből adódik.
Szerettem volna hozzá egy mini érintős monitort, hogy később webes felületről tudjak szolgáltatásokat ki-be kapcsolni, rendszer-információkat, grafikonokat...stb-t jelezzen ki, illetve a skype-ot is tudjam vele használni, ha csak ez a gép van bekapcsolva.Vettem is hozzá egy USB csatlakozású Samsung UbiSync7 monitort, amihez ráadásul már meg is rendeltem egy szintén USB-s touch érintőpanelt is.
Az Ubuntu server karakteres felületen azonnal fel is ismerte és működött:
A hétvégét végig "google-zva" és próbálkozva eljutottam odáig, hogy végre van grafikus felület is, és elsődlegesként is fut, csak hibásan..
Most ott tartok, hogy a bejelentkezőablakban csak a képernyő bal felső sarkában egy csík jelenik meg ha entert nyomok akkor kicsit meghosszabbodik:Aztán vakon begépelem a jelszót.. (nem mintha a pöttyök hiányoznának..) és akkor bejelentkezik. Megjelennek a mappák, de panelek, vagy bármi kezelésre alkalmas dolog sem:
A mappákra klikkelve van File Browser, és ha cselezek meg tudok nyitni böngészőt is akár. (elmentett html file-ra klikkelve) A File browser-ben pl a menüsávra klikkelve a menüpont színt vált, de le nem gördül menü..
Érdekes, hogy a firefox-ban működnek a legördülő menük a menüsávból és teljes képernyőre is ki lehet tenni a böngésző ablakát, de ha a youtube videóját akarom teljes képernyőre tenni akkor csak sötétség van és csak ESC-el kilépni tudok..
Illetve amikor bedugtam egy külső hangezközt és érzékelte, felugrottak olyan ablakok amiket nem tudtam bezárni, mert nyilván tartozott hozzá egy kisebb felugró is, ami kereten kívül lehetett és annak bezárása nélkül a nagyobbat sem tudtam még odébb húzni sem.
Ha az xorg.conf-ban nem adtam meg frissítési frekvenciákat csak felbontást, meg színmélységet, akkor pl. csinált olyanokat, hogy a kurzor ki tudott lépni a keretből és a másik szélén jelent meg...stb, meg a neten talált konfigok amiket próbáltam, nagyrészt másodlagos képernyőnek használták ezt a kicsit, de úgy meg pl olyan probléma volt vele, hogy a kurzort át tudtam húzni a másik monitorra, de ablakkal együtt már nem, tehát gyakorlatilag nem tudtam másodlagosként sem használni.
Remélem van itt valaki aki vágja a xorg.conf beállításait, meg a GDM beállításokat!
[ Szerkesztve ]
-
Attól függ, hogy miként száll el a rendszer. Tegyük fel, hogy a grafikus felület bejön még, akkor indíthatod máris ezt a GUI-t, ott pár kattintás. Ha nem jön be, csak terminálod van - esetleg csak helyreállításmódban indítva a rendszert -, akkor kiadhatod a rendszerment parancsot és bejön a terminálos felület, ahol csak pár gombnyomás a visszaállítás indítása. Létezik még egy rendszerment -v parancs is, ami a legutolsó kiemeletlen visszaállítási pontra állítja vissza a rendszer teljes egészében, ezt is használhatod akár. Ha minden kötél szakad, akkor meg indítani kell egy Live Ubuntut és a rendszer-helyreállítást kell futtatni.
(#31660) upszilon: Én nem tartalak vissza, használd nyugodtan a régit. Főleg, hogy még ez az új nincs is egészen kész ugye. Van azért újdonság, de azon kívül, hogy pár funkciót átneveztem a jobb érthetőség kedvéért (meg mert már nem köt a menü), csak annyi van, hogy a rendszerfrissítésbe beraktam egy olyat, hogy a leszedett csomagok megmaradt beállításfájljait törölje automatikusan (tehát ne kelljen külön törölgetni ezeket Ubuntu tweak-kel, hisz úgysem kellenek).
-
n00n
őstag
Kendek kipróbáltam az új Rendszerment-et, nagyon jó lett. Tetszik a Gui,
Egyébként a 64biteset használom, azaz, hogy most állok neki. Kérdésem, ha lementem az egész rendszert és elszállna egy frissítés után akkor hogyan tudom visszaállítani vele?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Vodafoneos internet kapcsolatot szeretnék LAN-on megosztani.
Keresgéltem de semmi információt nem találtam. -
Ez igen, eseti. De csak egy Alt+F2 és egy nyilacska az egész Enter kíséretében (mármint ha amúgy más parancsot nem adtál ki, akkor több nyíl). Belehet a parancsot tenni az indítópultba is, de tapasztalatom szerint úgy sem az igazi, mert úgy sem mindig sikerül neki ablakkeretet kreálnia. Viszont már egy jó ideje nem találkoztam a jelenséggel, talán a 11.04-el már nemfog jelentkezni nálad sem.
-
ArGab
őstag
válasz
^Clown #31646 üzenetére
Semmi baja nincs, én így használom már több mint egy éve az (K)Ubuntut. Viszont a 10 giga szerintem kevés lesz, ha a home-nak nincs külön partíciója. Nálam közel 10 a foglalása 15-ből most, pedig nincs fent sok minden plusszba, csak a rendszerment 3 mentéssel.
NTFS-t ha lassabban is, de biztosan kezeli. Visszafelé sajnos nem megoldható, ext3 elvileg még összehozható, de ext4-et nekem nem sikerült win alatt akárcsak olvasásra elérni.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
nagyúr
Nekem olyan bajom van hogy gyakran eltűnnek az ablak fejlécek, mármint a bezárás, teljes méret...ezek. Ezt csinálta a 10.04 is de most a 10.10 szintén zenész.
-
floatr
veterán
válasz
^Clown #31646 üzenetére
Hát a win7-nek épp lehet annyi, hogy nem tudod használni a másikat
bár ext2-nél is megoldották h legalább olvashasson róla, gondolom ext4-nél is van, vagy lesz ilyen. Pár éve utoljára egy totalcmd plugin segítségével használtam az ext2 partíciót olvasásra, mert a közvetlen használatnak még a gondolata is borzongató volt.
-
törölt tag
válasz
StevenKing #31648 üzenetére
attól függ mennyi memóriád van a gépen. 2-3 giga felett már a rendszer futásához lényegében felesleges, csak a hibernáláshoz kell (mert azt oda menti). de ezért nem kell újratelepítsed, mert lehet neki megadni swap fájlt is, ahogy win alatt.
-
StevenKing
csendes tag
Sziasztok!
Én az új ubuntut-t swap partíció nélkül telepítettem. Lehet, hogy e miatt nem futnak nálam bizonyos játékok? Vagy ez mit okoz, ha nem csinálok swap partíciót? Miért érdemes egyáltalán?
E miatt érdemes lenne-e újra telepítenem? Ha igen, hogyan telepítsem? -
törölt tag
válasz
floatr #31645 üzenetére
hát, rendbetenni egyszer kell
amúgy ha teljes albumok, akkor az easytag elég jó hatékonysággal megtalálja az előadókat, illetve lehet fájlnévből is teg-et csinálni, ez mind roppant mód meggyorsítja azért a rendbeszedést.
amúgy nem hiszem, hogy bonyolult lenne megcsinálni a fájlkezelést, csak szerintem egyre kevesebb embernek van rá igénye. ahogy mondjuk parancssoros mp3 lejátszóra is. -
-
ntomka
nagyúr
Megjelent a Linux Mint 10 RC is. Dobták a még több zöld politikát (ami amúgy nem volt olyan rossz), és egy letisztultabb, ezüstösebb köntöst adtak neki: [link].
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
floatr #31634 üzenetére
én is végigpróbáltam a felhozatalt, de mindenben volt valami probléma, azért használok rhytm-et mostanában. ez sem tökéletes, de bőven jó nekem. a banshee önmagában képes volt akadozni, nem is értem mitől, de a fejlesztők láthatóan tesznek rá, mert 2 verzió óta megvan a hiba. az exaile nálam már a library építgetésekor rommá fagy, clementine és amarok ugye qt-s, plusz a felépítése nem jön be sajnos. a többi (quod libet, listen, stb) meg olyan fapados, hogy azt már nem.
amúgy szerintem ha megvannak a id3 tag-ek a fájljaidban rendesen, akkor teljesen jó ez a music library is, ráadásul rhythmboxban elképesztő gyors a gyorskeresés, még 15 ezer fájlos adatbázisban is. szóval nekem tetszikmeg az élő liták miatt is tök praktikus.
-
floatr
veterán
válasz
^Clown #31641 üzenetére
Az alaprendszernek, meg általános dolgoknak elég 10 GiB, bár egy 250eset használok kettéosztva, mindkettő a bubinak. Annyit érdemes tudni, hogy ha ntfs partícióit tervezel használni bubival, akkor az lényegesen lassabb lesz, mint ext4-essel. Mondjuk ha nagyon dönteni kéne akkor a win7nek az esetleges ótóked, fotosopp és játékok tömkelege miatt szüksége lehet a több helyre
100+60-ra lőném be, ha bubi alól torrentezel is, de 120+40-től sem lesz a bubinak baja. Esetleg pár gigás swap partíciót érdemes csinálni.
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Újra fogom húzni a gépet, egy Win 7 64bit meg egy Ubi 10.10 64bitet tervezek. Az Ubinak mekkora partíciót javasoltok (160Gb-os vinyó)? Köszi!
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #31637 üzenetére
The following extra packages will be installed: liblastfm0 libmysqlclient16 libqt4-sql libqt4-sql-mysql libqt4-sql-sqlite mysql-common projectm-data
...aham, persze
would be. Ma egy kis mysql -- kde-nek tudom h kell -- holnap meg a fél világ.
Tudom: akko kapjam be, meg maximalista vagyok -
floatr
veterán
válasz
#16820480 #31632 üzenetére
Próbáltam korábban találni egy normálisat gtk-hoz. A rythmbox először azon idegesített fel, hogy nem volt képes az amarok 1.x mintájára egyszerűen könyvtárakból működni, mindenáron a nyomorék itunest kellett majmolnia. Aztán az volt állati idegesítő benne, hogy amikor az eclipse fordított, a rythmbox akadozott, katasztrófa h ez alapértelmezett. Aztán próbálkoztam az audacious-al, de az nekem már túl winampos, és akkor bukkantam rá az exaile-ra, ami pont tökéletesen volt minden szempontból.
Ezzel a clementine-al szemezgetek, de tartok tőle h túl sok a qt-s függősége.
-
törölt tag
-
floatr
veterán
Basszus
Arra vártam h a hal végre kikerüljön a disztroból. Erre pakolnám fel az exaile-t, az meg egyből rántaná be magával a hal-t. Van valakinek ötlete h ezt hogyan kéne hal telepítés nélkül működőképesen feltelepíteni? -
agemate
addikt
Az új Ubuntut Windows 7 alól, tündérrel telepítettem, megkérdezte, hogy gigás részt zárjon el a rendszernek, 25GB-ot választottam.
Egy merevlemez van a gépben, egy partícióval, és ha rámegyek, van egy ubuntu mappa, amiben van egy 25GB-os ROOT.DISK nevű fájl.
Ez lenne az egész rendszer és ezt tölthetem meg a fájljaimmal is Ubuntu alól, vagy hogy van ez? -
PuMbA
titán
válasz
eziskamu #31626 üzenetére
SMPlayer. Ami az Ubuntuban van zárt meghajtót használd, mert anélkül nincs hardveres videó gyorsítás meg még csomó dolog. NVIDIA-nál nem kérdés, hogy a zártat kell használni, mert ezerszer jobb a nyíltnál.
ntomka: mindig hangoztatják, hogy a compiz nem vesz el sok erőforrást, pedig szerintem igen. Nekem a flash-t teljes képernyőn nézhetetlenné teszi és 4 ablaknál már lassul a rendszer. Asztalkezelési képességek azok tényleg jók, de így nem sokat érek velük.
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Skacok. Asszem új fejezetbe léptem az Ubi-val. Végre stabilan látja a tv-tuneremet
Na most tudnátok valami normális egyszerű tv néző programot, amivel tudom nézni a MinDigTV-t? Csak kipróbált dolgok érdekelnének, nem pedig guglizottak.
Pár hónapja mondtátok a VLC-t mint tv nézőnek is lakalmas cuccot.
Na ebből annyi igaz is, hogy Windows alatt tényleg megy a dolog. Viszont Ubi alatt bekapcsolt deinterlace-val mindig kifagynak a HD adók
(próbálgattam videó üzemmódokat állítani, kevés sikerrel, aztán gondoltam drivergond, deaktiváltam az ajánlott zárt nVidia drivert és felraktam egy régebbit amit felhozott a zárt meghajtók ablak, azzal már kép se volt VLC alatt. )
A MeTV szintén felejtős, egy másik progi amit a Szoftverközpont ajánlott, még csatornát se tudott keresni (not implemented yet), de hogy hogy a túróba tudok csatornát hozzáadni, szintén talány.
Ja és nV9600 GS-hez (butított GT) van valami nem zárt meghajtó amit érdemes használni?
(nem mintha érzelmileg zavarna a zárt meghajtó -
Töltsétek le még egyszer a Rendszerment új, béta verzióját. Külön van i386-os meg amd64-es változat, mert közben rájöttem, hogy a 32 bites csak akkor megy, ha fent van az ia32-libs csomag. Mármint a 64 bitesnek nem függősége lett az, hanem a 64 bitre fordított cucc van a csomagban.
-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #31621 üzenetére
Egyáltalán nem. Csak a CPU nem grafikára való, így ha nem megfelelően van használva, érezni fogod, hogy lassú. Ahogy én is ati+fglrx-szel. Valami szörnyű...
Mondjuk azt hozzáteszem, igazán én is csak a 4.5-öt éreztem annak, a 4.4-re nem így emlékszem. Előbbi a 10.10-ben alap, utóbbi a 10.04-ben.[ Szerkesztve ]
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #31617 üzenetére
Mondjuk ettől függetlenül tényleg lassú, mert olyan alap dolgokat is 2D CPU-ban oldottak meg, amiket a compiz egyből a vga-ra hárít. Azt ígérték, hogy a 4.7-re változtatnak ezen, de az ugye jövő év augusztus előtt biztos nem várható, addig még egy 4.6 is lesz, amire szintén ígértek némi optimalizációt, de az előbbi lesz az igazi.
(#31620) Sweet Lou 6: Ezt írtam is, hogy nvidian van vele a legkevesebb baj, ott is csak a zárt meghajtókkal. Konkrétan azért, mert a Kwin fő fejlesztőjének nvidia-ja van, így azon tesztel a legtöbbet. A szégyen az, hogy nem is tagadja és a blogján hozzá is vágták, hogy akkor bevonhatna igazán külsős tesztelőket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hackeeeee #31613 üzenetére
Éppen most teszteltem 10.04-es Kubuntun VirtualBox alatt, ott van vele valami probléma, majd még utána kell járnom a dolognak. Felnyomtam 10.10-es Kubuntura is, ott viszont tökéletes. Egyelőre ez inkább ilyen tesztelgetős béta cucc, nem a végleges.
A letöltéseknél található hozzá egy kiegészítő csomag is (rendszerment-menuikonok), amely a régifajta ikonokat telepíti a menübe, legalábbis egy részüket, nem teljes funkcionalitással. Ezek csak ilyen gyorsindítóknak jók. -
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #31613 üzenetére
Próbáld meg, KDE alatt Kwin az érdemes, sőt alapból úgyis az megy fel KDE függőségként, attól nem tudsz megszabadulni sehogy, legfeljebb compizt indíttatsz helyette. Én arra gondoltam, amit a fejlesztője sem tagad, hogy a compizzal összevetve nagyon inkompatibilis a különféle driverekkel.
(#31614) Sweet Lou 6: Ahogy tapasztaltam, a compiz ott is nagyságrendekkel gyorsabb (érzetre), csak épp elveszted a KDE ablakkezelésének fele előnyét.
[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka #31605 üzenetére
ÓÓÓ bazmeg...
Ez fájt.
Hát nem tudom, lehet adok neki egy esélyt, annak idején KDE-vel kezdek a linuxos pályafutásom. Leges legelőször még suse-t raktam, az ugye KDE-t használ.
Hát, nekem ugye Intel GMA4500-am van... Most ha ezzel nem menne értelmesen a KDE, akkor meg nem kéne eröltetni.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz
hackeeeee #31600 üzenetére
Én régebben rendszeresen azzal próbálkoztam, mert a Gnome radikálisan más a Win után. De a fontkezelés, pontosabban a font élsimítás sokkal gyengébb mint Gnome alatt, és az egész ablakkezelő érezhetően lassabb, hát még mikor az fglrx felkerült, akkor egyenesen használhatatlanul lassú lett.
-
Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!